- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 12. nap: REDACTED
- 2025 - Melyik játékot várod a legjobban a következő évben?
- Call of Duty: Black Ops 6 - Napokon belül indul a Squid Game event
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 11. nap: Orc Must Die 3
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 10. nap: Kill Knight
Új hozzászólás Aktív témák
-
flymi
addikt
válasz mirci18 #13990 üzenetére
Nekünk is hasonló a kombi kiságy annyi különbséggel, h 4 csavarral oldható és leemelhető a pelenkázó része.
Használtan vettük kollégától de tényleg patika állapotban (20k ellenében), nagyjából egy éve ebben alszik szal ki van használva rendesen. Akkor aludt velünk rövid ideig, néhány hétig mózesben, mikor hazajöttek a kórházból. 14 hónapos most a törpe.
A babakocsit hordozóval is használtan vettük (talán 45-50k volt a kombó ha jól tévedek, ABC Design Turbo 6S + Maxi Cosi Cabriofix bázistalppal), a babakocsiról elhagytunk egy kerék kupakot de ezt leszámítva bírja a gyűrődést.
Viszont autós gyerekülést nem kockáztattuk meg használtan, Cybex Cirona Q lett végül a választott de természetesen akcióban, nem listaáron.[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
jansky1
senior tag
Dany gyerekágyba szivacsot tőlük vettetek, vagy más az ajánlott?
-
kisza25
félisten
válasz Real_Necro #13995 üzenetére
Én a babakocsit el tudtam adni, de a többi cucc a nyakamon, hihetetlen mennyi cucc össze lett véve a gyereknek.
A járókát mi is erre vettük, de ahogy bele lett rakva visítva sírt, azért volt használva, mert muszáj volt, de tényleg csak akkor. Most 160-as gyerekágy van, kb fél éve abban alszik, most már szereti.[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
senior tag
válasz Real_Necro #13995 üzenetére
A TFK - STM szettet mi is árultuk hónapokig, az eredeti ár harmadáért, de a kutyát nem érdekelte. Minden megvolt hozzá, csak egy gyerek kellett volna bele (mózes, hordozó, isofix talp, 9-18 ülés amit még a talpra tudsz tenni, az összes bisz-basz), aztán egy ismerős vitte el a végén.
No money, no honey.
-
Real_Necro
veterán
válasz kisza25 #13991 üzenetére
Nálunk a brendonos babaágy 2 gyerkőc után el lett adva, pedig nagyon szerették a gyerekek, elég jó állapotban is volt. 21-22 hónaposan már a Dany 200x90es ágyakat kapták a gyerekek, tegnap szedtem le a 4,5 éves fiam ágyáról a leesésgátlót.
A járóka nálunk a nappaliban volt, pici korukban nap közben abban aludtak, vagy főzés, posta átvétel ideje alatt az volt a megőrző. Szintén el lett adva.
Volt babakarámunk is, kezdetben a virágokat védte, majd a konyhába bejutást, ma meg már új tulajánál kutyához használják.
Ami keveset volt használva, az a pihenőszék, pár hónapja az is elment.
A spéci fürdető kádat állvánnyal és a komplett szett römer babakocsit viszont nem tudjuk eladni.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
kisza25
félisten
válasz DeFranco #13992 üzenetére
mi is kaptunk dolgokat, főleg az elején, de most már egyre kevesebbet, most van egy ismerős, aki már nem tervezett 3. gyereket és elajándékozott mindent, ő neki szoktam jelképes összegért odaadni nagy doboz ruhákat és mellé ajándékba mindig kap valami játékot is, 2 in 1
-
Napfénysüti
nagyúr
Nekünk is hasonló van de nálunk a 20 hónapos lányunknál még bőven jó és ahogy elnézem még egy darabig használni fogja. Annyi hogy a pelenkázó részét sose használtuk, az tárolásra van (azon van a mosható pelenka készlet).
A gyerekágy részével mi volt a baj?Més que un club!
-
kisza25
félisten
Pont ma gondolkoztam, hogy mennyi dolgot megvettünk a gyerek miatt, amik igen rövid ideig voltak használva, vagy szinte egyáltalán nem.
Rácsos kiságy (3, 5 éves koráig köztünk aludt), járóka (visított, ha bele raktuk), mózes kosár talán 1x2x volt használva, mert hordozóba vittük, azt lehetett bekötni az autóba, meg egy csomó fejlesztő játék, amikkel összesítve játszott talán egy órát.
Győzöm elajandékozni a dolgokat, hogy a helyet ne foglalja. szerencsére most jön a baba a szomszédban, gondolatban egy csomag már össze van rakva[ Szerkesztve ]
-
mirci18
addikt
válasz mirci18 #13986 üzenetére
Vettem egyet a képen látható kombi ágyból.
Az volt az ötlet hogy milyen jó egy ilyen bútor.
Hasznos masszív sokáig használható átalakítható.Kiságyként 9 hónapig funkcionált az ágy.
A rakodó része addig volt hasznos de utána csak a helyet foglalta az ágy.
Később szerettem volna átalakítani az ágyat gyerek ággyá amihez így lett volna egy éjjeli szekrényem is.
Mondanom se kell gyerek ágynak alkalmatlan volt mivel nem erre találták ki.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
őstag
válasz mirci18 #13986 üzenetére
Szerintem ez típustól függ. Én ha veszek valamit, akkor általában nehezen cserélem, ezért viszonylag drágább az ár, mert időtállót szeretnék. A másik, hogy az olcsóbb termékekkel általában nem vagyok elégedett, de ez természetes, hiszen azért olcsóbb, mert nem olyan anyagokból van, nem olyan megoldásokkal, mint a drágább. Nemrég cseréltem az előszobai cipős-szekrényt. A korábbi Jysk-es volt, olyan is, az újat a németeknél vettem, jóval drágábban. Kicsit nagyobb, de 2-szer annyi cipő fér bele. A másik, hogy a Jysk-est egyszerre behoztam a házba, ezt ki kellett csomagolnom és 3 fordulóval hoztam be, annyira nehéz volt. Látszik is a minőségi különbség.
Mindegy, ez szerintem tényleg embere válogatja, ki mit választ. Valószínű mindkettő jó megoldás. -
Real_Necro
veterán
Nem lehetséges, hogy az ikeás kurblis asztalról van szó?
Zsoltzsolt;
A barbacsalád volt a kedvencem.[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
őstag
válasz Elemental #13982 üzenetére
Nem kell megvenni a lámpát. Van alternatíva. 😁 Én egy 30k-s Yeelight lámpát használok, amit elsősorban gyerekeknek terveztek. Életem eddigi legjobb lámpája. Az biztos a gyerek is ilyet kap. Ott is szívtam a fogam, mikor megvettem, de rá kellett jönnöm, hogy nincs nagyon ellenfele és megérte az árát. Szerintem az asztallal is így lehet. Ha tudsz hasonlót olcsóbban, akkor linkeld.
-
mirci18
addikt
És mi szükség lenne erre?
Nálunk etetőszékkel majd mikor kinőtte beült az asztalhoz közénk.
Már ha kedve volt az elején.
Minden másra ott volt az Ikea gyerek asztalja a műanyag.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
őstag
Üdv! Egyszer olvastam valahol olyan asztalról, ami együtt “nő” a gyerekkel, azaz állítható, ahogy növekszik. Tud valaki segíteni melyik az?
-
Zirowe
nagyúr
válasz Gerr'y #13970 üzenetére
Szia, nekünk egy ilyen van a gyerekszobában+egy okoskapcsolóra szerelt sólámpa.
A xiaominak elvileg állítható a fényereje.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Pocee
senior tag
válasz DeFranco #13965 üzenetére
az a helyzet hogy elég speckó a szemcsije, mert osztott lencsés, abban az esetben is megoldható? nem értek a dioptriás szemüvegekhez,érthetőbben egy szem lencséje két darab üvegből áll. kancsalságot küszöböl ami csak este fáradtságra jön elő.
De köszönöm mindenkinek aki reagált.
első körben beszélek a szemésszel van e lencseopcioMr.Brightside
-
Gerr'y
senior tag
Sziasztok!
Dimmelhető éjszakai lámpát szeretnék vásárolni, lehetőleg akkumlátorosat és vezetéknélkülit, amely szabadon mozgatható. Szoptatáshoz kellene, hogy ne a nagy lámpákat kelljen felkapcsolni. -
senior tag
Nekem a Polaroidok váltak be évek óta. Nem annyira drágák és strapabírók.
A dioptriás szemüvegemre meg clip-on a napszemüveg előtét, mert a fényre sötétedő lencse vezetés közben nem biztos hogy működik a szélvédő miatt, mondjuk ez 8 évesen még nem igazán érinti.
[ Szerkesztve ]
No money, no honey.
-
Pocee
senior tag
válasz DeFranco #13963 üzenetére
én is polarizáltat vennék... 8 év alatt azért megismertem a gyerekem, mellesleg állandó szemüveges, nagyon vigyáz a cuccaira. és ha magamnak megveszem, tőle sem sajnálom a minőséget. azért kérdezek mert oakleyt raybant ismerem, de feltétlen én sem akarok ennyit költeni.
B&S, Solaris, Julbo junior viszont ismeretlenek számomra,amiket hirtelen az elsők között találtam.Mr.Brightside
-
DeFranco
nagyúr
azzal remélem tisztában vagy hogy kb. hetek alatt töri vagy karcolja meg.
uv szűrést a piacos napszemüveg is tudja, legalább is addig amíg le nem eszi róla a nap az uv védő réteget, de egy-két szezonra teljesen jók, ettől nem félnék, ami problémásabb lehet az az optikai torzítás, ezt akár szemmel is tudod hozzávetőlegesen ellenőrizni (ha mozgatod a lencsét a szemed előtt nem szabad "mozogni" a képnek).
általánosságban napszemüvegben polarizált párti vagyok, de személy szerint nem látom szükségét hogy ray bant rakjak egy 8 éves gyerek fejére, de oakleyt sem.
eléggé rá vagyok feszülve a minőségi optika témára, de az 5 éves gyerekemnek simán odaadom a dm-es napszemüveget, mert megnéztem és szerintem OK.
-
Pocee
senior tag
válasz DeFranco #13961 üzenetére
látom hogy van Ray Ban meg oakley de nem tudom mekkorák, nem tudom hol tudnánk próbálni, vidékiek vagyunk. A legfőbb kritérium hogy ténylegesen védje a szemet ne csak sötétítsen. Nekem oakley penny-m van, olyat szeretne de nyilván olyan már nincs formára. a minőség a legfontosabb szempont, 30ig vagyok hajlandó áldozni.
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
Sziasztok!
8 éves a fiam és szeretnék neki egy tényleg jó minőségű napszemüveget venni, mert nem szeretnék egy benzinkutas szemüveggel rontani a szemén.
Én oakley párti vagyok de sztem már nem gyárt gyerekméretben. Tud valaki márkát ajánlani?Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Mr.Brightside
-
bugizozi
őstag
válasz tboy93 #13949 üzenetére
+1, simán mehet a klíma ésszel. Nálunk is probléma nyáron a 30+ fokos szoba, klíma minimum fordulaton 27 fokra állítva is megváltás. (cserébe télen a fűtésszámlánk a 0-hoz konvergál )
Más: köszönöm a matatófal képeket, elkészült a miénk is:
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Real_Necro
veterán
válasz tboy93 #13954 üzenetére
A lényeg szerintem, hogy direktben ne fújjon rá semmi. Én kaptam már sima oszlopventillátortól középfülgyulladást.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
nagyúr
válasz DeFranco #13953 üzenetére
25-26 fokra szoktuk allitani, de a ventilátor erosseget nem lehet minimumra venni, mert akkor nem megy be a szobakba a hideg.
30 fokban en mar nem birok letezni, de a gyerek sem alszik normalisan ilyen melegben.
A pici külön szobában van, annak az ajtaja általában félig be is van hajtva.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
2 éves volt Elnök úr amikor felrakattuk a klímát, előtte én személy szerint nem mertem volna.
ha szükségesnek látjátok akkor én nagyon finoman használnám (viszonylag magas hőfokra állítva, enyhe ventillátor fokozaton) amikor a pici a helyiségben tartózkodhat, és bitang módon ügyelnék a takarításra.
-
Ezekiell
veterán
válasz Ezekiell #13950 üzenetére
Ja, és persze éjszakára max éjszakai módban hagytuk benn, de azt is csak nagyon ritkán, a full kánikulában csak. A klíma a szoba másik felében van a gyerekágyhoz képest, és nem a gyerekágy felé fúj.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Real_Necro
veterán
Akkor hűtünk, amikor nincsenek a szobában. Nálunk külön van a 3 szobában, a nappaliban még nincs, csak elő van készítve, így sajnos van egy ~74m2es légtér, hűtetlenül. Tervben van a kiépítés, de lesz vagy 500k.
Régi Fujitsu klímáink vannak, nem inverteresek, de nagyon hatékonyak.Daikinnak vannak tudtommal olyan eszközei, amelyek pl érzékelik, ha gyerkőc kitakarózik, vagy kinyílik egy ablak és lekapcsolják az eszközt.
Egyébként gyerekkoromban tetőtéri szobám volt, nyáron 40 C fokban sem olvadtam szét.
-
Ezekiell
veterán
Mi simán használtuk újszülött mellett tavaly nyáron, ne menjen rá direktbe, legyen feloltoztetve rendesen, ha kell, akkor levegoterelot is lehet felszerelni. Semmi baja nem volt a picinek nálunk, de ez is olyan téma, mint a trambulin, mindenkinek elég erős saját véleménye van :)
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
nagyúr
Gyerek mellett ti hogyan használjátok a lakásban a klímát? 2 éves a kislányom és 6 hetes a fiam, beköszöntött a meleg, tegnap mar 28,5C volt a lakasban. Nyaron boven 30 fok felett lenne, ha nem kapcsolnank be. Egy 5,5kw-os egység van a legnagyobb helységben (nappali, konyha, ebedlo), ez huti az egész lakast.
-
Real_Necro
veterán
válasz mirci18 #13947 üzenetére
Nálunk megy tovább rokonságba, ahol kisebb gyerekek vannak, de így is rengeteg van.
Ellenben új játékokat is vásárolunk, de nem csak magunknak, hanem pl bölcsinek is adományoztunk mindenféle készségfejlesztőket.
-
mirci18
addikt
Én csak azt nem értem ha már ennyi játékot vesznek az emberek miért nem adják el időközönként vagy el adományozzák.
Gyakorta veszek a fiamnak apróságokat egy használt játék boltból.
Jó vételek szoktak lenni.
Sokat magamnak is veszek ilyen helyeken.Eddigre sok játék összegyűlt de pont ezért ami már biztos nem kell inkább eladom egy csomagban aránylag jó áron.
Új játékoknak én sem vagyok a híve mivel nem fogja őket huzamosabb ideig használni.
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
flymi
addikt
válasz CabalX #13943 üzenetére
I-Size Cybex Sirona Q típusút használunk, a linkelt helyről vásároltuk tavaly szintén akció keretében, előtte kipróbáltuk a boltban.
Kiforgatható ami nagyban megkönnyíti a ki és beszállást. Ameddig csak lehet és bírja a kisasszony menetiránynak háttal utaztatjuk, szerencsére szeret kocsikázni. Megfordítva pajzzsal rögzíthető bele a gyerkőc, kíváncsi leszek mennyire fogja szeretni/eltűrni de addigra talán már meg is lehet értetni vele mi-miért kell és fontos.Most nem tudom fejből, de szerintem a Britax is készít ilyen kiforgathatós változatot.
Egyébként nézd meg az ADAC és az ÖAMTC gyerekülés teszteket (vannak magyar oldalak is bőven), szvsz érdemes kicsivel több pénzt áldozni egy top kategóriás fotelre a biztonság miatt./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Ezekiell
veterán
válasz CabalX #13943 üzenetére
Érdemes megnézni az isize üléseket, az az újabb szabvány. 9-105 vagy 61-105 jó lenne nektek abból. Mi egy Britamx Romert néztünk nagyon, de aztán egy Cybex Sirona lett, az jobban tetszett/kényelmesebb vokt a főnök úrnak. :) Draga, de nem rövid időre veszed, és a biztonsagnal nincs fontosabb. Persze lehet olcsóbbat is találni.
-
CabalX
aktív tag
Gyereküléssel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.
A kisfiam ma lett 4 hónapos és 65cm-hez 8.1kg - boldog vagyok hogy ilyen kis husi és egészséges, de lassan a babahordozót amiben eddig utaztattuk kinövi és szeretnék találni számára egy biztonságos - ugyanakkor nem túlárazott gyerekülést a későbbiekre.A 9-36kg-os kategóriában nézelődtem (isofix-es típust) de picit belezavarodtam már a márkákba, tesztekbe. Ebben a kategóriában kinek mi vált be ?
-
M3oH
addikt
válasz bugizozi #13939 üzenetére
Van aki túlzásba esik. Nálunk azért kordában van tartva, nincs játék hegy. Barátomék viszont nem. Ott tényleg a csilláron is játék van. Mentségére, nagyszülők örültek meg, első unoka. Szinte mindig vitték vmit, egy plüss, csörgő, biszbasz. Mire észbe kaptak zsáknyi volt mindenből. Azt le lettek építve az öregek. Másodiknál már nem lesz ilyen, meg ugye maradt is az első gyeremktől.
-
tildy
nagyúr
válasz Real_Necro #13926 üzenetére
Ma is tanultam valamit. Sosem hallottam meg az angolaknarol Koszi
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
bugizozi
őstag
válasz DeFranco #13938 üzenetére
"mi mindig ellene voltunk a játékhalmozásnak, nem is vettünk soha "pluszban" játékot, és alkalomra is csak szerényen, mégis annyi játéka van"
Jajj ne is mondd ... ez a halálom nálunk is, de ismerősi körben is ezt látom hogy bokáig járnak a játékokba, én nem értem mire jó ez kérdezték karácsonyra is hogy mit kérünk, mondom pelenkát, mert az a leghasznosabb most, erre kiröhögtek... meg most húsvétra is kapott valami apróságot, mondom arra minek? Ráadásul úgy, hogy van egy 2 és egy 6 éves unokaöccse, ahonnan lapátolják át hozzánk a megunt/kinőtt játékokat. Mondom akkor adjátok azt neki ünnepre, ne csak úgy, dehátaznemolyan....
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
DeFranco
nagyúr
válasz tboy93 #13935 üzenetére
mi mindig ellene voltunk a játékhalmozásnak, nem is vettünk soha "pluszban" játékot, és alkalomra is csak szerényen, mégis annyi játéka van Elnök úrnak, hogy gyakorlatilag lehetetlen elkobzással fenyegetni.
főleg úgy, hogy egy kaviccsal meg egy darab papírral eljátszik fél napot.
-
Real_Necro
veterán
válasz tboy93 #13935 üzenetére
A fiamat nem lehet legoval zsarolni. Ellenben ha a kábeleit vagy az USB hubját akarnám elkobozni... komolyan, mindene a kábel, meg amit lehet dugdosni, kötözni.
Most rendeltem neki egy AA akkuval működő powerbankot, mert a Li-Ion-t már majdnem felrobbantotta egyszer, valamint néha melegszenek a kütyük rendesen, amit összekötöz...„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Ezekiell
veterán
válasz davenport #13934 üzenetére
Feleségem és sógorom kisgyerekként a nagy ruhásszekrény tetejéről ejtőernyőztek egy szatyorral Tényleg csoda, hogy életben maradtunk gyerekként
-
mukisrác
aktív tag
válasz davenport #13927 üzenetére
Kincsek, meg fel és le mászkál?
Majd amikor arra eszmélsz hogy a galéria (emeletes) ágy felső szintjéről verseny ugrálnak a földön lévő babzsákfotelre
Sőt nálunk az első naptól nem rendeltetés szerűen használták, oldalt kívül másztak fel, s le.
Amúgy van kisméretű, szobai trambulin is. Nekünk muszáj volt beszerezni 2 hiperaktív gyerek mellé...Oneplus 10T, 8/128 , Amazfit GTS3
-
Ezekiell
veterán
válasz Real_Necro #13926 üzenetére
Akkor a homokozó inkább rád veszélyes..
-
DeFranco
nagyúr
-
nagyúr
válasz davenport #13927 üzenetére
Ne aggódj. Én túléltem 3 agyrázkódást iskolás koromig. Egyszer tyúkól tetejéről ugrottam le, egyszer óvodában a mászóka tetejéről estem le, egyszer meg kirepültem a hintából és fejre estem Ezen kívül csak bicikli lánckerék nyittota fel a lábszáram, meg kutya harapott meg. Nem is értem, anyáméknak hogy nem hullot ki az összes haja. (Na jó, faternak kihullott )
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz tboy93 #13924 üzenetére
Ne is mondd. Abban lakunk és most kaptak emeletes ágyat, hogy beférjen a nagyobbik íróasztala. Viszont a kicsi is rászokott hogy felmászik a felső ágyra, (mindjárt négy éves), és felhordja az összes kincsét. Az ő lemászásait mindig aggódva figyeljük a feleségemmel.
No money, no honey.
-
Real_Necro
veterán
Én a homokozót tartom veszélyesnek. Nem régen gyerekek úgy kihordták belőle a homokot az angol aknába, hogy kis híján felrobbantam, mikor észrevettem félig feltöltve a vízelvezetőt...
-
tildy
nagyúr
válasz Elemental #13921 üzenetére
Na most miert vagy ilyen diszkriminativ, elvenned a panelban, vagy lakasban elo gyerekektol az ugralas oromet? Hat nekik nincs is kert!
Amugy mint regebben leirtam, itt 6 even alulinak nem ajanljak a trambulin, mert egyszeruen olyan durva rugos erohatas a gyerekek labara, ami alapesetben a termeszetben nincs. Volt aki mar combjat torte emiatt. Pedig figyeltek ra a szulok. Es akkor mar azt nem is mondom, hogy egymasnak utkoznek, mert egynel tobb geyrek van benn. De ez ugy latszik csak az en heppem, meg a ferjeme. Mi mindketten az egyik legveszelyesebb gyerekjateknak tartjuk, foleg amiatt, mert rendszeres, hogy nicns betartva a hasznalati utasitas.
De reszemrol ennyi.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Elemental
addikt
Engem meggyőztél. Kiteszek az udvarra egy ágyat
-
tildy
nagyúr
válasz Ghoosty #13919 üzenetére
A fejvege faltol 10 cm-re , ugyanis ott megy a radiatorhoz a cso, es ilyen 10 cm-es padka van. Nincs ejjeliszekrenyunk. A padlo pedig padloszonyeg, alatta 1 cm-es szivacs alatettel. Mindegy. Azert tartom biztonsagosabbnak, mert ott vagyok mellette, kozvetlen. Trambulinon meg lattam mar szulok latokoren kivul ugralni g0yereket ( 6-8 evest)
-
Ghoosty
őstag
Nem tudom, nálatok hol van az ágy, de nálunk a fal mellett. A fal meg elég kemény.
Ennek az eredménye agyrázkódás hányással mindennel, meg kórházban alvás megfigyelés miatt.
A másik, hogy általában egy ágy kisebb, mint egy trambulin, elég könnyű úgy érkezni, hogy egyik láb még az ágyon, másik már mellett, ágyon nincs védőháló ami megfogná szóval simán érkezhet éjjeli szekrényre ott hagyott játékra de csak simán a kemény padlóra.
Nem is értem hogy tarthatja valaki biztonságosabbnak az ágyon való ugrálást, mint egy védőfelszerelésekkel ellátott erre való eszközt.(Nálunk sem lehet az ágyon ugrálni, de az eset nagyszülőkkel történt, mikor nem voltunk ott.)
-
jansky1
senior tag
Ok, felfogtuk, Trambulin = sátán, maga a megtestesült ördög. Mi, meg a sz@r szülők vacogó fogakkal várjuk, mikor viszi el a gyerekeket a gyámhivatal, mert ketten ugrálnak benne. Omg.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz tboy93 #13916 üzenetére
Az agy széle műbőrrel borított szivacs plusz alatta fa. Nem veri be a fejet . Szerencsére mem nagyon ugrálnak , csak heti 1-2x 5 perc . Attól a 15 kikötők nem lesz baja . Vendégségben meg nincs ugri-bugri .
Hamarabb esik ki trambulinbol vagy koccan össze mással , főleg ha a trambulinon előírásra tesz magasról jópár szülő , tiszteket a kivételnek"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
nagyúr
Az, hogy ido kerdese mikor esik le rola. Semmi kedvem a balesetire rongyolni, mert megfejeli az agya szelet. Masreszt ne tegyen tonkre semmit, az agyracs nem ugralasra lett kitalalva. Ahogy a kanape sem. Harmadreszt ha ezt itthon megszokja, vendegsegben is természetes lesz. En total kiakadnek, ha ismerosom gyerekei ugralni akarnanak a butoraimon. Volt ra pelda, hamar le lett love a buli. Nalunk ez nem szokas.
Persze mindenki azt enged meg otthon a gyerekének amit akar, en nagyon nem olyan szulo vagyok, aki mindent megenged.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz Elemental #13910 üzenetére
Hat pedig csak egy ember lehetne benne. Ket embernel mar konnyu a serulesvesely, hajaj, ha veletlen egymasra esnek....
Real_Necro: vegre valaki, aki ertelmesen es jol akarja hasznalnia trambulint a szabalyok betartasaval.[ Szerkesztve ]
-
jansky1
senior tag
Nálunk ma is hárman nyomták a 240-esben
-
Elemental
addikt
válasz zsoltzsolt #13911 üzenetére
Az már az extrém sport kategória
-
Elemental
addikt
válasz Real_Necro #13909 üzenetére
Lányommal rendszeresen kettesben használjuk.
Meg persze függ az életkortól is. Három 2 evést nem engednék be egyszerre. -
Real_Necro
veterán
válasz Elemental #13908 üzenetére
Nálunk egyszerre 1 ember lesz benne, ismerettségi körben volt már törés abból, hogy nem tartották be.
-
Elemental
addikt
válasz Real_Necro #13902 üzenetére
Nekem is akkora van. 180+ kilósat vettem, hogy többen is használhassuk egyszerre
A trambulin élményéről mindent elmond, hogy ahány vendég gyerek jön, mind imádja. Ki sem lehet őket rángatni belőle. -
TheMarci
addikt
Nekunk is van trambulin, nagyon szeretik a kicsik, meg kell tanitani oket, h figyeljenek egymasra, huzzak be a cipzart, ne a halonak ugraljanak, es igy tok jol elvannak, mondjuk szerencsere nagyobbat vettunk, igy elfernek benne ketten.
Utolag csodalkozom ilyenkor, hogy gyerekkorunkban a betonozott jatszoteren a fem jatekok kozott (fem korhintaval az elen, amikor beporgettuk) hogy maradt mindenki egyben.Do You Dream?
-
jansky1
senior tag
Ezekhez a szabályokhoz képest nálunk anarchia van. Nem mondom, hogy azt csinálhatnak, amit csak akarnak, de így nincsenek bekorlátozva. Visszatérve, nincs a környékünkön gyerekes ház, ahol ne lenne az udvarban trambulin.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz tboy93 #13904 üzenetére
Ágyon, sarokülőn nálunk is tilos.
Fiam egyszer majdnem az orrát törte össze miatta, amikor a korlátnak ütközött.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
tildy
nagyúr
válasz Real_Necro #13902 üzenetére
Van egy elég hiper fiam, pillanatra bemennek egy pohár vízért tuti akkor törne ki a nyakat. Nálunk nem lesz, ágyon ugrálhatnak.
-
Real_Necro
veterán
A legtöbb baleset pont a nem rendeltetésszerű használatból ered. Amit leírtál teljesen erre utal és erről nem csak a gyerek tehet.
Bátyáméknak nagyon régóta van trambulinjuk, 366cm-es. A legnagyobb gyerek 13, a legkisebb 2 éves. Tapasztalatuk, hogy fejlődés szempontjából rendkívül jó dolog. Persze csak felügyelet mellett használták mindig a gyerekek.
Ha lehet újra kapni, nálunk is lesz...„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
tildy
nagyúr
válasz jansky1 #13900 üzenetére
Nem a halon at. aA halo cipzara nem volt behuzva , jott ki a trambulinrol, neki a keritesnek. En mar csak a hatalmas puffanast hallottam. Amugy igen, elesik futas kozben meg hasonlo, de mint itt mar hoztam tobb ajanlast is, az orvosok sem ajanljak 6 eves kor alatt . Es en ahogy latom, nagyon kevesen hasznaljak rendeltetesszeruen ( pl. hogy csak egy ember lehet benne) .
REal Necro: volt.
Itt rengeteg baleset van trambulin miatt, mindent elmond, hogy a nyari traumatologiai balesetek legnagyobb resze trambulin, csak utana jon az osszes tobbi , pl jatszoter, biciklivel eleses, stb.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Horgász topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia