-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
simi811118
aktív tag
Sziasztok! Andrással értek egyet EQ téren. Nyúljunk bele ha szükséges, én is használom, sőt, az autónak is van saját karakterisztikája, és ha valamit kiemel vagy elnyom akkor azt korrigálni kell. A fix 80 hz-en vágom a szettet, az az erősítőn jelenti ezt a vágást ugye? Mert ha a fejen állítod be ezt akkor az osztott rca miatt a sub sem fog alacsony frekit kapni.
Én úgy indulnék neki, hogy mindent fázis helyesen (színt a színnel) kötnék be. Eq és egyebek (bass boost)elsőre minden nullán. Sub lehúz. Szettet hallgatni külön, úgy, hogy valaki tekeri a hpf filtert-vagy magadnak állítod, de mindig csak picikét mozdítani rajta. Ahol jól szól (lehet hogy 80 de lehet hogy 100 is lesz a frekvencia, ki tudja...) amikor ez megvan (a gaint kb 2/3 körülire állítani). Ha sok a magas, akkor a hangváltón állítani kisebbre. Ha utolsó fokozaton is sok, fordítsd egymással szembe. Ha úgy sem, akkor fordíts rajtuk fázist. Nem lesz bajuk.
Ha ez megvan és kb jól szól együtt -és itt ne a basszust figyeld, hanem hogy ne legyen bántó sehol- akkor jöhet egy pici bass boost vagy EQ. Egy vagy kettő +. Hogy picit dinamikusabb Legyen. Ha megvan, akkor sub beköt. Az lpf-et állítsd kb oda ahol a hpf is van. Gaint kezdd el feltekerni hogy kb jól szóljon együtt, de ne szóljon ki a zenéből. Itt ki lehet próbálni a fázis fordítást. Ahol jobban tetszik a hangja. A subot is meg lehet fordítani, a támlának fordítva, és akkor is lehet rajta fázist fordítani. A lényeg, hogy ne halld ki a zenéből és ne szóljon nagyon hátulról. Egyben Legyen. Keress hozzá olyan zenét amit jól ismersz, tudod hogyan kellene szólnia. És figyelj arra hogy nagyon jó minőségű legyen. Írj hozzá minőségi zenéből lemezt, vagy aux on egy jobb telóról mehet akár veszteségmentes formátumban is. Ha valami nem okés, ne rögtön az EQ hoz nyúlj.
Ha időd és kedved engedni, hallgattasd meg olyan emberrel aki ilyenben utazik vagy keress valami hifis talit. Ott sem a legnagyobb nyomós autóba ülj be hanem amelyik sq irányba épült. Hogy legyen referencia arról hogy hogyan kellene szólnia. Ez fontos. És nem a verseny szintű hangzás a cél. Én is azért EQ-zok mert szeretem ha ütős a kick például.És nálam sincs patent színpad, mert ha úgy én jobbnak hallom, akkor én úgy akarom hallani és kész. Ki mit és hogyan szeret.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- PlayStation 5
- Kordában fogja tartani az S25 a Snapdragon 8 Elite őserejét
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- Ez a mondat angolul?
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- The Thing Remastered teszt
- További aktív témák...
- I5 6400 Processzor eladó 3db
- Újévi kábel, elosztó, átalakító, stb kiárusítás
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5800X + Új RTX 4070 12GB + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Iphone 16 pro max 256 gb. 2025.10.25 ig garancia
- X1 Carbon 10th 14" FHD+ IPS érintő i5-1245U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam g
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest