Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
XBOX ONE TOPIK
Xbox Support elérhetőségei:
Telefon: +3680018590 (magyar) (H-P)
Web: Xbox Support (angol chat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
persil
nagyúr
válasz Mrguba #237101 üzenetére
Hat ugye csunyan irni nem szabad, ez egy szabaly. Ha megszegte es jott egy-egy par napos tiltas, amibol nem tanult es megint csunyan irt, akkor ez ennyi.
Nem hiszem, hogy sok mindent tudtok vele kezdeni. Tanuljon belole.
Ne erts felre, nem karorvendek, de szabalyszegesert mindig buntetes jar, eloszor enyhebb, majd szigorubb.
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
MODERÁTOR
Az összes konzol topikban, "Mielőtt bármilyen digitális tartalomért fizetsz és azt hiszed, a tied, olvasd el" címmel. Sőt e-book, kindle, stb. topikokban sem lenne értelmetlen.
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Moby
addikt
válasz philoxenia #237194 üzenetére
Ezzel tulajdonképpen még egyet is tudok érteni, elfér, nem haszontalan.
-
Wesder
félisten
válasz philoxenia #237195 üzenetére
Goldom biztos nem volt, illetve azonnal új accountot csinàltam hogy tudjak jàtszani, amíg le nem jàr a ban. Sok jàtékom akkor nem volt, hanem màssal home-olva jàtszottam.
[ Szerkesztve ]
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
-
philoxenia
MODERÁTOR
A topik az "elvi dolgokat" az összefoglalóban sorolja fel. Ez nincs benne. Általában véve fontosabb, mint egy adott játék akciós volta, hiszen az inkább arra a játékra nézve releváns. Nekem ebből a polémiából fontos dolgok derültek ki. Szerintem annak aki olvassa csak a topikot, de nem ír bele, szintén.
A "Mielőtt XBOX-ot veszel olvasd el!" fejléc alatt érdemes volna összefoglalni a lényeget, hiszen mint tudjuk az EULA arra való, hogy ne tudd végigolvasni és und meg, majd erre hivatkozzanak utána, hogy "leírtuk világosan!" Holott dehogy....
Meg kellene értenetek, hogy kicsit úgy érzem magam mint egy apáca egy nyilvánosházban, ahol tilos a csók, de megengedett az anál... Nem jellemző rám a keretek átlépése, de szeretem tudni, hogy mik a keretek, mert feszegetni igenis szeretem őket.
[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Moby
addikt
válasz Evil Snowman #237184 üzenetére
Szeirntem ezt senki nem hiszi. Volt egy konkrét kérdés, ráadásul XBOX related, született rá konkrét válasz. Több is. Ment még utána némi durcázás, de a lényeget mindenki érti. Aztán elment az egész ilyen ködös elvi dolgok irányába, ami kezd szétfolyni. Kéne ide egy moderátor lassan.
-
addikt
válasz philoxenia #237188 üzenetére
Elküldenek egy linket (IS), ahol minden infó fent van. Az is, hogy éppen milyen intézkedés van ellened, mik voltak a korábbiak. Illetve az is, hogy mik az irányelvek és mire lehet számítani. Csak bökni vagy klikkelni kell.
Én is abból tudtam meg mi a helyzet, amikor figyelmeztettek. Eltiltásom nem volt, de mégis érdekelt, hogy mi ez az egész és mik a következmények.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
Wesder
félisten
válasz philoxenia #237188 üzenetére
2 hétig amíg figyelmeztetve voltam nem tudtam hasznàlni a szolgàltatàst. Ebből gondolom nyílvànvaló hogy véglegesnél meg végleg nem fogod tudni hasznàlni.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Moby
addikt
válasz philoxenia #237176 üzenetére
"de innen meg ne tiltsanak ki, mert ingyenes."
Én ilyet még impilicite sem mondtam. Olyannyira, hogy ezzel nem is értek egyet. Tiltsanak ki innen is, a rend az mindenhol jó, de itt nincs tétje annak, hogy megtörténik-e, vagy nagyon nem olyan súlyú. Ott igen.
Mindazonáltal továbbra sem értem miért kellene erről ott (lettlégyen az bárhol is, két teljesen különböző szolgáltatásról beszélünk) diskurálni, ha a téma itt merül fel.[ Szerkesztve ]
-
Mrguba
őstag
GYerek nevelve van.
De nem allhatok a hata mogott mindig.
En is jatszom de engem se csekkol senki
NEm erre van nevelve hidd el.
De ha kuldd egy uzenetet ha en dolgozok mit csinaljak?
FOleg utolag mar en is okosabb vagyok -
philoxenia
MODERÁTOR
Most nem a konkrét esetről van szó, hanem arról, hogy van egy ilyen veszély. Ami, ha jól értettem valamilyen megosztott profillal elkerülhető. Azaz, csak az adott játékot/szerzett dolgokat bukod.
[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
válasz philoxenia #237178 üzenetére
A kitíltàs szövege magyar volt, ezért feltételezem a figyelmeztetések szövege is. Aki sokadik alkalommal követi el ugyan azt a hibàt nem jogosult reklamàlni, ha kirakjàk. Én is csak 1x "DDOS-oltam" az MS Store-t, kaptam is érte 2 hét banànt.
-
szimszonos
őstag
válasz zekk007 #237090 üzenetére
Sima full hd tévére a series s a legjobb megoldás.Új kiadás,gyors,60fps,új játékokkal is kompatibilis tehát nem lesz gond ha pl egy újabb Fifa vagy akármelyik játék későbbiek folyamán nem jönne már ki az előző genre köztük fat one,one s-re sem,MS pl idei évtől már nem ad ki rá belsőfejlesztésű játékot hiába szeretne a fiad játszani új Forza,Halo stb nem fog tudni max felhőből gpu előfizuval de az már nem olyan.Prevgent már ne vegyél szerintem.Series S használtan 1 éves kb 80ezer ft abban még sok évig örömét leli a gyerek.
[ Szerkesztve ]
-
válasz philoxenia #237178 üzenetére
Egy kérdés csupán. Miért hiszik egyesek, hogy online térben bármilyen toxic magatartást tanúsíthatnak úgy, hogy annak nem lesz következménye?
Arra van ész, hogy nagy p.fával fröcsögjünk üzenetben vagy voice chat-en, aztán ha emiatt temporary vagy perma ban-t kapunk, akkor jobb esetben buta arccal nézünk magunk elé, hogy ezt miért kaptuk; rosszabb esetben még nekünk áll feljebb és még nagyobb p.fával követeljük a fiók visszaállítását.
Baromira időszerű lenne újra megtanulniuk az embereknek - igen a szüleink meg a nagy szüleink ezt tudták - , hogy amit mondanak annak következménye lesz, amiért vállalni kell a felelősséget. Online térben ezt jelenleg a BAN rendszerrel lehet megoldani.
Btw itt sem instant perma BAN volt, hanem 100%, hogy voltak előzmények. Az, hogy a gyerek azt adja be, hogy csak egy üzengetés volt, persze van szülő, aki elhiszi, de ugye azt mindannyian tudjuk, hogy bármikor lehet korábbi beszélgetést törölni minden nyom nélkül, amit utána apuci/anyuci nem lát ellenben az MS-el.
Summázva:
1., békát le kell nyelni
2., gyereket meg kell nevelni
3., felnőtt érett módon kell gondolkodni és viselkedniEnnyi.
-
mike1334
veterán
válasz philoxenia #237181 üzenetére
Jajjmá...autó vásárláshoz se kérik a jogosítványt, az udvaron beleülhetsz és brummoghatsz kedvedre
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz mike1334 #237180 üzenetére
Nem volt a hardver vételekor ilyen lehetőség...
Amerikában a macskás mikrohullámhoz képest ez nyerhető per lenne. Magyarországon meg a jogbiztonságról a politikai tiltás okán inkább nem mondok véleményt...[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
válasz philoxenia #237179 üzenetére
De, ha angolul is volt, gondolom azért elolvastad, hogy mit fogadsz el, mielőtt leokéztad? A végén még úgy jársz, mint Stan a South Parkban az Apple ászf-fel (vagy az Kyle volt?l
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz mike1334 #237177 üzenetére
Biztosan nem jött ez föl magyarul amikor a boxot regisztráltam.
Sőt tulajdonképpen ezt a hardver megvételekor kellene aláírni, hiszen például a meghajtó nélküli box az MS account nélkül semmire nem használható.[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Evil Snowman #237174 üzenetére
Ez annyira fontos, hogy szvsz. bele kellene foglalni, illeszteni a topik összefoglalójába.
"ez a sok tizen x éves kis t.kony" velem együtt ezzel nem volt tisztában. Ez teljesen nem logikus, hogy csúnyán beszélsz és elbukhatod az összes valős pénzen vett virtuális vagyonodat. Nekem ez meg se fordult a fejemben. Komolyan.
Ráadásul egy teljesen eltérő kultúrában élő ember fogja megítélni minden mondatodat. Simán félreérthet valamit, aztán meg mikor reklamálsz, mint olvastam simán le...nak oszt' kész...Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
mike1334
veterán
válasz philoxenia #237170 üzenetére
Ismétlődő vagy súlyos szabálysértések
Véglegesen felfüggeszthetünk egy profilt vagy egy eszközt, amennyiben abban már nem bízunk meg egy súlyos szabálysértés miatt, illetve ha az ismétlődő negatív viselkedések korrigálására vonatkozó próbálkozásaink nem jártak sikerrel. A végleges felfüggesztés esetén a felfüggesztett profil tulajdonosa elveszíti a licenceket minden játék és más tartalom esetében, továbbá elveszíti a Xbox Live Gold- és Xbox Game Pass-tagságából hátralévő előfizetési időt és a Microsoft-fiókegyenlegét is.
Link.Ez eléggé magyarul van
És hidd el, hogy te is elfogadtad valamikor....unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
Moby
addikt
válasz philoxenia #237173 üzenetére
Ezt most nem értem. Kivel kellene nekem, miről, és hol csetelnem?
-
Srácok lassan 100 hsz óta megy a f.ngreszelés egy tök egyértelmű dolgon.
Veszel egy terméket, aminek a gyártója (jelen esetben mind HW, mind pedig OS szinten az MS) létrehoz egy EULA-t. Ahhoz, hogy használni tudd az adott terméket el kell fogadnod. Az nem kifogás, hogy "jajj az túl hosszú, senki sem olvassa végig". Istenem mennyi ilyen okostojással találkoztam a telcos éveim alatt az ÁSZF vonatkozásában.
Nem mellesleg EULA elfogadás sem kell ahhoz, hogy egy intelligens ember magától is tudja, hogy nem anyázunk, stb. online térben - még, ha az hamis biztonságérzetet is ad - , mert repül a BAN. Időszakos vagy végleges. Mint a való életben, amikor beszólsz valakinek, akkor vagy kapsz egy pofont, vagy mellé még ki is verdesik a fogaidat grátiszba. Ennyire egyszerű.
Az a gyenge érv meg nem kell, hogy "jajj, de nekem k.rva anyáztak először". Egy okos emberről az ilyen lepereg. Nem is reagál rá. Nem ír vissza. Laza mozdulattal ignorálja.
Remélem még komolyabb szigorítások lesznek ilyen téren, mert ez a sok tizen x éves kis t.kony nagyon erősnek hiszi magát interneten keresztül a fotelben ülve. Persze személyesen az ilyenek mennek le kb. instant kutyába...
-
Moby
addikt
válasz philoxenia #237166 üzenetére
Éppen ezért más, mert ott a fizető vendégektől kell minél távolabb tartani rendbontókat. És helyesen és jól teszik, hogy ezt minden lehetséges módon teszik. Sok pénz forog kockán, többek között az enyém is, ami szabad szemmel is jól látható éves szinten, amiért már nekem is vannak elvárásaim a biztonságot és a rendet illetően. Szóval csak így tovább, hajrá! Keményen!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz mike1334 #237168 üzenetére
Nem, itt azzal van a gond, hogy az egyik játékban szabálytalankodva mindegyik jogát elveszik.
Ez benne van az EULA-ban? Megveszem a W3-at. Ennek az EULA-jában biztosan nincs benne, hogy ha más játék közben csetelve szabályt szegek nem játszhatok többé a játékkal....Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
félisten
válasz philoxenia #237159 üzenetére
Tehát ha ma valaki Magyarországon bizonyítottan funkcionális analfabéta, az utólag bármilyen, általa aláírt szerződés kötelezettségei és következményei alól automatikusan kibújhat, és az őt ért hátrányokért perelhet?
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
mike1334
veterán
válasz philoxenia #237165 üzenetére
Ez hogy jön ide?
Illetve pontosítok, tökéletes jogszabályhely.
Felróható magatartására előnyök szerzése végett senki nem hivatkozhat.
Alapvetően nincs refund, de én megszegtem a szabályokat, amiért kitesznek, és refundot akarok. Ennyi erővel csinálok egy profilt, "veszek" rá 10 játékot, végigjátszom mindet, beszólok valakinek, kirakják az accountom a rendszerből, mire visszakérem a pénzem...profit.Amúgy a sok off miatt dádá lesz, ha erre jár a mester
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz satee76 #237164 üzenetére
Akkor tegyétek össze a kezeteket, hogy itt létezik topiktiltás is!
Simán perelhetőek ezek alapján a cégek szerintem. Amúgy akkor kezdem megérteni azokat, akik warezelnek, hiszen a steam-nek elvileg kell lennie lehetőségének egyes játékokról való kitiltásra is, ha nincs, meg kellene teremtenie. Az igazságérzetemet borzasztóan sértik ezek az eljárások és rájöttem, milyen vajszívű vagyok mint moderátor. Nálunk mindig elég sokáig mérlegelünk egy ingyenes szolgáltatáshoz képest pláne.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz mike1334 #237162 üzenetére
Ez kibújás a válasz alól. Olyan ez, mint a Ptk.
1:4. § [Az elvárható magatartás elve. Felróhatóság]
(1) Ha e törvény eltérő követelményt nem támaszt, a polgári jogi viszonyokban úgy kell eljárni, ahogy az az adott helyzetben általában elvárható.
(2) Felróható magatartására előnyök szerzése végett senki nem hivatkozhat.
(3) A másik fél felróható magatartására hivatkozhat az is, aki maga felróhatóan járt el.
-
satee76
aktív tag
válasz philoxenia #237158 üzenetére
2013-ban az egyik ismerősöm édesapja nagy CoD rajongó volt. Csak nem ment neki, úgyhogy elkezdett csalni. Ban ban után, de azért csak folytatta. Aztán egy nap a steam már nem engedte be. Véglegesen zárolták a fiókját. Több mint 400 eurónyi játék volt benne.
Nem új dolgok ezek.
Sőt a RS-nél fiókjában sokkal kevesebbért is bannolnak, nulláznak, vagy kivágnak egy életre.(GTA-sok tudnánk mesélni róla)[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
válasz philoxenia #237157 üzenetére
Nem küldöd el a màsikat az anyjàba, szerintem ez elég egyértelmű.
-
mike1334
veterán
válasz philoxenia #237159 üzenetére
Tedd a kezed a szívedre...amikor regisztráltál fiókot, elolvastad végig az összes EULA-t?
-
addikt
Csak itt nem fix, hanem határozatlan időre szerzel használati jogot egy játékra.
Amúgy az ingatlan jog ennél bonyolultabb. Nem is nagyon szoktak ennyire hosszútávú szerződéseket kötni. Inkább határozatlan idejű, amit X időnként felülvizsgálnak, aztán módosítás esetén plusz melléklettel látják el a szerződést.
10+ évig foglalkoztam ingatlan kereskedelemmel és vagyongazdálkodással, alkalmanként bérbeadással is. Teljesen máshogy mennek a dolgok. Ráadásul a szerződések is nagyon változatosak.
Sokszor inkább pont a tulajdonosoknak van komolyabb kára.
#237159:
Dehogynem. Elfogadod a végén, hogy megértétted és elfogadod.Amúgy Moby feljebb beillesztette az egyik ide vonatkozó részt, de több helyen is említik.
[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
Nem a játékokat veszik el, hanem a szolgáltatásból zárnak ki, mert megszegted a szolgáltatás igénybevételére vonatkozó szabályzatot, amit elfogadtál. Az már csak egy kövezkezmény, hogy így a játékokat se éred el. Kb az összes szoftver licensz így működik.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz ρσгτσ #237156 üzenetére
A lényeg az volt, hogy nem érti a szabályzatot, de ha elfogadja még ugyanúgy vonatkozik rá.
Nem fogadhatom el, ha a nyelvet nem értem....Szerintem. Soha semmilyen platformon nem került szóba amúgy, hogy a hardverem használatához el kell fogadnom a MS csetszabályzatát. Ezt sehol nem írtam alá...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz ρσгτσ #237156 üzenetére
Elvekről van szó, nyilván. Csakhogy teljesen jogosnak tartom a vonatkozó cselekedetekkel kapcsolatos tiltásokat, viszont ez olyan, mintha bérelnél egy lakást tíz évre, majd mondjuk hangoskodnál, az első évben, majd ez alapján elvennék kompenzáció nélkül a maradék kilenc évedet.
Mike-ot kérdezem, mint jogászt. Lehetne Magyarországon olyan szerződést kötni, ami ezt lehetővé teszi?
Tehát egy szerződésben kiköthető ez előre? Ráadásul a szerződés alapján ha a hangoskodás után másnap elmennél dolgozni, majd mikor hazaérsz már ki vagy zárva a lakásból, a benne lévő összes vagyontárgyadat is elkoboznák? Ez a magyar jog alapján kivitelezhető? Mert ha igen csinálok erre egy vállalkozást....Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
addikt
válasz philoxenia #237154 üzenetére
Mehetnek odáig, de ha jogszerűen jár el a szolgáltató, akkor nincs mit tenni. Azt sem mondanám, hogy nem értek vele egyet, mert én nem jutok el addig, hogy bárhol is végleges tiltást kapjak.
Az szerintem mindenki számára egyértelmű, hogy a végleges tiltásért keményen meg kell dolgozni. Nem adják csak úgy.
#237155:
Az teljesen mindegy, hogy milyen a PH! nyelve. Csak egy példát hoztam. Akár magyarul is káromkodhat. A lényeg az volt, hogy nem érti a szabályzatot, de ha elfogadja még ugyanúgy vonatkozik rá.[ Szerkesztve ]
-
-
philoxenia
MODERÁTOR
Na most azt nem értem, hogy az MS-nek előre kifizetett sok-sok pénzt bukjátok szerintetek jogosan, itt meg a gyakran egy fillér befizetése nélkül használt platformról kitiltáskor sokan Strasbourgig mennének...
-
addikt
válasz philoxenia #237150 üzenetére
Az már a te felelősséged, ha nem értetted. Mivel elfogadtad.
Amúgy ha regisztrál ide egy kínai, és elkezd angolul káromkodni, akkor ti elnézők vagytok vele? Tehát rá nem vonatkoznak a szabályok azért, mert nem tud magyarul?
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz mike1334 #237144 üzenetére
Ezt a szabályzatot most látom először.
Amikor regisztráltam az accountomat a box felületén, még a felület nyelve is teljesen angol volt. Hogyan tudnám elfogadni a helyes viselkedési elveimet, ha nem is tudom, mit fogadok el?
Kicsit olyan, mintha mondjuk Kínában eladna az MS mondjuk 100 millió konzolt, majd mikor beszednék a pénzt, akkor közölné a kínai állam, hogy a törvényeik alapján Kínában nem adhat el az MS semmit, mert volt egy apró betűs rész amikor szerződést kötöttek az egyénekkel, persze ez nem volt angolul leírva, hogy kínai állampolgár nem köthet szerződést amerikai céggel....Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Wesder
félisten
válasz philoxenia #237141 üzenetére
Nem utólag döntik el, hanem account regisztràciókor te azt elfogadtad. Egyébként meg minden konzolgyàrtónàl/digitàlis boltnàl ez így működik amióta van digitàlis jàtékterjesztés.
-
Dreimus
senior tag
Akkor semmilyen szoftvert se vettél vagy veszel ezután, mert szinte minden szoftverre igaz, hogy csak bérled
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Konkrétan nem sok olyan hely van ahol nem tiltanak le ilyenekért. Az tök jó, hogy a PH! visszatérít, de a nagyobb cégeket ez pont nem érdekli.
Ráadásul nem jogszabály ellenes. Mindkét fél egyértelműen elfogadja a regisztráció során.
Szerk.:
Azt is tegyük hozzá, hogy sorozatos, durva szabálysértésről van szó. Minden figyelmeztetés és X napos bann során felhívják arra a figyelmet, hogy mivel jár, ha ezt tovább folytatja.Elég sokat kell tenni azért, hogy valaki végleges felfüggesztést kapjon.
[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
válasz philoxenia #237140 üzenetére
Nem, mert előre szólnak, hogy nem veszed meg, csak a meghatározatlan időre szóló használati jogot. Nyilván nem fogják ok nélkül elvenni tömegekek játékait, mert akkor senki se venne tőlük semmit.
-
satee76
aktív tag
válasz ρσгτσ #237138 üzenetére
Még csak vissza se kell olvasnia, elég ha képernyő fotókat küldesz, amin van dátum bélyegző. Példának okáért amikor engem bannoltak, és nagyon kedvesen megkérdeztem, hogy miért, hogy legközelebb okosabb legyek, szívélyesen válaszoltak, hogy rögzíttette egy másik játékos, hogy előnybe kerültem.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz mike1334 #237136 üzenetére
Csalárd szándékú szerződés semmis, nem? Tegyük föl, hogy csinálok egy játékot, eladom százezer példányban, majd mikor a játék használhatatlan lesz, akkor indoklás nélkül mindenkit kizárok? Mosom kezeimet és kész? Kártérítési igény fel sem merülhet?
-
satee76
aktív tag
válasz philoxenia #237130 üzenetére
Nem a játékkal kapcsolatosan követtél el szabályszegést, azt kéne megérteni. A microsoft termékét használod, az ő felületén csetelsz stb. A fiókod, az accountod szabályzatát szeged meg, többszörösen.
-
addikt
válasz philoxenia #237135 üzenetére
Vissza tudja olvasni a chat -et az MS. Szerintem teljesen egyértelmű a dolog.
Ezért van az, hogy időnként napokig tart a kivizsgálás.
[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
Nem vetted meg a játékot, csak "bérled". Igazából indoklás nélkül hozzaférhetetlenné tehetnének bármilyen játékot bármikor. És ugye ezt mind aláírtuk a fiók létrehozásakor.
-
addikt
válasz philoxenia #237133 üzenetére
Fifa -ban hol lehet egymásnak üzenni?
-
Mrguba
őstag
Ja es ha lenne az egyenlgen tobb ezer dollar azt is elveszik magyaran
-
addikt
Nem Fifa -ban káromkodik, hanem az MS üzenetrendszerében.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz ρσгτσ #237129 üzenetére
Nem. Itt van pénzvisszatérítés bizonyos feltételek alapján.
Egyrészt. Másrészt, ha én mondjuk káromkodom FIFA közben, akkor elveszik a licenszemet a Witcher 3-hoz? sőt az eszközöm, a konzol se működik? [link] ez alapján még a "bankbetétem" is?
Mi a helyzet egy lemezes játékkal? Eladnám, de majd az én viselkedésem alapján bannolják a többi játékát az illetőnek is? Nagyon nem értem, hogy mi történik itt....
Ezt, most, hogy? Mi köze a kettőnek egymáshoz? Ez már rosszabb, mint a kínai viselkedéspontozós rendszer.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz philoxenia #237127 üzenetére
PH! -n valaki vesz mondjuk 1 év prémium tagságot, aztán olyat követ el, ami a szabályzat legdurvább részeit érinti, akkor itt sem fog senkit érdekelni, hogy mennyit költött.
Ez ugyanaz, csak nagyobb volumenben. Minden játéknál, illetve közösségi oldalon így működik.
Ráadásul azt is tegyük hozzá, hogy sorozatos szabálysértést követett el. Minden X napos eltiltás egyben figyelmeztetés is. Nem nagyon lenne súlya ennek, ha a végtelenségig lehetne ezt csinálni, és nem lenne komoly következménye.
Meg ugye elfogadta a szabályzatot is.
[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
válasz philoxenia #237127 üzenetére
Benne van az EULA-ban, azt pedig a felhasznàló elfogadta account készítésekor. Így törvényes.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Hát ez elég lehangoló, de biztosan törvényes? Olyan mintha vennék egy házat, majd összevesznék a szomszédokkal, mire elvennék a házamat... A kitiltással nincs gond, az OK. azonban milyen jogon fosztanak meg akár több ezer dollárnyi vásárolt játéktól?
Mert, ha jól értem, kompenzáció nincs.... vagy nem jól értek valamit?Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
parandroid
félisten
válasz Wesder #237125 üzenetére
Forza topikban volt kolléga, aki az accountjára 30 év bant kapott valami exploit miatt. Igaz, azt csak arra a játékra (FH4). Másik kolléga csak 10 napra lett felfüggesztve, és törölték az összes autófestését egy unicumos matrica miatt, mert a kifejezésben az uni utáni rész az angolul egy csúnya szó. Próbált felülvizsgálatot kérni, de lesöpörték.
Ilyenkor csak azt remélem, hogy a sok horogkeresztes, meg ss jelvényes, meg vaskeresztes ‘művész’ esetében még nagyobb szigorral jártak el, mert azok hemzsegtek FH4-ben.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
addikt
válasz Mrguba #237120 üzenetére
Akkor ennyi. Ezt nem fogják visszaállítani. Ügyfélszolgálat pedig biztos nem fog segíteni, mert nem lát rá.
Egyes esetekben lehet kérvényezni a felülvizsgálatot, de az való igaz, hogy folyamatos szabálysértés után elég egyértelmű, hogy nincs miről beszélni. Főleg ilyen jellegűnél.
[ Szerkesztve ]
-
Moby
addikt
válasz Mrguba #237115 üzenetére
Szabályzat
Vonatkozó rész:
Ismétlődő vagy súlyos szabálysértések
Véglegesen felfüggeszthetünk egy profilt vagy egy eszközt, amennyiben abban már nem bízunk meg egy súlyos szabálysértés miatt, illetve ha az ismétlődő negatív viselkedések korrigálására vonatkozó próbálkozásaink nem jártak sikerrel. A végleges felfüggesztés esetén a felfüggesztett profil tulajdonosa elveszíti a licenceket minden játék és más tartalom esetében, továbbá elveszíti a Xbox Live Gold- és Xbox Game Pass-tagságából hátralévő előfizetési időt és a Microsoft-fiókegyenlegét is.
Nem mellesleg Phil Spencer, az XBOX feje épp azért kampányol mostanság, hogy az ilyen esetekben teljes, iparágon keresztüli kitiltás legyen, az összes platfromról egyaránt.
-
addikt
válasz Mrguba #237117 üzenetére
Semmit nem fog csinálni az ügyfélszolgálat, őket felesleges hívni.
"Az Ügyfélszolgálat a felfüggesztésekkel és a végrehajtási intézkedésekkel kapcsolatos ügyekben nem tud az Ön rendelkezésére állni. Nem tudják megvitatni fiókja állapotát, és nem férnek hozzá a végrehajtás részleteihez. Ha segítségre van szüksége, nyissa meg a https://enforcement.xbox.com oldalt végrehajtási előzményei megtekintéséhez, illetve adott esetben egy eset felülvizsgálatának kérvényezéséhez."
[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
válasz Mrguba #237109 üzenetére
Ha olyan a delikvens ignorálni kell meg jelenteni különben ez a vége ezt komolyan veszik
Válaszolni egyáltalán nem kell és fóleg nem nemzetközileg is ismert jelzőkkel
Szoktam találkozni fiatal versenyzőkkel elég hisztérikusan szoktak reagálni plusz elég trágár módon
Nem mindenki éret a netes kommunikációra, kell egy két ilyen pofon hogy elfogadja a normákat ami nem azonos amit egymás között megengednek
Az én fiam a steam en kapott 1 hónapos bant ilyenért,a játék elvonás megtette a hatását utána nem ment bele az ilyenbe
Maradt a tiltás meg a jelentés meg a nyugodtabb játék
És amint mondták a többiek ne neki legyen a liveLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
parandroid
félisten
válasz Mrguba #237109 üzenetére
Nem kell a nyakán ülni, meg kell tanulnia, hogy az ilyen ignorálni kell, a usert blokkolni, és reportolni. Előbb-utóbb úgyis menni fog a ban.
Nem mellesleg te is megtanultad, hogy a játékokat, illetve az előfizetést nem a gyerek profiljára veszed, hanem a sajátodra, és megosztod. Akkor ha hülyeséget csinál, és kitiltják, nem veszíted el a vásárolt tartalmakat.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
zolee1988
tag
Nálunk pont ezért van a family link beállítva, csak az én jóváhagyásommal tud új barátot felvenni, és le van tiltva az idegenekkel való kommunikáció.
-
addikt
válasz Mrguba #237103 üzenetére
Minden online közösségben vannak viselkedési normák, és szabályok. Ráadásul minden tiltásnál felhívják erre a figyelmet. A végleges felfüggesztés lehetőségével együtt.
"FIFA 22---eleg sok kocsog irogatott neki uzenetben o valaszolt"
Ez így nem valószínű. Elég alaposan kivizsgálja a Microsoft a bejelentéseket, és ritkán nyomják fel saját magukat is az emberek.
Szerk.:
Én még régebben, egyszer kaptam csak figyelmeztetést. Azért, mert nem tudtam, hogy minden képernyőképet feltölt online, ha nem állítom át. 18+ tartalom volt az egyik játékból.Ez is a saját hülyeségem volt.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz Mrguba #237103 üzenetére
Figyu, nem tudjuk mi alapján történt a dolog, ott a link, beszéljetek a supporttal. Kiscsóka meg tanuljon belőle. Ha valaki pofázik, akkor le kell tiltani, és riportolni, nem visszapofázni.
Felháborodni lehet, csak nincs értelme, joguk van hozzá, hogy így járjanak el.
p
-
Moby
addikt
Erre az a megoldás, hogy szülőként normális viselkedésre tanítod a gyereket az online térben is, ha már ez többedszeri figyelmeztetés után sem sikerült, mitöbb, most is csak a kiskapukat keresed.
Egyébként igen, megtehetik, és meg is tették. Feloldani, megkerülni nem lehet, de ezt írja az üzenet is. A szolgáltatás használatával elfogadtátok a szabályokat, a viselkedésre vonatkozókat is. -
addikt
Ott van egy link, ahol át tudjátok tekinteni az előzményeket, illetve felülvizsgálat is kérvényezhető (nem mindig). Amúgy ezt minden esetnél elküldik a megadott mail címre is.
Túl sok mindent nem lehet csinálni ezen kívül. Elég kevesen jutnak el eddig, mert néhány trágár szó és eset után nem függesztik fel véglegesen a fiókot.
Nagyobb a valószínűsége, hogy ez így fog maradni. Aminek általában megalapozott oka van és jogosan történik.
[ Szerkesztve ]
-
Mrguba
őstag
Sziasztok segitseg kellene
Fiam Xbox one-on jatszik
FIFA 22---eleg sok kocsog irogatott neki uzenetben o valaszolt
Neha felnyomtak jott a buntetes 1-2 napra nem tudott uzeneteket irni.
De ma ez fogadta a boxonErre mi a megoldas?
VAn rajta live FIfa22 Forza 4--stb
Ertem en csunyan irt de cask ugy kirakjak es nem tud bejeneltkezni?
Valami kiskapu otlet barmi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal. Valamint nem tiltott a VPN szó leírása, ha valaki azt kifejezetten tiltó vagy figyelmeztető szándékkal írja le
(pl.: a VPN tilos!)
"Utazásos vásárlással" kapcsolatban az irányadó [link]
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
● tilos a warez!
● az OFF topic a baráti beszélgetéshez erre
● olvasd el a téma összefoglalót!
utoljára frissítve: 2018.02.19 l.skywalker
- Hálózati / IP kamera
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- World of Tanks - MMO
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Path of Exile 2
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD FX
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.