-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
kigoi
senior tag
Akart itt valaki morel tempo 6-ot venni de 35re tartották face-en ami picivel volt több a kerettől.
Most futottam bele egy tempo 6-ba OLX-en 30ért. -
s4tch
veterán
válasz Kamikazeman #44368 üzenetére
Mészáros Gyuri (gmaudio). Jó véleménnyel van róla, kis híján meggyőzött, hogy vegyek én is azt.
-
gabber01
addikt
válasz Intruder A 6 #44394 üzenetére
Egy hozzáértő szakinak ez nem kell hogy tovább tartson, mint 1 munkaóra. Tehát nagyjából a munkadíj, mert gondolom a kábelek ott vannak már.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Megadta magát valami a 4csatornás erősítőmben, megcsinálták ha minden jól megy szerdán szerelik vissza.
Arra lennék kíváncsi mi a reális ár egy erősítő visszakötésére, a vezető ülést alá kell visszarakni, az ülést 100% hogy ki kell szedni. -
opeter70
senior tag
válasz Henker2 #44390 üzenetére
Ehhez tudni kellene, hogy 13, vagy 16 centis hangszóró fér-e be az ajtóba.
Általában "kezdő" szettnek ezt szokták (szoktuk) javasolni: [link]
Vagy esetleg ezt: [link]
Vagy ugyanezeknek a 13 centis változata.Árban és minőségben ezek alá nem nagyon szabad menni, mert az már a gagyi kategória.
Ezek viszonylag könnyen hajthatók fejegységről is (értsd: nem feltétlenül kell hozzá erősítő).
A felső határ pedig csak pénztárca kérdése, de a felsőbb kategóriákhoz már erősítővel is számolni kell.[ Szerkesztve ]
-
opeter70
senior tag
-
opeter70
senior tag
válasz Henker2 #44386 üzenetére
11 centisről és nem tudok, 10 centisek léteznek.
Itt nézz körül: [link]
De azt már most megmondhatom, hogy nem fogsz túlzottan jól járni ezekkel. Kb annyit érnek, amennyi az áruk. A JBL-lel legalább (valószínűleg) volt valamicske mélyed.
Ezekkel még az sem lesz.
Szerintem ebből előbb-utóbb kalaptartó faragás lesz.[ Szerkesztve ]
-
Henker2
addikt
Üdv Srácok!
Van egy JBL-GT6-69 koaxialis oval autohangszóró párosom
Ehelyett kellene egy olyan páros, melyek hangzásban közel ugyan ilyen, vagy közel hasonlót tudnak, de kerek és max 11cm átmérőjűek legyenek
Tudtok segíteni?
Autót cseréltünk és itt nem szeretném szétbarmolni a kalaptartót, de a JBL-ek nem férnek be ugye sehogy sem!
Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
Akos1994
aktív tag
válasz opeter70 #44383 üzenetére
Az az igazság, hogy a szobai hifiben az igazi
sznobokhifisták félnek a DSP-tól mint ördög a tömjénfüsttől.. Azt hiszem a fejegységek is ilyen elven működnek,hogy digitálisan vágja meg a frekitartomány egy részét.. Szóval a DSP-ről nagyon sok esetben hallottam, hogy minőségben nem valami jó.. Az biztos, hogy nagyon jó lehet egy ilyen váltó, csak akkor meg vagy illik az ajtóba és mázlid van vagy nagyon elüt és akkor lehet,hogy többet veszítesz.. Legalább is az egész aktívozás azért van, hogy az autóhoz és annak ajtajához igazítsák a hsz.-ek vágási pontját, nem?
Mindenesetre én, ha lenne rá lehetőségem és a vevő is lenne olyan kedves akkor kipróbálnám passzív váltóval és aktív módban is.. De fogadnék rá, hogy nem bontaná meg a cuccot..[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz k-feri65 #44378 üzenetére
Ahh igen, egy jó kis Helix...de szép is lenne. A Helix ládámmal maxi elégedett vagyok, szerintem az erősítővel sem lenne gond De egyelőre nyár van, pangás
Opeter70: Párszor láttam, de nem tartott sokáig
[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
geza844
aktív tag
válasz kk831228 #44370 üzenetére
Nem, csak az első szett megy majd a Rokiról, hidalva 2 x 144W-ban. A ládához egy komolyabb erő lesz majd. Szerintem a zárt láda ront annyit sajnos a hangszóró hatásfokán, hogy semmiképp se lehessen kihajtani rendesen eg kis erősítővel, pláne nem az első szettel együtt. De én ehhez még laikus vagyok, úgyhogy foglaljon valaki más is állást a kérdésben.
-
kk831228
addikt
válasz tboy93 #44371 üzenetére
Akkor meg minek a négy csatis? Első szettnek elég 2 csatis is nem??
Ja vagy az első szett is hidalva megy a 4 csatisról...?
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
kigoi
senior tag
Mi az emberek nem viszi egyikőtök sem?
Szívem szakad meg akármikor látom.
[link] -
-
kk831228
addikt
válasz geza844 #44367 üzenetére
A láda is arról fog menni?? Azon gondolkoztan hogy elég- e egy erősebb 4 csatis a ládához is vagy kell mono is külön... ?? Én is zárt megoldást szeretnék ládából...
A ládához ha vennék jó érzékeny hangszórót, elég lenne a négycsatis szerintetek??
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
Kamikazeman
aktív tag
Valaki hasznal Pioneer Appradio-t?
-
kk831228
addikt
válasz geza844 #44362 üzenetére
Te miről hajtod az első szettet??
Megrendeltem ezt a szettet kíváncsi leszek rá, mennyivel jobb a gyári cucc-nál...
[ Szerkesztve ]
-
geza844
aktív tag
válasz Daywalker #44361 üzenetére
Szuper, akkor Hanno lesz. Én is nagyon bízom benne, hogy a szettem (AS Radion 165) majd viszonylag korrekt mélyeket ad, mert a költségvetésbe most sajnos nem fért bele a mélyláda. De legalább jól lesz bekábelezve a kocsi, aztán ha asszonyt sikerül megfűznöm, karácsonykor már megy is be a csomiba egy jobb fajta 25-ös zárt, egy izmosabb erővel
-
Daywalker
addikt
Így van. A Hanno ebből a szempontból fasza. Sajna nekem a nagy lyukakra nem lehetett egynél több réteget rakni mert akkor nem megy fel a kárpit, de így is elégé feszes...gondolom nyáron a 40 fokban nem lesz az. De hát ez van.
(Épp tegnap próbálgattam a rendszert sub nélkül és most, hogy be van járatva, ki van szigetelve elég szép mélyeket ad...épp ezért 50 hz-nél vágom a szettet a subot meg 40-nél...szóval a szigetelés csodákra képes, az ilyen Tigrás majmok meg vegyék csak az Aunát)"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
kigoi
senior tag
válasz geza844 #44359 üzenetére
Bitulap elég lehet 1 rétegben,ettől függ mennyire merevedik meg ,meg hogy mekkora az ajtófelületed.
Minél nagyobb lemezfelület van szabadon rögzítés nélkül ugye annál jobban kell merevíteni.
Pl 3 ajtós autók ajtajai hosszabbak mint egy 5ajtósé.
A belső lemeznél amihez a kárpit is rögzítődik meg tele van lyukakkal ugye,ezek gyengítik így vannak ahol elkeskenyedik,oda volt ahová 3 réteget is raktam.
A szerelő nyílásokat szintén 2-3 rétegben zártam le,erre a célra alkalmasabb mondjuk a hanno 830asa mert az baromi kemény lesz. -
-
geza844
aktív tag
2mm-es öntapadó bitu lapból mennyire lenne érdemes csak 1 réteget felrakni az ajtókra?
-
mandras81
senior tag
Sziasztok!
Ha valakinek van személyes tapasztalata Blaupunkt Velocity V450-nel, akkor azt kérem, ossza meg velem!
-
Akos1994
aktív tag
Nincs mit hozzáfűzni, a többiek már megtették.. Viszont a csodás autó is erősen odab... a kristálylámpával és a tunying felirattal Elejéről/oldaláról esetleg nincs több kép?
Egyébként ha ezek a szerencsétlenek hangnyomásra pályáznak csak, hogy hogy nem tűnik fel semelyik ilyen hülyének, hogy még hangereje sincs tizenpár watt összteljesítménnyel? Torzítani biztos jól tud, de ennyire át tudják verni magukat vele? -
kigoi
senior tag
Amikor a kép készült szólt a zene de ha megnézed a kondi feszültség mutatóját.
-
kigoi
senior tag
Ezt ma lőttem Encsi találkozón,mikor megláttam azt hittem seggreülök.
Pedig nem kevés pénz mehetett rá a kocsira.
A nyomó rendesen sírt,a membrán alig bírt mozogni és látszódott rajta hogy semmi kontrollal nem rendelkezik. -
7600 GS
addikt
Sziasztok!
Van egy 1981-es Passat-om, a hangrendszerét kicsit szeretném felturbózni.
Annyit már sikerült letisztáznom, hogy 9x15-ös, "kis ovál" hangszórók fognak nekem kelleni. Tudom, lehetne bele nagyobbat is, de nem lenne szívem szétfaragni a gyári ajtókárpitokat. A célom: szeretném minél hasznosabban elkölteni azt a pénzt, amit erre a fejlesztésre fordítok. Nem akarok guruló zenelabort, csak egy tisztességes hangzást szeretnék a pénzemért. Itt nézelődtem a hangszórók között, nekem egyelőre az Alpine tetszik a legjobban. Nem tudom, hogy a JBL megérné-e a felárat. Ti mit tanácsolnátok?
-
csucsotke
aktív tag
Sziasztok! Első ajtóba keresek olcsó hangszórókat. Kipurcant a jobboldali csipogóm, de a 14éves gyári(Punto) hangszórók sem állnak a helyzet magaslatán. A rádióm Sencor SCD 5044MR nevezetű csoda. A Mac Audio Mobil Street 2.16F szettet néztem ki magamnak. Esetleg tudnátok ajánlani valamit ami ennél jobb és olcsóbb?(12000)
-
hruodnand
senior tag
Melyik fejegység a jobb hangminőségben illetve paraméterezhetőségben?
ALPINE CDE-180R
vagy
PIONEER DEH-2700UI -
Nagyfejű
aktív tag
a signat ram sokkal jobb mint a rom...
-
Nagyfejű
aktív tag
nagyon jó a bit ten én már vagy 3 éve használom....
-
Stehe
aktív tag
válasz opeter70 #44332 üzenetére
Szia!
Köszi, igen, az a terv, hogy végignézni a rendszer gyenge pontjait, max. utána cserélnék benne bármit is. Sajnos az ajtóban lévő "lyukakat" nem tudom leragasztani, mert akkor az ajtókárpitot nem lehet rátenni az ajtóra...
Valaki tudna ajánlani olyan szakit, aki ránézne a rendszerre, ill. forrasztást is vállalna?
-
opeter70
senior tag
Én a helyedben első körben leszigetelném az ajtók szabadon maradt szerelőnyílásait.
(csak a többiek kedvéért mondom, láttam a kolléga ajtaját belülről)
Szóval azt a két megmaradt lyukat, ahol a hengváltóid voltak "tömd be" és ahogy teljesen zárt lesz az ajtó rögtön nagyon nagyot fog javulni. A váltókat meg vedd ki az ajtóból, legalább nem fog állandóan beázni.
A magasnak a kábelét is tényleg meg kell forrasztani. Mondanám, hogy elvállalom, de nem mondom.
Inkább keress valakit, aki igazán profi a forrasztásban.
Egyúttal én a helyedben kicserélném azt az olcsó "villanydrótot" is a magasak előtt.
Végül szerintem megérdemelne a rendszer valamivel komolyabb fejet.
Ebben viszont tudok neked segíteni, mert van nálam egy viszonylag komoly Pio, ami akár eladó is lehet, ha erre tudsz gurulni valamikor, azt belepróbálhatjuk egy meghallgatás erejéig. -
geza844
aktív tag
Egy 25-ös zárt láda passzív membránnal (Mac Audio Fireball 25) mennyire lehet jó metál zenéhez? Elég gyors hozzá?
-
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Van itt a fórumban valaki ajánlott ember, aki akár lelkes amatőr módon ért az autóhifikhez? Valahogy nem áll össze a rendszerem... Szól minden, az ajtók ki vannak szigetelve, de nem az igazi.Amire elsőre gondolok, hogy pl. a közép hangszóró nincs beépítve fa keretbe, csak simán rá van csavarozva a fém ajtóra. Ill. a jobb felső hangszóróm kontakthibás, meg kellene forrasztani a kábelt. A rendszer egy Pio fejegységből, Alpine erősítőből, ill. Hollywood Excursion 16-os szettből áll.
Kihez lehetne vinni, aki így rá tudna nézni? Természetesen nem ingyen, de nemis a szakszervizek horror órabérére gondoltam...
-
Daywalker
addikt
Nem kell valakinek egy jó JBL GTO szereó erő? Jó áron megszámítom Nagyon kéne az a Signat, de senki sem vásárol mostanság, pangás van
-
Zsotti89
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Kinéztem két fejegységet, ezek közül melyik a jobb?SONY MEX-N4100BT vagy JVC KD-R951BT
Mindkettő ára nagyjából 35-40ezer.
-
footy
addikt
válasz wallace #44319 üzenetére
Lehet erositot rakotni. VCDS-ben viszont ennek megfeleloen kell kodolni a radiot.
A kimenetet meg lehet venni keszen is vagy te is megcsinalhatod, a radio a hangszorokimenetet fogja hasznalni, de alacsony jelszintet kuld rajta. Nekem VW Golf van RCD310 radioval es erre van akasztva az erosito. Mar a gyari rendszerrel is nagy javulast lehet elerni. Alternativa lehet meg, ha megveszed a gyari erositot.[ Szerkesztve ]
-
opeter70
senior tag
válasz wallace #44321 üzenetére
Keress olyan erősítőt, amin van magas jelszintű bemenet! (nekem épp van is egy eladó ilyenem )
Általában úgy van feltünteve, hogy "high level input", vagy ehhez hasonló.
Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a hátsó hangszóró kimeneteket be tudod kötni azerősítőbe és arról kapja a jelet.
Csúcs hangminőségre azért ne számíts ebben az esetben! -
wallace
tag
válasz tboy93 #44320 üzenetére
Tudom, hogy a gyári fej gyenge, a hangszórók még inkább, ezért már lecseréltem atz első ajtókban a hangszórókat Hertz 165.3 komponens szettre, de ugye hiányzik az alja a zenének a kis Rapidkában. (Amúgy elég szép minőségi ugrás volt már ez is a gyári hangoskodókhoz képest) Gondoltam adok még neki egy kis mélyet, aztán később majd cserélném a fejet is valami színes-szagos-érintős cuccra, de addig is valami brummogjon hátulról Akkor lehet a fej és az erősítő csak egyszerre kerül be...
-
nagyúr
válasz wallace #44319 üzenetére
Ha lehetne se lenne erdemes. Tudod, van az a leggyengebb lancszem dolog, hiaba veszel egy erositot, ha a gyari fejegyseg eleve szarul dolgozza fel a zenet es egy kalap kakit tovabbit az erositonek. Ha erositot akarsz en mindenkepp egy aftermarket fejegyseget ajanlanek, ha viszont marad a gyari fej, akkor nem sok lehetoseged marad. Max az ajtokat tudod kiszigetelni egy kicsit tobb melytartomany remenyeben, esetleg a gyari hangszorokat cserelheted jobbra.
-
wallace
tag
Sziasztok,
Nem tudja valaki, hogy a gyári Skoda Swing fejre, lehet-e kötni erősítőt rca-val? Tudom, hogy konkrétan 2 rca aljzat nincs rajta, de esetleg ahol a cd tárat meg egyéb nyalánkságokat köti rá az ember nem lehet-e rákötni valahogy egy erőlködőt? -
Daywalker
addikt
-
emilek
csendes tag
Sziasztok!
Abban kérném a tanácsotokat, hogy vettem a kocsiba egy mélynyomót, de hídba kötve nem szól sehogyan sem (olyan mintha a szomszéd szobából szólna). Ha egy oldalra kötöm akkor gyönyörűen zenél, de csak az egyik oldal... (
Egy négycsatornás erősítőm van (Titan ta-x103) ami elöl egy szettet hajt, hátul egy dupla tekercses mélynyomót kellene meghajtani. (amin 2 kimenet van)
Azt mondták az a baj hogy az erősítőm nem tudja a "2 Ohm stabilt". megnéztem a ládán belül párhuzamosan volt bekötve a mély, megpróbáltam sorosra átkötni, de így sem szól szépen ha az erősítőn hídba kötöm.kérdésem hogyan tudom ezt úgy bekötni hogy mindkét oldal mélyei megszólaljanak?
Én arra gondoltam, hogy kivezetem a mélynyomó 4 kábelét és rákötöm a rear L+R-ra. Valaki azt mondta ez nem jó de miért is??
köszi előre is a választ!
Emil
-
traktorgumi
aktív tag
sziasztok
Írtam egy mp3 cd de nem olvassa...
KENWOOD kdc-w410
Valami ötlet? -
dethroner
veterán
Hertz DSK tulajoktól kérdezném hogy a hangszóró rácsot milyen módon kell feltenni? Ugyanazokkal a 4 csavarral, amik a hangszórót az ajtóba rögzítik?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
opeter70
senior tag
válasz Daywalker #44309 üzenetére
Én elég sokáig ROM2-vel hajtottam az első szettet és nagyon meg voltam vele elégedve. Nagyon jó hangú vas. Gondolom, a ROM4 sem lehet rosszabb. Én nyugodt szívvel merem ajánlani a ROM szériát.
Pedig ma jártam arra. Naná, hogy pont nem volt nálam a kábel.
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz tboy93 #44308 üzenetére
Na ja, mindig ki lehet fogni...igaz még opeter kollégánál van az plusz RCA, majd azért is el kell kúsznom Meg valamikor az ajtózsebet és a magasak konzolját is el kéne véglegesre készíteni de többet vagyok mostanság máshol mint otthon
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz tboy93 #44306 üzenetére
Legutóbb 40 volt, lehet h 35? Mindegy is A Signat 25-ért csábítóbb...és még el is kéne adni a GTO-mat, de semmit nem vesznek az emberek...fényképezőt cserélnék de arra sincs jelentkező. Én meg nem akarom húgyért-szarért adni a cuccokat, hogy gyorsan vigyék...
mod: de lehet h egy jó kis Helixre is vevő lennék...van egy sejtésem h olcsón nem lehet majd kapni jó SQ-s erőt aktívhoz...amiben van erő is.
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
-
Daywalker
addikt
Azon gondolkodom, hogy egy Signat ROM 4 jó lenne-e aktívozni Vélemények? Vagy egyáltalán mit keressek?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Philips 24B1U5301H/00 Monitor
- ÚJ Bontatlan Mac mini M4 chip16-24GB 256-512GB SSD 1év Apple Garanciáva AZONNAL Átvehető Deák Térnél
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- Olympus E-M1X + objektívek
- Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 - ELEKTROMOS ROLLER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest