Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dh66e
veterán
-
Csabroncka
addikt
Ez az ügy szempontjából mellékes
BBéci: valóban részben hibás lehet ez a felkonvertálási összehasonlítás, pláne a felső szegmensben jobban látod!
A kis DUNE belépők megfelelő forrás esetén kiváló képpel és hanggal bírnak, felkonvertálási képességük viszont elmarad az asztali BD játékosokétól a saját tapasztalatom alapján.
Én elsősorban a DVD-k képminőségét (720i vagy 720p anyagok) néztem, és megdöbbentő volt a különbség.
Természetesen hozzátéve: még mindig nagyságrendekkel jobb, mint a tv-k beépített lejátszói.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
BBéci
legenda
Mi alapján állítod, hogy 2,5 méterről nézi a tévéjét? Honnan tudod, hogy amikor majd médialejátszót használ, nem 110 centiről fogja nézni?
Úgy látom, kínodban mindenféle hajánál fogva előrángatott kifogást próbálsz találni, hogy megmagyarázd a bizonyítványodat, ami csupa egyest, más néven karót tartalmaz. Jobban jársz, ha nem ragozod tovább!
Részemről ez volt az utolsó hozzászólás ebben a témában!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
tom_tol
addikt
válasz Sancza #29391 üzenetére
"Próbáltam azt is, hogy a O!Play-t direktbe (router nélkül) kötöttem össze az asztali gépemmel, amin win7-es megosztás van, és onnan is ugyanúgy szaggatott a lejátszás"
Telepíts valamilyen media szervert (pl. serviio), ha úgy is akad akkor nem bírja az O!Play. ha megy akkor jöhet a protokoll váltás.
-
esn
csendes tag
Ez mind szép dolog, de megmaradva a konkrét "esetnél", viszont gondolom te nem 82 centis tévéken teszteltél.
A Kolléga Úr, hogy lássa a full HD-t egy 82 centi tévét 125 (!!!) centiről kéne hogy nézzen, átlagos látással. Nyilván nem ilyen távolságról nézi. Ha 2,5 méterről nézi, akkor már csak SD-t lát (!!!), ergo meg ne magyarázd már, hogy bármiféle különbséget fog látni, mondjuk egy mezei mkv lejátszásakor, a beépített vagy egy esetleges külső lejátszó képe között....
[ Szerkesztve ]
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna....
-
Ejelhar
senior tag
válasz Sancza #29391 üzenetére
Nekem nincs NAS-al tapasztalatom, de például az itteni eszmecserékből is azt szűrtem le: néha a NAS, néha a player elég gyatrán teljesít sambán. Ilyenkor át kell térni NFS-re, az általában megoldja a problémát, a hálózatos lejátszás sebessége azon jobb.
Valszeg azért, mert a legtöbb ilyen cumó (player, NAS) linux alapú, vagyis az NFS -mint UNIX like OS-hez illik- a rendszermag szintjén támogatott, ergo gyorsabb is. A másik általános tapasztalatnak tűnő megállapítás, hogy az NFS TCP protokollt használva gyorsabb (NAS illetve médiaplayer esetében).
Szemezgettem a Dune HD 102-vel és a 303D -vel is. Lehet lecserélem valamelyikre az O!Play-t ha nem oldódik meg ez a probléma (és amint lesz rá keretem). Valaki megtudná mondani, hogy mennyi lehet ezeknél a max bitráta amit hálózaton keresztül le tud játszani szaggatás nélkül?
A Dune sebessége:
nekem ugyan Smart H1-em van, de talán hasznos infó ez is. Igen érdekesen adja elő, sambán file műveleteket végezve (másolás) csak olyan 65 Mbit a hálózatos sebesség, hálózatos lejátszásnál azonban felkúszik 88 Mbitre. Mintha prioritása lenne a lejátszó softnak, illetve hálózatos erőforrás lenne tartalékolva számára. Mondjuk logikusnak tűnik, hisz végül is ez a fő profilja:-)Tesztek ezt visszaigazolják, a 80Mbit-es tesztállományok még jól lejátszhatók hálózaton keresztül, a 90Mbitesek már viszont akadnak.
Persze ezek direkt ilyen célra készült teszt file-ok, a gyakorlatban én 25-35Mbit-es átlaggal találkoztam jó minőségű mkv-k esetében, amik azért csúcsban felkúszhatnak 50Mbit közelébe. Az eddigi legmagasabb csúcs valós körülmények között (tehát nem teszt file, hanem igazi fim esetében) 54Mbit volt nálam. -
Sancza
tag
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség. Túrtam a netet, fórumokat, és nem találtam az alábbi problémámmal kapcsolatban infót, megoldást, de lehet hogy csak én voltam béna a keresésben.
Van egy Asus O!Play HDP-R3 lejátszóm kb két éve, HD2 firmware van rajta. Az a problémám hogy hálózaton keresztül (vezetékes) lejátszott filmek elkezdenek szaggatni durván 25mbit körül. Eddig ez nem nagyon zavart, mert kevés ilyen nagy bitrátájú filmem volt, de most egyre több van, és gyakorlatilag nézhetetlenek így, és most már kezd nagyon idegesíteni.
Szóval a körülmények:
Gigabites hálóm van, HP Microserver a NAS, amin Samba csinálja a megosztást, a routerem wrt610n szintén gigabites. Asztali gépem ugyanerről a NASról átlag 80mbyte/s -el tudja húzni a tartalmat. Tudom hogy az O!Play csak 100mbit-es, de azon is simán kéne vinni 50mbit-es filmet akadás nélkül. De nekem nem megy, 25mbit-nél már szaggat. Ugyanazt a filmet USB-n keresztül vinyóról természetesen szaggatás nélkül lejátszotta.
Ezzel a filmmel teszteltem : Black.Hawk.Down.2001.1080p.BluRay.DTS-ES.x264.HuN-TRiNiTY. Ez már az első 20-30 másodpercben elkezd szaggatni. De minden 25mbitnél nagyobb bitrátájú filmnél szaggat
Próbáltam a hd2 pohd r9-es verziót és a gyári legutolsót (1.29-es, egyébként az összes gyári firm bugos, és valszeg már sose lesz javítva , ezért használok HD2-es firm-et), ugyanaz a jelenség. Nemrég jött ki a hd2 pohd r10es, ezzel mintha picit feljebb ment volna a 25mbit-es limit pár megabittel (tesztelt film eleje nem szaggatott, de később már rendesen szaggatott).
Néztem ilyenkor a lejátszó proci terheltségét, de a proci terheltsége 35-40% felé sose ment ilyenkor sem.Próbáltam azt is, hogy a O!Play-t direktbe (router nélkül) kötöttem össze az asztali gépemmel, amin win7-es megosztás van, és onnan is ugyanúgy szaggatott a lejátszás
Kérdésem, hogy az O!Play HDP-R3-nak hálózaton keresztül 25mbit a limit amit akadás mentesen le tud játszani? Vagy van valamilyen csoda beállítás a lejátszóban, amivel feljebb lehet ezt a limitet tolni?
Szemezgettem a Dune HD 102-vel és a 303D -vel is. Lehet lecserélem valamelyikre az O!Play-t ha nem oldódik meg ez a probléma (és amint lesz rá keretem). Valaki megtudná mondani, hogy mennyi lehet ezeknél a max bitráta amit hálózaton keresztül le tud játszani szaggatás nélkül?
Minden segítséget, infót , tanácsot köszönök!
-
Taktoj
aktív tag
olcsó medialejatszot keresek hagyomanyos tv hez a lenyeg elerheto legyen hozza fw frissitesi lehetoseg idoszakosan. au egreatot ne ajanljatok 1 evet birt egy fw vel.
Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.
-
BBéci
legenda
válasz Csabroncka #29386 üzenetére
Hasonlítottam médialejátszókat csúcskategóriás BD-játszókhoz - Cambridge Audio, OPPO - és hasonlóak a tapasztalataim. Ugyanazok a filmek (6-7 db) vannak két merevlemezemen, mindkét lejátszó egyforma HDMI-vel csatlakozott kalibrált tévéhez, amin váltogattam a bemeneteket. Ugyanezt vetítővel is eljátszottam, akkor az erősítőn ment keresztül a képjel.
1080p filmekkel legkisebb a különbség.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Zsmester89
őstag
Tudom, hogy nem olyan a tv-je, de pl 3D-nél ég és föld van egy 3D blu-ray iso képe és egy 3D-s mkv között.
[ Szerkesztve ]
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
Ejelhar
senior tag
válasz Csabroncka #29386 üzenetére
Érdekes ez, a Marwell SoC képminőségét agyondicséri mindenki, de valamiért médialejátszót nem építenek vele. Jó kérdés, hogy miért nem?
-
Ejelhar
senior tag
válasz yossarian14 #29375 üzenetére
Nekem egy Dune-m van, azzal az a harci helyzet, hogy a nagyon jó minőségű anyagoknál (ami például csak át lett téve mkv konténerbe, de nem lett manipulálva, vagyis BD minőség) és a gyenge felbontású anyagoknál látom a legnagyobb különbséget.
Az első eset nem szorul magyarázatra, a második talán azért lehetséges, mert -gondolom- a player jobb minőségben konvertálja fel a gyengécske forrást mint a TV belső lejátszója. Persze a nem létező információt nem tudja pótolni, meg a digitális torzítás is megjelenik (az agyontömörített avik kockásodása), de mégis, valahogy tetszetősebb az eredmény. -
Csabroncka
addikt
esn:
"Én pl a cd játszók között csak kb 100 K HUF ig hallom a különbséget... egyéni dolog ez..."Ha tudná, miket lehet kapni 30 ezer alatt
Örülök neki, hogy addig "kommenteltetek" itt a fórumon, amíg olyan lejátszókat sikerült vennem, amiket arra és úgy tudok használni amire kell, amellett, hogy árban és minőségben is kiválóan kielégítik az embert!
(már csak a BD lejátszót kellene eladnom, de nagyon pang a piac -igaz ez vásárlás szempontjából kedvező volt -)"in medias res"
-
BBéci
legenda
8 munkanap, nem 3.
Ha az erősítő, a hangdobozok és a kábelek gagyik, akkor nem csodálom, hogy egy szint fölött nem hallod a CD-játszók közti különbséget.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
esn
csendes tag
Nagyon egyszerűen eldönti. Kölcsönkér egyet, vagy vesz a neten (3 nap vissaadással ha jól tudom), aztán rádugja, ha lát különbséget, akkor vesz egyet, vagy megtartja a megvettet.....
Egyéne válogatja.... Szerintem nem fog látni.Én pl a cd játszók között csak kb 100 K HUF ig hallom a különbséget... egyéni dolog ez...
[ Szerkesztve ]
-
ultio
aktív tag
válasz yossarian14 #29371 üzenetére
Jó a tévéd, nekem is ilyen van, csak nagyobb.
Én ki se próbáltam még a beépített lejátszóját, rögtön vettem hozzá, illetve már korábban külső lejátszót és nem csak a minőség miatt, amit nem is tudok összehasonlítani, hanem az egyéb tulajdonságok miatt.
rasti rusti
-
esn
csendes tag
válasz yossarian14 #29375 üzenetére
Saját tapasztalatból
Egy LCD-n szerintem nem fogsz különbséget látni, pláne 82 centin....
Sértő, vagy nem sértő, de a tévék közt most (majdnem) ez a Sokol rádió szint....[ Szerkesztve ]
-
esn
csendes tag
válasz liszi70 #29372 üzenetére
"Azért azt még elmondanám neked, csak hogy kicsit tájékozódj a témában, egy külső lejátszó nem csak képminőségben jobb, mint egy belső. Feliratkezelésben, kezelhetőségben, hálózati szolgáltatásban, fájl-lejátszási képességben, kimenetekben, csatlakozókban, gyakorlatilag mindenben. Ez egy gyengébb képminőségű tévén is számít."
Nem vitattam.
Te viszont azt ne vitasd hogy ezek a dolgok az emberek nagyon nagyon nagy többségének a semmiféle használati értékkel nem bírnak, mert csak "magyar nótát" (szinkronizált mkv, és mp3) "hallgatnak".
[ Szerkesztve ]
-
esn
csendes tag
válasz yossarian14 #29371 üzenetére
Nem az én példám volt..., én csak kisarkítottam a végletekig, és "aktualizáltam"...
Nos akkor a VÉLEMÉNYEM: Szerintem ha csak szinkronizált mkv-t nézel ( Én általában csak azt), és nincs külön hangrendszered, akkor a konkrét tévéden, nem fogsz semmiféle minőségi különbséget látni, egy külső médialejátszóval.
Minden más esetben esetleg szükséged lehet egy külső lejátszóra.Valszeg nekem sincs rá szükségem, de azért engedtessék meg, hogy olvassam a topikot és néha szóljak....
Így korrekt???
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Tűvé tettem a kérdező írásait, sehol nem látom, hogy utalna a megjelenítője minőségére! Te honnan veszed, hogy sokol-rádió hanggal parallel képminőségű tévéje van, amin nem számít, hogy külső, vagy belső médialejátszóról játszik le? Honnan veszed az információdat és a magabiztosságodat?
Szer.: Na, közben megtudtuk a kérdezőtől, milyen tévéje van.
Azért azt még elmondanám neked, csak hogy kicsit tájékozódj a témában, egy külső lejátszó nem csak képminőségben jobb, mint egy belső. Feliratkezelésben, kezelhetőségben, hálózati szolgáltatásban, fájl-lejátszási képességben, kimenetekben, csatlakozókban, gyakorlatilag mindenben. Ez egy gyengébb képminőségű tévén is számít.
[ Szerkesztve ]
-
esn
csendes tag
válasz Dorian #29361 üzenetére
"Mintha a hifis topikban az lenne a válasz, hogy az emberek 95%-a úgyis Sokol rádió minőségű cuccon hallgat zenét (ami igaz is), úgyis elég neked is...."
A példád nem adekvát a helyzettel, de maradva a hasonlatodnál megpróbálom lefordítani a te példádra, hogy megértsd: Jelen esetben ugyanis arról van szó, hogy jött egy "sokol rádiós" kolléga és megkérdezte jobbat fog-e hallani ha mondjuk vesz egy Linn Sondeket a Sokol rádiójához, amin úgyis csak "magyar nótát" (mp3-t hallgat, és néz szinkronnizált mkv-t) hallgat. Erre írtam én neki, hogy valószinüleg nem, amíg a "sokol rádión" hallgat magyar nótát (mp3-t hallgat, és néz szinkronizált mkv-t) . Nagyon nagyon leegyszerűsítettem, hogy megértsd....
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz tom_tol #29367 üzenetére
Konkrétan a minõségi javulás mértékére már nem emlékszem, viszont az O!Play Mini már lejátszott mindent, nem válogatott, mint a TV. Aztán gyorsan váltottam is D550-re, ahova már nagyon harmatosnak bizonyult. Egreat S800 volt utána, ami képminõségben nagy elõrelépés volt, de a csapnivaló fw miatt heteken belül eladtam, majd vettem egy Dune Duo-t, ami minden szrmpontból megfelelt az akkori igényeimnek.
-
vanRobert
tag
Igen, valóban nem írtál ilyet.
Én a saját véleményemet írtam le, úgy mindentől függetlenül.
5-ből 3 file-t nem tudtam úgy lejátszani TV- men, ahogyan azt szerettem volna.
Most a médiabox-al 10-ből 10. Probléma nélkül játszok le hálózatról fileokat WiFi-n. Rátöltök vagy letörlök filmet a médiaboxra SATA-n dugott HDD-ről. Oda és olyan színnel teszem a feliratot ahová és ahogyan akarom.
És végre nem akarja minden bekapcsoláskor leformázni a TV-m a vinyót...
R -
esn
csendes tag
válasz Toobee #29363 üzenetére
Kiguglizhatod hogy menni tévét adnak el, és mennyi külön lejátszót....
Te valszeg igényesebb vagy mint az átlag. Aki pl. nem néz aláírásos filmeket, annak egyáltalán nem probléma pl a feliratkezelés, és bizony a 90% csak szinkronizáltat tölt le stb...
-
Gulyopapa
addikt
Nyugi már ...
-
esn
csendes tag
válasz vanRobert #29358 üzenetére
"Szvsz egy célhardver MINDIG jobb, mint egy elektronikai svájci bicska."
Ha figyelmesen olvastál volna, rájöttél volna, hogy én nem állítottam ennek az ellenkezőjét, csupán annyit, hogy az emberek 95%-a egyrészt nem igényli a "célhardvert", másrészt pedig nincs is megfelelő felszerelése, (kedve, affinitása, stb) hogy ki tudja használni azt. Semmi mást nem mondtam.
-
Dorian
félisten
válasz vanRobert #29358 üzenetére
Így van. Meg a full BD lejátszás, sokcsatornás LPCM lejátszás, kadenciahelyes lejátszás, stb...stb...stb...
(#29359) esn:
Engedtessék már meg a médialejátszós szakmai topikban, hogy ne az legyen a kiindulópont, hogy az emberek többsége úgyis igénytelen. Mintha a hifis topikban az lenne a válasz, hogy az emberek 95%-a úgyis Sokol rádió minőségű cuccon hallgat zenét (ami igaz is), úgyis elég neked is....[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
esn
csendes tag
válasz Dorian #29355 üzenetére
Majd ha megindoklod megváltoztatom. De az emberek 95%-a gagyi tévéken néz filmeket, és nem külön hangrendszeren hallgatja a hangot, hanem a tévé hangszóróin. Nekik tökmindegy mi játsza le az mkv-t, és az mp3-t....
A kolléga akinek válaszoltam egyelőre valszeg pont ez a kategória. Azt sem tudjátok min nézi, mégis rábaszélnétek egy külön lejátszóra, ami ha mondjuk egy gyengébb tévéje semmi plusz minőséget nem adna...
-
vanRobert
tag
Nem teljesen fedi a valóságot...
A proci valóban elég erős, hogy izomból kikódolja akár a 3D full HD-t is bármilyen containerből, a különbség a hozzáadott szolgáltatásban van.
A média lejátszó MINDENT lejátszik, amit esetleg mégsem, azt azért mert még nem találták ki...
Az én Samu TV-m (ES6800) nagyon szépen viszi az mkv-t, avi-t, de a feliratokkal már gondjai vannak. DVD ISO vagy BD ISO eleve reménytelen. Pedig elég sokféle formátumom van.
Szvsz egy célhardver MINDIG jobb, mint egy elektronikai svájci bicska.
R -
BBéci
legenda
Az adott tévén, legyen az bármilyen, lehet látni a különbséget.
Nem számít személyeskedésnek, ha a leírt hülyeséget a nevén - hülyeségnek - nevezzük.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
vanRobert
tag
Hi!
Kicsivel feljebb olvasható (29331) a titok nyitja.
Hozz létre e Win alatt egy felhasználót a médiabox számára. A megosztásnál add hozzá a megfelelő könyvtárakat, és voila.
Itt pedig egy leírás arról, hogy hogyan lehet megoldani, hogy a logon képernyőn ne látszódjon a médiabox felhasználód.
http://www.petenetlive.com/KB/Article/0000541.htmR
-
-
BBéci
legenda
válasz yossarian14 #29346 üzenetére
Már egy Dune TV-102 kép- és hangminősége is lényegesen jobb.
(#29349) esn
Igen, és ebből az következik, hogy a többség nem igényes a kép- és hangminőségre.
Ráadásul egy asztali médialejátszós topikban nem kellene a beépített szutykokat dicsérgetni, ajánlgatni![ Szerkesztve ]
-
esn
csendes tag
Gyakorlatilag nincs különbség minőségben egy külső médialejátszó, és a tv beépített lejtászója között., illetve valszeg nincs olyan jó a tévéd, hogy meglásd.
Az emberek túlnyomó többségének bőven elég a beépített lejátszó. A nagyfelbontású letöltött filmek most már szinte kivétel nélkül mkv-k, azt a fomátumot meg már gyakorlatilag egy kenyérpirító is lejátsza. Ha minden különösebb hókusz pókusz nélkül csak filmeket nézel, vegyél egy külső tárat, dugd rá a tévére, és kész...
[ Szerkesztve ]
-
barpi
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. A napokban érkezett meg a Egreat R6S Pro Plus játékosom. Eddig nagyon meg vagyok vele elégedve, csak egy gondom van.
Wifi-n keresztül szeretném elérni a Windows7 alatt megosztott könyvtáramat. Wifi van, látja is a könyvtárat, (sima otthoni csoport megosztás volt, jelszó nélkül) de amikor bele szeretnék kukkantani, minden áron hálózati bejelentkezést akar rám erőltetni. Itt viszont sem a felhasználó nevet, se a jelszót (ez ugye eleve nincs is megadva) nem tudom. Mit csinálok rosszul?
-
Gulyopapa
addikt
A média lejátszó "mindent" lejátszik ...
-
Ejelhar
senior tag
Eleve bukik a normális lejátszás a 24p hiánya miatt.
Persze, de az a második lépcső.
Az első még az, hogy milyen remek gondolat ez az integrált player a TV-be, egész használható. Innen némi idő -nekem kb. olyan három hét volt- míg eljut az ember oda, hogy lehetne jobb is, talán kéne egy media player És további egy hét, míg eldől: Dune legyen, vagy Popi? Avagy Mede8?
De itt még nem tartunk, Yossarian majd még visszanéz ide, úgy egy hónap múlva :-)[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Ejelhar #29342 üzenetére
Eleve bukik a normális lejátszás a 24p hiánya miatt.
(#29343) esn
"Egy átlagos nagyfelbontású mkv alsó hangon is kb. két giga"Szerintem az átlagos inkább 6-7 GB és az még csak 720p, amit inkább nem erőltetnék, ha már full HD tévém van.
30 GB-nál nagyobb mkv-ba csomagolt filmekkel is találkoztam már.[ Szerkesztve ]
-
esn
csendes tag
válasz yossarian14 #29341 üzenetére
Sokan panaszkodtak sokféle pendrive-ra már,és tévékre is, az biztos hogy kell egy bizonyos sebesség, hogy működjön.
Egy átlagos nagyfelbontású mkv alsó hangon is kb. két giga, a felső határ meg a csillagos ég, hiszen lehetnek akár 20 gigásak is. Neked kell eldöntened mekkorát akarsz.
"Baja" egyiknek sem lesz ha pendrive-t használsz.
Én inkább egy külső vinyót vennék, fajlagosan sokkal olcsóbb abból egy giga tárhely, és mindenképen kényelmesebb.
-
Ejelhar
senior tag
válasz yossarian14 #29341 üzenetére
Ha neked elég az a szolgáltatás amit a TV lejátszója nyújt, akkor semmi probléma.
A jó minőségű filmek (full HD) elérhetik illetve némileg túlléphetik a 20GB-os méretet, ezért egy 32GB-s pen drive a megfelelő neked szerintem. Azzal nem jössz zavarba. A típusa majdnem mindegy, nagyon gagyinak kell lennie annak a pennek, ami olsasási sebességben nem hozza a 8MB/sec-et, ez már elég a folyamatos lejátszáshoz.
A dolog inkább a TV belső lejátszóján bukhat meg, ha esetleg belefutsz olyan filmekbe amik szaggatnak vagy le se játssza, akkor a player lesz a bűnös és nem a pen.
-
yossarian14
tag
Üdv!
Ezt a topicot találtam a legalkalmasabbnak a kérdésemhez.
Érdemes hosszútávon pendrive-ról lejátszani full HD filmeket a TV-men? Lehet bármelyik félnek gondja belőle?
És ha igen, akkor milyen és mekkora pendrive-ot ajánlanátok erre a célra? Kell, hogy legyen valami speciális tulajdonsága?
Vagy jobban járnék ha más alternatíva után néznék?
Előre is kösz a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
válasz Dorian #29339 üzenetére
Jó is lenne, de a kinézett médialejátszón (medx600) nincs koax, csak optikai. A DAC-on meg optikai és koax van. Az optikait elfoglalja vagy a box, vagy a média lejátszó, de mivel a másik eszközön is optikai van, így valahogy meg kell oldanom, hogy tudja fogadni a DAC. Vagy optikai koax átalakítóval vagy optikai elosztóval.
Vehetnék medx800-at amin van koax kimenet, azt is néztem, de egy 10-sel drágább, műanyag, és plusz venti van benne. Összességében csak a koax kimenete kellene belőle, mert a medx600 minden igényemet kielégítené.
Melyik verziót ajánljátok, mi legyen? Én is ezen filózok már néhány napja. -
Mankó
veterán
Szerintem a Mede8ernek jobb a támogatottsága.
Igazából nekem elég lenne minden szempontból a 600-as, de a hang egy külső Dac ra megy, amin egy optikai egy koax csati van és az xbox lefoglalja az optikait.
Szóval vagy koax-os médialejátszót veszek, vagy egy optikai elosztót (de akkor kapcsolgatni kellene), vagy pedig egy optikai koax átalakítót. Bár most az átalakítók felé húzok, de nem lenne jó ha valami jelvesztés lépne fel.Nektek mi a véleményetek erről a dologról?
-
cheeka
tag
válasz vanRobert #29334 üzenetére
A tv-m egy samsung LED 102cm nem tudom milyen alap típus. A wifi-t nem nézted be, mert az árukeresőn és az előző ebay linken is csak lan portot írnak hozzá és a képeken sem látszik antenna (bár ez nem kizáró ok). A jó youtube működés nekem fontos lenne. Egyébként egy jó ár/érték arányú lejátszót keresek (wifi spdif fontos), az androidot azért kérdezem, mert egy 2.3-as rendszerrel már megégettem a nyelvem, pontosan a youtube nem működött jól és a felírat kezelés, meg az egész egy lassú sz.r volt. Én mint nem hozzá értő azt gondolom minél újabb rajta az android annál nagyobb eséllyel működik jól és megfelelő a hardvere is. Biztosan van kivétel, ha bevált és jó nekem az is megfelelne.
-
ocsi12
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy popcorn hour A-400 lejátszót. Azt a korábbi hozzászólásokban már olvastam, hogy nem teljesen tökéletes még a rendszer. Valamint valaki azt írta, hogy várható egy második kiadás belőle. Ez mikorra várható, miben fog eltérni a jelenlegitől, érdemes az új kiadást megvárni?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
vanRobert
tag
válasz cheeka #29332 üzenetére
Szia!
Keresd fel ezt az oldalt: http://egreatr6s.wikidot.com/3D smart TV-d csak akkor lesz, ha a TV-d panelje 3D képes.
Az én R6S-emen 2.2-es Android van, de szvsz tök felesleges rá.
Az R6S WiFi-s, USB-n egeret és billentyűzetet is rá tudsz dugni.
Youtube, nos kihívásokkal de megy, torrent megy.
A többire a fentebb megadott oldal ad teljesebb választ.Üdv.
-
vanRobert
tag
Sziasztok!
Még mindig Egreat R6S ügyben szeretnék segítséget / ötleteket kérni.
Szerencsére hálózaton már összejött a médiabox és win7, és ehhez csak egy "Egreat" felhasználói fiókot kellett létrehoznom Win alatt. Filmes mappák megosztásához hozzáadva az "Egreat" felhasználó, és máris remek.
Jelenleg ott tartok, hogy a SATA-n rádugott vinyót szeretném win 7 alól látni, mint afféle hálózati vagy NAS meghajtót. Valakinek erre megoldása lenne?Pillanatnyilag 2.5.6.0 custom firmware van fent, van ennél jobb? Újabb van, azt tudom, de az valóban jobb is...?
A médiabox webes felülete (az srjg jukeboxhoz többek között) viszont nem érhető el win7 alól. Valakinek ilyen irányú tapasztalata van?
És ha már jukebox, sehogyan sem tudom felfrissíteni, már vagy 10-szer megy végig a "Rebuild" folyamat, de ha ennek a végén is csak a semmitmondó default ikonok lesznek láthatóak, akkor a felbontok egy sört...Előre is köszönöm.
-
Mankó
veterán
válasz Zsmester89 #29327 üzenetére
Értem, akkor érdemesebb a Mede8ert venni. Medx800 lesz a választott akkor ebben az esetben, mert azon van koax és optikai is. Csak az ára ne lenne annyi.
-
HarryDEC
tag
Ezeket a 3D-s BD -ket valami módon át lehet pakolni (nem tömöríteni) mkv formátumba?
[ Szerkesztve ]
Korán keltem, hol az arany?
-
-
Mankó
veterán
válasz Zsmester89 #29313 üzenetére
Persze, hogy a tv-től függ, de a mede8er viszi a BD3D a Dune meg a csak a felezettet. Tehát ha passzív 3d-set veszek, akkor elég a Dune is.
Lan kábelen 100mbiten elmennek akadás mentesen a full hd, 3d filmek? Most néztem, hogy a Dune-ben csak 100 mbit a LAN, a mede8er-ben meg gigabit. Az akadás mentesség jegyében megérné a mede8ert venni? Kábellel lesz összekötve a NAS-sal. -
nyurga82
tag
Van valami lényegi (minőségi) különbség, hogy külső winchestert dugok rá USB-vel egy médialejátszóba vagy beépíthető winchestert rakok bele? Utobbira hogy rakok filmet?
-
Patice
Topikgazda
Idővel lehet eljutok majd idáig. Második fiam nemsokára itt van...
De ha ők mesét akarnak nézni, akkor az nem a "nagy" rendszeren lesz, hanem a szobájukban egy TV-n és oda megkapják majd csak a streamet és kb. csak a hangerőt állítgathatják.
De amúgy sem akarom, hogy túl sokat legyenek a TV előtt. Már most látom az első gyerekemen, hogy mennyire leköti, de közben nincsenek saját gondolatai. Nem akarom rászoktatni. Nem evvel akarom lekötni. Foglalkozni kell vele.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
cekkk
veterán
válasz Patice #29311 üzenetére
Ilyen ram árak mellett biztos nem a sok rammal fogják eladni.
Mivel nekem hálózaton most csak a htpc van és az összes többi eszköz wifin lóg a lakásban nincs az az isten, hogy én wifin letöltsem, aztán ki csomagoljam majd vissza töltsem a szerverre. Ezt gyorsan belehet ütni a parancssorba és mehet is a kicsomagolás. Ugye a régebbi anyagok sajnos még rarban vannak. Tudok neki örülni
Egyébként majd ha teljesen áttérsz htpcre, lehet meggondolod ezt az sql mókát, főleg, ha lesz két xbmc-t futtató eszközöd, mert nézel valamit a nappaliba a gyerekek meg kiraknak onnan mert nekik mesét kell nézni akkor leállítód elmenti az adatbázisba, a másik helyen bekapcsolod és ugyan onnan folytatod
Szóval van ennek is előnye, én még nem csináltam meg így de Warter és egy ismerősöm már igen Meg talán az avforumon is páran.[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
Hát nah. Valahogy el kell adni a következő évben érkező modelleket is.
Én két lemezzel, RAID nélkül elvagyok az 512-vel. Nem a NAS-on tömörítek ki, nem fut rajta sql, meg semmi RAM igényesebb dolog nagyon. Később majd lehet, de addig is elvagyok vele.
Majd ha jobban beletanulok ebbe az egészbe, akkor jöhet egy erősebb vas az ilyen dolgokra.
-
Mankó
veterán
Hogyne tudna már, tud az mindent, csak dupla annyiba kerül. Az aktív 3d-t nem szereti a szemem, a hd hangok meg számomra felejtősek. Ebben a felállásban pedig bőven elég lehet számomra a Dune 102.
koncsik: S igen van rajta koax.
liszi70: Ez a nagyszobába megy, a plazma meg a kicsibe. A tv-ket majd decemberben veszem meg, de a nas, medialejátszó stb.-ket most szeretném. Különben az aktív 3d meg nem nagyon érdekel, mert zavarja a szemem.
[ Szerkesztve ]
-
Warter
addikt
-
cekkk
veterán
válasz Warter #29304 üzenetére
Jó de ha bejön a lakásba a ppoe(adsl, digi, stb) azt bele küldöd akkor azon a szolgáltató felé menne vissza az adat, vagy elé raksz egy eszközt még?
(#29305) Patice
Azért ott ahogy látom bele rakják a 8 gigát. Amikor pl én tömörítek ki a szerveren akkor a az 1 gigát simán kihasználja. Ha raidet is használ az ember akkor ott már lehet, hogy kevés ez a 256, én egy minimál debian alapú rendszert használok itthon minden sallang nélkül, és azt hogy megy a torrent a smb ssh ftp így meg tud enni 130-140 megát. Ezért keveslem kicsi, pedig én sem vagyok a sok gigák híve, de ezt akkor is kevésnek érzem, a 4 lemezesnél meg a 512-t.[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
Optimalizált dolgokról van szó. Nem kell sok RAM, ha olyan a rendszer rajta, ami nem igényel sokat. Szervernek, NAS-nak elég a 256 MB is, főleg otthoni felhasználásra.
Enterprise kategóriájú cuccokban sincs olyan sok.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- További aktív témák...
Állásajánlatok