Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
akos3
addikt
válasz Murderer69 #9549 üzenetére
Egyébként nevetni fogtok, mikor nekem letört, bementem a márkaboltba, hátha ki tudják cserélni a fedlapot. Mondták sajna már ninc shozzá alkatrész, de hogy vannak akik megcsavarozzák. Mondom NOTHX
-
akos3
addikt
válasz kenwood3 #9570 üzenetére
Szia!
Ugyan ilyen problem vt az egyik régi gépünkkel. Odaadtam bnőmapukájának, hátha tud vmit kezdeni vele. Pontosan nem tom mi vt a baja, de azt tudom , h vmi kis belső fém izét kellet rajta kicserélni és újra forrasztani. Még nincs összerakva, nem tudjuk, h jó e. Ha sikerült minden akkor majd írok, h mi is volt a baja. Sajnos msot többe tnem tok segíteni mert én nem értek hozzá -
akos3
addikt
Erre vki? : [link]
-
akos3
addikt
Nincs a gépeden gyorskioldó funkció? Mert azzal gyorsabban készíthető felvétel az AF rögzítése nélkül., így jóval kisebb idő van a bemozdulásra. De próbálkozhatsz sport módban is. Ezek a legegyszerűbbek, mindenféle állítgatás nélkül. Tapasztalatból tudom, h egy szalagavatón nincs idő álíltgatni nagyon
-
akos3
addikt
Sziasztok!
Valószínűleg sokan hülyének fogtok nézni, de azért én még is felteszem a kérdésem, mert ugyan van róla vmi sejtésem, de pontosan nem tudom, hiába olvasgattam utána.
Képstabilizátor tipusaira kérdeznék rá. Tudom, hogy van elektronikus és optikai. De olvastam, vmi mechanikait is. Ez melyik tipusba tartozik? És melyik a jobb? Ha az én gépemben "kettős képstabilizátor" van, az mit jelent?
Várom érthető válaszotokat
üdv: akos3 -
akos3
addikt
Sziasztok!
Egy nem mai gépről lenne szó. Olympus sp 560 uz.
Az teljesen kizárt, h én Mo-on találjak Bármiféle szűrőt erre, igaz? Keresgéltem, de nem nagyon találtam. 48mm-es (de van ahol 48,4-et írnak) adapter kell rá, ennyit megtudtam.
Ha vki tudna segíteni ebben, azt megköszönném -
akos3
addikt
köszönöm a választ.
Külföldi vásárlástól mindig tartok egy kicsit, határon belül szeretnék maradniAkkor azt mondod, h ez a CLA-10.es adapter felmegy rá? Nem találtam méretet, de gondolom akkor ez 48 mm-esnek kell lenni.
Kerestem rá 55mm-es szűrőket, megynugodtam, iylet azért találni itthon. Viszont több Nem értek hozzá.
Mi a "legalapabb" szűrő, aminek a legtöbb értelme van, és elsőre ilyet vesznek az emberek?! Egyátalán megéri nekem erre a gépre szűrőt vennem (adapterrel együtt 18k körül), ha nem fotózok napi szinten, csak úgy kiránduláskor meg nyaranta? lesz annyi különbség? -
akos3
addikt
Sajnos mindenhl ennyiért árulják, vag ymég drágábban is. Ez pedig nélkülözhetetlen ahhoz, h feltegyek bármiféle szűrőt. Pedig a polárszűrő jól hangzik írásodból
Kerestem használtan is CLA-10.et, de nem találtamha megveném akkor a szűrővel eyütt már a gép felét érné, vagy többet is. Ha így nézem, tényleg kicsit túlzás
[ Szerkesztve ]
-
akos3
addikt
Postában nem bízom. Félek, h gond lesz vele. Meg ha bármi problem van a termékkel, itthon sokkal könnyebb reklamálni. Meg mire ideér az se holnap lesz. És a posta költséggel együtt már nem feltétlenül éri meg. Meg még sosem csináltam ilyet, és minden újtól ódzkodik az ember Eddig még amit kerestem, vhogy mindig meg lett itthon is. Jó lenne ez is, mondom, nekem jó használtan is.
zolka78 Igen tisztában vok ezzel, h az mindenképpen kell. Pont erről megy itt a csevely, h lehetne beszerezni Neked nincs ilyen jópénzért?
-
akos3
addikt
Köszönöm mindkettőtöknek az infókat, megkérdezem akkor ettől a sráctól, és utána eldől a dolog..
-
akos3
addikt
válasz kiskornel #12957 üzenetére
Írtam neki, mert láttam, h van 6500-ért adapter sp590-hez és úgy látom megegyezik a mérete, tehát esetleg jó lenne az enyémre. Ha valóban így van (majd remélem jön válasz) ennyiért megvennétek? ez azért barátibban hangzik számomra. Ill. ha lenne rá jó méret, akkor egy polárszűrő vásárlásakor mire kell figyelni? Mert elég tág az árkategória.
-
akos3
addikt
válasz kiskornel #12960 üzenetére
Nekem sp 560-am van. amihez tuti h CLA-10 kell.
a pixinfo-n mindkettőhöz 48 mm-est írtak, ezért reménykedtem, h jó lesz. Viszont most, h mondtad, megnéztem az olympus honlapján és valóban 57mm-es CLA-11 kell az 590-re, ami viszont elég rossz hírszerk: am visszaírt, 590-re van neki, úgy tűnik 560-ra nincs
[ Szerkesztve ]
-
akos3
addikt
válasz kiskornel #12962 üzenetére
Igen ezt láttam már, így jött képbe a küldföldről rendelés, amitól ódzkodom.
De ez így elég drága lenne szűrővel, mint ahogy írtam is lentebb, több lenne mint a gép értékének a fele már, ami azért elég hülyeségKérdeztem h nincs e neki akkor sp560-ra. de nem utángyártottat. ill. nem így kérdeztem. de jó ötlet, hátha azt könyebben be tud szerezni, írok neki. ezen ne múljon. Bár gondolom ha be azt tudna beszerezni akkor azért mondaná
[ Szerkesztve ]
-
akos3
addikt
Sziasztok!
kb. 2 hete írtam, hogy rendeltem olympus sp560-hoz CLA-10-es tubust, hogy majd rá tudjak tenni 55mm-es polár szűrőt. Úgy néz ki a hétvégén megérkezik a tubus, így aktuális már a szűrő kiválasztása is. Kicsit utána olvastam, és úgy látam hogy a cirkulár való nekem, mert azt kevésbé befolyásolja az auto- szűrő (a dupla rétege miatt?). Ilyenből találtam több márkát, de nem tudom hogy melyik a megfelelő. Természetesen nem kell a legprofibb (10e-ig gondoltam, hogy már lehet jókat venni), de nem is akarok gagyit, azt akarom, hogy érezhető legyen már a különbség.
Soligor Blue Line: 4000.-
Kenko: 7,5-8,5 ezer
Hama: 9k körül
Hoya: 8,5-tőlAz első 2 márka egyátalán nem ismerős nekem, persze ez nem jelent semmit. Kérdezem, melyiket ajánlanátok, ill. ha ezeken kívűl még van ami kimaradt a felsorolásból, meghallgatom
ui: Egyébként ezeket a cirkulár szűrőket tekergetni kell a megfelelő szűrés eléréséhez? ehhez kell vmi extra tudomány? Vagy ezt honnan lehet tudni, hogy mikor lesz megfelelő?
Köszi a választ előre is, bocs ha kcisit hosszú vtam.
szerk: találtam még egy ilyen szettet is tűrhető áron, de a márka ugyancsak ismeretlen.
[ Szerkesztve ]
-
akos3
addikt
válasz scarabaeus #13091 üzenetére
Igen elírtam, auto-fokuszt akartam írni
Amennyire láttam nagyrészt cirkulárt árulnák már. Tegyük fel, h olyat veszek. Akor a lentebb felsorolt listából melyik a legajánlottabb? Van vmi befutó márka?
qnadam Köszi értem
Ez a minnél drágább dolog azért nem minde esetben igaz, bár az olcsó húsnak híg a leve okosság tbbnyire helytálló -
akos3
addikt
válasz zolka78 #13097 üzenetére
Nah kösz szépen, ezt nem tudtam, hogy a Kenko is "márka". Hallásból én azt hittem, hogy a Hama az jobb. De akkor az lesüllyed a 3. helyre, bár attól függ, hogy épp hol-és mit lehet kapni.
Ennél az internetesbotnál 7600 a Kenko és 8300 Hoya. (+ posta költség?).CPL szűrő kéne nekem is azt hiszem, ahogy kibogarászom a neten. (Sp560UZ)
-
akos3
addikt
Ma vettem át a tubust
Még jó, hogy nem vettem meg előre a szűrőt, mert nem is 55mm-es, hanem 58-as kell rá. (felirat szerint is, ill. le is mértem.) A kínálat ebben a éretben is hasonló ahogy szétnéztem, és az ár is megegyezik..kiskornel: Neked még egyszer köszönöm azt az ajánlást, hogy hol nézzem meg, rajta kívül nem nagyon találtam, szóval még most se lenne tubusom
és ha már ennyit beszéltünk róla le is fotóztam, bár sejtem, h nagy újdonságot nem hoz.
bocs, h nem ide illesztem be, de nekem ez 1xűn nem jön össze, pedig 1mb alattira is lekicsinyitettem. -
akos3
addikt
válasz kiskornel #13103 üzenetére
A felirat fölött van még egy menet igy 2 részre lehet szedni (a többi csik csak dísz.) Tele állásra és nagylátószögre külön.
Hát számomra annyira nem volt egyértelmű, mert te is 590-ről beszélsz, de nekem 560 van. Aminek az opijektívhez csatlakozó része megegyezik az 550-ével (ezért is ilyen), de a szűrő felüli rész az úgy tűnik változhat. Több helyen 55mm-t írtak, de mind1 már, 58 lett a végén A fő, h még nem vettem szűrőt, tehát lényegtelen végül is.
Igen én is márkásban gondolkozom. Hoya (és Kenko, mindt megtudtam itt.) azt olvastam, h ezek jobbak mint a Hama. 9k küröl lehet kapni cirkulár polárszűrőt ilyen méretben.[ Szerkesztve ]
-
-
akos3
addikt
Jézuska meghozta a Hoya cir. polár szűrőt a tubushoz. Ki akartam próbálni, de ebben a felhős, ködös időben akárhogy csavargatam semmi változát nem tapasztaltam. Remlem napsütésben - amire kitalálták - látható(bb) lesz a hatása Várom már, h kipróbálhassam
-
akos3
addikt
válasz scarabaeus #13313 üzenetére
Kösz az ötletet! Üveg asztalnál és monitornál is kiprobáltam, mindkettőnél látszódótt a különbség
Mondjuk ez bennem fel se vetődött, h csak 'ál' szűrő lenne, pusztán a kiváncsiság vezérelt. -
akos3
addikt
-
akos3
addikt
Sziasztok!
Van egy nagyon szeretett olympus sp560 uz gépem. Sajnos a nyár folyamám az akksifedél elrepedt, olyannyira, h a repedésen látszik a túloldalon lévő alúmínium lemez (ami az elemek közötti kapcsolatot közvetíti). Egyelőre még nem tört el, használható, csak a folyamatos feszülés miatt félek még tovább fog nőni a repedés nagysága, míg nem eltörik és akkor használhatatlan lesz. Sajnos nem gyártanak már hozzá alkatrészeket, így szervízbe nem tudom vinni.
Ti milyen megoldást javasoltok a megmentésére? Egy erősebb pillanatragasztó (pl. Locktite) mennyire tudna ellenálni a feszülésnek? Vagy mit lehetne tenni?
Várok minden ötletet -
akos3
addikt
-
akos3
addikt
válasz Andrew31 #15705 üzenetére
találtam a neten egy képet[link] pont ugyanilyen gépről aminek ue. a hibája. csak nekem még a zárópiciktől lentre eső részen nem repedt meg. de a felső (hosszabb) repedés szinte ugyanazon a helyen van.
igen, én is gondoltam rá, h ráragasztok vmi erős ragasztőval egy műanyagot, h átvegye a feszültséget, csak nem tudom milyen fajta lenne a legjobb. meg milyen ragasztóval tudnám odaragasztani, h érjen is valamit.lehet érdemes lenne lefotóznom a sajátomat, h jobban lássátok
[ Szerkesztve ]
-
akos3
addikt
Sziasztok!
Nem tud valaki olyanról aki Olympusokat bont, vagy régebbi típusokhoz tud alkatrészt beszerezni?
Konkréten egy sp 560-hoz kéne akkumlátor fedlap/ajtó, és sehol sem találok. (még a kompatibilis 550-hez sem)
Külföldön egy helyen találtam, csak nincs paypass-om, így nem tudok rendelni, ebayen sincs, csak memória kártya ajtó..
Gondolkoztam, h olcsón egy hibás készüléket veszek, de olyat se nagyon találok.
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Linux kezdőknek
- Kupon kunyeráló
- Napelem
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest