-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
kacsa7
őstag
válasz kinghaxor #46887 üzenetére
Szia!
A P88RSII egy nagyon jó fej. Sokan még most is használják, mert az utódja 80PRS-nél állítólag jobb a hangja, és szebb a külseje. Én pont egy mechanika nélküli Kenwood fejről váltottam feljebb több kategóriával. Összességében már annak a fejnek is jó és részletgazdag hangja volt, viszont az időkorrekció mint beállítási lehetőség sokat dobott a rendszeren. Ez egy 70eFt-os fej, az pedig 18eFt volt. Ez érezhető a hangján. Ettől függetlenül most is úgy gondolom, hogy annyival nem szól döbbenet jobban, amennyi árban van közte. A Flac viszont egy olyan dolog, amit én anno megnéztem és kipróbáltam. Semmi különbséget nem hallottam a Flac és a Flac-ből konvertált 320kbps mp3 között, úgyhogy teljesen felesleges arra építeni. Vaktesztben nem mondod meg, melyik szól épp.
Visszatérve az aktív hajtásra. Az csak egy lehetőség, amit a P88RSII tud, de nem kötelező használni. Aktív hajtásnál minden egyes hangszóró külön erősítő csatornáról van hajtva, tehát a magasok és mélyközepek külön csatornáról mennek, ehhez viszont vágni kell mind2 előtt a frekiket. Ezt a P88RSII meg tudja oldani, tehát az erősítőhöz már vágott jel megy. Külön állítható a mélyközép alja-teteje, illetve hogy a magas milyen frekitől szóljon. Teljesen testreszabható tőle a rendszer. Na ebben az esetben tényleg 4 csatorna kell a szettnek.
Tudod használni azonban normálisan is, hogy a szett megy 2 csatornáról, viszont akkor kell hangváltó a szetthez.
Maga az aktív hajtás költségesebb, plusz erősítő, rca-hangfal kábel, nagyobb meló a beállítása, viszont egy szint felett hoz hangban. Na én pont azért nem vágtam bele, mert gyakorlatilag 50-60eFt alatti szetteknél állítólag semmi előnye nincs kb... -
mortalwombat
tag
válasz kinghaxor #46887 üzenetére
Bármilyen mechanika nélküli fejnél fényévekkel jobb egy 88RSII. Kérdés, mnnire fontos neked a valóban jó hangminőség, és mennyire számít a tömörített formátumok által nyújtott kényelem?
A Pioval egy komoly rendszert alapozhatsz meg, amit-ha úgy alakul, mint itt sokunknál-akkor fejleszthetsz egyre jobb hangminőséget elérve. (ha így lesz, rögös útra lépsz )
Az aktív rendszer itt azt jelenti, h minden egyes 'utat' külön erősítő-csatornapár hajt meg: tehát magas, közép, mély/szub basszus. A fejegységen tudod állítani a váltás meredekségét, keresztezési frekvenciáját (meddig szóljon a közép sugárzó, és mettől szóljon a magas, nomeg a mélyláda csak a legméllyebb frekiket adja le) ezzel sokat lehet variálni, ki lehet tapasztalni, h az adott hangszórókészletnek mi áll jól.
Aztán van még egy olyan szolgáltatása is ennek a fejnek-és itt kezdődik a mélyvíz-amivel 'tökéletes' szinpadképet tudsz varázsolni az autódba-annak ellenére, h a jobb egyben ülsz. A zenészek egy határozott pontból fognak szólni. Ezt az un időkorrekcióval érik el: az egyes hangszórókból jövő jelet pár ezremásodperccel késleltetik, h a füledhez egyszerre érjenek el a hanghullámok, ezzel a tökéletes tér érzetét keltve.
Szóval neked kell eldöntened, mit tartasz fontosnak az autóban történő zenehallgatás során, milyen formátumban van több zenéd, stb.
Amúgy mennyi a P88RSII?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest