Hirdetés
- PlayStation 4
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
- Path of Exile 2
- EAFC 25
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
okeoke, tbs, eneg orulok, meg minden, de igazan, csak a kerdes ugye az volt, hogy aki hasznal szenzortisztito kitet, az milyet hasznal
no offense
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
-
Epiph
tag
Karcolt már meg valaki szenzort, illetve az azelőtti szűrőre gondolok... akkor egy apró vonal lesz vagy olyasmi mint egy porfolt? Ettől a mókusszőr ecsettől tartok kicsit.. de megmondom őszintén a lenspen sensorclear tól is... De jó lenne tudnám takaritani, és nemkéne szervízbe rohangálni minden egyes nagyobb porzemnél....
-
Epiph
tag
Nyomj f2 őt ott keresd meg a load default settings vagy valami ilyesmi szöveget(ami arra utal hogy gyári vagy ajánlott beállítás), menj rá és miután beállítottad f10 vagy save and exit, a hiba arra utal hogy nemlátja valamelyik meghajtót, illetve hibásnak látja ez lehet az optika is, vagy nemtudom mennyi vinyó van benne. Nembiztos, hogy valós hiba a ventilátoré, lehet csak arról van szó, hogy lassabban pörög mint ami az alaplap szerint normális elméletileg ezt is kilehet kapcsolni a biosban. Egyébként amikor f1 et nyomsz bejön minden rendesen működik az optika is meg minden ami satára van dugva?
-
spanyoll
addikt
válasz crus90 #10987 üzenetére
Szia!
Ez nagyon nem az a topic, amibe írni akartál, úgyhogy szerintem próbálkozz ott, ahol erre szakosodott emberek tudnak segíteni
Addig is: húzd ki és be a vinyó kábelét, nézd meg, hogy nem halt-e le a vinyó, de a kiírás szerint simán csak a hűtéssel van gáz.
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
crus90
tag
Üdv mindenkinek.!
Szeretnék segítséget kérni egy Dell Optiplex 745 típusú pc-hez.!
A problémám ez a hiba üzenet minden indításnál.!
Már meguntam minden indításnál az F1 nyomkodását.Előre is köszönöm, de kérlek ne linkelj megoldásról mert már napok óta azt teszem de sajnos nincs értelme.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy átlagos legyél.
-
Balinov
titán
válasz fagylalt #10985 üzenetére
MEggondolnam ezt a Samsung C6-ost is,
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
fagylalt
senior tag
válasz schawo #10949 üzenetére
Ennek örülök, hogy ennyit megesz ez a gép.
A Zéé: Nézegettem az adatait és ha jól láttam akkor az SHDC is oda volt írva, csak éppen az volt kihagyva, hogy pontosan mennyit is olvas be maximum.
Zozzant: Kb. 7-8eFt-ot áldoznék rá. Ahogy nézegettem ennyiért már kapható egy jó kis 16GB-os Kingston. Pontosabban ez. (Az árakat ne itt nézzétek, mert láttam neten 7eFt-ért is.)
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
7-8K körül tudnátok ajánlani valami jó kis kártyát? Én arra a Kingstonra gondoltam.
-
Epiph
tag
válasz j.bravo #10967 üzenetére
hát hongkongbol jött
Amúgy kipróbáltam ... állat csak por került be amit a képen láttam belefujtam pumpával a fele lejött róla ... ez a szenzor tisztántartás nemkönnyű dolog pedíg marhára figyelek hogy és hol cserélek obit... kb 1mp re sem volt szabadon a tükörakna... mégis bekerül.. valaki egyébként mondta hogy mokusszőr ecsettel takaritja finoman ez szerintetek használható? Zsíros szennyeződéseket meg gondoltam majd beszerzek egy sensorclear-t (Lenspent)..
Jah egyébként jött a menetről le némi festék....[ Szerkesztve ]
-
Peetry
senior tag
válasz copass #10978 üzenetére
nekem nyáron lett dslr, kissebb eurotrip nyaralás előtt. Direkt úgy voltam hogy arra már meglegyen, merthát akkor minél jobb képek. Tudás 0 volt hozzá még, válagotástól meg nem tartottam. 2 hét alatt 4000+ expot tettem bele
utána 2 hétig válogattam, és most kétszer meggondolom, hogy lenyomjam-e az expogombot. -
Balinov
titán
válasz copass #10976 üzenetére
tripodot neki
bocs, ez igen magas labda volt, nem birtam kihagyni
Francba, kiszerkesztetted az asszonyt a hsz-bol. Olvassa o is a PH!-t?
[ Szerkesztve ]
-
tbs
addikt
válasz copass #10976 üzenetére
Jah, van ilyen barátom. Oszt megőrülök a válogatásban, ha együtt nyomunk vmi eseményt. Filmnek kevés, fotónak 50x annyi, mint kellene...
szerk.: Jah, ez is szempont. Mikor csajos program van, mindig megkérdezem, hogy fotózhatok-e. Mert akkor tudják, hogy csak félig vagyok velük...
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
én sorozatot lövök, hakell hanem, ingergazdag a kapcsolatban élek, ha asszony felbaxik agyilag akkor a 1/500 is kevés néha!
nekem feszt a nyakamban lóg a vas, mert ha lányom indokolatlanúl irányt vált veszélyesen, EL KELL KAPNOM, tojok a gépre.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
tbs
addikt
válasz flash- #10972 üzenetére
Nem lehet, hogy a szél miatt mozdult be a vizsgált tárgy..? Ennyire nem remeghet a kezed. Ennyire nem tarthatod rosszul a vázat.
Amire koncentrálj - mint a mesterlövészek - NE tartsd az eszközt az elsütőbillentyűt kezelő kezeddel. Csak a másikkal. A levegő kifújásának a holtpontján csattints. Stb. 50mm-t APS-C-n ki szoktam tudni tartani 1/20-ig stabi és sör nélkül. 5-ből 4szer...
szerk.: Ja, kapcsold ki a stabit. Az is tud fura dolgokat művelni. Nem ultimate, van ahol jobb ha nincs.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
értem.
picit fotózgattam az emeleti ablakból 60mmen messzire,bekapcsolt vr-el,és meglepett hogy iso 200nál is kellett a 640 es záridő hogy éles képet készitsek(100%nagytásnál)még a 250 esnél homályosabb lett a kép..
azért azt gondoltam hogy elég a 100as záridő is de nem...
szóval 1/640 f6.3 iso 200 nál 62mmen éles lett a kép
1/250 f11 iso 200 nál 62mmen meg homályosabb...ez egy kicsit csalódás.vagy csak én érzem így?
-
Balinov
titán
válasz flash- #10969 üzenetére
burst mod gyorsul, sima modban a nef/jpeg kartyarairas gyorsul, kepek attoltese pc-re gyorsul. videonak kb mindegy, 1080p-hez a rendes Class6 is boven eleg.
-
flash-
veterán
sziasztok
ha kicserélném a class 6 memóriamkártyám class 10es sdhc kartyara(30mb/s)akkor miben fogom erezni a gyorsulast?
kepek nezegetese valtasa is gyorsabb lesz?
esetleg a kepek mentése?
vagy csak annyi hogy gyorabban fogok tudni masolni a pcre a kepeket? -
citkar
addikt
üdv
van egy kb 4 éves fuji digitális fényképezőm
a vakuja nem nyílik rendesen, rá kell segíteni s ha kinyílt fityeg
elvinném szervizbe, mert gondolom ez orvosolható probléma, elviselhető áron (remélhetőleg)
viszont Budapesten nem ismerek szervizt, neten nézelődtem, markászérvíz, egyéb szerviz de szerintük olcsóbb s gyorsabb a markászérvizeknél stb, mindenféle.
Ebben kérek segítséget, ha tudtok jó áron szervizest kérlek osszátok meg velem. -
j.bravo
addikt
Biztos festett? Nem eloxált? A forgácsdarabok, amik beleeshetnének a vázba, szerintem lejönnek ha zsebkendővel vagy vattával megtörölgeted.
Ha eloxálva van akkor az nem fog lejönni. A festésnek is nagyon gagyinak kellene lennie hogy lejöjjön.Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
copass
veterán
szereld össze obi,közgyűrű,adapter, mielőtt felrakod a vázra közgyűrűvel lefelé megárzod, majd a vázra úgy rakod fel hogy kicsit megvan döntve lefelé az egész.
de szerintem felesleges para, nem gány cuccok ezek."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Epiph
tag
beszereztem egy fordító gyűrűt (váz-szűrő) elég könnyű anyagból van szerintem aluminium (feketére festve) mivel az eos-m42 átalakító ehez képest azért "anyagból" van ezért bizonytalanított el rendesen a kipróbálásban félek, hogy forgács vagy festékdarabok jutnak be a gépbe. Vagy nemkell ennyire ráparázni? Gondoltam mielőtt felteszem a vázra már előlre feltekerem az objektívet a szűrőre és ha úgy teszem fel akkor a bajonett már csak nemfog "morzsálodni" ... vélemények?
-
whitezo88
nagyúr
srácok, az obiknál az L pontosan mit jelent? mint totál amatőr, kezdő kérdezem
-
j.bravo
addikt
válasz Freddy76 #10958 üzenetére
büszkén lennék olyan hárdkór arc hogy csak celluloidra nyomjam, de gyenge/lusta vagyok én ahhoz Általában a d50 zárját koptatom, a Prakticában a talira befűzött FF film előtti utolsó tekercs első és utolsó kockájának expozíciója között jó háromnegyed év telt el
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Freddy76
addikt
válasz Mikisys #10956 üzenetére
Ez általában igaz is - de. Most hétvégén (ragyogó napsütésben) a belvárosban fotóztam és pl. ha középen nagyobb fényes "rész" (pl. háttérben az ég) látszott, az épületek iszonyatosan bebuktak. Persze tudom, LR-ben egy mozdulat, de mennyivel jobb lenne kihasználni azt, hogy a d5100 alapból szép jpg-t dob, és nem kellene utómunkázni. Ilyenkor bejött az, hogy spotméréssel az épületre mértem, és ekkor szebben ki volt exponálva minden - ha pedig az épület a lényeg, az sem annyira zavaró, ha a háttérben az ég részben kiég.
De ez inkább csak elmékedés, nyilván a tapasztalat megmondja, hogy mi a legjobb/legkényelmesebb megoldás.
j.bravo: te ezt honnan tudod, nem is digivel nyomod
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Mikisys
őstag
válasz Freddy76 #10921 üzenetére
Középre-súlyozott üzemmód jobb választás lehet.
A fénymérés is a középső pontra.
A spot és a mátrix-fénymérés másra jó.
Igen, van fénymérés manuál-módban, manuális objektívvel is (Pentax gépeken legalábbis) és mutatja, hogy mennyi korrekciót igényel a felvétel, milyen irányban, de ne a korrekciót állítsd be ekkorára, hanem egyel nagyobb/kisebb blendenyílás, vagy hosszabb/rövidebb záridő. Ehhez képest pedig, még mindig megmarad a korrekció lehetősége.
Én midig egy kicsit alul-exponálok, mert azt jobban lehet korrigálni, de azt már számítógépen végzem, a gépen nem használok korrekciót.Üdv!
-
Freddy76
addikt
Na, még egy hülye kérdés. Anno telepítettem a Lightroom-ot (3-ast), de mivel időm nulla, autodidakta módon pedig nem igazán értettem, ideges lettem, letöröltem. Most viszont kaptam egy Lightroom Gyorstalpaló dvd-t, amely nagyon-nagyon jól, érthetően magyarázza el a használatát. Ez viszont a Lightroom 2-höz készült.
Jön a kérdés: a Lightroom 2-höz készült oktatóanyag felhasználható a Lightroom 4-hez is? Vagy olyan nagy a különbség, hogy már nem?
-
Balinov
titán
válasz schawo #10951 üzenetére
sátántangó jesszus, most teged kell, hogy hibaztassalak, mert mindenki hulyenek nez a kornyeken melohelyen, akkorat rohogtem
-
titán
válasz Teszla_ #10950 üzenetére
Az utókor érdekében (meg a tiedben, ha azt akarod, hogy később is megnézzék a munkádat), kaszabolj össze egy kb 10-15 perces videót. Minél bővebb lére ereszted, annál valószínűbb, hogy soha senki mégegyszer nem nézi meg. Egy vidám 10-15 perces összefoglalót örömmel néz meg mindenki, a félórás snittekből álló két-és-fél-órás sátántangótól mindenki pokolba fog kívánni. "Na jó, tekerjünk bele", ebből fog állni a videózás, és még az érdekes dolgok és a lényeg is lemarad.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Teszla_
senior tag
válasz Balinov #10920 üzenetére
Tegnap sikerült megvennem a fényképezőt, most kezdek ismerkedni vele. Ha lezajlottak a ballagások, akkor szerintem átnézek majd az említett topicba és kérek segítséget a konvertálással kapcsolatban.
Egyébként nem sértődtem meg (ezt qnadam-nak is írom), csak kicsit szarul esett, hogy kérdeztem, érdeklődtem és oltást kaptam. Nem vagyok már 20 éve, hogy ilyenekért megsértődjek
Végül beláttam, hogy tényleg nem biztos, hogy tudnék hosszabb videókat csinálni egy ballagáson, de ez majd ott és akkor kiderül. -
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Van egy Panasonic DMC-TZ2 típusú digitális fényképezőgépem. Az lenne a kérdésem, hogy mekkora méretű kártya férne bele? Korlátlan nagyságút belelehet rakni?
Mert jó lenne lecserélnem a mostani 512MB-osat valami nagyobbra... -
copass
veterán
válasz phobeus #10939 üzenetére
panasonic dmc ls5
nekem ls80 van, szép képeket csinál, persze az enyém régebbi típus és fekete.[ Szerkesztve ]
-
phobeus
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy mennyire írok jó topic-ba, de azért bepróbálkozok itt. Szóval mivel nem igazán értek a fényképezőgépekhez csak információt szeretnék gyűjteni, hogy milyen gépet érdemes venni 20.000.- Ft-ig bezárólag lehetőleg a legjobb minőség és legmegbízhatóbbra lenne szükségem. Nem nekem kell a gép, hanem a kedves barátnőmnek. Semmi extra nem lenne vele fotózva, csak ilyen buli képek, tájak, egy-két olyan hely amit érdemes megörökíteni azért normális minőségben.
Márka igazából mind1 a lényeg, hogy ne lépje túl a keretet!
Előre is köszönöm!
Üdv: Zsolti
LG Nexus™ 4
-
őstag
helló!
nem tudom, jó helyen járok e, de tudtok valamit ajánlani fényképen lévő dátum eltüntetésére.
kölcsön gép volt, és nem is nagyon néztem mi van beállítva rajta, csak kattintgattam.előre is thnx
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
Freddy76
addikt
válasz qnadam #10924 üzenetére
És még egy kérdés (ami az útmutatóból nem derül ki): szpotnál egyértelmű, hogy az aktív fókuszpontnál még fényt. Középre súlyozottnál mindig a kép közepére mér, vagy az aktív fókuszpontot tekinti "középnek"?
-
veterán
én a középre súlyozott átlagot szoktam használni és néha korrigálok, de belefér. a jó megoldás az, ami neked a legkényelmesebben a legjobb eredményt hozza, nincs erre általános recept.
ha minden manuális, akkor a mérés nem szól bele az expozícióba, csak jelzi, hogy az ő mérési eljárása szerint merre kellene korrigálnod a beállított értékeket.
szerk: lassú vagyok
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
Dr V
őstag
Sztem az expókorrekciós megoldás egyszerűbb, gyorsabb. Egszer beállítod és utána jó lesz. Én is ezt használom, ált -1/3al alálőve.
Manuálban is mér fényt, mutatja, h mennyire lesz alul/felül exponált a kép. Viszont a gép nem fogja felülbírálni a beállításaidat, tehát nincs jelentősége, csak tájékoztató jelleggel mutatja az expó helyességét.qnadam: és még többet is írtam
[ Szerkesztve ]
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
veterán
válasz Teszla_ #10919 üzenetére
miért kell megsértődni?
néhány extrém kivételtől eltekintve se tévében, se filmben, se máshol nem használnak pár percnél hosszabb snitteket. nincs értelme, megnézni sem jó... egy jól vágott 5 perces anyagot sokkal szívesebben néz meg az ember évekkel később is.
arról nem beszélve, hogy 10 percet sem nagyon lehet kézből megtartani úgy, hogy élvezhető eredménye legyen. plusz helyváltoztatások stb.hanyas vagy, te disznó?
-
Freddy76
addikt
Triviális kérdés, de azért kiváncsi lennék hozzáértőbbek véleményére.
9 hónapja van dslr, eddig 99 %-ban a 8 hónapos gyermekemet fotóztam beltérben. Most egyszer-egyszer vittem magammal a gépet, ha mentünk sétálni, és a napos idő feladott egy leckét... Általában rekesz-előválasztással fotózom, és a gyermek miatt szinte mindig szpotméréssel (bent az arcára, vagy szem/arc határára állítottam élességet, és ilyenkor ugyebár ott is mér fényt). Kültéren átállítottam mátrixra (mert ezt olvastam valahol), de szinte mindig gond volt, kivétel nélkül kellett az expókorrekció. Vagyis kültéren is jobban bejött a szpotmérés, többnyire úgy, hogy valamelyik (amúgy árnyékban lévő) épületre mértem fényt. Mi ilyenkor a jó megoldás? Mátrix fénymérés, expókorrekcióval, vagy szpot, valamely sötétebb részre?
Másik kérdésem: ha full manuálban fotózom, tehát rekesz, záridő, iso automata, akkor van fénymérés, van jelentősége?
-
Balinov
titán
válasz Teszla_ #10919 üzenetére
Szia
Regen volt a ballagasom (15eve), de abban biztos vagyok, hogy a tobbiek (is) arra gondoltak, hogy szinte kizart, hogy legyen egy olyan jelenet, ami egyben tobb, mint 30 perc.
Gondolj csak arra, hogy mik a fo mozzanatok (bevonulas, koszontes, viragozas,kivonulas). ezek szvsz mind, mind belefernek kulon kulon egy-egy 30perces blokkba. Ha akarod, gyere at kesobb a Video konvertalas topikba, ajanlok egyszeru, ingyenes enkoder meg dvd szerkeszto programokat).
udv
Bszerk: offba raktam inkabb
[ Szerkesztve ]
-
Teszla_
senior tag
Nem tudom miért lepődött meg mindenki. Igen, egyben szerettem volna felvenni az öcsém és a barátnőm ballagását. Nem akartam 30 percenként megállítani és újrakezdeni. Életem második digitális fényképezőjét akarom éppen megvenni, videót sosem szerkesztettem, nem vagyok profi fotós és videós (sem Tarr Béla), csak hobbi/amatőr szinten, kedvtelésből szeretnék fényképezni és néha videózni. De ezt láthattátok volna abból, hogy nem százezres gépet keresek.
Elnézést, ha hülyeséget írtam, akkor majd felveszem 30 perces részletekben amit szeretnék. -
-
Teszla_
senior tag
válasz copass #10912 üzenetére
Annyira nem örülök ennek a korlátozásnak, mert most lesz két ballagás is, amit fel szerettem volna venni videóra, és így hülyén fog kinézni, ha többször 20 percben lesz felvéve
Amúgy alapvetően fényképezni szoktam, de most nagyon jól jött volna a normális videófelvevő. -
copass
veterán
-
Teszla_
senior tag
válasz SkyLaci #10910 üzenetére
Még annyit kérdeznék, hogy pár fényképezőnél a kommentekben láttam, hogy maxmium 20 perces videót lehet felvenni, meg hogy ez valami EU szabvány. Ez minden mai fényképezőre igaz, vagy vannak kivételek az olcsóbb kategóriában (a 30-50e FT-os kategóriára gondolok). Ha csak 20 perc, akkor összesen ennyi, vagy többször 20 perc is felvehető?
-
Teszla_
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a mai fényképezők (konkrétan egy Fuji T200-ról lenne szó) maximum mekkora memóriakártyát tudnak kezelni? 16, vagy 32GB-os menne vele tökéletesen?
Előre is köszönömUi: még az is érdekelne, hogy HD (1280x720) videó felvételéhez milyen gyors kártya kell?
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz SkyLaci #10896 üzenetére
freemake video converter
én ezt használom, bitang gyors (gpu-t is használja) rakat codec, mov is természetesen.[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz SkyLaci #10900 üzenetére
ha a kamerahoz kapott codec fenn van, akkor probalkozz a FreemakeVideoConverterrel, vagy MediaCoder-rel. Mind2 ingyenes
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Házimozi haladó szinten
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
- Magisk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest