-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
simi811118
aktív tag
válasz tboy93 #46898 üzenetére
Igen, face-n van most hasonló "vita-beszélgetés". Ez a fülre válasz a legjobb amugy, mert akkor nem kell tovább magyarázni (általában az ebből élők szokták ezt mondani). Pedig lehet. És ezt olyan ember magyarázta el nekem, aki valóban fülre állít - de nem ebből él - viszont tudta hogy mit és hol és hogyan kell hallani. Ezért érdeklődtem. Nekem elég nehezen megy még így is, illetve nagyon nagyon lassan már azért kezdem kapizsgálni a dolgokat. De mindig tanul újat az ember. Hátha itt is mond valaki valami jót amit lehet hasznosítani
-
nagyúr
válasz simi811118 #46897 üzenetére
Én eddig 2 embert láttam ilyet állítani, mindkettő úgy felelt a kérdésre, hogy "fülre" állítják, ha jobb, akkor úgy marad, ha nem akkor vissza
-
simi811118
aktív tag
válasz simi811118 #46882 üzenetére
Valaki? Senki nem tekerget ilyeneket?
-
Estoril
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Szintén segítségre szorulok :-) Próbálok részeltesebb infót adni, hátha akkor a segítség is komplettebb.
Van egy Öregebb sport coupe (ez a tér miatt említem) gyári papírkonusz és tekerős rádióval.Szeretnék egy átalakító kerettel modern fejegységet (bluetooth, usb, mechanika nélkül) és egy első szettet.
16cm es helye van az ajtóban. Kérdés milyen első szettet ajánlotok, ha csak a fejegység teljesítményét szeretném kihasználni. Erősítő nélküli lenne.... folyt: Hátul ki lett cserélve már a gyári hangszóró 13cm-es Pioneer E szériára. Érezhetően szebb lett. Csomagtartóba pedig egy aktiv blaupunk mélyláda kerülne.Kérdés: első szett ajánlás?
Beépítő keretet (szettet) Elképzelhető hogy lehet kapni beszerelőműhelynél, vagy azt rendeljem meg
Fejegység melyik lenne az ideál. Ami esetleg szebben szól stb...Köszönöm!
-
vasi89
addikt
válasz Speeedfire #46881 üzenetére
Ha a kinézet a szempont azt se értem mert a vezetékek is lógnak ott össze vissza. Az RCA is hol megy
-
Pecc
őstag
válasz Speeedfire #46881 üzenetére
Ennek semmi értelme.
-
LógaGéza
veterán
válasz simi811118 #46882 üzenetére
Ha találsz valami jót nyugodtan oszd meg velünk is
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
PiciPeti
őstag
Szerintem a 80PRS jobb hangú, és több beállítási lehetőséget rejt magában, de ez mit sem von el a P88 érdemeiből, tényleg jó fej.
Az oldalankénti időkorrekció (ehhez elég 1 pár RCA, és 2 csatorna az erősítőn, a szett hangváltójával), és a sub időkorrja is sokat tud dobni egy rendszeren szerintem.
-
kinghaxor
senior tag
válasz kacsa7 #46889 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget! Így már érthető a dolog. Szóval ez az aktív használat csak egy lehetőség és nem kötelező úgy használni. Viszont az azért nagyon jó dolog, hogy mindent saját magam állíthatnék be ebben az esetben, csak hát a plusz erősítő és szerelékek miatt ez már nekem pénzben nagyon sok lenne.
-
kacsa7
őstag
válasz kinghaxor #46887 üzenetére
Szia!
A P88RSII egy nagyon jó fej. Sokan még most is használják, mert az utódja 80PRS-nél állítólag jobb a hangja, és szebb a külseje. Én pont egy mechanika nélküli Kenwood fejről váltottam feljebb több kategóriával. Összességében már annak a fejnek is jó és részletgazdag hangja volt, viszont az időkorrekció mint beállítási lehetőség sokat dobott a rendszeren. Ez egy 70eFt-os fej, az pedig 18eFt volt. Ez érezhető a hangján. Ettől függetlenül most is úgy gondolom, hogy annyival nem szól döbbenet jobban, amennyi árban van közte. A Flac viszont egy olyan dolog, amit én anno megnéztem és kipróbáltam. Semmi különbséget nem hallottam a Flac és a Flac-ből konvertált 320kbps mp3 között, úgyhogy teljesen felesleges arra építeni. Vaktesztben nem mondod meg, melyik szól épp.
Visszatérve az aktív hajtásra. Az csak egy lehetőség, amit a P88RSII tud, de nem kötelező használni. Aktív hajtásnál minden egyes hangszóró külön erősítő csatornáról van hajtva, tehát a magasok és mélyközepek külön csatornáról mennek, ehhez viszont vágni kell mind2 előtt a frekiket. Ezt a P88RSII meg tudja oldani, tehát az erősítőhöz már vágott jel megy. Külön állítható a mélyközép alja-teteje, illetve hogy a magas milyen frekitől szóljon. Teljesen testreszabható tőle a rendszer. Na ebben az esetben tényleg 4 csatorna kell a szettnek.
Tudod használni azonban normálisan is, hogy a szett megy 2 csatornáról, viszont akkor kell hangváltó a szetthez.
Maga az aktív hajtás költségesebb, plusz erősítő, rca-hangfal kábel, nagyobb meló a beállítása, viszont egy szint felett hoz hangban. Na én pont azért nem vágtam bele, mert gyakorlatilag 50-60eFt alatti szetteknél állítólag semmi előnye nincs kb... -
mortalwombat
tag
válasz kinghaxor #46887 üzenetére
Bármilyen mechanika nélküli fejnél fényévekkel jobb egy 88RSII. Kérdés, mnnire fontos neked a valóban jó hangminőség, és mennyire számít a tömörített formátumok által nyújtott kényelem?
A Pioval egy komoly rendszert alapozhatsz meg, amit-ha úgy alakul, mint itt sokunknál-akkor fejleszthetsz egyre jobb hangminőséget elérve. (ha így lesz, rögös útra lépsz )
Az aktív rendszer itt azt jelenti, h minden egyes 'utat' külön erősítő-csatornapár hajt meg: tehát magas, közép, mély/szub basszus. A fejegységen tudod állítani a váltás meredekségét, keresztezési frekvenciáját (meddig szóljon a közép sugárzó, és mettől szóljon a magas, nomeg a mélyláda csak a legméllyebb frekiket adja le) ezzel sokat lehet variálni, ki lehet tapasztalni, h az adott hangszórókészletnek mi áll jól.
Aztán van még egy olyan szolgáltatása is ennek a fejnek-és itt kezdődik a mélyvíz-amivel 'tökéletes' szinpadképet tudsz varázsolni az autódba-annak ellenére, h a jobb egyben ülsz. A zenészek egy határozott pontból fognak szólni. Ezt az un időkorrekcióval érik el: az egyes hangszórókból jövő jelet pár ezremásodperccel késleltetik, h a füledhez egyszerre érjenek el a hanghullámok, ezzel a tökéletes tér érzetét keltve.
Szóval neked kell eldöntened, mit tartasz fontosnak az autóban történő zenehallgatás során, milyen formátumban van több zenéd, stb.
Amúgy mennyi a P88RSII? -
kinghaxor
senior tag
Sziasztok. Lenne egy azt hiszem inkább elméleti kérdésem ami félig erősítőre, félig fejegységre vonatkozna. Egy ismerősöm ajánlotta nekem a P88RSII típusú fejegységet mint megfontolandó alternatívát Kenwood helyett. Igaz ezen nincs usb és a flac támogatás is hiányzik belőle, de azt mondta sokkal jobb a hangja. Mennyivel jobb hangú egy ilyen fej mint egy mechanika nélküli usb-s Kenwood flac támogatással? Mert hát ugye azért egy flac anyag jobb minőség mint egy mp3. A kérdésem másik fele erősítőre vonatkozna. Az említett ismerősöm azt is mondta, hogy a P88RSII-höz nem elég egy darab 4 csatornás erősítő, ha sub-ot is szeretnék a rendszerbe. Igazából valami aktív hajtásról volt szó amit nem igazán értettem. Annyit talán sikerült megértenem az egészből, hogy ilyen esetben egy darab 4 csatornás erősítő kell csak a szettnek mert külön csatorna kell a magasaknak is és így már a sub-nak másik erősítő kell. El tudná ezt valaki magyarázni nekem?
-
ValeRossi
csendes tag
válasz kacsa7 #46884 üzenetére
Igen ez így van, ezt tudtam eddig is, de szerintem nem jól értelmezted a kérdésemet! Arról van szó, h ha hidalom a két csatornát az minőségromlást okoz ( pl. damping/kontroll csökkenés), magyarul szebben szólnak 2 csatornán, mint egyen! Ezt szeretném tudni, h van-e igazság alapja!
-
kacsa7
őstag
válasz ValeRossi #46883 üzenetére
Hídban azért tud minden erősítő többet, mert akkor úgy működik, mint ha fele akkora impedancián menne az 1 db csatorna. Tehát pl 2 db 4 ohm-os csatornát ha hidalsz, akkor a 2 db csatorna 2 ohm-on leadható teljesítményét éred el azon az 1 csatornán, 4 ohm-os terhelés mellett. Ezért van az, hogy 2 csatis erősítők, amik tudnak csatornánként 2 ohm-ban is menni, hidalva csak 4 ohmot tudnak. Ha hidalva kellene mennie 2 ohm-ban, akkor ugye csatornánként 1 ohm stabilnak kellene lennie. Erre kevés 2 csatis képes, ami meg igen, az méregdrága. Ennél érthetőbben majd valami hozzáértő leírja
-
ValeRossi
csendes tag
Tisztelt HOZZÁÉRTŐ Urak!
Nemrég hallottam olyat, h ha csatornát hidalunk akkor veszítünk a dampingból és a kontrolláltságból!
Igaz vagy hamis az állítás, számomra komolynak tűnő user állította, kíváncsi vok, h ti mit mondtok erre!
Szintén más emberkétől pedig azt hallottam, h a 2x4 ohmos nyomót nem szabad kétcsatornásról tekercsenként hajtani (tehát 1 csatona-1tekercs)!
Nyomót szeretnék lassan cserélni, viszont erősítőt nem!
Ha van válasz, akkor egy kis fizikát és kérnék magyarázni!
Köszönöm! -
simi811118
aktív tag
Sziasztok!
Kinek milyen módszere van a fázisok beállítására? Milyen zene vagy hang amivel szokott fázist vagy idökorrt állítani?
Minden infó és tapasztalat jöhet
-
Swiss_audio
tag
válasz kacsa7 #46878 üzenetére
Valószínűleg marad ez a megoldás, hogy 2 kábelt húzok be, mert van 1 komplett 20-as kábel szettem ami igaz macaudio, de a kisebb erősítőhöz(50A) megfelelő lesz sztem mert jóval túlméretezett ahhoz ilyen távon. A másik erősítő(120A) kap hegesztőkábelt. Azt mekkorával biztosítékoljam? 150A ?
-
LógaGéza
veterán
válasz Swiss_audio #46877 üzenetére
Csak linkeltem egy randomot, hogy létezik, ne vedd konkrét típusajánlatnak
Itt van pl ez, ebbe 1x50 és 1x20 is belemehet, kimenetnek meg 4x20 vagy 8x10. Ez is csak egy random találat, át kell nézni a lehetőségeket.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
kacsa7
őstag
válasz Swiss_audio #46874 üzenetére
Kábel méretezés
Ha ilyen távolság van, én biztos nem osztogatnék szét. Behúznék két kábelt direktbe és kész. Bent elhelyezni a tápelosztót macera, másrészt valószínűleg drágább mint az akksinál 2 biztiházat felrakni.
Amúgy bent már nem kell biztosíték ház, mert ilyen elosztók vannak. -
Swiss_audio
tag
válasz tboy93 #46875 üzenetére
Igen meg tudom oldani. Akkor ez a verzió lesz. Nézek hozzá valamilyen akksisarut vagy esztergáltatok megfelelőt. Mekkora biztosítékokat használjak ezekhez a kábelekhez?
LógaGéza:
Köszönöm.Ezzel az a gond, hogy nem fogad elég nagy kábelt és a kimenetek is kicsik.
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Tápelosztóból is van olyan, amiben lehet biztosítani, így 1 biztosítékházra és 1 tápelosztóra módosul
-
nagyúr
Ha be tudsz húzni 4db 20-as kábelt, akkor húzd be (2 poz + 2 negatív, ha akksira van testelve az jobb mint ha lemezre).
-
Swiss_audio
tag
válasz kacsa7 #46870 üzenetére
És egyébként mi lenne jobb? 35-öst húzni és kettéosztani vagy alapból 2 20-ast húzni? mert egyébként az akksitól kb 1 méterre lesznek az erősítők. Az egyikben 120A a másikban 50A a biztosíték. Azért kérdezem mert ez 1 elég rövid távolság és be kellene iktatni 3 biztosítékházat és 1 tápelosztót ha az elosztós verziót követném. Ha alapból 2 kábelt húzok akkor pedig megúsznám 2 biztosítékházzal, csak így kellene valami speciálisabb akksisaru, mert a fentebb linkeltek nem felelnének meg.
-
LógaGéza
veterán
válasz tboy93 #46872 üzenetére
Nem is ilyen, ennek az oldalán vannak a csavarok, meg van rajta valami b*szottnagy kukoricacső, hogy a kislányok is ki tudják tekerni a tápkábelt
-
LógaGéza
veterán
válasz Swiss_audio #46869 üzenetére
Én ilyen akksisarut vettem, szépen belefért minden kábel
-
kacsa7
őstag
válasz Swiss_audio #46869 üzenetére
Minden egyes keresztmetszet változás után biztosítékolni kell. Az erősítőben jó esetben van bizti, ilyenkor pedig a kábel van biztosítva. A pozitív szálhoz érdemes biztosítékos elosztót használni, a testnél meg vagy húzol két külön kábelt a testelési ponttól, vagy azt is osztod. A test kábelt nem kell biztosítani.
-
Swiss_audio
tag
Sziasztok!
Újból a segítségeteket kérném. A héten elkezdődik a hifi beszerelése az autómba. Azonban nem tudom, hogyan oldjam meg a tápkábel rögzítését az akkumulátorra. Előző autóban sima körsaruval rögzítettem az akksi sarut rögzítő csavarhoz, azonban most 35-ös kábel fog bekerülni. Így néz ki jelenleg az akksisarum(netes kép): . Mi lenne a legjobb megoldás?
A másik kérdésem pedig h a 35-ös kábelt ketté fogom osztani 2db 20asra. A kettéosztás után is be kell iktatni biztosítékot?
Segítségeteket előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
sinya85
senior tag
Sziasztok
Szerintetek mennyit ér használtan egy
Phase Evolution RS6
és egy
Phase Linear Box Thriller Pro 12 V mély láda?
Sehol nem találok ilyen portékát a neten....ஜ۩۞۩ஜ
-
cicmanyek
aktív tag
válasz Peti66 #46847 üzenetére
Igen, zártban nem jó , a baj hogy megnéztem refiben is és ott sem volt jó.
Egy Carpower Sonic agyonüti minden szinten...akár a 25-ös akár a 30-as.Philips Fizz-től kezdve egészen a HTC Desire 816-on át az iphone6-ig volt minden...még LG Flex is:) De újabban csak a Xiaomi.
-
cicmanyek
aktív tag
válasz mandras81 #46829 üzenetére
Ez a megfelelő méret , de azonnal el is adtam. Nincs meg a legalja és én úgy gondolom , hogy egy nagyon hypolt túlárazott termékről van szó. A 25 -ös szubja jobban sikerült mint ez a 30-as.
Philips Fizz-től kezdve egészen a HTC Desire 816-on át az iphone6-ig volt minden...még LG Flex is:) De újabban csak a Xiaomi.
-
Peti66
senior tag
válasz mandras81 #46850 üzenetére
Vagy is,,,és az első szett mondjuk nem volt partiba vele..ilyen kalibrerű subhoz partnerek is kellenek...meg beállítások
igen,, és az volt az érdekes,hogy pont zártban nem tudtam levinni az alsó határfrekvenciát a térfogat növelésével...Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
LógaGéza
veterán
válasz Speeedfire #46858 üzenetére
Teljesség igénye nélkül:
Connection, Gladen - ezeknek van készre szerelt RCA is.
Hangszórókábelből Kácsa, Cordial, esetleg Klotz."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Osynho
addikt
válasz Speeedfire #46858 üzenetére
Gladen, klotz, cordial.
-
Speeedfire
félisten
válasz simi811118 #46857 üzenetére
Esetleg másik alternatíva, hogy lehessen válogatni?
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
simi811118
aktív tag
válasz Speeedfire #46856 üzenetére
Ezerszer inkább a kácsa!
-
Speeedfire
félisten
Belépő szintnek milyen rca és hangszóró kábel lehet jó? Nézegetem a kácsa oldalát is, ott egész jó árban vannak a saját márkás termékek. Illetve vannak még ezek a Renegade termékek is, de nem túl bizalomgerjesztőek. Inkább mondanám Hama szintnek.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Gery15
addikt
Nem régiben, kérdezgettem itt. Végülis ezekre esett a választásom. Suzuki Swift II-be.
JVC KD-X320BT
Audio System MX 165 PLUSViszont úgy döntöttem, hogy a hátsó ajtókba is szeretnék hangszórókat tenni, oda mit ajánlanátok?
HyperX
-
mandras81
senior tag
válasz Peti66 #46847 üzenetére
No, akkor egy ideig járatom zártban, aztán majd valami úton módon kipróbálom refiben is...
Valószínű csak a hétvégén fogom tudni bekötni, pedig már nagyon kíváncsi vagyok rá! Főleg arra - ahogy említettem-, hogy mit produkál az általam preferált műfajokon, mennyire tud pl. gyora lenni a méretéhez képest.
Érdekes módon az előző gazdája azért adta el, mert túl sok volt neki a mélyből (20-asra váltott), holott a te konklúziód anno pont az ellenkezője volt ennek. Vagy, te csak azt írtad, hogy nem megy túl mélyre, bármilyen térfogatot is számolsz neki?
-
lmaresz
aktív tag
Sziasztok!
20-25k-ért van valamilyen ajánlható fejegység, ami pendrive-ot és jack-et fogad? Egy '96 Astra-ba menne, van valamilyen tapasztalatotok az alap gyári hangsugárzók minőségéről?Segítségeteket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
simi811118
aktív tag
válasz spiky03 #46837 üzenetére
Párezer forintos magnatokkal tele a jófogás. Ez a max tízezer forintos ovál az a kategória ahol szinte minden mindegy. Ha nem auna meg csingacsung kínai, akkor jó lesz. Nézz szét hogy a környékeden mi van olcsón, és vedd meg. Bár a tízezer forintból inkább kiszigetelném az első ajtókat, aztán gyűjtenék egy kicsi ládára. Ovál okkal max hangosabb lesz a zene, de mély ugyanúgy kevés lesz . . .
-
Peti66
senior tag
válasz mandras81 #46829 üzenetére
Szia!
Semmi gond...ugyan már négy év telt el azóta,hogy,"boxoltam" vele(bass box),,de ezek voltak a legemészthetőbb térfogatok..az a 26 litert,,,zártban én soknak tartom..de nem sokáig tartana reflexet faragni belőle és szerintem úgy már normális lesz...de,így is úgy is kipróbálod így ebben a formában zárt kabinetben...gondolom én...
aztán úgy is reflex lesz belőle... eleve az volt anno a Phase-nek a törekvése,hogy kis zárt helyen elférjen,,és zenéljen..
de, a kb. 28-29 l-es refi jobban passzol-t neki és erről még most is meg vagyok győződve...Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
footy
addikt
válasz dreizwanzig #46843 üzenetére
xetec, gladen
-
Pecc
őstag
válasz spiky03 #46837 üzenetére
Az a baj a 10ezres ovállal, hogy nem lesznek ennyiért olyan érzékeny hangszórók amiket meg tud hajtani egy fejegység úgy, mint a gyári hangszórókat. Talán valami nagyobb gyári hangszórót lenne érdemes betenni oda, mert azok érzékenyebbek, vagy erősítővel hajtani az oválokat. szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz dreizwanzig #46843 üzenetére
Ha már nagyon muszáj, akkor talán egy mosconi-t.
-
dreizwanzig
tag
jelszint átalakítóból milyet érdemes venni?
-
Speeedfire
félisten
válasz Speeedfire #46768 üzenetére
Pénteken bekötöttem a magnót, újrakábeleztem, beraktam az első szettet, a ládát és az erősítőt. Nagyon jó hangja van. Legközelebb még rákötöm az első szettet is az erősítőre. Biztos sokat dob rajta.
-
opeter70
senior tag
válasz simi811118 #46839 üzenetére
Igen, ez nem is rossz ötlet. A baj csak az, hogy az izmosabb PG-k most annyira nem hemzsegnek a piacon. Sőt a kevésbé izmosak sem.
Egyébként engem is főleg a magastartománya fogott meg igazán.
-
opeter70
senior tag
válasz mortalwombat #46836 üzenetére
Még nem tudom biztosan. Valami jóféle 4 csatis. Aktívon gondolkozom...
-
spiky03
veterán
Tudtok ajánlani valami jó ovált a kalaptartóba?
Arra gondoltam inkább oda vennék valamit a Puntóba és hagynám a gyári kis 13 centiseket.
Ovállal talán jobb hangok kapnék szub nélkül.Nem is tudom max olyan 10 ezerig. Van egyáltalán ilyen?
Elől maradna a gyári csipogó meg az ajtóban a 16-os.
Köszönöm.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
opeter70
senior tag
válasz mortalwombat #46832 üzenetére
Nekem most ennek a kistestvéte, egy MS 275 van. Na az pl. tipikusan olyan, hogy a belseje sokkal szebb, mint a külseje. Kiívülről kis "szürke egér" belül viszont aranyozott nyák és mintaszerű felépítés.
Nemhiába szokták sokan upside down beszerelni, plexivel az alján.Lesznek majd fotóim is, mert a jövő hét végétől valószínűleg eladó lesz, úgyhogy ha valakit érdekel innen a fórumból, az jelentkezhet mielőtt hivatalosan is meghirdetem.
-
mortalwombat
tag
válasz simi811118 #46833 üzenetére
Köszi. Az a veszély nem fenyeget egyelőre, h Szegedre akarnék járni hifit építtetni...
A racionalitásnak, lehetőségnek is van határa nálam, gyűjtöm az infót, mérlegelek, meg kérdezek is még biztos, és majd meglátom hogy legyen :-) -
simi811118
aktív tag
válasz mortalwombat #46832 üzenetére
Olvasom a posztot a face-n a procis témáról. Tartom azt a véleményt amit PiciPeti is írt. Ne menj bele sztem ennyire. És ez csak magán vélemény : főleg ne a varázslóval. ...
-
mortalwombat
tag
Nyálcsorgatásnak valót lehet linkelni?
[Phoenix Gold MS2250]
Nézzétek azt a nyálok, kábeleket, szerelést...[ Szerkesztve ]
-
Krissz80
senior tag
Szerintetek érdemes egy. régi Pio GM62-vel (2x22w) kiváltani a fejegységet? Vagy az is kevés lenne és inkább llegyen egy Pio GM600 (2x35w)?
A hangszórók Crunch DSX6.2 100/200w.
Érzékenységet nem tudom, de a hangerővel most sincs baj. -
AXisBOLD
addikt
válasz PiciPeti #46815 üzenetére
&opeter70
hát 128-tól 320-ig van minden és igen (a pontos angol szövegre nem emlékszem, most nincs itt a kocsi), de azt írta ki hogy nincs megjeleníthető zeneszám.
Astroburn Lite-al írtam, megpróbálom ugyan ezzel csak Joliet file formátumban.
Addig tudnátok ajánlani másik író programot?
Aurea mediocritas
-
mandras81
senior tag
válasz Peti66 #46407 üzenetére
Kb. 4 éve számolgattatok cicmanyek fórumtárssal Phase Aliante 12-re ládaméreteket (pl. itt és itt). Most úgy néz ki, hogy bepróbálok egy Ali 12 SI LTD-t (valószínű, hogy a rock-metál vonalhoz kevés lesz, de nem bírtam legyőzni a kíváncsiságomat).
Az lenne a kérdésem, hogy anno végül meglett a megfelelő méret, és ha igen, akkor mi lett? Hozzám egy 26l-es zárt ládában fog kerülni. Elküldtem cicmanyeknek is priviben ennek a hozzászólásnak a linkjét, de mindenképpen ki akartam rakni nyílvános hozzászólásba is a kérdést, hátha másnak is van hozzáfűznivalója.
-
vasi89
addikt
Az isten megáldja a németeket mikor ezt így megalkották, de ezt az ajtót, hogy érdemes szigetelni? Sajnos autó korából eredően bármikor bármi baja lehet az ablakemelő szerkezetnek így egy esetleges bontásnál lecibálni és újraragasztani a bitumenlapot gondolom nem lehet. Illetve azt ahogy nézem fel se tudom ragasztani rendesen.
Az a fekete takony még gyári, nem igazán akar lejönni
[ Szerkesztve ]
-
mortalwombat
tag
válasz simi811118 #46826 üzenetére
Ahh! Értem.
-
simi811118
aktív tag
válasz mortalwombat #46825 üzenetére
Akkor még párban voltunk, utólag derült ki hogy egy kolléga másik kategóriában indult így lettünk páratlanul.
-
mortalwombat
tag
válasz simi811118 #46821 üzenetére
Ó, akkor végülis kicsit kiszúrtál magaddal, amikor kapacitáltál Te is, h induljak én is...
-
kigoi
senior tag
Jó lenne már ott egy tali csak mostanság túl meleg van,max este bírnánk megmaradni a kocsiban mivel tudod ott nincs árnyék.
Jövőhéten elvileg megérkezik már az új magasom,még azt be kell szerelnem.
Ha jössz 29-edién akkor legkésőbb ott hallózhatjuk egymás rendszerét. -
LógaGéza
veterán
Ezért is szeretnék eljutni én is egy ilyenre, mert eddig kb csak fórumos tippekre, és a saját fülemre hagyatkozhatok... De sajna a Vad Kelet fele ilyen még véletlen sincs
Más:
Tegnap/ma befejeztük az ajtók szigetelését (majd rakok képeket), egy karton Amortson lap fogyott el, plusz 1 tábla - ergo maradt 9 lap. Arra gondoltam, hogy a csomagteret is leszigetelem, annak lenne értelme?[ Szerkesztve ]
-
simi811118
aktív tag
válasz kacsa7 #46820 üzenetére
Huhú, na az egy nem egyszerű dolog lenne.
Hiába tűnik annak. Egy passzív váltó megépítése nagyon nagyon sok türelmet, időt pénzt energiát igényel.
Egy laborban ezt azért könnyebb megoldani, mérésekkel, próba alkatrészekkel, stb. ahogy a nagy gyártók is teszik.
Az esetek 99%-ában rossz lesz a konstrukció, még az ebben járatos emberekenk is ha otthon kezdenek neki.Egy jobbfajta kondi nem két forint, "eljátszani' pár tizezer forintot erre meg sztem felesleges.
A hangszóróknak van saját karakterisztikájuk, ahogy a passzív alkatrészeknek is.
Lehet hogy amit hozzáillesztesz kondi, pl hiába szűri a 2khz feletti hangokat, ha közben kiemel 5khz-en. (most csak mondtam valamit-de a lényeg gondolom érthető)
Vagy hogy hogyan változik meg tőle az impedanciája, meg sok sok hasonló kérdés merül fel.Vagy ugye attól függ, milyen messze lesznek egymástól a hangszórók, ha nem fognak fázisban lenni akkor abba bele lehet sz..rni. Érdemesebb vagy gyári váltós - minőségi hangváltóval szerelt - szettet választani, vagy aktívan vágni a rendszert.
Esetleg ha mégis ilyenre adod a fejed, akkor meg érdemes olyan váltót keresni, amin sok az állítási lehetőség. Vagy olyan magasat, amihez van gyári hangváltó pl Carpower DT284-hez a CDN-2x váltó.
[ Szerkesztve ]
-
simi811118
aktív tag
Páratlan versenyző indult és én voltam azt utolsó akinek nem maradt ellenfele. Így sajna engem értékeltek utoljára, amikorra már eléggé hőgutát kapott mindenki, ráadásul ez a "vigaszágon való továbbjutás" ugye azt jelentette hogy az első helyezettel kellett párbajozni - ahol pedig esélyem sem volt
Mivel az első háromban nem voltam benne, a többit meg nem rangsorolták, így a helyezésemet nemtom, de egyébként nagyon nagyon jó volt a hangulat, többedmagam nevében mondhatom hogy nem kevés tapasztalatra sikerült szert tenni, hallgattam olyan autókat, amikről el lehet mondani, hogy követendő példa, és sok esetben ezért is érdemes kijönni egy ilyen versenyre csak hallgatóként/nézőként/beszélgetőpartnerként mert már az sztem felér egy több hónapos internetes-turkálással.
Egyébként meg is fordult a fejemben egy hétvégi hallózás pl az Outletnél Polgáron.
Lenne rá igény a fórumból? -
kacsa7
őstag
Reggelt!
Most nézegettem, hogy a Morel Tempo szettnek 6db/oct-os a váltója. Találtam róla képet és valóban a magasat 1 kondi, a közép tetejét 1 tekercs vágja, plusz egy ellenállás van még a váltóban a magas hangerőhö állíthatóságához. Mindez egy 60 ezres szettnek... Ezek alapján jól megválasztva a legegyszerűbb megoldás is szuperül működik normális hangszórón és mégsem csak a leggagyibb szettek vannak 1 kondival vágva. Vagy rosszul látom?
Ez azért érdekes, mert gondolkozom, hogy a magasomat lecserélem valami 25 v. 28 mm-es selyemre. A mostani mélyközepem (6 ohm-os) hangja tetszik, így ahhoz első körben nem nyúlnék. Aktív fej és hangváltó nélkül viszont kellene valami fajta szűrést beiktatni mindkét hangszóróhoz. Arra gondoltam, hogy - akár a Morelnél - én is 3500-4000 hz körül vágnám 6db-el. Ehhez két normális Bennic kondi és 2 normális tekercs még mindig olcsóbb lenne, mint venni egy pár hangváltót ami isten tudja hol keresztez, másrészt a 6 ohm miatt bukó is az egész, mert a mélyközép teteje nem ott lenne vágva ahol kell. Ha külső crossoverrel oldanám meg, akkor kellene még1 erősítőt bekötnöm, plusz RCA kábelek. Ez így megint drágább.
-
kigoi
senior tag
válasz simi811118 #46795 üzenetére
Na mi volt harasztiban,jó volt?
-
opeter70
senior tag
válasz PiciPeti #46815 üzenetére
Szerintem meg az UDF fájlrendszer (vagy annak a verziószáma) nem tetszik neki.
Ha csak a magasabb bitráta lenne a probléma, akkor látná a fájlokat, csak nem játszaná le.
Itt viszont a kolléga elmondása szerint nem is látszanak a fájlok.AXisBOLD: Próbáld meg esetleg egy másik szoftverrel megírni a lemezt!
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
Toyota Yaris w58824 fejegységbe akarok mp3 formátumú cd-t kiírni de nem akarja olvasni.
A file formátum mpeg layer 3 (mp3), a CD fálj rendszer UDF, a CD -R-es, 24x-es sebességen írva.
Próbáltam mappákban és mappák nélkül is, de mindig azt írja ki hogy nem talál filet.
Melyik paraméter nem tetszik neki?
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
dreizwanzig
tag
válasz Swiss_audio #46812 üzenetére
igen, én is azon gondolkodtam, h ott sok hely nincs
-
Swiss_audio
tag
válasz dreizwanzig #46810 üzenetére
Még nem szedtem ki, de külföldi fórumok alapján 13-as van benne. Ha azt is cserélni akarod akkor viszont oda nagy valószínűséggel nagyon kis beépítési mélységgel rendelkező hangszóró fog kelleni.
-
dreizwanzig
tag
válasz Swiss_audio #46808 üzenetére
tudom, hogy nem kell sokat várni de mivel nekem 16:9-es navi van benne, nem akarok fejet cserélni... Mondjuk ha nem az lenne benne, akkor se cserélném le, mert nekem nem tetszik, ha nem gyári a kinézet
A tetőben lévő hangszórók azok hány centisek? -
PiciPeti
őstag
válasz dreizwanzig #46807 üzenetére
Rainbow 13-as közepei elég jók, és érzékenyek. De gyári fejjel, erősítővel az is fos lesz sztem...
-
Swiss_audio
tag
válasz dreizwanzig #46807 üzenetére
Én is e39 touringba építek hifit, csak még várok 1 erősítőt és addig nem álltam neki. A gyári fejet megtartod akkor túl sok jóra ne számíts, 1 borzalom. Eddig ott tartok h kicseréltem a gyári fejet, 1 pioneer 6300sd-re és jóval másabb dimenzió az egész.
-
dreizwanzig
tag
Mélyláda lesz hátul. E39ben gyárilag van doboz az ajtókban a mélyhez, de még így is szar. Most csak egy hangszórót keresek, ami egy kicsivel több mélyet tudna nyújtani, mint a jelenlegi...
Tehát nem azt várom, hogy majd milyen jól fog szólni mélyláda nélkül, de szerintem létezik olyan hangszóró, amit ha beraknék, akkor jobban szólna, mint ez a 13 éves nokia, ami abban az időben is szar volt -
kigoi
senior tag
válasz dreizwanzig #46805 üzenetére
Senki mert kb reménytelen.
Első ajtóba 13cm-esből ne várj mélyhangokat,ahhoz kéne mögé egy dobozt fabrikálni de akkor meg az ablak nem tud lemenni.
Ajtóba max mélyközép,az ha jól érzi magát az ajtódba meg jól ki van szigetelve,irányba állítva akkor egész jól lemegy de mély tartományon már kiegészítést igényel.
Raptor 6on gondolkozz el,picike ládában elfér és teljesen jó kiegészíteni a középsugárzó alját. -
dreizwanzig
tag
válasz dreizwanzig #46793 üzenetére
erre senki, srácok?
Lehet túl hosszú (TLDR)
Akkor kérdezem rövidebben: Milyen 13cm-es mély hangszórót ajánlotok? Gyári erősítőről lenne hajtva... -
opeter70
senior tag
válasz kinghaxor #46803 üzenetére
Ennek a megítélése eléggé relatív.
És persze az igényektől függ.
Nyilván pl. a Thesis, vagy a Voce szériánál egy "kicsivel" rosszabb.
Az SRX-nél viszont valószínűleg jobb.
Én azt mondom, hogy az igazán jó Audisonok a VR/VRX szériától felfelé kezdődnek, de ha hozzám vágnának egy LRX-et, azért nem ugranék el előle. -
kinghaxor
senior tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy milyen minőséget képviselnek az Audison LRX széria erősítői? Tartósság, minőség, hang szempontjából? Relative jó áron mennek de sok helyen azt olvastam, hogy nem igazán jók. Úgy döntöttem maradnék az Audison vonalnál és vennék egy erősebb 4 csatornásat használtan. Érdemes szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2025: elkötelezett a Legion Go sikere mellett a Lenovo
- GTA V
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy ruhás topik
- The Thing Remastered teszt
- Eredeti játékok OFF topik
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- További aktív témák...
Állásajánlatok