Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
válasz Telomanikus #29997 üzenetére
Tök jó!
Tegnap én is unatkoztam a városban buszra várva. Próbálgattam a miniatűr módot.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Telomanikus #29997 üzenetére
sztem jó
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Telomanikus
senior tag
Sziasztok, hoznék egy képet mutatóba. Sorozat lesz belőle...még folyamatban.
-
LamaCube
addikt
válasz JohnyBlue #29994 üzenetére
Okés! Most a gyerek temperakészletét csórom
hcl
Persze azt tudok, csak úgy értettem, hogy nincs rajta manuális állítási lehetőség a vakun, tehát csak ettlII-ben működik.
[ Szerkesztve ]
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
-
LamaCube
addikt
válasz phaseOne #29988 üzenetére
Sajnos sima ttl-es semmi állítási lehetőségem nincs rajta. Viszont jön egy másik vaku és távkioldó, tehát 2 vakuval tudom más helyről megvilágítani.JohnyBlue
Köszönöm szépen! Szomszédasszonyom főnővér már folyamatban van a beszerzése, de a linked is hasznos volt.
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
JohnyBlue
addikt
-
-
MC Pite
veterán
válasz jjeahh #29985 üzenetére
Vagy inkább egy polár, ami persze nem volt nálam. Gondolkoztam kicsit erősebb képen, de élőben majd meg lehetett vakulni, plusz úgy nézett ki minden (fakó, poszt őszies) mintha pár napja már hó fedte volna a tájat - és tényleg . Na hétvégén még beletúrok a galériába/ebbe a képbe Ja; oly magazin miatt még nem gratuláltam .
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
jjeahh
nagyúr
válasz MC Pite #29984 üzenetére
a színek rendben vannak sztem, max egy hajszálnyit melegebbre venném, viszont kicsit kopottnak tűnik, lr-ben a feketén húznék, vagy ugyanez a ps-ben is megoldható, néha a fehér-fekete húzgálása szebb eredményt ad, mint ha feltolnád a kontrasztot...illetve a csúcsfényekből visszavennék még nem csak a köveken, hanem az égen is, szvsz jót tett volna ennek a képnek egy átmenetes nd
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
MC Pite
veterán
jjeah: Köszi. Szinte alapon van most... (köveken 'csúcsfény és pc wb igazítás) Egy kis eyecandy szaturáció meg szűkebb tonal rangre gondoltál?
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
-
-
copass
veterán
Viccből feltöltöttem egy panorámámat a National Geographic Magyarországra.
Bekerült az önök küldték-be![ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
LamaCube
addikt
válasz zgospel #29973 üzenetére
Teljesen jogos az észrevétel.
Zulma
Már nem rakom újra össze. Megterveztem a "rendes" állványt hozzá csak most nincs időm megcsinálni. /mondjuk az se egy bonyolult szerkezet/
Egyébként egy gurulós ruhaszárítóra rászigszalagoztam egy cipőkanalat, aminek a végére felragasztottam egy pipettát. Mindezt odagurítottam egy dohányzóasztal fölé amin egy tálcán volt egy tál vízzel. Azután meg próbáltam eltalálni, hogy mikor exponáljak.hcl
-
-
LamaCube
addikt
Hoznék még egy vízcseppest a múltkoriból. Még mindig a sufni technikával.
[link]HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
Zulma
csendes tag
Azert ide irrom mert itt mozog a topic ha valaki hobbibol fotozkodik akkor az neki jelenthet+munkat vagy csak salyat maga szorakoztatására van .
-
Zulma
csendes tag
-
Zulma
csendes tag
Lehett nem ide illik de ha most akarok neki kezdeni fotozkodni akkor milyen gepet vegyek?En egy Canon eos 700 D re gondoltam.
-
válasz lakkusjj #29961 üzenetére
A közgyűrűzéstől kb. az 1cm-es gyűrű után (annál nagyobbakkal) a 18-55 és a 75-300 is fixfókuszos lett. Csak a gyújtótávolságuk legvégén adtak éles képet, a fókusszal lehetett a nagyítást változtatni .
A közgyűrű AF-es volt, de a fókusz nem találta az élességet, tehát manuális módban betekertem olyan nagyításra (tényleg az változott tőle) amilyenre akartam, és a maróobiknál megszokott módon, a gépet mozgatva fókuszáltam.
Itt bővebben írtam a dologról[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
lakkusjj
aktív tag
válasz Colonel993 #29952 üzenetére
135-össel nem lesz jobb leképzésed, viszont ahogy előttem írták, nagyobb a tárgytávolság, és könnyebb kézből berázni.
-
válasz Colonel993 #29952 üzenetére
A 135-össel közgyűrűvel nem tudom, milyen lenne a leképezési arány, de a munkatávolságod megnő. Vagyis a félénk áldozatokhoz nem kell olyan közel menni. (Szitakötő pl.)
Mondjuk a közgyűrűtől általában lágyul a kép.Fordított obit kb. felesleges közgyűrűzni, oda kell egy manuális akármi, minél kisebb gyújtótávval, és annyi. Én ezért szereztem manuális alapzoomot, mert azzal megvolt a kellő rugalmassg, 2:1 és 1:akármennyi között (csak a legnagyobbat mértem )akármilyen leképezés.
Ha 2cm-t tudsz leképezni, az közel 1:1 arány, az már horzsol
-
zgospel
őstag
válasz Colonel993 #29953 üzenetére
a kompozícióval nem vagyok teljesen kibékülve, túl nagy az üresség középen, de mindenesetre ez jópofa, sokkal jobb mint a másik amit linkeltél szerintem. a pillanat is klassz
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
Colonel993
senior tag
Estére még egy;
Flekken||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
válasz MC Pite #29950 üzenetére
Már egy ideje megvagyunk a D7000-rel...
Megszokni nem volt nehéz, több menüpont van benne mint egy Pentax-ben de épp olyan dolgok amiket még hiányoltam is, van helye a lelkivilágomban... sőőőt babrálni is jó néha.
Egyetlen bajom vele, hogy nem D7100hcl: Jelenleg egy kiváló képű (50mm 1.8-asnál is élesebb xD ) Helios 44M-4 -el közgyűrűzök...
Olyanra gondoltam, hogy esetleg egy 135mm 2.8 -al megspékelném... talán nyernék extra leképezést.
Jelenleg 2centit tudok leképezni.
Amúgy el is felejtettem, fordítva is rá kellene nyomnom, úgy vajon mennyit kapok.
Sajnos N00b voltam és nem kitüveggel vettem meg az első Nikonom||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
válasz Colonel993 #29947 üzenetére
Macsek jópofa
50-essel elég jól lehet makrózni ha közgyűrűzve van. De kevésbé a gyújtótáv a lényeg, éles rajza legyen, és egyébként is jó közelpontja. Nekem a 18-55 és a 75-300 is fixfókuszossá változott közgyűrűzéstől.Amúgy ha egy 18-55-öt megfordítasz, 18mm-en 2:1 körül lesz a leképezés (APS-C -n). Csak tartsd meg elmozdulás nélkül...
-
MC Pite
veterán
StefanBraun: Korrekt
Colonel993, csak meg lett a D7K? Akkor már nincs parázás, összeszoktál? Ha aranyos a macs jöhet, asszonykám unlimited szereti az ilyet
[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
Minap arra ébredtem/tünk, hogy az előző napi lustaságból ott hagyott tárgyasztalra... macsek elnyúlt...
Hirtelen felindulásból szerveztünk is egy "stúdió fotózást" neki
Persze már az elején szabotálni próbálta a dolgot.Ha igény mutatkozik rá, bemutathatok még párat
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
M42 -es rendszeren, közgyűrűsorral... milyen gyútávú objektívvel érhetném el a legjobb "arányú" leképezést?
Valami nem segg sötét, de lehetőleg nem is kokain árban mért üvegre gondoltam...||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
-
-
nesa
veterán
Legalabb forgasd el az etetetot hogy az a muanyag vacak ne latszon, meg inkabb egy fa agat probalj, azt az 1x1 es fenyot meg dobd ki.
-
-
-
Napi cinke
Vaku nélkül, nem sok fényben (az erkélyem árnyékos). Össze-vissza ugrálnakMutogatni való hater díszpinty
-
Throme
veterán
válasz Fotonhámozó #29935 üzenetére
Szvsz nem kéne oda a bokor, de a nap szempontjából kár lenne a szélét vágni.
Mondjuk nem szeretem a matek-fotót, szóval ez a 'lezárja a képet' dolog, vagy a 'horizont ne legyen középen' dolgok kevésbé érdekelnek, főleg, ha a kép maga szép. -
Fotonhámozó
senior tag
Hoznék ismét egy fotómaratonos képet. Egy átlagos őszi napfelkelte a Boszorkánykőről szemlélve:
(pano, kézből lőve). Szerintetek zavaró bal oldalt a belógó bokor? Nekem ezen a képen nem tűnik hibának, a jobb oldalon a belógó bazaltsziklával együtt lezárja oldalról a képet.
Update: bal oldalt a Medves-fennsík, alul a völgyben Zagyvaróna (Salgótarján) látható. A kétpúpú hegy a Szilváskő, háttérben a Mátra. Jobb oldalt a Boszorkánykő sziklája van a képen. Tőle balra a Pécskő, a Pécskőtől ugyancsak balra a Somlya helyezkedik el. A sűrűködös völgyben fekszik a Vízválasztónak nevezett tó (volt hőerőmű tava).
[ Szerkesztve ]
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
Adamis
őstag
válasz hunderbörd #29931 üzenetére
Lehet, hogy csak nekem harsány, de a pirosból egy kicsit visszahúznék... Amúgy tényleg szűk!
-
Fandango
veterán
válasz hunderbörd #29931 üzenetére
Minden irányból szűk, főleg felül.
-
hunderbörd
tag
[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
válasz zgospel #29928 üzenetére
Egyik sem unalmas, jók. Az első kettőnél az aljánál belógó valamik kicsit zavarók. A harmadikban csak annyi a hiba, hogy a pilóta beszari ábrázatot vág, de te arról nem tehetsz. A lövés tök jó, fröccsenős, dinamikus.
@StefanBraun: Továbbra is ámulok, hogy a kitobival miket produkálsz.
-
Zilko87
tag
Szeretnék véleményeket kérni a képeimről, főleg a halasakról mert egy cikkben fognak megjelenni egy horgászújságban.
Előre is köszi, bírom a kritikát![ Szerkesztve ]
-
Zilko87
tag
Elég kellemetlen kérdés ez számomra, de hogyan lehet ide linkelni? pl Flickr oldalamat. Szeretnék pár képed bedobni véleményezésre.Köszi előre is.
-
phaseOne
tag
Köszi
jjeahh: Lehet benne valami... de most ez a háttérképem, és jól megy a kék win8 témához
LamaCube: Igen, bár őt nem én küldtem fel oda, de örvendtem hogy oda vetette a sors.
Ropi: Jó ötlet, meg is cselekszem amint lehet. Egyébként meglepő hogy Prágában milyen sok távolkeleti (és csak távolkeleti) párral találkozik az aki betéved az óvárosba...
Azért meghallgatnám majd a kritikád, mert itt (is) úgy éreztem bajban vagyok kompozíciós szempontbólKöszönöm mindenkinek.
gubisadam: Nekem a zene című tetszik leginkább
-
-
*Ropi*
félisten
válasz Real_Necro #29905 üzenetére
Nekem is csak azért van, mert "rám erőszakolták", amúgy jó, ha heti 1-2x lépek be, mert több külföldi kolléga van, akivel ott tartjuk a kapcsolatot...
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
-
phaseOne
tag
válasz Fotonhámozó #29913 üzenetére
-
-
Fotonhámozó
senior tag
Kék fénnyel megvilágítva cifrázhatod is!
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
-
-
-
Hozok kettőt
- Mi ez (senki nem találja ki, pedig egyszerű
- Ez meg egy kis bokeh orgiaEz meg esetleg érdekes lehet Pécs környékieknek
Itt én voltam a vadász, aki sz0pni ment oda (eseményt fotózni) . Az egyetlen fény a vakuk beállítófénye volt, hely nincs, mindenki mászkál.[ Szerkesztve ]
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz belovary #29875 üzenetére
Tanulás szempontjából (is) felejtős csoport. Főként likevadászat megy. "Legjobb", amikor pocsék képet agyonlikeolnak. Nemrégen volt macskaportré feltöltve, állatnak szeme életlen, frontfókuszos, háttérben baromi nagy világos folt elterelte a témáról a tekintetet. Építő jellegű kritika helyett dicséretet és likeözönt kapott.
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz Novics #29889 üzenetére
Köszi! Nappal szemben nem volt téma az előtérben, csak a tarra vágott mező. Monitor előtt ülve tűnt fel, hogy a kiálló fűcsomóra és a jobb alsó sarokból induló görbületre milyen jól illeszkedik az aranyspirál. Talán ezért is tetszik annyira nekem (arany napfelkelte -> arany spirál ). Ezenkívül egyelőre csak ezt dolgoztam ki. Nem sokkal a köd megszűnte előtt készült, kezdett már kemény fény lenni. Nem tudom eldönteni, hogy tetszik-e vagy kár volt feltölteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Autós topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- DIGI kábel TV
- BestBuy topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
- Nikon Nikkor Z 24-70mm f/4 S új állapotban
- Canon EOS 90D + 18-135mm + 50mm f/1.4
- Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest