-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daywalker
addikt
válasz simi811118 #47397 üzenetére
Mint pl?
Inkább az bosszant (az inkorrektségen túl), hogy tegnap eladtam a sajátom, így semmi sincs jelenleg. Ok nem égető, de nem így terveztem. Hogy most mit hajt lényegtelen, Helix P236-ot vagy H236-ot, esetleg HXS206-ot akartam vele hajtani, majd ha lesz jó áron használtan Össze akartam rakni egy Helix rendszert, ez a lényeg[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
s4tch
veterán
Kenwood KEC-101 crossover az ebayen: [link] Hátha valakit érdekel.
-
Daywalker
addikt
..lekéstem az erőt...még jó h mára megbeszéltük...(mert h a másik múlt héten telefonált, de nem tudott időpontot mondani, és ma rácsörgött, hogy oda tudna menni érte...én ugyanezt mondtam tegnap, le is fixáltuk hogy kettőkor hívom, mikor mehetek, mert előbb nincs otthon...hibába, na...nem mondok semmit, de szerintem nem korrekt.)
És úgy tűnik a másikat is lekéstem...mi van mindenkinek most kell Helix erő?! Bepipulok oszt megveszem a kistesót...
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
Egy komplett rendszerben kell gondolkodni, tehát erősítőt és hangszórót egyszerre összehangolni.
Az általad linkelt sub 2x4ohmos, amit vagy 2, vagy 8ohmra tudsz kötni. 2 ohmot nem fog bírni az erősítőd, 8 ohmhoz meg harmat gyenge. 4 csatornás erősítőhöz 1x4ohmos nyomót keress szerintem. Normál zenéléshez tök felesleges 600W terhelhetőségű sub, egyébként ehhez már külön monoblock kellene.
-
Möhe
addikt
válasz PiciPeti #47392 üzenetére
Pár hónapja már kérdezzettem.
BMW e39, 13-as első szett+ bass láda.
Akkor steg-et ajánlottak. Aztán abba maradt a projekt egyéb dolgok miatt.
Nullán állok cuccal, anyagilag kb 160k amit a szettekre szánok. A beépítésre meg a szigetelésre később kerül sor, így azt az ~50k (remélem kijön ebből) meg megvan köv hónapban.
Azt nem látom tisztán hogy az erősítőhöz a hangszórót vagy fordítva kell választani? RMS, 1-2-4Ohm, 2tekercses sub. Hogyan kell helyesen választani?
Az említett erősítőhöz egy ilyen dupla tekercses sub az kevés, vagy pont ellenkezőleg? Gyengus az erölködő a subhoz?Nem akarok csúcs cuccot, de szart sem, egy remek ár/értékben összerakott rendszert szeretnék. Csak jó lenne kicsit kupálódni, mielőtt beleélem magamat.
-
PiciPeti
őstag
Ha rock, rap fog szólni, akkor inkább 2 erősítős rendszerben gondolkoznék, mivel ezek mély/közép orientált zenék általában. Rocknál nagyon el fog fogyni a dinamika az első szettből szerintem...
Mennyit szánnál a dologra? Milyen autóba menne? Mi van meg a rendszer elemeiből?
-
Möhe
addikt
válasz PiciPeti #47389 üzenetére
Köszi
Milyen árszegmensben érdemes ehhez nézlődni? (Szett+bass)
Van egy olyan "szabály" hogy az erősítő a hangszóróval egyenértékű vagy dupla/fele legyen? Vagy az érzékenység a fontos?
Ehhez mit raknál egy rock/rap hangzásra, új terméket nézve? (Hogy tudjak mihez viszonyítani) -
kacsa7
őstag
válasz PiciPeti #47386 üzenetére
Már leadtam neki a drótot
Egyébként Alpine SPR első szettel kapcsolatban nincsen tapasztalata valakinek? Mennyire zenei? Azt látom, hogy agyon terhelhető, de alapvetően nem veretésre kellene. Nem baj, ha meg lehet tekerni a bajszát, de a kiegyensúlyozottság inkább előtérben van.
-
atoka1
tag
Sziasztok! Véleményetek szeretném kérni hangszóró téren. Adott egy BMW E30 Coupe, jelenleg 4 hangszóró van benne fejről hajtva, 2 db 13cm-elöl lent a lábaknál, és két nagy ovál a kalaptartóban. Mind a 4db koaxiális 2 utas, Pioneer. Pontos típust nem tudok most mondani de, ha jól emlékszem, 10e ft körül voltak a párok.
Kérdésem az lenne, hogy ebben a felállásban milyen hangszórókat javasolnátok amik esetleg javítanának a hangzáson.
Ajtóba nem teszek hangszórót, nincs gyárilag és nem is vágom szét. Egyelőre erősítőben nem gondolkodom.
Jelenleg egy Kenwood KMM-101 hajtja őket.Köszönöm!
Attila[ Szerkesztve ]
-
Möhe
addikt
Sziasztok!
Szeretnék egy kis infót kérni (fizikából (is) tök süsü vagyok).
Hogy a hangszórót milyen erősítőre kellene kötni? Pl a mélyládát (akár a dupla tekercses) az erősítőre hogyan milyen ellenállásban. Csak hogy ne jöjjek a hülye kérdéseimmel annyiszor. Esetleg van valahol egy kis szakirodalom kezdőknek?Amúgy kinéztem egy JBL PX300.4 erősítőt, ez mit bírna el? (Első szett+ láda, vagy egy korrekt ládát, de azt szépen?)
Köszönöm a segítséget,aki rászánna pár percet erre szösszenetre!
[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
Ismét egy best-buynak tűnő motyó: DLS R6A
Simi?
-
Daywalker
addikt
válasz simi811118 #47383 üzenetére
Ezer hála, igen ez az, ő az... Eddig több cuccot vásároltam tőle, mindig korrekt volt, sosem vert át, mindig alaposan át vannak nézve a cuccok. Szóval én is úgy vagyok vele, hogy ha ő mondja, akkor az úgy is van. Köszi az infót. (közbe beszéltem Bass Lacival is és azt mondta az az erő rendben van amit Boci árul).
Holnap meghallgatjuk egy vájtfülű haverral, és döntünk.[ Szerkesztve ]
-
simi811118
aktív tag
válasz simi811118 #47383 üzenetére
Ja, most nézem hogy ez még a régi tokos tranyókkal szerelt. Akkor itt nincs párba válogatás.
-
simi811118
aktív tag
válasz Daywalker #47381 üzenetére
Ha ez az az erő amit boci árul, akkor ő azt írta, amit el is hiszek neki, hogy megnyúltak a végek -mert ládát hajtottak vele - és amiatt cserélték. Nem hiszem hogy ő alja helyen javíttat, ebből él. Nem hallottam még rá panaszt. Ha ő az, sztem megveheted nyugodtan.
A hxa-ban nem tudom, hogy válogatott komplementer párok vannak-e. Sztem nem, de pontosan nem tudom. Ha zöld-fekete végek akkor az párba válogatott cucc, és akkor ha ugyanolyan párba válogatott vég kerül bele, akkor az inkább több szokott lenni 8eft-nál.
[ Szerkesztve ]
-
simi811118
aktív tag
válasz z123456789 #47373 üzenetére
Egy jó komponens szett miatt írj rám priviben ha gondolod.
-
Daywalker
addikt
válasz opeter70 #47380 üzenetére
Kezdjük ott, hogy ugye nem tudod mi javított vagy mi nem, egy erősítőnél nagyítóval kéne nézni úgy, hogy kiszeded a NYÁK-ot, és még akkor sem biztos, hogy kiszúrod, ha nem egyértelmű. Szóval simán van, hogy az ember használja azt hiszi, hogy javítatlan, aztán mégis...de én sem szeretem a javított dolgokat, de azt még inkább nem, ha átvernek
Elvileg ez nem az az erősítő, amit Bass Laci árult, de nézd meg te is: [link] Valóban nincs rajta a Helix felirat. A paksin rajta van a Helix logó ..de nem fogok érte lemenni és simán belefuthatok ott is szarba.mod: Ez egy MJ15003 tranyó, ha a képekből jól veszem ki, Onsemi gyártmány.
[ Szerkesztve ]
-
opeter70
senior tag
válasz Daywalker #47376 üzenetére
Ez az a paksi erősítő, amit korábban említettél?
Én személy szerint irtózom a javított dolgoktól. Persze lehet, hogy ez csak az én rigolyám.
De ha igényesen, szakértelemmel van megcsinálva, akkor nem hiszem, hogy gond lehet vele.
Ami miatt viszont ezt megfontolnám az az, hogy ezt az erősítőt árulta már Bass Laci is nem is olyan régen.
(Vagy ha nem ezt, akkor egy kísértetiesen ugyanilyet: 3-4 csatorna végfogok cserélve)
A kérdés már csak az, hogy miért lett újra eladó?
De nem akarom az ördögöt a falra festeni, lehet, hogy csak túlaggódom a dolgokat.
Menj el, próbáld ki, hallgasd meg."Szóval megcsináltatta (8e volt csak a javítás normális alkatrészekből"
Kérdés, hogy mit jelent "normális alaktrész"?
Gyári, vagy csak hasonló?
Nézegettem én is ennek a fotóit és úgy láttam, hogy a gyári tranyókon rajta van a Helix logó, a cserélteken pedig nincs (tehát valószínűleg nem gyári). -
Daywalker
addikt
válasz kacsa7 #47378 üzenetére
Köszi Ezt rögtön gondoltam.
PiciPeti: na igen, én is ezen agyaltam, nem nagyon van amibe ne nyúltak volna bele...van egy érzésem, hogy nem gyári. Kérdés, hogy ezt kihallani-e. Aktívba menne majd..."A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
PiciPeti
őstag
válasz Daywalker #47376 üzenetére
Ha gyárira lett cserélve, akkor nem, ha nem gyárira, akkor igen...
De tudomásom szerint az ilyen szintű erősítőknél mérések, és tesztek alapján párba válogatják a végfokokat, szóval bármi megeshet. Jobb biztos nem lett a beavatkozástól...
Ugyanakkor javításmentest találni nem könnyű, és igen nehezen ellenőrizhető...
-
Daywalker
addikt
Véleményt kérek: holnap elmegyek megnézni egy Helix erőt, HXA400 MKII. Az eladó nem akart átverni, mondta, hogy a 3-as és 4-es csatornán végfokot cseréltetett, mert úgy került hozzá, mint hibátlan, de nagy hangerőn volt egy kis recsegés. Szóval megcsináltatta (8e volt csak a javítás normális alkatrészekből), azóta jó, nincs baja. Befolyásol ez vmit hangban?
-
LógaGéza
veterán
válasz z123456789 #47373 üzenetére
Teljesen megfelelő, jó munkát hozzá
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
z123456789
addikt
Sziaszok!
Ez még mindig helytálló megoldás? Vagy esetleg jött ki újabb modell valamelyikből? Csak mert most lett időszerű a dolog, és szeretnék nekiállni.
-
LógaGéza
veterán
válasz pityeszka #47371 üzenetére
Igen, pont erről hallottam hibákat (és a sima Ultráról).
Mondjuk nekem szerencsém van, mert ugyanilyet vettem, csak újabb szériából, és az hibátlan"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
-
kacsa7
őstag
válasz pityeszka #47365 üzenetére
Szia! Biztos, hogy nem sok. A legolcsóbb, legbénább fej is kezeli a 16GB-os pendrive-ot. Az USB3 visszafelé kompatibilis, így az sem lehet probléma. Próbáld ki másik pendrive-al is. Elsődleges partíciónak legyen formázva, FAT32-ben. Normális MP3 fájl legyen rajta, max 320 kbps.
-
pityeszka
őstag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen fejegységet. USB 3.0 16GB-ról akadozva játssza a zenéket. Sok a 16GB?
Egy katona mindig parancsokat követ, de egy harcos csak a szívét követi. >>>Steam ID: p1tyeszka<<<
-
pista1235
tag
sziasztok! szerintetek egy ilyen hangszóró milyen hangminőséggel szól:
[link]Gondolom hogy túl sokat nem kell tőle várni, de mondjuk egy Videoton AB1011es hangszóró minőségét hozza? Egy munkagépbe kellene, de azért jó lenne ha szólna valahogy Vagy tudnátok esetleg még ilyen dobozos hangszórókat ajánlani? Mert sima hangszórót nem nagyon tudok befogatni sehova. Köszönöm!
-
s4tch
veterán
válasz whited #47361 üzenetére
Amit hallottam, mind rosszabb volt. Lehet, hogy egy drágább transzmitter tud jó minőséget, de annyiért kapsz egy rendes USB/iPod adaptert. Sokan jártak már a cipődben, kevesek elégedettek a transzmitterrel. Nyilván a te döntésed, a megalapozott tanács viszont az, hogy kerüld az elképzelt megoldást, és tegyél be egy vezetékes adaptert.
-
s4tch
veterán
válasz opeter70 #47351 üzenetére
Innen új, garanciális. MiniDSP néven fut, utána lehet olvasni, de így, ház nélkül semmiképp nem alkalmas beépítésre. Házzal együtt a hivatalos honlapról 115 dodóért rendelhető, ebayen is el lehet csípni. Hogy hangban mit tud, azt nehéz lenne megmondani, mindenesetre ezt nem autóhifihez találták ki a maga külön tápegységet igénylő megoldásával. Amíg gombokért lehet Pio RS2-t kapni, nem biztos, hogy ilyesmivel kísérleteznék.
(#47357) whited: tré hangja lesz, nem javasolt... A gyári fejhez kaphatóak USB/iPod illesztők, ezekkel nem borul fel az utastér dizájnja. Pl: [link] [link]
[ Szerkesztve ]
-
whited
addikt
Sziasztok
Mivel nem szeretném megbontani a gyári rendszert az autóban (bmw e39), ezért szeretnék hozzá 1 FM transmitter-t.
Szeretnék érdeklődni, hogy milyet lenne érdemes venni?
Ha van iPod támogatása, akkor az plusz pont, de ha nincs akkor sincs nagy bajHa nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
LógaGéza
veterán
válasz MunezXBK #47355 üzenetére
Ha jól rémlik ugyanaz a kettő, kacsa7 már felhívta rá a figyelmem (én pedig paraszt módon még meg se köszöntem, szóval: köszönöm ), beszéltem már az eladóval is, de most inkább ezen a miniDSP-n gondolkodok
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
KRISSTUS
aktív tag
Ha valaki még mindig keres "jó" áron `178bt-t, akkor ismét talál a ..fogáson (lehet hogy a múlt heti, csak egy kicsit vándorolt).
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz MunezXBK #47348 üzenetére
Néztem nemrég az egyik FB-s Adok-veszek csoportban árult valaki hasonló váltót, az ha jól rémlik USB-n volt állítható, és 25e volt. Pont ma gondolkodtam, hogy meg kéne keresni, de nem találtam
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz kacsa7 #47346 üzenetére
Van benne 4 kis poti, azokkal lehet állítani a vágásokat. Saját tápot igényel, állandó tápot kap, van benne egy 4 másodperces késleltetés kikapcsoláskor. Nekem a fej mögött-alatt elfér a műszerfal belsejében. Aki imádja buzerálni a rendszert, az teheti oda, ahová tud tápot vinni, és meg tudja oldani az RCA-k elvezetését.
(#47348) MunezXBK: ezt Gyurival kellene megbeszélni.
-
törölt tag
válasz simi811118 #47343 üzenetére
Ezt a fejegységet nézegetem: JVC KD-X320BT Vagy ez már nagyon gyenge minőségű?
Most kivettem a kiéget hangszórót az első ajtóból, sajnos max. 45mm mélységű hangszórót lehet berakni barkácsolás nélkül. Ilyen slim 165-ös hangszóróból melyik ajánlott? -
s4tch
veterán
válasz mandras81 #47339 üzenetére
Íme dióhéjban:
Az autó, a rendszer:
- Honda Accord '06 szedán
- Kenwood DDX5025DAB fej
- Hollywood Excursion HXA 4- és 2-csatis erősítők
- u-dimension JR6 kick és ProXT2 magas
- mindenféle kábelek
- a rendszer lelke: aktív keresztváltó by gmaudioSzögezzük le, a tegnapi naptól függetlenül nagyon tisztelem és kedvelem Mészáros Gyurit. De amit ez a keresztváltó lerak az asztalra, hát lefostam a bokámat.
Ott kezdődik, hogy elrontottam a fej beszerzését. Megnéztem az adatlapját, időkorrekciós, crossover, flac, usb, divx, Asahi Kasei DAC, jó lesz ez. Hát jó is, de sajnos nem aktív. Ezért Gyuri épített egy aktív keresztváltót, amit a fej mögé, az erősítők elé helyez az ember. Két pár rca be, két pár rca is, és ennyi. És ez egy csodálatos szerkezet. Nem tudnék mindent felidézni abból, amit Gyuri mesélt róla, de röviden annyi a lényeg, hogy a keresztváltó funkció mellett erősít is, ~duplázza a fej RCA kimeneteinek a feszültségét, így ami eddig papíron 4V volt, és a gyakorlatban lehetett halvány 2V, az most ténylegesen és stabilan 4V. Mindegy, bármit is csinál a kütyü, olyan levegője, olyan dinamikája lett tőle a rendszernek, hogy kész vagyok tőle.
Egyébként nem szól tökéletesen az autó, sőt. Tonálisan van baja, nem is kevés: a középtartományban is van egy rendes lyuk, kicsit húz a magasba, ráadásul a magasak másfél év után tegnap kaptak először terhelést, nagy hangerőn szúrnak, szinte újra be kell őket járatni. Szóval a frekimenet nem tökéletes. Az erősítőket kicsit megküldte Gyuri, így kis hangerőn van egy enyhe alapzaja a rendszernek, mintha az otthoni gitárerősítőmet hallanám torzított csatornán. Viszont mindenfajta időkorrekció nélkül gyakorlatilag tökéletes a fázis (a mély is egyből beugrott a kézifék elé, Gyuri az első hangnál elégedetten bólogatott), eszelős a dinamika, és nagyon zenei az egész. Ja, és mindez iPodról, úgy szól, mint az atom. A fej se rossz, az erősítőket is csípem, de amit a keresztváltó hozzátett, hát na. Élvezhető, hallgatható, nem fárasztó, csak minimálisan digitális még mp3 forrásról is. Nagyon tetszik. Hagyom 50-60 órát járni, a keresztváltónak és a magasaknak is kell az idő, aztán még ránéz Gyuri, utána lesz végleges.
Mindez úgy, hogy az ajtók nincsenek kiszigetelve, a kábelek válogatásában nulla tudatosság van, és ez alapvetően egy elég olcsó rendszer. Eddig öröm van és boldogság, a nyilvánvaló hibák ellenére. Autóban ez szerintem bőven vállalható.
-
simi811118
aktív tag
válasz #65755648 #47342 üzenetére
Szia! 50Eft-ból egy fejegységet és egy arról is hajtható első szettet vennék. ... ha kifognék rájuk egy jó akciót.
BT-t sosem használtam, egy Alpine, Pioneer, Clarion fejegységgel mellé nem fogsz lőni, de egy Kenwood vagy JVC sem biztos hogy kevés lenne. Ezek inkább 35-tól fölfelé kezdődnek
Hangszórószettből egy Hertz DSK, vagy Gladen Alpha, DLS K lenne az ami megfelelhet a célra. Ezek 25 körüli árban mennek. Persze van még sok egyéb, de a használtat - ha nem vagy otthon a témában - inkább mellőzd.
Plusz költség ha ezeket nem magadnak építed be, hanem beszerelőműhely végzi. -
törölt tag
Sziasztok!
Skoda Octavia I-be szeretnék vmi normálisan szóló rendszert. Jelenleg egy félig halott Sony magnó meg a gyári hangszórók vannak benne, abból is a jobb oldali kiégett... A gyári csipogók elől szólnak, hátul egy biztos nem, a másikat már nem tudom. Gyászos, tudom. Na innen kéne egy érezhető előrelépést tenni.
Fejegységből mindenképp BT-os kéne. Eredetileg a 4 mély-közép cseréjén gondolkodtam, de ahogy olvasom a fórumot lehet jobb lenne csak az első ajtókra koncentrálni? Mélynyomóig/bitumenezésig már nem szeretnék elmenni. Már csak azért sem, mert a keret egyelőre 50k, ha csak nem győztök meg róla hogy sokkal érdemesebb kicsit többet költeni.
Ja és amúgy a referencia számomra az itthoni Z-5500.
Előre is köszönök minden javaslatot![ Szerkesztve ]
-
Akos1994
aktív tag
Sziasztok!
Visszaraktam a bemeneti érzékenységet az erősítőn "normális" pozicióba, és addig tekergettem a gaint amíg tényleg jó lett és nem is torzít 3/4 hangerőig és a magas is részletes maradt. Eltartott egy darabig.
Viszont a következő probléma az lenne, hogy feltűnt, hogy elég kevés a középtartomány.. Plusz mellette néhány tracknél észrevettem, hogy bizonyos részeknél alig hallom azokat a hangokat amiket otthoni rendszeren elég markánsan/normálisan megszólalnak.. Mintha hatalmas nagy kioltások lennének. A magas rendben van, csak a mélyközép felül veszek észre ilyen anomáliákat,hogy nagyon elhalkul mondjuk egy dobszólós konstans 200-300 hertz-es résznél,aztán hirtelen aránytalanul hangosabb lesz amikor "megváltozik" a tartomány amit meg kellene szólaltatni. Van amikor pedig egy "fülre" ugyanilyen rész/tartomány van egy másik számban és azt mégis jól meg tudja szólaltatni. Holnap csinálok egy fázis fordítás,hátha, a (hülye)kérdés csak az, hogy ilyenkor mindkét mélyközépen kell fázist fordítani egyszerre vagy kísérletezni, hogy mondjuk fordítok balon, hallgatom, lehet hogy még nem jó, visszafordítom, aztán jobboldalin fordítok? Ha pl bal mélyközépen fordítok akkor a bal magasnál is kell egy fázis fordítás? -
s4tch
veterán
válasz ngabor2 #47336 üzenetére
Két dolog szükséges ehhez: egy MHL-kompatibilis fejegység, és egy MHL-kompatibilis telefon.
Itt nézhetsz egy nem teljesen naprakész és teljes körű listát: http://www.mhltech.org/devices.aspx (Automotive alatt a fejegységek, mobile alatt értelemszerűen a telefonok.) Pl. a telefonok alatt nem listázzák a Honor 6-ot, pedig az is MHL kompatibilis. Nekem egy ilyen van, a tükrözés működik MHL módban.
Ezzel csak egy gond van: figyelni kell arra, hogy MHL-kompatibilis telefont keress. Egy, a telefonra telepítendő appon keresztül az is megoldható, hogy a fejegységről vezéreld a telefont, így nem kell vezetés közben a telefont buzerálni. Én a Kenwood megoldásának néztem utána, megbízható forrásból tudom, hogy az Appradio app is jól működik.
Drágább, hasonló elven működő fejekben van miracast (vezeték nélküli) tükrözés is. A miracast sokkal több telefonban előfordul, mint az MHL, szóval a későbbiekben könnyebb lehet telefont választani. Itt van pl. egy Kenwood, ill. pl. itt lehet nézelődni (az "other" alatt).
Hogy ezek a mindent bele fejek hogy szólnak? Fene tudja. Az én rendszerem remélhetőleg ma estére lesz komplett, addig nem véleményezném.
-
Bari81
tag
Sziasztok, köszönöm a segítséget és a válaszokat. Meg is rendeltem.
-
ngabor2
nagyúr
Nem találtam jobb topikot, ahol érdeklődhetnék. Szóval keresnék egy 2 din magas fejegységet, ami egyben navigáció is. Az edigital oldalán nem igazán találtam, Kínából meg nem szívesen rendelnék 100+k értékben.
Árhatár kb. 180k.
Android előny, nem tudom, win ce-re mennyire fejlesztenek még.
-
kacsa7
őstag
válasz simi811118 #47329 üzenetére
Az a baj, így is túlzottan belebolondultam a témába. Próbálom értelmes szinten tartani ezt az egészet. Attól félek, elmegyek egy ilyen összejövetelre, hallok autókat és rájövök, hogy mennyi mindent lehetne és kellene még fejlesztenem, aztán még inkább pénztemetővé válik ez az egész Most pofozgatom a hangzást, és így nekem tetszik. A magassal nem vagyok kibékülve, de azon dolgozok (dolgoznék, ha megjönne végre az az átkozott szett). Van 3 erősítőm a szett hajtására, azokkal majd eljátszogatok mire összeáll és nem tervezek többet rá áldozni.
-
LógaGéza
veterán
válasz Bari81 #47325 üzenetére
Nekem ennek az elődje van (CZ702E), ha jól tudom, nem sok különbség van köztük - igen, van alapzaja, de járó motor mellett nem hallod. Ahogy nézem, a BT rész neked a fontos. Elég jól működik (Parrotnál mondjuk a név kötelez), senki nem panaszkodott még, hogy rosszul hall. Átveszi a telefonkönyvet, és a híváslistát is, és tudsz azokból is keresgetve telefonálni.
Igazából nem tudom mi érdekel még, szívesen válaszolok, ha érdekel"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
mivamma
senior tag
válasz simi811118 #47329 üzenetére
A Lurdis talàlkozók mikor szoktak lenni?
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
kacsa7
őstag
Meg kellene hallgattatnom az autót mással is, akinek van fogalma az autóhifiről. Nálam a magastartománnyal vannak inkább gondok, de az értelmes magas hangszóró nélkül nem is csoda. Túlnyomott mélyet én nem szeretem, ettől függetlenül a szettem 63hz-nél van vágva, szigeteletlen ajtóban. Biztos sokat javítana rajta a szigetelés, de az én ízlésemnek így is elegendő.
Nem volt kevés az erő annak a szettnek? Nekem sokat dobott az alján, amikor hidalva kezdtem el hajtani az elsőszettet és 80W helyett kapott 200W-ot. Sokkal kiegyenlítettebben szól tőle.
-
Bari81
tag
Sziasztok. Amikor volt a nagy esőzés beázott a renault-om és persze a "fejegység - vezérlő" is, mivel ezek a franciák a jobb padló felé rejtik el, ami meg középen fent van az csak egy cd-tár.
Kinéztem egy ilyet: Clarion-CZ-703E-Bluetooth
Valaki használja ezt a típust? Igazából azért tetszett meg, mert hozzá lehet állítani a színét a műszerfalhoz, és telefonkönyvet is használ, beépített mikrofon is van benne. Jól hangzik, csak az a baj nem értek hozzá
Valaki kifejtené a véleményét? Köszi! -
Daywalker
addikt
Valamelyik kedves fórumtárs nem lakik paks közelében vagy jár arra, hogy megnézzen nekem egy erőt? Nem merek postán venni úgy, hogy nincs kipróbálva. A szívességért cserébe valami apróságban megegyezhetünk
[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
Nekem megjött EQ nélkül is a kick alja, csak kellett ez Emphaser EA490 hidalva a Predatorokra...
-
simi811118
aktív tag
válasz kacsa7 #47319 üzenetére
Nekem is simán +6dB-es kiemelés van kickek alján had üssön az a dob Rockon nekem is mindig a sub volt a gyenge láncszem, kicsi subot használva és a kickeket megtolva már egész gyors lett, punkosabb zenék is egyben vannak-hellyel közzel
Hozzáteszem, ajtók szigetelése és normális minőségű zene híján nálam sem jobb a helyzet egy alapszintű rendszerhez képest. Szó sincs róla, hogy high end lenne, és semmi színpadom nincs de próbáltam mindent fázisba hozni. Évek alatt jöttem rá én is hogy ebben van a zene veleje ami nekem tetszik. Amíg külön szólt minden, és sok volt a frekvencia és fázis kioltás, addig én is hiába tekertem akármit vagy cserélgettem a cuccokat. Olcsó rendszerből is nagyon jót lehet kihozni, ha a fázisok stimmelnek.
[ Szerkesztve ]
-
Amarth
aktív tag
Üdv!
Van egy Megane I-es kocsim.Gyári hangszórókkal,meg egy Clarion CD1500-as autórádióval(ez minimum 10 éves).
Szeretnék valami kulturáltabb hangzást,hol kezdjem a cserét?
Az ajtóba 13-as hangszórók mennek.Porfestés Szegeden, rövid határidővel!
-
s4tch
veterán
válasz kacsa7 #47319 üzenetére
Nekem az előző autóban márpedig muszáj volt 3-4 dB-t is kiemelni egy tartományban. Béna volt az ajtóm, alig mocorgott az 50-150 Hz közötti tartomány, ami ráadásul a rock veleje: a kick EQ nélkül nagyon gyengén szólt ott, a subot meg fel lehetett volna engedni ~125-ig, de lassú lett, terjengős és idegesítő. Ezért a sub teteje maradt 50 Hz-en, kicsit állítottam a vágás meredekségén, és egy fokozatosan emelkedő, majd csökkenő púpban kiemeltem a fejen ezt a tartományt. És bár tökéletes nem lett, mindenképp hallgathatóbb volt, mint azzal az eredendő gödörrel a frekimenetben.
"szeretem ha az szól és úgy, ahogy azt felvették"
Ahhoz még szobában is rengeteget kell fizetni, egy tökéletlen akusztikájú, csupa kompromisszumra kényszerítő autóban meg egyenesen lehetetlen küldetés. Persze ha neked összejött, gratulálok hozzá.
-
kacsa7
őstag
válasz simi811118 #47318 üzenetére
De az EQ használat nálatok biztos nem azt jelenti, hogy a rendszer rossz beállításait és töketlenségeit +/- 3-6 dB-el próbáljátok eltüntetni... EQ inkább a finomhangolásra jó, de ha valami eredendően rossz, akkor azon az EQ nem fog segíteni. Bass boost 6 dB pl szerintem olyan szintű puffogást okoz, hogy normális beállítás mellett sokkal élvezetesebb és ugyanilyen ütős hangzást lehet elérni.
Én is EQ-zok a 9 sávból 1-en -1dB-t, de volt h. a magasnál is játszottam vele +/-1dB-t. De nem azzal próbáltam túltolni az egészet, hogy valami értelmesnek tűnő, a valóságtól totálisan távolálló dolog szülessen.
Az eq nulla inkább arra vonatkozik, hogy általában ha valami szarul van beállítva, vagy alapból gyenge a rendszer, akkor az egyszerűbb "hifisták" fogják, rányomnak +6db-t a magasra vagy a mélyre és jó az úgy, mert elsőre szélesebbnek tűnik a frekitartomány ami szól.
Persze mindenki úgy hallgatja, ahogy neki tetszik. Én szeretem ha az szól és úgy, ahogy azt felvették. -
simi811118
aktív tag
Sziasztok! Andrással értek egyet EQ téren. Nyúljunk bele ha szükséges, én is használom, sőt, az autónak is van saját karakterisztikája, és ha valamit kiemel vagy elnyom akkor azt korrigálni kell. A fix 80 hz-en vágom a szettet, az az erősítőn jelenti ezt a vágást ugye? Mert ha a fejen állítod be ezt akkor az osztott rca miatt a sub sem fog alacsony frekit kapni.
Én úgy indulnék neki, hogy mindent fázis helyesen (színt a színnel) kötnék be. Eq és egyebek (bass boost)elsőre minden nullán. Sub lehúz. Szettet hallgatni külön, úgy, hogy valaki tekeri a hpf filtert-vagy magadnak állítod, de mindig csak picikét mozdítani rajta. Ahol jól szól (lehet hogy 80 de lehet hogy 100 is lesz a frekvencia, ki tudja...) amikor ez megvan (a gaint kb 2/3 körülire állítani). Ha sok a magas, akkor a hangváltón állítani kisebbre. Ha utolsó fokozaton is sok, fordítsd egymással szembe. Ha úgy sem, akkor fordíts rajtuk fázist. Nem lesz bajuk.
Ha ez megvan és kb jól szól együtt -és itt ne a basszust figyeld, hanem hogy ne legyen bántó sehol- akkor jöhet egy pici bass boost vagy EQ. Egy vagy kettő +. Hogy picit dinamikusabb Legyen. Ha megvan, akkor sub beköt. Az lpf-et állítsd kb oda ahol a hpf is van. Gaint kezdd el feltekerni hogy kb jól szóljon együtt, de ne szóljon ki a zenéből. Itt ki lehet próbálni a fázis fordítást. Ahol jobban tetszik a hangja. A subot is meg lehet fordítani, a támlának fordítva, és akkor is lehet rajta fázist fordítani. A lényeg, hogy ne halld ki a zenéből és ne szóljon nagyon hátulról. Egyben Legyen. Keress hozzá olyan zenét amit jól ismersz, tudod hogyan kellene szólnia. És figyelj arra hogy nagyon jó minőségű legyen. Írj hozzá minőségi zenéből lemezt, vagy aux on egy jobb telóról mehet akár veszteségmentes formátumban is. Ha valami nem okés, ne rögtön az EQ hoz nyúlj.
Ha időd és kedved engedni, hallgattasd meg olyan emberrel aki ilyenben utazik vagy keress valami hifis talit. Ott sem a legnagyobb nyomós autóba ülj be hanem amelyik sq irányba épült. Hogy legyen referencia arról hogy hogyan kellene szólnia. Ez fontos. És nem a verseny szintű hangzás a cél. Én is azért EQ-zok mert szeretem ha ütős a kick például.És nálam sincs patent színpad, mert ha úgy én jobbnak hallom, akkor én úgy akarom hallani és kész. Ki mit és hogyan szeret.[ Szerkesztve ]
-
czirok000
csendes tag
válasz kacsa7 #47315 üzenetére
Polarítást megfordítani még nem próbáltam.
Már el kell rejtőznöm a garázs mélyén mert lassan főbe lőnek a szomszédok meg az akksim is lekókad annyit tesztelgetek a mai nap
Odáig jutottam hogy ha nem adok +6 db elt a ládának egyszerűen karcsú mint Gáspár Evelynke.
Szól az eleje , elmarad a hátulja, tolok rá gaint még mindig olyan gyatra libafos, majd még egy kicsit tolok és kezd átmenni "kopogós" nem tiszta mélyekbe....
Első szettet finoman belőttem az most 35 ös volume mellett is még tisztén szól , fölötte kezdi elveszíteni a fonalat.
Holnap megpróbálom bass boost nélkül felcserélt polaritással. Bár jelenleg nekem így fülre tetszik , van benne egy kis erő + 6 db el alacsonyabb hangerőn is. Fejegységen minden 0 . -
Peti66
senior tag
Vagy, mint egy kvázi másik lehetőség gyanánt,,, csak alle natur módba.. a szub-on fázist fordít...hat..na
Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
kacsa7
őstag
válasz czirok000 #47308 üzenetére
Az az erősítő biztosan karcsú ahhoz a ládához, igazán szép és dinamikus használatra. Ettől függetlenül az igényeidnek elég lehet, ha megtalálsz 1 jó beállítást.
Csak viszonyítás képpen én egy 150W RMS-es nyomót hajtottam zárt ládában ~300W RMS-t tudó erősítővel. Onnan váltottam ~450W RMS körüli erősítőre, és még itt is érződött, hogy könnyebben mozgatja a hangszórót az erősítő és jobb lett a hangzás. -
kacsa7
őstag
válasz czirok000 #47311 üzenetére
Akkor viszont benéztem, mert a faderrel hiába fogsz játszani, ha 1 RCA-ról van osztva.
Szerintem ha az első szettre fél állásra tekered, akkor kb. biztosan túlvezérled. Nem csoda, hogy 20nál már ordít. Legalábbis én már pár erősítővel próbáltam, és kb. negyed és 2/5-öd állás között voltak jók.
A gain-t úgy célszerű beállítani, hogy letekered a gaint, kb. 3/4 hangerőre beállítod a fejet, és addig tekered fel a gain-t, amíg nem kezd el torzítani. Ott ahol torzít, 1 picit vissza tekersz (akkor már nem fog torzítani) és az nagyjából a jó. Persze amikor már a szettet és a ládát össze kell lőni, játékosabb lesz az egész. A szettet állítsd be először, mert ott jobban hallod ha már torzít. Utána próbáld meg hozzá beállítani a ládát. -
czirok000
csendes tag
válasz Osynho #47310 üzenetére
Igen rca osztóval van bekötve.
Pár sorral feljebb olvastam hogy az első szett GAIN-jét kb feles állásba vagy a köré kell csavarni.
Ez általános beállítás? Ilyen esetben az én szettem már küzd és alacsonyabb hangerőnél is torzít.
Valahol a negyed és a fél közötti állásban érzi fülre jól magát. ( inkább kicsit a negyedhez közelebb)[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz czirok000 #47308 üzenetére
Akkor az rca kábel el van osztva és úgy bekötve az erősítőbe?
A golf 4 még jó eset, mert egy légtérben vagy a ládával, sedanban nehezebb dolgod lenne. Hogy kevés-e azt majd meglátod, azért szólnia kellene, nem csak suttogni, de kontrollált, szép hanghoz nem árt a combosabb erősítő. Hozzáteszem, nálad van a hifi, én nem ismerem a komponenseidet.
-
czirok000
csendes tag
válasz mandras81 #47306 üzenetére
Ez a verzió megnyugtatóbb számomra, jó ideje állítgatom már a motyót de nem akar összeállni, vagy halk elöl és sok a mély, vagy zavaros lesz az egész összkép, nem tartom magamat botfülünek ezért örülnék már valami emberibb hangzásnak amiben van is egy kis dinamika nem csak akkor mikor "üvöltetni" kezdem a rendszert. Azt tudom hogy a kicker ds650.2 komponens szett nem váltja meg a mélyeivel a világot, előző autómból maradt meg , ott számított a beépítési mélység.
De úgy vélem hogy egy ilyen zárt ládával kiegészítve ütősebben kéne szólnia a rendszernek
Kikapcsolom a bass boost ot az erősítőn és picit belenyúlok a fejegységen az Eq ba..valami csak lesz belőle -
Osynho
addikt
válasz mandras81 #47306 üzenetére
Részben igazad van, de neki még egy alap, jól hallgatható beállítás sincs meg, nem a tökéletes színpadkép megteremtése a cél. Az EQ-ba is lehet nyúlni, de ez a nincs mély, ezért +6 bass boost-ot használok, miközben gyenge erősítővel hajtom a zárt ládát, nem vezet semmi jóra.
A flac-os dologban is lehet igazság, tapasztalatom nincs vele, mivel otthon flacban van minden zeném, a fejem pedig mp3-at és wav-ot ismer, így ha már konvertálnom kell, wav-ra alakítom, elfér a 320-as hdd-n, a minőség pedig így adott. Persze vannak eleve rosszul szóló albumok. A tárhely manapság nem lehet akadály, a virágboltokból se drága kölcsönözni.
-
mandras81
senior tag
válasz czirok000 #47304 üzenetére
Most a többiek lehet, hogy meg fognak kövezni: azért, ezt a "mindent FLAT-be" álláspontot én erősen vitatom. Persze, hifizésnél többnyire ez az ajánlott, VISZONT azt sose felejtsük el, hogy ide rengeteg olyan ember néz be - kér tanácsot, aki nem hifista, hanem zenét akar hallgatni (nem pedig öt napig csak a mélyközepet hallgatni a tökéletes beállítás megtalálásáig, majd két hétig csak a magasakat különböző helyekre rögzítve a műszerfalon).
Tehát, simán lehet, hogy a te rendszered is - egyszerűen fogalmazva - ennyit tud (nem olvastam most vissza, hogy pontosan milyen komponensekből áll, vagy hogy rezgéscsillapítottál-e, stb.). Ha pedig ez a helyzet, és nem is akarsz fejleszteni rajta a komponensek cserélgetésével, akkor én a helyedben nyugodtan belenyúlnék EQ-val is, hiszen AZ A LÉNYEG, HOGY ÉLVEZD A ZENÉT, nem pedig az, hogy bármi áron megfelelj a "az igazi hifista mindent alapon hagy" elvnek (ami mellesleg nem is igaz, mert a "nagyok" is belenyúlkálnak ám alkalomadtán a hangképbe).Természetesen, a fenti állítások a saját véleményem tükrözik.
-
Osynho
addikt
-
czirok000
csendes tag
válasz kacsa7 #47303 üzenetére
Szia!
Köszi a help-et és az irány vonalat.
Egy blaupunkt gtb1200 as zárt láda, 30 cm es ha jól tudom. Hídba van kötve.
Első szettet high passal vágom fix 80 hz.
Hátsó vágást kb fülre ilyen "10 óra" magasságába toltam.Ha ez alá csavartam valóban eltűnt a mély mégjobban. Lehet kicsit feljebb piszkálom és úgy is letesztelem.
Faderral tudok csak variálni de eddig azt nem piszkálgattam hagytam 0-án azt is.
Bass boost-ot nullázom, megpróbálok ránézni a fader-a is, hátha sikerül valami emberibb hangzásképet összehoznom. Annyi a gondom jelenleg hogy alacsonyabb hangerőn nincs basszus,szinte elvész. 25ös hangerő körül megjön az erő de 30 körül már szinte már elviselhetetlenül hangos lesz a rendszer. Az első szett gain-jét kéne valahogy jól belőnöm és hozzálőnöm a ládát. De nekifutok újra, eddig +6 os bass boost al próbálkoztam. Köszi még 1 x a segítséget[ Szerkesztve ]
-
kacsa7
őstag
válasz czirok000 #47302 üzenetére
Fejegységen minden 0, bass boost meg egyenesen tilos kb, ha értelmes hangzást akarsz. Bass boost egy bizonyos frekin kiemel és azt tudod állítani, azt a frekvenciát hány db-el emeli.
Zárt ládának erő kell, hogy ugyanakkora hangerőt elérj vele, mint refivel. Mekkora hangszóró van benne?A fejen nincs véletlenül rear-en az az RCA kimenet, amiről a szub megy? Ha lehet, akkor állítsd át sub-ra. Olyankor tudod külön állítani a mélynyomó jelszintjét a fejről is. Ha nem lehet átállítani, akkor a faderrel tudod húzni hátra a rear RCA felé és megváltozik az egyensúly. Egyébiránt a legjobb, ha balance és fader középen és normálisan be tudod állítani a gain-t az erősítőn.
Az, hogy a szettnek idegesítő hangja van 20-as hangerőn, tipikusan a rossz gain beállítás jele. Már torzít, és túlvezérelt jelet kap. A hangváltón ha tudsz állítani, az egyedül a magas hangszóróra eső hangerőt szabályozza.
A mélynyomóhoz kellene normálisan beállítani a gaint, de ha van egy 30-as hangszóró zárt ládában, ahhoz meg lehet, hogy az erősítő alapból gyenge is lesz. Mondjuk 150W RMS körül azért már szólnia kellene valahogy. Gondolom hidalva van kötve a nyomó az erősítőre.
A másik, hogy nincs-e túl alacsony frekvencián vágva a mélynyomó? Próbáld meg 80 hz-től indítani, akkor markáns hangja van. Minél inkább alacsony frekvencián vágod, úgy fog "halkulni" is. -
czirok000
csendes tag
Látom a hülye kérdésemmel nem hoztam senkit sem lázba
Lenne még egy észrevételem,kérdésem, mindenki tartja magát ahhoz hogy a fejegységen
mindent 0-án hagy?? Akárhol olvasom ezt javasolják, de ha nem rakok + basst a fejegységen egyszerűen nem érzem az erőt , a mélyet, főleg alacsony hangerőn. Ha a szettnek adok kis plusz gaint hogy legyen mélyközép akkor már 20 -as hangerőn süketítő, idegesítő a hangja. A hangváltóm 0-ás állásban van, ezzel is lehet játszani valamit? Érdemes mínusz állásba kapcsolni azt is? Bocs a hülye kérdésekért de hátha itt valaki felhomályosít -
kacsa7
őstag
válasz CsIrKeRaToR #47300 üzenetére
Miért rontanád el a hangszórót? Ha normális kábel, akkor attól hogy vastagabb, rosszabb biztosan nem lesz. Mondjuk amikkel ezeket gyárilag szerelik, annál csak jobbat vehetsz.
Erősítőt használtan néznék a helyedben, mert fényévekkel jobb hangút kapsz kevesebb pénzért.
DLS CA-30
Jófogáson van fent 2 db Sherwood A100X4 is, az is egy erős 4 csatis erősítő, normális hanggal. 4x100 v. 2*250W valós RMS. 20-24eFt. Az egyik FB csoportban épp 15eFt-ért árulják. Vicc, hogy még megvan...
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- ZIDOO médialejátszók
- Ukrajnai háború
- Nők, nőügyek (18+)
- Proxmox VE
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Path of Exile 2
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest