Új hozzászólás Aktív témák

• updog

őstag

LOGOUT blog

Sziasztok!

12 hetes múlt babóca, elérkezett a közösségbe vivés, babanézés ideje - mármint a család eddig is járt ide, és a városban is már régóta járunk-kelünk emberek közt, de most konkrétan a 2-6 hós illetve 2-3 éves gyerekekkel jönnének majd az ismerősök, barátok, és mennénk mi is.

Ki hogy viszonyult ezekhez? Ugye kb. havi váltásban vannak a piciknél az oltások, a nagyobbak meg már konkrétan hurcolhatják a betegségeket is...

Pl. asszony barátnője egy - szinte a miénkkel egyidős - babával jönne a héten, és mondta hogy most kapják a Bexsero-t. Na most erre nem nagyon tudok mit mondani, holnap ő is és mi is megérdeklődjük a saját orvosunkat, hogy 1-2 nappal oltás után hozhatja-e a csemetét hozzánk, nyilván ha a legkisebb ellenkezés is van bármelyik orvostól, simán hazaküldöm akár az ajtóból is :) De biztos lesz, aki nem is szól majd előre, hogy oltva van / beteg a gyerek...

Szóval ilyen irracionális elzárkózást sem akarok csinálni a gyerekes családoktól a következő egy évre, mert ugye egyrészt négyhetes kora óta BKV-zünk, boltozunk, sétálunk, most hétvégén meglesz az első 2-3 órás autóút mamáékhoz... Úgyhogy lehet hogy durvább közegnek is kitettük már, mint egy-egy frissen oltott babacimbora, aztán kutya baja (anyatejes, szokták mondani hogy számít).

Meg aztán ilyenkor mindig eszembe jutnak a testvérek, a beoltott gyerek mellett terhes anyukák, stb... szóval ki hogy kezelte ezt? Nem kell meggyőzni senkit semmiről, csak sztorizzunk :)

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

Új hozzászólás Aktív témák