Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr V
őstag
válasz Segnior_Barthez #10069 üzenetére
Körtepumpával már próbáltad? Nekem az segített már.
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Jamby18
senior tag
válasz Segnior_Barthez #9276 üzenetére
Beszereztem, de szerintem a fórum arra való, hogy kérdezzünk, úgyse pörög annyira naponta 1kérdés belefér akár amatőr akár profi felhasználótól.
-
TeeJay
félisten
válasz Segnior_Barthez #7837 üzenetére
csak az a fura hogy a kompakt gépbe beraktuk, volt első használatkor formázva is, ki is írta hogy kb. 760fotót lehet rá max felbontáson nyomni, de 3xx kép után meg pittyeg hogy tele a kártya pedig akkor még mindig kiírja a kijelzőre hogy vagy 380-at lehet még rá fotózni.
kicsit olyan mintha 2gigásnak látná a kompakt gép de mondjuk 1GB után nem tud rá többet írni és pittyeg. remélem kiderül mert ha csak SD kártya hiba lenne akkor gariba csere mert a Silicon Power-re 10év jótállás van a kompakt gépet meg könnyen ki tudom próbálni, van még pár 2gigás SD kártyám (Sandisk, Kingston) és majd kiderülMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Segnior_Barthez
senior tag
-
eeXaa
addikt
válasz Segnior_Barthez #7672 üzenetére
...köszi... majd uténanézek mindenképp...
de engem kimondott retro camera módok érdekelnek... ...és egy kicsit olcsóbb áron... -
ROBOTER
addikt
válasz Segnior_Barthez #7540 üzenetére
Na neeeeeeeeeeeeeeeeeee, kérem szépen:
"Egy ISO 800-as filmmel például 3-szor (azaz 3
Fé-vel) kevesebb fényt igényel a helyes expozícióhoz, mint egy ISO 100-as film"Ez mi a hótkóros .....?
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Segnior_Barthez #7540 üzenetére
Mondjuk rögtön a tartalomjegyzék utáni első bekezdésben hatalmas hülyeség van benne, bár valamiért ez a hülyeség igen gyakran felbukkan itt-ott.
Idézem:
"A mélységélességi tartomány 1/3-a nagyjából az élességre állított tartomány és annak képsíkja előtt, 2/3-a pedig a mögött helyezkedik el."Na szóval ezt ne tanulja meg senki, mindenesetre az egész írás hitelességét kicsit alámossa a szememben - bár tovább még nem olvastam, szóval ez könnyen bizonyulhat elhamarkodottnak. Mindenesetre aki ezt leírta, kíváncsi lennék, hogy belegondolt-e, hogy mit is írt, és mondjuk összevetette-e ezt a hiperfokális távolság fogalmával, amit közvetlen ezután (!!!) tárgyal.Érthetetlen, hogy nem tűnt fel, hogy itt valami nem oké így, hogy egymás után leírt két egymást teljesen ütő dolgot.
-
brutte
aktív tag
válasz Segnior_Barthez #7531 üzenetére
Segnior_Barthez Kösz szépen elleszek egy darabig!
"Soha ne add fel! Csak ha van rajta elegendő bélyeg!"
-
Degeczi
nagyúr
válasz Segnior_Barthez #7430 üzenetére
jó, vakus "mozgásérzékeltetéshez" (amikor szándékosan alacsony a záridő, mondjuk 1/10: a vaku fénye úgyis befagyasztja a mozgást, ha az az elsődleges fényforrás, de a környezeti fény is elég ahhoz, h elmosódást érzékeltessen) is csak a második redőnyre szinkronizálást érdemes használni, különben nagyon fura hatású lesz a kép, mintha visszafelé mozgott volna a téma
azonban van egy komoly hátulütője is, a téma fonalához kapcsolódóan: a mérővillanásnak persze még ez előtt kell megtörténnie, vagyis az időben min. ennyivel (1/10) még korábbra kerül, mint a tükörfölcsapási idő (ami szintén alulról nyaldossa az 1/10-et), és az így előállt hosszú szünet már szinte mindenkinek elég ahhoz, h pont a fő villanás idejére csukja le a szemét (reflexszerűen a mérővillanásra)
ezért ilyenkor érdemes FV-Lock-ot, azaz vaku fénymérés rögzítést használni (vagy mezei automata módot a vakun, mert néha az is egészen jó eredményt ad), ami kiküszöböli a mérővvillanást
-
Degeczi
nagyúr
válasz Segnior_Barthez #7426 üzenetére
igen: gyakori kérdés mindenféle fórumokon (magyar és külföldi egyaránt), h "miért késik az expó vakuzáskor?"
(mert véletlenül "vörösszem csökkentő mód"-ba tette a beépítettet, és olyankor az valóban szándékosan kivár egy picit az első, vörösszem elleni villantás után, h legyen ideje az áldozat pupillájának az összehúzódásra)
sokat mindenesetre nem ér, így ezt célszerű is kikapcsolni
a mérő-elővillanás viszont már annyira közel van időben a fő villanáshoz (mai vázakon 1 tized mp-en belül), h azt sokan valóban egyetlen nagy fényként érzékelik, talán a vakítás miatt is
-
nfsu17
veterán
válasz Segnior_Barthez #7424 üzenetére
Köszi simenon.
Pedig nem nézett bele az alany a gépbe ezért nem értettem a dolgot.
--
Segnior_Barthez
Igen, ilyet szeretnék, mert több fotóstól hallottam, hogy ez a megoldás, de ez a dög eddig sose csinálta még így és nem jövök rá mi a baja. Mindig csak egyet villan (szerintem), bár lehet olyan gyorsan elővillan, hogy észre sem veszem. Nem tudom.
-
hdcsaba87
aktív tag
válasz Segnior_Barthez #7318 üzenetére
Köszi a linket. Itt sok hasznos dolgot találtam.
-
pempellini
senior tag
válasz Segnior_Barthez #7288 üzenetére
Gigabyte Z77X-UD3H,Intel I5 3470@3800mhz,Chieftech 450w,Sapphire 7770 vapor-x 1Gb,Zalman 9700 cu.
-
leeate
senior tag
-
tisvol
aktív tag
válasz Segnior_Barthez #31 üzenetére
:-)
Hehe! Ugyan ez a gép, ugyen ez a hiba, eddig azt hittem csak az enyém ilyen szar. Elég muris amikor fényképezés előtt van hogy 10x is rá kell ütnöm:-) Mint az Armegaddonban a ruszki űrhajós :-) De ha ez megnyugtat, akkor az enyém soha nem esett le,nem volt megütve, még is ilyen. Nekem sincs más ötletem, csépülni kell Úgy látszik a szép szó már nem elég nekiÜdv:T.
-
BEE
addikt
Szerintem kezdjél gyűjteni egy új gépre.
Könnyen lehet, hogy a javítás összege meghaladná a gép értékét.
Vagy szétszeded magad, és vagy jó lesz, vagy kuka.
BEEFradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
csiga997
őstag
Kicsit megütögetem, és akkor működik a kijelző. Mit tanácsoltok?
Szerintem ütögessed. -
adik
őstag
figyelembe véve, hogy - szerintem - 20Khufnál többért még tökéletes állapotban se tudnád eladni a gépet, így meg szinte biztos, hogy nem menne el, én megpróbálnám szétszedni és átnézni*, esetleg elvinni egy árajánlatért.
* néha kitör belőlem a barkácshajlam.
[Szerkesztve]Kettő, csipkebokor vessző!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest