-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
dseres
tag
Akkuvásárlás előtt állok. Mit gondoltok, megéri a tripla árat egy spirálcellás akksi? Ezen filózom, de nem jutok dűlőre.
-
Osynho
addikt
Tudod külön-külön állítani a hangszórók hangerejét. Meg nem mondom már melyik gombbal (most itt van mellettem az asztalon fej), de nyomva kell tartani, aztán vagy a kettőt állítod egyszerre, vagy a jobbat, vagy a balt. A pozíciók betáplálása után nálam is a bal magas volt a hangosabb.
A pause/mute hiánya valóban bosszantó, nálam be volt készítve a távirányító, azon van. Ami még vicces, hogy mivel nagyon aprólékosan lehet állítani a hangerőt, ezért 20 fordulat, mire lehalkítom. Néha idegesítő.
-
PiciPeti
őstag
válasz ValeRossi #43293 üzenetére
Pedig egy Raptor 6....
Amúgy én vagy HE szériás rokit mondanék, vagy P2-eseket, azok elég kicsi ládában elvannak, és elég jól alkalmazkodnak minden stílushoz.
Ha többet szánsz a dologra, akkor egy jó Aliante se lenne rossz választás.Esetleg Power szériás JBL pl egy P1020.
-
kigoi
senior tag
válasz ValeRossi #43293 üzenetére
Teljesen jókat ajánlott pedig,eleve neve is mutatja hogy nem nyomásra van hiszen SQx.
Nyomásosoknál nem sq jelzést használnak hanrm spl-t.
A két nyomó ugyan tud bitang hangos is lenni de ezek zenére vannak kitalálva nem hangnyomásra. Jó láda kell nekik jó erővel és szépen zenélnek. -
ValeRossi
csendes tag
-
ValeRossi
csendes tag
Egyenlőre vagy egy magnat phantom mono (1x400 Watt RMS/ 4 Ohm, 1x700 Watt RMS/ 2 Ohm, 75 A), vagy a Hifo olympus 2 castornája hiadalva [link], de későbbi aktívozást tervezgetve a Hifót kihagynám a dologból! A magnat meg betegeskedik, szerelős lesz, úgyhogy lehet h erő is kelleni fog!
-
Daywalker
addikt
válasz tboy93 #43278 üzenetére
25-ös rezezett alu ment hátra nálam a carpowerhez (60A biztivel, kb 45A a max amit lead) és semmi baja, bőven túl volt, ez is méretezve. Alapból ez egy melegedős erő az, de sosem protectelt még nyári 40 fokban sem hajtásnál. Most 35-ös megy hátra hozzá, semmi sem változott a tápcserével, a 25-ös alut pedig megkapta a sztereó JBL (40A bizti asszem, annak sincs baja).
runner 125: nekem is az a célom, mert jelenleg bent van a láda, elé van dobva egy erő, a másik pedig 90 fokkal el van forgatva és függőlegesen áll (csináltam fából egy tálcát és arra 90 fokban egy másikat, arra van rögzítve, de ez csak ideiglenes). A jelenlegi láda akkora, hogy nm lehet erőt rácsavarozni, egy kisebb zártra még annyira sem. Tehát beépítés kell...alul erők, kábelek, sarokban egy kis zárt sub, és így marad jó sok hely pakolni.
[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
ValeRossi
csendes tag
Üdvözlet Uraim!
Kinek milyen subja van, ki mit ajánl? Természetes az egyetlen kikötés a minőségi gyönyörű hang, olyan basszust szeretnék ami masszírozza a dobhártyámat, szinte már-már belülről érzékien nyalogatja a fülemet !!! 30-at szánnék használtra, 50-et újra, mindenképp láda nélkül, majd én csinálok jobbat alapon! Zeneileg bennem testesül meg az abszolút mindenevő : Kocsis Janikától kezdve, Charlie, Ladánybene, Jazz, Tanksapkán keresztül Dijundisun zenéig minden szól nálam! Az autó egy kombi Octavia! Jelenleg egy Makaudijó Maximus 3000 (500 rms, 2x4) van, ami nem is szól csúnyán ( egyébként újkori ára 68k) de a szép se ilyen, na meg 72 literes zártat igényelne a WinIsd alapján, 40 literbe van belefojtva jelenleg, de még kisebb ládát szeretnék, mivel külföldöt járom, minden zsebkendőnyi helyre szükségem van!
Sőt mi több, erőt is néznék az új nyomónak, arra is várnék ajánlásokat, de mindenképp csak a/b osztály!
Visszatérve az IC szerelés témára, biztos vok benne, h ti mondjátok jól, tehát, h az egyik végén nem kell kötni az árnyékot, de nekem egyrészt erről fingom sem volt, másrészt pedig makulátlanul kristálytiszta hangja van a rendszernek a jelenlegi felállásban is !
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Még sajnos nem, nincs beszerelve a hifi. Az ajtók szigetelése következik és ha végzek azzal is, kerítek valakit, aki ért hozzá, és tud segíteni beépítésben.
De bízom benne h rendben van a teljes pakk, én nem értek hozzá, Mészáros Gyuri állította össze, rábíztam mindent.Daywalker
Noh, hát akkor az sem egy nagy űrtartalmat igénylő hangszóró.
Erősítőket rá akarod applikálni a ládára? Én pont fordítva álltam az egész hifihez, amit tudok elrejtek. Sokkal nagyobb öröm azt megélni, h ha valaki beül a tök átaglos, szürke (szó szerint ) autódba és elképed a hangzáson, kíváncsian méregeti, kérdezgeti, h "ez mi, ezt h??"[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
>>>W!nman*
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy új fejegységet venni a kocsiba, a követelményeim ezek lennének:
- CD nem fontos (bár ah néztem, kb ezek drágábbak)
- USB kell (mekkora pendriveot támogatnak a mai fejegységek? Amihez szerencsém volt eddig, az 2 és 4GB-osat...)
- SD kártya jó lenne (de láttam ritka és a manapság divatos kicsi pendrive ki is tudja váltani funkcionalitását)
- 1 din-es kell
- mixeket is szoktam hallgatni, ezért jó lenne, ha a tekerése intelligens lenne és a hosszú nyomásnál egyre jobban felgyorsulna a tekerés
- 30-40K körül tervezek hozzá komponens szettet, tehát nem versenyekre kell...
- kb 30K-t szánnék rá
- mindenképp olyan kell, aminek a fényereje és a háttérvilágítása is válthatóHátha valaki most vásárolt, és hasonló követelményekkel...
De ha elmondjátok, h milyet érdemes általánosságban mostanság ár/érték arányban megvenni 20-40K között, az is jó!Üdv.
-
kacsa7
őstag
válasz tboy93 #43278 üzenetére
A csomagtartóig. Az tény h. 6mm2-es OFC kábel volt, de akkor is kicsi volt a keresztmetszet és simán ment. Sajnos én inkább a túlmelegedésre tippelnék, és hát tudjuk hogy a mai erősítők milyenek, és azért valljuk be a Blaupunkt sem a legjobb minőség. Ezért nem vennék semmi pénzért új erősítőt. Az Alpine 3549-em üzem közben tűzforró, kb. megfoghatatlan, de még 1x nem kapcsolt le. 90-es évek eleje technika. Szerintem amíg élek menni fog és megölhetetlen... Hangminőségről már ne is beszéljünk.
Egyébként sokan mondják, hogy a kis keresztmetszet miatt melegszik az erősítő. A másik autóban Alpine 3566 van. Először 10-es kábelről ment, az is tűzforró volt. Kapott 25-ös hegesztőt és pont ugyanolyan forró mint előtte. Van aminek ez a természetes üzemi hő...Egyébként meg kéne próbálni az oválokat lekötni róla. Valószínűleg meg is szűnik a gond, mert fele annyira lesz terhelve.
-
kigoi
senior tag
válasz kacsa7 #43275 üzenetére
Igen úgy van mint a videón is.
Pedig mit össze nyomkodtam már ,erre meg hosszan nyomva lehet oda jutni.
Köszi a videót.Holnap ki iktatom akkor a magas váltóit,így már akkor nincs rá szükség.
Balance,jó azt letesztelem mindig.
Kezelés ügyileg vissza sírom az alpine-t de remélem hogy ebből jobb be állítást sikerül kicsikarnom.
Minden újításnál még helye nem áll a dolog rossz kedvem van és megbánást érzek de aztán idővel be ismerem hogy jobb.
Bár kezelhetőégben soha nem lesz jobb tőle.[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Pár napja szerelték be a zenét az autóba.
Fejegység: Pioneer MVH-X560BT
Erősítő: Xitec Xi240.4
Hangszórószett: Eton POW 172 Compression
Mélynyomó: JBL CS1204BOlyan problémánk van, hogy a fejegység kikapcsolását követő kb. két másodperc múlva egy hatalmas pattanás hallatszik a hangszórókból.
Szerintetek mi lehet a gond? A fejegység új, az erősítő használt. Gondolom a kettő közül okolható valamelyik.
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
kacsa7
őstag
Nagyon triviális lesz a kérdés, de a balance jó? Tehát jó oldali RCA-k vannak bedugva, nincs felcserélve ezért halkít a másik oldalból? Nagyon hülyének nézős kérdés, de nem túl logikus ha tényleg ezt csinálja, az szent...
Látom most épp 2x is megbántad h. lecserélted az Alpine-t És amíg össze nem lövöd normálisan, ki nem ismered h. kell kezelni, valószínűleg így is marad.
-
kigoi
senior tag
válasz kacsa7 #43269 üzenetére
Fázist azt biztos.
Van még olyan hogy pozíció,sofőrülés,anyós NW módban csak ez a kettő van.
Ilyenkor attól függően melyik van kiválasztva a másik oldaliból vesz el pár dB-t.
A furcsa számomra az hogy azt írja hogy pozíció sofőr ülésnek megadva de a R oldalból vesz le 3dB-t holott a L magas van sokkal közelebb hozzám,azt kellene halkítani.
Egyéni be állítást pedig arra nem találtam csak olyat hogy tovább halkíthatom de a két oldal közti különbség megmarad.
Majd még holnap elszórakozok vele.Nagyon furcsa egy fejegység annyi szent,igazából én a torkát vágnám el annak aki kitalálta a kezelését a fejnek.
Annyira SQ-s fej hogy még kussoltatni sem lehet gombnyomásra,megvetted jó pézér akkor hallgasd paraszt.
Nincs mute gomb,pause van de a is a menüben.
Nem tudom mit gondoltak a tervezők,100ropiért még mute gomb sincs.
Órát csak első bekapcsoláskor lehet beállítani vagy reseteltetni kell hozzá,ha nincs beállítva magától rádió alapján nem állítja be magát.
Az óra csak 1-12ig mutat,pm-am mód van.
Ész megáll.Na a videóban lévő nw1 és multi gomb hosszan nyomást még nem próbáltam,letesztelem majd.
[ Szerkesztve ]
-
kacsa7
őstag
válasz kacsa7 #43269 üzenetére
Videó
3:30 környékén kezdődik az érdekes rész, viszont nem derül ki számomra, ha a networkben nyomvatartod a tekerőt, akkor az csak adott pillanatra szól hallgatózni, vagy akkor tudod külön szabályozni a csatornákat. Próbáld ki, mert külön írja a bal és jobb csatorna értékeit. Sőt ahogy nézem, lehet h. eqzni is lehet külön az oldalakat.
Persze biztosat az tud Neked mondani, akinek van is ilyen készüléke. -
Ruckus
tag
Sziasztok!
Következő a képlet. Adott egy Astra G Coupe, amibe hangot pakoltunk.
Blaupunkt GTt 1200 SC szubcső (200/700W)
Blaupunkt EMA 455 erősítő
4x55W vagy 2x165W
Type: Class A/B (analog)
Number of channels: 4/3/2
Total power: 600 watts (bridged mode)
RMS power @ 4 ohms: 4 x 55 watts / 2 x 165 watts
RMS power @ 2 ohms: 8 x 80 watts
Max Power @ 4 ohms: 4 x 110 watts / 2 x 320 watts
Max Power @ 2 ohms: 4 x 160 watts
Frequency range: 10 – 30.000 Hz
Signal noise ratio: > 85 dBA Total harmonic distortion @
RMS power: <0.08%
Stability: 2 ohms (4 ohms @ bridged mode)
Gain Adjust: 0,2 – 10 volts
Lowpass filter: 50 – 250 Hz
Highpass filter 80 Hz
BassBoost: 0/6/12 dB (@ 45 Hz)
Inputs: 4x Cinch/RCA 4x Speaker (High-Level)Groundzero 20mm2 kábelszettel 80A biztivel
JVC-kd-x30 fejegységgel[link]
Az első hangszórókat a fejegység hajtja(ajtóban két Blaupunkt mélyközép és a két gyári magas a tükröknél.)
A kalaptartóban van 2db 80w os Sony ovál 3 utas nagszóró. Ezeket és a mélyet hatja az erősítő, a mélyet hídba kötve.Az lenne a kérdés, ez így működő képes e, vagy mi a hiba a képletben, mert az erősítő néha kikapcsol. Túl lenne hajtva?
Az alap, hogy forró, ha pörgetve van, de mitől kapcsol ki?Köszi
Ruckus
-
kigoi
senior tag
Hú,építés egyenlőre letudva.
Bekötve a magasak és élnek.
Végül elég érdekes rendszer lett mert be lettek kötve aztán sehogy sem találtam módját annak miként tudnám csak a bal magas sugárzót halkítani és a mélyközepet nem.
Mivel ps165nek külön van a magassugárzó hangváltója így ő be lett kötve és azon már tudok halkítani 3 vagy 6dB-t.
Csak a mélyközép lett aktívként vágva.Furcsa jelenség lett egyébként.
Még egyenlőre Pendrivról mentek a zenék,van azon is olyan hanganyag aminek van színpadja,ezek 320kbps-os WMA számok.
Az a mappa amibe erek vannak a fejegység be lép de csak zúgás hallatszik,olyan mint mikor rádión van de olyan frekin amin nincs adás. Néha nagyon halkan felfedezni benne egy kis hanganyagot.
Mi lehet a gond vajon? Elméletileg wav,wma,mp3,aac nem gond a fejnek. -
Daywalker
addikt
Rézpaszta beszerezve, indulhat majd a saru- és testpucolás, ha lesz időm
-
gabber01
addikt
Nekem 25ös DLD500+-om van, de az bizony lemegy rendesen ahogy kell, igaz zárt ládában van. Ki kellene próbálni zártban, de ahhoz még annyira sem lesz lepkefing sem az az erő, mint reflexben. Ennek a nyomónak bizony kell a 4-500W, de akár több is.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Daywalker
addikt
Hát ja, sokak szerint a DLD inkább puffog, mint mélyre megy, de még nem próbáltam és nem is fogom azt hiszem. De szerintem más hiba is van ott...egy rendes erő azért kéne neki, sokat dobna rajta.
-
kigoi
senior tag
válasz szivacs1987 #43259 üzenetére
DLD500 ládájuk nincs elég mélyre hangolva,elvileg 41hzre van gyári csővel,az alatt olyan mintha vágva lenne,sok decibelt esik a hangja és már nem hallod.
-
szivacs1987
aktív tag
válasz Daywalker #43260 üzenetére
Az erősítő kb 60-65%on lehet mélyhang kiemelés nélkül. Így mikor a közép/magas már bőven elég hangos, a mély(membrán kilengés kb ilyen: videó) is pont jó, csak nem elég mély.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
Daywalker
addikt
válasz szivacs1987 #43259 üzenetére
A kilengés sok mindentől függ. Viszont az az erő gyenge mint az algopyrin, 1x250w és szerintem még ennyit sem tud valójában. Értem én, hogy a DLD érzékeny, de ez kevés neki. Hogy mennyire megy mélyre az meg függ a ládától IS.
-
szivacs1987
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Van egy DLD500+ egy reflex ládában egy Crunch Gpx-500.2 erősítőről hajtva.
A forrás (mid a 2 helyen) az összehasonlítás miatt most csak egy telóról szóló falc szám.
A problémám az, hogy a DLD500+ nem megy elég mélyre. A membrán sem mozdul meg annyira, mint amennyire kellene. A szobai mélynyomóval összevetve: a mélyeknél ugyanúgy mozog mind a 2, de amikor még mélyebbre kell menni, a szobai sokkal jobban kileng, míg az autós szinte alig mozog.
Sajnálatos dolog, de a szobámban levő mélynyomó mélysége miatt már hiányolom ebből is azt a mély hangokat.Ez erősítő/láda/mélynyomó gond?
Mit ajánlanátok ennek kiküszöbölésére? Ha lehet maradnék a reflex ládánál.
-----------
Másik kérdés?
1. Pioneer TS-W310S4 1x4ohm
2. Pioneer TS-W310D4 2x8ohmHa a 2.-at 4ohmra kötöm, akkor teljesen ugyanaz, mint az 1.?
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
Snoop27
őstag
AIV kabelekkel kapcsolatban van barkinek tapasztalata? Erositohoz vennek kabeleket s ezt talaltam csomagban, nem tudom erdemes-e vele foglalkozni vagy inkabb hanyagoljam. Koszi!
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
Daywalker
addikt
válasz runner 125 #43255 üzenetére
Igen, láttam a kezdeteket, ezért is érdekelt. Épp tegnap ecseteltem az egyik fórumtársnak az MDF kiemelőkerettel való szívásokat, ami teljesen hasonló móka, mint ez, és szintén nem lehet megfizetni a munkát és türelmet, amit bele tol az ember (meló mellett).
Tulajdonképpen azért kérdeztem, mert én is átpakolnám a Helix-et egy kis ládába, ami egyedi lenne, hogy az erőket is el tudjam rendezni. A gyártó azt írja, hogy zártban elég neki a 15(!!!) literes láda (reflexben is csak 2x literest igényel)...na ezen töröm a fejem..."A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
runner 125
nagyúr
Pontosan értelmezve, akkor nincs jelentősége annak, h a mélyhangszóró 2 pozitívját és 2 negatívját összekötöm, majd a láda csatlakozójára közösítem? Ezesetben ugyebár csak 1 pár kábellel kötöm rá az erősítőre.
kacsa7, mortalwombat, Lomha 8V
Köszi!
Daywalker
Köszi.
Huszonliter környéke lehet, pontosan nem tudom. Megvolt a kis űrtartalom felára a ProX410 személyében. Kifejezetten kisebb ládákhoz optimalizált sugárzó, adattámlája szerint már tizenlitertől képes mélyhang leadására.
Az egyedi mélyládaépítés legőbb alappillére az elszántság. Ha ez nincs meg, neki se állj. Nem lehet egy hétvége, de még 5 - 10 hétvége alatt sem megcsinálni.
Első lépés volt, h kartonpapírból megcsináltam az egész ládát, ha rákeresel a hsz.-aimra ezt követően már a kész formáról könnyen lehetett mérteket venni.
Szerszámokat tekintve: szögmérő, dekopírfűrész, kézifűrész, fúró, csavarok, behajtó bitek, flex fa csiszolókoronggal, esetleg kettős köszörű, vízálló faragasztó és persze vonalzó, körző, ceruza.
Mióta az eszemet tudom szeretek barkácsolni, családi háznál egyébként is mindig van mit csinálni, úgyhogy szerszámokból adott volt minden.
Egyik ügyfelemtől kaptam 20mm-es 1m2 MDF táblát (kb. 4-5k lehet a bolti ára), ebből vágtam ki az elemeket.
Dekopírfűrészek talpszöge állítható, így a szögmérővel viszonylag pontosan be lehetett lőni a fűrészlap szögét.
Fontos, h nem szabad izomból tolni a dekopírt, mert elkúszik a vágási kép alul, fent hiába fut a vonalon. Szép lassan, egyenletesen kell végigtolni, folyamatosan ellenőrizve a vágást alul felül.
Nyilván nem lesz olyan pontos a gérvágás, mintha sok százezres körfűrésszel csinálná az ember, én pont evégett - a ragasztó mellett - csavarral 6-7 cm-enként megtűzdeltem az összes illesztést.
Először kialakítottam a csavarfejek helyét, h szépen síkban legyenek, majd egyesével végigfúrkáltam az összes illesztést. Biztonság kedvéért csavarfuratokat kinyomtam ugyanúgy faragasztóval a csavarok behajtása előtt, h a későbbiekben a folytonos rezonancia nehogy megrepessze pont a furatoknál az MDF-et.
Miután összeállt a doboz, kezdődött a csiszolgatás és a folytonos próbálgatás. Képtelenság úgy síkokból megcsinálni egy dobozt, h az tökéletesen passzoljon egy autó sarkába. Itt jött képbe a fehér kréta. A láda hátsó sarkait bekrétáztam vastagon, így az autó fekete műanyagján tökéletesen látszott h még honnan kell levenni a ládából.
Ahogy elkészült a végleges forma, Body Fiber extra erős gittel (3k volt, de kellett máshoz) lekentem síkba a csavarfejeket.
A fekete hangfalkárpitot valamelyik autohifis webshopból rendeltem, szintúgy 3k lehetett. Ragasztáshoz Pattex erősragasztót használtam (4k volt a 2db festékdoboz kivitel, de máshoz is használtam). Figyelni kell nagyon, h nem szabad vastagon felvinni, mert a filc anyagon könnyen átüt és az csúnya lesz. Oldalaként haladtam végig, a sarkoknál meg nagyon pontosan szikével gérbevágtam a filcet, majd a bolyhos részét jól megcsavargattam az illesztés mentén, így teljesen sikerült eltünteni a 2 anyag illesztési pontját, egybfüggő lett az egész.
Összegezve, anyagilag pár ezresembe került, nem is ezen része volt megterhelő, hanem a sok belefektett munka, azt nyilván nem lehet felszámolni.
Cserébe lett egy egyedi, helytakarékos , gyárias ládám, amit soha nem kell kipakolni. Az üléseket eldöntve tulajdonképpen ugyanakkor egybefüggő terem maradt. Most már csak abban bízok h jól is fog szólni."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
kigoi
senior tag
Azt hiszem megfejtettem de ma már nem tesztelem le,a megoldás elvileg a kis kapcsoló vissza állítása lesz STD módba,így lesz elvileg hátsó pozició amit én magas sugárzónál használok fel.
Jó bonyolult egy tájékoztatója van alig értem mit ír meg hogy hogy is kell azt érteni. -
opeter70
senior tag
Vihető a 9882, nem mentem érte mégsem, mert máshogy alakultak a dolgaim anyagilag.
De aztán tényleg vigye valaki, mert valóban 40 körül szokott előfordulni hirdetésekben! -
Lusu
aktív tag
Erre én is kíváncsi lennék, mert pl. az Alpine-nál sincs benne a manual-ban (vagy csak én nem találtam?) A kimenetekhez is csak azt írta F, R, SUB, ebből csak a SUB egyértelmű.
Én úgy kerestem meg, ki kivel van, hogy az erősítőbe csak a mélyközepekhez tartozó csatornára dugtam RCA-t. Ha cincog akkor a magasé, ha csak brummog akkor a sub-é, ha pontjó akkor lehet folytatni hogy mi jön a másik kettőből (magasat a sub-bal se jó felcserélni )
Én a bekötésnél ha nem így csinálom, kapásból ráküldtem volna a magasakra a mélyközép tartományt... -
kigoi
senior tag
Pio-hoz értők vagy szimplán aki tudja.
Készül az aktív rendszerem,be van vezetékelve,egy magasat kell még rá forrasztani és meg is van a dolog.
Fejegység végzi el majd a műveletet egy pio deh-80prs.
Ott akadtam el hogy megy a frontból rca az erőbe,rajtuk van a mélyközép,megy a rear ből rca az erőbe rajtuk pedig lesz a magas.
Vágásokat beállítom de nem tudom hogy ez most miként oszlik el az rca kimeneteken.
Vagy ezek alapból úgy vannak beállítva hogy front mélyközép,rear,magas,sub meg mély tartomány vagy mi?A fejegység alján lévő dsp kapcsolót át állítottam természetesen NW módba.
-
kacsa7
őstag
Majd szánok rá pár órát. Igazából kezdek rájönni, hogy magasabb hangerőn van gondom. Alatta elég jó kiegyenlített a dolog.
Már arra is gondoltam, hogy a hangszórók terhelhetőségével van gondom és azért esik szét magasabb hangerőn. Valamiért túlsúlyba kerül a magas. Mivel nem egy komoly cucc, így lehet simán ennyit tud és amit én a hangkép szétesésének érzékelek az már torzítás.
Próbáltam hidalva is, úgy viszont megfordult a történet, pont magas szegény lett a dolog. PiciPeti mondta, hogy valószínűleg így a mélyközépnek jót tett a plusz erő és azért nem szólta túl a magas. -
outsiders
aktív tag
válasz opeter70 #43240 üzenetére
Én múlt héten vettem Gombitól egy 9882ri-t, szerintem elég szépen szól.... Elvileg attól függ, mennyire komoly rendszert tervezel építeni. Nekem a már jó minőségű de azért nem nagyon profi hobbizenész az irány, ehhez elég a 2 voltos kimenet is, nagyobb hangerőn/teljesítményen több a zaj ezeken a nagyobb voltosokhoz képest. 25-ért tényleg jó az a fej, én 34-ért vettem beépítve (teljesen makulátlant kívül-belül, full karc és kopásmentes).
[ Szerkesztve ]
Az interneten vitatkozni olyan, mint a paralimpia: ha nyersz is, retardált maradsz.
-
opeter70
senior tag
válasz opeter70 #43239 üzenetére
Na közben megtaláltam (hülye vagyok, ott a link a 9883 hirdetése alatt).
Ez is még 2 voltos. USB sincs. HPF sincs benne, csak LPF.
Megint csak az Alpine zseniális számozása...
82 usb-s, 83 nem usb-s, 84 megint usb-s.
Biztos van logika a számozásban, csak én nem találom.[ Szerkesztve ]
-
opeter70
senior tag
válasz Daywalker #43238 üzenetére
Igencsak baráti ár.
Viszont nem tudom, mennyi hátrányt jelent a 2V-os RCA a 84-86 4V-jához képest....Valamint Bass Laci a fb-n árul egy 9883-at szintén 25-ért, amiről viszont szinte semmi infót nem találtam a weben. Te tudsz ennek a paramétereiről valamit?
Ez is 2 voltos még? -
Daywalker
addikt
OLX-en van 9882Ri 25-ért minden tartozékkal, elég szép állapotban, ha valaki ilyenre vágyna (nem az enyém) [link]
-
Daywalker
addikt
válasz VegyesTamás #43236 üzenetére
Jó de kacsa7-nek nem szamarája van, ha minden igaz.
-
Daywalker
addikt
válasz VegyesTamás #43234 üzenetére
És az ACC állás az smafu? Ott nincs gyújtáson, és lehet várakozás közben zenét hallgatni, de biztosan nem marad bekapcsolva sem.
[ Szerkesztve ]
-
VegyesTamás
senior tag
válasz shteer #43233 üzenetére
az biztos is állandó 12V max egy kapcsolót tennék rá azt ennyi..méghogy ne lehessen várakozás közbe zenét hallgatni csak gyújtáson
Tiktokpomfrit /VTMDrifting/ Youtubeon és Facebookon és tiktokon - Drift, Vlog, Sztorik Dániából, tiktokon dánul, magyar tiktok - DánKrumpli
-
Lusu
aktív tag
válasz kacsa7 #43215 üzenetére
Mielőtt másik magasat veszel, próbáld azért ki azt a hangerő állítást az erősítőn. Szerintem nagyon sokat fogsz tudni szelidíteni a hangján és ha még mindig nem tetszik a fej EQ-jával vehetsz le néhány db-t a zavaró frekvenciákon.
Ha az erősítővel vágod a magasakat, figyelj rá nagyon, nehogy rosszul legyen állítva a HPF, mellette a kapcsoló x10-es állásban álljon, mert ha véletlenül 2,5kHz helyett 250Hz-en hajtod meg...[ Szerkesztve ]
-
VegyesTamás
senior tag
Elolvastam. Ennyi, nem lettem okosabb, a gyári hangszórónál nyilván jobb ez a megoldás, borzalmasnak nem mondanám mihez képest? nem volt torz (míg ment a speaker) tiszta sem volt, de menetzaj az ami van a Samarába, szóval ez így kielégítő volt, (egy erősítőt mindenképp akartam bele rakni, de most meg már egy másik ovál szett is ajánlott.) A "probléma" még mindig fenn áll, szóval továbbra is tanácsokat várok, stb stb már leírtam. Nem hiszem el, hogy nincs egy olyan ember a környéken aki nem aranyárban dogozik, és egy normális szettet össze lehet rakatni vele. Olyan tanács nem kell, hogy "itt van ez a szám fölhívod és 50ért olyan cuccot kapsz, hogyígyúgyamúgy mert a kocsi ér 95k-t megtankolva, szóval nem hiszem, hogy ennyit rá akarok pluszba költeni. Mostanság sok helyre írtam, de ahogy látom ebből önképző szakkör lesz. Autószerelő vagyok, (rengeteg kreativitással, meg gyorsan tanulok) szóval nem lesz nagy kihívás utána olvasni, és össze rakni ha nem találok rá megfelelő embert...
[ Szerkesztve ]
Tiktokpomfrit /VTMDrifting/ Youtubeon és Facebookon és tiktokon - Drift, Vlog, Sztorik Dániából, tiktokon dánul, magyar tiktok - DánKrumpli
-
kacsa7
őstag
válasz kacsa7 #42580 üzenetére
Minél többet használom az Alpine CDE-178BT fejet, annál jobban tetszik a BT része. Tökéletes a hívás hangja, kézre álló a kezelése és a slussz poén, hogy kikapcsolt fejegységnél is működik. Onnantól h. van gyújtás és kap áramot a fej, ha bejövő hívás van akkor bekapcsol a fejegység és a kihangosító (persze ennek feltétele h. össze vannak párosítva a telefonnal, így ahogy áram alá kerül, észrevétlenül összecsatlakoznak).
Innentől viszont az a kötés amit először használtam, hogy gyújtás nélkül is megy, megkeserítené az életem. Elég ha az autó közelében mászkálok a telefonnal és hívnak, rögtön átvenné a fej, szóval célszerű emiatt is gyújtás utáni 12V-ra kötni. -
kacsa7
őstag
válasz kacsa7 #43064 üzenetére
Nos, sikerült megoldani az 1 másodpercre elhallgatós problémát. Az akksi fullra töltése nem ért semmit, ráadásul lemerülve se volt durván. Így a következő ötletem a kábelezés volt. A remote szál amit használok, nem az RCA gyári szálja, hanem 1-1,5mm2-es hangszóró kábel, az ment saruzva az egyik erősítőbe és oda tuszkoltam be még 1db 0,5mm2-es vezetéket ami ment a másik erősítő remote-ba. Gondoltam kipróbálom, mi van ha a 0,5mm2-es vezeték kevés. 1,5mm2-es hangszóró kábelből vettem 15 cm-t és azt raktam be a 2 erősítő remote csatijai közé. Mit ad isten, minden gondom eltűnt.
Eddig sem használtam a gyári vezérlőszálat ami az RCA-kon van, de ezek után nem is tudom az mire való lehet... Kb. 0,5mm2-es az is. Ha 15cm-en nem volt elég, akkor 5m-en milyen lehet... -
kigoi
senior tag
válasz VegyesTamás #43227 üzenetére
Az úgy katasztrofális lehetett.
Fejről hajtani gyári hangszóró cérnán keresztül max hangerőn.
Nem tudom hogy bírtad ki de valószínű ez végzett a hangszóróval.
Toltál neki bőven torz jelet és a tekercs megéghetett.Minimum egy kis erősítő kell majd nekik,tápkábel,testkábel,rca és legalább 2x1,5mm2 hangszórókábelt adj nekik.
Eladó cuccokban nem tudok segíteni,nincs semmim eladó sorban.Első hozzászólást olvasd majd el,hátha meggondolod magad.
[ Szerkesztve ]
-
VegyesTamás
senior tag
Sziasztok! Tippeket és esetleg árajánlatokat (pü) (esetleg emberkéket ajánlani stb várok a következőre:
Adott egy Lada Samara ( ) van benne most egy silvercrest fejegység (4x45W) és 2x 600W os ovál van benne (legalábbis a matricáján ez áll), nemrég a jobb oldali ovál elkezdett recsegni. Úgy tudom, megjavíttatni nem érdemes (10k volt a két ovál). Most is elégedett vagyok a hangzással, de egy picit több elférne, én egy 250W os erősítőre gondoltam, hogy ne kelljen 48-on tolni a fejegységnek az 50 es skálán. Lehet, nem ártana másik kábelt is húzni, mert a mostani talán még a gyári ami benne van. Szeretnék kérni tőletek tippeket, ötleteket, meg hogy a mutatvány milyen anyagi vonzatokkal rendelkezik. Esetleg ha Pilisvörösvár környékén (max 50 km hatósugárban) valakinek van eladó cucca, segít is beszerelni (persze nem ingyen kérném) az lenne a legegyszerűbb nekem! köszi előre is![ Szerkesztve ]
-
Lomha 8V
addikt
(#43219) runner 125: Szép munka.
(#43220) kigoi: Köszi! Ilyesmin gondolkodtam én is, szerintem működhet a dolog. Annyi a plusz tervem, hogy a hangszórót normál csavarral meg anyával fogom rögzíteni, mert szerintem a sima facsavar kevés lesz.
-
Daywalker
addikt
válasz runner 125 #43219 üzenetére
Szép munka!
Ez hány liter? Nekem is kéne beépíteni a hátulját, mert az erők össze-vissza állnak plusz egy zárt ládát is akarok. Kicsit tudsz írni az építés menetéről és a költségekről, szerszámigényről, ha lesz időd?"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
mortalwombat
tag
Gratula, ez nagyon profin néz ki!
-
kigoi
senior tag
Bocs rosszul írtam,ha a két pozitívot és két negatívot kötöd egymáshoz akkor marad 2ohm a terhelés.
Azt hittem a pozitívot és negatívot kötnéd de még egyszer elolvasva a kérdést feltűnt hogy nem így akarod.Így kevesebb kábel szükséges,én össze kötném.
-
kacsa7
őstag
Nagyon pofás lett!
-
kigoi
senior tag
Van jelentősége persze.
Az első amit leírtál az párhuzamos kötés,ilyenkor 2ohmal terheled az erőt,a második amit leírtál meg soros kötés,akkor pedig 8ohmal terheled majd. -
runner 125
nagyúr
Elkészültem a ládával.
Még a belsejét kibélelem vatelinnel és rögzítem a mélynyomót.
Apropó, adott az u-Dim Pro X 410-em (Dual 4 Ohm) és a Hollywood HXA-1K mono erősítőm. A mélyhangszórón 2 x 2 csatlakozási pont van és elvileg az erősítőn is 2 x 2. Van-e bármiféle jelentősége, ha 2 x 2 kábellel kötöm rá az erősítőre a mélyet?
Vagy ugyanazt érem el, h ha a mélyládában a csatlakozótalpnál összefűzöm a 2 pozitívot és a 2 negatívot, majd 1 pár kábellel kötöm össze az erősítővel?Köszi!
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Lomha 8V
addikt
válasz Intruder A 6 #43217 üzenetére
Én személy szerint Nightwish-el szoktam belőni, azon belül is leginkább a"Wish I Had an Angel" című dallal.
Más: Szerelt már valaki 16,5cm-es hangszóró helyére 13cm-est? Átpakolnám a cuccot a régi autómból az újba. A legegyszerűbb persze lecserélni lenne, de komolyabb Macrom cuccról van szó, hibátlan állapotban, nem akarok megválni tőle. Annyit nem adnának érte, amennyit ér, elkótyavetyélni meg nem akarom. A magassugárzókat is be kéne szerelnem egy olyan helyre, ahol gyárilag 10cm-es hangszóró lakott, nem tudom, hogy fogom megoldani. Szívesen fogadom az ötleteket.
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Erősítő beállitáshoz tudnátok ajánlani néhány zenei felvételt?
-
kacsa7
őstag
Sziasztok!
Bent van a 2. erősítő is. Szett még mindig alap (Pio G172CI), de jelenleg ott tartok, hogy 1 zavaró dolog van, az pedig a magas. A mélyközép által megszólaltatott tartományt jelenleg elfogadhatónak tartom, kielégíti az igényeimet, sőt az alsó sáv nagyon tetszik. Ez a Pio mélyközép elég jól lemegy és van egy olyan jellegzetes "húzása" ami bejön. Viszont a magas csattogása/élessége konkrétan idegesít. Ha egymással szemben állnak, akkor hiányzik a frekisáv egy része, ha felém vannak fordítva, akkor elviselhetetlenül idegesítő hosszú távon.
Több kérdésem lenne. Egyrészt a DLS CA40 tud vágni alul-felül, így meg tudom azt csinálni, hogy a mélyközepeket az egyik, magasokat a másik csatornára rakni és keresztezési frekvenciát állítani. Kérdés, hogy a magasokat simán ráköthetem a CA40-re és csak be kell állítanom a HPF-et hozzá, vagy van más teendő is a magas védelmére? Ez aktív rendszer esetében gondolom teljesen hasonló, csak ott már az erősítőbe úgy megy be a jel, hogy adott a frekitartomány, nekem meg a hangszóró kábelen jön az ki.
Gyanítom, hogy a gondomat semmilyen formában nem fogja megoldani, ha a magas hangerejét tudom állítani. Megoldás lehet-e, ha veszek egy normális méretű, akkor már 25mm-es selyem magassugárzó párt?
Pl.
10eFt-ig bezárólag áldoznék rá.Igazából azt terveztem, hogy Alpine SPG-17CS szettet veszek, de az ~30eFt+beszerelési költség a gari miatt, így viszont jóval olcsóbban megúsznám, és konkrétan a magas frekitartománnyal van bajom.
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz opeter70 #43209 üzenetére
NE tessék az én szavaimat megkérdőjelezni !!
Ha jól emlékszem az eladó (siettem, nem igazán figyeltem rá ) azt mondta, hogy nem tartalmaz bitument a 820-as. Itt kapható.
Előnye még (amit a korábbi hsz-ban nem írtam), hogy hidegre/melegre nem vagy nem annyira keményedik/lágyul mint a bitulap.
Azt, hogy hangzásban ez mivel jobb vagy rosszabb azt nem tudom megmondani.kigoi
Hát én nem ilyenre emlékszem, 820-as mintha szürke szinű volna. Maradt még egy darab de vidéken van (200Km) így most nem tudom megnézni, lefényképezni.[ Szerkesztve ]
-
kigoi
senior tag
Igen a kettő anyaga más,én vettem anno 820-ast is meg 830ast is mikor ezt nem tudtam,sőt az is nemrég tudtam meg hogy ezek hannok voltak.
hanno 820
[link]
[link]hanno 830
[link]Én is ma meg tegnap szigeteltem mivel megkellet bontani az előzőt az átépítés miatt.
Most amortsont használtam,jó árban van (4640ft/m2),nagyon jól tapad és formálható is szépen,2mm-es.
Szerelő nyílásokra 3rétegben raktam belőle,remélem bitang lesz. -
-
LógaGéza
veterán
Ez a 820-as, 2mm-es. Ha jól tudom ő 830-as, 3mm-est használt, ami már valóban bitu.
Más:
Dragster DSX652-ről hallott/tud valaki valamit?
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
opeter70
senior tag
válasz Daywalker #43207 üzenetére
Téged, mint "szakértőt" kérdezlek a dologról, hogy ehhez mit szólsz?
"(#43021) KRISSTUS válasza kigoi (#43020) üzenetére
Nekem az (820) van bent az ajtóban meg az amortson (2mm) vegyesen.
A Hanno nem bitumenből készült (esetleg tartalmaz), talán valamilyen préselt papírhoz tudnám hasonlítani, mert nem igazán hajlik még melegítve sem (hajszárítóval)."Valóban igazak ezek az állítások?
(Persze nem kétségbe vonva KRISSTUS kolléga véleményét sem) -
Daywalker
addikt
válasz Directors #43206 üzenetére
Azt a piót nem ismerem, de hátha más...
Persze, hogy érdemes. B Corsában nemrég csináltam meg. Itt képek és leírás: [link]Csillapítóanyag Hanno Protecto PF830 (3 mm-es). Zajcsillapitas.net ahonnan lehet rendelni.
-
Directors
senior tag
válasz Daywalker #43204 üzenetére
Értem.Amúgy én még ezt néztem.[link]
de akkor szerintem az Audio System lesz.
Hátul meg ha már megvan az Alpine akkor azt benne hagyom.
Viszont lenne még egy kérdésem.Érdemes az ajtóba csillapító anyagot vásárolni? Ha igen akkor honnan tudok rendelni hozzá?A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
patroly61
tag
válasz ThodEE #43189 üzenetére
Az erősítőbe be és kimenő fesz, áram és teljesítmény értékek teljesen külömbözőek. Amit megad a gyártó rms watt érték a hangszóró kábelen mérendő és az váltakozó fesz. ami nem keverendő össze a tápfesszel. és a tápkábelen folyó árammal.
Én amondó vagyok, hogy az erősítő gyártók nem véletlenül tesznek az erősítőre olyan keresztmetszet befogadására képes csatlakozót amilyet. Biztos hogy vesznek egy átlag autó hosszt a tápkábel méretezésre (5m) szerintem és nem a kispolskihoz vagy a csuklós buszhoz méreteznek. Én olyan keresztmetszetű tápkábelt tennék ami még pont belefér főleg ha hátul van az erősítő baj nem lehet belőle max jobban fog szólni de legalább is hangosabban. Ez csak az én véleményem.
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz Directors #43203 üzenetére
Fejről hajtásra ~20e ft-os kategóriában az Audio System MX165-öt szoktuk ajánlani meg a Hertz DSK-t, feljebb nézni nem annyira érdemes., ha nincs erősítő. Ovált meg semmilyen formában nem ajánljuk Helyette láda+erő kombót, ha nagyon kell a sok mély.
-
Directors
senior tag
válasz Daywalker #43202 üzenetére
Én nem a műanyag dobozba tettem az Alpine hangszórókat. Azok bele se mennek mert oválok ezek. 15×23cm-es.A kalaptartóba vágtam bele.
Akkor ez maradjon? Vagy valami jobb alternatíva ugyan ekkora méretben hátulra a kalaptartóba?Uhh, értem.Hát akkor valami mást kell választanom előre.Mit tudnál nekem ajánlani?
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
Daywalker
addikt
válasz Directors #43201 üzenetére
Nincs DSK-m, csak volt, hála istennek, mert a titán magas kibírhatatlan volt számomra a gyári helyen. Max akkor lehet elviselni, ha sikerül beforgatni hogy ne közvetlenül a fej-fül irányba nyomja a hangot. A mélyközepe oké tejesen.
Hátulra meg nem kell hangszóró...abban a műanyag dobozban (mármint amibe a hátsó hangszórók be vannak zárva) sokat nem sokat javítanak a hangzáson."A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
Directors
senior tag
válasz Daywalker #43200 üzenetére
Rádióból Pioneer MVH-160UI van és ahhoz lenne kötve.
Az első hangszórók azok Pioneer TS-G1321I a hátsók pedig Alpine SXE6925S.
Sajnos elvesztem a rengetegbe. Nem tudom milyet vegyek ilyen 20.000Ft körül, annyi féle fajta van.
Láttam hogy neked DSK-van szettben. Ez hogy vált be neked?Uhh, tényleg többe kerül.Most látom csak. Végül is utána a Hertz EV F165.5 néztem ki. Na de a lényeg hogy most sem tudom melyik legyen. :/
A másik kérdésem hogy az Alpine hangszórót érdemes lenne lecserélni?[ Szerkesztve ]
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- ZIDOO médialejátszók
- Ukrajnai háború
- Nők, nőügyek (18+)
- Proxmox VE
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Path of Exile 2
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest