- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bishoop
tag
válasz King Unique #43598 üzenetére
Próbáld meg valami mással megnyitni az ISO-t,például Nero-val.Ha az is hibát jelez, és benne van még a utorrent listájában, akkor próbáld meg az utorrent-tel a letöltött fájlon a "kényszerített újraellenőrzést". Ha meg meg több fájlnál is találsz a későbbiekben ilyen hibát akkor chkdsk.exe, és/vagy felület scan hard disk sentinel-lel !
-
brd
nagyúr
válasz King Unique #43598 üzenetére
A torrent az nem úgy működik, hogy az elejétől indul, és a végén van a 100%, hanem össze-vissza jönnek a file darabjai, lehet, hogy pont éppen az első pár KB töltődik le utoljára. A file azért foglalja el már az elején a teljes méretét, hogy nehogy a letöltés közben fogyjon el a hely, ill. így kevésbé lesz töredezett a file.
The only real valuable thing is intuition.
-
King Unique
titán
Deamon tools-al egy progi iso filet (2 db DVD iso,ez az első) mikor felcsatolom, "a Windows nem tudja olvasni a lemezt a lemez lehet,h sérült...stb" üzenet jelenik meg,pedig elvileg az Iso jó (a 2.-al nincs gond),erre vmi megoldás
v lehet amitt,mert torrent nem ment el 100%,pedig méretre megvan,de meg keéne várni teljesen? -
brd
nagyúr
válasz Rosszarcu01 #43593 üzenetére
Akkor telepítsd a már írt csomagot, ill. mi történik pontosan? Ott a lehetőség, hogy leállítás, de már a kilépésig sem jut el, vagy elindul a leállítási folyamat, és megáll valahol (a kilépés után)?
-
Bishoop
tag
válasz Rosszarcu01 #43591 üzenetére
Ha eltűnik a windows leállítása üzenet, akkor valszeg BIOS lessz a ludas, bios defaults, vagy biofrissítés segíthet, ha nem akkor meg Javaslom a UPHClean nevű utility-t ami lelövi azokat a folyamatokat amelyek nem válaszolnak a rendszer leállításakor, bár valószínűleg szakszerűbb megoldás ha megtalálod, hogy mi az ami miatt nem akar leállni,csak kicsit nehézkes.
-
Bishoop
tag
válasz Visormail #43590 üzenetére
Feltelepítettem az S3 patch-et az ASUS oldaláról,és azóta visszajött mindig hibernálásból/készenlétből,és remélem hogy ez így is marad. Ha nem, akkor csinálok egy visszaállítási pontot, és megpróbálom a hangkártya illetve a chipset drivereket is telepíteni. Mondjuk elég érdekes, hogy ezidáig véletlenszerűen vagy visszajött a készenlétből vagy nem, mert ha driver probléma van, akkor masszívan nem kéne visszajönnie
Mindenesetre köszönöm a segítségedet ! -
leyo76
senior tag
válasz Rosszarcu01 #43593 üzenetére
engem ez inkább arra emlékeztet hogy bizonyos progik futása közben nem áll le és nem is indul újra gép, próbáld meg futó dolgok nélkül kikapcsolni, esetleg néz szét a feladatkezelő / folyamatokban hogy van e valami szokatlan
-
brd
nagyúr
válasz Rosszarcu01 #43591 üzenetére
Mennyire őskövület (CPU/alaplap típusa)? Ha tényleg nagyon régi, esetleg nem támogatja az XP kényes ízlésének megfelelő ACPI-t, akkor lehet, nem is fog menni. Az eszközkezelőben, a számítógép sorban, ha lenyitod, mit ír?
-
Rosszarcu01
tag
Hello!
Egy őskövület gépre feltettem egy xp-t és az istenért sem akar a windowsból kikapcsolni és újraindulni sem.
Mi lehet a hiba? -
addikt
válasz Bishoop #43589 üzenetére
Hát ha nem hiszed hogy számít akkor nincs mit tenni. Pl hibernálásból nem visszatérés problémát egy ugyanilyen régi gépen a hálókártya driverének frissítése oldotta meg ami egy 6 számjegyű verziószám utolsó számában volt 1el nagyobb...
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Bishoop
tag
válasz Visormail #43588 üzenetére
Microsoft KB817900 USB fail to enter S3 patch file for Windows XP -telepítettem
ACPI driver for ATK 0110 virtual device - telepítés közben az eszközökre azt írja hogy "compare device ID: eszköz neve" majd a végén egy "EnumDeviceInfo FAILURE: Nincs több adat." hibaüzenettel leáll
ASUS Cool&Quiet Driver V1.1.0.14 for Windows XP - még régebben próbáltam telepíteni, de nem lehet mert a processzor nem támogatja cool&quiet-et(sepron 3100 felett működik és athlonoknál) z általad megadott Nforce3 driverek 2 hónappal újabbak csak azoknál amiket felraktam,nem hiszem hogy számítana(és nem is biztos hogy működne vele.A hangkártya driver nem hiszem hogy betenne, directxből a legújabb van, bios pedíg 1011, a legújabb -
addikt
válasz Bishoop #43587 üzenetére
A driverek szokták ezt okozni, frissebbeket kellene keresni. Ha ugyanazokat tetted fel mint eddig, akkor valószínű hogy azok az sp3-al már nem teljesen kompatibilisek tehát ilyen hibát okoznak. Az alaplap honlapján nagyon régiek vannak, az alkatrész gyártók oldalán kellene nézni frissebbet. Viszont ezeket tedd fel onnan ha még nincsenek fent:
Microsoft KB817900 USB fail to enter S3 patch file for Windows XP
ACPI driver for ATK 0110 virtual device
ASUS Cool&Quiet Driver V1.1.0.14 for Windows XPAz nforce3 chipsethez ez egy kicsivel újabb [link]
Realtek AC''97 hangkártyához itt van az utolsó amit kiadtak 2008as, kipipálod next és ezt töltsd le: Windows 98Gold/98se/Me/2000/XP/2003(32/64 bits) for Driver only. For Windows 98 SE, DirectX(R)8 is required to enable advanced features. (Executable file)
DirectX-et frissítsd ha még nem tetted.
Melyik bios van az alaplapon? Az 1004-es verziónál pl van egy ilyen hibajavítás Patch S3 resume
[ Szerkesztve ]
-
Bishoop
tag
Szevasztok !
Lenne egy olyan problémám, hogy hibernált állapotból nem jön vissza a gépem.Régen működött tökéletesen a dolog, de újra kellett telepítenem az XP-t, akkor SP2, most SP3 van fenn. Időközönként a készenlétből sem jön vissza, de hibernálásból meg soha. Az alaplapi a video és a hálókártya drivereket újratelepítettem,de nem volt effektje+az összes frissítés fennt van az XP-hez. Egyébént ASUS K8N alaplapom van 1 Gb DDR,2800 sempron,160Gb SATA HDD
Valakinek esetleg van valami tippje, hogy mi lehet a probléma? -
tbalint3
tag
Igen, de több merevlemez-ellenőrző program is 100%-os állapotot ír, nem található hibás szektor sem a HDD-n, és az eseménynaplóban sincsenek már ilyen hibajelentések. (De ha hibás lenne, az sem lenne nagy probléma, néhány héten belül lecserélem ezt a gépet egy újra amin Windows 7 vagy 8 lesz.)
-
tbalint3
tag
Hello,
Teljesen váratlanul a Windows XP (SP3, minden frissítéssel) elkezdte a merevlemezt PIO módban kezelni, és ez így rendkívűl lassú. Mit lehetne ezzel kezdeni? Ezt közvetlen azután kezdte, hogy kikapcsoltam a rendszervisszaállítást, majd vissza és újraindítottam. (mert már elég sok területet használt fel).
Az eseménynaplóban folyamatosan ezt írja minden rendszerindításnál:
Esemény típusa: Hiba
Esemény forrása: atapi
Esemény kategóriája: Nincs
Esemény azonosítója: 9
Dátum: 2012.12.09.
Idő: 12:14:04
Felhasználó: -
Számítógép: xpsp3
Leírás:
Az eszköz (\Device\Ide\IdePort2) a határidőn belül nem adott választ.HD sentinel szerint a merevlemez 100%-os. Esetleg hardverhiba?
Merevlemezvezérlő: intel 82801FB ultra-ata storage controller.
A válaszokat előre is köszönöm.
-
leyo76
senior tag
válasz Tomika86 #43580 üzenetére
megpróbálkoznék egy kaspersky rescue disc -el, vele kiírthatsz jó eséllyel minden vírust, ha nem jön helyre akkor még mindig tolhatsz egy win javítást, újra telepítés helyett
-
Tomika86
senior tag
Sziasztok!
Következő történt egyik ismerősöm laptopjával:
Egyik pillanatról a másikra megszünt a wifis kapcsolat. Automata ip címmel nem működik, 0.0.0.0 tölt ki a részleteknél. Ha kézzel írom be az ip címet, átjárót és elsődleges DNS-t, akkor hálózat van, de internet kapcsolat nincs.
Tűzfalat kikapcsolva ugyanaz, vírus írtó nem volt a gépen, valószínű vírus okozza a hibát.
Wlan driver újratelepítve, ugyanaz.
Avast talált trójait, de nem lett jó a net utána sem.Megoldható újratelepítés nélkül a probléma? Más nincs semmi, csak internet kapcsolat nincs.
Másik kettő gép működik a Routerről wifin keresztül.Köszönöm a segítséget!
-
Vandit.
addikt
válasz leyo76 #43574 üzenetére
Igen létezik másnál műkődik is. Online fogadóirodáról van szó. A hiba akkor jelentkezett, amikor frissítettem a tűzfalamat és újraindítottam a gépem. Na azóta nem jó, viszont előtte nem volt semmi gond vele, ezért nem értem. Próbáltam már tűzfal nélkül is másik bongészőben is, de így sem jó. Esetleg valami elkerülte a figyelememet a tűzfalnál és emaitt nem jó, mert sokáig gondolkodik és csak utána ír ki hibát, tehát nem egyből a hibaüezent jon.
[ Szerkesztve ]
A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt
-
leyo76
senior tag
válasz Vandit. #43573 üzenetére
Tehát a kiszolgáló létezik de nem válaszol vagy elutasít. Egyszerűbb lenne ha tudnánk melyik oldalról van szó, így viszont találgatni lehet csak. Vagy valamilyen hiba van a szerveren, vagy konkréttan téged tiltottak le, vagy a szolgáltató tiltotta le az oldalt így hirtelen ennyi sejtésem van ezzel kapcsolatban. Sok mindent nem lehet ezzel csinálni, ha máshol bejön az oldal csak nálad nem akkor max a szolgáltatónál lehet érdeklődni akik nem fognak foglalkozni vele...
-
Vandit.
addikt
Sziasztok
Nem konkrétan windowssal kapcsolatos a kérdésem, de az lenne a gondom, hogy egy oldalhoz nem tudok csatlakozni, amihez eddig igen. Tűzfal nélkül sem tudtam sem máshogy. Az a hibaüzenet, hogy nem lehet kapcsolódni a távoli kiszolgálóhoz. Ilyenkor mit tudok még csinálni?
A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt
-
tomi_mod
aktív tag
driver "csere" megvolt, gyári telepítő lemezről és xp installról is. egyikkel sem volt változás.
eszközkezelőben kiírtottam az usb... dolgokat majd új hardverre keresve, azonosította és saját lemezével etettem meg. állapot szintén nem változott.
más perifériát kezel, egér és nyomtató van rákötve feladatukat ellátják tehát azt mondom ezek működnek bármelyik csatlakozóban -
leyo76
senior tag
-
localhost
Közösségépítő
válasz rushty #43568 üzenetére
http://support.microsoft.com/kb/307881/hu FAT16 vagy FAT32 típusú kötet átalakítása NTFS fájlrendszerűvé Windows XP rendszerben
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
localhost
Közösségépítő
válasz rushty #43564 üzenetére
Két kérdésed van, mindkettőre az a válaszom, hogy volnál kedves megírni, hogy mit szeretnél ? Számomra mindkettő értelmezhetetlen.
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
rushty
őstag
Feltelepített XP fájlrendszerét át lehet állítani? Hogy tudom ezt kivitelezni?
[ Szerkesztve ]
Revolut meghívó pü-ben
-
rushty
őstag
Nem tudok megnyitni mp3 fájlokat. Mit kell beállítanom ehhez?
Revolut meghívó pü-ben
-
tomi_mod
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi problémába ütköztem, bármilyen tippet előre is köszönök!
XP SP3-as frissített gép, régi usb 1.1-t tudó alaplappal. Ha pendriveot csatlakoztatok, kiírja, hogy az eszköz gyorsabb működésre is képes stb. megjelenik a zöld nyilas leválasztó opció is (még nem csatlakoztatott pen esetén felismeri a típust is pl. kingston..., ha mégegyszer beteszem ez értelemszerűen már nem fut le...) viszont nem kap meghajtót.
Lemezkezelőben listázza, ha jobb klikk megynyitást vagy intézőt választom megnyílik a pen tartalma üres címsoral. Ha manuálisan megadok egy meghajtó jelet, a lemezkezelő aktualizálja viszont semilyen filekezelő nem mutatja. Ha ismételten innen jobb klikk intéző, akkor kapok egy ablakot most már a választott meghajtóbetüjellel a címsorban, ugyanúgy tallózhatom - kiegészül az útvonal stb. viszont ha manuálisan beírom az elérést pl. F: újfent elérhetetlen, pedig előbb még, ha kerülővel is de mutatta.
Több pendrive lett próbálva, ntfs fat rendszerekkel is, 1gb-tól 8gb-ig de semmi...
help!szerk: a user elvileg használt korábban pen-t, elmondása szerint működött is
[ Szerkesztve ]
-
Dr_Syrex
senior tag
Ok, értem. Köszönöm a válaszokat.
Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! *** WoT: Blitzking 43M TURAN - Hungarian Armored Brigade
-
InfiniteReality
őstag
válasz Dr_Syrex #43553 üzenetére
Szerintem ott rontod el, hogy retail, OEM és VLK kód között van különbség. Valóban lehet, hogy más nyelvű Windowsnak más a kódja, de egy nagyon fontos különbség az a fenti 3 között van. Neked (mivel a gépen van egy matrica), OEM windows kell, VLK és retail (dobozos változat) nem jó, nem fogja megenni a kulcsot.
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
leyo76
senior tag
-
leyo76
senior tag
válasz Voice24 #43554 üzenetére
hdd sentinelnek meg a tápnak ehhez az égvilágon semmi köze, így látatlanban azt mondanám hogy a merevlemez több partícióbol áll és megmaradt a régi állomány, majd ezek keverednek minden irányban. Ezért nem érdemes telepítgetni folyton újra, de ha már úgy van akkor ments arról a merevlemezről mindent majd töröld a partíciókat, hozd őket újra létre és formázd mindet. És nem utolsósorban ne használj moddolt telepítőket, semmire sem jó...
-
Dr_Syrex
senior tag
A következő dologban kérnék egy kis segítséget:
Egy japán ismerősömnek van egy régi Asus Eee PC 4G netbookja, amin újra kellett telepítenem a windows xp home-ot.
Le is töltöttem egy angol nyelvű sp3-as xp home verziót, de a telepítés során nem akarta elfogadni a matricán szereplő cd kulcsot, így egy másikkal kellett ideiglenesen helyettesíteni.
Megpróbáltam utána a saját aktivációs alkalnazásával kicserélni ismét a gép alján lévő sorozazszámra, de nem fogadja el.
Csak arra tudok gondolni, hogy mivel eredetileg japán nyelvű windows volt rajta, ezért csak ahhoz lehet használni a cd kulcsot.
Van erre valmi megoldás? /pl. fel kellene hívnom a microsoft supportot?/Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! *** WoT: Blitzking 43M TURAN - Hungarian Armored Brigade
-
macera2
aktív tag
Üdv mindenkinek!
M. Thunder. 17.0 installálva. Ha a tálcán lévő ikonra kattintok, akkor 14 szer, ezerrel bejön a Thunder, Az utolsónál megáll és használatra kész. Ha nem írom elő, hogy hasonló gombok csoportosítása a tálcán akkor az ikonjai kitöltik a teljes tálcát. Ezt a kis szépséghibát hogy lehetne megszüntetni? De ha úgy látjátok hogy az XP-s témától ez messze van, akkor kérnék egy kis iránymutatást, hogy merre érdeklődjek?A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
localhost
Közösségépítő
Nonono! NE BÍZZ ennyire!
Vírust ILYEN EGYSZERŰEN nem tüntetsz el! (hogy letörölsz egy dll-t! : )
ALAPOS, több víruskeresővel (egymás után telepített és utána eltávolított keresővel) elvégzett féregtelenítés és MBAM ÉS Spybot search & destroy futtatása után egy ccleaner.
Aztán valami víruskereső maradjon állandóra a gépen.¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
fabko
tag
válasz localhost #43541 üzenetére
És igen, vírus volt. Csak azt nem értem, hogy az első átvizsgálásnál nem talált semmit sem az avast, sem a NOD, másodjára mindjárt meglett. Egy bizonyos mocgebbm.dll volt vírusos a system32 mappában. Rákeresve a filenévre a google nem talált semmit. Kitöröltem a filet és máris megjavult.
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek !
-
ogi88
tag
Sziasztok!
Ez a hibaüzenet mit jelent xp operációs rendszer esetén?Az alkalmazás inicializálása nem megfelelõ (0xc0000142). Az alkalmazás befejezéséhez kattintson az OK gombra. -
leyo76
senior tag
válasz SektorFlop #43547 üzenetére
alig néhány oldallal ezelőtt jártam ebben a cipőben, végül WinSetupFromUSB -vel felmásoltam pen-re az xp-t és IDE módra állítva a biost simán felment, Visormail ajánlásával, ezúton is köszönöm neki
-
SektorFlop
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #43546 üzenetére
Win7-et raktam végül, kerülöm a módolt rendszereket... Már volt sajnos hozzájuk szerencsém
"Amikor már azt hittem kint vagyok, ezek mindig visszarántottak..."
-
félisten
válasz SektorFlop #43544 üzenetére
Ha AHCI-ben fel is ment az XP, akkor az egy moddolt telepítő(integráltak bele AHCI driver-t), mert az MS által kiadott legutolsó, eredeti XP SP3 telepítő sem támogatja az AHCI üzemmódot, magyarul nem is lehet feltelepíteni AHCI módban...
Ha Te integráltad bele az AHCI driver-t, akkor nincs gond, de ha virágbolti példányt telepítettél, akkor ha majd jelentkeznek x-akták jelenségek, illetve józsi néni lesz az admin, akkor tudd, hogy az ezért van.[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Voice24
őstag
Hali!
Az mitől lehet, hogy a két napja felrakott xp + sp3 a mai napon úgy indult el, mintha most lett volna feltelepítve (értsd: előtte 5 perccel). Ez annyit jelentett, hogy ismét feljött az ablak, hogy ismerjem meg az xp-t, a tálca ismét zárolva volt (mint telepítés után alaphelyzetben). Ha megszüntettem a zárolást, és bekapcsoltam a gyorsindítás eszköztárt, ott is csak a két alap ikon maradt meg.
Ami érdekes, hogy amúgy megvan minden program, amit a két nap alatt felraktunk, csak maga az xp lett olyan, mintha ma született volna...Mi a fene okozhatja ezt?
Hozzáteszem, az xp előtt a win7-et kellett újrarakni ugyanazon a gépen, és szombatra az ismét behalt. Ezért tértem vissza az xp-hez, de ezek szerint valami gubanc lehet hardveresen is. A HD Sentinel szerint a vinyó tökéletes. -
w.miki
veterán
dög lassú a netem most
azt milyen programmal lehetne megnézni, hogy mi használja, és milyen címet keres?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
StSanya
senior tag
Írtad, hogy laptop. Pontos gyártó, típus? Drivereket hogy tetted fel? Milyen interneted van, hogyan kapcsolódsz? Router van-e, anélkül próbáltad-e a kapcsolódást?
Két programot megpróbálhatnál futtatni:
Utána pedig:
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
törölt tag
válasz Visormail #43534 üzenetére
Windows 7-em van, 32 bites omlott össze, és 64 bitest raktam fel, gondolom driver gond akkor nem lehet.
A BIOS dolgot kipróbálom majd, kössz a tippet - bár remélem nem fog túlságosan belassulni, hiszen pont tárolásra használnám a vinyót. Igaz első körben ha megjelennének az cuccaim már hálát adnék az égnek.
Amúgy gondolom rack-ből USB-n keresztül nincs sok értelme ezt állítgatni.
AHCI driver Win7-re? Érdemes megpróbálni?[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz SektorFlop #43536 üzenetére
Win7 esetén is előfordul hogy telepítés közben ott ahol a ki kell választani hova akarod rakni, be kell tallózni neki a sata vezérlő driverét, annyi a különbség hogy ez már pendriveról is elfogadja az xp-vel ellentétben ami csak floppyról tudta beolvasni. Frissítést felejtsd el, tiszta telepítés az egyetlen értelmes megoldás.
-
-
addikt
válasz SektorFlop #43531 üzenetére
Ez pendrivetól független dolog, a sata vezérlőt kellene felismerni amire a merevlemez rá van kötve. Csakhogy az xp régi nem tartalmaz sata drivereket a telepítőlemeze, illetve van néhány típus amit felismer.
1. megoldás ha a biosban (gépenként eltérőek a menüpontok megnevezései) a sata mode/type beállítást nem AHCI-ra teszed hanem IDE/native IDE-re, ekkor látni fogja de a vinyó típusától függően eltérő mértékben lassabb lehet, vagy nem lesz érdemi sebességkülönbség. Viszont olyan is van ahol nincs ilyen lehetőség, főleg hogy nem asztali gép, laptopokban netbookokban általában sokkal kevesebb beállítás van a biosban.
2. megoldás ha a telepítőbe beleintegrálod a sata vezérlő driverét [link]
3. megoldás hogy letöltesz egy olyan xp-t amibe már integrálva van.
4. megoldás hogy nem xp-t teszel fel hanem újabb windowst.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sikerült visszaállítani a testdisk-el a D meghajtót (személyes cuccok) - partíció táblát kellett helyrehozni.
Viszont a C elszállt teljesen, így újrahúzom a Windows-t rajta. Ez nem gond, amúgy is megérett a cserére, a megjelenés óta volt fent a 7-es.
Viszont az E meghajtónál semmi előrelépés...
30 megát lát, azt is Fat16-ban (WTF???). Szóval ha van ötlet hogy hozhatnám vissza, azt nagyon megköszönném. -
törölt tag
Hello!
Először is elnézést ha rossz helyre írnám a dolgot, de gondoltam itt lesz a legtöbb Win guru ahhoz, hogy hamar segítséget találjak.
Következő lenne a probléma.
A nagygépemen két darab winchester van, egy elsődleges két felé partícionálva (C-n a rendszer, D-n a személyes cuccok - ez összesen 400 giga), és egy másodlagos (1 terrás, minden programom, zeném, filmem).Tegnap kaptam egy kék halált, és újraindítás után eltűnt az E meghajtó teljesen.
Néztem a lemezkezelőt, de 30 megát látott az 1 terrás vinyóból összesen.
Mivel gondoltam hogy partíciós tábla gáz lesz leszedtem programot hozzá (testdisk. PTDD Partition Table Doctor 3.5,), de semmi... csak ennyit lát belőle.
Néztem BIOS-ban is - és ott is csak 30 mega.
Rákerestem neten a laptopomon, és találtam egy olyat, hogy talán valami vírus, így leszedtem a Malwarebytes Anti-Malware programot, de nem jutottam előrébb.Közben eltelt egy óra, és egy gépújraindítás után nem indult be a Windows.
Próbáltam helyreállítani Win DVD-ről, de se a legutóbbi helyes konfigurációval, se a javítással nem lett jobb.
Átraktam laptopra ezt a vinyót is (előtte a másikat is próbáltam külsőként csatlakoztatni rack-ből), és kiderült, hogy mindkét partíció (C, D) ugyan méretre legalább megmaradt látszatra (lemezkezelőben néztem), de csak a rendszer számára fenntartott rész aktív (Total Commanderrel látom, ami eleve fura, mert nem is szabadna látszódnia Windows alatt).Testdisk-el próbálom helyrehozni, de félek hogy letörlöm ami rajta van.
Segítsetek nekem, mert kicsit kiborultam ettől az egész szitutól, mert 15 év összes dokumentuma, képe, személyes anyaga elszállt (plusz az összes programom a másik vinyóm, ami még rosszabb állapotban van).
Ha valaki tud megoldást hogy lehetne előhozni újra az adatokat, azt nagyon megköszönném.
Nincs más vinyó, így getdataback nélkül kellene megoldani a dolgot helyben (főleg a terrásnál, mert ott tele a winchester).
PLS HELP![ Szerkesztve ]
-
SektorFlop
aktív tag
-
addikt
-
SektorFlop
aktív tag
Hali! Telepítéssel jöhetek ide?
"Amikor már azt hittem kint vagyok, ezek mindig visszarántottak..."
-
leyo76
senior tag
-
localhost
Közösségépítő
válasz geeeza #43512 üzenetére
Írtam már egy hete... v.í.r.u.s.t.a.l.a.n.í.t.s! - bocs, de nem tudom, hogy lehetne ezt ennél egyszerűbben mondani.
-
localhost
Közösségépítő
Ez tipikusan vírus!
"A vírusok, férgek képesek arra, hogy megpróbálják a vírusvédelmi, illetve tűzfalakhoz tartozó folyamatokat leállítani. Ennek kettős célja van: egyrészt megnehezítik, hogy a felhasználó tudomást szerezzen a fertőzésről, másrészt egy esetleges hátsóajtó komponens kijutását is könnyebbé tehetik. Megtehetik azt is, hogy bizonyos, az internetre irányuló forgalmat elterelnek, egyes oldalak elérését megakadályozzák. "
PÉLDÁUL[ Szerkesztve ]
-
fabko
tag
Sziasztok!
Volna egy frissen újratelepített Xp-s laptop. Ami érdekes, hogy sem aktiválni nem tudom, sem semmilyen víruskereső nem tud frissülni, arra hivatkozik hogy nincs kapcsolat. Viszont böngészés van, igaz nem ér el semmilyen microsoftos oldalt. A microsoft.com-ot a ping sem éri el, minden más van. Próbáltam LAN-on és WLAN-on is, ugyanaz. Nem tud frissülni nincs kapcsolat a szerverrel hibára hivatkozva sem az avast, sem a nod. Mi lehet a hiba?
Köszönöm szépen a segítséget!
-
addikt
A tieden gondolom már frissítve van a windows, márpedig az egyik frissítés kikapcsolja hordozható eszközök esetén az autorun.inf-ek végrehajtását csak a cd/dvd-k esetén hagyja működni, ezért a tiedet nem tudta megfertőzni de a pendriveon tuti rajta van (rejtett fájl). Illetve a vírusirtók is blokkolni szokták ezen a frissen telepített gépem meg gondolom az sincs, kb ennyi a rejtély.
-
leyo76
senior tag
válasz geeeza #43509 üzenetére
Szerintem formázd le az a pen-t, szedj le új drivereket a hivatalos oldalakról ha lehet, ha van más partíció a gépen akkor azon azért futtatni kéne egy vírusirtót. Talán az lenne a legjobb ha nem win alol hanem mondjuk egy kaspersky rescue disc-ről takarítanád ki őket. Tuti egy mocsok vírusról van szó.
-
rushty
őstag
Start/Keresés... akkor bejön ugye egy ilyen intéző nézet. Ott hogy lehet beállítani, hogy alapból (találatok alkalmával) a részletes nézetet mutassa?
Revolut meghívó pü-ben
-
InfiniteReality
őstag
Ahogy kolléga is mondta, nem valószínű hogy önmagában a chipset drivertől kergül meg, hanem attól, hogy beteszed a "vírusos" pendriveot, amitől rámászik valami okosság a c:-re és autorun.inf-ből nem engedi megnyitni a c:-t.
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Lehetséges olyat csinálnom,hogy egy 80Gb-s lemezre telepítek egy XP-t, Driverekkel, programokkal együtt, majd ezt egy az egyben valahogy át tegyem egy 40Gb-s lemezre, hogy arról bootoljon és menjen a rendszer?
Mert vinnék haza egy gépet amibe raknék egy 80-s HDD-t, de ami otthon van abban meg van egy 40-s, és hogy benne legyen mind a kettő , ezért szeretném adatoknak hagyni a 80-st.
Vagy ez csak esetleg újratelepítésnél oldható meg?
06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
-
leyo76
senior tag
válasz geeeza #43501 üzenetére
előbb futtatod ezt:
www.winhelponline.com/fixes/fixdrive_v1_3.zip
aztán mondjuk ezt:
http://windows.microsoft.com/en-GB/windows/security-essentials-download
-
-
-
geeeza
csendes tag
Valaki kérem segítsen!!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- 3D nyomtatás
- Trollok komolyan
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest