Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
Új hozzászólás Aktív témák
-
csakb
őstag
válasz Kalandor #8195 üzenetére
Kérsz egy RAW fájlt az aznapi index címlapról. Megynitod a PhotoMe-vel, és megkeresed a Shutter Count kulcsszót.
Az EXIF kulcsszavakat persze simán lehet utólag is módosítani, szóval ha extrém bizalmatlan vagy, akkor saját kártyára készítesz egy RAW képet, és azt nézed meg.
-
KeNTaGoN
tag
Az a tervem, hogy hamarosan party fotos baberokra torok. Tudom, hogy ez a munka kb. akkora tisztelettel jar, mint a szemet szedes, de ki akarom probalni. Es ha mar csinalom, jol akarom csinalni. Eleg keves infot talaltam a temarol, szal kerdezek.
Hogy vakuzzak? Tegyuk fel, hogy a mennyezet fekete, szal onnan nehez visszaverni a fenyt.
A vakumban van beepitve kihuzhato deritolap, pici diffuzor is, es van hozza kulso diffuzorom is.
Milyen szogbe lojjek? Esetleg kombinaljam a beepitett deritot vagy diffuzort a kulso diffuzorral? Vagy papirbol gumizzak fel egy deritolapot es azzal nyomjam? Esetleg ha van vmi csodaeszkoz, ami ilyen helyzetben jo, es par ezer forintert elerheto, akkor az is erdekel.
Nem akarok pazarloan banni a fenyerovel, mert lehet, hogy sok kep keszulne, es sajnos meg csak keves akksival rendelkezem.
Szal minden tanacsnak, otletnek orulok, akar objektiv, akar zarido teren is.www.partyfoto.tk Fülhallgatók és egyéb kütyük javítása, építése itt: ►► http://hirdeteseim.tk/ ◄◄ → http://bit.ly/fulhallgatok_javitasa ← Privát üzit írj, hamarabb észre veszem!
-
kiskornel
addikt
Ne már! Nézd meg ezt a képet: [link]. Ha ilyet látsz DSLR-től, akkor azt a típust azonnal felejtsd el. Még az M42-es csiribiri obikkal se tudok ekkora kék aurát elérni.
Ha leméreztezve ilyen nagy az aurája, az valószínűleg kompakt tele állás, macro üzemmódban készült. Ez valójában 10-12px széles CA-t jelent, ami leméretezés után lesz ilyen kicsi.
DSLR-nél előtét lencsék esetében láttam ennél sokkal kisebb CA-t, de akkor 1:1 vagy nagyobb volt a nagyítás.http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
errerr
tag
Sziasztok!
Mivel abszolút laikus vagyok a témában, ezért lehet, hogy hülye kérdés lesz..:Egy Samsung S760 digitális fényképezőgéppel ne is álmodjak hasonló képekről?
Odáig értem, hogy makro mód..viszont van sok más beállítás is, ami nekem már magas.. -
Picturemaker
őstag
Üdv!
Nem biztos, hogy jó helyen kérdezek, de nem találtam hozzá jobb topikot.
Naptárhoz szeretnék felhasználni a képeimet, erre kellene árajánlatot adnom.
Ha valaki esetleg tud valamilyen "irányelveket, irányárakat" akkor kérem ne tartsa magában.Köszönöm.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Balinov
titán
hmm...az lehet a bibi oka. esetleg probald meg a geppel ujbol megformaztatni az sd kartyat, hatha megjavul.
szerk:
Manual 74-ik oldala szerint van Sharpness menupont ahol hard/soft/standard kozul tudsz valasztani.Igaz, nem ir ennel konkretabbat meg a 80-ik oldalon se, de talan ha kiszurted, hogy az SD-e a hibas avagy sem ezzel is meg kene probalkoznod hasonlo feltetelek mellett. Igy, kicsit kisakkozos modon, de ki lehetne szurni jo eselyjel, mi a bibi[ Szerkesztve ]
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
I/O folyamat kozben vetted ki a kartyat? Az osszefoshatja a fajlrendszert adott esetben. Milyen memkartya kulonben?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
spuros
őstag
Nos igen, a gyári állapotra visszaállításán az lényegében a gép resetelését értem.. Teljesen alapra állítva. Majd újra nyelv kiválasztás, idő meg ilyenek...
ISZOLE:Ha jól emlékszem mikor legelőször csinálta akkor kivettem a memkártyát, hogy kiiktassam azt a hibalehetőséget, de ugyanazt a hibát vétette. Ja ha jól emlékszem abban a módban csinálja mikor a blende és záridőt állítom. Ma este nyúzom még és várok.. Sokat..((:
Lehetséges, hogy hibás a gép?
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
ezt ki lehetne ugy szurni (marha a gep beallitasa engedi persze),hogy kikapcsolt zajszuressel megnezni, produkalja-e ugyanezt a tunetet.
Mondjuk azert 6-7+ perc eleg durva, nem?
-
cOxeR
Ármester
Szerintem is várni kellene vele... olyan nincs, hogy csak villog és a végére nem dob valamit a gép. Dolgozik, és menti a kártyára. Este próbáld meg újra előidézni, és várjál akár 10 percet is... bekkeld ki, hogy kapsz-e hibaüzenetet.
"egészen addig amíg vissza nem állítom a gyári alap beállításaira"
Ezt részletesebben kifejtenéd?
Teszel bele lefagyás után egy másik kártyát, exponálsz, és ugyanezt csinálja? -
Cancer
senior tag
Nem lehet, hogy csak nagyon lassan menti a képet?
Nekem is volt már olyan, hogy hosszú záridőnél ott malmoztam, hogy végre befejezze, pedig korrekt rendszert használok.
Valószínűleg megszakítod az írást, azért nem látod sehol a képet.Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...
-
spuros
őstag
Sziasztok
Nemrég vettem egy Fujifilm Finepix S2500HD masinériát. Átmenetként gondoltam a majdani DSLR gép elődjeként.
Egy gondom van vele. Alkalmanként befagy. Konkrétan akkor ha esti fotózáshoz szélsőséges értékekre állítom a záridőt (legalábbis ekkor vettem észre, már 2x csinálta).
Villog a led, de nem csinál semmit csak ha aksi ki-be. Ezek után úgy vettem észre, hogy nem is ment a memkártyára (továbbá a saját memóriába és más kártyára sem) egészen addig amíg vissza nem állítom a gyári alap beállításaira.Olvastam, hogy másnak is volt ilyen gondja teljesen más márkáknál és típusoknál.
Van esetleg ötletetek vagy tapasztaltatok hasonló anomáliákat?
-
GrandeP
addikt
Sziasztok !
Elszeretném adni egy Nikon Cl-M3 tokot... eredeti, bontatlan..
Nincs rá szükségem, mivel már nincs meg amit beletehetnék, áron alul eladó.akit érdekel, privizzen..
Csere van, de csak papír pénzre...
.specifikációiNEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!
-
Petzval
senior tag
Arcszesszel még próbálni se lett volna szabad! Legalább 96%-os alkohollal, 70%-os nem jó! És ha van lehet hozzátenni 5% étert.De nem szabad tocsogósan, nehogy a lencsék közé befolyjon.Persze a port először ecsettel le kell söpörni.. Borz vagy nyestszőr ecsettel.
[ Szerkesztve ]
-
peti_s
addikt
Hali!
Az lenne a kérdésem, h van egy Panasonic LS80-s fényképezőgépem. Meg szeretném tisztítani a lencséjét. Mivel próbáljam meg? Arcszesszel próbáltam, de az nem tökéletes. A tiszta alkohol jó rá? -
kiskornel
addikt
Szerintetek ezt érdemes megvenni használtan:
[link]cOxeR: köszi a választ.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
kiskornel
addikt
Vettem a Vaterán egy 8G-ás CF kártyát. A srác úgy árulta 266X. Megkaptam és az van ráírva: 10MB/sec ~ 15MB/sec.
Ezek a feliratok vannak rajt:
Timu Premium UDMA CF MEMORY CARD.Egy 266X-es karinak nem valahol 40MB/sec közelében kellene működnie?
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
Balinov
titán
Kiraly! Kedved adtal, hogy en is probalkozzak valami hasonloval. Jol gondolom, hogy a gyari USB adatkabellel sikerult mukodesre birnod?
-
64b0r
aktív tag
Köszi a segítséget mindkettőtöknek!
Végül is az NKRemote progi lett a győztes, sikerült működésre bírni, ahogy a nagy könyvben meg van írva.
Barátnőm ezzel most szerzett egy jó pontot a főnökénél, szóval még egyszer thx a segítségért![ Szerkesztve ]
On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.
-
64b0r
aktív tag
És ehhez az NKRemote-hoz milyen kábel kell?
Úgy értem usb-vel csatlakoztatva nem a memóriakártyát érem el a PC-ről? Mert nekem az élőkép kell, a fotó az utána készülhet a memóriakártyára, csak annyit kell tudjon a rendszer, hogy monitoron nézhessem, hogy mi van a mikroszkópban, aztán csinálok róla egy szép képet, ha beállítottam a mikroszkópot oda, ahova akartam. Tehát azt akarom látni monitoron, amit a gép lcd-jén is látnék, csak a mikroszkópra szerelve nem látni rendesen az lcd-jét.[ Szerkesztve ]
On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.
-
Balinov
titán
most nezem az ajanlott megoldasokat, meg kell kovesselek, nem HDMI-vel tenyleg ugy nez ki, megoldhato. Viszont csak HDMI-vel eleg koltseges. Ezt a HDMI bemenetes tv tunert a Milyen TV tunert vegyek c. topikban ajanlottak.
-
MODERÁTOR
Az USB-s megoldás, amit linkeltem az valóban nem lesz jó.
NKRemote: "Microscopy - full frame live view display on the PC for preview without the need for a separate video camera and zoomed preview for precision focusing of the microscope"
Ehhez csak egy USB kábel kell a gép és a fényképezőgép közé, HDMI kábellel szerintem csak az elkészült képeket és videókat tudod kiküldeni a TV-re.Nem egy olcsó program (175$), de 15 napig kipróbálható. Ha működik, akkor valami hasonlót kell keresni.
D90 topikban kérdezd meg, hátha valaki használta már ilyesmi célra.
[ Szerkesztve ]
Harrrr!!!!
-
64b0r
aktív tag
Köszi a gyors választ.
Talán ezzel kellett volna kezdenem, de a lényeg, hogy minél részletesebb élőképet tudjak átvinni a számítógépre. Ugyanis egy mikroszkóp CCD kameráját helyettesítenénk a Nikonnal, mivel annak nagyobb a felbontása. Azt a képet akarjuk eljuttatni a PC-re, a lehető legjobb minőségben. Nyilván a lényeg a fénykép lesz, de a keresőképnek is részletgazdagnak kell lennie. Igazából mindegy, hogy milyen bonyolult a rendszer, az a cél, hogy megalkuvás nélkül a lehető legrészletesebb kép jusson el a PC-re.
Az az átalakító, amit te linkeltél az nem HDMI-s, ha jól gondolom. Esetleg valami TV-tunerrel nem lehet a HDMI jelet bevezetni a gépbe?
Sorry, ha hülyéket kérdezek, nem igazán értek ehhez.
-
Balinov
titán
nem fog menni, mert neki HDMI bemenetes VGA vagy tuner/digitalizalo kell, hacsak nem ruhaz be egy HDMI bemenetes tunerre, ami qrvadraga
-
MODERÁTOR
Csak a lényeget nem írtad... Milyen fényképezőgép?
Ha a fényképezőgép tud LiveView módot, akkor valószínűleg rá lehet venni, hogy valamelyik kimenetén leadja a képet egy PC-nek.
LiveView nélkül esélytelen. Összeköthető PC-vel, de csak az elkészült képet fogod látni.Harrrr!!!!
-
Balinov
titán
nem fog menni, mert a VGA-don, alaplapodon levo DVI az video kimenet (kulso megjelenitore, CRT/LCD, TV/projektor,stb) , nem pedig bemenet.
A megoldas egy HDMI bemenetes TV tuner lenne, de azok jellemzoen aranyaron vannak es magyarorszagon szinte lehetetlen beszerezni oket.
Ami meg megoldhato, egy ehez hasonlo kutyu lenne de pl. ezen sincs HDMI bemenet, csak analog, aminek ugye PAL DVD felbontas a hatara (meg 1080i/p) ha mondjuk egy konzolt kotsz ra. de ez is 13-15k argepen nezve.
Ha mindenkeppen HDMI-t akarsz, akkor az PC-vel csak iszonyat dragan tudod megoldani
-
64b0r
aktív tag
Sziasztok!
Egy fényképezögépet(DSLR) akarok rákötni számitogépre HDMI csatlakozóval. Se a monitoron, se a gépen nincs ilyen csatlakozó. Ha a következő konfigurációt összerakom, akkor látni fogom-e a monitoron azt amit a fényképezögép lát?konfigSUB/DVI adapter a számitogépbe,majd egy HDMI-DVI kábel megy a fényképezögépbe.És mindezek után pedig a windows vajon engedni fogja-e, hogy lássam is a képet? Vagy kell hozzá specko progi is?
Előre is köszi!On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.
-
törölt tag
Köszönöm a segítséget TIF-be is mentem majd a képeket.
[ Szerkesztve ]
-
rozsdee
tag
Sziasztok!
Váz tisztításához ti mit javasoltok? Mostanára egy két felső gombom nehezebben kezdett járni, ragad. Kontakt spray-t nem merek használni, enyhén nedves törlés csak a megszáradásig oldja meg a problémát. Tiszta szeszes törölgetés? Nem akarom hazavágni a gépet, de rögtön szervizbe sem rohannék vele... -
Aronle
csendes tag
Én is TIFF-et javaslom, ha veszteségmentesen szeretnéd...
(kül. rawhoz egy ingyenes, ha a későbbiekben szükséged lenne rá[link][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Köszönöm a választ. Pluginek fel vannak telepítve, meg is kérdi hány bites a raw, de csak egy kis szürke négyzetet jelenít meg. Nem fogom erőltetni a dolgot. Mentem jpg-be. Csak saját magamnak készítem és a családnak. Van több kép amiből csak egy van és romlik az álolapotuk.
-
cOxeR
Ármester
válasz #24889344 #8140 üzenetére
Egyértelműen a max dpi-n kell szkennelni.
Irfanview-nek van raw megjelenítő pluginje: [link]
Szerintem amúgy nem érdemes raw formátumban menteni, de ez csakis azon múlik, mire is akarod használni a beszkennelt képeket.
(azt hozzáteszem, sosem szkenneltem be képet raw formátumba, nem tudom milyen többletet ad) -
törölt tag
üdv
Fényképeket szkenerezek be. Fekete fehéreket és szineseket is. A kérdéseim a következők:
1. Hány dpi -vel érdemes szkenerezni? 1200 a max a szkenneremem.
2. Milyen ingyenes program nyitja meg a raw formátumot (irfanview-al el tudom menteni rawban is a képet, de megnyitni már nem tudom)
3. Érdemes bajlódni raw-ban is menteni? -
csakb
őstag
válasz barca4ever #8137 üzenetére
-
barca4ever
tag
Sziasztok!!
Lenne egy kérdésem! Lehet nem jó helyen kérdezősködöm de azért megpróbálom:
A kérdés a következő lenne: Van egy Samsung Digimax L700-as digitális fenyóm.Az kérdés hogy fényképezőgépekhez akkumlátort hol lehet venni? Mert be szeretnék egyet szerezni tartalékba! Ha valaki tudna Küldeni egy cégnevet,vagy telefonszámot,üzletnevet ahol lehet ilyet kapni azt nagyon meg tudnám köszönni!!
(ez a típus akkumlátoros)[ Szerkesztve ]
Ne azt kívánd, hogy minden könnyen menjen. Kívánd azt, hogy legyen erőd legyőzni a nehézségeket. (Bruce Lee)
-
Petzval
senior tag
válasz hajospeti #8135 üzenetére
Ahhoz nem tudok hozzászólni hogy az adott adapter jó lesz e. Nekem egy Minolta kompaktom maradt meg ahhoz 52mm-es adapter tubus van. De a polárszűrő ellenzővel együtt nehézkes mert a polárszűrőt felcsavarva csak úgy lehet használni ha elforgatva elérjük a legnagyobb kioltást. Tehát feltéve a polárszűrőt a keresőbe nézünk és a polárszűrőt forgatva megnézzük hol a legnagyobb a kioltás.A polárszűrő ezért két részből áll az üveget lehet forgatni feltett állapotban.
-
hajospeti
tag
válasz Petzval #8134 üzenetére
Na igen, igazad van, elolvastam. Polár szűrő, tehát ha veszek az előző hozzászólásomban lévő adaptert, akkor ahhoz hozzá tudom csatlakoztatni. Csak arra kell figyelnem, hogy 58mm-eset válasszak?
A napellenző+adapter amit ebayen néztem, tetszik bár nem eredeti Canon tartozék, de mutatósabb az az ellenző amit ott használtak, kell félnem szerinted tőle? -
Petzval
senior tag
válasz hajospeti #8133 üzenetére
A kontraszt a gép alapbeállításától függ és a képkezelő programokkal lehet növelni ilyen szűrő kimondottan nincs. A polarizációs szűrő növelheti az ég kékségét a színek is élénkülnek ezáltal. A kontraszt a világos és sötét részek közti eltérés a gépeken van ilyen beállítás hogy vivid ez a színes kontraszt növelésére szolgál.
-
hajospeti
tag
válasz Petzval #8132 üzenetére
Szia! Most nézegettem, hogy kell hozzá adapter. Akkor először inkább azzal foglalkoznék. Olvasgattam és láttam, hogy LA-DC58E jelölésű kell számomra. Néztem utána és találtam kettőt is, de nem tudom melyik érné meg nekem jobban:
http://viewitem.eim.ebay.hu/Lens-Adapter--HOOD-58MM-for-Canon-S2-S3-S5-IS-LAHDC20/360325383924/item
http://www.digitcam.hu/termekadatlap/2067Nekem olyan szűrő kellene, amivel kontrasztosabbá tudom tenni a képemet.
-
hajospeti
tag
Sziasztok!
Egy Canon S5iS fotoapparatom van és szeretnék rá venni egy objektív szűrőt, de nem tudom, hogy kell választani és mit kell figyelembe venni. Tudnátok segíteni?
-
benvolio
őstag
Üdv!
A DHG /digital high grade/ bevonatos lencsék /pl.UV, polár/ minden tekintetben jobbak a "simánál", van látható különbség? -
cOxeR
Ármester
Teleobjektív védelmére szolgáló védőhuzatot keresnék, alternatív megoldást, pl. az alábbi helyett:
LensCoat
[link] -
Darkness1
aktív tag
Alapvetően három (négy) eszköz kell: váz, objektív, állvány, vaku + egyéb kisebb dolgok. A vaku nem feltétlenül kell. A jó állvány pedig erősen ajánlott, bár szintén el lehet lenni nélküle, de a hibás képek arányát nagyban befolyásolja.
Így első blikkre azt mondanám, hogy 200e Ft kellene egy elég jó, de használt felszerelés összeállításához (váz+objektív+állvány). Ebben már igazi makroobjektív van, ha megelégszel egy makrószerű objektívvel, akkor 150e is elég lenne.
Van cserélhető objektíves gépajánló topic, szerintem folytassuk ott.
No stress, no work Today!
-
csakb
őstag
Lehet, hogy hülyeséget mondok és akkor majd kijavítanak úgyis, de én a helyedben először az Olympus tájékán néznék szét. A 2x-es cropfaktor esetleg előny lehet makrózásnál és madarászásnál is.
Esetleg keress rá a Pentax K10D és K20D vázakra. Ezek középkategóriás, szigetelt vázak, elég kedvező áron mennek mostanában. Egy K-7 talán még jobb lenne. Az is középkat, egy generációval újabb, szigetelt, és jó halk a zárja. Ettől mostanában kezdenek megszabadulni a tulajok, és egyelőre nincs kialakult ára, de ismerek valakit, aki 140-ért is odaadná a vázat, mert nagyon szeretne az új K-5-re váltani.
Canont, Nikont, Sony-t majd ajánl más.
-
Amnet
csendes tag
úú
nagyon szépen köszönöm, nem számítottam ekkora segítségrehát igazából nem onnan akarom megközelíteni h mennyim van, hanem mennyi kéne
az elkövetkező 2 hónapban olyan 100 000et tudnék rászánni
de ha úgy van akkor inkább részletbe venném meg (előbb a gépet, aztán az objektívet)
a lényeg h nyárra legyen meg, az összeg így viszonylag rugalmasegy olyan belépő szintű gépet szeretnék, ami nem az ócska kategória, hanem inkább a felső közép, v a profinak az alja ... ezzel a gyakorlásnak azt a részét át lehetne hidalni h a gép tart vissza (szerintem)
- igen, tudok preparálni, mind rovarokat, mind halakat, mind madarakat (ezeket űzöm elég rendesen, az emlősökkel meg ismerkedek (nem is annyira jönnek be, így szerintem ezek kimaradnak a repertoálból ... én is gondoltam erre(ja mielőtt vki megszólna, nem lövök madarkat le, csak ha találok, vagy ha a tanszék megbíz, és engedéllyel ... vonatkozik a rovarokra is, halakat meg az egzotikusak közül ... csak neh egy önjelölt sötétzöld itt nyikorogjon))
igazából nyáron egész nap terepen vagyok, és tényleg láttam már sokmindent, és sok jó dolgot ... és mindig fáj a szívem h nem tudom megörökíteni (madarakkal foglalkozom elsősorban, de tudom h ahhoz hogy egy igényes madárképet készítsek ahhoz hát ... sok pénz kell, Szeged környékén ismerek egy tagot (névről) aki elég profi szintén űzi, és láttam a gépét, meg a képeket is, de az milliós nagyságrend ... úgyh maradok a makronál (meg ennél sokkal szabadabb az ember(több minden van amit lehet fotózni))szumma ... szummárum:
azt szeretném belőni h mennyit kéne rá szánni, illetve h pontosan mit is vegyek, mert tényleg nem mondanak sokat ezek az adatok (olvastam utána, tudom h mi mit jelent, de a gyakorlat gondolom más mint a google), és ha lenne egy jó gépem, akkor a többire a saját káromon rájönnék, de a gép esetleges rosszul megválasztása az nem fér bele a saját káromon megtanulom dologba
ezért is kérnék segítséget ... néztem itt a ph n, de picit összetetteb dolog ez mint a távcső vételemhosszú lett, bocs
-
csakb
őstag
válasz szaby_gyerek #8121 üzenetére
Igen, az már igazi megszállottság.
A legegyszerűbb és legolcsóbb valóban a kit + előtét lehet. Aztán jöhet apránként a fordítógyűrű, harmonika, atomvillanás balról.
-
Darkness1
aktív tag
A felszerelés ügyében akkor tudunk tanácsot adni, ha megmondod, hogy mennyi pénz van rá. Vagy mennyire érdekel a dolog, akarsz e a témába komoly összeget beletenni. Pénztárca és igények függvényében számtalan lehetőség van. Hosszabb távon valószínű, hogy jobban jársz egy cserélhető objektíves géppel.
A makrózásnál a lényeg a kívánt leképezés elérése, pl. életnagyságú (1:1). Ilyenkor a lencse előtti élőlény/tárgy ugyanakkora méretben jelenik meg, mint ő maga, számtalan részletet mutatva. Lehet aztán ezen túlmenni, de ahhoz tényleg komoly gyakorlat kell. Akadnak aztán olyan objektívek is, amikkel 1:2 vagy 1:3 nagyítás lehetséges, ezek nem is olyan drágák, viszont képminőségben kompromisszumot jelentenek.
Tipp: ha biológus vagy, akkor biztosan tudod hogyan kell pl. ízeltlábúakat preparálni. Ebben az állapotban is érdekes képeket lehet csinálni róluk, plusz gyakorlásnak se utolsó.
No stress, no work Today!
-
szaby_gyerek
tag
Említette, hogy eléggé ismeretlen a témában. Amit linkeltél azok gyönyörű képek, de azt a gépet úgy összeállítani és használni komoly tudást igényel. Másrészt említettem, hogy előtétlencsével már alkalmas makrózásra a kit. De önmagában nem igazán. Próbáltam az egyszerűbb oldal felől közelíteni a problémáját.
-
csakb
őstag
válasz szaby_gyerek #8117 üzenetére
"Ha csak egy belépő kit-re futja dslr-ből akkor azzal még nem tudsz jól makrózni,"
Dehogynem, csak elszántság kell hozzá, és pár (többé-kevésbé) filléres eszköz.
Ennek az arcnak a makrói azért elég jók, szerintem:
http://www.flickr.com/photos/opoterser/
Nagyjából így néz ki a felszerelése:
http://www.flickr.com/photos/opoterser/2545298333/in/set-72157600033219132/
-
Petzval
senior tag
-
szaby_gyerek
tag
Ez a rászánt kerettől függ. Ha csak egy belépő kit-re futja dslr-ből akkor azzal még nem tudsz jól makrózni, némely kompaktnak közelebb van a közelpontja. De egy egyszerű tele obi egy előtétlencsével már alkalmas makróra. Persze nem a legjobb minőség. De ha futja a gép mellé egy igazi makróobira, akkor egyértelműen azt kell neked. De erre a "Milyen cserélhető objektíves gépet?" topikban kapsz jó választ.
[ Szerkesztve ]
-
Amnet
csendes tag
haliho
tanácsért szeretnék fordulni
elég sokat járok természetbe, részben biológusi voltomból, részben meg amúgyannyi dolgot hagytam ki, hogy az már felháborító, így arra jutottam h nekem kell egy fényképezőgép
szigorúan csak makrózni akarok, de eléggé ismeretlen vagyok a émába, így a gép kiválasztása elég nehéz
első:
kompakt, v cserélhető objektíves?második:
milyenek egy jó makrós objektív paraméterei?
esetleg példa?
itt akarok venni a phn, tehát ha vki annyira rendes akar lenni, akkor a hírdetésekből is hozhat fel
előre is köszönöm a válaszokategy leendő fotós
-
Zozzant
addikt
válasz S e t h #8113 üzenetére
- Ecset + lefújás (légszűrős pumpával, giottos stb., ezzel az érzékelőt is lehet) jó sokszor majd optikai papír és tisztító folyadék a papírra pár csepp, soha nem az obira, a papírt "zsákocskára" hajtani a négy sarkánál fogva és körkörösen, soha nem szárazon, 1 papírt egyszer használva.
- Ecset + lefújás jó sokszor majd LensPen, eredetivel körkörösen, finoman rányomva, majd ismét fújás, ecsetelés.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
S e t h
nagyúr
Mivel érdemes, szabad tisztítani az obikat?
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
kolivanov777
tag
válasz kolivanov777 #8108 üzenetére
Senki?
-
csakb
őstag
válasz INMOTEP #8110 üzenetére
Bármilyen képszerkesztő programmal, akár az Irfan View-val is fel tudod skálázni a képeket, de értelme nincs, mert több információ nem lesz rajta.
-
INMOTEP
őstag
Üdv kis segítségre volna szükségem ha van rá megoldás egyáltalán ....Adott egy jpg kép aminek a felbontása 1280x1024 van e megoldás ennek a felbontásnak a nagyítására ? valamilyen fotó szerkesztőt keresek .A cél 1600x1200 felbontás lenne
-
kolivanov777
tag
Hi
Már szűkítettem a kört:
Tehát:
Panasonic DMC-fz38
panasonic DMC-fz45
Samsung WB5500
Sony DSC-HX1
Olympos sp-800 uz
Nikon coolpix p100Számomra a samsung és a nikon jönne be igazán, bár samsung nemtom milyen megbízható, nikon az elég jó kis márka!
Vkinek vmi tapasztalat, kis info, ajánlások, megköszönném!
-
EkSYS
senior tag
Sziasztok!
Próbálta már valaki a Magic Lantern (vagy hasonló) nevű firmware frissítést 5D mkII vagy 7D-hez?
Eki - az eredeti
-
Sasfészek
tag
Hi! Nem tudja valaki, az SB-900-as vakun van elem töltöttség kijelzés? Mert kerestem és semmi. Nem lehet tudni, mikor merül le a vaku.
-
expander
senior tag
sziasztok, lattam hogy pl. irfanview-al tudok utolag timestampet letrehozni a kepen, csak arra nem jöttem ra meg hogyan tudnatok segiteni ? vagy valami mas alternativa ? eleg sok kepre kellene ranyomni
-
tomakoma
csendes tag
Sziaztok!
Nem tudom jó helyre írok e, de hátha...
Szal vettem egy Panasonic Lumix TZ6-os gépet, viszont nincs rajta magyar nyelvű menü. Tud rá valaki megoldást, hogy hogyan lehetne felrakni rá?
előre is köszi
üdv
Toma
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest