Új hozzászólás Aktív témák

• dreizwanzig

tag

sziasztok!

na, hát éppen összeállt a hifim a bmw e36 coupéban, erre eladtam a kocsit :)
    Az utód egy e39 touring lett. Azt olvastam a neten már előtte is, hogy nagyon gyenge az e39 hifije, de nem gondoltam, hogy ennyire.... Komolyan mondom, hogy semmivel nem jobb, mint az e36-é... Vicc. Nem, inkább tragédia :D
    Na mindegy. A lényeg:
    Az előző hifi építésnél azt hittem, hogy majd én kitalálom a tutit, megvettem a kútfő agyamból kiválasztott cuccokat, aztán jól megszívtam :D Pl a koax hangszórókkal... rohadt sok volt a magas. Na, most nem fogom ezt a hibát elkövetni, hallgatni fogok rátok :)
    Szóval adott egy gyári hifi rendszer. Mivel a fejegység a gyári és azt nem is akarom lecserélni, így nincsen rca kimenetem. Tudom, hogy ellenzitek, de én nem vagyok nagy audiofil, csak egy kis pluszt akarok, ezért a tervem az, hogy marad a gyári erősítő. Nincs kedvem szétkapni a kocsit, meg kábelezni meg minden.
    Szóval, úgy kezdeném, hogy a ritka gagyi nokia hangszórókat lecserélném valami normálisra.
    Kezdeném az első ajtókban lévőkkel, ami a lábnál van. 13cm-es mélysugárzók lennének elvileg. Gyakorlatilag semmi mélyet nem lehet hallani :D Szóval szükségem lenne egy 13cm-es mélysugárzóra, amit tudok egy gyári erősítőről hajtani (gondolom vmi nagy érzékenységű kellene). Mit ajánlotok?

Másik: a régi kocsiból kivett ládámat viszont beraknám. Egy hertz hbx20-asról van szó. Eddig egy signat ram3-ról hajtottam, de most lett egy rodek r2100a-m. Szerintetek melyiket építsem inkább be? Szükségem lesz jelszint átalakítóra a dologhoz... Milyet ajánlotok? Hogyan kell ebben az esetben bekötni a mélyládát? Nekem az volt az elképzelésem, hogy az egyik hátsó hangszóróba menő jelet ketté osztom, az egyik továbbra is megy a hangszóróa, a másik pedig a jelszint átalakítóba, onnan pedig az erősítőre ami a mélyládát hajtja.
    akár linkeket v ajánlatokat is várok :)

köszi előre is a válaszokat!

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák