Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyeniko
őstag
Minket is utolért a Netflix (ma reggel). Prémium előfizetésünk van, a TV-ken 4K HDR-ben nézzük (amit lehet), a nehézség a vetítővel van. A vetítőhöz rendelt 2 eszköz (Oppo 203 és Dune HD Duo 4K Base) nem alkalmas a Netflix streamelésére, de a vetítőt nem etetném 4K HDR-rel (Epson 9300, nem a 4K HDR az erőssége). Ergo, a vetítőn mindent FHD-ben szeretnénk streamelni, de a Netflix hangjának Dolby Digital Plus-nak, vagy Dolby Atmosnak kellene lennie (ahol van ilyen hang sáv). Szerintetek milyen szközt érdemes vennem, amely kadencia helyesen streameli a Netflix-et, kezeli a HD hangokat + az Atmost, emellett nagyon jó minőségben konvertálja le a 4K HDR-t FHD-be? Ja, és mindezt bug-mentesen teszi?
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Class89
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Egy tavalyi Samsung tv-hez szeretnék egy asztali lejátszót vásárolni. Ami miatt szeretnék, az a DTS hang lejátszási probléma. 4K-s, illetve FULL HD-s cuccokat szoktam külső merevlemezről nézni, egy Z906-os 5.1-el megtámogatva.40-50 ezrem lenne maximum egy ilyen lejátszóra. Kábeles neten használnám a lejátszót. Ami fontos lenne: 4K, DTS kezelés (optikán) illetve a HDR támogatás.
Tudtok ajánlani ilyen ártartományban elfogadható lejátszót?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék BD3D-t lejátszani ISO, vagy MK3D fájlból. Tudtok ajánlani olyan lejátszót, ami hibátlanul kezeli az említett fájlokat?
Előre is köszi!"csak a zene van"
-
szata.68
senior tag
Sziasztok!
Netflixre, tékás tartalmakra melyik az ajánlott a kettő közül? Dune Hd Pro 4k II vagy Nvidia Shield TV Pro? Esetleg valmi tök más?
DV nem életbevágó, de ha van az nyilván nem gond. Inkább az egyszerű kezelhetőség,"dvd borítós menü" a filmeknél, megbízhatóság a fontos.
Synology Nas-ra lesz rákötve egyébként -
Csabi1984
addikt
Azt szeretném kérdezni tőletek 4K médialejátszósok. Előfordulhat, hogy egy Hdmi kábel úgy legyen szűk keresztmetszet, hogy a képnem marad ki de a hang esetén előfordul pillanatnyi " mikró hiba" Ez a jelenség 4K remuxoknál és inkább mozgalmas részeknél fordul elő, FHD-nél nem!
Amit tudok, hogy erősítőn keresztül nézem (Denon X550BT) 2db FHD + 3db 4K-s HDMi aljzattal ellátva. A Dune Realboxból a gyári kábel van használva, az erősítőből kimenő kábel (verzióára) már nem emlékszem!.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Csabi1984 #70189 üzenetére
Az Androidos Kodi nem hasonlítható egy kifejezetten a Kodihoz igazított OS-hez, úgy képzeld el a CE működését, mint a korábbi Dune-ket, gyakorlatilag hibátlan és van aki "Dunesítette", hogy olyan is legyen. Hogy melyik a letísztultabb kinézet? Mindenkinek más jön be.Erre képeket, teszteket kell nézegetni és kipróbálni néhányat. Én ilyenekkel nem bajlódok, nekem megfelel a gyári más színnel esetleg a Confluence, számomra fontosabb a gördülékenyebb lejátszás és a teljes körű támogatottság, a knézet másodlagos.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Csabi1984 #70186 üzenetére
CoreELEC-el? Azzal qrva jó lejátszó lesz. Kevesebb hibát produkál az S905X3 mint az S922X, amúgy szinte ugyanaz a kettő.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz SunMount3r #70182 üzenetére
A TV-k "skálázó algoritmusai" is beleszólhatnak illetve eltérőek. Minden márkánál egy picit más. A végtelenségig lehetne játszani ezekkel.
-
djnice
veterán
Az Amlogic a Realtek és a Shield Enhanced módja között nagyon minimális az eltérés, de majd megnézem SD -> 1080p esetén is. Az Amlogic féle SuperScaler hasonlít a Shield AI Low módjához, de túl sok zajt szűr, így nem ajánlott a használata. A Shield AI Medium vagy High módja pedig túlélesít. A TV-t fotózni kellene, ez veszteségmentes 4:2:2 hdmi capture.
-
g@bo
nagyúr
Akkor a shield képe a leghitványabb?
-
djnice
veterán
Teszteltem pár lejátszó 1080p -> 2160p felkonvertálásának minőségét egy régebbi filmmel (HDMI RAW capture).
Az eszközök: Amlogic S905X3 SuperScaler módban és anélkül, Nvidia Shield TV Pro 2019 Enhanced és AI Low, Medium üzemmódban és Zidoo X9S (RTD1295). A Realtek felskálázása ugyanilyen az újabb SoC-eknél is (RTD1296, RTD1619), Amlogic-nál pedig az S922X megegyezik az S905X3-mal.
Az eredményt megtaláljátok itt: [link]
Majd még bővítem pár lejátszóval és lesz HDR -> SDR konverzió összehasonlítás is.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz bigdady #70178 üzenetére
A routerekkel többet "mókolsz" mint egy CE kiírással Amlogic boxra. Fényévekkel jobb 4K médialejátszásra, mint a Mi Box S.
Beelink GT-King, GT-King Pro, Khadas VIM3L HTPC Edition CE-vel érkezik, előbbi + kártyára kiírva, utóbbi meg belső tárhelyre telepítve. A többi amlogic boxra is telepíthető a Ce, kb. 5 perc "mókolás", X96 Max+, X96 Air, stb.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
cellardoor12
csendes tag
Sziasztok! Olvasgattam a topicot, de eléggé elvesztem az infók között. 4k médialejátszó kellene, hdr10+ tamogatással, optikai hang kimenettel. DV nem szükséges, sajnos az ok, hogy a 400 nit kevés hozzá, hdr-ben sokkal világosabb a kép. 4k mkv usb-ről, netflix, youtube lenne a fő csapásirány. CE telepítéstől nem riadok vissza, viszont bugokat nem szeretnék folyton kerülgetni. Van erre valami budget megoldás?
-
blakey
titán
válasz bigdady #70175 üzenetére
A Mi Box S tudja a 4K-t viszont sz@r a HDR, egy Amlogic Box CE-vel tökéletes lejátszó HLG, HDR10, HDR10+ esetében, ha kell a Dolby Vision akkor szűkebb a kör.
-
bigdady
nagyúr
Hali
4k tv-re küldenék ki nas-ról tartalmat (pl mkv). Milyen eszköz ajánlott ami olcsó de jó? Mi box s van itthon de az szerintem nem tudja meghajtani vagy igen? Vagy chromecast 3 is meghajtja?[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok!
Boldog karácsonyt mindenkinek!Legyetek szívesek ajáljatok nekem egy olyan készüléket, aminek van BD lejátszója, ami esetlek minden régiót tud.
Kezelni tudja a DTS kodolást.
Föleg zenei lemezeket hallgatnék
Szerintem 2-4 GB tároló elég lenne..
A kijelző LG 6307
Erősítő STR DB 940
Létezik ilyen cucc?Válaszotokat előre is köszönöm!
-
vektornfl
tag
Sziasztok!
Nagyon alap, nagyon hülye kérdéseim lennének
Van egy Samsung Q80t Tv-m + Ds218+ nasom és plexet használok. Elsősorban tékából kivett filmeket/sorozatokat nézek . Szeretem mindig az elérhető legjobb minőségű formában nézni az anyagot, szóval amit lehet 4k+hdr-ben veszek ki. Nas se régóta van meg és a plexet is csak pár hónapja használom, de nagyon tetszik a felület. Van, amikor 4ks filmet tök simán lejátszik a rendszer probléma nélkül és van amikor nem indul el, nem jelenít meg feliratot, vagy menet közben megakad a lejátszás.
Azt szeretném kérdezni, hogy:
1. mennyit segítene egy asztali médialejátszó?
A tvn ugye van plex kliens és egy jobb kategóriás idei tv nem értem mikor, miért nem birkózik meg a feladattal.2. Azt tudom, hogy ez a Tv nem alkalmas dolby vision-re. Ha médialejátszó képes kezelni a formátumot, akkor gond nélkül le fogja tudni játszani a tv?
3. Olyan esetben, amikor a tv-n lévő plex kliens és a médialejátszó is le tudja játszani az adott filmet, akkor a megjelenítés minősége várhatóan jobb lesz médialejátszóval?
Az elsődleges cél az lenne, hogy nagyjából minden formátumot plexen keresztül probléma nélkül le tudjak játszani, mert elég idegesítő, amikor kiveszem a tékából az 50 gigás filmet, elhelyezkedek és utána kiderül, hogy nem tudom rendesen lejátszani A hang lejátszás kb. lényegtelen, mert (késő)este szoktam filmezni társasházban, szóval tv hangszóró/fülhallgató . Tudtok erre a célra ajánlani valamit?
Hiába próbálok az alapoknak utána olvasni: formátumok, kodekek, fps, bit, stb. mindig csak részinformációkat találok, amiből nem áll össze a kép. Nem tudtok linkelni valamit, ahol alap szinten össze vannak foglalva a tékás filmnézés technikai részletei (milyen hardverhez, milyen film verziót érdemes beszerezni, mi mitől függ...)
Nagyon köszi!
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz szata.68 #70169 üzenetére
"Ha jól tudom még viszonylag kevés az ilyen tartalom"
Annyira nem kevés: listaA Netflix minden saját gyártású anyagot(sorozat vagy film) Dolby Vision-ben készíti.
HBO GO sajnos megállt a fejlődésben. 720p...
HBO Max-on lesz majd Dolby Vision. A Max pedig jövőre jön hozzánk is. -
szata.68
senior tag
-
szata.68
senior tag
Sziasztok!
Először is áldott,békés karácsonyt kívánok mindenkinek!
Tanácsot szeretnék kérni a leendő nappalim házimozirendszerének összeállításához.
A házimozis topicban kaptam egy jó ajánlást, ami a következőkből áll:
- Monitor Audio Bronze 500 5.0 G6 hangfalszett (hozzá tartozó atmosról lebeszéltek)
- Monitor Audio Bronze W10 G6 sub
- Yamaha RX-V6a erősítő
- Synology DS118 NAS (már megvan)
- Asus RT-N15U (már megvan, de ha gyengepont esetleg akkor cserélhetem)
- később ha minden jól megy lesz hozzá egy jó nagy (kb 85") TV isEhhez az ED által ajánlott MP a Dune HD Pro 4k II volt.
Általában elég jól utána tudok nézni a dolgoknak,de mostanában sajnos 0 időm van ilyesmire.
A kérdésem az, hogy ez szerintetek jó lenne-e? Esetleg szóba jön-e olyan,ami tudásban alternatívája? NVidia shield pro?
(most egy Mede8er 600-asom van, az már tudom,hogy kevés)
Ami végülis fontos, hogy amennyire reálisan lehet legyen időtálló,minőségi cucc, legyen "DVD borítós menü" a filmeknél, meg az sem baj ha nem kell infós végzettség a kezeléséhez.Leginkább egyébként Netflix, (később esetleg HBO Go) ncore nagy felbontású tartalmakat nézünk, tisztán zene csak másodrangú.
-
SOAD19
addikt
Sziasztok!
Adott egy JVC 32"-os, FHD-s tv, amit szeretnék felokosítani. Tegnap aktiváltam az ingyenes HBOGO-t, innen jött az ötlet, hogy lehet vennék egy boxot, hogy ne a 22"-os monitoron tudjam, csak kihasználni. A Chromecast 3-tól van jobb alternatíva 20k alatt?
-
tomp
félisten
válasz SunMount3r #70162 üzenetére
Amit te írsz az a Zidoo. Az tudja igen.
A Shield nem.
Zidoo-n a Netflix eléggé bugos még. Illetve csak HDR-ben megy. Dolby 5.1-et most kapta meg de szaggat a hang.
Shielden viszont DV-ben megy Atmos hangsávval. -
SunMount3r
nagyúr
Pedig a specifikáció szerint tudnia a kellene HDR10+-t is, ráadásul ez nem -annyira- licensz köteles ficsőr, mint a DV. Sőt a YT 4K / HDR-nek sem kellene gondnak lennie vele.-> [link] WIDE DRM STREAMING SUPPORT Widevine L1 for best as possible compatibility with streaming apps. Playready & Verimatrix Ultra. VP9 Profile 2 for YouTube 4K HDR. Zidoo Z9X supports Android TV versions of Netflix (4K, Dolby Digital 5.1) and Youtube 4K. Please note that future compatibility with third party apps is not guaranteed.
(A Smart YouTube TV app-ot próbáltad?) Vagy ezekből semmi sem igaz? Bár igy ránézésre a "4K Netflix"-nél kilóg a lóláb...[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz mikeman #70159 üzenetére
Vagyunk egy páran igen.
Érdemes ide átnézni. Én Zidoo Z9X-et váltottam le Shield TV Pro-ra és nem bántam meg.
Netflix Dolby Vision+Atmos, megy a FEL is igaz most találkoztam buggal de a MEL probléma mentes.
Megy rajta a Samba is azaz ha az USB-re dugsz HDD-t akkor azt Windows alatt látod mint hálózati meghajtó. Tidal appban megy az Atmos is.
Negatívum: Nincs HDR10+ és Youtube 4K HDR -
egykori
őstag
válasz Beni2360 #70157 üzenetére
Talán még emlékeztek, kb. két hónapja itt nyűglődtem a gyerekek ügye miatt, mert az övéké ez a Minix. Ezt vették végül meg, de nem tudták beüzemelni. Tegnapelőtt tudtam elmenni hozzájuk és azt láttam, amit tegnap a #70154-ben írtam. Sajnos, mivel én sem tudok náluk sokkal többet, ezért kértem segítséget. A Kodit, úgy láttam, a Google Playből le tudom tölteni, a CE-t meg majd az ezzel foglalkozó topik infói alapján feltelepítem. Remélem, sikerülni fog, és a HDD-ről USB-én keresztül végre tudnak majd filmeket nézni. Azt hitem, hogy ez nem lesz ilyen nyögve nyelős.
Köszönöm a segítséget djnice fórumtársnak is! -
mikeman
csendes tag
Sziasztok!
Esetleg valakinek vannak tapasztalatai nvidia shield tv pro-val? Pró-Kontra.
Előre is köszönöm. -
Csacsi
csendes újonc
Sziasztok!
Van egy régi TV JVC, anno nagyon fejlett volt. Eszméletlen jó hangja van és elfogadható HD képe, amit nem szeretnénk cserélni. Viszont nincs rajta USB bemenet, de szerencsére HDMI van rajta, ezért szeretnénk okosítani. Amire szükségem lenne:
- USB-ről az eszköz bármit le tudjon játszani (fotó, videó, film) - sima HD, nincs szükség 4k-ra, TV ugysem tudja. Ugye az Apple TV box emiatt nem opció, mert nincs USB bemenet, pedig ez lenne a legjobb az Iphone és Ipad miatt...
- USB-ről jó lenne, ha a digi kamera képeit is kezelné, bár felteszem ez hasonló pont mint az előző
- Lan bemenet
- Legyen rajta HBO GO, Netflix lehetőség (google play)
- távirányító (lehetőleg nem légegér)MOst néztem a TESLA X500 és X900-at. Van esetleg másik ötlet. Anyagi keret nem szempont annyira, de jó lenne 50k alatt.
Köszi a segítséget és boldog karácsonyt!
-
Beni2360
félisten
válasz egykori #70154 üzenetére
A választ megkaptad de KODI alól láthatók lesznek a boxon.
Valaminek kellene rajta lennie, ha nem KODI de más néven igen.
Hát egy jó lejátszáshoz kellene a CE mint djnice fórumtárs is írta.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
-
xXxian
senior tag
válasz kisspall #70150 üzenetére
Szia,
Abban sem voltam biztos, hogy működik-e (szoftevr fossákód pl?) más lejátszóval.
Na, ha a saját alkalmazás a kőbalta, akkor ez a svájci bicska. Tegnap dobálta a hálózatot 2-3-ről is, nem tudom ezt is megolja-e a másik szoftver. Beszámolok mindenképp!
Nagyom kösziii!!!!!
Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
-
Csabi1984
addikt
válasz SunMount3r #70135 üzenetére
Letöltöttem két filmet Baywatch, Zátony ők szép képet adnak Kiemelt, Normál Tv beállítással.
De a Wonder Women meg a Kong Koponya sziget picit más a színvilág de rájöttem ezek alapból olyanok.
A fenti kijelentésem mellett most már tényleg kíváncsi vagyok milyen egy igazi HDR10 technológia.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz SunMount3r #70147 üzenetére
Igen ezt írtam Beninek is privátban. Amit találtam dedikált HDMI Audio out-tal, ott meg a 3-ból az egyik review szerint: "on 4k video in and 4k video out, hdmi audio out doesn't work at all, no sound to receiver."
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
-
MODERÁTOR
válasz koncsik #70143 üzenetére
Bocsánat a "válogassál"-ban már látom a több választási lehetőséget, köszönöm, nézem.
Update: ha jól látom abból sem felel meg egyik sem az 1 HDMI bemenet - 2 HDMI kimenet (1: 4k DV,HDR kép +2: HD hangok) kritériumnak sajnos. De köszönöm, majd turkálok.[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
MODERÁTOR
válasz Beni2360 #70142 üzenetére
A gondolataimban olvasol, csak nem tökéletesen
Pontosítok:
Egyik HDMI kimenet menne a 4k TV-be (4k kép w/ HDR, DV), a másik HDMI kimenet HDR, DV stb-re nem képes A/V erősítőbe (HD hang)
A "válogassál" ugye egy kimenet 4 bemenet, a "hangot" pedig nem viszi a HD hangot 4k képpel együtt.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz koncsik #70141 üzenetére
Válogassál.
Vagy mire kellene mert azt nem írtad, hogy a hangot külön akarod az AVR-be küldeni.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
MODERÁTOR
válasz SunMount3r #70140 üzenetére
Én is erre gondoltam
Köszi - ha valakinek van esetleg tapasztalata, köszönettel veszem, ha megosztja.Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
MODERÁTOR
válasz SunMount3r #70138 üzenetére
Techly néven van a másik kiváló helyen, Ali-n nem találok hirtelen hasonlót. Itt részletesebb leírás van, aszongya: "Támogatja a 4Kx2K felbontást, a 3D videót és a színmélységet"
-
SunMount3r
nagyúr
válasz koncsik #70137 üzenetére
Ezt ezek alapján biztosra senki nem mondja meg. A sima 4K / 60Hz-hez képest a HDR és DV-hez is már magasabb sávszélesség kell. A "HDMI 2.0" jelölésből elvileg következni kellene, hogy tudja ezt a sávszélességet, de az ilyen noname cuccoknál csak akkor biztos, ha egyértelműen fel van tűntetve. A bolttól kellene megkérdezni, akik árulják, ha nem az Alzátol, akkor máshonnan ahol ugyan ezt kapni.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Sok segítséget kaptam már itt, hátha lett több tapasztalat: Nvidia Shield TV Pro 2019 hdmi kimenetét egy hdmi elosztóra küldve a HDR, DV huncutságok átmennek az elosztón a TV-re? Elég alap splitter, többféleképpen is láttam matricázva, nincs rajta feltüntetve HDR, DV stb. (jóval drágábbakon sem találtam) - vagy ha nincs feltüntetve rajta, ne is reménykedjek? Köszönöm előre is a segítséget
-
Csabi1984
addikt
válasz SunMount3r #70131 üzenetére
Dune beállítás olyan van, hogy
HDR - SDR (Le konvertálás)
és SDR - HDR ( Felkonvertálás)
HDMI színmélység: Automatikuson hagytam
Preferált Hdmi színmélység: Maximum vagy Tartalomnak megfelelő opció van
Meg vannak olyanok, hogy 4:2:2 meg 4:4:4 amit be lehet állítani a (P) értékhez -
Beni2360
félisten
válasz wrathchild #70132 üzenetére
Feljebb éppen lett linkelve: Most lett akciós, hogy legyen min gondolkodni. 🙂 [link]
DV miatt nem sok a választék.
Q10 már elavult eszköz, már nem opció mindenki adja el a HP aprón is.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
wrathchild
tag
Üdv! Teljesen új vagyok médialejátszók ügyében.
Külső USB 3.0 HDD-Sony UBP-x700 Bluray lejátszó-Denon AVR-x3600h-Tv vonalon terveztem x264, 265, UHD/4K HDR Dolby Vision, ...DolbyTrueHD, Atmos filmeket nézni.
Azonban a Bluray technikai leírásával ellentétben USB-ről a hangok mégsem mennek.
A javaslat dedikált médilejátszó beiktatása.
Első körben 50-60ezer keret a max. Olvasgatva a neten:
Dune Realbox 4K-t és Himedia Q10 Pro-t néztem ki ebben a sorrendben.
Azonban itt a topicban előbbihez alig van hozzászólás, talán ez jelentheti, hogy nem a legtutibb választás. (Bár ahhoz állítólag év elején jöhet Dolby Vision kezelés.)
Mivel a fentiek miatt a leírásokban hiába bízom, a jelenlévők tapasztalata alapján kérek szépen konkrét típus javaslatot, programozói tudás nélkli használatra a következőkhöz:Külső USB 3.0 HDD-ről, vagy wifin windowsról
UHD/4K x264, x265 mkv, Bt2020, 10bit, HDR, Dolby Vision filmek
Dolby Digital 5.1, Digital+, TrueHD, Atmos hanggal, srt.. felirattal.Úgy tűnik, a Dolby Vision nem "alap", így az nem prior, ha csak sokkal drágább eszköz tudná.
Ha egyáltalán nem fér ebbe a keretbe ilyen cucc, akkor az árban legközelebbi eszközre kérek szépen tippet.
Nagyon köszönöm. -
őstag
válasz Terenszhill #70124 üzenetére
Azert irtam neki, hogy jobb ha igyekszik vele
-
Beni2360
félisten
válasz Csabi1984 #70127 üzenetére
Akkor próbáld ki direkt a TV-be dugva.
Az AVR: a Full 4k Ultra HD, a Dolby Vision és a HDCP 2.2 támogatásnak köszönhetően (az öt HDMI bemenet közül három támogatja) lehet, hogy nem jó bemenetet választottál?
Lehet a két HDMI kábel közül az egyik a ludas?
Lehet TV beállítási hiba is.
Csak találgatás van.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Csabi1984 #70123 üzenetére
HDR képes 4K TV-d van?
Vagy a lejátszó HDR képes?
Sima 4K filmnél is hasonló?
Milyen rendszeren?[ Szerkesztve ]
-
tothjani81
senior tag
válasz Terenszhill #70124 üzenetére
most vettem két tv-t na meg a karácsony kivette a ownzt a zsebemből. Majd januárban
Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok!
Nem konkrétan a témához illik de gondolom előbb kapok választ
Mitől van az, hogy egy azon médialejátszón (4K képest) egyazon beállításon az 1080p vagy komplett BD film esetén szebb színeket látok mint ha egy 4K remuxot nézek?
Szerintem a 4K filmek kapnak valami kép manipulációt.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz tothjani81 #70121 üzenetére
Ne sokaig varj vele. Tegnap elott meg 83000Ft volt Mi vettunk egy nem pro verziot itt hardverapron, nagyon jo vetel volt annyiert /35k garival/
-
tothjani81
senior tag
válasz Terenszhill #70120 üzenetére
Köszi. Ezt már nézegettem. Szaglászok még kicsit. Nem sürgős a megvétele nem akarom elkapkodni.
-
Terenszhill
csendes tag
válasz tothjani81 #70115 üzenetére
NVIDIA SHIELD TV PRO (2019) [link]
Nagyon igényes és nagyon gyors kis cucc. Minden hangformátumot tud.
Olyan lejátszó programot használhatsz, amilyet csak szeretnél: Plex, Kodi, MrMc, Nova Video Player, stb. Én a Plexet ajánlom, mert ez tudja a Dolby Vision-t is, és ennél rendben van a feliratkezelés is. (Nálam a Kodi és az MrMc a feliratok esetében kihagy képkockákat.) Én külső SSD-vel használom és ebben az esetben a Shield a server és a kliens is. -
Beni2360
félisten
válasz tothjani81 #70117 üzenetére
Egy KODI alapokra fejlesztett rendszer ami kadenciahelyes lejátszást és akár HDR10+-s anyagot is minden hangban tud továbbítani. Vetekszik a drága média lejátszókkal.
Egy SD kártyára kell felírni 5 perc, majd a boxba téve telepíteni. Induláskor ez bootol be és onnan át lehet lépni az Android rendszerbe. Az említett x96 max + boxnál még a droi mellé is fel lehet aztán telepíteni és lesz SD kártya nélküli dual bootos rendszered. Nekem is van egy ilyen boxom.
Egyébként ez a topik szinte evvel foglalkozik.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz tothjani81 #70115 üzenetére
Belépőben ami mindent tud amit szeretnél Pl: X96 Max plus és egy CE rendszerrel fűszerezve. Kb 12+3 (SD kártya) E Ft.
-
tothjani81
senior tag
Üdv mindekinek. Szeretnék egy média lejátszót de nem tudom milyet vegyek. a lényeg, hogy vigye a 4k uhd filmeket meg minden hangformátumot támogasson. Nem tudom hogy milyen korlátai vannak ezeknek de hang vagy kép terén de jövőre epítem ki az atmos rendszert így ezt is kene tudnia. Ssd vel használnám. Mondhati nem az ára a lényeg hanem az hogy kiszolgáljon. Na persze drágát se akarok nem kell mindenféle hókamókára képes cucc. Pl mi a belépő ami tudja ezeket közép és felső kategória. Előre is köszi
-
xXxian
senior tag
válasz SunMount3r #70113 üzenetére
Valójában valami egyszerűbb, plug & play megoldásra gondoltam, de köszi, ennek a lehetőségnek is utáanézek!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz xXxian #70112 üzenetére
Pi3B esetleg valami minimál zenére kihegyezett OP rendszerrel, ami tud passtrough-n küldeni az SPDIF-en hangot? Persze ehhez még kell egy SPDIF-es miniboard is rá pluszban, mert látom az erősítődön nincs HDMI. Ezt tudod aztán telóról, PC-ről is vezérelni. Persze csak tipp. Itt kérdezd meg, ha ez érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
xXxian
senior tag
válasz SunMount3r #70111 üzenetére
Nem nagy szám, egy Onkyo TX-DS575X a vas.
Bluetooth készülékek egyébként azért tántorítanak el, mert nem akarom a zenehallgatást az SMS, a Messenger és egyéb alkalmazások hangjelzéseivel tarkítani. Viszont itt ugye alkalmam lenne egy értelmes lejátszót használni.
M5 hangminősége (számomra) kifogástalan, de az appja kritikán aluli.
-
xXxian
senior tag
Elnézést, valóban nem fogalmaztam pontosan.
Jelenleg filmezni portable HDD-ről szokunk, ez közvetlenül a tévére van kötve. FHD TV, rajzfilmek SD minőségben, "örök klasszikusok" (Matrix, Jurassic, Str Wars, stb részek) 720p minőségben vannak meg, vizuális élmény szempontjából egyelőre nekünk ez elég. Tévéből is lehetne jobb később, az adatmegosztásra is biztosan van korszerűbb megoldás (NAS, vagy valami még modernebb dolog?), egyelőre azonban csak annyi lenne a cél, hogy hogy szuper minőségben lehessen mobilról, notiról zenét küldeni / streamelni az erősítőre.
Van most egy Audiocast M5, azt hiszem ez megy vissza, minősíthetetlenül vacak az app-ja. Yamaha MusicCast-tal szemezgetek, azért maradt ez a kosárban, mert a jó kis skandináv Audio ProLink 1-ről azt írták, egy az egyben uagyanaz az appja, mint az M5-nek...
X
-
xXxian
senior tag
Sziasztok,
Buta, de viszonylag jó minőségű házimozi erősítőt szeretnék okosítani. Milyen eszköz, ill technológia (wifi vs. bluetooth) javasolt, ha fontos a hangminőség?
Előre is köszi,
XEladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
Tuto
tag
válasz rudi77 #70100 üzenetére
Dune hd smart box 4k
"-rendelkezik megfelelő licenccel és biztonsági szinttel (Widevine DRM L3/L1) ahhoz, hogy a YouTube és akár Netflix is engedélyezze rajta a lejátszást 4K felbontással is, nem csak fullHD-ban."
A leírása szerint tudja, én nem használtam csak lejátszóként NAS ról.[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz Hoffer #70103 üzenetére
Rossz topik, itt érdeklődj, de 2.1-est ajánlani kb. senki nem fog, tessék rendes sztereót venni. Ha 20k-ig kell megálljon, akkor 90%, hogy Genius sp-hf1250b lesz az ajánlás.
-
blakey
titán
-
Hoffer
őstag
Sziasztok,
Milyen aktív 2.1-es hangfalat ajánlotok PC-hez olyan 20k-ig
Ezeket néztem:
Creative Pebble 2.1
Logitech Z333 2.1Esetleg valami más és jobb alternatíva?
-
asdf_
veterán
válasz 85Slaci265DC #70084 üzenetére
Szerintem recovery módban lehet és várja a (full) FW-t tartalmazó pendrive-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Óra topik
- Akvarisztika
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Politika
- Xbox tulajok OFF topicja
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest