- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz JetiRulez #43295 üzenetére
Eredeti XP SP3-t használsz, naprakész frissítéssel?
Ha van lehetőséged LAN-al is kipróbálni(tehát nem WiFi-n, kiiktatva átmenetileg a router-t) úgy is tapasztalod a jelenséget?Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Nobuo
tag
válasz localhost #43296 üzenetére
Nem szállok be a vitába. Viszont, ha javasolsz valakinek egy az ő céljára túlbonyolított programot, akkor ezzel tudatosan vagy tudatlanul a bonyolítás mellett teszed le a voksod.
De sok itt az okos ember.
Mindenki vitaszakértő, pszichológus, jogász... Egy IT fórumon.Ez verseny? Azt fogja használni, ami tetszik neki vagy egyiket sem, hanem keres magának egy harmadikat. Nem kell itt úgy harcba szállni, mintha ezen múlna a személyed megítélése.
-
localhost
Közösségépítő
Rossz a hasonlatod : ÉN nem állítottam semmi ahhoz hasonlót sem, mint amit Te nekem tulajdonítasz.
Adtam egy profi eszközt a kezébe.Javaslom Vegitaa-nak, hogy a Te megoldásodat használja, ha az enyém túl jó lenne
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
JetiRulez
őstag
Vissza-vissza térek.
Ma reggel bekapcsoltam a gépet, ismét csinálja a cirkuszt.
Se SpyBot, se CCleaner, se Flash mókolás nem javít a dolgon.Előzmény: [link]
"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
Nobuo
tag
válasz localhost #43293 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy a ccleaner sokoldalúbb, hanem egyszerűbb. A te megoldásodban több olyan opció van, amit a legtöbben nem használnak. A segítségkérés pedig csak arra vonatkozott, hogy kéne valami, amivel letilthatók az automatikusan induló programok.
További előnye még, hogy magyarul a legtöbb oldalon megtalálható, te egy angol nyelvűt linkeltél.Utána a képpel is pont az egyszerűségére hívtam fel a figyelmet. A legtöbb gép előtt ülő ember egyszerű felhasználó.
A javaslatom leírása a tiéddel szemben olyan, mintha azzal fordult volna segítségért a topikhoz, hogy kéne neki egy program a gépre, amivel egyszerűen le tud írni néhány dolgot, hogy ne felejtse el. Mint egy virtuális notesz. És te elmondanád neki, hogy tegyen fel egy Ms, vagy inkább ingyenes megoldásként pl. egy Libre Office-t én pedig felhívnám a figyelmét arra, hogy van a windowsban egy wordpad, meg egy jegyzettömb, ami bőven elég erre a feladatra.Végül pedig úgy is azt a programot választja, ami neki szimpatikusabb.
-
localhost
Közösségépítő
Aztán ha úgy mondanál véleményt, hogy meg is néznéd és ki is próbálnád az énáltalam javasolt módszert, ráöbbenhetnél az én megoldásom előnyére a tiéddel szemben.
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
Poo
senior tag
válasz dobostorta #43288 üzenetére
tedd startból ne autora hanem hogy enable vagy akármi ameddig eszközkezelőben nem jelenik meg nem sokat tudsz tenni szerintem.mellette van másik pci-os hangkari esetleg vagy usb-s?
Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
dobostorta
tag
Háj!
A segítségeteket szeretném kérni:
Windows XP SP3-m van, és MSI 865PE-V2 alaplapom.
Miért lehet az, hogy az xp nem ismeri fel az alaplapi hangkarit, nem jelenik meg az eszközkezelőben?
Sőt leszedtem az msi honlapjáról az audio drivert(ADI SoundMAX (AD1888) Drivers ), de ez meg ezt írja: driver not found...
A BIOSBAN auto módra van állítva az integrált hangkari...szerintetek mi lehet a baj?
-
Vegitaa
senior tag
Üdv!
Lehet hogy nem jó helyre írok, BS Player gondjaim vannak (XP alatt):
Néhány mp3 elindításakor nem jön hang, csak hogyha beletekerek a lejátszósávba. De van amelyiket egyből, rendesen lejátsza.
Van ötletetek? -
Voice24
őstag
válasz Voice24 #43284 üzenetére
Pontosítom, azt írja az Intel Boot Agent, hogy:
Media test failure, check cabel.
Kipróbáltam, az alaplapi vga is ugyanezt csinálja. Ha beletettem egy üres Ide-s vinyót, akkor nem jöttek a színes téglalapok, hanem azt írta, hogy tegyek bele egy boot-olható lemezt. Tehát szerintem valami a sata-s hdd-vel van, valamiért nem hajlandó elindítani. Még annyit ki fogok próbálni, hogy beleteszem egy másik gépbe, és ha ott működik, akkor nálam biztos valami kábel gond lesz. Ha meg ott sem, akkor a vinyónak pápá, pedig a vga cserénél hozzá sem nyúltam, és előtte működött rendesen.
-
JetiRulez
őstag
-
Voice24
őstag
Help!
Nagy gondom van!
Xp Sp3-as gépembe beletettem "fejlesztés" gyanánt egy újabb videókártyát. A gép core2duo-s, valami Intel alaplap, Sata vinyó, Ide dvd. Amit kivettem, az egy gf7900gs volt, külön tápcsatival, amit beletettem, egy Hd5450 passzív hűtéssel, hogy kicsit csendesebb legyen.
A lényeg az, hogy a kártyacsere után nem indul a rendszer, eleinte nem is kapott semmilyen jelet a monitor. Most már jelet kap, a bios-ba bele is tudok menni, de onnan sehová. Ha továbbmenne, fekete képernyő jön bal felül villogó kurzorral, a képernyőn pedig átlósan lefelé 6-8 db színes téglalappal. Az F8-ra ugyanez jön be. Közben a vinyó nem is dolgozik, tehát nem arról van szó, hogy a rendszer megy, csak én nem látom.
Próbáltam xp javítást, az elindul, de a rendszer ellenőrzésekor nem jelzi, hogy lenne már xp a gépen, tehát csak az új telepítést ajánlja fel. Aztán ha arra kattintok, bemásolja a fájlokat, majd a gép újraindulása után ismét a fekete képernyő jön a téglalapokkal, de pluszban ott van fent a szöveg, hogy a lemezről történő indításhoz bla-bla-bla. Tehát amíg másolgatott, volt kép, de amikor újraindulás után valójában települnie kéne, már nincs.
A bios a merevlemezt látja, viszont az indításkor fel sem villan a piros ledje, tehát el sem kezdi felépíteni a rendszert. Ráadásként a vga kártya pedig elég melegnek tűnik.
Keményen agyalok, hogy mi szállhatott el, mit szúrhattam el, de nekem ez magas.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Vegitaa #43273 üzenetére
Csak tiltás ccleaner. Nyugalmi állapotra időzítés soluto. Konkrét késleltetési idők beállítása Startup Delayer. Mindegyik okozhat hibát, vannak programok amik nem hagyják magukat megerőszakolni és vagy tiltás ellenére is elindulnak, vagy ha késleltetve vannak akkor nem vagy rosszul működnek.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Vegitaa
senior tag
Üdv!
Tudna valaki ajánlani egy segédprogramot, amivel az XP-vel együtt autómatikusan elinduló programokat lehet szabályozni? -Eddig Magic Utilitiest használtam, de teljesen meghalt...
-
addikt
válasz JetiRulez #43268 üzenetére
Az még jobb megoldás én is a 11.1et használom. Akkor nem tudom mi csinálja nálad, de én azért sem tapasztalok ilyet mert a DirtyWindows Tweaks is alkalmazva van nálam, aminek egyik része az Ablakok fókuszban tartása registry módosítás így semmi nem tudja elvenni attól az ablaktól amit épp nézel. Ami konkrétan a HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\ útvonalon lévő ForegroundLockTimeout kulcs 0-ra állítása.
-
JetiRulez
őstag
válasz JetiRulez #43268 üzenetére
Kiegészítendő: Idáig azt hittem, csak a böngésző baja, de tévedtem. Ez egészen biztosan nem Flash. Ugyanis észrevettem, hogy az Windows Intézőnél is feltűnik ugyanez a jelenség.
"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
JetiRulez
őstag
válasz Visormail #43259 üzenetére
Nos, leszedtem az új verziót és felraktam a 11.2-es Flasht, de még mindig nem oldódott meg a probléma. Innentől kezdve egészen biztos, hogy más csinálja a feszültséget. Mi lehet az vajon?
-
vilmaboy
őstag
válasz Babetta-X #43263 üzenetére
én a microsoft ügyfélszolgálattól kérdezném meg...
Általános ügyfélszolgálat
- telefon: (+36 1) 267-4636
- e-mail: msinfo@microsoft.hu
- web: support.microsoft.com
- levél: 1397Budapest, Pf. 548Termékaktiválási ügyfélszolgálat
- telefon: (+36 80) 018-406 - vonalas telefonról ingyenesen hívható
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
Lejszi
senior tag
sziasztok!
oda adtam a gyereknek a laptopot hogy jatszon egy kicsit rajta. aztan szolt, hogy vmi tortent, segitsek mar neki. bemegyek a szobaba es latom hogy a windows kepernyoje fejjel lefele van , sot az eger kurzor is forditva mukodik. hogyan tudom vissza varazsolni?
vmi bill kombinaciora gyanakodom...
[ Szerkesztve ]
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Van egy gyári windows xp kódom, de sajnos a matrica azon része amin az van, hogy milyen változat (home vagy professional) megsérült. A CD sajnos már nincs meg, talán nagy kutatás árán elő tudnám keríteni, de a többi családtagot ismerve mára már biztos használhatatlan. Honnan tudhatom meg, hogy milyen változatú XP-hez jó az adott kód? Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Madgamer001
csendes tag
Ismerősnél szerettem volna eredeti xp-ről frissíteni windows 8ra, de rájöttem a frissítési segédnek sp3 kell már, és ez az xp csak az sp2-őt tartalmazza. Le is szedtem service pack 3 at, de azt írja nem kompatibilis ezzel a rendszerrel... A windows frissítés sem ajánlja fel az sp3-at. Telepítő el sem indul, hanem írja ezt, hogy nem kompatibilis. Kíváncsiságból leszedtem angolul sp3 at az elindult, de megállt, hogy a nyelv nem egyezik, viszont érdekes módon nem volt baja a kompatibilitással.
-
looser
addikt
vilmaboy & kraftxld: köszönöm a választ, meg fogom nézni!
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
addikt
válasz JetiRulez #43256 üzenetére
Ha jól látom a neten akkor ez is a flash player
bugjanem ez feature Az új protected mode-ja (sandboxban futtatja a tartalmat) okozza ami a 11.3 óta van benne és számtalan újabb hibát generál mintha nem lett volna már előtte is elég szar, ezt minden szempontból jobb kikapcsolni:
32bit C:\Windows\System32\Macromed\Flash
64bit C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash
Az mms.cfg fájlhoz hozzáadni: ProtectedMode=0Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
JetiRulez
őstag
Helló!
Miért csinálhat olyat a rendszer, hogy teljesen véletlenszerűen lelép az aktív ablakról? Nagyban böngészek, erre "beszürkül" a megnyitott ablak és újra rá kell kattintani, hogy folytathassam a gépelést.
Teljesen friss rendszerről van szó. Semmi más nincs a háttérben MSE vírusirtón, ATI CCC és TP-Link Wi-fi-n kívül.
-
looser
addikt
Helló, helló, nem tudjátok, mi lehet az oka annak, hogy kollléganőnél, aki ie-ből, emailből stb. rendszeresen ment az alapértelmezett mappába; d&s\ls alatt nem látszik a Temporary internet files, pedig a rejtett opció ki van kapcsolva. Pld. ie-ből mentés másként és bármelyik ott lévő file tulajdonságlapjáról kimásolom az elérési utat, majd beillesztem az intézőbe, onnantól kezdve látja, de egyébként nem látszik...
Remélem érthetően írtam le :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
qwertly
addikt
Sziasztok! Windows xp-re ha HP LaserJet 4 nyomatót driverjét telepítem akkor fel kell a PostScript driver is telepítenem?
-
qwertly
addikt
válasz vilmaboy #43248 üzenetére
Szia!
Lehet látni a nyomatókat mert 2 van egy HP LaserJet 4 és egy Epson fx300 mátrix nyomató így ha jön egy számla azt a mátrixon kellene nyomatni a sima levelet meg a HP LaserJet lenne kinyomtatva.Így is lehet de csak úgy,hogy a nyomtatók és faxok menüből kiválasztom melyik nyomtató legyen az alap értelmezett és csak utána tudok az outlook-ból megfelelőre nyomtatni.Régen pedig úgy ment,hogy outlook-ból egyből nyomtatásra klikkelve ezután feldobja,hogy melyik nyomatóra menjen és avval nyomatot.De ugyan így ment a wordböl a nyomtatás.[ Szerkesztve ]
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Ha hálózatba van kötve 2DB xp és a főgépről van megosztva a nyomtatók,akkor a második gépről szeretnék nyomatni,újra telepítés előtt volt egy olyan opció,hogy amikor a nyomatásra kikelek akkor előjön a nyomatók listája és ott tudom kiválasztani,hogy melyikre menjen a nyomatás?Most eltűnt ez az opció,mit kellene vissza állítani. -
addikt
válasz qwertly #43242 üzenetére
Amelyik gépet újratelepítettétek, le lett futtatva rajta az xp telepítő cd menüjében levő hálózat beállítása varázsló? Az csodákra képes.
default.: ugye még véletlenül sem home xp-ről van szó? Bocs ha alap kérdés, de sok munkahelyen találkozni vele rejtélyes okokból. Offline files is not a supported feature on Windows XP Home edition.
[ Szerkesztve ]
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Köszönet a fórumozok eddigi segítségét sikerült megoldani sokk gondot,de most olyan helyzet van,hogy 2db gép van hálózatba kötve.Mielőtt megborult az egyik gép ment a nyomattó és a fájlmegosztás,most újra lett rakva a fő asztali pc azóta vagy a régi pc felrakott sp-3 javító csomag miatt nem lehet a nyomtatni a 2 PC-röl.Az engedi,hogy felrakjam a nyomattó hozzá adást de a majdnem minden opció inaktív.Már nem is lehet törölni a tesz oldalt sem hanem csak a fő gépről mert ha a régi PC-ről akarom akkor kiírja,hogy nincsen jogosultságom hozzá.Az fő asztali gép op rendszer újra installálása előtt ment az is a régi gépen,hogy az outlook ban megjött levelekben levő pl:biztosító hírlevelében levő link megnyílt ha rá klikktelünk,most kiírja,hogy nincsen erre jogosultsága kérjen a rendszergazától engedélyt.De rendszergazda jogokal menyünk be a fiókunkba. -
vilmaboy
őstag
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Látom ez a topik jobban pörög.Így felteszem itt is a kérdésem hátha valaki tudja rá a választ.Fel lett rakva az sp-3 és most ha elindítjuk az outlookot akkor ha jön egy levél valamelyik biztosítótól és egy link is ahol megnézhetjük az adatainkat.Feljön egy ablak,hogy ehhez nincsen jogunk mert a rendszergazda letiltotta,pedig mi vagyunk a rendszergazdák.Ez egy biztonsági beállítást,miképpen tudnánk kikapcsolni? -
default.
őstag
Sziasztok!
Melóhelyen meg kell oldanom egy feladatot.Egy belső hálózati mappát kellene offline módba helyezni, és erre az xp "Offline mappa szolgáltatása" alkalmas lenne. De van egy probléma.
a szöveg szerint:
"Az Offline mappák létrehozása:
A Windows Explorer-ben (Intéző) tallózzunk el addig a hálózati mappáig, amelyiket Offline mappává kívánunk tenni. Kattintsunk rá a jobb oldali egérgombbal és válasszuk a "Make Available Offline" menüpontot."
a gond az, hogy nálam a "jobbgombos" menüben nincs ilyen parancs.
Eredeti XP, Service Pack 3 van rajta.
Van valami tippetek, hogy miért nincs ilyen parancsom ?
előre is nagyon köszönöm !
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Adott egy XP-s gép cégnél, aminek a rendszerét átköltöztetném egy másik gépre, mert van rajta 2 program, amit nem tudunk visszatelepíteni. Szerver programok, nem az adott gépen vannak használva, hanem távolról csatlakoznak rá.
Gép van, amit tudunk 0-24-ben futtatni csak emiatt, viszont a bonyodalom ott következik, hogy abba SATA winyó nem megy bele, a mostani rendszer pedig SATA-ra van telepítve. Kérdés tehát, hogy ha átghostolom a rendszert (ekkor még nyilván nem bootol be), majd csinálok egy win frissítéses telepítést a másik gépben, akkor vajon működni fog-e?"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
Badman 4ever
őstag
válasz darvak #43230 üzenetére
Köszönöm a választ, de mint írtam, nem a vezérlővel, hanem konkrétan a merevlemez telepítéssel volt a gond, amit sikerült megoldanom közben úgy, hogy a disk.inf-t (ami mint kiderült mégis a Windows inf könyvtárában volt) kimásoltam egy külön mappába és azt tallóztam be a telepítőnek. Másképp, ha magát a "./Windows/inf" könyvtárat tallóztam be, akkor nézett rám bambán a rendszer. De ez történt az összes többi eszközömmel is, aminek a meghajtóját újra kellett telepítenem, de most már minden rendben.
Leszokhatnék arról, hogy mindig ilyen egzotikus hibákat gyártok, az előzőt még mindig nem sikerült megoldanom: Klikk!
[ Szerkesztve ]
Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
qwertly
addikt
Nem működik az xp rendesen sok program nem indul de ne is lehet javítani pl:Office 2003 ilyen hiba üzenetet ad amikor a javítást vagy esetleg a újra telepítést választom.Most fogom a windows xp telepítő cd bevetni mert eddig nem volt meg .De már megtaláltam közbe elöjött,hogy a rendszergazda jelszót kéri arra is kellet megoldást keresnem.Remélem,hogy segít de ha valakinek erről a hiba üzenetről van valami ötlete azt szívesen meghallgatnám.
[ Szerkesztve ]
-
-
Aryon87
félisten
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni. Adott egy francos javítás SP3 alá, amit a laptop az istenért se akart feltenni már lassan 1 éve.. Ez a KB2686509
Több helyen is nézelődtem ez ügyben, de vagy nem találtam, vagy nem értettem amit írnak ez ügyben. Megtenné valaki nekem hogy értelmesen elmagyarázza a lépéseket hogy mit és hogyan? Idegesítő hogy az egész rendszer frissítése meg van állva ez a fos miatt...
A hibaüzenet a manuális telepítés során azt magyarázza hogy: "Nem telepíthető mert az egyik előfeltétel hiányzik". Tömören ezt ugatja nekem...
köszönöm a segítséget. A másik nem saját eredeti lemezes Xp, hanem kicsit buherált. viszont érdekességképpen más gépen is rajta van ez a verzió, és ott nem problémázott, sőt még az én gépemen sem (azóta már Win7 van rajta) ezen marad az Xp az alacsony teljesítmény miatt[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
brd
nagyúr
válasz Voice24 #43216 üzenetére
A uxtheme.dll-t kell módosítani ehhez. De az innen letölthető telepítő ezt megteszi neked (telepítésnél csak a system files-t válaszd ki, akkor nem nyúl máshoz). Ezt követően használhatod a régi témáidat (persze ha csak ez volt a hiba ).
The only real valuable thing is intuition.
-
Badman 4ever
őstag
Sziasztok!
Az XP-m valami érthetetlen okból nem telepít automatikus semmilyen meghajtót, minden eszköznél még ha a meghajtója fel van telepítve, akkor is az inf fájlt a képébe kell tolni az új hardver/hardver frissítés varázslónak, máskülönben jön a "nem talált semmit" párbeszédablak, de ez még nem lenne gond. Olyan szintű a probléma, hogy egy egyszerű merevlemezt, amit előtte gond nélkül kezelt, most csak felismeri, de meghajtót nem telepít hozzá és így nem tudja használni. Csakhogy a merevlemezeknek egy általános Microsoft meghajtójuk van, amit nem találok, a Google se segített eddig (bár lehet, hogy most csak bénán keresek). Van valami ötletetek a problémára? Hol tudom megtalálni a Windows merevlemez meghajtóját (az inf mappában nem volt)? (Az újratelepítés nem játszik.)
A választ előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
qwertly
addikt
válasz vilmaboy #43214 üzenetére
Úgy csináltam meg a merevlemez klónozást,de ez holnapra kell és csak a levelezés min 30GB és több 100 office sablonok amelyek folyamatosan használva vannak.Azt próbálom,hogy ebben az állapotba készítek csak a rendszer partícióról egy mentést és utána berakom a telepítő xp cd és annál választom a javítást,de azért halottam,hogy sokszor ez nem használ semmit.
-
Voice24
őstag
Hali!
Próbáltam keresődni a témában, de nem találtam rá megoldást, így megkérdem:Gépcsere folytán ismét telepítettem az xp-t (sp3-mal). Volt korábbról egy halom xp témám, átmentettem őket, és fel is telepítettem egyenként.
A "tulajdonságok" ablakban a témáknál ott is vannak a listában, be is tudom őket állítani, csak az a gond, hogy nem teljes mértékben működnek. A háttér és a főikonok megváltoznak, de semmi más, tehát az ablakok és a tálca maradnak a hagyományos windows stílusban. A beállításnál is látszik a probléma, mert akármelyikre kattintok rá, az előnézeti képén csak a háttér jön be, az ablakstílust mutató kisablak fekete.
Biztos valami egyszerű dolgot kellene állítanom vagy telepítenem, de nem jövök rá, hogy mit. A gép minden szempontból jobb, mint az előző, tehát az nem lehet gond, és a korábbi gépen vígan működtek ezek a témák.
Előre is köszi! -
vilmaboy
őstag
Nyomja le az ENTER billentyűt a Windows XP operációs rendszer telepítéséhez.
A Windows XP Licencszerződés képernyőn nyomja le az F8 billentyűt a szerződés elfogadásához.
Győződjön meg arról, hogy a mezőben az aktuális Windows XP-példány van kijelölve, majd nyomja le a J billentyűt a Windows XP rendszer javításához.Link... lap alsó részén van
[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
válasz qwertly #43211 üzenetére
hát rég tvolt már a kezemben xp telepítő, de mintha lenne rajt biztonsági telepítés vagy rendszerfrissítés opcio, ha bebootolsz telepítő lemezről. Azzal elvileg nem törlődnek a beállításaid stb, csak a rendszert rakja rendbe kicsit.
-
qwertly
addikt
Bocsi,csak már nem egedet,hogy hozzá szóljak.Most akartam indítani a teljesen legális nod32 vírusirtót nem indult el hanem kiírta,hogy a Hiba történt a kernel szolgáltatással való kommunikációba.Nem szeretném most újra telepíteni a rendszert mert minden képen kell a gép.Miket lehetne csinálni,hogy a windows xp-t egy kicsit helyre rázzam.
[ Szerkesztve ]
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Hdd elküzdöttek a problémák,így lelet klónozza az acronis trueimage programmal.Egy nagyobb ide merevlemez lett beletéve,már a klónozás előtt is volt gond a rendszerrel így lett futtatva egy reset után a lemezelemőrzés.De amikor elindult az új lemezről akkor rengeteg parancsikon nem működik csak egy dos négyzet van és ha rá kikelek akkor van,hogy megtalálja a indító fájlt van,hogy nem.Van amiknél vissza jön a rendes kis ikon van amiéknél nem.Ezeket meglehet javítani újra telepítés nélkül? -
rushty
őstag
válasz InfiniteReality #43200 üzenetére
de igen úgy volt. mindenesetre akkor is furcsa a Doc&Settings pl. keveredve
Revolut meghívó pü-ben
-
kokov
tag
válasz darvak #43207 üzenetére
Excel-ben jó volt az elejétől kezdve, illetve a franc tudja, nem jött elő ott a hiba. Csak a wordben reprodukálható biztosan azon a ponton amikor nyomtatót váltok. Nem megosztott, sima helyi USB-s nyomi egyébként. A win-es file és nyomi megosztás lehet fel sincs telepítve, azt nem is néztem, de mivel novell van, printserver van így az csak a vírusoknak lenne hasznos. Nekem nem kell. Max akkor van fent, ha nem vettem a fáradtságot hogy leszedjem és default-ban meg felmegy.
A 2003 már más tészta, ez a 97 nyomora lesz szerintem specifikusan. Túúúdom, csak saját fejlesztésű adatbázis van a háttérben amit webes felületen töltögetnek felfelé meg access van meg minden mindennel összefügg történet van és bazira nem akarózik office-t váltani... szóval most az lesz, hogy megkerülöm ezt a hibát ha nem jövök rá, hogy mi a rák van vele.
Azt reméltem, hogy ebbe már százan belefutottak itt előttem és nem kell szopakodni. Mert a gugli egymillió találatot dobott arra, hogy a 97 utálja az UAC-ot win7 alatt. Na mondom, biztos valami sp3-as jóság lesz ez, de eddig nem találtam meg, hogy ezmiez No mindegy, hát that's all folks.Amúgy ott indult, hogy egy öreg gépet (Win2000) cseréltünk ki új vasra (XP). Eddig még más nyomorom nincs, szóval az MS kompatibilitásban túlteljesítette az 5 éves tervet
[ Szerkesztve ]
-
kokov
tag
válasz darvak #43205 üzenetére
Igen, de egyébként más gyakorlati dologban nem is jön elő a különbség a két fn fiók között. Csak ez a nyomtató driver dob egy hibaüzit amikor a winword-ben nyomtatót váltok és átklikkelek a HP-re a kioszeráról, na abban a pillanatban és persze nem is nyomtat utána a HP csak áll a listában a doksi, de csak a word-ben, az excel-ben például meg már nem, ezért gondoltam , hogy ez valami office kompatibilitási probléma és van rá valami hotfix. Valami az office97-tel van, azzal kell hogy legyen. Nem az SP3 miatt lett valami még amibe az office-nak írni kéne, de amikor a 97 kijött akkor még nem volt? Gondoltam az UAC-ra, de az többek mondták, hogy XP-re végül nem jött.
Beépített fiókba bejelentkezve semmi gond és gyönyörűen megy a word-ben is a nyomtatóváltás és a nyomtatás is. Eddig X aktás. Egyszerűen nem értem.
Újratettem az office-t, a nyomi driver-t, semmi nem segít csak ha beépített rendszergazda fn-ként indítom a word-öt és nem jövök rá mi a különbség a két fiók között. Rutinból rájöttem, hogy így megy, de azt nem tudom, hogy így miért megy. Lövésem sincs perpill. Valami jogosultság probléma. -
kokov
tag
válasz darvak #43203 üzenetére
Vili, ez ugyanaz parancssorból, mint az ikonnál egerészni, csak kényelmesebb picivel, mert legalább benne lehet hagyni. Jó ötlet.
Most átdobtam a novell klienst, hogy a beépített fiókot hívja meg a winesek közül és a két asztalt szinkronizáltam. Ezzel így már megkerültem a hibát, csak így ha ezzel használom és benyalok egy randa rútkitet az nagyon finomságos lesz. Nemtom így a csökkentett mód elég lesz e. A csodás rejtett szervízeket ott szedtem le eddig a beépített fiókkal amit nem használtam, mert ott megtaláltam őket a Rootkit Detector-ral. Kérdés beépített fiókkal mennyire lehetnek ügyesebbek a férgek, szóval, hogy
konkrétan mi is a különbség a két fiók között, mert itt valami sumákolás van kéremcépen.[ Szerkesztve ]
-
InfiniteReality
őstag
A beépített rendszergazda fiók mindig kicsit másképp működik, mint az utólag létrehozottak. Pl Win7 esetén CSAK a beépített (és alapesetben telepítés után tiltott), 500-as userID-jú rendszergazdával nem nyivákol és nem kér elevációt a bekapcsolt UAC, minden más felhasználóval igen.
Gondolom ez XP-nél is ígyvan. Persze ott még nincs UAC.
[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
kokov
tag
válasz darvak #43168 üzenetére
Rendszergazdaként használnám. A vonatkozó felhasználó tagsága között ott a "rendszergazdák" is. Teljes hozzáférése van a parancsikonon is mindenhez, névellenőrzéssel is stimmel mindenhol az xp-ben. Viszont ettől a felhasználótól valamiben mégis eltér a beépített rendszergazda fiók, pedig tagsága annak is "rendszergazdák". Viszont ha azzal indítom (parancsikon, "futtatás mint" akkor jó.)
(Lehet az a gixer, hogy ékezetes karakter van az fn-ben vagy hogy két szóból áll? Mánemtom mire gondoljak)
Szerintem a munkatársam szar el valamit, amikor a felhasználót létrehozza, mert nem a felügyeleti eszközökből megy ahogy én szoktam, hanem a felhasználók kezelése felöl vagy honnan és az ott valami miatt az úgy nem kerek a végén, mert rendszergazda ugyan, telepíthet, mindent csinálhat, de mégsem 100%-os a jogosultsága valahol ezek szerint, ha egyszer a beépítettel megy, azzal meg nem, de nem jövök rá mit nem állít be, vagy mit csinál másképpen, mint én.
Nekem sem volt még ilyen gondom ez a nyomorom.
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Fotók, videók mobillal
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Trollok komolyan
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest