- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 12. nap: REDACTED
- 2025 - Melyik játékot várod a legjobban a következő évben?
- Call of Duty: Black Ops 6 - Napokon belül indul a Squid Game event
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 11. nap: Orc Must Die 3
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 10. nap: Kill Knight
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz Real_Necro #12499 üzenetére
mi pihenőszékben oldottuk meg amíg kellett
-
Real_Necro
veterán
válasz DNReNTi #12497 üzenetére
Mi 40ért vettük használtan. Egyébként van, aki autós hordozóban etet, amit nekünk gerincdoki nem ajánlott.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
DNReNTi
őstag
válasz Real_Necro #12496 üzenetére
Hat mondjuk ez arban eleg overkill...
but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
Real_Necro
veterán
válasz DNReNTi #12495 üzenetére
Volt már téma, vannak újszülött kortól használható etetőszékek (nekünk Peg Perego Siesta van). Nem olcsóak, de teljesen dönthető. Mi is így használjuk a 7 hónapos lányunknál.
Doeeg:
Rotát leszámítva szerintem nem kell ilyenkor túlzottan aggódni, ügyelni kell a megfelelő higiéniára (nyál/hapci cserét mellőzni) és annyi. Inkább az, hogy pl szuri után nyűgösebb a gyerkőc meg fájhat a szuri helye, kevesebb a türelme másikhoz. Mi ezekre szoktunk figyelni.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
Lanyunk 6 honapos mult, de magatol felulni meg nem tud. Szeretnenk neki lassan etetoszeket venni, ha lehet olyat, ami helyett nem kell fel ev mulva ujat venni. Lenyegesen kenyelmesebb lenne a hozzataplalas, viszont bizonytalan vagyok, hogy szabad-e hasznalni etetoszeket, akkor is ha meg magatol nem ul fel?
Ha igen, mire figyeljunk oda a vasarlaskor?
Eleg nagy a kinalat, es arban is komoly a szoras.
Koszi!but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
Ghoosty
őstag
Mikor a mi gyerekünket oltották, akkor pár napig kíméltük. De az egyáltalán nem érdekelt, hogy a másik gyerek mikor volt oltva. Az oltás nem fertőző, mivel a gyerek oltások nem tartalmaznak élő kórokozót. Ha tünetei is vannak, az csak immunreakció, nem a kórokozó terjedése okozza.
-
Sziasztok!
12 hetes múlt babóca, elérkezett a közösségbe vivés, babanézés ideje - mármint a család eddig is járt ide, és a városban is már régóta járunk-kelünk emberek közt, de most konkrétan a 2-6 hós illetve 2-3 éves gyerekekkel jönnének majd az ismerősök, barátok, és mennénk mi is.
Ki hogy viszonyult ezekhez? Ugye kb. havi váltásban vannak a piciknél az oltások, a nagyobbak meg már konkrétan hurcolhatják a betegségeket is...
Pl. asszony barátnője egy - szinte a miénkkel egyidős - babával jönne a héten, és mondta hogy most kapják a Bexsero-t. Na most erre nem nagyon tudok mit mondani, holnap ő is és mi is megérdeklődjük a saját orvosunkat, hogy 1-2 nappal oltás után hozhatja-e a csemetét hozzánk, nyilván ha a legkisebb ellenkezés is van bármelyik orvostól, simán hazaküldöm akár az ajtóból is De biztos lesz, aki nem is szól majd előre, hogy oltva van / beteg a gyerek...
Szóval ilyen irracionális elzárkózást sem akarok csinálni a gyerekes családoktól a következő egy évre, mert ugye egyrészt négyhetes kora óta BKV-zünk, boltozunk, sétálunk, most hétvégén meglesz az első 2-3 órás autóút mamáékhoz... Úgyhogy lehet hogy durvább közegnek is kitettük már, mint egy-egy frissen oltott babacimbora, aztán kutya baja (anyatejes, szokták mondani hogy számít).
Meg aztán ilyenkor mindig eszembe jutnak a testvérek, a beoltott gyerek mellett terhes anyukák, stb... szóval ki hogy kezelte ezt? Nem kell meggyőzni senkit semmiről, csak sztorizzunk
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
tildy
nagyúr
válasz mirci18 #12483 üzenetére
Nekünk a Smart trime nem vált be, de a babyzen yoyo babakocsit meg 2.5 éves korában is használtuk . Legjobb vétel volt. Most a kisteso megy benne, a fiam meg utazik a buggyboardon , ha faradt.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
DeFranco
nagyúr
válasz adalbert1 #12482 üzenetére
mi hasonló okokból lecseréltük a graco travel systemet egy caretero monaco-ra egy idő után, Feleségemnek megváltás volt. ezt szerintem nem forgalmazzák már, de érdemes esetleg megnézni a márkát (mi azt hiszem az elefániban vettük, de érdemes szétnézni a bergonban is, olcsó de árához képest korrekt kocsikat láttunk ott, bár vannak nagyon gagyik), ez sport, de lehajtható, könnyű, de stabil kocsi volt, szerettük, egyik kereke kotyogott mert nem volt rendesen összerakva a csapágy.
aztán később kaptunk ismeretségi körből egy nagyon egyszerű nagyon vékony esernyőre csukható "átveszed vagy kidobom" babakocsit, az a legvégén jött jól mert könnyű volt, elfért a csomagtartóban úgy hogy szinte nem is vett el helyet, és tudtam simán összecsukva magam mögött húzni ha nem kellett mint a csattogós lepkét ez már csak biztonsági tartalék volt, meg ha esett a bölcsibe menet, akkor használtuk.
-
adalbert1
veterán
Köszi a véleményeket
Végső soron 2 éves koráig még van 15 hónap, szóval akkor kihasználnánk. Ami még nem tetszik ezekben a könnyű babakocsikban, hogy nagy részének a láb része nem felhajtható, így ha elaludna benne, akkor lóg lefelé a lába, gondolom ez annyira nem ideális.
Illetve szkeptikus vagyok a nagyon kicsi kerekekkel kapcsolatban is, a mostaniban pont ez a legjobb feature, hogy kb. bármin át lehet gázolni vele
Azt már kicsit megbántam, hogy nem költöztünk el egy liftes házba, viszont itt a környékünkön a panelokon kívül csak az újabb építésűekben van lift, azok pedig érezhetően drágábbak, mint a saját lakásunk.
Mindenesetre ma a délelőtti alvás után elmegyünk szétnézni a Brendonba, hátha személyesen meggyőzőbbek, illetve lehet, hogy 1-2 ülést is kipróbálunk (még abban a témában sem hoztam döntést, igaz, még csak most lesz lassan 9 kg a gyerkőc, szóval még 1-2 hónapot akár a hordozóban is kihúz majd). -
DeFranco
nagyúr
besafe izi comfort x3-at nézzétek meg, kényelmes ülés, hosszabb távon is jól utazik benne a baba, biztonságos, és könnyen dönthető. a használtaknál arra kell figyelni hogy körbe van habbetétezve nagyon durván és ezek szakszerűtlen ki-be rakásnál törnek mint a ropi, kevés a sérülésmentes. mi kifogtunk egy hibátlant, és mi sem törtük meg amíg használtuk, szóval nem törvényszerű. egyébként elemenként 7k-ból vagy komplett szettet kb. 20k-ból felújítják és akkor egy új ülésed van, szóval ha jó az ár és ki tudod alkudni ez sem válóok.
mi néztünk még römereket, azok is jók, cybexek általában pajzsos rendszerűek azt van amelyik gyerek/szülő bírja van aki nem.
[ Szerkesztve ]
-
rizso
addikt
Sziasztok!
Mik azok az általánosságban ajánlott ülés típusok, amikre érdemes vadászni a használt piacon? Gyerek most már szépen ül, 9kg körül van, nem nagyon szeret a hordozóban utazni most már.
Asszony mindenképpen el akar ma menni valamelyik bababoltba, de én azért megnézném a használt piacot is, hátha ki lehet fogni egy jót olcsón...
Isofix nincs a kocsiban.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Real_Necro
veterán
válasz mirci18 #12485 üzenetére
Igen, ilyen nálunk is volt, kényelmesebb, ha cipeli valaki... ezért próbálkozik. Ha elfárad és azért nem tud tovább menni azt lehet érezni. Legalábbis nálunk így volt.
-
mirci18
addikt
válasz Real_Necro #12484 üzenetére
Mi is próbálkozunk sétával meg műanyag motorral.
De az a bajom vele hogy egyenlőre keveset megy azt is csak össze vissza cikázva egy pár tízméteres körben.
Tegnap voltunk erdőn gombászni ott viszont egész szépen jött utánam vagy 500 métert.
Igaz hogy folyton fel akarta magát vetetni meg vagy tízszer elesett az apróbb gallyakban de élveztük nagyon.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
Real_Necro
veterán
Kb 2 éves korban elhagytuk a babakocsit, inkább sétáltunk vele lassan vagy kisebb távokat mentünk. Az elején még azért hamar elfárad, ahogy el kezd totyogni.
Anno szemezgettem Brendonban a gb pockit+ összecsukható babakocsival, az ledönthetö és nagyon könnyű, de kicsi a kereke, meg nekünk csak pár lépcsőfokon kellett átjutni.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
mirci18
addikt
Egy jó babakocsi vagy sportkocsi sokáig jó szolgálatot tesz.
A fiam nemsokára két éves lesz de a mai napig van olyan hogy a babakocsijában altassuk vagy éppen utaztassuk.
Mellette egy Smart Trike triciglit is használunk.
De időnként még tesóm kisebbik gyereke is (4 éves) belekérezkedik ha úgy érzi hogy újra baba.
Mi sportkocsit nem vettünk mivel vidéken lakunk nincs rá szükség.
Nem irigyellek titeket a lépcsőzés miatt.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
adalbert1
veterán
válasz tboy93 #12347 üzenetére
Kicsit rég jártam erre, így eddig nem volt alkalmam írni:
Gratulálok!Víz témához: mi csapvizet iszunk, a gyerkőcnek a tápszert babavízből készítjük. Most múlt 9 hónapos, főleg anyatejet iszik, de napi kétszer kap tápszert is, illetve mennek a pürésített dolgok, illetve a nagyon kicsire vágottak is hozzátáplálásnál, itt még evés után szokott pár korty sima babavizet is kapni.
Azt honnan lehetne megtudni, hogy a fő vízvezeték ólomból van-e?
Az újrahasznosítható palackok mellett engem is jobban zavar a rengeteg eldobható pelenka, viszont ez egy olyan hasznos kényelmi funkció, hogy itt inkább úgy döntöttem, hogy bevállaljuk a plusz környezetterhelést a moshatóval szemben.Lenne rögtön egy kérdésem is: mivel már tud ülni a főnök, ezért azon gondolkoztunk, hogy a dögnehéz 3 in 1 babakocsinkat lecseréljük valami könnyű, esernyőre vagy lapra összecsukhatóra (a mostaninál a váz 9 kg, a sport rész olyan 4-5 kg még mellé), mivel legtöbbször anyuka vagy a nagymama cipeli napközben gyalog a harmadikról le és fel (sajnos nincs lift).
Itt a síkba dönthetőkkel kapcsolatban van valamilyen tapasztalatotok? Ebben is tud kényelmesen aludni a gyerek, mint egy komolyabb sport babakocsiban, ami szintén síkba dönthető? Illetve van valami bestbuy, ajánlott márka/típus? Gyorsan körbenézve persze, hogy 150k környékén lehet kapni újonnan olyat, ami mindent tud, de ennyit nem szeretnék elkölteni rá.
Akinek esetleg nagyobb a gyereke, annak mi a tapasztalata, reálisan hány éves korig létszükséglet a babakocsi? Mert lassan már kezd állni is a gyerkőc (igaz, még csak a kanapé szélénél kapaszkodva feláll, utána vissza is ül, mert még nem tudja tartani magát), gondolom, miután már tud menni, akkor már inkább csak kiegészítőnek kell, ha elfárad, nem? -
DeFranco
nagyúr
szerintem nézzétek ki hogy mit akartok és utána várjatok ki egy akciót bárhol, a lényeg hogy előre tudjátok hogy mit szeretnétek megvenni. esetleg német amazonon nézzetek szét mi majdnem onnan vettünk mert versenyképes volt az akkori itthoni akciós árral.
15-36-osból én nem vennék használtat azt elég sokáig használják nem növik olyan hamar át mint a 9-18-ast. kiülik, lelakják és annyi idő alatt már a műanyag is öregszik érezhető mértékben.
-
Möhe
addikt
Sziasztok!
15-36 kg ülést kell venni a gyereknek, de használtban próba nélkül nem szívesen ugrom bele. Lehet tudni hogy mikor lesz leárazás vagy valami akcio a brendonban? -
Elemental
addikt
Személyautóban a hátsó üléssoron rakhatók középre az ülésmagasító? Van normális három pontos biztonsági öv.
-
jansky1
senior tag
Vegyes csoportok vannak nálunk is. Nincs gond az iskolai felkészüléssel. Csoportban az óvó nénik ügyesen le tudnak ülni velük, a fejlesztőpedagógussal meg nem is a csoportszobában, hanem más helyiségben van a foglalkozás.
[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
válasz zsoltzsolt #12471 üzenetére
Nekünk ilyen szempontból szerencsénk volt. A körzetes sulinak jó a híre. Ott voltunk minden előkészítőn, a tanárok szimpatikusak nekünk is, lányomnak is. Plusz az ovis csoportunkból a nyolc ballagó gyerekből hét osztálytárs lesz. Bár ez lehet, hogy nem is olyan jó...
-
zsoltzsolt
addikt
válasz Elemental #12470 üzenetére
Igen, sajnos ez előfordul.
Iskola keresésnél is mindenki figyeljen oda, hogy ne jó iskolát, hanem jó pedagógust, tanító nénit, bácsit keressen
Vigyétek magatokkal a gyereket, hogy tetszik-e neki vagy sem. Érdemes nyílt napokra elmenni, érdeklődni azoktól, akinek a gyereke az adott pedagógushoz járt. Milyen a híre, szeretik-e a gyerekek, stb, stb.[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
válasz zsoltzsolt #12469 üzenetére
Hát igen, nálunk két csoport van, aki a mi csoportunkban van, az szereti az óvodát, aki a másikban, az utálja. Van a másik csoportban egy nagyon furcsa óvónő.
-
Elemental
addikt
válasz DeFranco #12464 üzenetére
Mindenre van jó, és rossz példa, amúgy nekem is ez ugrott be, amit te írtál (sosem voltak elkülönítve a gyerekek). Az én lányom most ballagott, vegyes csoportban, az óvónő, az óvodai tesztek, és az én meglátásom szerint nem lesz gond a sulival. Sajna, vagy nem, a gyerekeknek is vannak képességeik, egyiknek valami nehezebben megy, másiknak könnyebben, egy csapatban folyamatosan vannak visszahúzó erők, amiknek a csapat issza meg a levét. Viszont szerintem az egy természetes dolog, ha pl jönnek a kicsik, és a nagyok megszokják, hogy nem csak ők vannak a világon, vagy talán be is segítenek a kicsik beilleszkedésébe. Nem tudom nem vagyok pedagógus, de szerintem az életre való felkészülésben jobb a vegyes csoport.
-
DeFranco
nagyúr
válasz zsoltzsolt #12465 üzenetére
lehet jó az óvoda, a gyakorlatban nem ezt látom
-
Real_Necro
veterán
válasz zsoltzsolt #12465 üzenetére
Szerencsére intézete válogatja. Amelyeket én ismerek, ott foglalkoznak a felkészítéssel és van elég ember.
Siralmasabb inkább az, hogy vannak gyerekek, akik mikor oviba kerülnek tanulnak csak meg evőeszközzel étkezni, pohárból inni, vagy éppen csak az asztalnál megmaradni míg ebéd van...szerintem.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
zsoltzsolt
addikt
válasz DeFranco #12464 üzenetére
Majd ha a gyerkőcöd nagycsoportos lesz (vagyis lenne, mert vegyes csoportban van) és az iskolára felkészítő foglalkozásokat nem tudják megtartani, mert pl. épp a háromévesek beszoktatása megy, egyik sír, másik bepisil, harmadik hisztizik, miközben az egy szál óvónő próbálna a nagyobbakkal foglalkozni, hogy felkészültek legyenek az iskolára... Na, ha a gyereked majd ezt átéli, akkor beszélgessünk újra erről. Nem vagyok teljesen a vegyes csoport ellen, de sajnos látom a gyakorlatot (munkámból adódóan).
Egy három és egy hatéves között hatalmas a különbség. Mindenben. Az igényeik is teljesen mások.[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz zsoltzsolt #12463 üzenetére
ja, mert a világtörténelem arról szól hogy gyerekek éves korkohorszokban elkülönítve nőnek át a kisgyermekkoron...
a természetes felállás az hogy a gyerekek úgy vannak egy rakáson ahogy vannak aztán mindenki feltalálja magát meg érvényesül ahogy tud és ezzel fejlődik, a nagyobb húzza a kisebbet a kisebb törődésre tanítja a nagyobbat a felnőtt meg akkor szól bele ha javítani kell a normakövetést.
nincs ezzel semmi gond, ha nem harapózik el a nagycsoportosterror (amihez kell a szülők kb. egyöntetű ignorianciája is, mert ha megkérdezed a gyereket, elmeséli hogy koloska ököllel kéri a lapát) akkor teljesen vidám tud lenni egy vegyes csoport.
[ Szerkesztve ]
-
zsoltzsolt
addikt
A sok vegyes csoportos válaszra..
Végülis egyébként mindegy lenne, ha normális az óvónő Ő a helyzet kulcsa (néha sajnos) -
Real_Necro
veterán
válasz zsoltzsolt #12459 üzenetére
Nem vegyes csoport, kb a fiam kerül csak a középbe.
-
senior tag
válasz Elemental #12460 üzenetére
A kicsivel valamikor hónap közepére várjuk a bölcsödei döntés eredményét, reménykedem benne hogy nem kell elmélyednem az ezzel kapcsolatos jogszabályokban.
@(#12459) zsoltzsolt: Az a gond, hogy ettől ez még nem lesz attól vegyes csoport, hogy kapnak 1-2 kiscsoportost.
[ Szerkesztve ]
No money, no honey.
-
Elemental
addikt
válasz zsoltzsolt #12459 üzenetére
Ez van ezt kell szeretni.
Lányomat is elutasították anno a mi utcákban lévő oviból, aztán elmentünk az ügyvédhez, aki feltett nekik pár kérdést, postafordultával jött a válasz, hogy felvették
-
zsoltzsolt
addikt
válasz Real_Necro #12458 üzenetére
Ezek a vegyes csoportok nem igazán jók, de ez szigorúan magánvélemény. Sok előnye van, de több a hátránya.
-
Real_Necro
veterán
válasz davenport #12456 üzenetére
Talán még lesz mellette 1-2 kiscsoportos is. Kollégám egyik gyerkőce is került így oviba, azt mondta nem volt gond, mert a nagyobbak "húzzák" magukkal.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Real_Necro #12454 üzenetére
mi is megkaptuk az értesítést, felvették Elnök urat is oviba.
-
senior tag
Az ovi erről mondott valamit? Lesz még más kiscsoportos is ott? Nálunk eleve vegyes csoportok vannak, de az összes az, itt működik, de ott ahol külön vannak, ez igényel némi szemléletváltást.
No money, no honey.
-
Goose-T
veterán
Nem nagyon harap szerencsére, csak nagyon ritkán fordul elő.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Real_Necro
veterán
válasz Goose-T #12453 üzenetére
Nálunk fiam 1 éves korában volt elválasztva az anyatejtől, lányommal is így fogunk tenni. Feleséged hogy bírja a "harapást"? Sógornőm a gyerekek 3 éves koráig adott nekik cicit, de már visított a végén.
Az elapasztás feleségemnél nem volt problémás, egy ideig kellett mellszívót használni, aztán szépen lecsökkent a mennyiség.Fiamat meg felvették oviba. Nem volt egyszerű a dolog, mert első körben elutasították, merthogy szeptember 14én tölti be a 3 éves kort, így igazából nem óvodaköteles még. Írtunk fellebezést és nem régen kaptuk meg az elbírálást, hogy felvételt nyert, mert lett üresedés. Középső csoportban fog kezdeni, mert egyelőre ott van hely. Kíváncsi leszek hogyan fogadja majd.
-
Goose-T
veterán
válasz Real_Necro #12452 üzenetére
Nálunk most 20 hónapos a kisasszony, de most nem igazán a fogával szenved, hanem újra megpróbáljuk leszoktatni a ciciről. Tavasszal már elkezdtük, viszont közbejött egy rotavírus+kórház+infúzió kombó, aztán amiatt megint több cicit kapott a kelleténél, hogy legyen valami benne, így lehúzhattuk a klotyón az addigi eredményünket. Most pár napja újra próbálkozunk azzal, hogy este és éjszaka egyáltalán nem kap cicit. Az első éjszaka durva volt, talán háromszor is felébredt, mindhárom alkalommal kb. fél óráig visított mászkálva és a földön fetrengve. Következő éjszaka már talán csak kétszer volt ilyen kis epizód, most meg már csak egyszer van, akkor is csak pár percig tart a visítás. Reménykedünk, hogy pár nap alatt ez is megszűnik, aztán lehet leépíteni a nappali cicizést is. Sajnos/szerencsére a feleségemnek sok teje van, ezért nem lehet hirtelen elvágni a cicizést, mert akkor neki is nagyon rossz.
Szerk.: a nagytesója (4,5 éves) példás tűrőképességet tanúsít, ugyanis egy szobában alszanak, csak a visításkor visszük át a mi ágyunkba, de ő csak alszik rendületlenül, nagyon ritkán panaszkodik csak.
[ Szerkesztve ]
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Real_Necro
veterán
válasz tboy93 #12450 üzenetére
Kis szünet a fogzásig.
Nálunk egyelőre változó, hajnalban egyszer fel szokott ébredni, de megkapja cumit és percek alatt visszaalszik... ellenben valószínűleg a felső fogak is kezdenek kibújni, így 4:42-től 6-ig ébren tartotta anyát.
Tegnap volt párom a csemetével védőnőnél, megállapították, hogy méretben 9 hónapnál tart a 6 hónapos lányunk.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
A kisasszony holnap lesz egy hónapos. Ma átaludta az éjszakát, párom elfelejtette felkelteni enni. 9-től reggel 6-ig szunyált, utána fel lett keltve, mosolygósan ébredt
-
Ghoosty
őstag
Én nem láttam benne semmilyen lenézést, úgy általánosan. Negatívan konkrét kezelési módszerek voltak beállítva.
Amúgy sajnos kisebbségben vannak azok, akik rendelkeznek a 'fülön be, fülön ki' képességgel. Konkrétan az én párom sem. Bár nem kajálta be a hülyeséget, de folyton bizonytalan volt, mi van ha mégis nekik van igazuk, mi van ha nem jól csinálja stb. Viszont hamar rájött, hogy neki ez nem jó és kerüli az ilyen csoportokat. -
tildy
nagyúr
válasz Melack #12443 üzenetére
Vannak ilyenek is, mondjuk az ertelmesebbje ott sem ajanl ilyesmit. Amigy mi az istennyila az aloe first?!
A fiam is kutyanak kepzeli neha magat , ugat is , nincs ezzel semmi gondA bilire szoktatasrol meg annyit, itt a jo ido, ha van kert, hajra . Mi is itthon vagyunk a szuloknel, jovo honaoban lesz 3 eves a fiam, kb 1 hete nem pisilt pelusba. Nappal szabadon van pelus nelkul, ejjel kap, de szaraz marad neki. Oke neha van baleset, de a viz lemossa a betonrol. Majd szobatisztak lesznek ok, amikor megernek ra.
Mondjuk nem ertem ala generale miert kell lenezni a noket, fel nem merulne bennem, hogy a ti parotok aloe firstos, borostyanlancot propagalo asszonyka , a tobbiekre meg aki meg igen , tenni kell nagy ivbol , nem kell foglalkozni veluk, fülön be, fülön ki.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
mirci18
addikt
válasz CharlieDrop #12446 üzenetére
Engem különösebben nem zavar.
Az anyukákat más szülők véleménye a gyerekükkel kapcsolatban jobban zavar mint engem.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
Melack
veterán
válasz mirci18 #12441 üzenetére
Miért kellene kinőni? Ez nem kóros dolog. Nálunk kisasszony cica volt azt hiszem. Már nem az. Most anyuka, és a babáját eteti, öltözteti (4 múlt). A FB csoportokat emiatt is tartom károsnak az anyukák agyának (Aloe First mindenre, borostyán fogzasra, jartasd/beszeltesd minél előbb.... ), mert mindent rossznak állítanak be, ami eltér az általuk éppen olvasott könyvtől.
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
mirci18
addikt
válasz zsoltzsolt #12425 üzenetére
Alapvetően ma sokkal higiénikusabb az életünk akár kevesebb bacival betegséggel tud egy gyerek találkozni. Csak kérdés hogy vajon az vezet e valami jóra hogyha valamelyest elszeparálva neveljük óvva vigyázva.
Ha mi enélkül a sok plusz dolog nélkül fel tudtunk nőni akkor annyira rossz nem lehetett.
Az meg szerintem nem kérdés hogy a gyártókat nem érdekli mennyi felesleges dolgot termelünk és mennyi hulladékot.
A profit a lényeg.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
mirci18
addikt
válasz Real_Necro #12439 üzenetére
Nálunk is próbálkozunk a bilire szoktatással.
Esténként fürdetés előtt már egy 20-30 perccel levesszük a pelust.
Az elmúlt pár hétben már megtanulta egész szépen magától hogy a bilibe kell pisilni.
Olyannyira hogy elég sokszor egymás után próbálkozik hiába nem kell neki pisilni.
Emellett már kétszer jártunk úgy hogy kakilt a szőnyegre.
Mert persze pelus nélkül felügyelet nélkül hagytuk egy fél percre míg a konyhában voltunk.
Ezután szépen széthordta a cuccost az ágyon a plédre a takarókra párnákra.
Így két nap is cserélhettünk huzatot meg moshattuk a szőnyeget.Emellett tegnap óta strandolunk is ám a szabadban. Élvezi.
Bár sokszor többet van kint a víz küröl mint benne sokat rohangál.
22 hónaposan még jobban érdekli minden más mint az hogy nyugodtan játszogasson.
Ha kint vagyunk az udvaron az egyik percben fölül a motorjára.
Nem sokkal utána az egyik kocsijára majd ha elég volt akkor irány a tricikli.Egy kérdésem lenne. Egy két hete a fiam elkezdett egy szerepjátékot játszani.
Azt képzeli hogy egy kutya. Mindenben hasonlít hozzá.
Úgy tudom ebben a korban normális mivel ezzel fejlődik a képzelőereje és okosodik.
Ti erről mit tapasztaltatok?
Baba mama klubban néhányan furcsán néztek rá.
Mennyi idő alatt szokták ezt kinőni.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
jansky1
senior tag
válasz Real_Necro #12439 üzenetére
Az szép. Így, hogy írod esik le, hogy amióta megvan a pici, nem voltunk moziban (1 év). Mondjuk lehet ez a pazar filmválaszték oka is, mert színházba meg eljutunk.
-
Real_Necro
veterán
Nálunk most fiamnál a kisbugyis korszak van. Tegnap már fél napig csak a bilibe ment a pisi.
Valamint végre eljutottunk másodszor is moziba, mióta gyerekek vannak.
-
-
tildy
nagyúr
A babaviz palackja majdhogynem elhanyagolhato ahhoz a majd egy tonna eldobhato pelusboz képest , amit egy gyermek a szobatisztasagig elhasznal.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Mi meg nem tudjuk megkapni a kethonapos oltast egyelore, mert magyar taj kartyaja nincs a picurnak, fizetosen meg nincs a rendszerben. A központban sem tudták megmondani a háziorvosunknak. ( most egy honapot idehsza vagyunk)
-
válasz DNReNTi #12431 üzenetére
+(#12432) Real_Necro
Én azt tippelem, hogy azért mondta a doktornő a megelőző kúpot, mert látta feleségemen, hogy kicsit kész van, és így hátha megnyugszik. Az elmúlt napok elég nehezek voltak (egy 9 hetes gyerek anyukájához képest is), azért is kelek én mostanság hajnalban tutujgatni a pöcsöst.
Kicsit sajnálom is szegényt, hogy egyáltalán szenvedtünk a kúppal, gondolom nem volt neki kellemes érzés, így utólag anya is azt mondta, hogy legközelebb csak utólag.
Persze ez nem mentesít minket, hogy valószínűleg elég csúfos kudarcot vallottunk volna, ha tényleg kell a lázcsillapítás miatt.
(#12434) DeFranco az estinél farpofa összeszorítás is volt, egész addig maradt bent a kúp, amíg szorította feleségem, de nagyon lilult már a pici feje az erőlködéstől, úgyhogy asszony adta fel előbb, a gyerek meg is hálálta egy kis kaksival meg az olvadt kúppal a tenyerébe
Igazából csak örülni tudok, hogy annyira elemében volt, hogy simán megküzdött velünk meg a kúppal.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Real_Necro
veterán
válasz DNReNTi #12431 üzenetére
Mi sem adtunk elöre, csak mikor fajt a laba es nem tudott miatta elaludni. Akkor is csak fél adagot.
-
DNReNTi
őstag
Nekunk szerencsere - eddig - nem volt gond az oltasokkal, utoljara talan 3 vagy 4 honaposan kapott, akkor volt kis hoemelkedese, de ennyi, elotte meg ennyi se. Most jon majd a 6 honapos adag, remelem ezuttal is hozza a szokasost.
Egyebkent fura, nekunk a doki es a vedono is azt mondta, hogy ne adjunk lazcsillapitot elore, mert jellemzoen nincs gond, aztan ha megis, akkor raerunk majd akkor adni.
-
Úgy néz ki, egész jól megúsztuk (koppkopp). A fiatalúr délután egész sokat durmolt, anya csak kajálni költötte fel, este megint volt egy kúp-erőlködés-kifoscsi kör, itt adtuk fel, mondván, hogy valami csak beleolvadt a 4x fél kúpból a gyerekbe (ha csak abból indulok ki, amiket láttam visszajönni, amúgy szerintem nem), ha meg mégis gáz van, majd aggódunk akkor
"Szerencsére(?)" éjszaka már a szokásos műsort hozta, evés (majd nem böfizés miatt nyűglődés) - alvás - evés (majd nem böfizés miatt nyűglődés) - nap első sugaraira szokásos bulikah (nincs még redőnyünk felújítás miatt).
Éjjel az etetések között 1-2x néztük, nem melegedett jobban, mint máskor, szúrások helye már este is csak két icipici piros pötty volt, nem dagadt be. Ma fél ötkor amikor elkezdett világosodni, már vigyorgott rám mint a tejbetök Meg kell zabálni
Ha legközelebb csak fele ilyen jól viseli majd, már annak is örülni fogunk.
-
DNReNTi
őstag
válasz zsoltzsolt #12428 üzenetére
-
DeFranco
nagyúr
viccen kívül nekem egy dologtól vannak álmatlan éjszakáim, hogy jó esély van arra, hogy mi még vígan élünk-halunk az aranykorban de a gyerekek már lehet nem lesznek ilyen szerencsések mert vége lesz a dalnak.
remény meg nem sok van, túl vagyunk azon a ponton hogy ne legyen a jelenleg civilizált területeken záros időn belül konkrét háború az ivóvízért és konkrét pusztító járványhullám rendszeresen.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Tuti megfelelö mélységig toltátok? Az első záróizom után már nincs inger és bent kellene maradnia. Esetleg lehet pont az ujjal bent tartás ösztönözte a babót kakilásra.
-
zsoltzsolt
addikt
A sok babavízről stb az jut eszembe, hogy mindenki védi a gyerek egészségét, miközben a sok palack és műanyagterheléstől meg az ökoszisztéma megy tönkre.... Kicsit túlzásba visszük az egészég misztikumát, miközben emögött sokszor csak a profit áll, persze nem a vásárlóé..
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Kéthónapos oltás után vagyunk ma, és az orvos javasolta, hogy megelőzésképp toljunk fel a kicsi huszárnak egy fél lázcsillapító kúpot. Namost. (Valahol érthető módon ) ezt a fiatalember nem kultiválta, fej vörösödik, has befeszül, 1-2 puki után egy szép adag krémfagylalt süvített anya lyukra szorított ujjbegye mellett minden irányba, nyilván kúppal együtt. Mindezt úgy, hogy kb. majdnem aludt amikor nekiestünk szegények, ennél jobban már nem lehetett volna ellazulva...
OK, gondoltuk, kijött ami ki akart, a romok eltakarítása után a kúp másik felét anya megint feltolja, ujjal ott tartja, én addig kimentem kezet mosni, hallom hogy anya visít, mire visszaértem, mindent beterített a kis manó . Újabb takarítás, újra próbálkozás, anya végül kb. egy borsónyira összeolvadt kúpdarabkát addig tologatott vissza a farpofák között, hogy valószínűleg az bentmaradt, de közel sem fél kúp mennyiségnyi. Egyelőre jól van a babó (csak kicsit kómásabb).
Van ennek a kúpozásnak valami trükkje? Vagy van már két hónaposan adható, nem-rektális alkalmazású lázcsillapító, hogyha este gond lenne?
-
tildy
nagyúr
Nálunk abszolút bevált a baba víz, amikor Magyarországon vagyunk. A normál mentes ásványvizet sokkal magasabb az ásványtartalma. Szentkirályi baba vizet nem kell külön forralni tudom belőle a tápszert csinálni. Kinek a pap kinek a papné, Mi szeretjük .
Otthon meg van tommie tippie prep machine, szűrővel."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
RaiDani
tag
válasz DNReNTi #12413 üzenetére
Mi a hozzátáplálás megkezdése óta "BLW"-zünk (5,5 hó). Nagyon érdeklődő volt már a legelején a kisfiam és szinte kinézte a szánkból az ételt. Ekkor két foga volt lent középen. Más választásunk nem is nagyon volt, ugyanis kanálból szinte lehetetlen volt etetni. Viszont ahogy adtunk egy szelet avokádót, banánt, párolt répát-cukkinit-sütőtököt-édesburgonyát a kezébe egyből majszolta. A gyümölcspépeket pedig tányérból itta meg. Kezdetben még nem tudott ülni, ezért mindig az ölünkben evett, velünk egyszerre. Nagyon élvezte és élvezi is az étkezéseket, valamint nem tudtunk olyat adni neki, ami nem ízlene. 25-én lett 10 hónapos és szinte mindent bevezettünk az étrendjébe. Jó érzés, hogy egyszerre tudunk étkezni és néhány kivételtől eltekintve egy koszton vagyunk a fiammal. Persze hozzá kell tenni, hogy minden étkezés mosakodással, etetőszék és padlótakarítással jár. De megéri a fáradozást, mint minden más. Rengetek vicces pillanatot éltünk és élünk át a mai napig evés közben. Körülbelül 8 hónapos kora óta kanálból is elfogadja az ételt és néha kifejezetten igényli is.
[blw1]
[blw2]
[blw3] -
DeFranco
nagyúr
válasz DNReNTi #12415 üzenetére
szerintem nem kell ezt túlbonyolítani. mi a svédasztalos étkezés hívei vagyunk a gyereknél, mindent megkap maga elé (persze az általunk meghatározott arányokkal, de választék van) aztán csipegessen ahogy szereti, aztán iterálunk hogy mindenből egyen ami kell neki de tudjon is választani.
amikor átálltunk darabosra, akkor is ez volt, kínálgattuk, elétettük, adogattuk, de rá volt bízva aztán amikor eljött az ideje rövid úton beszüntettük a pépet.
alapvetően a gyerek alkalmazkodik ha tudja hogy mi a cél meg ha tudja, hogy egy pontig tart a mozgástere, ha ezek a cölöpök le vannak verve akkor azon belül már adhatsz neki mozgásteret, azt ő szépen okosan ki fogja tölteni.
-
senior tag
Nálunk ennyi idősen mentek a dolgok, nem nagy mennyiségben, nem ettek belőle sokat, a tápszert jobban csípték. A nyers zöldségnél/gyümölcsnél viszont odafigyelnék arra, hogy biztosan bio/vegyszermentes legyen ennyi idősen, nagyjából 12 hónapos koráig. Nem vagyok bio mániás, de sok zöldség esetében nem ellenőrzött annak nitrát tartalma.
No money, no honey.
-
DNReNTi
őstag
válasz Real_Necro #12414 üzenetére
Fog meg nalunk egyaltalan nincs is, pedig csak par het van a csajaink kozott ha jol emlekszem. El tudom kepzelni, hogy egy jo puhara parolt zoldseghez nem is kell fog, elvegre nagymuter is megeszi , de azt mar nehezebben hiszem el, hogy igy egy rendes adag kajat meg tudna enni.
-
Real_Necro
veterán
Nálunk még csak a levét szopókázza, de a tartalmasabb részeket kitolja a nyelvével. A darabosabbak bevezetése előtt viszont nem adnék egybe ilyeneket babának. Rágni még úgy sem tud.
Lányomnak meg egyelőre alsó 2 foga bújt ki, így még ettől igen csak messze van.
-
DNReNTi
őstag
Ha mar porog a topik, megoszto kerdes:
BLW (igeny szerinti) hozzataplalassal kapcsolatban velemenyek, tapasztalatok?Szemely szerint nekem teljes erteku hozzataplalaskent, nem szimpatikus, foleg, hogy a lanyunk (kozel 6 honapos, meg mindig anyatejes) szereti a pepesitett kajat. Alma, repa, fott burgonya, sutotok, ezeket, es ezek kombinacioit jellemzoen joizuen fogyasztja. E melle el tudom kepzelni, hogy mondjuk egy megparolt szelet repat, vagy egy darab brokkolit odaadunk neki, hogy o maga foghassa meg, es fogyassza el ahogy o szeretne, egyfajta ismerkedeskent a 'valodi kajakkal', de hogy ez legen a hozzataplalas fo iranya, azt nem.
-
jansky1
senior tag
Mi az egyévesnek csapvízből csináljuk a tápszert. Mi is azt isszuk.
-
mirci18
addikt
válasz DNReNTi #12399 üzenetére
Jelen én is.
Én maximum akkor adtam a gyereknek babavizet ha az anyósoméknál voltunk Ott is felforralva.
A fiam most 22 hónapos olyan 14-16 hónapos kora óta amikortól váltottunk tejitalra tápszerről leszoktunk a forralt vízről és simán csapvizet használunk az iváshoz és a tejitalhoz is.Annyit észrevettem anyósoméknál utoljára amikor náluk voltam(Békés megye Kevermes) hogy a gyerek ha ivott a vízből kihányta.
Megjegyzem anyósomék elmondása szerint ők azt a vizet amit isznak szeretik de én nem tudom meginni mert van egy érdekes szaga a településen a csapvíznek.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
nagyúr
válasz CharlieDrop #12401 üzenetére
Nem igazán rajong érte, de csuklásnál szokott kapni
-
DNReNTi
őstag
válasz Real_Necro #12405 üzenetére
-
DeFranco
nagyúr
válasz Real_Necro #12405 üzenetére
basszus, nálatok sör folyik a csapból is?
@CharlieDrop: legális, csak válaszoltam a kérdésedre.
-
Real_Necro
veterán
Nekem csak a csapvíz színével van bajom, persze nem mindig ilyen (nem az én fotóm):
-
DeFranco
nagyúr
válasz CharlieDrop #12392 üzenetére
pl. hogy áll a vízben sokáig a szűrő, de ha le is öntöd róla a vizet akkor is vizes marad, ettől pang benne a nedvesség, ami kiválóan szaporítja a bacikat amit a következő adag vízzel szépen át is öblítesz.
nincs a csapvíznek semmi baja, ha a vezeték rendben van, az ólmon kívül mástól nem tartok kap rendesen kezelést, amit meg a rendszer nem tud kiszűrni azt egy szénbetét sem fogja, antibiotikumok, fogamzásgátlók.
én így gondolom de ez persze csak magánvélemény.
-
albiosz
őstag
válasz zsoltzsolt #12400 üzenetére
Én is úgy tudom, hogy remek minőségű lenne, de mi pl. 50-es években épült társasházban lakunk. A csövek állapota miatt inkább a palackosra szavazok.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- AKG Harman K72 Dj fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G935 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Sennheiser Epos GSP 370 Gaming fejhallgató // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest