Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
válasz zsoltzsolt #10199 üzenetére
A Bethesda kórházban szintén szélcsöveznek... akár ajánlatos, akár nem. Amikor 5-7 órája üvölt és kiszárad és kimerül a gyerek, akkor lehet mégis csak ez a "jó" megoldás. Volt benne sajnos részünk, aztán krémeztünk meg szélcsöveztünk. Pár hónapig tart csak a dolog, aztán ha már kúszik, mászik meg felül, akkor elmarad, kitornázza magának.
De azért kíváncsi lennék, mit ajánl helyette a szakember. Minden bántás nélkül, hátha van jobb megoldás, csak még mi nem tudunk róla. Kezdjük ott, hogy a kemikáliák megbuktak, a masszázs nem segít hatékonyan.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
zsoltzsolt
addikt
válasz B-L-A-C-K #10195 üzenetére
Édeskömény tea - csodákat tesz .
Link a hatásról
Lányomat is ilyennel itattam, ha gond volt. vettem gyógynövényboltban édesköményt és megfőztem teának, finom íze van.
Mellesleg ezeket a "feldugós" izéket nem ajánlom, mint szakember. Ez egy anális erőszak, akárhogy is nézzük, és egy adag szélgörcs nem ér annyit. Mellesleg az a tea tényleg nagyon hatásos. -
Melack
veterán
válasz Real_Necro #10197 üzenetére
Nem ítélem el, ne értsd félre. Csak lehet a kaja megváltoztatása egyszerűbb. A torna nálunk is ment, párszor felnőtteket megszégyenítő módon tudott szellenteni
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
Real_Necro
veterán
válasz Melack #10196 üzenetére
Elég szigorúan betartottuk ezt mi is. Semmi puffasztó, semmi csoki, stb... hidd el, nem csak ez számít.
Ott van még az is mennyi levegőt nyel baba szoptatás közben, megfelelő e a büfiztetés...
Kolléganőm mindkét kisfia kólikás volt, kipróbált ő is mindent, aztán csak a szélcső segített, mint a mi gyerkőcünknél is. Elsőre kicsit "barbár" módszernek tűnik, de amikor látod, hogy trombitál a gyerek segge, aztán pillanatok alatt vége a sírásnak meg megkönnyebbül és szépen elalszik, akkor jössz rá, hogy ez a leghatásosabb, ha már minden mást kihúztál a listáról.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Melack
veterán
válasz B-L-A-C-K #10190 üzenetére
Nézd, itt azt kell megnézni, hogy anya mit eszik. Nálunk is volt ilyen, és nem sok minden segített. Aztán feleségem változtatott az étrendjén, és minden oké lett - többé kevésbé. Ha éjszaka nem alszotok, akkor valszeg az ebéd lesz a hunyó. Az addigra beépül az anyatejbe - mi kb így számoltuk, hogy az ebéd okozott gondokat. Reggelire a vajaskenyér nem volt hunyó.
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Real_Necro #10193 üzenetére
-
AMD Power
titán
válasz Real_Necro #10189 üzenetére
Espumisan nekünk is jó volt. Csak ajánlani tudom.
-
Real_Necro
veterán
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Real_Necro #10191 üzenetére
Azaz...
Amúgy érdekes hogy miért pont éjszaka van ez, napközbe tényleg semmi, sír ha éhes, vagy bekakilt, de ez normális, este meg mint a kis sakál...
Szerk: 1600Ft lenne a legkevesebb ha nem sírna, egyrészt sajnáljuk is mert biztos sz@r neki, na meg pont akkor nem tudok aludni mikor kellene.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz B-L-A-C-K #10190 üzenetére
BioGaia? Egy ideig jo, de nem csodaszer.
Szerk.:
A sima egyenes szelcsovet hasznaljak Bethesdaban is, keszulj fel, 1600ft egy kis darab gumicsoert, amibol nekunk kellett venni egy masodikat is, mert el tud hasznalodni, kinyulik, eloregszik az anyaga.[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz B-L-A-C-K #10187 üzenetére
Espumisan nem mindig hatasos, kezdetben mi gyerkocunknek is szelelt rendesen a hatsoja, aztan azt vettuk eszre csak gyotri, mert osszegyujti a gazokat es nagy adagban tud csak urulni. Szoval elhagytuk es hasznaltunk sima gyogyszertari narancssarga szelcsovet (amit linkeltel tul vastagnak tunik), jol bekremezve. Addig be lehet ovatosan tolni, hogy csak a vegebol 2 cm logjon ki. Aztan mozgatni ki be, kozben forgatni az ujjaiddal. Mellette terdfelhuzasos torna (csipotorna), egyenesen, valamint korkoros mozdulatokkal. Hasmasszirozas "ILU" technikaval...
Nalunk ezek valtak be.Ja es edeskomeny tea az etetesek kozott: Herbaria Babamosoly (amelyik csak keseru edeskomeny termest tartalmaz) Kamillat ne adjatok neki, leirtja a belflorat es hasmeneses lesz.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
Elkezdett a gyerkőc hasfájós lenni kb 1 hete, most 3.5 hetes. Napközben semmi gáz, eszik, nézelődik, alszik, este viszont keményen megy az ordítás. Espumisan cseppet adunk neki, de nem sokat ér, valamint ilyen szélcsövet használunk ha már nagyon gáz. Ma viszont éjféltől fél 5-ig ment az ordítás, espumisan, szélcső, etetés sem volt valami hatásos...
Ötlet?
-
mukisrác
aktív tag
válasz Real_Necro #10185 üzenetére
Nagyon sok patikát Felhívtam, sehol sincs már. Csak rendelésre van és az új áru külföldről jön drágábban mint eddig
Oneplus 10T, 8/128 , Amazfit GTS3
-
Real_Necro
veterán
Sziasztok!
Január 19-én beadattuk gyerkőcnek az első Bexsero oltást. Szerencsére még decemberben sikerült hozzá jutni. Most azon dolgozunk, hogy be tudjuk szerezni a másodikat. Több patikát felhívtunk már de mindenhol készlethiány van, egyet leszámítva (Benu), ahol az üzletvezető gondosan félre rakott a dolgozóinak 4 darabot (persze sem kifizetve, sem vény leadva nincs), így gyakorlatilag nem lehet hozzá jutni.
Valaki esetleg Bp. területén rendelkezik olyan infóval, hol lehet még elfekvőben?
-
emmm
őstag
A múlt heti témához egy írás: Apám nem ütött, anyám verhetett agyba-főbe, nem érdekelt
-
B-L-A-C-K
titán
válasz CharlieDrop #10182 üzenetére
Jogos, ez is lesz szerintem.
-
CharlieDrop
veterán
válasz B-L-A-C-K #10177 üzenetére
Akkor leírom újra. Bebattyogsz bármelyik NAV-hoz 5 perc alatt kapsz egy papírt rajta az igazolással meg adóazonosító jellel ha a kórház most már elintéz mindent, de igazolást mégsem kértek
@Tildy: megvoltunk nélküle is. A lényeg nálunk volt
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
tildy
nagyúr
válasz Balinov #10180 üzenetére
Nem. Nekunk 1.5 ho alatt megvolt az anyakonyvezes 2015-ben, 5 het alatt az utlevel. Viszont erdemes a gyerek szuletese elott 2-3 honappal mar megkerni az idopontot, mert mi is junius elejen kertunk, augusztus vegere kaptunk.
Es most azon izgulhatok, julius vegen leszek 34. hetben, es eskuvore vagyunk hivatalosak, mivel kozeli hozzatartozo nem hagynam ki. Viszont kicsit parazok is, mi legyen.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Balinov
titán
tenyleg, magyar anyakonyvezes. Most is ilyen eves varakozasi ido van a gyerekocknek elintezni a magyar allampolgarsagot, mint amit 1-2eve lehetett olvasni?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
tildy
nagyúr
válasz CharlieDrop #10175 üzenetére
Az kemeny, mi masfel honappal a gyerek magyar anyakonyvezese utan megkaptuk.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
B-L-A-C-K
titán
válasz CharlieDrop #10175 üzenetére
Nem kellett bemenni sehová nekem, mindent a kórház intéz, meg is lepődtem van ilyen, de tényleg ők intézik, már anyakönyvi kivonatot megkaptuk, meg hatósági igazolványt. De ha a kártya 1 év mire megjön az elég cink, nekem jövőhétre kellene, vagyis csak legalább az adóazonosító szám.
[ Szerkesztve ]
-
rgeorge
addikt
válasz B-L-A-C-K #10174 üzenetére
Utána lestem, igazuk van, 2017. január 1-től kell az adóazonosító jel, korábban lehetett másképp is azonosítani a gyerkőcöt.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
rgeorge
addikt
válasz B-L-A-C-K #10171 üzenetére
A nyomtatványon nem szerepel, hogy adóazonosító jel hiányában mit kell megadni (anyja neve, lakcím stb.)?
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
AMD Power
titán
válasz zsoltzsolt #10170 üzenetére
A liftes ötletre majd valamit kitalálok.
A türelmes hangnem és a magyarázás csak néha segít, Sok esetben nem.
-
B-L-A-C-K
titán
Kellene nekem a gyerkőc adó azonosítója, de még nem kaptuk meg, tegnap volt 2 hetes, a kórház elvileg intézett mindent, mondták majd postán kapjuk, ez mikorra várható szerintetek? Munkáltatómnál le kell adni a családi adókedvezményt, és enélkül nem tudom.
-
zsoltzsolt
addikt
válasz AMD Power #10168 üzenetére
Valaogy ki kell bírni, míg mentek a szakszolgálatba, ott felvesznek részletes anamnézist, stb. Igazából ezt tényleg csak vizsgálatok után lehet pontosat mondani.
Ha liftet építenétek és ezt felajánlanátok neki? no, nem igazit, mittomén papírdobozból, legóból, flakonból, ami otthon van, azokból. Vagy valami olyat játszani, amit nagyon szeret, vagy étellel, sütivel "zsarolni", hogy kap, ha bemegy a lakásba. -
AMD Power
titán
válasz zsoltzsolt #10161 üzenetére
Valami pedig nagyon jó lenne. Feleségem ma is és tegnap is sirt. Kicsinál minket a gyerek. Most még inkább gázos. 2 napig nem voltunk itthon és mamájánál volt. Akit amúgy imád és szeret ott lenni nagyon. Tegnap jöttünk haza. "Kár volt". Már most kivagyunk.Gyomorsavam az egekbe. Egy kis szimpla sétából már pokol van. Vegyük föl, nem akar beszállni a kocsiba, nem akar bemenni a házba, liftezés stb... húzni vonni kell mint valami fogyatékost. Az utcán és a házban persze mindenki minket néz állandóan. Ma pl itt a folyosón bement egy másik lakásba. Pedig csukva volt az ajtó stb.....
-
Balinov
titán
válasz Real_Necro #10144 üzenetére
Andras, Patrik az UK 3 villas vakdugot ugy huzkodta ki 1.5evesen, mint en kiskoromba a gazt a kertben.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
AMD Power
titán
válasz zsoltzsolt #10161 üzenetére
Hálás is vagyok érte. Én nagyon meglepődtem ,hogy ilyen gyorsan már jövőhéten 2x tudunk is menni majd. Mondjuk 90% ,hogy csak a feleségem fog tudni menni a gyerekkel.
-
tildy
nagyúr
válasz Real_Necro #10149 üzenetére
Nem elfenekelesrol vagy pofozasrol volt szó, hanem egy szimpla kezrecsapasrol, azért ne tegyünk már egyenlosegjelet a kettő közé. (es mint írva volt, kezelvetel megelozte).
-
emmm
őstag
válasz DeFranco #10162 üzenetére
Megint félreértesz. Én tényleg meghajlok a türelmed előtt, ami valószínűleg nagyobb, mint a miénk. Én ezt pont, hogy dícséretnek írtam és nem személyeskedésnek. Ha most emiatt gőzöltél be egy kicsit, akkor meg is értem. Sértődés meg nincs, hiába látsz ilyet bele; szimplán értetlenkedek dolgokon és próbálom megfejteni a másik gondolatmenetét. Vagy hogy az enyémmel mi a baj.
Amúgy most visszaolvasom magam, és nézem, hol kritizáltam én a módszereidet? Pláne, ha működik? Itt pont az enyémekről volt szó húzós szituációkban. Még mindig azt gondolom, hogy a darázsfészek-téma ellenére, érdemes róla beszélni, mert ez olyan téma, ami minden szülőt érint és mindenki talulhat a másiktól. De igen, ehhez az ilyen apró konfliktusokat fel kell vállalni, ehhez sajnos őszintén kell beszélni.
"ahogy te is én is kikérem magamnak, hogy valaki ezért kritizáljon vagy látatlanban azt mondja, hogy az ő problémája nagyobb, az ő gyereke akarata erősebb, az ő sorsa nehezebb mint a miénk csak azért hogy legitimálja a saját kung-fu-ját."
Igen, ebben igazat adok neked. Kár volt belemennem, ez a pont tényleg egy parttalan vita.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
pontosan ezért nem akartam belemenni, mert (általános alany) magadra veszed, felnagyítod, a saját feltételezéseid mentén interpretálod (ami normális, mindenki tudja, akinek legalább két órában oktattak kommunikációt) aztán jól megsértődsz és a végén elkezdesz személyeskedni.
konkrét alany: te kérted, hogy vitassuk meg, te mondtad, hogy bírod a meleget, menjünk ki a napra, a fentiekből látszik, hogy ez annyira nem sikerült. becsüllek és tisztellek, kommunikáltunk már annyit egymással, ismerni véllek már annyira, hogy azt gondoljam ismerlek is valamennyire de ez most nem jött össze.
ezért nem is akartam belemenni, mert egy ilyen megvitatásnak egy ilyen érzékeny kérdésben ez a várható értéke.
meg akarlak váltani? nem. semmi közöm hozzá, a te gyereked a te elképzelésed a te felelősséged.
meg tudlak váltani? nem. nem ismerem a körülményeket, és nem tudok rád erőltetni semmit ha akarok se.
van értelme pofáznom? nincs. a legjobb esetben átmegy 20% a többit félreérted, elveted stb.ezért próbáltam a minimumra szorítkozni. kérted fejtsem ki az álláspontomat. kifejtettem. erre én lettem Mr. Irreális Tökéletes Türelem Apuka. nem gondolod hogy ez gáz egy kicsit? beleszóltam én abba hogy mit hogyan csinálj?
van egy értékrendszerem, van egy gondolatmenetem amit kifejtettem csak és kizárólag a saját két méteres körzetemre érvényesen és azon kívül nem kiterjesztve (bár nyilván benne volt, hogy mit gondolok a világról és a benne levőkről de ez nem jelenti azt, hogy bárkire is ráerőltettem volna hogy meg kell ennek felelni). ezt kérted, ezt tudtam hozzáadni a közös többszöröshöz. mindenki cherrypickelheti belőle amit akar, akinek tanulság, viheti ingyen van akinek nem az meg hagyhatja figyelmen kívül.
mit ad isten mi is egy krízis közepén vagyunk, nálunk is van most egy engedetlenségi hullám, van alkalmam és időm gondolkodni a megoldásán. jó amit csinálok? nem tudom. igazam van? nem tudom. küzdök mint disznó a jégen de ahogy te is én is kikérem magamnak, hogy valaki ezért kritizáljon vagy látatlanban azt mondja, hogy az ő problémája nagyobb, az ő gyereke akarata erősebb, az ő sorsa nehezebb mint a miénk csak azért hogy legitimálja a saját kung-fu-ját.
-
emmm
őstag
válasz DeFranco #10157 üzenetére
"én nem értem félre, csak van egy trendje annak amit ír, ami kb. egybevág azzal, ami miatt én a végletekig kerülöm a fizikai fenyítést (bár nem zárom ki), mi szerint először csak fenekelés volt pelenkán keresztül egyszeri vagy kivételes alkalommal, mostanra legit nevelési eszköz (ha nem is rendszeres, értem, felfogtam) aztán már megyünk is a víz alá."
Ajjaj. Akkor már értem a problémád gyökerét. Valóban, egyszer volt egy első eset, amikor engem kezdett el rugdosni a gyerek. Erre még ti is rábólintottatok (=huh, fel lettem mentve). Később volt még erre példa (nem rugdosás), amikor kellett használnom, mert nem segített semmi sem. Szerintem egy kezemen meg tudom számolni, összesen hányszor történt meg a dolog. Emiatt én igen, (a te szavaiddal élve) legitim, valid nevelési eszköznek tartom ezt. Ebben valóban különbözik a gondolkodásmódunk. Én úgy vélem, az, hogy egy gyerek egyszer-egyszer úgymond kap egy fülest (itt ugye konkrétan elfenekelés van), az nem fogja a gyerek lelkivilágát összetörni. Sírni fog? Persze. Mi is sírtunk. Utálni fog érte? Egyértelmű. De tudni fogja-e legközelebb? Az enyém igen, már tudja mire számíthat. Viszont te úgy gondolod valamiért, hogy én, vagy mi, mint szülők, rákapunk erre, mert – működik! Csakhogy ez nem így van. Pont ez a lényege ennek - talán ez jó hasonlat lesz: mint az atombomba, amit elég egyszer bevetni (tudom, hogy kétszer tették!), és utána nem kell többet, mert egy életre megtanulják a leckét. Sőt, te még tovább is mész, és azt írod: "aztán már megyünk is a víz alá" - amit úgy értelmezek, mint további, még keményebb testi fenyítést. Ezt csak egyszer és utoljára mondom el: kézrácsapás és elfenekelés. Nincs más. Soha nem ütöttem meg sem más, sem a saját gyerekem. Ehhez a részhez nem tudok többet írni már.
"nevelni szerintem olyan dologgal kell, ami betartható és fenntartható. a "viszlek a böribe" meg "elvisz a zsákos ember" nem betartható, az ordítozás, játékmegvonás stb. nem fenntartható. ugyanis ezekre a gyerek előbb-utóbb immunis lesz és emelni kell a tétet, és el fogtok jutni arra a pontra, ahol nincs hová emelni tovább. vagy van de az már tényleg a degenerált állat szint."
Ezzel megint nem értek egyet. Az esetek 98 %-át lehet ezekkel kezelni. Később? Igen, emelni kell, illetve változtatni kell a téten. Egy nagyobb gyereknek nyilván nem a maciját vagy a kedvenc meséjét fogom elvenni, hanem olyat, ami neki igenis fontos. egyébként olyat sosem mondtunk/mondunk a gyereknek, hogy "elviszi a zsákos" vagy bárki, mert mint itt már számtalanszor említettem: a lényeg a következetesség; tehát, csakis olyat ígérek a gyereknek, akár pozitív jutalom, akár negatív büntetés, amit be is tudok tartani, ha megteszi/abbahagyja, etc. Ezt a degenerált részt...nem kommentálnám.
"a fizikai fenyítéssel ugyanez a helyzet. plusz a fizikai fenyítéssel átlépsz egy nagyon fontos határt. aktívan és szándékosan fájdalmat okozol a saját gyerekednek. ez pedig nála nagy traumaként képeződik le, ott valami eltörik. a saját fizikai erőddel áttörted minden jogos és jogtalan ellenállását, domináltad, esély és kegyelem utolsó lehetőségét sem hagyva. erőszakot tettél rajta. mindemellett nem oldod meg vele a problémát, hanem elfeded, elnyomod, a gyerek torkán pedig erővel nyomod le a saját akaratodat. éppen ezért nem is fenntartható. nem pozitív tanulást és megértett viselkedésmintát generál, hanem erő-elven betartatott normát, meg nem értett elvárást és fel nem oldott belső ellentmondást. ez szerintem nem fenntartható nevelés."
Akkor én most fejet hajtok, és gratulálok Mr. Tökéletes Türelem apukának. De most komolyan! Ha te ezt tudod úgy csinálni, hogy végzed a munkád, foglalkozol a gyerekkel/asszonnyal/mindennel és végtelen a türelmed, akkor tényleg emelem a kalapomat. Nekem/nekünk bizony egy idő után elfogy a türelmünk, ha a csemeténk csak azért is olyat csinál, ami tiltott és veszélyes.
"az, hogy tanulja meg a gyerek hogy hol a helye, ebben az esetben hibás érv. ezzel nem fogja megtanulni. mi lesz majd amikor 18 éves nagy cula lesz és erősebb nálad? akkor kinek lesz hol a helye ha visszakézből össze tud pakolni?"
Ez megint egy olyan dolog, hogy igazából ettől félsz, és ezért nem mered az adott helyzetben megnevelni a gyereket. Mi ezen túlléptünk, amikor tényleg szükség volt rá. Igazából ez a része tényleg parttalan vita, amit csak az idő fog eldönteni, kinek is lesz igaza. Én úgy gondolom, hogy van különbség a között, hogy nevelési célból kap a gyerek adott esetben egy fenyítést, és a között, hogy konkrétan verve van. Baromira nem ugyanaz. Amit te írsz, az az utóbbira viszont teljesen igaz.
"kizárom a fizikai fenyítést mint nevelési eszközt? nem. fogom alkalmazni? sajnos várhatóan igen. de a fentiek miatt ez csak akkor fordulhat elő, ha maga a probléma annyira extrém, ami veszélyesebb következményeket generál a fentieknél. egyrészt a fentiek miatt, másrészt azért, mert tényleg de komolyan rohadtul könnyű rászokni, úgy hogy észre sem veszed."
Értem, hogy te a hisztit nem tekinted extrémnek. Azonban vannak extrém hisztik, mikor a gyerek remeg a dühtől és tajtékzik, rombol, és semmilyen észérv/arcmosás/stb. nem hat. Talán úgy gondolod, hogy minden egyes hisztinél elnáspángolom azt a szerencsétlen gyereket? Akkor tényleg naponta többször is elverhetném...
"az ilyen vizes mókák ugyanezek pepitában. őszintén szólva szándékosan kell lazítani ilyenkor az állkapcsomat hogy ne a fogaim bánják ha ilyet olvasok."
Nos, ha nálatok még hasonló sem volt, akkor tényleg nem egy elég akaratos gyerkőcötök van. Még nem jutottatok el ide, pedig ez még távol van a bárminemű fizikai résztől.
Összefoglalva: abszolút ne vedd támadásnak, amiket most írtam, én se vettem annak a tiédet. (tudom, rámborítanád már a világot ) De így kifejtve, már jobban lehet látni a pontokat, amiket másképp látunk, és azt, amit szerintem félreértesz, vagy belelátsz.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Akkor nem én nem értettem, hanem te nem fogalmaztad megfelelően, valamint értetted az írásomat félre. Én egy teóriát vázoltam fel, te meg egy kész tényt. Ha nem így gondoltad, akkor nincs összhangban amit írsz és amit gondolsz. Én meg nem vagyok gondolatolvasó, a leírt szavakra hagyatkozom. Szóval lehet csak egyszerűen nem egy nyelven kommunikálunk.
-
AMD Power
titán
válasz zsoltzsolt #10154 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm neked a tippet/tanácsot. Feleségem már beszélt is velük. Jövő héten már hívnak minket és 2x már lehet is majd menni. Nagy segítség volt ez tőled. Itt van tőlünk kb 10 percre gyalog ahová menni kell majd. Még egyszer köszönjük a tippet!!
emmm Az lesz.
-
DeFranco
nagyúr
én nem értem félre, csak van egy trendje annak amit ír, ami kb. egybevág azzal, ami miatt én a végletekig kerülöm a fizikai fenyítést (bár nem zárom ki), mi szerint először csak fenekelés volt pelenkán keresztül egyszeri vagy kivételes alkalommal, mostanra legit nevelési eszköz (ha nem is rendszeres, értem, felfogtam) aztán már megyünk is a víz alá.
ez a gond a testi fenyítéssel, hogy hatásos, és éppen ezért marha könnyű rászokni. másra is, az ordításra is, a megvonásra is, egyik sem jó, de ezek közül a legkárosabb a testi fenyítés.
még egyszer mondom, nem zárom ki, valószínűleg kénytelen leszek alkalmazni előbb-utóbb, de ez nálam kb. a közvetlen életveszély elkerülésének 2. - 3. szintű eszköze magasságában van. nem a hisztinél.
nevelni szerintem olyan dologgal kell, ami betartható és fenntartható. a "viszlek a böribe" meg "elvisz a zsákos ember" nem betartható, az ordítozás, játékmegvonás stb. nem fenntartható. ugyanis ezekre a gyerek előbb-utóbb immunis lesz és emelni kell a tétet, és el fogtok jutni arra a pontra, ahol nincs hová emelni tovább. vagy van de az már tényleg a degenerált állat szint.
a fizikai fenyítéssel ugyanez a helyzet. plusz a fizikai fenyítéssel átlépsz egy nagyon fontos határt. aktívan és szándékosan fájdalmat okozol a saját gyerekednek. ez pedig nála nagy traumaként képeződik le, ott valami eltörik. a saját fizikai erőddel áttörted minden jogos és jogtalan ellenállását, domináltad, esély és kegyelem utolsó lehetőségét sem hagyva. erőszakot tettél rajta. mindemellett nem oldod meg vele a problémát, hanem elfeded, elnyomod, a gyerek torkán pedig erővel nyomod le a saját akaratodat. éppen ezért nem is fenntartható. nem pozitív tanulást és megértett viselkedésmintát generál, hanem erő-elven betartatott normát, meg nem értett elvárást és fel nem oldott belső ellentmondást. ez szerintem nem fenntartható nevelés.
az, hogy tanulja meg a gyerek hogy hol a helye, ebben az esetben hibás érv. ezzel nem fogja megtanulni. mi lesz majd amikor 18 éves nagy cula lesz és erősebb nálad? akkor kinek lesz hol a helye ha visszakézből össze tud pakolni?
kizárom a fizikai fenyítést mint nevelési eszközt? nem. fogom alkalmazni? sajnos várhatóan igen. de a fentiek miatt ez csak akkor fordulhat elő, ha maga a probléma annyira extrém, ami veszélyesebb következményeket generál a fentieknél. egyrészt a fentiek miatt, másrészt azért, mert tényleg de komolyan rohadtul könnyű rászokni, úgy hogy észre sem veszed.
az ilyen vizes mókák ugyanezek pepitában. őszintén szólva szándékosan kell lazítani ilyenkor az állkapcsomat hogy ne a fogaim bánják ha ilyet olvasok.
én amikor fegyelmezek mindig ezt gondolom át, hogy amit alkalmazni tervezek, arányos, betartható és fenntartható-e. nehéz, melós, hosszadalmas és kompromisszumokkal jár, de látom a gyereken, hogy érti hogy mi a gondom ha bajom van vele, és el tudom nála érni, hogy a javításra való szándék a saját belső igénye, késztetése legyen a saját normarendszeréből eredően és nem az, hogy sárga vonal=fájdalom.
[ Szerkesztve ]
-
emmm
őstag
Én is így látom, ezért "erősködök" még mindig...egyébként nagyon kíváncsi lennék a véleményedre, mivel az írásod szerint eleve szakavatott vagy, nem is kicsit.
(#10155) Real_Necro:
Valóban azt írtad, hogy lehet, én meg azt hogy lesz. De most a lényeg helyett tényleg ezen akarsz rugózni? Vagy értetted a lényeget egyáltalán? "Tudod mi lehet annak a következménye, ha veréssel/fizikai erőszakkal neveled a gyereket?" - ebből nekem meg az jön le, hogy az egészből valamiért azt szűrted ki (?!), hogy én csak veréssel nevelek és ezért hoztad az ominózus példát. Holott ez nem így van. -
Real_Necro
veterán
El kellene olvasni, amit írtam, ott van, hogy "lehet"... Nem azt írtam, hogy lesz, mint ahogy te elemezted a buszon történteket...
-
zsoltzsolt
addikt
Szerintem emm egy helyen sem említette, hogy veréssel kell nevelni. félreértitek teljesen, amit mond.
-
emmm
őstag
válasz AMD Power #10148 üzenetére
Én sem mondtam, hogy szeretek kezet emelni a gyerekre. Utálom én is. Csak amikor tényleg kellett, akkor megtettem.
De mint említettem, hála istennek vagy tudjukkinek ez az időszaka már halványul, és ugyan napi szinten manapság is vannak hiszijei, egyik sem olyan durva, mint az általad említett eset is volt. Másképpen is meg lehet már oldani, korábban ez sajnos nem így működött.(#10149) Real_Necro:
Én úgy gondolom, te tévedsz a következtetésedben. Sokat szoktunk beszélgetni a gondozónőkkel, magunktól is elmentünk fogadóórára, hogy halljuk, milyen a gyerek valójában. Ott én kerek perec elmondtam, hogy nem vagyunk azok a szülők, akik csak a jót akarják hallani, hanem nyugodtan beszéljenek őszintén, objektíven fogjuk kezelni. Szerencsére egybehangzóan közölték, hogy a lányom bár a társaság leaktívabb tagja (és a legfiatalabb is), abszlút jól beilleszkedett a társai közé, szépen fejlődik és szívesen játszik a többiekkel. Ugyanakkor nyilván vannak viták, veszekedések és bömbölések egymás között, de a normális keretek között. Mivel felváltva megyünk a gyerekért, reggel viszont együtt megyünk mind a hárman, én szoktam bevinni a gyerekekhez. Látszik, hogy örömmel látják, már az ajtóban gyűlnek és fogadják. Szerintem ez mindent elmond, és elég objektíven tudom nézni a dolgot.(#10150) DeFranco:
Jól leírtad a dolgot, ugyanez megy végig bennem is, mielőtt elküldöm az aktuális üzenetet, van, hogy visszatörlöm az egészet. Viszont úgy gondolom, ez a téma elég fontos ahhoz, hogy nyíltan, őszintén beszéljünk róla, ezzel felrázva magát a topicot is némileg. Ez egy méhkas dolog most, de sebaj, szerintem ér egy próbát. Összefoglalva, én úgy látom, hogy a fizikai nevelés nem ördögtől való, és van, akinél úgy gondolom, kell/kellhet; és ezt próbálom megértetni - egyelőre nem sok sikerrel. Tehát azt látom, én megértem mindkét oldalt, de van, aki csak az egyik oldalt látja. -
DeFranco
nagyúr
mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy akarja. lehet észrevételt tenni, érvelni is, de ez már csak egy olyan téma, hogy nagyon szőrmentén lehet bármit is minősíteni amit a másik csinál vagy vall
1) nem vagy ott nem látod a körülményeket, az ok-okozat és indok is csak nagyon hiányosan átadható fórumkeretek között
2) mindenki azt hiszi hogy neki van igaza és viszonylag erős magánszférában való beavatkozásnak érzi ha más akarja megmondani hogy nevelje a gyerekét
3) te sem, én sem más sem orákulum. sem nálad sem nálam sem másnál nincs ott a tökéletes és unikális recept, összeszorított foggal tippelgetünk és reménykedünk valamilyen felállított preferenciarendszer mentén
ezt érdemes szem előtt tartani mielőtt beindul a mivanmivanmivan
én a kettőtök között vagyok kb. elvek szintjén, és jó pár olyan dolog van, ami itt elő lett adva már és nálam az ujjal mutogatva röhögnék / széklábbal csapnám szét a fejét tengelyen mozog de zen-t kell tartani a fentiek miatt.
ettől még lehet beszélgetni, érvelni, csak megfelelő önuralommal vissza kell fogni a lendületet a béke érdekében.
-
Real_Necro
veterán
"Tudod, az ilyen kemény diókat, ha csak rászólással próbálsz nevelni, mert félsz bármilyen fizikai módon bántani a gyereket, az olyan gyereket eredményez, amit tipikusan lehet hallani, látni egy tömegközlekedés során: a kisgyerek rugdossa az idős bácsit, az anyja meg próbál rászólni, és egyre idegesebb. De semmi nem történik, a gyerek ugyanúgy folytatja tovább! Ez tipikusan a kemény dió nevelésének hiánya."
Ez egy hatalmas tévedés.
De megközelítem másik oldalról.
Tudod mi lehet annak a következménye, ha veréssel/fizikai erőszakkal neveled a gyereket? Otthon szót fogad, de aztán megy bölcsibe/oviba, az otthon kapott erőszakot levezeti a csoporttársain, verekedős, agresszív lehet. Lehet igazam? Lehet.Parttalan vitát folytatunk...
-
AMD Power
titán
válasz zsoltzsolt #10138 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm neked!
-
emmm
őstag
Amikor elkezdődött anno ez a dacolós korszaka, akkor egy-az-egyben ugyanazok történtek, amiket leírtál: konnektor, kézrácsapás, stb. Annyi a különbség, hogy én meguntam és az összes konnektorba dugót raktam. De például, amikor a társasházunk kertjében, a kertész szomszéd virágait kezdte tépkedni, ott hiába könyörgött bárki, bárhogy, csaltuk el bármilyen módszerrel, csak azért is tépkedte a növényeket. Kapott is a kezére. Nagy bömbölések voltak, de ez megint egy éles helyzet volt. Nem vált be más.
Real_Nekro: a nevelésetekkel semmi baj, mert egy áldott jó gyereket fogtatok ki. A baj az, hogy amíg itt több szülő is tisztában van azzal, hogy NEM minden gyerek ilyen, hanem bizony sokkal nehezebb, keményebb fiók is vannak, addig te ezt képtelen vagy belátni. Ez amúgy teljesen tipikus, fórumon kívül is ugyanezt tapasztalom, még nagy családon belül is. Tudod, az ilyen kemény diókat, ha csak rászólással próbálsz nevelni, mert félsz bármilyen fizikai módon bántani a gyereket, az olyan gyereket eredményez, amit tipikusan lehet hallani, látni egy tömegközlekedés során: a kisgyerek rugdossa az idős bácsit, az anyja meg próbál rászólni, és egyre idegesebb. De semmi nem történik, a gyerek ugyanúgy folytatja tovább! Ez tipikusan a kemény dió nevelésének hiánya. Ez nálatok valószínűleg sosem fog előfordulni, de nálunk sem, mert nevelve van a gyerek.
De egyet ne felejts: úgy gyerek nem nőtt még fel, hogy legalább egy dackorszaka ne legyen, ezt senki nem ússza meg, nálunk jó eséllyel több is lesz.A témát tegnap a munkahelyen is feldobtam, mert fontos téma: az idősebb apukák tudták mesélni, milyen éles helyzetekben kellett bizony egyből rávenni a gyerekre. Például mikor az idősebb gyerek épp mindenáron ki akarta szúrni a kisöccse szemét játékból...Ott nincs könyörgés, meg türelem!
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz Real_Necro #10144 üzenetére
Nem minden esetben lehet tenni ellene. Bedugott eszkozt ( hasznalatban volt) huzogatott ki be.Nem ures konnektorrol volt szo.
Arrol nem is beszelve , hogy UK-ben felesleges a vakdugo, mert veszelyesebb, mintha nem lenne. Alapbol zar a konnektor, ha nincs benne semmi. A felso luk nyitja a tobbit, vakdugo eseten viszont nyitotta valnak a lyukak, ha felig kihuzza es bedug melle valamit, joval veszelyesebb, mint vakdugo nelkul.
Amugy mondtam egy szamot, nem tudom hanyszor mondtuk el pontosan ( nem huztam a strigulat) de nagyon sokszor, es mikor az ominozus kezrecsapas tortent, akkor is sokadjara elmondtuk.
Mint irtam, egyetlen egyszer tortent, se elotte, se utanna, es nem is tervezzuk, hogy hasonloan jarjunk el. De itt a gyerek elete eletveszelyben volt es minden tiltasunk ellenere rohogve odament es csinalta ( most lesz masfel eves)
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Lehet tenni ellene... 21. szazadban elunk, bar pl vakdugo mar tobb evtizeddel ezelott is kaphato volt.
Nalunk mindenhol van, persze kozelit feleje es piszkalta is korabban, de nem 15x hanem 800x kell elmondani, mert kivancsi, ujra es ujra felmeri a terepet.
Ma mar nem erdekli, sem itthon, sem vendegsegben.
Lefektettunk szabalyokat es tartjuk magunkat hozza.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
tildy
nagyúr
válasz Real_Necro #10142 üzenetére
Elhiszem, de eletveszelyes volt amit muvelt. Ha valakik, akkor mi tenyleg ugy vagyunk vele mint ti, hogy no fizikai eroszak. Mindent kiprobaltunk, szepen raszolni, hangosan raszolni, elvenni a gyerek kezet, elmondani mit ne. Nem egyszer, nem ketszer, sokszor megtettuk. Hatastalanul.
Mas esetet nem tudok mondani, es nem is akarok a tovabbiakban, de az eletevel jatszott. Btw, cseszhetem a tiszta lelkiismeretem, ha kinyirja magat a gyerek.
-
Real_Necro
veterán
-
tildy
nagyúr
válasz Real_Necro #10116 üzenetére
Majd meglatjatok Mi is igy neveltunk, nagyon sokaig nagyon sokszor elmondtuk, hogy a konnektort nem basztatjuk, elvettuk a kezet, csak oda rakta ( huzta ki a dugot, tolta be) 15. alkalommal is. Hidd el mi nem akartunk a kezere csapni, de csak az volt hatasos. ( abszolut a fizikai eroszak ellen vagyunk)
Nem vertuk meg, csak a kezere csaptunk, mikor huzta volna ki. Azota nem csinalja.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz PindurAnna #10135 üzenetére
pontosan tudom hogy mit írtál.
-
föccer
nagyúr
Én sem tolerálom a hisztit a lánynál.
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
zsoltzsolt
addikt
válasz AMD Power #10126 üzenetére
Cím, elérhetőség.
Ha bizonytalan vagy, keresd őket, ingyenes -
emmm
őstag
Én ezt kipróbáltam egyszer. Nem vált be, csak addig hagyta abba a hisztit, míg kimentünk a fürdőszobából. Utána folytatta. Tehát igen, ez gyereke válogatja, és bizony ki kell próbálni, kinél mi jön be.
Meg aztán, másképp viselkedik a szülővel és másképp másokkal... -
PindurAnna
Közösségépítő
Ámulva olvasom amikor a hisztiről írtok..annyira sajnálom, hogy ilyenkor tehetetlen az ember. Vagyis nem tehetetlen, de halvány gőze sincs mit is tegyen.
Mi szerencsések vagyunk, a fiam már elmúlt 18 éves és életében egyetlen egyszer hisztizett. Akkor beletettem overállostól a kádba és locsoltam néha-néha az arcába is a vizet vagy 10 percig. Utána leültünk és megbeszéltük a dolgot, onnantól soha nem volt hiszti. Sógornőm meg irigyelt ezért, mert neki a fia, aki a keresztfiam mindig nyomta a sikítást a csapkodást, ha nem úgy volt ahogy akarta. Eljött hozzánk, itt volt napokig, meg alkalmanként is, de soha nem hisztizett. Duzzogás az volt, de megbeszéltük. Ha hazavittem akkor meg ismét a régi volt még velem is. Doki szerint beleivódott a gyerek agyába, hogyha otthon volt, akkor ott a hisztivel elér dolgokat.
Hiába ad az ember tanácsot, minden gyermek más, és másképp reagál ugyanarra a viselkedésre(#10134) DeFranco Én nem a haját mostam, hanem locsoltam a tusolóval, amit egy doki mondott a keresztfiam anyjának. A lényege az volt, hogy az arcába locsoltam néha, amikor sikítani akart vagy beszélni, így nem tudott megszólalni. Amikor nálunk is előfordult a hiszti, azt sem tudtam mit tegyek, de eszembe jutott, kipróbáltam és működött. Persze mindent megbeszéltünk utána. Tudta, hogy még büntetésben van, ezért nem nézhette az iskolabuszt (az volt a kedvenc meséje) és másnap nem mentünk a játszótérre mert nem száradt meg az overáll. Lehet visszhangos a dolog, de működik sok gyereknél, hisz több könyvben is olvastam már róla.
De ugyanez a dolog a keresztfiamnál semmit sem ért[ Szerkesztve ]
Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
-
DeFranco
nagyúr
jó, persze, tök valid, én a hajmosáson akadtam fenn. emlékszel PindurAnna hasonló megoldására, az sem kis visszhangot váltott ki.
nyilván magánügy, én megvallom nem értek vele egyet, de közöm sincs hozzá, és ezt tiszteletben tartom.
egyebekben persze igen, következetesség, következmény, ha szükséges, akkor arányos, előre mutató és fenntartható retorzió nálunk is van/lesz ha kell.
-
emmm
őstag
válasz mirci18 #10132 üzenetére
Csak ez tipikusan nem jó példa, mert ha belemegy a gyerek, akkor ezt nem fogod betartani.
Olyat kell ígérni, amit be is fogsz tudni tartani! Ebből fogja tudni csak a gyerek, hogy igen, apa/anya betartja a szavát.
Ugyanez igaz a pozitív ígéretekre is. Ha ígérsz valamit jutalommal, olyat ígérkezik, amit betartása, mert ha nem, akkor csalódni fog.
[ Szerkesztve ]
-
mirci18
addikt
-
emmm
őstag
válasz DeFranco #10130 üzenetére
Értem már a problémádat. Vagy csak azt hiszem.
Szóval az elv a lényeg: hogy adott esetben kell valami büntetés. Azt már a szülőnek kell tudnia, mivel lehet az adott gyereket büntetni, és mennyire. A mi esetünkben, a hajmosás elég büntetés, mert rohadtul nem szereti; így ez esetben, igen, valós nevelési eszköz!
Szerkesztés.: Igazából maga a következetesség a nevelés ez esetben, az hogy mit alkalmazol, már a gyerektől függ ( és értsd jól, nem kínozni kell a gyereket, hanem büntetni!).
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
lehet hogy én értek valamit, segíts akkor jól érteni, és tényleg nem faszkodni akarok, de
Viszont ha nem hagyja abba/nem csinálja meg az adott dolgot, mindig van valami retorzió: lehet az aznapi kedvenc mese kihagyása, vagy az adott kedvenc állat elvételezése, bármi. Egy dolgot nem szabad: kihagyni a retorziót, ha be volt ígérve és nem teljesített. Ami pl. nálunk mindig beválik: a hajmosás retorzió. A múlt héten volt egy ilyen, csak azért is ment a hiszti, hát bizony elvittem hajat mosni, pedig előtte nap volt megcsinálva.
jó, akkor nem a földhöz csapkodásra, hanem általában, de a hajmosás az akkor valid nevelési eszköz?
-
emmm
őstag
Tök jókat írtál! Nálunk annyi a különbség, hogy a feleségem is ugyanúgy csinálja, így nincs kecmec. Cserébe a gyerek idővel elkezdett szót fogadni, és kezd magától elpakolni, mert tudja, hogy addig nincs kedvenc mese este. Én is úgy látom, hogy ez így láthatóan jól működik.
DeFranco: ezt a két dolgot totál összemostad, nem, az egy másik szitu
[ Szerkesztve ]
-
ZiD
tag
Hmm, nálunk lift, mozgólépcső, és metró mánia is van. Van amikor játszótér helyett elmegyünk egy körre a metróval, lefele lifttel, valahol séta, utána ugyan így haza csak mozgólépcsővel megyünk fel
Hiszti nálunk is szokott lenni, pláne úgy, hogy rengeteg alkalommal pont a metró lejárat előtt megyünk el. Én nem szarozok, elhúzóm/felveszem, és megyünk el onnan, és próbálom kizökkenteni a hisztis kis világából. Szerencsére ez egyre könnyebben megy, ahogy nő.Az meg pláne nem érdekel, hogy más éppen mit gondol akkor
-
Balinov
titán
oszinten remelem, hogy igy is marad Daviddal nektek, mignem le nem erettsegizik
-
B-L-A-C-K
titán
Én se fogom verne az biztos, inkább megvonok tőle ezt azt minthogy bántsam.
-
emmm
őstag
válasz Real_Necro #10120 üzenetére
A pakolászást meg a felfedezést ne keverjük ide, az a fejlődés része. Ahogy a hiszti is, ezt viszont kezelni és nevelni kell. Hiszen nem másnak, hanem magunknak nevelünk gyereket.
Amiket te írsz, az egy teljesen átlagos, mindennapi dolog és nem az akaratos, durva hiszti. Amiről itt szó van (hátha így érthetőbb lesz) , az a boltban-eldobós-üvöltős típus, akinél olyan okos tud lenni a többség. Teljesen másképp kell az ilyen gyereket kezelni.
És mint írtam, a fizikai rész mint végső dolog szerepel, amikor semmilyen beszéd, több órás türelem és zsarolás sem válik be.Twine köszi, akkor te is tudod, miről beszélek
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Hidd el, Dávidunk nem az a fajta, akit leraksz és el van. Ő megy és felfedez és kipakol és szétszed, birtokol... tesztel folyamatosan. Mi nem vagyunk a fizikai erőszakkal nevelés híve, mindig van más megoldás. Persze lehet, hogy az sokkal nehezebb... ellenben mindenki úgy neveli a saját gyerekét, ahogy akarja. Én nem szólok rá a környezetemben sem. Igaz, nem egyszer rándult görcsbe a gyomrom, mikor a fiam korabeli (de akár kisebb vagy nagyobb) gyerkőcöt rángattak vagy pofoztak...
-
Goose-T
veterán
válasz AMD Power #10112 üzenetére
Igen, fizetős a Korai fejlesztő.
A hajmosásra nálunk is lenyugszik a kölök.
Többieknek: egy szóval sem mondtam, hogy beteg (egyébként sem nevezném betegségnek), viszont első kézből vannak a tapasztalataim, és ha mégis Asperger lenne a háttérben, azt jobb minél hamarabb észrevenni, hogy tudják érdemben fejleszteni. Lehet, hogy a mi fiunk sem Aspergeres, de a gyanú még fennáll a szakemberek szerint. A fejlesztés pedig sokat használ. Jöhet a további sárdobálás, én megyek haza.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
emmm
őstag
Abszolút nem erről van szó. Különböző gyerekek különböző személyiségűek. Nekünk egy olyan ismerős családunk van csak, ahol a gyerekkel semmi gond, amolyan tedd ide-tedd oda típus, szófogadó. De van egy csomó olyan gyerek, akik nem ilyenek, hanem sokkal akaratosabbak, mintahogy a miénk, vagy AMD-é.
Másképp kell bánni velük, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Latom mi leszunk itt a rossz szulok, mert mi ugy nevelunk, hogy nem emelunk kezet a gyerekre. Persze meg csak 16 honapos, de nagyon kis ertelmes es szofogado. Remelem ilyen is marad, eddig mindenki dicserte.
Most meg johetnek a "majd meglatjatok" kommentek.
-
emmm
őstag
válasz AMD Power #10110 üzenetére
Na ugye. Csak egyre figyeljetek: ha mégsem ijed meg, akkor be kell váltani az ígéretet. Máskülönben végetek, mert nem fogja komolyan venni.
Amit alapvetően írsz, azt sok gyereknél látom. Ez inkább a fegyelmezés hiánya, mert rettegnek a szülők tőle. Illetve, hogy mások erről mit gondolnak. Csak a helyzet az, hogy amíg a gyerek az Úr a családbam, addig bizony az a pokol van, amit leírtál...
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
Nálunk is "pánik" van a hajmosástól... most ahogy jöttünk föl a dokitól jött a liftes "roham". Be is vetettem a hajmosást. A gyerek egyből le is nyugodott.
Goose-T Bethesda is azt tanácsolta ,hogy a tavaszig nem lesz jobb a helyzet akkor vigyük el ilyen korai fejlesztőre.
Twine Érdekes ,hogy nálunk a gyereknél is mostanában inkább én vagyok a favorit.
[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
Árnyaltabb az a hiszti, mint gondolnád.
Mindegy, nem akarok vitát nyitni róla, csak arra akartam célozni ezzel, hogy érdenes lenne ilyen szemszögből is megvizsgálni a gyereket. Főleg, hogy AMD Power fórumtársunk már elég sokszor beszámolt az őt ért rendkívüli stresszről, amit a gyermeke okozott.
[ Szerkesztve ]
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
twine
veterán
Támogatom,,, régebben írtam Amd-nek, hogy nagyon hasonlóan működnek a srácaink! Ez a mai napig így van! Annyi különbséggel, hogy nálunk csak akkor viselkedik így a srác, ha együtt a család, vagy leginkább, ha anyával van! Velem 90℅ tökéletesen "működik"! Öltözik-vetkőzik, első szóra teszi amit kérek!
Mi a különbség? Tőlem kapott már fenekelést, és dobtam már ki játékautót! A feleségem legfeljebb "visít" vele!
Viszont halálra idegeli a gyerek a hisztikkel,és épp tegnap értetlenkedtek anyósommal, hogy hogy megváltozik a gyerek viselkedése amikor anyával van! Szinte kifordul magából! Nem verem én sem barom módjára a gyereket, nem is ajánlom senkinek! De egyszer olvastam valahol, hogy a gyereknek jó ha tudja tudja "hány kiló"! (ezt persze szakmaibban fogalmazták meg )
Fontos hogy ő legyen irányítva, és nem fordítva!
Nálam működik, bevált! Anya meg értetlenkedik! Amikor a "családi tanács" összeül, tudja, megérti , hogy másképp kellene! A gyakorlatban mégsem tudja átültetni!
Nekem mindenem a fiam! Apámmal nem (volt) jó a kapcsolatunk, így nekem minden vágyam, hogy ezt a hibát ne kövessem el!
Fizikailag fáj, amikor látom a keserű sírást a retorzióknál (kisautó elvétele,fenekelés stb.) De mostanra látom, hogy jó az irány... Ráadásul sok mindenben rugalmasabb vagyok, mint anya, és ez tetszik a srácnak... Sokszor mondja magától, hogy "apa nagyon szeretlek"...
Annak ellenére, hogy én vagyok a "terrorista"....
Szóval, fáj az embernek az "igazi" szigor, de van ahol csak ez segít -
emmm
őstag
válasz zsoltzsolt #10105 üzenetére
Nekem is fura, hogy egy szimpla komoly hisztiből már betegség lett manapság...
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz AMD Power #10100 üzenetére
halistennek nalunk neha van csak hiszti, ha Apa olyan, mint a malhasoszver es rohadtul nincs kedve lepcsozni. olyankor ordit egyet, mig bennvagyunk a liftbe es be nem erunk a lakasba, aztan ugy 2-3 perc alatt megnyugszik.
Ha feler a lepcson? Nem, van,hogy elindul a lift fele es le kell menni ujbol a fsz-re, majd lepcson megint fel, van hogy egy kor utan odaall a lakasajto ele (Halleuja!) de majdnem mindig meg kell allni a lepcsoforduloban es fel kell tenni az ablakparkanyra,hogy nezze mogottunk a dombot, lakoparkot, bolcsit vagy csak szimplan a kocsikat.
Viszont...nalunk a mozgolepcso jon esetenkent elo..Aposom jott 3 hetre karacsonyra, mi ketten mentunk ki erte a repterre mert Vera nappalos volt...na, sikerult jooooval elobb odaerni es az erkezesi meg az indulasi szint kozti mozgolepcsore kattant ra, vagy 15x megfordultunk. Utana, mikor mar felemelet magassagaban mar lattam apost kijonni es nagy iramban megindultunk fele addig volt egy kis orditas, de aztan mikor a papa felkapta, elmult.
Tavalyi szabinal a pozsonyi repteren utottuk igy el a felesleges 2 orat...szerintem akkor kattant ra kicsit a mozgolepcsore
-
Goose-T
veterán
válasz AMD Power #10103 üzenetére
A Korai Fejlesztővel még lehet beszélni esetleg, fel tudják mérni a helyzetet, és tudnak ajánlani fejlesztést.
-
emmm
őstag
válasz AMD Power #10098 üzenetére
Fogadjunk, hogy csak az elfenekelést nem. Volt ilyen nálunk is, ősszel, minden áldott nap és tényleg semmi nem működött.
Mindenki annyira fél ettől, hogy dobják felém a szentvizet, mégis a lányom a korosztályában messze a legneveltebbek és legjókedvűbbek közé tartozik.
Ma már 3-ig sem kell számolnom, mert 2-nél megcsinálja a gyerek, amire kérjük. Persze a retorzió csak a legvégső esetben elfenekelés, abból sem volt néhánynál több alkalom. Sőt, már lassan nem is tudom, mikor volt rajta ekkora őrület, mint amit mesélsz. Viszont ha nem hagyja abba/nem csinálja meg az adott dolgot, mindig van valami retorzió: lehet az aznapi kedvenc mese kihagyása, vagy az adott kedvenc állat elvételezése, bármi. Egy dolgot nem szabad: kihagyni a retorziót, ha be volt ígérve és nem teljesített. Ami pl. nálunk mindig beválik: a hajmosás retorzió. A múlt héten volt egy ilyen, csak azért is ment a hiszti, hát bizony elvittem hajat mosni, pedig előtte nap volt megcsinálva. Legközelebb, ugyanabban a szituban, úgy csinálta amit kell, mint a huzat. Mert apa/anya MINDIG betartja, amit ígér.Ha meg ez nincs és más nem működik, igazából rájön, hogy hisztizéssel bármit elér.
Jöhetnek a kövek, de egy biztos, hogy működik ez a fajta szigor
[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
válasz AMD Power #10098 üzenetére
Autizmus spektrum zavarra gondoltatok már? Elképzelhető, hogy nálatok is fennáll a gyanúja, persze nem kell megijedni, valószínűleg csak Asperger lesz, ami egész jól fejleszthető, iskolás korára teljesen neurotipikusat tud majd játszani a gyerek. A mi fiunknál is felmerült az Asperger gyanúja (ami már nem létezik hivatalosan, berakták az autizmus spektrum alá), voltunk gyerekpszichológusoknál, beszédét, fejlettségét vizsgálták, és most hordjuk korai fejlesztésre. Hivatalos diagnózist nem kaptunk, csak említették, hogy bizonyos elemek a viselkedésében gyanúra adnak okot. Egyébként nem tudom, hogy a fejlesztés hatása-e, vagy csak simán okosodik, de egyre kevesebbet hisztizik, egyre kezelhetőbb. A fejlesztő foglalkozásokra időnként én is bemegyek a kissráccal, semmi hajmeresztőt nem csinálnak, csak játékosan szabályokhoz szoktatják.
Sokat olvastam az Asperger-szindróma tüneteiről (illetve most már csak ASD ez is - autism spectrum disorder), és simán lehet, hogy én is ilyen vagyok. Persze én az elmebaj minden percét élvezem. Valahol olvastam, hogy igazából a világ népességének akár 30-40%-a is autisztikus lehet, csak nincs diagnosztizálva, és tünetmentes is, mert tanult viselkedéssel és intelligenciával lehet ellensúlyozni az autisztikus tulajdonságokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Bittorrent topik
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest