Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
Sorban szerzem be a polcaimon sorakozó eredeti DVD-k full HD változatát, mert orbitális mértékben jobb az 1920x1080, mint a 720x576.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
tom_tol
addikt
Persze, nem véletlenül írtam hogy igazad van. Én sem a belső lejátszót használom bár véleményem szerint adott esetben megfelelő lehet.
liszi70 #29173
A méretcsökkenés mennyit jelent ? Pl. 35Gb BD iso mekkora lesz mkv-ban ?
Engem nem zavarnak a különböző nyelvek, sőt jobban ha nincs.
Ha nem kell a BD szerkezet meghagyom a fő film m2ts fájlt és úgy használom mintha mkv lenne. -
jamez
senior tag
válasz liszi70 #29187 üzenetére
Tudom hogy minden nem mehet egy dobozban.
A mókolt cucc nekem is jó lehet ha tényleg megy. A 450-es kb. 85e ft. A 150-es 40e mellé egy player +60e. sok különbség nincs árban. 4 hely van a routeren bedrótozom mindet: tv, br, médialejátszó.Ingatlan eladás-vétel, ingatlan jogi kérdések, bérbeadás kérdésed van? Hívj vagy pü.
-
prono
csendes tag
Sziasztok,
pár hete vettem egy DUNE 102-est és nagyon elégedett vagyok vele. Egy zavaró dolog van amire megoldást keresek. Általában párhuzamosan több sorozatot is nézek és nem mindig emlékszem, hogy aktuálisan melyik volt az utolsó rész amit láttam. Van valami megoldás arra, hogy a DUNE jelölje mit néztem meg utoljára vagy bármi ami segít könnyen rájönni hányadik résznél hagytam abba?
köszi előre is.
-
nagyúr
Erről van szó! Akinek normális, adott esetben több százezres tévéje van, annak legyen már 30, hogy jobban kiaknázhassa a megjelenítője lehetőségeit és ne kelljen kínlódnia filmnézés alkalmával sem vizuálisan sem kezelhetőségben. Persze semmi nem kötelező, van élet e nélkül is, de azért ajánlott!
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
Évek óta nem nézek meg egy dvd-t sem, karcolódnak, lusta vagyok berakni a gépbe, stb, pl Jóbarátok sorozat megvan dvd-n, sosem néztem meg, tavaly letöltöttem, azóta nézegetjük, ugyanez lesz az alien sorozattal, megvan a diszdoboz de csak porfogó.
Amúgy szerintem is mindenkinek ki kell próbálni a tv beépített lejátszóját, ha neki bejön fölösleges pénzt költeni másra. pl én is csak tudok a kadencia problémáról de sosem láttam, feliratos filmet szinte soha nem nézünk, mindent beégetett magyar hanggal szedek le, tehát ez sem lenne probléma. (Nekem nincs beépített mondjuk a tévében, én pc-ről nézem win7-xbmc kombóval)
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
nagyúr
"De csak annyit íratok hogy jobbak és szebbek."
Csaaaak??? Hát ezt alaposan leegyszerűsítetted! Feliratkezelésben, képminőségben, kezelhetőségben, fájl-felismerésben, szolgáltatásban, hálózati-funkciókban, hang-kezelésben, kadenciában, csatlakozókban, megkockáztatom, mindenben jobb egy normális külső lejátszó, ezt írták a többiek is. Persze nem mindegy, melyik külső lejátszóval hasonlítjuk. Az megint más, hogy neked ez megér-e ez X forintot. Én biztosan nem használnám a belsőt, kipróbáltam nem is egy tévén, menekültem vissza a Dune-höz.
[ Szerkesztve ]
-
jamez
senior tag
válasz Ejelhar #29174 üzenetére
Sziasztok!
köszi a válaszokat. De csak annyit íratok hogy jobbak és szebbek. elhiszem.
A kolléga problémái nálam nincsenek a WD-t simán látja használja az LG tévém még egy régebbi olcsó tokban lévő 250gb-os vinyót is.
Összehasonlítani nem tudom a tv-met csak egy kb. 10 éves dvd lejátszómmal , ebben a tv nyert...
Most beruházok egy BR playerre valszeg egy PIO 150 vagy Asus 700 között gondolkodok, mert van egy halom dvd-m és én szeretem ha a kezemben van egy eredeti szépen csomagolt br lemez
..ha meg lehet mókolni a piot akkor elleszek azzal ha nem valami használható dune és társai cuccost beszerzek mellé.Ingatlan eladás-vétel, ingatlan jogi kérdések, bérbeadás kérdésed van? Hívj vagy pü.
-
bajnokpityu
félisten
oké,asszem kábelhiba lesz. jó ötlet volt routerben megnézni....
-
rgeorge
addikt
válasz bajnokpityu #29175 üzenetére
169.254.x.x címet akkor kapja egy neteszköz, ha nem kap IP-t sehonnan sem, vagy pl. nincs bedugva a kábel (APIPA, Automatic Private IP Addressing).
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Patice
Topikgazda
Router menüjében nem látszik a Popi?
Érdekes, vagyis inkább furcsa, hogy teljesen más IP-t kap. Jó helyre ment a kábel?
Bocsánat, hogy ilyet feltételezek, de ez olyan, mintha a játékos kapná a netkábelt közvetlenül.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
cekkk
veterán
A belső ip címed teljesen független a külsőtől. Vagy is a 192.168 tartományt általában a routerek kapják meg, ez a belső, független a szolgatátótól.
Nekem is ez a belső hálózatom, de a külső már 85.238.al kezdődik.[ Szerkesztve ]
-
Ejelhar
senior tag
...a tv beépített lejátszói mit tudnak összehasonlítva a dobozos playerekkel?...Eddig a beépített is tetszik.
Én is így voltam. Csudára helyes kis soft és remek ötlet, hogy beépítették a TV-be. Nagyon megtetszett, lelkesen kezdtem is használni.
Aztán sorba jöttek a problémák.
Kezdve a forrással. A külső vinyómat nem ismerte fel a TV, nem szerették egymást. Okay, módosítunk, akkor majd a dokkolóról játssza le. Hát arról se, mert integrálva van bele egy USB HUB, azt meg nem szereti a TV, írják is a manuáljában, nem támogatott.
Maradt a pen drive. Csak ez így nehézkes meg körülményes. Mindig másolgatni kellett mikor filmet akartam nézni.Jó váltunk megint, legyen hálózatos lejátszás. De megint akadtak gondok. A TV csak DLNA-an képes fogadni. Hát legyen, a gyári -és ajánlott- soft nem okay, dög lassú, sokáig indexel, ráadásul teleszemeteli metadatokkal a vinyót. Legyen másik, lett is. Egész jó volt, míg nem akartam feliratos filmet nézni, mert azt nem támogatta.
A harmadik már egész tűrhetően működött, de valamiért nem mindig nyalta fel az összes hangsávot, a szerencsén múlt, hogy éppen milyen nyelveket lökött át a TV-nek. Végül a következő egész jó lett, egy linuxos DLNA szerver egész tűrhetően működött.
Csak mindig kellett indítanom egy linuxos virtuális gépet. Azonban itt is akadt probléma, mert volt egy halom forrásom, ami ISO-ban volt. Ezt így nem lehet átküldeni, muszáj beépíteni virtuális fs-ként. Linux alatt nem olyan nagy kaland, egy rövid parancs az egész, de minden egyes iso-nál meg kellett tenni, megvárni míg a DLNA szerver észreveszi vagy újraindítani azt, és akkor már nézhettem a TV-n.Nos itt untam meg az egész macerát, alternatíva után néztem. Vettem egy media playert. Kezeli a külső vinyómat, a dokkolómat is, hálózaton a DLNA protokollt képes fogadni, de nem használom, mert van helyette SMB és NFS, ami sokkal jobb. Az ISO-t meg csak úgy odarakom az orra elé, a többit intézi. Nem kell varázsolni.
Hát ezért, én ezért és így döntöttem a médialejátszó mellett.
-
nagyúr
válasz tom_tol #29160 üzenetére
"Miért alakítjátok át az m2ts-t mkv-ba?"
Nálam a BD struktúra kikerülése a cél és a méretcsökkentés. Mi a bánatnak legyen benne 10 hang az eredetin meg a magyaron kívül, meg 20 felesleges felirat. Ráadásul nem szeretem a BD-t, lassabb, nehézkesebb és korlátosabb funkciókezelésű, az MKV könnyebben, gyorsabban használható, minőségromlás nélkül. Az engem érdeklő extrákból is MKV-t készítek, tehát az sem veszik el, a főfilm mellé helyezem őket egy mappába, ha kell, sokkal könnyebb elérni is őket, mint a BD menüjéből. (Ráadásul csak azt tartom meg, ami tényleg érdekel.) Az egész procedúra 15-20 perc egy BD50-nél, csomagolással, válogatással, mappába rendezéssel, átnevezéssel együtt. Nekem nagyon megéri.
-
Patice
Topikgazda
válasz bajnokpityu #29171 üzenetére
Próbáld meg áramtalanítva újraindítani. Nem lehet, hogy valamilyen szerver szolgáltatás fut ami "életben tartja" a korábbi IP-t?
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
bajnokpityu
félisten
Volna egy kérdésem popi a200/21 tulajokhoz. Routert firmwaret
váltottam,mindenki simán vette a lapot, popi viszont valamiért valami
idióta IPt kapott DHCPn. Értem én, hogy át lehet irni kézzel,de mi a
bánat ez? 3x újrainditottam, semmi. Átjáró, DNS minden oké, ugye azt
lehet még a régi router firmwaretől kapta.Ha a teljes resetet kérem popcornon, akkor az csak a beállításokat
reseteli, vagy a programokat is? -
dh66e
veterán
válasz tom_tol #29169 üzenetére
Nekem is tetszene a beépített ha nem láttam volna még külső lejátszót működés közben és nem lenne olyan nagy a funkcionalitási éhségem.
Természetesen nem kötelező venni egy külsőt és nem is mindenki használja ki,de mivel megkérdezte mi az alapvető különbség úgy illik- ha csak a lényeget kiemelve is- hogy válaszolunk. -
tom_tol
addikt
Mindenben igazad van, de mivel azt írta hogy neki tetszik a beépített lejátszó valószínűleg nem zavarja hogy nem kadencia helyes a lejátszás . Ha nincsenek iso fájlok akkor nincs támogatási probléma és ha ne adj isten a TV hangját hallgatja (nincs normális hangrendszere) akkor már nem is annyira jelentős a különbség.
-
dh66e
veterán
válasz Csabroncka #29166 üzenetére
Nem akartam litániát írni.
-
dh66e
veterán
Nagyon nagy a tudásbeli különbség egy tv és egy kifejezetten erre a célra gyártott ill. szoftverezett lejátszó között.
A kadencia helyes megjelenítéstől kezdve a felirat(méret, szín,pozíció) a különböző fájlok támogatásáig, a kinyerhető hangokig-és még sorolhatnám-bezárólag. -
-
-
jamez
senior tag
Tudtok egy összehasonlítást hogy a tv beépített lejátszói mit tudnak összehasonlítva a dobozos playerekkel?
Konkrétan nekem LG tv-m van. Eddig a beépített is tetszik.Ingatlan eladás-vétel, ingatlan jogi kérdések, bérbeadás kérdésed van? Hívj vagy pü.
-
törölt tag
Ok értem, kiokosodtam
-
nagyúr
válasz #75912448 #29152 üzenetére
"Mehetne egyből a merge, ha nem több darabból áll a film, akkor az első folyamat felesleges."
Nem teljesen így van. Az igaz, hogy a merge-el is meg lehet csinálni az MKV-t a BD-ből, de csak chapter-ek nélkül gyártja le!
A másik az, hogy a makeMKV az egész BD struktúrát egyben figyeli és m2ts fájlok kikeresgetése nélkül, az extrákból is csinál külön MKV-kat. Egyszerűbb és komfortosabb a kezelése, de a chapterek megléte már önmagában is elég számomra, hogy azt használjam, ne a merge-et. Az akkor jó, ha már a kész MKV-t akarom szerkesztgetni. Ha meg több darabból áll a főfilm, pláne egyértelmű, melyik progit kell használni.[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz #75912448 #29152 üzenetére
Én nemrég pár eredeti BD "berippeléséhez" használtam, amiken kivétel nélkül több darabban voltak a filmek, és nem is sorrendben számozva az m2ts-ek.
makeMKV-val szerintem pofonegyszerű, tudja sorban kifejteni.
Kikölcsönzött BD-knél más a helyzet, ott megcsinálják gyakran előre a sorba rakást + egy m2ts-ben lesz a film és úgy kreálnak köré BD mappastruktúrát (+ esetleg menüt), hogy kompatibilis legyen asztali lejátszókkal, meg média lejátszókkal.
Ezekhez valóban egyszerűbb lehet az mkvtoolnix első körben.
-
törölt tag
-
Patice
Topikgazda
válasz liszi70 #29150 üzenetére
A lényeg megvan, még csak annyit, hogy ha nem HD képes egy erősítő, akkor nem az erősítő fogja magának "leválasztani" a magot, hanem azt a lejátszóban (Blu-ray, médialejátszó) kell beállítani.
Az, hogy a sima DTS-t is kiteszik, az csak opcionális dolog, meg ha felfér a lemezre és/vagy a kiadó úgy akarja. Kompatibilitás szempontjából persze nem mindegy.
Vagy PC-n a lejátszó program (vagy esetünkben a makeMKV program) két hangsávként mutatja a DTS HD-t
-
nagyúr
válasz Patice #29149 üzenetére
Köszönöm, segítségeddel a lényeget megértettem. Szóval HD-képes erősítő HD-ként, a legjobb minőségben szólaltatja meg a DTS-HD Lossless hangot, amelyik meg nem HD-képes, az leválasztja magának a számára feldolgozható, kevesebb információt használó DTS magot, és azt játssza le. Szóval a BD-ken lévő sima DTS sáv a DTS-HD Lossless butított verziója. Azzal tisztában voltam, hogy a jóval nagyobb méret, nyilván jóval több információt tartalmaz a HD hang esetén, de ez a "mag" dolog teljesen új volt nekem.
És azt jól gondolom, hogy azért teszik ki külön a HD mellett a sima DTS-t is a BD hangsávjai közé, mert van olyan BD játszó, médialejátszó, erősítő, ami viszont csak a sima DTS-t tudja értelmezni?
-
Patice
Topikgazda
válasz liszi70 #29148 üzenetére
"Az a problémám, hogy mindkét jelzés (tehát a Lossless és a Lossy is) a HD hangnál van feltüntetve. Most akkor tömörített vagy tömörítetlen az a hangsáv?"
Persze, hogy a HD hangnál van feltüntetve, mert a mag az egy DTS hangsáv (DTS HD-MA esetében) és a többi információ az, ami a veszteséges tömörítésnél elvész, tehát ezért nagyobb a HD hangsáv, mert az tartalmazza a veszteséges magot + mellette azt az információt, amiből veszteségmentesen visszaállítható a stúdióban kikevert hang.
A DTS ás a DTS HD-MA is tömörített hangformátum, az tömörítetlen az a PCM hangsáv lenne, találkoztam már olyannal is.
"Tény, hogy nincsen HD hangok előnyének kiaknázására alkalmas hangrendszerem, de ki tudja mit hoz a jövő! Szóval szívesen tartom meg a jobb hangsávot, viszont jelentős különbség van méretben. Például a Gladiátor DTS-HD Lossless English hangsávja 5,25GB, míg a DTS 3/2+1 English sáv 1,80GB."
Lásd fentebb az indokot a méretkülönbségre.
"Kérdés, lehet-e valamilyen hátrányom abból, hogy csak a HD hangot tartom meg, a sima DTS-t nem? Ja, és mi az a "mag"?"
Ha a HD hangsávot választod, abban benne van a mag. Nem HD-képes eszközök ezt a magot kapják meg. A mag magyarázatát lásd fentebb.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Patice #29147 üzenetére
Köszi!
"A DTS HD-MA = Lossless, azaz veszteségmentes tömörítésű
A DTS = Lossy, azaz veszteséges tömörítésű."Az a problémám, hogy mindkét jelzés (tehát a Lossless és a Lossy is) a HD hangnál van feltüntetve. Most akkor tömörített vagy tömörítetlen az a hangsáv?
"Hogy melyiket érdemes megtartani? Tied a döntés. Melyik a fontosabb? A HD hang, vagy a kicsivel kisebb fájlméret?"
Tény, hogy nincsen HD hangok előnyének kiaknázására alkalmas hangrendszerem, de ki tudja mit hoz a jövő! Szóval szívesen tartom meg a jobb hangsávot, viszont jelentős különbség van méretben. Például a Gladiátor DTS-HD Lossless English hangsávja 5,25GB, míg a DTS 3/2+1 English sáv 1,80GB.
Kérdés, lehet-e valamilyen hátrányom abból, hogy csak a HD hangot tartom meg, a sima DTS-t nem? Ja, és mi az a "mag"?
"Én a makeMKV után még egyszer áttaposom a kapott .mkv-t, mkvtoolnix-szal, és belövöm melyik legyen a default hang, meg a hang és feliratsávokat is el lehet benne nevezni. De ez csak az én hülyeségem."
Ez nem csak a te hülyeséged, mert én is így csinálom, ha valami nem tetszik a kész MKV-ban.
-
Patice
Topikgazda
válasz liszi70 #29146 üzenetére
Az első a DTS HD-MA, felismeri, csak a Core "feletti" bitrátát nem tudja pontosan mutatni.
A második egy 1510-es (1509-es) DTS 5.1, azaz külön a mag.
A DTS HD-MA = Lossless, azaz veszteségmentes tömörítésű
A DTS = Lossy, azaz veszteséges tömörítésű.Hogy melyiket érdemes megtartani? Tied a döntés. Melyik a fontosabb? A HD hang, vagy a kicsivel kisebb fájlméret?
Én a makeMKV után még egyszer áttaposom a kapott .mkv-t, mkvtoolnix-szal, és belövöm melyik legyen a default hang, meg a hang és feliratsávokat is el lehet benne nevezni. De ez csak az én hülyeségem.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Mi a különbség a kétféle hang között? Az elsőt DTS-HD Lossless English-nek tünteti fel a makeMKV, a másodikat DTS 3/2+1 English-nek. Adatsebesség, mintavételezés is egyforma. És mi az a "/ Lossy" az elsőnél? Eddig mindkettőt belementettem az MKV-kba biztos ami biztos alapon, de szerintetek melyiket érdemes megtartani?
(Nem tudom, melyik topicba fordulhatnék ezzel, itt meg többen is csináljuk a kölcsönzött BD-k, BD ISO-k emkávésítását makeMKV-val, hátha tudja valaki a tutit.)
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
mayday00
őstag
Régebbi sigmás lejátszót honnan tudnék még beszerezni? BD lemez nézésre van egy Pio BD lejátszóm. Sajnos vannak olyan mkv-k amiket a pio nem szeret. Csak a High@L4.1 -et szereti. Minden más profilú mkv szaggat rajta, Arra kellene a asztali média lejátszó, hogy a többi mkv-t is le tudjam játszani. Főleg sorozatokat.
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
dh66e
veterán
válasz mayday00 #29140 üzenetére
Így van a chip miatt nem tudják,de az új realtek chipnél már megoldódott ez a probléma pár év alatt kiforrta magát.(lásd mede8er)
Amennyiben fontos a 23.976 reccenéstelen lejátszása és régebbi olcsó(10-15k) cuccra van csak pénzed akkor sigmás lejátszót kell venned.WDgen2,WDLive,Eminent,Lacie,stb.Újjabb készülékek inkább a 30k súrólják Dune102,Wd live streaming,de ezek azért fejlettebbek is a modernebb chipnek köszönhetően.[ Szerkesztve ]
-
Zsmester89
őstag
válasz Laposelemer #29127 üzenetére
Köszönöm, siker!
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
Integra
titán
válasz mayday00 #29134 üzenetére
nekem legelső szériás van mai napig, vagy 4 éves már.. mindent visz, mkv, bd25-bd50 hiba nélkül. de figyelj, mert dolby true hd és dts master audio hd nem megy rajta, akkoriban ez még nem volt. úgyhogy bd25-50 lemezek esetén odavész a hang és sima dolby digital és dts marad, utóbbiból talán az avr csinál dts:neo6 cinema-t.
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
wolfman
veterán
Hozzáértők!
- WD TV Live Streaming-ben a facebook mellett vannak olyan oldalak, amiken film előzeteseket lehet nézni. Ezekben tényleg csak SD minőségben vannak fent a cuccok? Elkezdtem böngészni köztük, hogy megnézek egy két mostani előzetest, de nincs olyan funkció egyikben sem, hogy válasszak a legfrissebbek közül, nekem kell beírni mit szeretnék, másfelől meg borzalmas felbontásban vannak a cuccok amiket streamingel. Egy két előzetes volt tűrhető minőségben, de 95%-ban pocsék nézhetetlen kisfelbontású g.né! Vagy én nem értek hozzá?
- Blu-Ray filmeket csak akkor hajlandó lejátszani, ha az egy fájlban van benne? Megvan az Alien 4 része, de ugye ezeknél lehet választani, hogy eredeti vagy rendezői változat kell, na itt tisztára meg is hülyül az egész és össze vissza, jelenetekként játssza le, meg magától elkezdi tekerni stb stb. Vagy van rá megoldás?
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
mayday00
őstag
Sziasztok
ASUS O!Play HDP-R1 készülékről mi a véleményetek? Mkv lejátszás? Mindegyik megy neki?High@L4.1 alattiak? 1080p/24hz?
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
Multibit
nagyúr
válasz penge111 #29130 üzenetére
Én ma már nem vennék usb-s dvd-játszót. Egy HD-mediaplayer is lejátsza azt, amit a dvd-player, plusz még mast is.Itt sokan elégedettek a WD TV Live Streaming, vagy az Egreat R6S készülékekkel. Ezek ma a legolcsóbbak. Ha ennél is olcsóbb kell, akkor a hardveraprón érdemes körülnézned a használt cuccok között.
A linkelt készülékről még csak nem is hallottam(#29131) esn:
Lásd fent. Ehhez jöhet még alternatívaként a Dune TV-102, valamint a Mede8er MED600X3D, ha fontos a BD3D.Egyikkel sincs tapasztalatom, a topic-lakók javaslatait tolmácsolom.
[ Szerkesztve ]
-
esn
csendes tag
Sziasztok! Én is arról érdeklődnék, hogy milyen médialejátszót ajánlanátok, kb 40 K-ér, videóból lehetőleg "mindent" tudjon, zanéből a .flac lenne fontos.
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna....
-
penge111
addikt
Multibit , esteleg tudsz ajánlani akkor valamilyen olcsóbb, minőségi USB-s Dvd lejátszót, vagy inkább maradjak a médialejátszónál?
[ Szerkesztve ]
PSN: Dragonmage1980, http://huncritic.hu/
-
Multibit
nagyúr
válasz penge111 #29128 üzenetére
Először usb-s dvd lejátszót néztem, de arról letettem mert zömével baj van ha USB-ről játsza le a filmet.
Bocs, de ez hülyeség! Saját tapasztalatból mondom (volt USB-s Philips DVP-5990 játékosom), probléma nélkül eszik a filmeket pendrive-ról, külső vinyóról. A DVD-játszóval más a gond. Az, hogy nem játszik HD-tartalmat.
A Te igényeidnek bármelyik HD mediaplayer megfelel, amelyiken van kompozit kimenet (különösen, ha csak évek múlva akarsz lapostévét venni). -
penge111
addikt
Sziasztok! Nos szeretnék egy média lejátszót venni, ami Pendrivéről képes lejátszani a filmeket. Jelenleg hagyományos CRT tv-m van, szóval egyelőre ezzel kellene tudnom összekötni, de nem árt ha van rajta HDMI csatlakozó, mert 1-2 év és váltok ledre vagy oledre (ez inkább 5 év) ha elérhető lesz egyszer az ára . Először usb-s dvd lejátszót néztem, de arról letettem mert zömével baj van ha USB-ről játsza le a filmet. Nos, akkor a fentiek figyelembevételével, olcsó, de mégse gagyi legyen, ami megfelel a fenti kritériumoknak.
PSN: Dragonmage1980, http://huncritic.hu/
-
Laposelemer
tag
válasz Zsmester89 #29126 üzenetére
Hali!
Amikor írja ezt, akkor megnyomod a "menu" gombot, ott kiválasztod a "lejátszási lista"-t, majd az időben leghosszabbat kiválasztod és nézed a filmet.
A.
-
Zsmester89
őstag
Sziasztok! Last Stand blu-ray lejátszása során ezt írja ki:
"Mismatch between disc and player region codes."Ezt ki lehet cselezni valahogy a Mede8er 600x3d-ben?
Köszönöm,
ZsA "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
-
BBéci
legenda
válasz nightshadow #29115 üzenetére
Nem értek egyet azzal a véleménnyel.
Az 1024x768 egy idióta felbontás, a 720p (1270x720) filmeket is csak konvertálva tudja megjeleníteni. Már évekkel ezelőtt kukázni kellett volna, mert legfeljebb SD tévéadásokhoz és DVD filmekhez megfelelő.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Patice
Topikgazda
válasz nightshadow #29122 üzenetére
Holnap ezt leellenőrzöm. Vagyis majd ma.
Amúgy nem "C"-s hanem még "B"-s...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz nightshadow #29119 üzenetére
Hát ha Patice most beállítja a kimenetet 720-ra, akkor kiderül, de ha megszokta a 24p-t, akkor 60Hz-en egy rémálom lesz az oldalazó mozgás. Én 2 percet se bírnám, sokkal inkább konvertáljon a Dune, majd vissza a tévé.
-
Patice
Topikgazda
válasz nightshadow #29119 üzenetére
Nem. Felkonvertálja 1080p-re és úgy adja ki 24p-ben.
Persze a TV nem natív 24p-s, csak pulldown-nal dolgozik, de nem riceg. Svenkelésnél nem szép de ez van. 100-ért jó vétel volt 2010-ben a 42 colos plazma...
-
törölt tag
válasz nightshadow #29115 üzenetére
Látod ez jó kérdés, én nem próbáltam. Elképzelhető, hogy nem, vagy nem romlik nagy, vagy látható mértékben. Eleve tudatos vásárló, akkor vesz HD r. tévét, ha a normálisnál nagyobb távolságról nézi. Talán ott már észre sem venni azt a minimális minőségromlást, amit a dupla konverzió okozhat. HD r. tévé tulajok esetleg kipróbálhatják, vagy már van tapasztalatuk.
-
nightshadow
veterán
-
törölt tag
válasz nightshadow #29113 üzenetére
-
törölt tag
válasz nightshadow #29111 üzenetére
Szeritem egy HD-Ready plazma is csak a Full HD 24Hz-et ismeri, tehát mindenképpen fel kell konvertálnia a WD-nek. Ha jól emlékszem anonym1s fórumtársnak van HD ready plazmája, neki segített a Full HD kimenet beállítása.
Egyébként létezik olyan külső mediaplayer, amelyik tudja a 24, illetve 23,976Hz-et 720p esetén is kiadni?
Full HD kimenettel a MED600 és Dune 102 egész biztosan, talán a WD Live Streaming is.
(#29110)
Ezt a ketyerét nem ismerem, nem merek róla véleményt mondani
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz #75912448 #29107 üzenetére
De ha mondjuk a tévé csak egy HD-Ready plazma, akkor ez esetben romlik a képminőség, nem? Mert akkor a WDTV felkonvertálja 1080p-re a 720p-s anyagot, a tévé pedig lekonvertálja 1024*768-ra. kétszeres konverzió történik.
Egyébként létezik olyan külső mediaplayer, amelyik tudja a 24, illetve 23,976Hz-et 720p esetén is kiadni?
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz #75912448 #29109 üzenetére
Igazából ilyen szörnyűséget találtam, egy külső dac-ra kötném rá, és csak zenére kellene, ezért nem akarok komolyabb lejátszót.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Polllen
nagyúr
Üdv,
szükségem lenne egy olyan lejátszóra, ami usb-ről viszi a flac-t és van rajta digitális coax kimenet. Más elvárásom nincs. 10k alatt van valami ilyesmi? 10k felett már inkább akkor dvd/bd lejátszót nézek magamnak.
Köszi előre is, ha valakinek van vmi ötlete.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
törölt tag
válasz nightshadow #29105 üzenetére
A tévé is csak akkor kap 24p jelet, ha a forrás 1920x1080, tehát a lejátszó legyen így beállítva. Ezután a 720p 24Hz anyag is 24p lesz. Már előfordult, hogy valaki a 720p-s tévéje miatt 720p kimenetet adott meg a lejátszó beállításában, nem is volt 24p-je.
-
nightshadow
veterán
Nézegettem ezt a WDTV Live-ot, ahol ez van felsorolva a speckóknál:
- MPEG2 MP@HL up to 1920x1080p24, 1920x1080i30 or 1280x720p60 resolution.
- MPEG4.2 ASP@L5 up to 1280x720p30 resolution and no support for global motion compensation.
- WMV9/VC-1 MP@HL up to 1280x720p60 or 1920x1080p24 resolution. VC-1 AP@L3 up to 1920x1080i30, 1920x1080p24 or 1280x720p60 resolution.
- H.264 BP@L3 up to 720x480p30 or 720x576p25 resolution.
- H.264 MP@L4.1 and HP@4.1 up to 1920x1080p24, 1920x1080i30, or 1280x720p60 resolution. forrás: [link]Létezik, hogy 720p esetén nem tudja a 24Hz-et, illetve a 23,976Hz-et? Csak azért, mert gyakorlatilag a sorozatok többsége ilyen.
-
krupitomi
tag
válasz kiscarlos77 #29103 üzenetére
Köszi a segítséget. Ez a borító keresős funkció nagyon megtetszett de 6-8000-el többe kerül mint amit te írtál így már nem biztos kell is az az extra funkció nekem
-
kiscarlos77
csendes tag
válasz krupitomi #29075 üzenetére
Szia! Neked az Asus HDP-R1-re van szükséged.Ez a player megfelel az általad leírtaknak, kivéve a borító keresési funkciót. Nekem is van belőle egy, az esata csatit használtam én is külső 1TB-s HDD-vel valamivel gyorsabb mint az USB 2.0 A full HD filmeket és a DTS hangsávot tökéletesen kezeli. Az új ára 20000ft körül van(árgép) keress rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest