Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
w.miki
veterán
Matek gyakorló oldalt, vagy táblázatot tudnátok ajánlani? 6. osztály, mértékegység átváltás nem megy neki.
Tudtok egy példa táblázatot linkelni, amin gyakorolhat?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
-
Peetta14
tag
Jó szánkó tipp 1 évesnek? Használt támlás?
-
DeFranco
nagyúr
válasz Real_Necro #13586 üzenetére
elkezdtük adni neki a normaflore-t, gyomorsavra én is gyanakszom.
-
Real_Necro
veterán
válasz DeFranco #13585 üzenetére
Probiotikum kúra esetleg?
Én pl kisiskolás koromban voltam "hasfájós", túlzottan sok volt a gyomorsavam. persze ha ez lenne a gond, akkor már a szárazak, esetleg háztartási keksz már segítenének.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
DeFranco
nagyúr
válasz Elemental #13584 üzenetére
különösebb trauma nem volt, azt leszámítva, hogy a hétvégén jött fel praktikus okokból a temető-temetkezés kérdés (ő kérdezett rá konkrétan, nem mi hoztuk fel), rákérdezett, elmeséltük (az ő szintjén, a részletekbe nem belemenve) ki is jött velünk a temetőbe, ő kérte ezt is.
ez lehet egy ok, igazad van.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
nincs görcs, "enyhe" fájdalom van. tulajdonképpen nem tudom belőni a fájdalom mértékét de láttam már a gyerkemet amikor tényleg fájt neki valami az nem ilyen.
felnőtt érzésre lefordítva kb. egy közepes gyomorégés szintű diszkomfortot tudok elképzelni.
egyébként amikor először fájt a hasa akkor lekváros kenyérre evett mogyorót, most meg mogyoróval szórt tortaszelet maradt a hétvégi szülinapi összejövetelből, szóval éppen ez alapján lehetne mogyoróallergia is, de megint csak a tünetek alapján nem az.
a tejbegríznél pedig a fentiek alapján fordított okozatot gondolok, valószínűbb, hogy előbb volt gond a hasában, majd annak nem tett jót az édes grízes tejtermék.
valami gond van, ez biztos, szerintem nem komoly, de foglalkozunk vele, egyelőre figyeljük, most elsősorban a tapasztalatokra és a fájdalomcsillapítás módozataira vagyok kiváncsi.
(persze beszélgethetünk másról is, főleg hogy nem vagyok itt sem moderátor , csak a segítséget ebben kértem )
[ Szerkesztve ]
-
válasz DeFranco #13581 üzenetére
"étel intoleranciára azért nem gondolnék mert eddig is evett mindent mindennel, nem volt baja"
Gyanús persze, hogy itt nem ez a helyzet, illetve ez a laktózos dolog elég spéci, de van ilyen is hogy a semmiből jön elő az ilyesmi.
Bár nekem ez 30 éves koromban jött ki, és biztos van különbség különböző korban és egyének közt is, de én pl. konkrétan be tudom határolni egy napra, amikortól kezdve laktózintoleráns vagyok (az említett görcsbenfetrengős), nem volt előtte hónapokig picike görcs, meg enyhe puffadás stb.. (valószínűleg ott bent zajlott azért a dolog, csak a tünetek megjelenésében volt annyira hirtelen és drasztikus)
Mikor hugomnak meséltem hogy "kéBzeld mi történt a hétvégén", rávágta hogy neki ugyanez volt, csak ő fél évig kétnaponta eljátszotta a görcsbenfetrengést, miért is gondolta volna hogy a napi három bögre tejtől van ez - mire eljutott a konkrét kivizsgálásra. De neki is egyik napról a másikra jöttek elő a dolgai.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
DeFranco
nagyúr
lelkiismeretfurdalásom nincs, de a semmiből ő sem tud jósolni. amíg nincs körülhatárolható tünet (és a kicsit fáj este mindenhol, az nem az) addig kb. ő is annyit mondana, hogy diétázzon és meglátjuk.
étel intoleranciára azért nem gondolnék mert eddig is evett mindent mindennel, nem volt baja
@kisza25: elképzelhető, de hétfő este már fájlalta a hasát és hétfő reggel még volt széklete. mi is ebben bízunk de emiatt kisebb rá az esély.
-
válasz DeFranco #13578 üzenetére
Laktóz- vagy tejfehérjeérzékenység? Csak a tejbegrízről jutott eszembe (meg hogy igazából amit a gyerekek esznek (csoki, ovis kaják, édességek) azokban mind van), és a tünetekről is (bár pont a hasmenés egy jellemző tünet, itt meg az ellenkezője van, de az stimmel, hogy amikor nekem kijött, szó szerint görcsben fetrengtem, és az egész hasi tájékom ki akart szakadni a helyéről, nem tudtam volna megmondani hogy hol). Szerintem ezzel lelkiismeretfurdalás nélkül lehet menni orvoshoz.
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
DeFranco
nagyúr
na, miután mindenki kiélte az uszodai PTSD-jét...
Elnök úr 4,5 éves, napok óta hasfájásra panaszkodik.
nem igazán tudunk mit kezdeni a helyzettel, mert nem tudjuk lokalizálni a problémát, nem üvölt, nem görcsöl, nap közben elvan az óvodában, estére panaszkodik, és ha kérdezzük mindig azt mondja hogy igen, most is fáj a hasa.
próbáljuk diétásan tartani, reszelt alma, üres pirítós, puffasztott rizs-szelet, kerüljük a fűszereset, tejterméket, stb.
ezt megelőzően kb. 1,5 hete volt egy ilyen egy éjszakás trip, akkor tényleg ordított szegény, de mesére, kézfogásra, nurofenre elaludt másnap jól volt.
úgy gondoljuk hogy valószínűleg valami gond lehet, ami miatt valós fájdalmat érez, de a fájdalomtól való félelmében kicsit bele is lovallja magát, olyankor már a feje is fáj, torka is fáj mindene fáj.
most ebédre tejbegríz volt az óvodában, ebből evett, most megint fájlalja a hasát, nyilván a tejtermék nem tett neki jót, a fájdalmat lokalizálni nem tudja, nem kifejezetten a hasa fáj, nem is a gyomra, nem is a gyomorszája, körben mutatja az egészet szegycsonttól medencéig. tapintásra nem kemény. széklete nem volt sem tegnap sem ma, előtte rendesen volt.
ezzel orvoshoz menni nagyon nem tudunk mert nem nagyon tudnak vele mit kezdeni amíg nincsenek egyértelmű tünetek, persze ha holnapra nem múlik akkor gyerekorvosnak megmutatjuk.
szerintem vagy gyomorégés, vagy puffadás vagy valami lelki ok lehet a háttérben (utóbbi a gyerek-hasfájások felét adja kb.) de nyilván nem vagyok orvos.
tapasztaltatok-e ilyesmit, és ha igen, mivel lehet ezt a hasfájást kezelni, enyhíteni házilag? nyilván nem helyettesíteni akarom az orvost, de jó lenne ha lenne eszköz a kezünkben a reszelt almán és a fájdalomcsillapítón kívül is.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Mert rengeteg ilyen feladat van . Van mikor kihagytak, van mikor próbáltuk . De a feladat víz alatti rész volt sok esetben , főleg a 30-40. alkalom kornyeken .
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
flymi
addikt
ha folyamatosan nem akar a gyerek víz alá menni de muszaj lenyomni és ott tartani -> miért lenne muszáj folyamatosan meríteni a gyereket? Mert az oktató azt mondja? Kiszállunk, elköszön és viszlát.
Ez egy ovi medencéje lenne egyébként, tehát nem fürdőkomplexumról van szó.
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
tildy
nagyúr
válasz Elemental #13570 üzenetére
Jól tudok úszni, emiatt sosem rettegtem hogy a szemembe hogy a torkomba megy a víz ugyanígy nem rettegtem a gyereknél sem. Ahogyan vannak kényes anyukák úgy vannak kényes apukák is nem feltétlen kell egyértelműen leírni a női nemet azzal hogy jaj nem tudják tartani a gyereket. De mint írtam senkinek nem kívánom azt az érzést ahogy a fiam rámnézett és mondta hogy ne!
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Nem gondolom hogy a linkelt poszt félrevezetés, vagy csacskaság lenne. Ha nem hittem volna abban, hogy jót teszek a gyereknek, akkor nem vittem volna 4 hos korától folyamatosan 1.5 évig babaúszásra. Nem féltem attól sem, hogy vizes lesz a hajam vagy nem tudom fogni rendesen. Viszont abban így utólag biztos vagyok, hogy nem tett jót neki az akarata ellenére merítés. Így csak olyan helyet ajánlok Babaúszásra ahol nem kötelező a merítés.
A fiam azóta is retteg attól , hogy víz alá kerüljön a feje. A víztől nem fel , de nem meri a fejet bedugni. Azzal sem értek egyet, hogy én eleve féltem , és önigazolást kerestem. Egyik sem igaz, ráadásul imadom a vizet, minnel hamarabb akartam it is megtanítani úszni . A feladatot okát csinálta , csak merülésnél volt ellenkezes. Nem tudom de Franco mit csinált volna, ha folyamatosan nem akar a gyerek víz alá menni de muszaj lenyomni és ott tartani. Hónapokig adtunk plusz esélyt , hátha megszokja. Nem szokta meg . Emiatt a lányom már nem is vittem.[ Szerkesztve ]
-
albiosz
őstag
Köszönöm a Dany ágyas véleményeket.
Végülis így, hogy van príma leesésgátló, ami tart a lába végéig, nem valószínű, hogy leesik. még úgy se, hogy vándorol rendszeresen éjjel az ágyban.
(#13553) zsuha: Csípem az IKEA-t amúgy, de ágykeretben szerintem gyengék. Felnőttel van mondjuk tapasztalat családban több is, nem túl masszívak.
Tetszik feleségemnek is a Dany, szerintem rendelés lesz.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Elemental #13570 üzenetére
persze, ez is olyan mint pl. a bölcsődei/óvodai beszoktatás, ott is sokszor a szülőről ragad át az ellenérzés a gyerekre, csak nem akartam még tovább dramatizálni a helyzetet a hozzászólásomban
ide is lelkileg felkészülve kell menni (akárki is megy) és előre lefektetni hogy milyen visszajelzésre mit reagálunk, mert lesznek váratlan helyzetek.
nem vagyok orákulum továbbra sem, a véleményemet írom le.
-
Elemental
addikt
válasz DeFranco #13569 üzenetére
Egyetértek veled, és ha nem haragszol ki is egészíteném.
Amikor korábban írtam, hogy apás program, akkor arra is gondoltam, hogy ide jobb egy biztos férfi kéz. Láttam jópár rettegő anyukát az úszáson (jaj vizes lesz a haja, jaj belemegy a szemébe, jaj torkára szaladt a víz). Ez a rettegés persze, hogy átragad a gyermekre, sőt, arra is jó lehet, hogy a gyerek megutálja az egészet. Bár én az echte babaúszásról nem tudok nyilatkozni, mert a lányom 1,5 éves korában kezdte. -
DeFranco
nagyúr
semmivel nem vagytok elkésve, bármikor el lehet kezdeni, bár mi örülünk hogy hamar kezdtük.
érdemes jól megnézni hova mentek, mi olyan helyet választottunk ahol eleve csak babaúszás folyik (tehát nem nyilvános uszoda), nem klórral vagy vegyszerrel fertőtlenítik a vizet hanem uv-val és más vegyszermentes megoldásokkal, a vízhőmérséklet fix 34 fok és amúgy az oktatási stratégiában pont az első lépés az hogy nem a búváreflexre alapoznak hanem a tudatos merülésre (ami nem 2 perc ami ebben a linkelt marhaságban van hanem 2 másodperc)
szóval némi józan paraszti ésszel itt is lehet jól választani, nem kell bedőlni az ilyen félinformált csacskaságoknak mint a linkelt poszt. ez azoknak jó megerősítés akiknek egyébként is véleményvezérelt a valóságérzékelésük és kapnak erre egy jó visszaigazolást.
érdemes elmenni, megnézni, kipróbálni, kicsit utánaolvasni hogy az adott hely mit is ért babaúszás alatt, és ha tetszik meg egyetértetek, akkor maradni. ellenkezés lesz időnként, persze, mert ez a gyereknek is kihívás, feladatokat kell megoldani és sokszor csinálna szivesebben valami mást, erre fel kell készülni. ez nem azt jelenti hogy a gyerek retteg a víztől, vagy utálja az úszást, csak itt találkozik először azzal, hogy van egy kötelezően végrehajtandó program és nem az van amit abban a percben megkíván.
-
tildy
nagyúr
Itt van arról , amiről én beszéltem egy leírás . Nálunk is volt vezényszó, és rengeteg víz alá merules . Utóbbit utalta a fiam .
-
_ak_
addikt
Utóbbinak próbáltam utánakeresni, de mindehol azt ömlesztik, hogy kész szuperemberek lesznek, ha elkezdik ezt csinálni. Én személy szerint kIcsit fázom tőle, lehet, hogy megalapozatlan a gondolat, de úgy vagyok vele, hogy ha elég "tiszta" a víz, akkor biztos sok a vegyszer, ha nem elég tiszta, nos, az sem szerencsés...és egyre nehezebb halogatni a dolgot, így, 3 hónaposan.
Let's begin, de gozaimasu!
-
Kb. egy éves kora óta járunk (lassan egy éve), nagyon szereti a vizet és azokat a játékokat, mozdulatsorokat, amit csinálunk, és tényleg apás programnak se utolsó, anya is fújhat egyet olyankor. Múlt héten is végig teli pofival vigyorgott a manó, még amikor leöntötték a fejét akkor is, aztán meg ment a prüszkölés Viszont nem mindenkinek való (gyerek és szülő szempontból sem). Ki kell próbálni.
Anno én is 6-8 éves korom között okleveles úszó voltam, most meg három tempó után meg akarok pusztulni, és egyedül a parajdi sósmedencében nem süllyedtem el, minden más vízbe bele tudok úgy gyalogolni hogy képtelen vagyok a felszínen maradni
-
tildy
nagyúr
Vittem , de megbántam . Másfél évig jártunk , de mikor elkezdett beszélni és a szemembe nézett , és mondta anya Neeeee, na azt sosem felejtem el. Nem is feltétlen ajánlják a babauszast mert olyan reflexet tart fenn amit nem kene .
-
kisza25
félisten
válasz bugizozi #13546 üzenetére
Nekem 3 éves és néha eljátszik egyedül, de csak rövid ideig. Igényli, hogy játszunk vele, a legóból csak a figurát tudja összerakni, meg pár dolgot egymasba rakni, de komolyabb dolgot nem tud összerakni.
Amúgy a normál lego 5+ a duplo amit játszhat, mert 4x akkora.
Egy jó ideje normál legót veszünk neki, mert jobban érdekliAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
flymi
addikt
válasz DeFranco #13561 üzenetére
Itt helyben néztük. Kicsit szimpatikusabb egy kicsit távolabbi fürdő és annak a babúszás programja, de adunk egy esélyt ennek, meg állítólag nem is minden baba bírja. Meglátjuk az első után a kis törpe h viszonyul a dologhoz. Erőltetni semmit nem akarok. A lényeg, h nem vagyunk akkor még elkésve.
-
DeFranco
nagyúr
mi vittük, 3 hónaposan kezdtük. elkésve biztosan nem vagytok. nem tudok Ti hova jártok majd, nálunk nagyon jó volt az első időszak is, de kb. 3-4 éves korig nem volt klasszikus értelemben vett úszás, hanem nagyon sok készségfejlesztés. 70%-ban úszáshoz kapcsolódó (alapmozdulatok, víz alatti navigáció, merülés) 30%-ban egyéb (dalok, versek, számolás, forma, motorika)
Elnök úr most 4,5 éves, jó fél éve jár "úszó" csoportba (ahova mi már nem megyünk be vele a mödansziébe) szépen "úszik", bár 25 métert még nem úszna le, de az látszik, hogy megalapozott a mozgása a vízben.
szerintem ez egy jó módszer volt, de ez a megközelítés azzal jár, hogy az első pár év csak nyomokban tartalmaz úszást.
ugyanakkor beszéltem egy gyerekekkel foglalkozó úszás edzővel és ő nem is javasolja a klasszikus úsztatást 3-4 éves kor alatt, persze ami nekünk volt azt bármikor.
[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
válasz Elemental #13559 üzenetére
Csak mondom, lehet én leszek az első akit menteni kell.
Anyának a kezén mióta megszületett a pici (de azóta tutira) van valami kiütés vagy a rosseb tudja mi, de ugye gyönge gyerekszarnál erősebbet nem kenhet rá mert szoptat. Néha pirosabb és rücsisebb, néha meg teljesen elhalványodik és sima. Persze nincs baj azzal, ha ez apás program lesz és nem egész nap anya mellén lóg.
Mindenesetre én ma megkaptam az igazolást, h nem senyvedek semmiféle fertőző és ragályos kórságban, vagyis emberek közé mehetek.
Péntekenként van babaúszás. November 1 így kimarad, az első alkalom november 8 lesz.[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
Babaúszásra vittétek a törpéteket? Én ma töltöttem ki a jelentkezési lapot, talán nem vagyunk elkésve vele így 7 hónaposan...
-
tildy
nagyúr
válasz bugizozi #13554 üzenetére
10-14 hos koruk óta más volt napközben velük , és hozzászoktak a közösséghez, és hogy nem tud mindig mindenki rájuk figyelni . Lányom jobb ebben amúgy . Simán odajön hozzák, olembe ül, hogy olvassak neki, miközben a következő pillanatban már magában pakol valamit.
-
bugizozi
őstag
Igen, én is valami ilyesmire gondoltam, hogy játszunk, ott vagyunk körülötte, de had legyen néha egy kis lélegzetvételnyi időnk pl kiteregetni, rotyogó kaján kettőt kavarni stb.
Csináltál valami extrát hogy ez így alakult nálatok, vagy csak simán tetted a dolgod amikor kellett és ehhez szoktak hozzá?VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
zsuha
aktív tag
válasz albiosz #13547 üzenetére
Én a danyt ajánlom, nekünk nagyon bejött, masszív, szép ágy, a gyerekek imádják. Sokféle színben pácolva kérheted, ágyneműtartóval érdemes, abban sok minden elfér
A matrac szerintem teljesen jó, amit lehet rendelni hozzá.
Nyugodtan vedd a 200x90-t. Mi 160x80-ast vettünk, mert találtam használtan szépet, de majd úgyis eladjuk később. A 90-es szélesség nagyon jól jön később, szóval a sundvik-ot nem is ajánlanám. -
tildy
nagyúr
Nalunk a 1.5 éves lányom simán eljátszik az autókkal meg a duploval egyedül . 4.5 éves fiam szinten . Persze ott vagyok körülöttük , de ha béke vannak melyedve, nem kell asszisztencia.
[ Szerkesztve ]
-
Jofi81
őstag
Szerintem nyugodtan vedd meg a nagyobb ágyat, ha elfér. Nincs olyan, hogy túl nagy, főleg, ha te is mellé fekszel. Elég masszív ágy, nem recseg-ropog alattam sem. Nekünk volt egy kis gondunk vele, mert rosszul marták ki az egyik végét, de házhoz jött az ember és kicserélte. A matractól viszont ne számíts semmi extrára, egy sima szivacs szövettel bevonva.
-
DeFranco
nagyúr
szerintem méretben nincs felső korlát ami befér azt meg lehet venni, nincs olyan hogy túl nagy.
tartósnak is tűnik, simán elhiszem hogy kiszolgál 15-20 évet akár, ha nem ugrálja szét, a csapoláson kívül nincs ami szétessen rajta.
teherbírása szerintem teljesen jó, masszív ágyrács van alatta, én 80 kiló körül vagyok engem a gyerekkel röhögve nyikkanásmentesen megbír.
a matracukat nem ismerem.
-
Ateszpapa
addikt
Az én kisfiam is megszokta, hogy együtt játszunk egy szobában így legalább láttuk mit csinál.
Mostanában lenyúlta a PS4-em, és Lego Cityzik legtöbbször a szobájába. A GTAV-öt már letöröltem róla mert rákattant, azt egy közel 5 évesnek még durva. Legalábbis számomra, ő nagyon jól elvolt vele, fejből tudta ki a Trevor.
Arra gondoltam, hogy kap egy Xbox360-at karácsonyra azzal ellesz, most is szokta mondani játszunk együtt(LEGO).
-
DeFranco
nagyúr
a saját és ismerősi köri tapasztalat alapján most, úgy 4,5 éves kor környékén játszanak el először szívesen egyedül, idáig mindig kellett az asszisztencia.
nekem egyébként is mindig lelkiismeretfurdalásom van, ha elküldöm egyedül játszani (később ez az idő nagyon hiányozni fog) de ő is nagyon igényelte, és igen, volt hogy én raktam össze a legót ő meg molyolt mellettem akármivel, nem az volt a lényeg, sőt, tök értelmetlennek tűnő játékokat játszottunk folyamatosan amit én nagyon untam, de neki ott és akkor ez kellett.
persze próbáltuk ezt befolyásolni amennyire úgy éreztük hogy szükséges (inkább társasozzunk, inkább legózzunk stb. a 6*10^23. apa te vagy Elnök úr, én vagyok apa és akkor most elmegyünk az óvodába szituációs játék helyett) de leginkább ráhagytuk, ebben történetenesen úgy éreztük ő a kompetens.
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
Ágyat szeretnénk vásárolni 2,5 éves leányunknak. Rémlett, hogy anno tárgyaltátok a Dany ágyakat. Rákeresve egész jónak tűnnek. A klasszikus Dany fantázianevűt nézegetem 200x90-es méretben a saját matracukkal. Nem túl nagy neki szerintetek? Azért vennénk ezt a méretet, mert néha igényli, hogy mellette legyünk mikor elalszik. Én picivel vagyok 100 kg alatt, gondolom szódával elmegy kettőnk terhelése (papíron 100-at ajánlanak maxnak).
A matrac rendben van, amit adnak?
Alapvetően IKEA volt a kiindulási alap egyébként, de ott csak egyet látok, ami esetleg szóba jöhet: SUNDVIK. Erről esetleg van valakinek tapasztalata? Picivel lenne drágább, mint a Dany. Mondjuk keskenyebb is 10 centivel, de 4 helyett 6 lábon áll. Egyből maxra húzva használnánk.
Pro, kontra?
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Ha már gyermek nevelés: arra hogyan lehet majd rávenni a lurkót, hogy egyedül eljátszon?
Jelenleg 4 hónapos lesz a fiunk, gyanítom, hogy korán kérdezem, viszont párom unokaöccse 5 éves múlt, és kis túlzással 0-24 ott kell lenni valakinek vele, mert egyedül nem legozik, rajzol, épít stb csak ha más is ott van vele - bár múltkor leültem vele legozni, hogy na építsünk valamit, aminek a vége az volt, hogy én csináltam meg kb az egészet. (ennek valószínű az (is) lehet az oka, hogy első unoka, túlságosan körbe lett rajongva az elején, ez benne maradt és emiatt igényli a társaságot)
Szóval a lényeg, hogy a mi fiunkkal nem szeretnénk ebbe a hibába esni, és érdeklődnék, hogy ki mikor (milyen idős korban) mit csinált annak érdekében, hogy a gyereket ott lehessen hagyni kis időre egyedül a játékaival?Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
DeFranco
nagyúr
megérti a gyerek, mindent megért, amit három tőmondatban el tudsz neki mondani. az agyi kapacitásuk meglenne ennél sokkal többre is csak figyelni nem tudnak tovább arra amit mondasz a megfelelő intenzitással.
lassú víz partot mos, én azt javaslom mondjátok csak neki ahányszor kell, a lényeg, hogy érezze és felfogja hogy ezt ti komolyan veszitek, mert amit csinált egy komoly dolog. előbb utóbb átmegy neki.
-
kisza25
félisten
Szia, nálunk dettó ugyanez volt, most 3 éves és "már" nem harap.
Minden egyes alkalommal el lett neki magyarázva, hogy nem szabad, fáj, anya szomorú, apa szomorú lesz...
bölcsiben is egy csomó gyerek harapott, főleg addig amíg nem tudnak beszélni, ez is egy fajta önkifejezés
Én azt vettem észre, hogy főleg akkor történt, mikor anya játékos kedvében volt és bohóckodva játszottak, "birkóztak" a földön, előbb utóbb harapás lett a végeAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
válasz DeFranco #13540 üzenetére
Valószínűleg abba az irányba megyünk el, amit most a hétvégén csináltunk először, hogy feltételeztük (ami nyilván pont így van) hogy most már azért pontosan megérti amit mondunk, leültünk vele, teljesen normálisan elmondtuk 3-4 mondatban hogy ez most nem volt szép, ezt nem szabad csinálni stb. Ezután egész este nyalizott anyának
De valahogy akkor én ezt sem éreztem jó iránynak, tekintve hogy simán "csak" kompenzációnak tűnt a dolog, és már másnap újra megtörtént.Amitől kicsit tartok, hogy ez örökletes, én nehéz eset voltam kiskoromban (úgy 30 éves koromig, sajnos viccet félretéve sokáig voltak gondjaim), kb. a teljes felmenő családfám még most is nehéz eset csak már megszoktuk egymást Vér szerinti rokonságban is van akinek most is napi egy X. van felírva rendszeres szedésre, hogy ne kapjon kéthetente idegösszeomlást.
-
DeFranco
nagyúr
válasz mirci18 #13541 üzenetére
lehetne ezt fejtegetni, de nem szeretném mert nem vagyok nevelési tanácsadó, a bölcsek köve sincs nálam.
azt tudom, hogy nekem megvan a nyomatékom, ha _én_ és _úgy_ kérek valamit akkor az végre van hajtva bármilyen fordulatszámon volt előtte egyébként Elnök úr.
mindezt úgy hogy egyébként a gyerek nem fél tőlem, soha nem emeltem még rá a kezem és ritkán van büntetésben (heti rendszerességről sem beszélhetünk), csak éppen következetes vagyok, konzisztens és ésszerű, befogadható dolgokat várok el ami meg is hálálja magát.
-
mirci18
addikt
válasz DeFranco #13540 üzenetére
Azért ez szerintem erősen gyerekfüggő.
Pl nálunk hogyha ,megkérem valamire az esetek többségében hajlik.
De ha olyanja van akkor hiába beszélek vele szépen vagy csúnyán semmit sem ér.
Önmagában a verés a testi kényszer semmit nem ér ezt látom is és tapasztaltam. Maximum a félelmet építed benne.
Hiába beszélgetek vele sokat megkérdezem kikérem a véleményét stb ha olyanja van hajthatatlan.
Sok helyen olvastam hogy sem a testi fenyítés sem a kiabálás nem megoldás amiből a testi fenyítéssel egyet értek. Emellett viszont sosem olvastam igazándiból ezen problémákra megoldást hogy hogyan nevelj gyereket ezek nélkül.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
DeFranco
nagyúr
itt kezd el beérni a nevelés.
pozitív esetben is előfordulnak ilyenek, harapás, majd később több minden más is, de viszonylag fájdalommentesen hamar leszoktatható róla a gyerek, beszélni kell vele, elmondani milyen rossz érzés ez annak akit megharap, elmondani hogy ez rossz dolog és ha mégis megteszi akkor a megfelelő retorziót alkalmazni.
ha meg már el van babrálva a dolog és már most nem hallgat a szép szóra meg kb. élő emberre sem akkor a megfelelő nyomaték hiányában innentől jönnek a nehéz napok vesztegetéssel, fenyegetéssel, veréssel, családi jelenetekkel, amik eltartanak még 18-20 évig.
-
mirci18
addikt
Dühkitörés lökdősődés harapás nálunk is van. Próbáltunk már rászólni fenekére ütni vagy az arcára egy picit de hasztalan.
Nekünk az idő szokott segíteni ha hagyjuk hogy megnyugodjon s közben beszélünk vele ezekről a dolgokról.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
mirci18
addikt
válasz Jofi81 #13537 üzenetére
Az más tészta.
Mi is kaptunk sok mindent így más hozzátartozók által amire nem biztos hogy pénzt adtam volna.
Nálunk inkább a kutyusok meg mint már írtam a szerepjátékok a menők. az autók sem érdeklik annyira emellett.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
Jofi81
őstag
válasz mirci18 #13535 üzenetére
Nekünk megér ennyit, a papának meg főleg, mert ő szeretné megvenni... Azt gondolom, hogy lenne használva, mert a bölcsiben is minden nap szokott babakonyházni és nagyon szereti. Közös játék meg olvasás is szokott lenni természetesen, ez azt nem váltaná ki. Most is vannak mindenféle edényei, és amikor "főz", akkor mindig nekünk készít enni-inni, szóval valamilyen szinten ez is közös játék lenne.
-
Sziasztok!
Harapós majdnem két évessel mit lehet kezdeni? Fogai már mind áttörtek, bár biztos mocorognak még, viszont nem is amiatt harap, hanem főleg egy-egy intenzívebb hancúrozós játék közben ragadja el a hév, és ami szomorúbb, hogy konkrétan ha valamin felhúzza magát, hisztizik, akkor szándékosan nekünkront, mivel anya van vele sokat, így ő már kék-zöld folt, illetve múltkor a nyakán harapta meg, ami - nem akarok hülyeségeket kitalálni - de baromi veszélyes is lehetett volna, így is tiszta véraláfutás lett.
Kb. azt olvastam róla, hogy ez egy ilyen szitu, reflexszerű és nem a szokásos értelemben szándékos, nyilván emiatt fizikailag nem is bántjuk (bár anya néha kicsit nagyobb hévvel tolja el magától, de ez érthető), csak jelezzük hogy fáj és hangsúlyozzuk hogy ezt nem szabad, viszont feleségem nem csak amiatt viseli rosszul hogy össze van harapgálva, de úgy érzi hogy valamiért direkt bántja őt a gyerek (engem csak egyszer-kétszer, de ez abból is adódhat hogy ugye én csak este, pár órát vagyok vele, mást pedig eddig még nem harapott meg).
Én a munkámat 99%-ban az irodában hagyom, hazaérkezéstől fektetésig velük vagyok, feleségemmel boldogok vagyunk, nincs köztünk feszültség ami átragadhatna a gyerekre, ők szinte minden nap járnak társaságba (zeneóra, torna, játszótér stb.), amikor néha benézek a babafigyelő kamerán, kb. mindig vigyorogva, jó hangulatban játszanak otthon, de enélkül is elhinném anyának hogy azt mondja, a nap nagy részében semmi gond nincs, és villámcsapásszerűen jön néha a harapás...
[ Szerkesztve ]
-
mirci18
addikt
válasz Jofi81 #13534 üzenetére
Megér ekkora összeget egy játék ami nem is biztos hogy használva lesz?
Tapasztalataim alapján mondom. Sok dolgot vettem eddig a fiamnak én is.
Használtan újjonan is.
Pl használt konyhát igaz műanyag de jó minőségű.
De ritkán használja.
Ahogy tapasztalom a közös játék a szerepjátékok a képes könyvek jobban érdeklik.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
tildy
nagyúr
Igy van, dupla áron szokott lenni. Ráadásul tok véletlenül kettőt vettem belőle . Már csak autó kene hozza Ráadásul olyan, amibe hátra befér három isofix ülés.
Most az okoz fejtörést , hogy rendezzük at a szobát . Két gyerek még elfért a mi hálónkba a saját ágyában. De most gondban vagyunk . Ráadásul pár éven belül költözni kell , mert ez kicsi lesz .
-
tildy
nagyúr
válasz jansky1 #13530 üzenetére
Nem rossz, bár a nemrég £109 fontért vett joie every stages fx isofixes 0-36 kg ülés nyomába azért nem ér.
-
jansky1
senior tag
Áthozom bestbuy topicból, hátha érdekel valakit.
(#14440) davenport
#akció Maxi Cosi Rodi Airprotect NEM isofix gyerekülés 15-36kg súlyhoz 30.390,- Ft. Ennyiért nem rossz ár. -
tildy
nagyúr
válasz kovacsroli #13517 üzenetére
En még mindig nem vennék 3in 1 babakocsit vagy travel systemet, hanem vennék egy jó minőségű lie flat ülést, amelyben fekszik a baba , kb mint a mózesben így mózes sem kell ) meg egy jó minőségű babakocsit. 3 in 1ben sokszor no and ülést adnak amit már 6-7 honaposan kinő a gyerek , miközben egy normális márkás autós hordozó 15 hos korig is jó .
Plusz bazistalp.Amúgy úgy néz ki, jövőre jön a 3. nálunk
Nekunk most egy kiddy evo luna Lie flat ülés van meg egy babyzen yoyo.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz kovacsroli #13524 üzenetére
Csak hogy trollkodjak egy kicsit, akár ezt is kivárhatod, Bosch eStroller bár szerintem inkább csak április tréfa.
No money, no honey.
-
zsuha
aktív tag
válasz kovacsroli #13524 üzenetére
Szia, én is egyetértek davenporttal, csak én nem csak a jófogást, hanem a facebook marketplace-t is feltúrnám és vennék egy travel system szettet.
Nekünk anex cross van, nagyon szeretjük. Használtan szerintem 150 körül ki lehet fogni 3:1-ben. -
nagyúr
válasz kovacsroli #13521 üzenetére
Ha elfogadsz egy tanacsot, a hordozo resze legyen minel konyebb. Mi rengeteget cipeltuk benne a gyerkocot, hol a boltba, hol csak a kocsitol egy utcara a doki neniig, stb. Nagyon nem mindegy milyen nehéz.
-
senior tag
Ott annyiban lehet érdekes, hogy mennyire merev. Pl. levegős kerék önmagában ad némi tompítást, tömör keréknél mennyire rugózik stb. Főleg mózeses korszakban jó, ha nem döccen minden kockakövön, mert ott még sokat alszik.
No money, no honey.
-
kovacsroli
senior tag
Köszi srácok!! Sokkal előrébb vagyok, mint voltam
Még visszatérek..Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
DeFranco
nagyúr
nagyjából davenporttal értek egyet. ebben az esetben nektek a súly annyira nem lényeges, amire szerintem érdemes figyelni az az hogy jó legyen a tolókar magassága, lehessen a babakocsival lépni (volt olyan babakocsink amibe feszt belerúgtam, nem volt kellemes), jó nagyok legyenek a kerekei, és beférjen a csomagtartóba.
bázistaplat én nagyon preferálom, isofixet nem annyira. jó ha van de felárat nem fizetnék érte. a bázistalp annyiban jó, hogy azt kötöd be fixen az övvel, gyakorlatilag egy dokkolóként funkcionál és abba a hordozót csak csitt-csatt belepattintod és mehetsz is. gyors, kényelmes, biztonságos megoldás.
mindenképpen javaslom hogy nézzetek használtat, teljesen felesleges újat venni mert nem fogjátok kihasználni.
jó a travel system (hordozó + fekvő rész vagy mózes + sport) szerintem praktikus.
nagy varázslat nincs egyébként, ha úgy látod hogy stabil, jól tart és ergonomikus, akkor jó lesz. vannak olcsó, pl. lengyel márkák, azok annyival kevesebbek amennyivel olcsóbbak. nekünk először egy graco travel system volt, ami akkor volt kb. 10 éves, kiszolgált 3+ gyereket, és úgy állt mint a parancsolat, és volt olcsó lengyel újonnan vásárolt, aminek már új korában sem volt tökéletes az egyenesfutása és enyhén nyikorgott a csapágy. nincs ezzel baj, annyiba is került.
meg kell nézni élőben kinyitni, becsukni, megrángatni, átnézni és aztán megvenni. javaslom a használtat, és javaslom a bázistalpas autós rögzítést.
-
bugizozi
őstag
A talp fixen bent van az autóban, azt rögzíted az övvel, és ebbe már csak ki-be kell pattintani a hordozót. Nehezen tudom megfogalmazni, itt egy video inkább [link] kb 1 perctől mutatja részletesen talp nélkül és talppal.
-
kovacsroli
senior tag
válasz bugizozi #13520 üzenetére
DeFranco: nem, nem kell cipelni.
bugizozi: ez a bázistalp téma nekem új. Ez fixen bent van a kocsiban, ez van rögzítve isofix-szel és ebbe pattintom bele a hordozót? Ha igen, akkor mitől lesz egyszerűbb az övezés?
davenport: írtad, hogy érdemes megnézni, milyen a kereke. Mi 90%-ban aszfalton / térkövön fogjuk toligálni, ebben az esetben is releváns?Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
bugizozi
őstag
Szerintem a babakocsi téma egy olyan dolog, hogy mindenkinek a sajátja tetszik a legjobban.
Nekünk [Cam Dinamico Up] van (nem pont ez) viszonylag könnyű váz, nagy mózessel + hordozó + sport rész. Egyik ismerősünknek is ilyen van, anno kipróbáltuk nála, bejött, utána csak ezt néztük hogy hol a legolcsóbb. Persze amikor bababoltban voltunk megnéztünk másik típust is, de számunkra ez tetszett a legjobban. Plusz pont, hogy a kocsiba a hordozó alá lehet venni [bázistalpat] vagy [isofix talpat] , nekünk az előbbi van, így nem kell annyit szenvedi a biztonsági övvel. Ha használt is megfelel akár féláron is hozzá lehet jutni egy ilyen szetthez.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
No money, no honey.
-
DeFranco
nagyúr
emeletre kell cipelni?
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
babakocsi vásárlásban szeretnék kérni egy kis segítséget, eltévedtünk a rengetegben. Az első gyerkőc jön, így tapasztalatunk nincs. Azt látom, hogy vannak olyanok, amiket egyben autós gyerekülésként is lehet használni ("multifunkciós" (?)), ez prakikusnak tűnik ezért leginkább ilyenek érdekelnének.
Szállítani alapvetően egy kombival fogjuk, de nem baj ha egy Fiesta csomagtartójába is be lehet hajtogatni.
Nagyjából ennyi feltételt tudok mondani, tudom ez nem sok. Nézegetem a webshopokon, látom, hogy számomra azonosnak tűnő paraméterekkel 80k-tól a csillagos égig vannak árazva. Nagyjából mindegy, hogy mennyibe kerül, ami viszont fontos, az a jó ár-érték arány.Ha valakinek van ötlete, konkrét tipp bevált típusról, azt megköszönném ha megosztaná velem
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
kisza25
félisten
válasz szakalistvan #13514 üzenetére
láz nincsen? nekem akkor szoktak fájni az ízületeim?
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
szakalistvan
senior tag
válasz kisza25 #13512 üzenetére
Mi most egy olyanban vagyunk hogy annyira feszül és fáj minden izmom és izuletem 4 napja hogy csak vegetálunk.Nem tudok markolni a kezeimmel. Farmert nem tudom begombolni azóta melegítőben vagyok.Pedig az asszony 6 éve bölcsiben dolgozik de ennyire durvát még nem hozott haza.A gyereknek persze semmi baja. Jövő hét táppénz mindkettőnknek.Ez ellen semmi sem véd.
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz zsoltzsolt #13511 üzenetére
Én kúrát szoktam csinálni 1-2 hónapig.
Volt, hogy évekig nem voltam beteg, a gyerek változtatott ezen, mert mindent haza hoz, de abból is eddig talán egyet kaptam meg[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz kisza25 #13509 üzenetére
Nem azért, de egy shop oldalán butaság lenne nem ajánlani meg mellékelni egyből egy náluk kapható terméket...
Független írás nincs?„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
kisza25
félisten
válasz zsoltzsolt #13505 üzenetére
-
Elemental
addikt
"De akkor mi volt a helyzet, amikor még nem voltak multivitaminok?"
Akkor még volt íze a paradicsomnak. -
DeFranco
nagyúr
Ok
-
nagyúr
Egyetertek.
-
zsoltzsolt
addikt
válasz DeFranco #13504 üzenetére
"Azt viszont egyszer szorozd ki hogy a most akar haztajiban megtermo nemesitett zoldsegnek gyumolcsnek milyen vitamintartalma van es mennyit kellene abbol megenni hogy fedezze a szuksegleteket."
De akkor mi volt a helyzet, amikor még nem voltak multivitaminok?
Múltkor egy gyerekorvos is kifejtette, hogy ez 0-s vitamin a zöldségekben, gyümölcsökben nagyrészt a gyógyszer lobbi kamuja. Elhiszem, hogy nem ugyanaz, mint mondjuk ötven éve, de ez a vitaminozás is kezd sokszor kóros méreteket ölteni. Azt hogy aztán azokban mik vannak, az is megérne egy misét. -
DeFranco
nagyúr
válasz tboy93 #13503 üzenetére
A zoldseg es a gyumolcs jo, finom, es szuksege van ra a szervezetnek nem csak, es nem is elsosorban a vitamintartalom miatt.
Azt viszont egyszer szorozd ki hogy a most akar haztajiban megtermo nemesitett zoldsegnek gyumolcsnek milyen vitamintartalma van es mennyit kellene abbol megenni hogy fedezze a szuksegleteket.
Nyilvan tuleli a gyerek ha nem kap multivitamint, semmi baja nem lesz ha egyebkent kiegyensulyozottan taplalkozik de valos segitseget tud nyujtani egy jol kivalasztott kiegeszito.
-
nagyúr
válasz kisza25 #13501 üzenetére
Főként a Balatonon és nem én, hanem anyosomek, de apamek is termelnek ezt azt. Paradicsom, paprika, uborka, cukkini, padlizsan, karalabe, repa, krumpli, hagyma, 4 féle barack, dio, mandula, körte, eper, malna, egres, füge, szőlő most igy ami hirtelen eszembe jut.
Igen, tudom, nem normalisak teljesen
A gyerek meg nalunk sajnos nem sajnos rettenetes ra van cuppanva a zöldségekre, gyumolcsokre, sokszor nem is akar mast enni.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz SG3rg0 #13497 üzenetére
Cebion C vitamint kap a majdnem 2 éves lányom meg Eurovit D vitamint, cseppekben.
Fiam a fentieken kívül Béres Actival Gumivitamint. Lehet placebo, de mióta naponta szedi, kevesebbszer betegszik le.
Egyébként ahogy néztem a multik nagy része 3 vagy 4 éves kortól adható, valamint a lányom 3 éves koráig Milumil Junior tejitalt is kap naponta kétszer (mint anno a fiam is kapta), abban is vannak tudtommal ásványi anyagok és vitaminok...Egyébként mindkettő szereti a gyümölcsöt, nem válogatósak, valamint szomszédaink jóvoltából sokszor kapunk saját kertben termesztett szőlőt, paradicsomot, nagyszülőktől szilvát, almát, barackot..
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest