Hirdetés
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
Új hozzászólás Aktív témák
-
spanyoll
addikt
Á esélytelen, főleg, hogy minden évre csinálok új catalogot, ergo az ott nem működne.
@Lassú Víz: köszi, meglesem. Igazából az apple findere alapból tud címkézni, de valahogy az a gyanúm, hogy az marhára nem kompatibilis bármi mással, ami nem a finder.
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Címkézésre és katalogizálásra kinek milyen ötlete van, mi az ami nektek bevált?
Olyan megoldást keresek, amivel úgy tudom címkézni a képeim (akár sima almás böngésző alól, akár BR-ben, akár LR-ben, akár bármiben), hogy a teljes mappastruktúrámban másodpercek alatt könnyen kereshetőek legyenek a címkék és platformfüggetlenül.
Magyarán ha elkezdek egy fotósorozatot éveken át ívelően csak székekről, akkor amikor utómunkázom a képeim és van egy fasza székes kép, akkor be tudjam írni valahogy valahova, hogy szék, majd amikor 2 évvel később gyűjtöm össze a képeim egy válogatáshoz, akkor ha beírom a keresőbe (akár finderben akár valami Adobe progiban akár bármiben), hogy szék, akkor max 10mp alatt előfossa nekem az összes székes képet, amit becímkéztem, legyen az akármennyire eldugva is a fotós mappaszörnyemben 20 almappával lejjebb."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz atok666 #14483 üzenetére
Ha a vázban nincs AF motor akkor attól kevésbé. Ha mindkettőben van motor akkor szerintem nagyobb részt az üvegétől, de ezt nem tudom biztosra mondani. Én az üvegre tippelek elég erősen (mivel azonos vázon más üvegek más tempóval tudnak fókuszálni, így szerintem ebből kiindulva az obi számít leginkább).
-
spanyoll
addikt
válasz anonymus89 #14287 üzenetére
Nekem wd csak nagy mennyiségben segített, úgyhogy inkább gépzsírt ajánlok. Abba belemártani, hagyni ázni egy fél napig, aztán utána halkabb lesz sokkal. Esetleg egy másik megoldás az akku nélküli használat, mivel közvetve az okozza a nagy zajt, tehát azt is ki lehet még próbálni.
-
spanyoll
addikt
Van valamilyen alternatívája a gopro kameráknak? Biztos rohadt jók, de arra amire nekem kéne sokkallom azt a 80-130K-t (ha jól láttam ennyiért mennek a 2-esek meg a 3-asok).
-
spanyoll
addikt
Alapvetően bármi amit az objektív elé raksz és átfotózol rajta az rontja a minőséget. Még a csúcsszűrők is szinte biztos, hogy rontják egy kicsit, mert ugye plusz egy lencsetag kvázi. Innentől meg csak rajtad áll, hogy benyeled a minőségromlást a költséghatékonyság kedvéért vagy áldozol minőségi szűrőre de cserébe nem csesződik el a képed élessége, színháztartása, mindene.
-
spanyoll
addikt
válasz Santiagain #13920 üzenetére
Tessék, amennyire tudom ez volt az
-
spanyoll
addikt
válasz Santiagain #13917 üzenetére
Ne higgy mindenkinek, én kettőt is rendeltem véletlenül és mindegyikre került szénpor.
-
spanyoll
addikt
válasz Telomanikus #13894 üzenetére
Van, de nincs olyan, hogy a Nikon xx-edbe berakod a kodakot és nem megy. Legalábbis nem tudok róla. Vannak spéci filmek de az már más téma.
-
spanyoll
addikt
válasz Santiagain #13861 üzenetére
Ja tényleg, bocsi, valamiért a névjegykártya miatt volt a fejemben, mert azzal kellett nemrég rohangálni egy kicsit, mindegy.
Azt keresek aki / ami meg tudja oldani értelmes áron amit fentebb írtam"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Szerintem nem kérdeztem még, de tudnátok ajánlani egy jó nyomdát? A0/A1/A2-es nyomatokról lenne szó. Ha lehet inkább legyen olcsó, bár fizetek többet ha annyira minőségibb valahol a nyomatás.
mod: Házhoz szállítás plusz pont lenne esetleg némi keretezési lehetőség vagy, hogy valamire ráhúzzák (pakolnám a képeket falra )[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
válasz zgospel #13759 üzenetére
Rövid tanácsaim:
-szard le az ISOt, inkább éles legyen a kép, mint zajtalan
-akkor vakuzd csak ki az emberek szemét ha 1) igénylik 2) eléggé ittasak hozzá
-a második redőnyre villantás eredménye az, hogy minden mozgás a kép végén fagy meg kvázi, okos dolog, használd
-vaku telibe ugyi nem jó buli, plafonról vagy máshonnan verd vissza ha tudod
-amint elkészült a megfelelő mennyiségű kötelező kép elő a halszemmel és csapd neki, művészkedés forevör
-ha valaki fotóztatja magát és nincs elég fény inkább vakuzz vagy high iso, csak legyen meg a kép, tényleg ciki ha nincs meg a fotó (been there, done that )Amúgy pedig hajrá, jó buli lesz, próbáld meg jól érezni magad
-
spanyoll
addikt
válasz role_of_72 #13751 üzenetére
Kizárólagos jogot a te értelmezésedben (ha jól értem), akkor nem adhatsz el, mivel a kép készítőjének az mindig is jár. Max úgy kapnak jogot, hogy más nem publikálhatja, etc etc.
-
spanyoll
addikt
Ki hogy rakta össze a portfólióját, akinek van? Én rászántam magam, hogy megteszem, de valahogy félbe kellett hagynom, mert nem bírtam idegileg. Mekkora méretben, vízjellel, anélkül, mert ugye webre is kerülne meg majd nyomtatásba is esetleg...
Borzasztó. Tanácsokat szívesen fogadok"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Balinov #13716 üzenetére
Jared Polin nagyon jó fej emberke, végtelenül csípem. Érdekes a meglátása, tudok azonosulni sok gondolatával.
Ezt a Mike fazont pedig meglesem majd ha hazaértem, nekem is hiányzik / hiányzott már némi vérfrissítés YT sub-ok közé."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Zoluska #13649 üzenetére
Igazából ezért nem kéne gariztatni szerintem. A legtöbb gépnek van ilyene, magas ISO-n szeret előjönni. Ha alacsony ison is van az már más, de na. Nem tudom, nekem annyi van mint a nyű, de lekakkantom. LR kiveszi alapból ha jól tudom, ha nem akkor meg megcsinálom én. Nem egy nagy probléma.
-
-
spanyoll
addikt
válasz HollyBoni #13267 üzenetére
Egy tárgysátrat összerakni nem nagy művészet, sok DIY leírás kering a neten róla, én is egy olyan alapján mókoltam össze a sajátom.
Onnantól meg a világítás mindegy. Én csináltam már fotót több kis asztali lámpával is, azok is jók erre, de lehet elvetemültködni hosszú záridővel és egy vaku villantgatásával is@(#13266) jozsi252: Ajánlom még figyelmedbe a kelbytraining videókat. Sok fotós tart ott előadásokat, és sok hasznos infot tanulhatsz meg amellett, hogy megismersz rengeteg stílust és stílusú fotóst
-
spanyoll
addikt
válasz HollyBoni #13263 üzenetére
Ha otthon szeretnéd tesztelgetni, hogy milyen is a tárgyfotó, akkor barkácsolj magadnak egyet, aztán valamilyen otthon is megoldható módszerrel világítsd be, nem kell hozzá több száz ezres stúdióvilágítás.
Amennyiben viszont komolyan foglalkoznál tárgyfotóval, akkor nézz utána, de azt gondolom nem 4-5K-ból akarnád megoldani"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Ł-IceRocK-Ł #13242 üzenetére
Ezt hiába tartod még 20-30 évig, nem fog sokkal többet érni, jó pár ezer darabot kisz
aórtak magukból anno a gyárak, sok embernek van otthon"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Ł-IceRocK-Ł #13239 üzenetére
Nem ebből leszel milliomos, de karácsony előtt jól jöhet kiegészítésnek. Én is ilyennel fotózgatok amikor filmessel fotózok, aztán filmre elég aranyos kis darab
Ha nem vennék meg én szívesen elfutok vele kidobás helyett"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz kiskornel #13081 üzenetére
Sárkányfüvet látnokpálcával tömködve, lappantyús ködölény alatt gőzölve! Node ne irigykedj, majd lesz neked is ilyened, ha elég fontosnak tartod a felszerelésed, mert akkor már félő, hogy mindenféle arra járó bicskás nyikhaj lenyisszantja és huss ... volt d4, nincs d4.
-
spanyoll
addikt
válasz jaffa 2843 #13074 üzenetére
Ha nem kell semmi extra, akkor bízzál csak a befűzős pántban.
Nem tudom milyen masinériád van, de szerintem elbírja az kényelmesen.
Viszont ha mindenképp utálni akarod, akkor valamilyen fast strapet keress, amit linkeltél mindenképp jó lehet, vagy vannak ilyenből elvághatatlan triniklát tripozaklofit kalantán ötvözet lézervédős kistasakos akármik 20x ennyiért, de gondolom ilyenre nem vágysz."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
-
spanyoll
addikt
A vaku miatt azért csillog úgymond, mivel telibevakuzod. Az nem erre van kitalálva
Természetes fénynél még jobb is. Az a lényeg, hogy ne közvetlenül onnan érkezzen a fény, ahonnan a fénykép készül (érkezhet onnan is, de szerintem nem akarsz azzal szenvedni most, hogy megoldjad úgy).
Nagy szobai lámpa is jó lehet erre a célra amúgy, az kellően távol is van a nyáktól, plusz tudod változtatni a helyzeted. Képzeld el, hogy a fényforrásból húzol egy vonalat a nyákra, ami utána tükröződik és megy tovább. Te ne onnan fotózz, ahova megy tovább, ez a lényeg"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Amivel megvilágítod a nyákot, az elé tegyél egy lepedőt, vagy valami átlátszóbb anyagot, hogy szórtabb legyen a fénye, plusz ne világítsd meg annyira közelről.
Ha nincs ilyen lehetőséged, akkor simán csak távolabbról világítsd meg, és mondjuk ne fentről, hanem 45°-os szögben, fotózni pedig fentről fotózd (szemből).
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
válasz Balinov #13041 üzenetére
Nekem pedig
szófosásomírhatnékom van, plusz szabadidőm most fórumozni, úgyhogy te leírod röviden, én meg kifejtem@zolka78: Amúgy ha írsz az oldalnak, hogy maradhat a vízjel, csak írják oda a kép készítőjét, vagy hasonló jut is marad is megoldás, akkor ha egy kicsi eszük van, akkor készséggel segítenek majd szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
válasz Balinov #13039 üzenetére
Kizárólagos jogot ha jól tudom nem adhat, vagy pontosabban tőle nem vonhatják meg, mivel a kép készítőjeként mindig is meglesz neki ez a kiváltsága. Az már más kérdés, hogy kereskedelmi célra, stb simán használhatják, ha benne van a sok-sok szövegben a pipálandó rész előtt...
-
spanyoll
addikt
válasz Zozzant #13037 üzenetére
Az a baja szerintem, (jogosan, teszem hozzá) hogy a képét úgy használják fel és vízjelezik, hogy arról őt nem kérdezték meg. Nem a barátjától sajnálja a nyereményt, hanem nem szívleli a kérdés / kérés nélküli felhasználást (szerintem )
-
spanyoll
addikt
válasz zolka78 #13035 üzenetére
Írj nekik. Ha leveszik a vízjelet ok, ha nem, akkor perelhetsz is (gondolom nem akarsz, de remélem érzed, hogy mire célzok...)
Engedélyt nem kértek tőled, a kép teljes joga a tiéd, mindaddig amíg másnak nem adsz engedélyt egyéb használatra. Legalábbis én így tudom, és valószínűleg jól"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz #74459392 #13028 üzenetére
Háát az enyém ennél egy csöppet kisebb. Amolyan félméterszer 25 centi
Hasonlót én is tervezek majd gyártani később.
A háttér kiégetése meg sima ügy. Ha a hátsó fal is ki van vágva, akkor hátulról egy vaku aztán csókolom, ha az nincs, akkor simán +0,5 / +1 EV-vel fotózni, és a háttér kiég, a tárgy marad jó, ami korrigálható utólag gépen"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Összedobtam ma egy diy tárgysátrat (tárgydobozt inkább), és az a kérdésem lenne, hogy kötelező, hogy a fotózott dolog alatt és mögött lévő fehér háttér (vagy színes, ez most mindegy) papír legyen, vagy lehet szövet is, ha egyszer úgyis majdhogynem ki van égve a fotón?
Ja és ehhez tartozik a második kérdés, hogy a háttérnek illik kiégni vagy sem?"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz flash- #13017 üzenetére
Röviden így tudnék válaszolni, hosszabban meg úgy, hogy sok tényezős. Egy tele nem ártana, de mivel nem tudjuk, hogy milyen közel tudsz lenni a versenyzőkhöz, milyen fotókat akarsz, stb stb, ezért átlagos kérdésre max ilyen választ tudok adni...
Összességében elég, max egy telét szerezz be valahonnan."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Na ja, de én LR-en belül szeretném ezt megoldani, és most nem kizárólag star trailre gondoltam. Egy sima esti csillagos fotóra is, amikor az fekete égen, némileg több a "csillag", ha érted hogy értem. Ezt szeretném kiszűrni, LR-en belül, max egy plugin hozzáadásával.
-
spanyoll
addikt
LR4-ben van hotpixel szűrő valahol, ahova fel tudnék tölteni egy hosszúzáridős magasisos fotót, ami tele van hotpixelekkel, és ha felrakok monjuk egy startrail pakkot, akkor kiszűri a hotpixeleket? Plugin, vagy akármi ...
-
spanyoll
addikt
válasz fattyu #12941 üzenetére
Az érkezési időt akartam kiküszöbölni, de akkor inkább várok. Ebayen 2-3 USD, itthon meg 2K a legolcsóbb...
Már csak találni kell olyat, ami legalább UKből vagy a németektől jön és akkor előbb ideér
Köszi amúgy.[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
Budapesten van valami bolt ahol lehet venni 52mm-es makró fordítógyűrűt emberi áron?
-
spanyoll
addikt
-
spanyoll
addikt
Imádom, hogy mások leírják a véleményemet más megfogalmazásban így nekem már nem kell trollkodnom
-
-
spanyoll
addikt
válasz Biaa77 #12113 üzenetére
Jelentsd fel!
No de a viccet félretéve mivel az a te munkád, gondolom megvan még a raw, vagy ha más nem az exifből látszik, hogy te gyártottad, innentől az "anyagi károd" mértékétől függően tudod őket perelni / zsarolni / követelni / etc.
Feltéve ha az engedélyed és a szerzői mivoltod feltüntetése nélkül publikálták a képed."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz HollyBoni #12059 üzenetére
Ne haragudj, de evidens. Egyrészt itt a hardverapro, amit gondolom te is ismersz, azon kívül a magyar használt cikkel foglalkozó oldalak közül úgy érzem nem fontos felsorolnom egyet is, csak tudsz róluk. Az egyetlen fontos, hogy próbáld ki vásárlás előtt a terméket.
-
spanyoll
addikt
Nemsoká kirakom apróba is, de hátha az itteniek közül valaki tud segíteni:
Honnan tudok keríteni egy hét alatt nagyon olcsón minél nagyobb CF kártyát?
A minőség abszolút lényegtelen, egyszer elég ha tele tudom pakolni fotókkal pár nap alatt, majd lementeni azokat. Utána tőle felrobbanhat, szétfolyhat, elemeire is bomolhat a minőségi anyaghasználatból kifolyólag, de addig bírja ki.
8gb kéne minimum, a 16os előny lenne.
Esetleg kölcsönözni?
(a vatera és hardverapro, etc bennem is megvan mint info, ezen felül érdekelne hátha van valakinek vagy van jó ötlete )"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Ejj de jó, canikon vs world fight
Minden gyártónak megvannak a sajátságos előnyei, hátrányai, én pl nyikonosként tuti kánont használnék videózásra, feltéve ha venni kéne új vázat.
Van oly-s barátom, aki ebből él és valahogy még nem kapott epilepsziás rohamot, hogy nincs nikonja
Ez az a kérdéskör, mint hogy miért kerülnek a Leicák annyiba ... végeláthatatlan vita szerintem. A lényeg, hogy minden gyártónak megvan a pozitív és negatív oldala, kinek több kinek kevesebb. Körültekintően meg kell vizsgálni, hogy az igényekhez illően és a jövőbeli tervekhez mérten mi az ami megéri, és aszerint vásárolni."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz spuros #11894 üzenetére
Kicsúsztam a szerkesztésből,sry.
Mivel nem tudsz árat mondani így nem vagy esküvő fotós. Mivel elhívtak, ezért gondolom ismerősnek fotózol. Ezen két tény ismeretében azt mondanám, hogy ne kérj el napi 120at
Amennyit jónak látsz, a tudásod, a leadandó képeid minőséged ismerete és a "megbízókkal" való kapcsolatod alapján.De ha igazán rám hallgatsz, akkor nem kérsz el semmit, végigfotózod, leadod a képeket és ha akarnak adnak (amennyit éreznek), ha nem akkor nem. (ezt csak arra az esetre értsd, ha jó barátok és nem célod később esküvőfotósként munkálkodni)
Viszont várjunk meg egy esküvőfotóst aki leolt és megmondja azt, hogy mennyit illik kérni
-
-
spanyoll
addikt
Ha LR-ben egy mappán belül szerkesztett képeket átnevezek, és elkezdi "nem találni", majd utána rányomok, hogy megtalálja a mappát, betallózom, és utána sem jó, akkor mi a teendő?
-
spanyoll
addikt
válasz schawo #11763 üzenetére
Most visszaolvasva tény, így viszont inkább kussolok, majd más válaszol, mert kezd előbújni belőlem a flameördög, ami oltana azzal, hogy vagy kamera, vagy fényképező, vagy ha mindkettő jó legyen akkor ne csodálkozzunk, ha nem 500huf a sparban.
Node majd valaki válaszol"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz sellerbuyer #11737 üzenetére
És szerencsére az összes létező fotós csoportba le kellett írnod, hogy mindenhol láthassam. Így már garantáltan nem csatlakozom
-
spanyoll
addikt
-
spanyoll
addikt
válasz bobooo #11714 üzenetére
Volt szerencsém egy ilyen kis masinériához volt munkatársam 4G-je segítségével.
Hát nézd. Ne várj tőle dslr minőséget (mivel ettől nem lesz jobb semmi ) , de kapsz a fotóidra egy jó kis halszem megoldást, aminek emlékeim szerint ilyen 10-20cm a közelpontja, az egyenesek közel sem maradnak azok ha jól emlékszem (de, majd pont egy 15K-s "objektívben" oldják meg ezt ) , de ha van erre a kicsit drága játékra pénzed akkor go onszerk.: Ja most jutott eszembe, hogy ez nem csak halszem. A tele része az annyira nem fogott meg, aki szIfonnal fog ilyet fotózni az ne várjon minőséget. De eljátszani jó vele mondom
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
Gyerekek, szerintem hagyjuk ezt a vitát. Kicsit ilyen filozoli vs. haladó fotós kép topic feeling.
Számomra onnantól komolytalan ez az egész, amikor ezt a mondatot olvastam:
"Ezeket a MILC-eket meg hagyjuk már ".No offense, de ez végképp hiteltelenné teszi a véleményedet számomra fotográfia terén, még ha esetlegesen fényévekkel jobb képeket is csinálsz nálam
Részemről (még ha el sem kezdtem) be is fejezem az offot, ennél értelmesebb dolgokra van ez a fórum. Szerintem
-
spanyoll
addikt
Kicsúsztam a szerkesztési időből: látom, hogy hova menti a backupot, és látom, hogy azzal sem lettem beljebb. Akkor a törölt catalog visszahozása reménytelen gondolom már, nem ? (data recovery felejtő, azóta már volt használva a disk)
-
spanyoll
addikt
LR4 ugye csinál valahova egy backupot időnként? Csak mert ügyesen letöröltem a catalogom és nem lenne a legszerencsésebb ha nem lenne meg. Túlélhető persze, de na ...
-
spanyoll
addikt
válasz Szabikaa20 #11587 üzenetére
Ment a pü
Renderelni kell amúgy és csókulom"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Szabikaa20 #11524 üzenetére
Kolor autopano giga. Egyszerű, nagyszerű, ha a ps nem szimpatikus, akkor talán ez az lesz
-
spanyoll
addikt
Bahh, tényleg, mekkora hülye vagyok, egyértelmű a 24órás teljes fordulat, csak ugye valamiért az volt a fejemben, hogy egész körnek tűnnek a "körök".
Okés, akkor megvan szerintem, hogy milyen körülmények között oldom meg a képet. Köszi"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Nagyjából mennyi idő alatt pördülünk meg a drága földanyával annyira, hogy a csillagok fölöttünk egy fotón leírjanak egy kört?
Lenne egy star trailes ötletem, csak tudnom kéne, hogy mennyi a minimum idő, mialatt kirajzolódnának a körök"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Nem kell ráhagyni. Leírod a véleményed, hogy szerinted azért jó a bridge MERT és azért rossz MERT. Azért vennél inkább DSLR-t MERT és azért nem MERT. Ennyi. Mindennek van előnye és hátránya. Ha mindenki leírja a véleményét így, akkor a júzer szépen kiszelektálhatja, hogy kinek hisz. Meg ha valaki végképp tévedne, akkor úgyis sok lesz az ellenvélemény. Ánnyi
-
spanyoll
addikt
No offense, de egy olyan témából csináltok vitát, amiből szerintem értelmetlen. Ez amolyan Canon vs Nikon értékű téma számomra. Bridge vs DSRL. Kinek mi, mire akarja használni. A srác egy bridget kért fentebb / lentebb, hogy ajánljanak neki, ami meg is történt.
A vita meg szerintem végképp véget nem érő lehetne ilyen téren. Aki komolyan akar fotózni, akár munkaszerűen, akár komoly hobbiként, az úgyis vesz egy tükrös gépet, vagy egy m4/3-ot, és nem marad a bridge / kompakt kategóriánál.
Arra, hogy valaki tanuljon fotózni arra azok is jók, persze bizonyos hátrányokkal, és néhány előnnyel. Ilyenen szerintem fölösleges odalenni, de ha gondoljátok, nyugodtan, engem nem zavar, csak gondoltam szólok, hogy SZERINTEM ez így értelmetlen
peace"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Zozzant #11215 üzenetére
Whoops, azzal tényleg nem számoltam, hogy ez ugyi nem dslr, már alapból azt gondoltam, hogy azt a tartományt kérdezi, amin kezdődik. Akkor viszont egyet kell értenem Zozzanttal, mert ott már valószínűleg nem lesz se 2.8 se hasonló rekesz.
-
spanyoll
addikt
válasz Schanyee #11213 üzenetére
Ha nem hazudik a pixinfos adatlap, akkor f/2.8-as a nyitott rekesz, ami azt jelenti, hogy nyitott rekeszen már elérhetsz egy egész jó bokeht, ha arra vágy. Még rekeszelheted is egy kicsit lejjebb, még akkor is lesz egy kellemes háttérmosásod, ahogy te írtad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest