Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
válasz djnice #77858 üzenetére
Hát kikapcsolva úgy valóban stabil.
Nálam amúgy a 20.5 nightly alatt van olyan bug, hogy ha bekapcsolom a boxot akkor a wifi hálózatra hiába megy fel de nem lesz elérhető a Plex Média Server a PKC-n.
Ki kell kapcsolnom a wifit és újra be, hogy lássa a PKC.
Ez 20.5-ös bug? -
tomp
félisten
Ugoos+CE 20.5-ös nightly.
Kinek mennyire stabil a CEC?
Bekapcsoltam gondoltam megnézem. Működik addig amíg az első filmet nem indítom el. Onnantól már nem megy. A TV nem mutatja mint vezérelhető eszköz.
Viszont ha kikapcsolom a boxot(power off) akkor 1-2perc elteltével bekapcsol vissza a box és a tv-t át is kapcsolja a box bemenetre. -
tomp
félisten
válasz SunMount3r #77661 üzenetére
Persze de ilyen áron azért egy L1 szerintem már elvárható lenne.
Egy AM6B Plus jobb ajánlat szerintem(jó wifi, jó hűtés, fém ház) főleg, hogy nyilván nem fog menni a FEL a nyóckás Zidoo-n. -
tomp
félisten
válasz SunMount3r #77659 üzenetére
Főleg, hogy semmi L1. Csak Tidal Connect de minek ha létezik app... Ja az app nem működne rajta?
De van nyócká... -
tomp
félisten
Én pont emiatt raktam fel a boxra a CE-t. Akkor nem kell külön app. Alapértelmezetten a CE indul mindig.
Krilehor
Ha Ugoos féle dual boot fw van fent akkor távirányítón power gomb hosszú nyomására megjelenik a Reboot CE opció. Ha CE-vel csináltad a dual rendszert akkor eleve mindig a CE-nek kellene indulnia alapból. Nekem így van. -
-
tomp
félisten
válasz blakey #75894 üzenetére
Na most nálam is működik a castagnatit féle Netflix. 4K DV, tökéletesen megy.
Oké de az HBO Max eddig hibátlan volt Shielden. Most meg elindítom, elindul a tartalom hang nélkül, SDR-DV-SDR-DV váltakozások vannak majd lefagy a box. Táp ki-be, bebootol a rendszer és újra elindítom az appot. Hibátlanul elindul minden tartalom. 4K DV stabilan. Ha kilépek és újra elindítom az appot akkor már megdöglik a box... Azaz csak friss rendszerrel megy az első indítással.
Eddig azt hittem az új TV okozza mert pont azóta csinálja de nem lehet az mert akkor frissen bootolva is rossz lenne illetve a többi app is produkálná de azok jól mennek. -
tomp
félisten
válasz blakey #75892 üzenetére
Na igen már régen használtam a Netflixet. Amikor használtam akkor is max a régi tv-n.
Most az új Philipsnél gondoltam ránézek a Shield+Kodi páros által adott Netflixre de akkor marad a tv saját appja.
HBO Maxnál akkor ezért fagy le a komplett Shield? Indul a tartalom, a minőség ide-oda ugrál+SDR-DV forrás is váltogatja egymást aztán az egész box megfagy. Ki kell húzni a tápot.
Érdekes, hogy tv-n nincs gond vele. Hibátlanul megy. Kép is látszólag 4K. Szép éles és tiszta. -
tomp
félisten
Kodiban a Netflix megy valakinek? Nálam rossz jelszó hibát dob.
Key fájl beillesztve. Belép. De ha indítanék bármit is akkor rossz a jelszó. Belépek megint mutat mindent. De indításnál megint kidob.
Nem semmi milyen strapabíró a Shield távirányítója...
Kodiban nem indul. A hivatalos app meg bannolva van a Shielden. -
tomp
félisten
STDL esetén is csak az RPU-t használja.
Ez nem feltétlenül gond de egyre több FEL típusú filmnél jelent gondot ahol a FEL sávban van extra fényerő adat amit RPU only-n nem lehet kinyerni még a Kodis convert to P8 kapcsolóval se.
Ha sikerül a Homaticsnek meggyőznie az Amlogicot, hogy a kernelbe rakják már bele a FEL supportot akkor viszont egy nagyon jó lejátszó lesz.
Ami fix, hogy ha lesz android alatt is AFR, máris leváltom a Shieldet.
Megmenekül az ablakból kidobástól. Húskloffoló lesz. -
-
tomp
félisten
válasz Wade0303 #75459 üzenetére
Ha hosszú a film akkor Pause. Utána hiba nélkül folytatja a Vimu, gyári Media Player és a Just Player is. A plex hulladék.
Amúgy ha leállítod és folytatod akkor folytatja hiba nélkül. Kell neki pár mp mire összehozza a szinkront de a legfrissebb fw-el működik.
Ha lassabban, finomabban tekered azaz hagysz neki időt a szinkron összehozásában akkor a Plexen kívül minden megoldja. A Plex továbbra is f0s ebben. Vagy elkezd színesen villogni vagy kiesik a szinkron azaz láthatóan szellemképes lesz a film.
Mi látjuk a fw javulást. A táblázat nem az aktuális fw állapotot írja. Egyszer meg lett írva és azóta az van benne és azt ismételgeted.
A FEL-ben csak azt mondogattam, hogy lejátsszák. Nem azt, hogy fel is használják.
A tv-m pont nem 8bit+frc hanem valós 10bit. Oké nem 12bit de ha olyan a film és a lejátszó is tudja akkor legyen abban a film. -
tomp
félisten
Legutóbbi Plex frissítés óta másnak megy Ugooson a STDL P7 Dolby Vision?
Nálam sikeresen megölték.
STDL P7 mkv-ból nem megy a Plexben. HDR10/HDR10+ módban indítja.
Vimu/DLNA Channel+Just Player gond nélkül megy Plex médiatárból.
Ügyesek a Plexesek. -
tomp
félisten
Kipróbáltam Ugoos AM6B Plus-on az új YettelTV appot.
Tökéletesen viszi! Nincs semmi gondja az appnak. Gyorsan fut és a Ugoos rendszere felismeri, hogy egy lejátszó app így mikor teljes képernyőre kerül a stream automatikusan átvált 50Hz-re!
Ami kellemetlenség a gyári távirányítóval, hogy nincs rajta csatornaváltó gomb így csak az EPG-ből lehet csatornát váltani de ha van olyan távirányítónk amelyen csak csatornaváltó akkor tökéletes lesz. Gondolom ezt majd javítani fogják az appban. -
tomp
félisten
válasz zazenke #75261 üzenetére
Van
Ugoos settingben bekapcsolod a rootot minek hatására újraindul a box. Utána a Magisk appot megnyitod és megadod neki, hogy konfugurálja magát. Utána azt hiszem megint újraindul. Ez után Magisk appban tallózod a letöltött AndroidTV packot és hagyod dolgozni. Újraindítás után még folytatja a telepítést minek hatására megint lesz egy utolsó újraindulása. Ez után már gyakorlatilag AndroidTV rendszer lesz a boxon. -
tomp
félisten
-
tomp
félisten
Leírom én ide mivel nem titok. :)
Play Áruházból telepíted a DLNA Channel appot. Abban megadod a Plex kategóriát és mented. Ez után szépen kirakja az Android TV launcherre. Azaz a kezdőképernyőn egyből ki tudod választani a filmet. Utána megadod, hogy mindig a Just Playerrel induljon. Filmet leállítva ugyan úgy az Android TV launcherre lép vissza. Kényelmes mert nem kell semmit sem megnyitni. Ugyan ezt tudja a Plex is amúgy, hogy a kezdőképernyőről indítható a film. Na ez kb ugyan az, csak a Just Playerrel azaz stabilabb. -
tomp
félisten
-
tomp
félisten
válasz Elemental #75108 üzenetére
Maven Kodi nekem is jó.
Plex, Vimu, Just Player viszont kiakad 1óra 3percnél.
A Maven Kodi vajon mindig használja a FEL sávot?
Mikor volt egy kókányolt hibrid anyaga amibe DV-ből gányolt HDR10+ sávot attól kiakadt a box. Plex, Vimu, Just Player is. Sőt készítettem abból DTDL m2ts-t. Attól is összef0sta magát a Media Player app. De a Maven Kodi azt is lejátszotta gond nélkül. Mintha az figyelmen kívül hagyná a hibákat. -
tomp
félisten
válasz Csabi1984 #75092 üzenetére
Friss "élmény" a mátrix hősnőjével.
Forráskód című remekmű.
DV FEL.
Állítása szerint csak remux. Ugossal mégis film közben elkezd villogni a kép végül megáll.
Lekaptam a full BD-t. Kiszedtem a 2db hevc-t amit dovitool-al összemuxoltam és átment az mkvtoolnixen.
Eredmény: tökéletesen végig ment a film, hiba nélkül. -
tomp
félisten
válasz Csabi1984 #75087 üzenetére
C!
Azaz megjelenik a sarokban a DV logó...
Egyszer ezt szóvá is tettem "azon" az oldalon mire le lettem cseszve.
Volt olyan anyaga amit elindítottam a Ugooson és bár DV logó jelent meg de a tv valójában HDR10-ben volt. Azaz még a lejátszó is belebolondult, hogy mégis mi ez az izé...
Vagy elindul DV-ben de film közben átvált HDR10-re vagy a legjobb, hogy SDR-re.
Jó kis vegyes vágottat készít.
Végül az oldalon a fórumban is igazolták a hibámat. Valami turmixot rakott fel és nem csoda, hogy a Ugoos bicskája beletörött... -
tomp
félisten
válasz Wade0303 #75067 üzenetére
Azért kíváncsi lennék mennyi ember tesztelte az aktuális fw verzióval a Ugoost. Az 1 évvel ez előtti verziót összehasonlítva a mostanival tényleg hatalmas a különbség. Az még tényleg erősen bugos volt.
pl volt olyan FEL ami villogott színesen mint a bolond vagy film közben többször is elment a kép majd visszajött. Vagy FEL indításnál "Nincs HDMI jel".
Majdnem 1 évig nem jött új fw ami miatt sok ember azt hitte ennyi volt a support. Tavaly májusban indultak meg újra. Azóta rengeteg bugot javítottak. -
tomp
félisten
válasz Wade0303 #75035 üzenetére
A 2012-nél az a forrás. Lucy esetén passz.Aztán ki tudja a 2012-nél igaz e...
Az lenne a biztos ha közvetlenül az iTunes-ról(AppleTV app) nézném.Csak akkor instabil ha őrült módjára előre-hátra tekergetjük a DV filmet. Akkor egy idő után valóban kiakad. De szép finoman lehet tekerni gond nélkül a legutóbbi fw verzióval. Igaz ehhez gyári Media Player vagy Vimu kell. A Plexet ilyenkor el kell felejteni. Az rögtön szétesik és teli piros/kék/zöld képet fog adni. Ha folytatjuk akkor is az első 2 appot kell használni. Indulás ilyenkor kicsit lassabb(bejön a kép majd 2-3mp-ig még áll) de menni fog. Plex itt is csődöt mond.
-
tomp
félisten
Tudom hiszen az a Ugoos gyári lejátszója. Az minden DTDL P7-et visz m2ts-ből. De nem tud hálózatot kezelni. Az csak USB-s meghajtót kezel. A Media Center gyári app tud hálózatot és viszi a DTDL-t de nem lehet hangsávot váltani mert semmi opció nincs a lejátszó felületén.
-
tomp
félisten
válasz zazenke #74881 üzenetére
Ha a Homatics egy jó rendszert összerak lassacskán akkor vajon milyen lesz majd Dune rendszerrel?
Kíváncsi leszek melyikük csinálja majd meg a FEL kezelést.
Kapott már audio sync beállítási lehetőséget?
Korábban írtam nekik, hogy nem lenne rossz ha beleraknák.[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz djnice #74781 üzenetére
Na most volt időm megnézni. Ezt a Just Video Playert alapból tartalmazza már a Ugoos rendszere. STDL P7 tökéletesen megy mkv-ból is.
DTDL természetesen nem megy. Az csak a gyári Movie Playerrel megy.
Ez amúgy nekem érthetetlen. Miért nem tudják megoldani a DTDL kezelést?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest