Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attici
őstag
A BDS-700 most akciós a Aqua-nál. tetszik is, de azt írják, hogy egy kicsit lassú.
Tényleg?
Megbirkózik minden mkv-vel és felirattal?A WD Play milyen?
[ Szerkesztve ]
"Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."
-
Attici
őstag
Samsung 50-es Plazmához szeretnék egy médialejátszót. mert ami benne van nem játszik le minden mkv-t. Egyes mkv-kkal akadozik a vizszintes mozgás, másoknak meg nem látja a feliratát.
Tehát egy olyan lejátszó kellene ami minden mkv-t és feliratát lejátssza akadozás mentesen.
Elég a külső HDD-s, mert most is azokat használom. Internet nem szükséges, mert csak lejátszásra kell.
Egyszerű kezelhetőség a lényeg, hogy a gyerekek (és a nők) is tudják használni.
Amiket olvasgattam itt a DUNE a favorit,de nekem az ASUS BDS-500-as jobban tetszik. De mivel egyikhez sem volt szerencsém, ezért nem tudom, hogy lejátszásra melyik a jobb és egyszerűbb."Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."
-
bf76
csendes tag
Dune HD TV-102-es médialejátszóm van, USB3.0-ás dokkolón keresztül csatlakozom az USB portjára egy 2TB-os HDD-vel, de valamiért mégsem látja a winchestert. Van esetleg valami ötlet?
Feco
-
dh66e
veterán
válasz meke11 #31895 üzenetére
Túl sok csatlakozási kísérlet miatt a dune vészjelez és kilép a pluginból ugyanez a helyzet a nem megfelelő protokolok betöltése esetén is.Küzd küzd aztán feladja.A beépített playlist csak tájékoztató jellegű az hogy mi meddig él .......
(#31892) angol
Örülök ha tettszik. -
nfsu17
veterán
válasz meke11 #31895 üzenetére
"hogy újraindult az eszköz"
Jó neked. Nekem csontra fagyott. 2x is. 2x próbáltam átnézni a csatikat. Mi lehet a különbség, hogy nekem nem indult újra? Mindegy is. A dolog működik Jár a pacsi a készítőnek.
Lehet csak nekem nem volt szerencsém, de amiket találtam hd csatornákat, egyik sem volt nézhető, mert mindig szétesett a kép. -
Gergőke88
addikt
Sziasztok!
Szeretnék venni egy médialejátszót.
A nappaliban egy Dune Smart van, de most vmi olcsó (10-15e max.) árú érdekelne.
Mi most ebben az árban az ajánlott vétel?
Semmi extra nem szükséges, mkv lesz rajta lejátszva.
Köszi! -
BBéci
legenda
Nem más, de nem vehető úgy észre. Zenénél egy hangszer lehet például kevésbé valósághű, a kelleténél rövidebb vagy hosszabb lecsengésű, de egy lövésnél, robbanásnál, egyéb effektnél, párbeszédnél mihez viszonyítasz?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
apszi
őstag
-
BBéci
legenda
válasz holden72 #31881 üzenetére
Nem kell trükközni. Kiválasztod a listából, megnyomod az entert és annyi. Azt nem mutatja, hogy melyik a forced és melyik a teljes felirat, ezért mindig ki kell próbálni. Szerencsére engem nem izgat, mert eredeti hanggal nézem a filmeket és automatikusan úgy indul, magyar felirattal. Neked is ezt ajánlom, kényelmes, egyszerű és hasznos.
Ja, hogy BD ISO! Azokat csak a bennük lévő felirattal szoktam nézni, de többnyire előbb átpakolom mkv-ba, úgy sokkal kezelhetőbb.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Nem csak CD-játszóra gondolok, hanem bármire, ami digitális forrásról játszik le zenét. Mozizás közben, a filmek hangjait nem zavarja a jitter.
Egy 150000 forintos házimozi erősítő és az ugyanannyiba kerülő 5.1 hangdobozszett nem az a minőség, amin észlelhető a jitter.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nfsu17
veterán
válasz holden72 #31885 üzenetére
akkor nem tudom.
én eddig abban a hitben éltem, hogy a forced felirat az egy "sima" felirat, csak kevesebb benne az "anyag".
sok esetben csak 4-5 mondat.
hogy ez BD esetén hogy módosul, azt bevallom nem tudom, mert írtam, nincs ilyen anyagom.
ha ez valóban ilyen körülményes, akkor jobb is, hogy nincs ilyenem. -
nfsu17
veterán
válasz holden72 #31881 üzenetére
mkv-ban tudom ellenőrizni, hogy van-e forced flag, BD-nél nem, nincs ilyen anyagom.
de manuálisan (subtitle gomb) minden további nélkül ki lehet tallózni a többi felirat közülaz a patch egy dsf file, simán pendrive-ról rákattintasz és kész is.
Put this DSF file e.g. to a USB flash drive, and just "launch" it in the player.
utána elsötétül, valamit újraindított, aztán megy a dolog. -
-
holden72
tag
válasz nfsu17 #31880 üzenetére
Szia, az mkv patch-et ismerem (hallottam róla), bár még nem telepítettem.
A kérdésem az lenne, hogy a BD ISO lejátszása során (BD Lite módban) vajon megjelennek-e a forced feliratok, vagy valahogy trükközni kell.
By the way, azt a patch-et hogyna kell telepíteni? (dsf fájlt hogy lehet feltenni?)[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
válasz holden72 #31879 üzenetére
ha forced alatt azt érted, hogy ilyen "flag"-gel van ellátva a felirat és mondjuk szgépen ezt egy okos player kezelni tudja, és automatice berakja, akkor azt kell mondanom, gyárilag a dune nem tudja ezt kezelni mkv-ben. Ebből arra következtetek, hogy a BD-ben sem tudja.
de van hozzá plugin, ami mkv-ra tudja ezt a forced dolgot. Tudom, tapasztaltam, szépen működik és mindenféle subtitle gomb nélkül filmindításkor már tölti is be magától. -
holden72
tag
Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy a Dune lejátszók, azok amik csak BD Lite módban tudnak lejátszani BD ISO-t, hogyan kezelik a forced feliratokat? Megjelenítik?
Ha nem, van arra lehetőség, hogy BD ISO-t külső felirattal játszanak le?Köszi előre is!
-
dh66e
veterán
válasz nfsu17 #31876 üzenetére
Torrentről beszélhetsz a fórumon tartalomról,hozzáférésről már nem. Itt is ez a helyzet.
Vannak ingyenesen fogható csatornák ma már szép számmal a neten mindenféle korlátozás nélkül akár vegyük a magyar közszolgálati csatornákat vagy sok internetes tv-t.Szóval nem egyértelmű a dolog megoszlanak a vélemények ahogy olvastam róla.
Túlnyomó részt külhoni tv műsorok érhetők el de a te izlésednek megfelelően működik a csatorna választék.Ez nem egy automata rendszer neked kell a nyersanyagot frissíteni hozzá.Több infó priviben.
Megköszönöm ha megnézed és referálsz.
A rendszert nem vágja haza max kilép automatikusan vagy el sem indul.[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz satmen #31872 üzenetére
Köszönöm a kedves visszajelzést .
Azt már tudjuk hogy a Dune Smart sorozattal működik a dolog,de jó lenne tudni hogy az újabb szériákkal mi a helyzet.A progi felrakása kb öt perc(letöltés-felrakás) és már működő képes is.Esetleg ha valakinek van szabadideje az újabb sorozatú dunek,101,102, stb tulajok között és referálna azt megköszönném.
Nagyon fontos telepítés előtt elolvasni a használati útmutatót ez kb plusz 5 percet jelent.
Egyéb használattal kapcsolatos kérdésekre priviben szívesen válaszolok.
A plugin itt letölthető(csak hogy ne kelljen visszakeresni):
[link] -
apszi
őstag
Szia BBéci!
Köszi a választ, az azért érdekelne, hogy milyen kategóriájú az a rendszer amin ez érzékelhető? Az én erőlködőm annó 150 000 Ft volt, plussz mégegyszer ennyi a hangfalak. Gondolom ez nem az a kategória? Még annyi kérdést engedj meg, ha netán, ne adj Isten valami oknál fogva megmurdál a távirányító, vannak alternatívák az eszköz kezelésére?
[ Szerkesztve ]
-
satmen
tag
Hátha valakit érdekel: dh66e fórumtárs pár napja (31737 hsz.) megadott egy linket, -itt a fórumon- amiről a Dune-khez tölthető le egy iptv-s plugin.
Én megtettem, és -az Ő sok-sok segítségével- megelégedéssel használom a D1-en.
Ezúton is megköszönöm a türelmes, érthető, gyors magyarázatait!
Esetleg valaki más is próbálta, használja valamelyik Dune-n?
Amennyiben igen, várom tapasztalataitokat.[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
hello
jó, hogy szóba került a dune remote.
tök véletlenül pont ma gondoltam rá, feltettem a mobilra, megy is, de mindig kiírja, hogy a dune-re tegyek frissebb remote plugint.
ha ezt felteszem, akkor azzal már jó lesz?
mert minden oldalon azt írja a dune, hogy NOTE: This is a pilot version of the application, and it may not work correctly in all cases.
dune_plugin_remote_control.2013_07_11.zip[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Van jitter bőven, ami csak a sztereó zenehallgatást zavarja. A koax általában jobb hangminőséget ad, de rendszer és fül is kell a megkülönböztetéshez. Digitális koaxból kötelező minőségi darabot venni, ha fontos a hangminőség.
Ha nincs szükséged a belső merevlemez helyre, akkor a 600-ast vedd.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
őstag
-
apszi
őstag
Szia Kedves Mindenki!
Eljutottam odáig, hogy szeretnék beruházni egy média lejátszóra, viszont óriási dilemmával küzdök. A két alternatíva a MED600 és a MED1000. Med800 venti miat nálam nem játszik. Alapesetben a 600-as is elég lenne. Kérdésem a következőre irányulna, ami a dilemma fő okozója is. Van-e hallható különbség optikai illetve koax kábelen átküldött hang között (nem fogok sok-sok ezer froncsiért kábelt venni)? Média lejátszóknál mennyire van jelen a Jitter? Van esetleg valakinek tapasztalata e téren? Egy régebbi Denon erősítőm van, jelenleg DTS core-t hallgatnék előszeretettel. Mindennemű véleményt szívesen olvasnék. A válaszokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Fisha
őstag
válasz Multibit #31863 üzenetére
Lehet, hogy nem voltam elég egyértelmű. A lényeg az lenne, hogy ne a lejátszóról kelljen elindítani a filmet, hanem a forrásokról lehessen ezt megtenni. Jelenleg egy dune 102-m van, de nem jöttem rá, hogy hogy lehetne vele ilyet.
Szóval sétálgatok a szobában a mobillal a kezemben, és elindítok egy mp3-t, ami elindul a hifin. Ölembe veszem a notit és elindítok róla egy filmet, vagy ugyanezt megteszem a másik szobában lévő asztali gépról. A lényeg, hogy a forrásról vezéreljek.[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
Az itt tárgyalt lejátszók általában hálózati mediaplayerek, tehát igen, tudnak hálózatról érkező filmet, zenét lejátszani. Leginkább a vezetékes (UTP-kábeles) megoldást szoktuk javasolni (mert stabilabb), de nem túl magas bitrátás filmeket wifi-n is át lehet küldeni (ez persze függ a környezeti zavaroktól is). Az hogy mi a tároló forrás (szgép, NAS, stb.), az másodlagos, a lényeg, hogy stabilan, folyamatosan érkezzen a jel hálózaton keresztül az mp számára.
-
Fisha
őstag
Sziasztok!
Valakinek van esetleg infója a fenti kérdéssel kapcsolatban? Vagy már a maga a kérdés is hülyeség, netán rossz helyen tettem fel?
Biztos van itt valaki, aki sokkal többet ért ehhez a dologhoz, mint én.Ha nem is upnp/dlna témakörben, de létezik olyan megoldás, amikor a forrásokról (telefon, noti, asztali gép) tudom indítani a lejátszást és a lejátszó pedig csak lejátsza a hálózaton érkező anyagot a TV-n/hifin?
Előre is köszi,
Fisha[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
Nem hiszem, hogy a Dune-nek betegsége lenne, mert nincs rosszabb képe, mint a nálam járt egyéb (nem VXP-s) Sigma chipes lejátszóknak. Persze nem mellbevágó különbségről beszélek, de jól láthatóról, ami gyakorlatilag minden esetben a Qdeo-s játékos felé hajlik, felskálázáskor pedig elég durván.
A legjobb aláírás a héten
-
BBéci
legenda
válasz erdoke #31858 üzenetére
A Qdeo chip köré épített elektronikai alkotóelemekre gondoltam, készüléken belül és a szoftverre. Ehhez nem igazán értek, csak fejtágításon meséltek róla.
Az is lehet, hogy a Dunédnek van valami betegsége. A TV-102 és a CA 751BD között - képletesen - nagyítóval kerestem a különbséget, és minimálisat fedeztem fel. Pedig sokkal drágább és minőségben sem azonos kategóriába tartozik az Asus lejátszókkal.[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
"a Marvell Qdeo önmagában nem garancia a kiváló képminőségre, a körítés is sokat számít"
Ez alatt nem tudom, pontosan mit értesz. Az adott lejátszó építési minőségét, vagy a lánc egyéb elemeit? Az én esetemet véve sem az Asus, sem a többi komponens (AVR, kábelek) nem tűnik kiemelkedőnek, mégis látom a különbséget 1080p-vel is. Márpedig abból csak az egyszer (óvatosan) nézhető kategóriából kölcsönzök áttömörített verziót...A legjobb aláírás a héten
-
BBéci
legenda
válasz erdoke #31856 üzenetére
Hasonlítottam egymáshoz pár BD- és médialejátszót és azt tapasztaltam, hogy 50-55 colos tévén, bármennyire közelről néztem, elenyésző volt a különbség.
Dune TV-101/102/301/Base/VLS-Prime, A-400, MED1000/600, Cambridge Audio 751BD, Pioneer BDP-450/LX55, OPPO BDP-95/103/105, Primare BD32
Viszont SIM2 C3X és Runco vetítővel, Stewart vásznon a vak is látta volna.
Ez a legjobb minőségű 1080p filmekre érvényes, ha felkonvertálás is történt, akkor már tévén is látszott, hogy a VXP és a Qdeo mennyivel jobban dolgoznak, mint a sima Sigma. Sokak szerint, a Marvell Qdeo önmagában nem garancia a kiváló képminőségre, a körítés is sokat számít.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
erdoke
titán
Nem láttam még A400-at számomra ismerős megjelenítőn, de a Dune HD Base 3.0 és a (médialejátszóként is használt) Qdeo chipes BD játékosom között jól látható különbság van egy 65VT50-en. Az ST50 nem durván gyengébb tévé, az 50-es méret pedig korrigálható nézési távolsággal, mert a 2,1 m még simán kezelhető HM ügyben a 2,8 helyett.
A legjobb aláírás a héten
-
BBéci
legenda
válasz laspring #31844 üzenetére
Az A-400 kiemelkedően jó képminőségét nem tudja kihasználni egy 50 colos TV, még akkor sem, ha az plazma. 55 colos VT60-on teszteltem, még azon sem, viszont csúcsminőségű SIM2 vetítővel, 2,5 m széles vásznon már durván mellbevágó. ST50-hez elég egy Dune TV-102 is, bár az nem 3D-s.
-
kiskacz
senior tag
válasz Markizmark #31832 üzenetére
Nekem még nincs, tehát csak az olvasottak alapján:
A 800-asnak van coax kimenete IS, a 600-nak csak optikai.
Nekem azért fontos mindkettő, mert a DVD lejátszóm "használja" az optikait, a médiaplayer (EGREAT R500) -ban van a coax.
A belső wincsi mellett ez így +1 pont a 800-nak...
(ja, és +még az USB 3 is. A 600-as "csak" 2-es.)[ Szerkesztve ]
Huawei Mate 8
-
Warter
addikt
válasz vrak76 #31850 üzenetére
Ha keresővel rákeresel itt a topicban, találsz elég sok indokot arra, hogy miért ne. Kezdve a HD hangok hibás kezelésével, folytatva a BD "lemezek" vacak kezelésével. De ott van pl a hangsávok váltásának gyakori problémája is. De akár a 3D lejátszás teljes hiánya is indok lehet számodra. Az A300 legalább 1 évvel öregebb, mint az A400-as, mégse javítottak ki benne egy rakat ktirikus hibát.
[ Szerkesztve ]
-
vrak76
újonc
Sziasztok!
Médialejtszót szeretnék az épülő házi-mozi rendszeremhez, nevezetesen:
- Synology NAS-hoz
- Panasonic ST60-as plazmáhozAmi fontos:
- röccenésmentes lejátszás mkv, m2ts és BD50 tömörítetlen HD filmek lejátszása
- DTS, Dolby True HD és társai kezelése
- belső HDD nem kell
- wifi nem árt, ha van, de az se baj, ha nincs
- 3D lejátszás előnyEgyelőre a Dune HDTV303D-t és a PCH-A300-ast nézegettem. Ebben az árkategóriában keresek megbízható lejátszót, de ha valami tudja ezt kevesebbért is, akkor az külön jó.
Melyiket javasoljátok? Kinek mi a tapasztalata? Illetve ha inkább valami mást kellene nézni, akkor mit?
Köszi a segítséget!
-
robi-k
őstag
SZVSZ a Popcorn A400 vagy akár a felsőbb Pio-nak, OPPO-nak is van létjogosultsága 50" TV-nél is, ha valaki nem csak fullHD anyagot néz (pl. DVD vagy avi-k). Tudom-tudom, az 50" Panasonic plazmán bűn DVD-t vagy avi-t nézni, de hát nem mindig lehet elkerülni (pl. a régebbi filmek esetében)
-
-
laspring
tag
Sziasztok!
Médialejétszót szeretnék venni. Tanácsra lenne szükségem, mit vegyek.
A megjelenítőm egy Panasonic ST50-es szériás 50 colos plazma- legjobb képminőség!!
- természetesen minden full hd tartalom lejátszása
- 3d támogatás
- beépített hdd keret és torrent kliens
- hálózati lejátszás -
törölt tag
válasz Markizmark #31836 üzenetére
Ahogy mondod.
-
nfsu17
veterán
válasz tom_tol #31837 üzenetére
így kora reggel elolvasva amit írtam, pont jól kiszúrtad azt a mondatot, amit most én sem értek.
tényleg úgy hangzik, mintha külön lehetne állítani a tévé frissítését...de mikor írtam, eszembe sem jutott ilyen, nem tudom miért írtam így ezt le.
hülyén hangzik valóban és most már én sem tudom mit akartam azzal mondani.
lényeg a lényeg: aki jót akar magának, az kadenciahelyes lejátszót vesz, abból nagy baj nem lehet.[ Szerkesztve ]
-
Fisha
őstag
Sziasztok!
Létezik olyan lejátszó, ami tényleg tud upnp/dlna lejátszóként üzemelni? Szeretném úgy használni a lejátszót, hogy a forrásokról indítom a lejátszást legyen az mobil, tablet, noti vagy asztali gép, illetve kép/hang/videó.
A lejátszó meg egy képzeletbeli utp/hdmi átalakítóként üzemelne csak. (tudom ám, hogy ennél többről van szó )
Létezik ilyen? Amivel eddig találkoztam, azokra mind ráírták ezeket a kulcsszavakat, de mindig csak azt jelentette, hogy lehetett velük böngészni/lejátszani ilyen forrásokat, de az nekem nem életszerű. -
z123456789
addikt
Másról én sem tudok, de nekem meg az pont számított.
A magyar fórumon nekem csak akkor jelentek meg a kérdéseim amíg nem vetem.
Vettem egyet, és azóta egy sem jelent meg.
Más ezért itt hazugnak nevezett, pedig nem vagyok az.
Az angol fórumot ajánlották, az ezerszer jobban pörög.Nekem nagyon bejött, bár ez az első média lejátszóm.
-
gógyi
aktív tag
válasz Markizmark #31832 üzenetére
más nincs
-
kiskacz
senior tag
válasz z123456789 #31828 üzenetére
Köszönöm!
Valószínű megéri a kis pluszt...a 600-hoz viszonyítva összességében elégedett vagy vele? Milyen a "fórum élet" ? Amíg nincs termékem belenézni sem tudok - de máshol dicsérik a firmware ellátottságot, stb-t...[ Szerkesztve ]
Huawei Mate 8
-
nfsu17
veterán
válasz tom_tol #31829 üzenetére
d6100
de ez miért fontos?
csináltam tesztet, hogy 24hz-re állítottam a lejátszót, majd néztem 23,976 filmet. stopperrel a kezemben amikor láttam valami "furcsát" nyomtam egy megálljt....nagyrészt 41,8s körül állt meg mindig az óra.
ha 23,976-on ment a lejátszó, akkor nem volt semmi, ami miatt meg kellett volna nyomnom a stoppert[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz kiskacz #31819 üzenetére
Szia!
Èn kb 2 hete vettem egy 800-ast.Sajnos még nem volt idöm mindent kipróbálni, de az USB-s dologra pont tudom a választ.
Ha rádugod a számítógépre USB 3.0-án keresztül, akkor mint egy meghajtó kezeli a PC.Simán tudsz a belsö vinyóra másolni.Annyi, hogy amíg USB-vel rá van dugva a gépre, addig az elektronika minden más funkciót letilt, ergo a TV-n egy nagy 8-as logó fog megjelenni, és nem tudod használni mint egy media lejátszó
(Kàbelek ki be dugdosánál érdemes áramtalanítani!) -
BBéci
legenda
válasz Markizmark #31826 üzenetére
Ég és föld az F7000 és a MED600 közötti különbség, 6400-assal nem hasonlítottam. De huszadszor ismétlem, hogy a 24p hiánya önmagában kizárja, hogy a beépítettel nézzen filmet, aki igényes a képminőségre.
-
Markizmark
addikt
MED600 és a tv (F6400) belső lejátszója között látványos a különbség, vagy csak a vájtszeműeknek tűnik fel valami? 3D hatás jobb?
Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
jel1
aktív tag
Köszi!!
Ezt látnom kell, addig úgysem fogom érteni Most nem látok semmi röcögést A tv meg tudja a 24p-t, persze!
Akkor kábelt inkább helyből vennék, úgy könnyebb cserélni, ha nem lenne jó, nem akarok mellélőni!
A 3d kelljen nekem?
WD TV Live Streaming és a Dune 102 között milyen különbség van? Az áron kívül...
[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
tehát a tévédnek is tudnia kell a 24p-t és lejátszónak is, különben 50 vagy 60 Hz-en fog
annyit pontosítanék, hogy a tévék (az én samum biztos) akkor is 24p-t írnak ki a sarokba, ha 23,976 az anyag és akkor is, ha pontosan 24p.
ez alapján nem lehet különbséget tenni, hogy most pontosan melyiket is nézzük.
ekkor jön az info gomb.
és ha a lejátszó nem tud kadenciahelyes lejátszást, akkor ugye jön a röcögés még akkor is, ha a tévé kiírja a 24p-t.
a user meg nem tudja mitől van, hisz abban a hitben él, hogy 24p-ben nézi.
ami igaz is, csak a tévé 23,976-on üzemel, a lejátszó meg 24-en.
ezért nem értik sokan, mi az a kadenciahelyes lejátszás, mert a legtöbben nem ilyen lejátszót vesznek, de mikor elindítják a filmet, akkor a tévé szépen kiírja a 24p-t, mintha "minden rendben lenne", közben meg van annál jobb lejátszási mód is (23,976....sigma, mede8er)
remélem érthetően írtam le, amit akartam.
szóval annyit akartam csak, ha a tévé ki is írja a 24p-t, attól az még "nem minden"Igazából nem neked címeztem ezt, csak erre reagáltam.
-
Ispy
veterán
Amúgy ezekhez adnak hdmi kábelt, vagy azt külön kell vennem?
Általában nem adnak hozzá, érdemes valami jobb minőségűt venni, de sokan ezt is vitatják, szóval vehetsz az 1k-ért, de 10k-ért is, hitvallás és pénzt tárca függvénye
Netről rendelhetsz nyugodtan, de csak megbízható webshopból (pl. edigital, netdepo, pcland, itcapital, aqua stb.), ilyenkor rendelkezésedre áll 8 nap, hogy eldöntsed, hogy megtartod-e a terméket, ezen időszakon belül indoklás nélkül kötelesek visszavenni tőled a cuccot és visszafizetni az árát.
Ja, meg olyat csináltak már, amin lehet torrentezni?
Nagyon korlátozott formában, nem erre lettek kitalálva, én nem javaslom (bár megoldható, ha nagyon kell).
Visszanéztem picit, és mindenki jön ezzel a kadenciahelyes lejátszással... ez miért fontos?
Azért mert a mozifilmeket 24p-be veszik fel, azaz 24 képkocka/másodperc (egész pontosan 23,976), tehát a tévédnek is tudnia kell a 24p-t és lejátszónak is, különben 50 vagy 60 Hz-en fog menni és ilyenkor röcög a kép, azaz kimaradnak képkockák és ez szemmel igencsak látható akadozást okoz (sokan nem is tudják, hogy amit néznek az nem az eredeti filmhez tartozó röcögés, de ha egyszer láttad a különbséget, akkor már zavaró lesz).
És akkor ezek lennének jók?
Igen.
Legalább is az alsó árszegmensben.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
cecil
aktív tag
Hali!
Beszereztem egy Popcorn A-400 lejátszót...
Viszont valami nem kóser a 3D BD ISO lejátszásnál...Ezt csinálja mindegyik 3D filmnél:
[link]proji: BENQ W1070
erősítő: UMC200+UPA700
be van iktatva a rendszerbe egy HDMI splitter is ami 1.4-es 3d képes az erősítő mögé a láncbaneddig ilyen problémám nem volt a kis Egreat R6S-el ugyan ebben a rendszerben!
Sima BD ISO tökéletesen megy.
Lehet csak valamit rosszul állítottam be... -
jel1
aktív tag
Sziasztok!
Úgy döntöttem, hogy médialejátszót fogok venni, de nincs ötletem melyiket :/
Valami olyat, amivel nem kell babrálni semmit, bedugom a külső merevlemezt, elindítom a filmet és ennyi!
(sajna a hálózatom nagyon gyenge, de lehet változik majd... nem tudom )
Netről rendeljek?
Általában 1080p .mkv-kat nézünk, hangból is csak sztereó van...
3D-t is csak mkv-ba... nem tudom, hogy lenne-e különbség bd isoval, mert a tv-m felezősen csinálja a 3d-t (LG)
Ja, meg amit rühellek, ha hülye ledek világítanak valamin!!
A húgom szokott animéket nézni, ezért jó lenne, ha a formázott feliratokat is rendesen meg tudná jeleníteni (de ez gondolom elég alap egy ilyen lejátszóban... tévéében nem...)
Amúgy ezekhez adnak hdmi kábelt, vagy azt külön kell vennem? Milyet vegyek? Azt is netről rendeljem, vagy inkább nézzem meg teszkóban, euronicsban (nálunk ezek vannak) mi van?Ja, meg olyat csináltak már, amin lehet torrentezni? Az lenne az igazi! xD
Segítetek?
Visszanéztem picit, és mindenki jön ezzel a kadenciahelyes lejátszással... ez miért fontos?
És akkor ezek lennének jók?
WD TV Live Streaming
Dune 102
vagy ha 3d, akkor med600 -
kiskacz
senior tag
A fórumot olvasgatva kialakult az a szándékom, hogy a "Jó Öreg" Egreat R500 -omat valamelyik MEDE8ER fogja váltani - hamarosan.
Azt nem tudom, hogy a 600/vagy/800-as lesz-e a jelölt. A különbségeket olvastam - de inkább tulajok szubjektív véleményét kérném.
Mivel hardveresen megegyeznek - a képek alapján eltérés 800-on: (Term. a beépített hűtést, stb-t figyelmen kívül hagyva...)
-Az USB 3 csatlakozó "négyszögét" láttam - így ha beépítek egy merevlemezt, magát a lejátszót csatlakoztathatom -mint meghajtót PC-hez, vagy ki kell szerelni? (Az árkülönbség kb. egy 1 terás külső wincsi fele, nem tartom valószínűnek, hogy beépítés előtt felrakok rá egy csomó anyagot és úgy hagyom, tehát inkább a mobilabb megoldás tetszene...)
- Az oldalán 1 db. 2,0-s USB csatit láttam, a hátulján USB HOST-os feliratot - ez konkrétan mi lenne?
- Mi szól még a 800-as mellett?Köszi.
Huawei Mate 8
-
Chrys_
addikt
Popcorn H. A400-n megáll a zenelejátszás, ha elindul a képernyővédő. Ez ilyen "feature", vagy van valami megoldás ellene? A képernyővédőt semmiképpen nem akarom OFF-ra állítani.
A Mede8er lejátszók ezt jól kezelik? -
Tampa3535
csendes tag
Sziasztok!
Médialejátszót keresek a következő szempontok szerint:
- 3d támogatás
-Live Streaming (mp4.m3u8) lejátszás
-(1920x1080i, 25 fps,) lejátszás
-(59.94 fps , 29.97 fps 23,976 fps) lejátszásKöszönöm.
-
robi-k
őstag
válasz koszanova #31807 üzenetére
A kis Dune-ből a Dune HD Connect tudja a DTS-t (magam ellenőriztem a saját példányomon). Az nem tudom megmondani, hogy mikor kezdik majd nálunk is árusítani, bár máshol már szabadon kapható.
-
koszanova
csendes tag
Sziasztok!
Médialejátszót keresek a következő szempontok szerint:
- Synology nas-ről jövő filmeket (mkv, BD) játszon gond nélkül, hálózaton
- 3D nem szempont
- DTS-t tudjon lekonvertálni HDMI-n tv-re, de később erősítőre is tudjam kötni
- 23,976 tudás
- Opcionálisan WiFi-t tudjon. Jelenleg is azon megy, nas-laptop-tv útvonalon, és nem szokott akadni.Amik között vacilláltam, az a DUNE és Popcorn Hour termékei, de a kis Duneből az újak nem tudják a DTS-t, a Popcorn meg magasabb árszintről indul, és csomó (számomra) felelseges dolgot tud...
Mit tudnátok javasolni, ami minden szempontomnak megfelelne?
Köszönöm előre is.
He who asks is a fool for five minutes, but he who does not ask remains a fool forever.
-
nfsu17
veterán
válasz mayday00 #31798 üzenetére
ha dvb-t a műsor és az ingyenes kell csak, akkor külön vevővel lehet venni, igen mondjuk dune-vel.
de általában nem erre találták ki ezeket.
arra ott a STB.
én is így oldottam meg.
jó, ha egy eszköz tud mindent, de az sokszor a minőség rovására megy. sok esetben én még mindig azt preferálom, hogy adott célra adott céleszközt használjunk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest