- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
szívesen!
havernál néha újra előjön a probléma, ilyenkor újra ki kell húzni a gépet, és megint jó lesz.
egyébként tudtommal az a dolog lényege, hogy áramszünet után megváltoznak az usb portok beállításai, és ilyenkor az alaplap újra végigellenőrzi az összes usb portot (vagy valami ilyesmi). -
Bóti
senior tag
válasz Visormail #44297 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek, de a +1 pont tulajdonosa:
(#44290) Loveless
Nem gondoltam volna, hogy ennyire banális.
BIOS-ban engedélyeztem, áramtalanítottam, szívtam egy cigit, áram alá helyeztem, bekapcs, működik.. 20 MB/s
Köszi Loveless!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Inkább minthogy vegyél egy usb kártyát 1-2 ezerért?
Dehogynem lenne értelme, xp sp2-től tartalmazza az usb2.0 drivereket alapban működnie kellene, nem is szokott azóta külön usb driver lenni a chipset driverben sincs, legfeljebb új usb 3as lapoknál. Viszont van aki szerint egy vacak chipset driver okozhat ilyen jelenségeket (márpedig intel és nforce tud nagyokat alkotni).
A bios beállításokat átnézted? Minden usb-vel kapcsolatos dolog engedélyezve van és legmagasabb verzión amit enged? Legacy usb support vagy akármi ami első ránézésre nem teljesen van kapcsolatban a problémával.
Nekem is volt NF7-em egy pár évig, nem tűnt fel ilyesmi.[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Bóti
senior tag
válasz Visormail #44295 üzenetére
Köszi, de tuti nem ez a problem, mert az NF7 is ugyanezt csinálta már új korában is (azt üzletből vettem).
Akkor még egy 300 W codegen táppal használtam, azt hittem az lesz a gáz.
Aztán lett ez a deszka, ugyanazt csinálta mint az NF7, pedig ezt már másik táppal használom (Hyper 400W).
Amit még megfigyeltem, hogy amikor rádugom a telót azt írja, hogy tölti, de 1%-ot se ment föntebb kb fél óra alatt..
A tápnak bírnia kell. IS7, 2600 NW HT, 1 GB DDR, Inno3D 6600 AGP 8x, 2 vinyó (1 SATA, 1 PATA), még optikai sincs benne, se floppy.
Ennek a videokártyának még plusz táp sem kell.
Friss windows-al is ezt csinálja, driverekkel vagy anélkül. Meg driverek nélkül amúgy se lenne értelme, mert akkor meg azért lenne lassú..
Szerintem hagyom a náthába..
De ahogy szétnéztem a neten, rengeteg embernek van ugyanez a problémája..
Sőt valahol már olvastam azt is, hogy ez Abit sajátosság.. Your reliable partner, huh? B*tch!
Majd ha lesz másik alaplapom, akkor lesz USB 2.0, addig meg marad a kávézás, cigizés, felöltözés, készülődés, amíg másol.. -
addikt
Eléggé gyanús hogy haldoklik az alaplap vagy legalább az usb vezérlő része. Ha igen akkor vehetsz hozzá usb kártyát, nagyjából bárhol lehet kapni nem drága [link] vagy apróhirdetések közt.
Egyébként úgy próbáltad már hogy frissen telepített windows alatt mit csinál úgy, hogy nincs még fent a chipset driver sem?Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Bóti
senior tag
2.0-val is volt már, hogy működésre tudtam bírni pl a pendrive-om, de egyszer felismerte, egyszer nem, úgyhogy inkább visszaállítottam 1.1-re, azon legalább stabil (CSAK TETŰ LASSÚ).. Pedig ott az EHCI Contoller eszközkezelőben.. Töröltem is már, újraraktam, újraindítottam, és ennek mindenféle variációja, de nem működik.. Kb 20 fórumot végigolvastam már, de sehol nem tudták megválaszolni a kérdezőnek ezt a problémát..
Sőt, most reggel próbálkoztam vele, nem ismerte fel a telefonom, amit előtte 1.1-el hiba nélkül kezel fél éve. És addig, amíg a telefonom újra nem indítottam, nem volt hajlandó felismerni 1.1-el sem, sőt még a munkahelyi gép sem..
Szóval nem elég, hogy f0s a 2.0-val, még a telefonon is elbarmol valamit.
A BIOS az elérhető lefrissebb. -
-Zerg-
tag
Hali!
Szomszédom gépén érdekesség történik. Van egy weblap és csatolt részei, amit nagyon lassan
vagy sehogy nem tölt be a rencer. (karikázik, majd "A kapcsolat alaphelyzetbe állt.. ")
Az oldal egy online játék (www.khanwars.hu, ha érdekes)
Három féle böngészővel se, böngészők levétele újra rakása után se, cache-k sütik törlése után se.
Más oldalak rendesen betöltődnek.
ZoneAlarm tűzfal van, nincs benne tiltás. A hosts file üres.
T-onlies kapcsolata van routerrel. Van egy kis netbook-juk is, ami wi-fi-vel csatlakozik
rá és azon jó, tehát nem hiszem, hogy router szűrné ki.
IP-t ping-elve jön válasz. (193.203.198.151)
Mi a fenét nézzünk még meg?A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá.
-
Bóti
senior tag
Sziasztok!
Van egy iszonyatosan idegesítő problémám.
A neve: "Az USB eszközt nem lehet felismerni".
Már nem látok az idegtől..
Pláne, hogy már több éve ez van..Szóval, adott egy Abit IS7 lap (de teljesen mindegy NF7-el is ez van).
Hátlapon 4 USB, előlapra kivezetve 2.
A hátlapi USB-re 1 db egér van dugva (A4tech X750-F).
Ha úgy telepítem a windows-t, hogy az egér rá van dugva, akkor működik, ha úgy, hogy nincs, csak később csatlakoztatom, akkor a fentebbi üzenetet írja ki. Webcammal ugyanez.
De ez még nem is annyira idegesítő, mert ezeket azért nem nagyon húzogatja ki az ember.A legidegölőbb, az a pendrive, telefon, stb., amik ugye mobil eszközök.
Ha a BIOS-ban kikapcsolom az USB 2.0-t (azaz csak 1.1 van), akkor működik minden, ahogy kell, DE a 900kb/s-os másolás 2013-ban NEM KICSIT szánalmas. Mire egy mp3 album felkúszik a telefonomra, addigra kihull a hajam..
Szóval nem a rádugott eszközökkel van a probléma, sőt, bent a munkahelyemen USB 2.0-val simán mennek. Plusz, mint ahogy írtam is, ha kikapcsolom az USB 2.0 támogatást, akkor minden oké, csak iszonyat lassú..Kérek mindenkit, aki segít, ne jöjjön ezekkel, hogy
1. telepítsem újra a windows-t (megvolt számtalanszor)
2. tápcsere (megvolt 2x)
3. SP3 - az van fent
4. Alaplapi driverek (frissítve)
5. BIOS -legfrissebbKöszönöm előre is, aki segít.
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Egy régebbi notit szeretnék újra telepíteni. Jelenleg SP 3 van fent. Bebootol majd, mielőtt neki kezdenék kiválasztani a telepítési helyet, stb akkor ezt írja ki a betöltés után:
Unknown Hard Error \\SystemRoot\\System32\\ntdll. dll Ez ellen mit lehet tenni?
Xp cd-ről a töltés közben ezt írja ki. Leszedtem google segítségével a fájlt, a megadott helyre próbáltam bemásolni, de nem engedte. Most is SP 3 van fent.
-
Voice24
őstag
Kis segítséget kérnék!
Rokonom gépén egyik napról a másikra aktiválást kér az xp, pedig nem lett változtatva semmilyen hardver. Még az xp felépülése előtt kéri, és mivel modemmel megy az internet, azt sem tudom elindítani, így a netes aktiválás nem lehetséges. Van-e a telefonos aktiváláson kívül valami más mód is? -
energy4ever
addikt
(#44277) Poo, (#44278) Talpas Koszonom, sikerult!
-
StSanya
senior tag
válasz mcload21 #44264 üzenetére
A WSUS Offline Update tud offline frissítőt készíteni, amibe belepakolja a .Net-et is. XP már a legacy termékek közt van az új verzióban...
Ez a frissítés készítő:
A kész anyagot kimenti egy könyvtárba, ahol egy .exe-t indítva indul a telepítő:
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
talpas
aktív tag
válasz energy4ever #44276 üzenetére
Külső 1,5T vinyóm Z-re tettem lemezkezelésnél, az mindig is úgy marad. 1 kártyaolvasó meg tud ám kócolni.
Viruskergető esetleg nem engedi addig kapcsold le. Hátha épp dolgozik rajta."Veled, Uram, de nélküled..."
-
Poo
senior tag
válasz energy4ever #44276 üzenetére
Lemezkezelésnél próbáltad?Bár ha jol tudom akkor automatikusan adja az xp a következő betűjelet usb-s eszköznél.
Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
energy4ever
addikt
WinXP-vel hogyan tudom az egyik kulso HDD-m nek a betujelet atnevezni? Eddig F:-volt, de most valamiert E:-let belole, miota raduktam a kartyaolvasomat...
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz Visormail #44274 üzenetére
Az író programban a lemezkép megnyitása/írása opciót keresd.
Köszi, ez volt a probléma. Én csak simán kiírtam egy lemezre, s nem a CD/DVD kép lemezre mentése menüpontot választottam, mert eddig nem tudtam, hogy ez mire jó. Köszönöm a segítséget. Így már a lemezről indul.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz nightshadow #44273 üzenetére
Jajj, nincs olyan hogy minek mi a jele, olyan ikon jelenik meg minden fájlnál amelyik programhoz van társítva. Az iso nem tömörített hanem lemezképfájl, nem azt kell kiírni hanem a tartalmát. Az író programban a lemezkép megnyitása/írása opciót keresd.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
-
mezis
félisten
válasz nightshadow #44271 üzenetére
As ISO-t csak ki kell írni (Nero vagy valami egyszerű ISO-t CD-re iró programmal). Valószínű, hogy csak CD-t tud kezelni a meghajtó, DVD-t már fel sem ismeri.
mezis
-
nightshadow
veterán
Sziasztok. Nekem egy olyan problémám van, hogy unokatesómnak van egy régi XP-s gépe, s a kis gyereke eltörte a gyári XP-s lemezt. Nem nagyon tudjuk pótolni, mert már boltban nem kapható.
Az internetről sikerült megszereznem egy magyar kiadást, de az Winrar formátumban jött le ISO-ban. Annyi az utasítás mellette, hogy írjam ki CD-re. CD-m nem volt itthon, csak DVD-ém, kiírtam, de nem történik semmi a gép indulásánál, átlép rajta, s tölt a HDD-ről . Valaki tudna segíteni, hogy mit kéne csinálni? Egyáltalán azt az ISO-t ki kell csomagolni, vagy csak úgy kiírni?
Nekem is, meg a családban is mindenkinek gyári oprendszere van, így nekem is csak azok telepítésével van tapasztalatom, így nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
talpas
aktív tag
válasz mcload21 #44264 üzenetére
Az elsőre .Az szép csomag lenne, benne mindennel. A 4-est raktam valami game miatt aztán kérte a 3-ast, de később valami szólt a 2.5 miatt. És úgy olvastam a 4-es elég, benne minden verzió.Gondolom kerested... Ha nincs csomagban akkor marad a letöltős automatán. Ami nálad nem lehetséges.
Negyedik. Tegnap sp3-as telepítése után + 600 mega frissítést letöltött magának, ebben i expl. stb. minden. 2008-as évi a hivatalos sp3 csomag. Na ez a letöltődött csomag sincs egyben. De tőlem többet tud itt egy ember, hogy miért is nincs itt 1-ben az egész a mai dátumig.[ Szerkesztve ]
"Veled, Uram, de nélküled..."
-
Bjørgersson
félisten
Úgy néz ki dvd-ről nem lehet bootolni a kicsivel, úgyhogy még utolsó utáni próbálkozás gyanánt megpróbálok keríteni egy cd-t hogy arra írjam ki a bootcd-t, hátha arról jó lesz..
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Bjørgersson
félisten
-
brd
nagyúr
válasz Bjørgersson #44265 üzenetére
Lesz egy XP-d, és ott file-okat kell a pendrive-ról másolni az XP telepítő által elvileg létrehozott XP partícióra (felülírva a már létezőeket). Ebben érzel nehézséget?
The only real valuable thing is intuition.
-
Bjørgersson
félisten
Na megint csinálom. Megcsináltam a VHD-t, most másolom belőle pendrive-ra a fájlokat. Letöltöttem a cd-t is, ezt kiírom egy dvd-re, erről bebootolom a Mini XP-t és ott mennyire lesz egyértelmű mit kell majd csinálnom?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
mcload21
tag
Sziasztok. Van egy olyan problémám, hogy a Net keretrendszereket szeretném offline telepíteni az elsőtől a 4.-ig. Tehát minden legyen benne - mindenből a legfrissebb változat és javítások valamint a magyar nyelvi csomagok. Internet nélkül kell feltelepítenem az egészet úgy a gépre, hogy minden ok legyen és a gép semmire se panaszkodjon.
Visual C++ -t ugyanígy kellene feltennem.
Valamint van még valami User -Mode Driver Framework Feature Pack. Ez is kellene.
Xp-nek nincs olyan változata, amiben már mindez benne van? Esetleg Win 7-ben alapból benne vannak?
Ha tudtok segítsetek! Köszi!
-
*VARJU*
tag
Üdv!
Hogy lehet eltüntetni az asztalon lévő ikonok alatti szöveget? -
Bjørgersson
félisten
Ismerem nagyjából a VBoxot és azt is, amit pü-ben írtál, mindkettőt használjuk a suliban. Holnap folytatom a szenvedést, majd szerintem kereslek még úgyis.
Köszönöm az eddigi segítséget és türelmet fiúk!
-
brd
nagyúr
válasz Bjørgersson #44257 üzenetére
Akkor hagyjuk, az nagyon lassú lenne. DVD-t tud olvasni? A VirtualBox-os rendszerből a file-okat kellene valahogy kinyerni, erre az lenne a legegyszerűbb, hogy a Win7 alá (a lemezkezelőjében van ilyen lehetőség) felcsatolt VirtualBox-os VHD file-ból (*) kimásolod valahová, ami a pendrive lett volna, de CD/DVD-re is írhatod (nem baj, ha több kell hozzá). Ha ezzel megvagy, akkor a privátban elküldött CD-ről kellene bootolni a másik gépen, ott lesz egy "mini" XP, amivel a file-okat át tudod másolni a DVD/pendrive-ról a fizikai lemezre (ott a telepítő által elkészített partíció ugye jól működik?).
Nekem most mennem kell, de ha kérdés van, írd le nyugodtan, majd válaszolok.*.: VirtualBox-ban a saját virtuális disk formátuma az (.vdi) alap, nem a VHD, ezt nem mondtam, sorry, tehát valószínűleg te is ilyet csináltál. Szerintem, a legegyszerűbb, ha csinálsz egy ilyen file-t, és újratelepíted a VirtualBox-ban az XP arra. Lehet ugyan konvertálni, de most el nem olvasom a help ide vonatkozó részét, és akkor még neked is el kellene magyarázni.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
Ez egy jó kérdés. Holnap megnézem, már nincs lelkierőm újra szétszedni az enyémet és a helyére bepakolni a kicsit. Így is majd' 4 óra ment rá el.
-
mezis
félisten
válasz Bjørgersson #44257 üzenetére
BIOS-ban lehet játszani AHCI vagy valami hasonlóval (a régi, XP-s PC-n) ?
mezis
-
Bjørgersson
félisten
Van pendrive, viszont az alaplap még 2000-ben készült, éppen van a hátulján két 1.1 csatlakozó. Nagyon nem akar összejönni.
Már írtam is.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz Bjørgersson #44255 üzenetére
Legalább 2-4GB-os Pendrive-od van? Akkor kellene gyártani egy olyan CD-t... de menjünk át privátba, mert "izé"...
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
-
brd
nagyúr
válasz Bjørgersson #44252 üzenetére
Ki kellene venni a nem telepíthető gépből a HDD-t, és áttenni a másikba (a másik gépen Win7 van?).
-
Weaver
senior tag
egy hp compaq nx9010 notira tennék win xp sp3-at. már a 3. különböző verziót írtam ki , direkt különböző lemezekre hogy ezt a hibát kizárhassam. formázás után másolná a fileokat még a megkezdése előtt kiirja hogy nincs elég memó a c: ellenőrzésére vagy néhány file sérült lehet a lemezen. innen elindul, de a másolás közben nem ér el file-okat, és hibaüzivel megáll. mi lehet a problémája? rossz a dvd olvasó benne?
-
Bjørgersson
félisten
válasz Bjørgersson #44251 üzenetére
Na kész a telepítés, néhány perc alatt felszaladt az egész használható állapotúra. Innen hogyan tovább?
-
Bjørgersson
félisten
Most telepítem VirtualBoxban a rendszert, ahogy írtad, de hogy fogom ezt rápakolni a vinyóra? Egyedül az USB csatlakozó, ami megtalálható mindkét gépen, de nem tudom összerakni hogyan is lehet ezt megoldani.
-
brd
nagyúr
válasz Bjørgersson #44249 üzenetére
Akkor erre nem fogsz XP-t telepíteni. Még esetleg azt megpróbálhatod, hogy VirtualBox-ban, PIIX4-es IDE vezérlőre állítva telepítesz egy XP-t (processzormagszámra figyelni, mert más kernel települ, és nem triviális később átállítani), átmásolod a HDD-re (aktívvá tenni a HDD partícióját, és megfelelő bootsectort írni ne felejts el, vagy a VirtualBoxban a fizikai lemezhozzáféréssel, és egy partíciómásoló programmal is próbálkozhatsz), és ha szerencséd van, legalább elindul.
-
Bjørgersson
félisten
Sajnos nem tudom mással kipróbálni, mert csak IDE csatlakozó van rajta, nekem pedig csak SATA hardvereim vannak.
-
brd
nagyúr
válasz Bjørgersson #44247 üzenetére
Másik háttértárat/optikai meghajtót, és esetleg másik vezérlőt (mondjuk + kártyaként, vagy ha az alaplapon több van) próbáltál már?
-
Bjørgersson
félisten
Gyári lemez, nem tudok letiltani semmit, mert akkor nem tudnám használni a gépet.
-
brd
nagyúr
válasz Bjørgersson #44245 üzenetére
Valami hardware, esetleg driver (gyári lemez, vagy valaki belemókolt?) probléma. Próbálj meg minden HW-t letiltani a BIOS-ban, amire a telepítéshez nincsen szükség, pl. LAN, soros/párhuzamos portok, floppyvezérlő, hangkártya, ilyesmi.
-
Bjørgersson
félisten
Sziasztok!
Telepítéssel kapcsolatban fordulnék hozzátok. Kaptam egy nagyon régi gépet, hogy lassú és telepítsem újra, stbstb.. Mai napra sikerült eljutnom vele odáig, hogy újratelepítsem a Windowst. Ami addig jól is megy, amíg a lemezről bootol a gép, "gyorsan" felnyomat mindent a merevlemezre, majd amikor erről kellene bootlni, bejön a kék képernyő, ahol a Windows XP újításairól lehet olvasni és bal oldalt kiírja, hogy még 39 perc van hátra a telepítésből. A gond csak annyi, hogy ez az idő nem változik, még fél óra múlva is 39 percen áll. Próbáltam NTFS-re és FAT32-re formázni a vinyót, de minden alkalommal ugyanez a jelenség lett a vége. Ahogy bejön a kék képernyő a sok rizsával, olyan mintha a meghajtó teljesen leállna, fogom, de nem érzem, hogy pörögne benne a lemez.
Találkozott már valaki ilyennel?!
-
Jeno.L
tag
Sziasztok!
Nagyon sürgős segítségre lenne szükségem!
Anyám gépe ma megadta magát de annyira,hogy csökkentett módban sem indúl el.
Kikaptam a vinyót,hogy lementsem a dokumentumok mellett a Thunderbird-t is de a Profile fiókból a Mail / Local Folders-t nem engedi kimenteni. Illetve az Inbox, Sent, Trash, Draft filokat nem engedi. Azt a hiba üzenetet kapom bárhova is akarom menteni,hogy a cél ahova másolom nem létezik vagy offline. Pedig működik mert a gépemre akarom kimenteni. Megpróbáltam,hogy betömörítem és úgy elmozdítani de tömöríteni se engedte. Egyéb ötlet! SÜRGŐŐŐS!
Jah a 4 file mérete 300, 400, 500 és 700 mb (anyámnak nem szokása a fölösleges maileket törölni )
A rendszer 32bit-s Win XP Prof SP3-l(+[----]%) ლ(╹◡╹ლ)
-
ro_bert17
őstag
válasz W. A. Lacky #44236 üzenetére
Ha nincs zárolva a tálca, akkor a felső szélét egérrel megfogva, letudod csökkenteni annak méretét. Így egy soros lesz a tálca, csak az óra fog látszani.
-
caprine
senior tag
Sziasztok!
Profilt szeretnék XP alatt áthelyezni a D particióra. Nem arról van szó, hogy meglévő profilt akarok átrakni, arról van több leírás, hanem, hogy új user felvitelekor alapból oda menjen, ne kelljen átpakolni mindig. Tudom, hogy meglehet, mert már egyszer megcsináltam, de elfelejtettem hogyan
Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a világon sehol. (SCKG)
-
bacsis
Közösségépítő
válasz BigManus #44229 üzenetére
hmm, eddig nem tűnik bonyesznak és akkor külön profilonként tudom majd ezt álíltani? mármint hogy mit szabad meg mit nem?
De akkor lenne itt még egy kérdés! hogy lehet megodlani hogy az internet le legyen jelszavazva? azaz amint megnyitom az explorert/chorome-t/firefoxot, akármit akkor gyüjjön be egy ablak és kérjen jelszót? és persze hogy tudom elfogadni hogy mellyek azok a jelszavak, amik elfogadottak legyenek? -
bacsis
Közösségépítő
Helló Urak!
Segítsetek mán egy kicsit!
"érdekes" problémába kérném a segítségeteket! Lenne egy gép amin van mondjuk 2 felhasználói fiók, az egyik az egy "rendszergazdai bármihez hozzáférek" fajta, a másik meg egy "mezei user" féle lenne ahol bizonyos funkciókat le kellene tiltani, ilyen hogy pl, ne tudjon megnyitni vezérlőpultot, vagy ne tudjon elindítani explorer-t stb-stb, de ezt mivel, hogyan lehetne megcsinálni? remélem nem nagyon bonyolultas téma ez -
Zolix
tag
Sziasztok!
Meghalt a tápegységem, kicseréltem és utána minden rendben volt az XP beindul az indítóképernyő is tölt, de a asztal már nem jön be csak a vinyó led villog néha csak fekete képernyő van.
Újraindítani csak a gépházról tudok, billentyűzetről nem.
Az indulás elött a vinyó javítás bejött és végigfutott, de hibát nem talált...Valahogy vissza lehet állítani hogy elinduljon?
Mit tudok csinálni?Előre is köszönöm!
-
DS39
nagyúr
-
dudu5130
őstag
És a képernyő fényerejét hol tudom beállítani? Mert nem találom. Lapim van és maga a monitort nem tudom állítani.
-
dudu5130
őstag
válasz kisselandras #44219 üzenetére
Nem szoktam kapcsolgatni semmit.
-
kisselandras
senior tag
-
dudu5130
őstag
Üdv!
Az miért van, hogy mikor benyomom a gépet, bejön már az asztal, elindulnak az automatikus programok, akkor még a hálózat nem is kapcsol. Feláll a rendszer és 1-2 perc mire van netem. Se a wifi se a vezetékes hálózat nincs még akkor. Mitől van ez?
-
ro_bert17
őstag
válasz W. A. Lacky #44215 üzenetére
Biztos van válasz, csak pl. számomra a kérdés sem teljesen tiszta.
Arra gondolsz, hogy ne ilyen legyen,hanem ilyen:
?[ Szerkesztve ]
-
Atapi
senior tag
válasz Destloler #44213 üzenetére
tudtommal az xp még nem titkosít semmit, csak jogosultsági probléma szokott lenni ilyenkor. keress utána, hogyan lehet a mappa/fájl jogosultságokat babráli xp alatt, vagy ha nem szeretnél ilyesmivel bajlódni, akkor egy bármilyen live linux rendszert bootolva meg tudod csinálni a mentést.
ami a recovery partíciót illeti (már ha van), annak eléréséhez nem kell cd, pont azt váltja ki. megfelelő billentyűkombinációval lehet elővarázsolni a gép indulása során.
-
W. A. Lacky
tag
Az én kérdésemre nincs válasz?
W. A.
-
kisselandras
senior tag
Üdvözlök mindenkit ! Azzal a bajjal fordulok hozzátok hogy van az xp azon belül pedig az a baj hogy ha megszeretném nyitni a feladat kezelőt akkor azt írja ki hogy rendszergazda le tiltotta :S meg ha valamit le szeretnék tölteni azt se engedi meg ál a letöltés 99.1 % nál valami ötlet ? válaszokat előre is köszönöm mindenkitől
Piros pont a vevőnek is jár egy sikeres üzlet után !!írd oda a hirdetésedbe posta on off !!kösz :) Tel:szám az adatlapomon ha sürgős !
-
Destloler
tag
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni. Van egy régi Pavilion 8000 laptopom, amin a napokban elszállt a windows xp. Ezzel nincs is probléma gondoltam mielőtt újratelepítem lementem az adatokat róla. Sajnos ez nem sikerült mert a régi windows titkosított minden file-t. Az lenne a kérdésem hogy hogyan tudnám lementeni az adataimat. Arra gondoltam hogy van gyári recovery partíció a gépen, viszont ehhez ha jól tudom kell a gyári CD ami nincs meg. Előre is nagyon köszönöm a segítséget
-
Gyomman
aktív tag
Egy gyors kérdésem lenne: egyik ismerősöm pár éves laptopján Windows XP található, és legutóbb benyomott egy zöld halált (kék helyett). Ez videókártya hiba lenne (esetleg más?!), vagy létezik ilyen h zöld hibaképernyő, csak én nem találkoztam még vele soha?
Cogito ergo sum
-
shaggy
aktív tag
én sem értem miért csinálja annál az egynél úgyan úgy csinálok mindent és annál az egynél csak teljesen új amin még semmi nincs particióra megy fel és D a neve szóval nem tudoma többinél jó minden de ennél ezt csinálja.
Próbaképpen tettem fel másik xp-t is rá ugyan azzal a módszerrel és annál jó volt C volt a rednszer nem értem miért semmit nem állítottam pedig el.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz shaggy #44207 üzenetére
Az is ugyanígy pendrive-ról lett telepítve, üres HDD-re? Akkor el kell olvasni a pendrive-ra hekkelés leírását, hogy mit csinál pontosan, talán abból kiderül, mi okozhat ilyen jelenséget. Esetleg a bootsorrend nem úgy van beállítva, hogy pendrive->HDD? Ilyenkor mindig a pendrive-ról indul a gép, és nem csak az első résznél. De ez megoldásfüggő, van olyan, amit átmásolja a telepítőt az aktívvá tett partícióra, majd a következő bootot a HDD-ről kell megejteni, és van olyan is, aminél 2 lépésben, 2x kell a pendriveról bootolni, csak másik menüpontot kell közben kiválasztani.
-
shaggy
aktív tag
sziasztok!
Nos egy olyan kérdem lenne adva van egy netbook amire XP-t kell tenni.
Szóval én leszedtem egy xp-t rátettem a pendrivére és teszem a gépre de az csak akkor hajlandó felmenni rá ha teljesen üres a gép szóval nincs particionálva semmi.
És ezzel az a baj ha úgy teszem fel akkor a végén a meghajtó neve D lesz mert azt hiszi hogy a C a pendrive.
A kérdés az hogy tudom ezt megoldani hogy ne a D legyen a neve hanem ami szokot a rendszereknél C betű legyen?Nem tudom mennyire volt érthető mit is szeretnék.
-
W. A. Lacky
tag
Sziasztok!
Úgy látszik öregszem. Elfelejtettem, hogy a w. XP-nél hogyan kell eltávolítani a dátum/idő beállításkor a napot. Tehát azt szeretném, hogy nem mutassa, hogy milyen nap van! Kérlek segítsetek!W. A.
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- 3D nyomtatás
- Trollok komolyan
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest