Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
válasz Jofi81 #13698 üzenetére
Én azt ajánlom, hogy decathlonban próbáljátok ki, aztán jófogásról vegyetek egy alig használtat. Ezeket gyorsan kinövik a gyerkőcök és töredékárért lehet hozzá jutni nagyon jó példányokhoz. Mi is így vettük fiamnak.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Jofi81
őstag
Februárban lesz 3 éves a kislányom, arra gondoltam, hogy esetleg húsvétra már vehetnénk neki egy kisbiciklit. Az alapok megvoltak, először egy háromkerekű, aztán ez átalakítva kétkerekűvé, aztán egy rendes futóbicikli. Ezzel párhuzamosan ment a roller is (bár ez 3 keréken). Szerintetek lehet vele már próbálkozni, nem korai?
-
-
nagyúr
Sziasztok! Felig meddig temaba vago dolog. Babavaro hitelt fektetett mar valaki allampapir pluszba?
-
Real_Necro
veterán
Nálunk is párom 6 hete beteg, így én vagyok többet gyerkőcökkel. A lányom múltkor kikergette anyát, hogy ő apával akar aludni... De tegnap már anya mellett is jó volt...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
őstag
válasz #20749568 #13692 üzenetére
Te legyél vele minél többet. Tudom, hogy alapvetően rossz a helyzet, de van egy nagy előnye is. Ritkán tudnak a kisgyerekek az apával nagyon belsőséges viszonyt kialakítani, hiszen az anya az, aki mindig ott van. Most te kaphatsz egy kicsit többet, ha sokat ott vagy, magadra fekteted, úgy pihentek, egyszerűen kettesben vagytok. Hidd el olyan kapcsolatod lesz a gyerekkel már fiatal korától, amiben sok dolgozó apának nem lehet része. Szóval kitartás és használd ki. Anyuka úgyis visszaszerzi a rajongás nagy részét majd, ha jobban lesz.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz #20749568 #13687 üzenetére
nem voltunk ilyen helyzetben, de szerintem a kislány ezt át fogja vészelni könnyen, biztosan érzi az Édesanyja hiányát de ezt sok gyerek átvészelte már nyom nélkül, rendben lesz.
az Édesanyja számára lehet kicsit könnyebbség lenne, ha legalább láthatná, én lehet körbejárnám, hogy mit szólna egy skype-os videó közvetítéshez. ha tartotok tőle, hogy a kislány jobban sírna így az Édesanyja után, akkor lehet úgy is, hogy csak a kislány oldalán van bekapcsolva a kamera
-
szakalistvan
senior tag
válasz #20749568 #13689 üzenetére
Nálunk is megy a szervezés,3 éves a kiscsaj,pénteken belázasodott,doki kiírta a bölcsiből egész hétre,én éjszakás leszek,sokat nem fogok aludni mert itthon lesznek. Ez sajnos mindig egy megoldandó feladat lesz ha beteg valaki a családban.Egyszer csak meggyógyul aztán visszaáll minden.
-
senior tag
Valamit mindig ki kell találni, amit újra el lehet adni (természetesen feltételezve azt, hogy balesetvédelmi és használhatósági szempontból jobb).
Mekkora méretről van szó, mert a klasszikusoknál:
- Hordozónál saját övvel kötöd a gyereket, és ha nem isofix a talp, akkor az ülést az autó övével, vagy ha isofix a talp, akkor azzal, és így nem tudod félrekötni.
- 9-18 saját övvel kötöd a gyerekeket, és vagy a kocsi biztonsági övével kötöd az ülést, vagy isofixen keresztül.
- 15-36, a kocsi saját övével kötöd a gyereket, ha van isofix talp, akkor jobban tartja az ülést.A vegyeseknél meg szerintem meghatározott korig/súlyig előírják az ülés saját övét, majd a kocsiét, mivel azok 2-3 méretet szolgálnak ki kapnak belső bélést is. Főleg, hogy egy 5-6 éves gyereket már nem tudom hogy kötöget-e még valaki az ülés saját övével.
A kiszakadás ritkán, de benne van a pakliban (mondjuk elég gáz hogy van), normális márka sima isofix talpánál is. (ezután a Recaro fel is hagyott a gyerekülés üzletággal).
Az is szép, hogy rákeresve az Isofix recall szóra, BMW és Mercedes autóvisszahívásokról is szó esik, és meglepődve olvastam, hogy a Römer is belecsúszott, sőt egy Chicco is.[ Szerkesztve ]
No money, no honey.
-
DeFranco
nagyúr
- A gyerekülés ki tud szakadni a base-ből? Gondolom csak pár kampó fogja. Ha meg még forgani is lehet, akkor meg egyátalán mi fogja?
nem. amilyen erőhatásra az kiszakad, ott már más lenne a gond.
- Valaki tudja, miért lett divat az ülésben levő övvel befogatni a gyereket? Miért nem az autó övével rögzítik a gyerkőcöt?
az alsó korhatáros ülések mindig is ötpontosak voltak (18 kg-ig) vagy esetleg pajzsos de ott egyáltalán nincs öv csak a pajzs.
-
cochy
tag
Sziasztok,
gyerekülés témában van kérdésem.
kb. 5-6 éve még a pajzsos és Iso-fixel ellátott gyerekülések voltak a legjobbak. Most ahogy nézem, a legjobb ülések mind base-el vannak szerelve és arra rákattintod az ülés részt. Az ülésben meg ott van egy különálló öv (nam az autó öve).
Kérdés:
- A gyerekülés ki tud szakadni a base-ből? Gondolom csak pár kampó fogja. Ha meg még forgani is lehet, akkor meg egyátalán mi fogja?
- Valaki tudja, miért lett divat az ülésben levő övvel befogatni a gyereket? Miért nem az autó övével rögzítik a gyerkőcöt?
Nekem mindig az volt a félelmem, hogy az ülés rész kiszakad a base-ből.
Köszönöm. -
Real_Necro
veterán
-
Terapeuta
őstag
Köszönöm mindenkinek a linkeket
Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
-
jansky1
senior tag
Én meg az appot köszi, suli után kipróbáltatom vele
-
jansky1
senior tag
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz Real_Necro #13667 üzenetére
persze az menő, csak azt meg ugye már kapni nem lehet.
de ez a code.org ez zseni. innen jutottam el ide is: [link]
na ez pontosan lefedi amit kerestem. a többi meg még többet is.
-
Real_Necro
veterán
válasz DeFranco #13666 üzenetére
Azzal a Bigtrakkel én még 10-12 éves koromban is játszottam. El is gondolkoztam rajta, hogy beszerzek egyet
magamnaka fiamnak„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
DeFranco
nagyúr
wow, tök jó, nagyok vagytok.
@bugizozi: ezt elteszem, még egy kicsit korai de pár év múlva már jó lesz neki
@Real_Necro @Ghoosty: hú ezek tök jók, de ahhoz képest kicsit húzós hogy most már hamar kinőné
@Jofi81: köszi, ez lesz a jó átnézem és szerintem el is kezdjük, bár gyanús hogy így mégis meg kell venni azt a laptopot amit eddig nem tudtam elégségesen megindokolni magamnak
-
Real_Necro
veterán
válasz Ghoosty #13664 üzenetére
Jó ára van ennek is. Anno 90-es években egyik osztálytársamnak volt egy Bigtrak. Na olyat kellene szerezni valahonnan: [link]
Szerk.: sőt, amivel játszottam, az ki tudott lőni valami pörgettyűt a magasba.
[ Szerkesztve ]
-
Ghoosty
őstag
válasz DeFranco #13660 üzenetére
Elvileg a Bee-bot pont ilyesmi. (Tapasztalatom nincs róla, csak a lányom sulijában használják alsóban.)
https://ovibolt.hu/Bee-Bot_robot_mehecske -
Real_Necro
veterán
válasz DeFranco #13660 üzenetére
Mi már korábban vettük az alábbi hernyót a fiamnak plusz egy kiegészítővel. Bár a programozás nem érdekli, de a hernyó egyes elemei különféle parancsokat hajtanak végre és ugye variálható. Mostanában egyre többször játszik vele.
-
DeFranco
nagyúr
Elnök úr lassan 5 éves lesz, egyre többet gondolkodom azon, hogy valahogy kaput kellene nyitni neki a programozás alapjainak megismeréséhez.
semmi komolyra nem gondolok, sima egyszerű játékos feladatok, mittom kicsi katica és akkor meg lehet neki mondani hogy
egyenes-egyenes-egyenes-jobbra-egyenes-balra-egyenes-egyenes-jobbra-egyenes
és akkor eljut a levélhez, vagy egyszerű feltételek, párosítsd össze, stb.nem nagyon találtam semmit a témában ami igazán tetszene, vannak fizetős android appok, van a lego mindstorms de az még overkill, meg vannak nagyobbaknak való anyagok de azokhoz már olvasni-számolni kell tudni, és kevésbé játékosak.
esetleg volt valakinek a jelenlevők közül ilyen gondolata és jutott ezzel kapcsolatban eredményre?
-
Ezekiell
veterán
válasz davenport #13656 üzenetére
Sajnos nem állítható.. A szűkítő már kikerült belőle, bár popsi alatt van még egy betét, de az sztem marad is. A feje nem lóg ki, viszont a lába már erősen rugdossa az isofix talp háttámláját, ott kicsi.
Igazából a biztonság a lényeg nekem, azt tartom kevésnek.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
Köszi, jó tippek!
Igen, én is így veszek mindent, Brendonba január elejére rendeltem a Britax-Römert kipróbálásra, mert nem volt helyben.
Most egy ABC Design Hazel hordozóban van, de a hétvégén mentünk vele először hosszabb útra (pályán), és 140 körül belémvillant, hogy ha itt most baj lesz, akkor az a hordozó szart se ér (ellentétben egy normális gyereküléssel) - ezért akarok kb azonnal venni egy ülést, és nem várok még 2-3 hónapot (amikortól már a 9-18 kategória sokkal több opciót/jobb árakat ad).
Valamint az se biztató, hogy az ABC másik hordozója, a Risus elégtelent kapott az ADAC teszten.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
flymi
addikt
válasz Ezekiell #13649 üzenetére
Én az alábbiakat vettem számításba anno ADAC / ÖAMTC és egyéb a neten fellelhető teszteket, árat és úgy kábé mindent figyelembe véve:
Cybex Sirona Platinum -> Erre esett végül a választás, sok verziója van.
Maxi-Cosi AxissFix
Cam Viaggiosicuro Fix S157
Joie Traver Shield
Recaro Monza Nova ISDe a Britax, BeSafe is remek üléseket gyárt. Neten alaposan körül kell nézni, tájékozódni, lesni az árakat, elmenni bababoltba kipróbálni, megnézni, megtapizni majd választani. (Nálam a fontosabb, nagyobb összegű kiadások mindig így zajlanak pl: autógumi, sz.gép összerakás, gyerekülés,...)
Maxi-Cosi Cabriofix-ből ült át a pici nyár végén, most 9 hónapos múlt és 9,5 kg. A ki- és beszállást nem szereti (bekötést főleg), de simán elvan az ülésben 100+ km távokat is. Aludni is tud benne.[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Ezekiell
veterán
válasz Peetta14 #13651 üzenetére
Nem akarom menetiránynak ültetni, amíg csak lehet, háttal fog ülni, sokkal biztonságosabb.
Ülése meg stabil, de nem ül olyan régóta, hogy direktben ültetni akarjam sokáig.
-
Peetta14
tag
válasz Ezekiell #13649 üzenetére
Szia, ugyanebben a helyzetben voltunk (stabilan ült hónapok óta, de nem érte el a 9 kg-ot). Mindegyik ülésben van szűkítő, a 9 kg-os határ annak szól, hogy stabilan tudjon ülni. A 0-18-ak forgathatóak, nektek már sok értelme nincs. Ha egyszer is menet iránynak ülteted, akkor nem akarja majd másképp (jobban kilát).
Menjetek el egy boltba, próbáljátok 9-18 kg-st. Mi Besafe Izi go X3-at vettünk. Imádja a hordozó után. -
tildy
nagyúr
-
Ezekiell
veterán
Sziasztok!
Gyakori téma, de nálunk most jött elő: gyerekülés. 7 hónapos a fiam, ülni/állni már tud, 75 centi/7.9 kiló, hordozót kinőtte kb. Gyerekülést vennénk, 0-18kg-ost.
Néztem ADAC teszteket, mert a biztonság/kényelem/használhatóság az elsődleges, nem az ár nálunk. A Britax-Römer i-size és a Besafe i-size tűnik eddig a nyerőnek.
Megvárhatnám akár a 9 kilót, de egyrészt nem hízik olyan gyorsan (kb 400gramm/hó most), másrészt kategória alsó határán nem szeretnék egyensúlyozni.
Ilyen (0-18) kategóriában mik a tapasztalatok, mi a "best buy"? Nyilván nagyon remek lesz egy 160k-s gyerekülés, de feleslegesen nem égetném el a pénzt. Ha megéri, akkor persze.
-
Reggel odabújik az arcomba vigyorogva a gyerek, és az ujját a számba nyomkodja, hogy zí, zí. Félig még kómásan megpuszilgatom az ujját egyszer, kétszer, háromszor. Aztán látom hogy a fülében bányászik (lásd: "zsír, zsír") és azt adogatja a számba Aztán amikor mondtam hogy köszönöm, de nem kérek többet, durcás fejjel befordult a fal felé, mert megsértődött
Hjjajj de imádom, nehéz lesz visszamenni dolgozni...
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
tildy
nagyúr
válasz Real_Necro #13644 üzenetére
Errol nekem az jut eszembe, mikor a nemeteknel jartam, sajnos az en nemet tudasom mar kopottas, biztonsagosabban mozgok az angolban, de ott is ugy ment a tarsalgas, unokatesom haverja beszelt nemetul, en angolul valaszoltam. Megertettuk egymast.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz #20749568 #13632 üzenetére
Van. Bar mi mindketten magyarok vagyunka ferjemmel. Errefele azt mondjak, mindket szuloa sjaat anyanyelven beszeljena gyerekkel, amig kicsi. Pontosan, ahogy irod, foleg ha kinn eltek, a nemet mindenkeppen ragad majd ra. Szoval te beszelj hozza magyarul.
Jelenleg nalunk az alabbi van, de ugye mitn irtam, mindket szulo magyar: Itthon "tilos" angolul beszelni, kiveve a hazi feladatot ( a fiam 4 eves, itt mar ilyenkor kezdik a sulit)
Utcan angolul es magyarul is tarsalguk, mikor melyik. Ha mas, nem magyar nyelvu is van a beszelgetesben akkor angolul kizarolag.Jelenleg a gyerek tokeletesen beszel magyarul, nem hallani , hogy nem Magyarorszagon nott fel. Angolul meg olyan szintre fejlodott egy ev alatt, hogy a suliban azt hittek, nativ brit.
Szoval hajra, beszelj hozza magyarul, ha kesobb nem is hasznalja esetleg, de valami ragadni fog belole."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
DeFranco
nagyúr
válasz Real_Necro #13644 üzenetére
ebből a legjobb az a típus, ahol az apa is magyar a gyerekek is magyarok de apa kitalálja a barbatrökköt hogy majd angolul kommunikál a gyerekkel feszt és ettől az már az ovira natív lesz.
amivel különösebb gond még nem is lenne, ha ezt nem valami általam nem ismert népnemzeti egyezmény alapján nem úgy csinálnák egységesen, hogy:
- kizárólag üvöltve lehet kommunikálni a gyerekkel, hiszen mindannyian tudjuk hogy az angol is megérti az üvöltve magyart hogy "ŐT-VEN-FÓ-RINT A VÉ-CÉ FÜF-CIG BZMG"
- kizárólag fejhangon affektálva, mert attól lesz natív az akcentus, igaz hogy közben akkora hánglisokat nyom a büszke apa, hogy még az én műveletlen hungarogermán krakenangolom is belesajdul.
merugye a nélkül a gyerek a dórából sem ért meg semmit (4 éves forma) ha - amikor véletlenül valakire rátolja a zászlós kiskocsit a lidiben hátul a hűtőknél - én elől nem hallom a hármaskasszazárnál ahogy az apja szelíden közli vele hogy "NEVÖR EVÖR FÁKING DÚ LÁJK DISZ BENJDZSÁMIN"
ez csak úgy kikívánkozott
-
Real_Necro
veterán
válasz kisza25 #13643 üzenetére
Anno metrón utazott velem szemben apa és kisfia. Arra lettem figyelmes, hogy gyerkőc magyarul beszélt, apukája meg németül, de gond nélkül társalogtak. Pont az tűnt fel, hogy egyik sem váltott, ugyanakkor apuka és gyerek is megértette mindkét nyelvet.
-
kisza25
félisten
válasz tboy93 #13637 üzenetére
A szülő érti mindkét nyelvet (ha nem az a hosszantartó házasság titka )szóval az attól függ, hogy kinek célozza a mondandóját
Voltak vendégeim német apa, magyar anya és nekem is németül beszélt a gyerek, mert az apja volt ott, németül is válaszoltam neki.
Apjamondta neki németül, hogy tudok magyarul, utána úgy beszélt velem, 4-5 éves volt kb.[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
Real_Necro
veterán
válasz Ghoosty #13641 üzenetére
Az egyik a Top Secret című filmből van, a másik meg Maksa kabaré, ha jól emlékszem a "vámos".
-
Ghoosty
őstag
válasz Real_Necro #13639 üzenetére
Az előzmények olvasása nélkül, hirtelen nem értettem, hogy mi van?
Mondom magamban ez most valami kódolt beöntésre való felhívás. -
-
flymi
addikt
Tegnap volt 8 hónapos a törpe és az első felállása két lábra térdelésből, persze két kézzel kapaszkodva.
De nagyon meglepett, épp játszottunk./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
kisza25
félisten
válasz Peetta14 #13630 üzenetére
mi számít jó ajánlatnak? nekünk ilyen van, jól szerepelt a biztonsági teszteken, 5 pontos biztonsági öv.
ez elég jó ár.
Nekem van piros és fekete is, mert mindkét kocsiban van, a piros kevésbé kényes.[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Real_Necro #13628 üzenetére
nem a baby kompra gondolok
nekünk ilyesmi volt, nagyon szerette
pontosabban ez a micimackós[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz bugizozi #13622 üzenetére
Babé cuccai elég jók, mi a fürdetőt használjuk minden nap.
Kisza25: a "járássegítőt" érdemes elfelejteni. Cuki a gyerek, ahogy totyog vele, csak éppen jót nem feltétlen tesz neki...
[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
Köszi a tippeket, a Lego korszakot már nagyon várom, hogy együtt építhessünk
kisza25: valami hajkefénk nekünk is van, de annak nagyon puha a sörtéje, gyakorlatilag, csak simogatom vele a fejét. Ennek valamivel erősebb, kiszedi a koszmót?
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz bugizozi #13622 üzenetére
lamaze plüss már most jó neki, azok tök jó cuccok, [link]
szines, csörög, zörög, puha, kontrasztos, nagyon jól bizsergeti a gyerek agykérgét
mesekönyv mindig minden mennyiségben
később meg emellett joker a lego, most már mehetne a primo de az csak használtan van, duplot meg úgy sem vesz neki senki mert annak még nem tud gőgicsélni a fa alatt anélkül meg nem szatiszfeksön az ajándékozás
mi csak könyvet és legot szoktunk kérni, esetleg társast, nem azért mert überértelmiségiek vagyunk, tévénk is van, nézzük is (igaz nem a sugárzott csatornákat) csak éppen a gyerek ezekkel játszik valóban, a kisautókból, egyéb játékokból meg maguktól gyűlik annyi amennyi doszt elég, nem hogy még kérni kelljen.
-
bugizozi
őstag
válasz Real_Necro #13614 üzenetére
Még csak anyatejet kap, mást nem adtunk még neki. Azóta szerencsére volt "produkció"
kisza25: köszi ez megnyugtató
Más: koszmó ellen van valami bevált recept? Pl ez a [sampon]? Eddig olajjal kenegettük, fürdés előtt kb egy órával, aztán kapargattuk, jó lett, abbahagytuk de újra előjött.
Más2: már kérdezgeti mindenki, hogy karácsonyra milyen játékot vegyen a gyerkőcnek mi az amit érdemes lehet kérni egy 6 hónaposnak? (én mindig azt mondom, hogy pelenka, mert az a leghasznosabb, de lehurrognak )
-
Doky586
nagyúr
Vicc: Apuka büszkén ujságolja baráti körben hogy fia született.
Egy barátja rákérdez: és a feleséged tud róla? Válasz: neki még nem mertem elmondani...[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
- Nagyon szeretlek, apuci!
- Nagyon szeretlek, kislányom!
- Én jobban szeretlek, apuci!Ezekért a pillanatokért élek.
-
flymi
addikt
Sokat szoktunk mókázni, megkacagtatom, bohóckodok neki, imádja ha viccesen beszélek hozzá vagy "repülőzünk", esetleg kergetjük a kutyát. Feleségem gyakran emlegeti mikor nem vagyok itthon munka miatt (négyes túr), h szokott keresni a törpe fürdésnél, játszáskor, séta alkalmával. Várja, h hátha egyszer csak betoppanok az ajtón, de nem. Nem tudja neki még elmagyarázni, h apa miért nincs ott vele és miért csak később jön...
Ma megyek megint vissza melóba éjszakásba ~2 hét táppénz után.
Tegnap önszántából adott nekem két puszit , jövő héten lesz 8 hónapos. Még sosem csinált ilyet.
Feküdtem mellette a földön, feltérdelt, a kezeivel a fejemen támaszkodott, kicsit kinyitotta a száját és az arcomra lenyomott kettőt (nem nyalt, nem bekapni akart, nem a fülem vagy a szakállam birizgálta mint máskor), majd lekászálódott és mászott tovább játszani.[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
A lányom tegnap már nem sírt örömében bölcsiben, mikor meglátott, csak oda szaladt fiamhoz és hozzám, valamint nem először teszik gyerkőcök, hogy átölelik egymást, mikor talizunk délután. Nagyon cukkerek.
-
válasz Ghoosty #13604 üzenetére
Ma anya írt nekem Messengeren, hogy a foglalkozáson amire szoktak járni keddenként, a manókánk elkezdett engem keresni, hogy megmutassa nekem hogy mit rajzolt
Ezekért a pillanatokért előre és visszamenőleg is meg van bocsátva nekik minden
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Real_Necro
veterán
válasz bugizozi #13613 üzenetére
Kis szélcsövezés esetleg ingerelheti, meg folyadékpótlásra ügyeljetek. Nálunk is volt anno, hogy ennyi napig nem volt... persze 10 napnál azért már komolyabban érdemes venni, de általában mi mire izgulni kezdtünk, már kidolgozta.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Egy 4 hónapos anyatejes babánál hány napig normális hogy nincs széklete? Most járunk 7 napnál, a zinternet azt írja h 10 napig belefér korábban a védőnő is azt mondta, hogy ha nincs több napig akkor nem gáz, megkérdezzük, hogy ez is ok-e még, csak gondoltam itt is érdeklődöm, hogy mik a tapasztalatok?! Látszólag nem gyötri a babut, alszik-eszik ahogy szokott.
Köszi!
-
mirci18
addikt
Mi most pár napig lepasszoltuk a fiam addig elmentünk kettesben Prágába.
előtte aggódtunk hogy nélkülünk majd nem lesz meg.
És meglepődtünk mert a nagyszülőknél és a dédinél levő háziállat sereglet és az azok etetése annyira lekötötte hogy elvolt nélkülünk.
Mikor beszélgettünk vele messengeren videón ki hiányzik anya apa vagy folti a kutyánk hát persze hogy a kutyát hiányolta.
Szóval ez a pár nap minket is megerősített abban hogy szülő nélkül is tud létezni nincs annyira ránk utalva vagy kötődve hogy más ugyanúgy ismerős környezetben ne lenne el.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
mirci18
addikt
válasz Peetta14 #13588 üzenetére
Tescoban mindíg van többféle.
Én is ott vettem csővázasat levehető háttámlával.
De ha tudsz olcsón venni egy sima szánkót akkor arra ha ráraksz és lefikszálsz egy műanyag beülős hintát az is jó.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
flymi
addikt
Nekem is eszembe jutnak néha gyerekkorom dalocskái, énekek. Nem tudom észrevettétek-e de a legtöbben fagyhalál, tűz, vízbefúlás, macskaölés és megannyi borzalom szerepel.
Ezért szoktam neki magamtól is kitalálni rímes mondókákat illetve itt-ott átkölteni, persze pár óra múlva már el is felejtem így találhatok ki másikat.
Tud valaki dobni esetleg olyan bejáratott oldalt ahol csokorba szedve vannak szalonképes versikék, mondókák?[ Szerkesztve ]
-
Ghoosty
őstag
Most már biztos, hogy a legkisebb lányom szeret. Szoktam neki énekelni az "ici-pici lencsilány"-os éneket. Abban van egy rész, hogy "Amikor este lett, az icipici lányka félt,
Icipici anyukája mondott egy mesét." Azt mondta, hogy úgy énekeljem, hogy 'apukája' mondjon mesét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest