Hirdetés
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Ingyenes az Epic Store-ban az Empyrion - Galactic Survival
- EAFC 25
- World of Tanks - MMO
- Metaphor: ReFantazio - Alig egy nap alatt 1 millió példányt adtak el a játékból
- Xbox Series X|S
- Diablo IV
- Assetto Corsa Competizione
- EA Sports WRC '23
- Warhammer 40.000
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dtomi
őstag
Akkor megnyílott ez a topic... mindenki örömére.!!!
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
Dtomi
őstag
Akkor a kérdés még 1* Sandisk ultra II vagy ultra III vagy 20-30-60-70-100X os CF ek versenye. számít e a buffer és mennyiben egy 100-130X os kártya esetében
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
zsiga667
addikt
Fényképezés közben csak lassú vagy gyors kártya és lassú vagy gyors gép létezik, nem igazán van középút. Ha a géped tud normális sebességgel írni a kártyára akkor vegyél bele valami gyorsabb kártyát, ha nem akkor meg teljesen mindegy. Ami még a gyors kártya mellett szól az az hogy PC-re kötve gyorsabban tudod lementeni róla a képeket.
A gép buffermérete szerintem a legfontosabb olyan tulajdonsága ami nem befolyásolja a kép minőségét, buffer sose lehet elég nagy, mint ahogy a kártyáraírás se lehet elég gyors. -
csiga997
őstag
Na, akkor beírom ide is.
Tehát, az Ultra II és az Extreme III között akkor találni különbséget, ha maga a fényképező képes elbánni a gyorsabb kártyákkal. Amúgy, az elvi különbség tetemes (20MB/s vs. 10MB/s). However, jobbára csak a high-end DSLR-ek tudnak ezekkel valamit kezdeni. Ha nincs egyszámjegyű canonod/nikonod, akkor nem sokat ér.
Az Extreme-hez járó plusz szolgáltatások (élettartam garancia -- Európában nem érvényes vagy az adatmentő szoftver) nem feltétlen éri meg a 1.5x-es árat, ha magát a sebességet nem tudod kihasználni. Tehát, elsősorban a gépkönyvet kell elolvasni.
Ugyanez vonatkozik a WA-s lexarokra is, ami még aggályosabb, mert a WA az lexar-proprietary cucc és emiatt cca. két kézen és egy lábon meg lehet számolni a támogatott eszközöket. -
csiga997
őstag
Ne keverjük. Sandiskből van 3 féle: Standard, Ultra II és Extreme III (a negyedik a Shoot&store, de azt most hagyjuk).
Az Extreme III a hétzenés, 20MB/s írás/olvasás, szupi garancianem, adatmentősw, és olyan melegben/hidegben is működik, amikor a fényképező már nem
Az Ultra II az arany középút, 10MB/s olvasás, 9MB/s írás. Amiben jobb pillanatnyilag mint az Extreme, hogy ebből van 8GB-os is, míg a másikból 4GB a legnagyobb -- már ha ez számít valamit, persze.
És aztán van a Standard, ami tipikusan low-end kompaktokba való, kici, ócó.
Ami neked kell, az az Ultra II-es. (Ez kb 60~70x-esnek felel meg a többi gyártónál.) -
zsiga667
addikt
Konkrétan 1D markII-ben, 20D-ben és 300D-ben nem tapasztaltam a gyakorlatban is érezhető különbséget az Ultra és az Extreme között, bár egyikkel sem használtam shosszabb ideig. (Kártyaolvasóban sem sokat, az Ultra tud mondjuk 8MB/s-t az Extreme meg 10-et.)
Alap lassú kártya és Ultra között viszont a két gyorsabbik gépben ég és föld, miután megtelt a buffer. -
pitman
őstag
Elég lesz az ultra II, az extrémet még a komolyabb gépek sem tudják kihasználni, legalábbis tesztek szerint még nem láttam olyat, ami akár az ultra II-is csutkára ki tudta volna hajtani.
Sajnos ez a kártyaolvasós tesztekre is vonatkozik, ott sem tudták kicsikarni az extrem II-ből a maximális teljesítményt. -
aluser
tag
Sziasztok,
mit jelent a ''bulb'' záridő?
ill:
0,8x telekonverter mit jelent? 35mm-ből csinál: 35*0,8 =28mm-est
ill:
vaku csatlakozó: standard - ISO mit jelent?
[Szerkesztve] -
Retro11
senior tag
Aluser!
Második kérdésed meg is válaszoltad!
Első kérdésedre válasz:-Azt jelenti hogy addig exponál a gép amig nyomod a gombot!!Tehát lenyomod és amikor felengeded az expo gombot kész a kép!!Tehát ez egy teljesen manuális záridő..Te határozod meg mikor lőjön.Ehez tapasztaltnak kell lenni szerintem..!!!
Üdv: Retro11
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
lesaux
veterán
Attól függ, milyen géped van. Vigyázz, mert van, ahol a B záridő maximum 30 vagy 60 másodperc lehet.
Csillagjárásos képet elvileg lehet így, gyakorlatilag viszont a DSLR-ek is zajosodnak ilyen hosszú záridőnél, ezért szokták azt a megoldást alkalmazni, hogy pár perces expókból lőnek sokat, és azt PS-sel összedolgozzák.
Van erről egy cikk a fotozz.hu-n. -
4d
aktív tag
Sziasztok!
Most készülök venni egy EOS300D-t. Úgy tudom, hogy a cmos ezekben a gépekben kb 20000 expot bír. Érdemes olyan gépet venni amiben sok expo van?
Mik a jelenségek ha a cmos ''elfárad''? Cserélhető? Ha igen, megéri?
Köszi -
pitman
őstag
A hibajelenség abban fog egyébként megnyilvánulni, hogy a tükör vagy a segédtükör nem fog felcsapódni, így félig vagy teljesen fekete képet fog exponálni a gép. Ha a zár adja meg magát, akkor hasonló lehet a jelenség, de ott általában hibajelzést is ad a gép.
Természetesen az alkatrészek cserélhetőke, árat tekintve érdeklődja a Camera Kft-nél (saccra olyan 50-60 ezet környékére tippelném a cserét). Innen már neked kell eldöntened, hogy megéri-e ez neked vagy sem, illetve hogy mennyiért tudnád megvenni a gépet.
A megvétel előtt szintén a Cameránál meg tudják mondani ténylegesen mennyi expó van a gépben, ezt én biztos nem hagynám ki. -
lesaux
veterán
-
sakál
tag
A zár élettartamáról sok helyen írnak. Szinte mindenütt az 50.000 szerepel.(350D) A tükör élettartama rövidebb lenne? Lehet. Én nem találtam ezzel foglalkozó cikket. Egy biztos viszont: Akiket ismerek, és sikerült elhasználniuk Canon digit gépet, egyiknél sem a tükör feküdt meg, hanem a zár.(pl. 20D - 80.000-nél)
[Szerkesztve]A szépség az eszed rovására megy
-
Retro11
senior tag
Ha már itt járunk akkor 1 Fuji S9500 mennyit bir?És ezeknek mennyibe kerülhet a cseréje?
Üdv: Retro11 -
adik
őstag
döntsd el te, hogy jó hír-e, vagy rossz.
horribil összegekbe kerül egy zárcsere a gép árához képest. (nem emlékszem pontosan, de egy ismerősöm a valamilyen Nikon filmesét akarta javíttatni, mondta pedig...)
a jó hír: átlagosan sokat használva is előbb fog akárki számára is elavulni a gép(ed), minthogy tönkremenne a zár (statisztikailag). ilyeténformán ez már a következő user problémája lesz, akinek majd eladod a géped.Kettő, csipkebokor vessző!
-
Segnior_Barthez
senior tag
Sziasztok!
Canon Power Shot A60-am van. Néhányszor leesett, és vmi kontakt hibára utal problémája van, mert olyan képet ad a TFT-je, mint amikor a tv-n keresed a csatornákat. olyankor azt is fényképezi le. Kicsit megütögetem, és akkor működik a kijelző. Mit tanácsoltok? Szervíz vagy cseréljem le? Egyébként meg vagyok vele elágedve, és úgy gondolom, hogy csak kontakt hibás, de 10e Ft- nál többet nem adnék a szervízért...
thx!https://www.flickr.com/photos/57762354@N03/
-
adik
őstag
válasz Segnior_Barthez #31 üzenetére
figyelembe véve, hogy - szerintem - 20Khufnál többért még tökéletes állapotban se tudnád eladni a gépet, így meg szinte biztos, hogy nem menne el, én megpróbálnám szétszedni és átnézni*, esetleg elvinni egy árajánlatért.
* néha kitör belőlem a barkácshajlam.
[Szerkesztve]Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
nem hiszem hogy én váltanék majd
persze, majd visszatérünk erre két év múlva
vagy megunod a gépészkedést, és veszel egy ultrakompaktot, vagy egy dslr-t, vagy egy középformátumút, netán egy filmest. akármelyiket is, a mostani vagy megy a szekrény aljára, vagy a eladod. netán veszel egy digi kamerát. de ez majd kiderül. (aztán lehet, hogy csak okos voltam, és 3-4 év múlva is ezzel fox még lövöldözni, de nem hinném)Kettő, csipkebokor vessző!
-
csiga997
őstag
Kicsit megütögetem, és akkor működik a kijelző. Mit tanácsoltok?
Szerintem ütögessed. -
BEE
addikt
Szerintem kezdjél gyűjteni egy új gépre.
Könnyen lehet, hogy a javítás összege meghaladná a gép értékét.
Vagy szétszeded magad, és vagy jó lesz, vagy kuka.
BEEFradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
Retro11
senior tag
De BEE!!!
Muszály vagyok tünődni ezen mert valahogy bekellene osztani a lövöldözést(Csak mihez tartás végett) az esetleges eladás miatt...
Birja amig birja ...Hát köszi csak az a gond hogy nem hiszem hogy lessz pénzem rá!!!Ezért érdekel ennyire...
Na mindegy valoban felesleges ezen tünődni,bár kiváncsi lettem volna rá...
Üdv: Retro11 -
pitman
őstag
A 350D 50000-re, a 20D, 30D 100000-re van tervezve. Nyilván ennél hamarabb és később is elromolhat. Ezeknél a gépeknél a tükörmechanikával nem igazán szokott probléma lenni, túl sok zárcseréről sem láttam még információt.
A 300D más eset, ött a tükörmechanika gyengére sikerült, és zárcseréről is vannak infók a neten. Azt azért célszerű figyelembe venni, hogy ezek a gépek már elég korosnak számítanak, illetve igen nagy darabszámban kerültek eladásra, úgyhogy a statisztikában nyilván ez is szerepet játszik. -
_voodoo_
tag
Köszi a kimerítő választ.
Sajnos a 350d vásárlásom jövő tavaszra tolódik(anyagi okok miatt), most amúgy is csak kitobival bírtam volna megvenni, lehet beruházok egy kompaktra, aztán ha összejön a pénz a 350d-re(+vmi normális obi), akkor majd lecserélem.
Egyébként a Canon S3 IS-ről mi a véleményed?(úgy látom benne vagy a témában...) -
Retro11
senior tag
_Voodoo_!
Nos az általad emlitett Canon nem sikerült valami hu de jóra!Nem nagyon van különbség az S2 és az S3 közt technikailag sem,és formatervezésben sem !!!Fogdostam már és nagyongagyira sikerült nagyon érződik hogy műanyag és megszoritani sem mertem !!!
Ami engem a legjobban bánt a 36mm kezdő és a 1/2,5'' ccd,bár képet még nem láttam nem tul kecsegtető!!!
Na jo elég a negativ szövegből jöjjön a pozitivum:-ÖÖÖÖÖÖÖÖÖ öööö!!!
Tehát én nem ajánlom ennyi pénzért inkább Fuji S9500 vagy Pana FZ30!Ezen gépek mint technikailag,mint formatervezésben,kezelőszervek elhelyezésében lekörözi!!!
Szoval ezt ne inkább a Fuji v Pana!!!
Üdv: Retro11
[Szerkesztve] -
hali01
őstag
szaaasztok!
Kőne némi help!
Az egyik ismerősöm sikeresen leformázta a kártyáját és kéne vmi progi amivel esetleg vissza lehetne hozni a képeket.
hali01.
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Melyik tápegységet vegyem?
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Robotporszívók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gaming notebook topik
- Ingyenes az Epic Store-ban az Empyrion - Galactic Survival
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Olympus u-7040 és Samsung Digimax A403 digitális fényképezőgépek
- Canon 10-18/4.5-5.6 IS STM EF-S objektív + napellenző és törlőkendő
- Eladó garanciális Sigma 24-70 f2,8 DG DN Art objektív (frontlencsén sajnos néhány karc előfordul)
- Eladó garanciális Sony FE 50mm f1,8 objektív
- Nikon Z ttartisan 40/2,8 macro, csak mai napon 20eft
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen