- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
leyo76
senior tag
Éppen itt akadtam el, telepítő fat32-n volt el is indult, de nem talált merevlemezt magam sem értettem. Végül dos ntfs támogatással látja, kicsit furcsa. Egyébként a bonyodalom abból van hogy egy nlite-al átkreált verziót akarok felrakni, sima xp-vel nem kellett sokat trükköznöm. Még mielőtt bárki megkérdezné minek az egész, csak szórakozom vele, nem élet halál kérdése
-
brd
nagyúr
válasz Csongeee10 #43397 üzenetére
Ez hülyeség, ha csak a telepítőbe nem rejtett el valaki "okosságot", akkor pont annyira védett, mint a nem másolt.
The only real valuable thing is intuition.
-
Heindrich
csendes tag
válasz darvak #43394 üzenetére
2005 óta megvan a gépem azóta egyszer nem telepítettem ujra a wint, csak a frissítésekkel variáltam. amugy azt vettem észre h a jutubnál a legfeltünőbb ez a flashprobléma, pl elindítok egy zenét, akad ahogy már mondtam, azonnal betölt kb 1 percet utána leáll és miliméterenként tölti be a csíkot iylen marhalassan. ha beletekerek egy oylan részbe ahol még nem töltött be, egyből odaugrik, megint betölt 1 pillanat alatt 1 percet és megint elkezd szarakodni. nemtudom ez minek a jele de tuti valami tünet. nincs valami tárhelyem elég megadva vagy szar a net vagy a hálókártya?
-
brd
nagyúr
válasz Csongeee10 #43395 üzenetére
Mit értesz biztonságos alatt? Jogtiszta nem attól lesz, hogy aktiválódik, hanem a kulcstól és a számlától. Valószínűleg a M$ már nem igazán foglalkozik az XP-k jogtisztaságával, ezért lehet már mindenféle kulccsal aktiválni.
-
Csongeee10
tag
Olyan kérdésem lenne,hogy azok a windows xp-k amelyeket egyazon szeria számmal regisztrálnak a windows aktiválása-telefonos aktiválás részében,mennyire biztonságosak?
Több helyen láttam azt,hogy netrol leszedett xp-ket ilyen módon aktiváltak és aktiválódtak. -
Heindrich
csendes tag
válasz Heindrich #43392 üzenetére
amúgy voltak már érdekes dolgok a gépemmel amit rendes szerelő se tudott megcsinálni és 3 évembe tellett mire rájöttem hogy kell pl az alaplapomnak a drivere nem viszi a win7ttel se a hangot se az ethernetet. XP-n is csak úgy lehet hogy egy másik gyártó által létező drivert tettem fel ami éppen hogy pont jó erre a lapra. a tápegység úgy indul mint egy motort ha berugsz kb 3ik felpörgésre adja a kakaót, kernel hol van hol nincs, vinyók tünnek el és térnek vissza a halálból, de eddig midnenre sikerült megoldást találnom meg van hogy magától megoldódik de ez kifogott rajtam :/
-
Heindrich
csendes tag
válasz darvak #43388 üzenetére
na annyi a helyzet hogy nagy nehezen felszenvedtem a netframe 3.5öt de valamiért csak csökkentett módban engedte ráadásul úgy hogy a vga drivert le kellett hozzá szedni és utána ujból feltenni. de változás nincs. 25 megás UPC-m van eddig a HD videókat is simán lepörgette most meg a 240p is uygan úgy akad, nem is akad, inkább oylan mintha duplán játszaná és így összerezonál az egész kép meg a hang, és mondom, mintha egy 0.5 ös sebességgel nyomnád a flashjátékokat meg a videókat. próbáltam visszatenni a firefoxot, de rájöttem hogy azt azért töröltem le mert megzabálta az összes memóriámat, az explorerrel meg meg se néztem h miylen mert azt gyűlölöm, ugyhogy marad a chrome. csak az alap flash van már a gépen amit a chrome magától ad, se reader, se shockwawe, se unity, se semmilyen lóf*sz nincs már. bsplayer meg xvid codec pack van még a flashemen kívül, meg a media player és ennyi. minden system figyelőt meg vírusírtót leszedtem, tűzfalat kikapcsoltam mindenhonnan, semmi segédprogramom nincs már, oylan mint egy teljesen szűz gép. lehet hogy hardveresen van valami gebasz?
-
caprine
senior tag
Sziasztok!
Spec kérdés, USB pen drive használatát kellene letiltanom egy XP gépen. Olyat találtam amivel mindent le lehet tiltani, egy szimpla reg érték, olyat is találtam amivel 1 felhasználónál mindent le lehet, de nekem olyan kellene, hogy 1 adott pen drive-ot tudjon az illető használni, a ha mást dug be akkor az ne müködjön, ne ismerje fel, ne kapjon betűjelet, ne tudja telepíteni.
Ötlet?
Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a világon sehol. (SCKG)
-
leyo76
senior tag
a driver rendben van, közben addig keresgettem neten hogy megtaláltam rá a választ. A win98 startup dosban nincs ntfs támogatás, így az ilyen meghajtókat nem látja. Végül meg tudtam oldani hogy ntfs müködjön dos alol is, el is kezdi a file másolást, de valahol a formázás rész előtt megáll, van még mit dolgozni rajta...
-
darvak
senior tag
-
fkrinya
tag
Hali!
Ha WinSetupFromUSB-vel csinálom az XP telepítését, akkor azt azon a gépen kell elkezdeni, amelyikre telepíteni szeretném a Windows-t?
Múlt héten Win7-et telepítettem pendriveról és azt úgy csináltam meg, hogy bármelyik gépbe is dugom be, arról a pendriveról tudok telepíteni. Ebben az esetben ez nem így van?
Nem a saját gépemet kell majd újratelepíteni, de a WSFU-vel a pendrive formázását és a másolást az enyémen csináltam. Ha most ezt a pendriveot bedugom abba a gépbe, amelyiket újra kel telepítenem, akkor úgy működni fog a telepítés?És történik e valami a saját gépemmel, ha kihúzom a pendriveot?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
leyo76
senior tag
egy nem mindennapi kérdésem lenne, hívjuk inkább kihívásnak
Van egy netbookom, odd nélkül, eredetileg win7 -el volt telepítve, de xp-t reálisabbnak találom ehhez a vashoz. Keresgettem a megoldásokat hogy pendriveról telepítsem, egy módszer sikerült, de csak nagy macera árán, ugyan is nincs túl sok támogatás xp és netbookomat illetőleg. Eljutottam odáig hogy minden illesztő megvan (wifi, kártyaolvasó, ahci, kép és hang). Beintegráltam őket, késztettem egy telepítőt kifejezetten eme netbook számára.
...és most jön az érdekesebb része, kreáltam egy pen-t win98 start up-nak formáztam, rá másoltam az xp telepítő fájlokat és tök jó minden, mert elindul ahogyan kell, de ebben a formában nem látja a merevlemezt, csak a pen drivet. Ha már egyszer felfut az xp telepítő akkor miért nem látja a rendszer merevlemezét?
Már egy olyan válasszal is megelégednék hogy ezért vagy azért nem, akkor már megtalálom a megoldást.
-
Heindrich
csendes tag
válasz darvak #43375 üzenetére
köszönöm a választ, pár dolgot mondanék még: 2005ös a gépem, chromeot használok, xp-n egy giga rammal nem kéne akadnia, a flash plugineket az about:chrome-nál először kikapcsoltam majd leszedtem mindet kivéve az alap beépítettet amit nem tudok kikapcsolni. bsplayer van még a gépen de pl akkor tökéletesen ment a cucc amikor fent volt a divx a winamp meg a quicktime és a silverlight bővítmények is, és így egyik napról a másikra rosszult be az egész. nemtudom számít e valamit de unlimited a flash háttértárja szal az nemhiszem h gond lehet. netframe 3.5öt nem engedi telepíteni mert azt már a hardveremmel nem kompatibilis vagy mittomén, de nem engedi. explorer és chrome van a gépen explorerből az alap ami az sp3ba van chroméből meg szerintem a legujabb. mindenféle böngészési előzmény meg template meg cookie meg midnen törölve van full le van butítva már az egész rendszerem és mégis ez van :S
-
addikt
válasz Tappancs2001 #43380 üzenetére
Főleg a hálókártya driverét mindenképp még az újratelepítés előtt szerezd be, mert ha nem ismeri fel magától és nincs kéznél akkor addig nincs net tehát letölteni sem tudod.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
darvak
senior tag
válasz Tappancs2001 #43380 üzenetére
Össze kell szedned és utólag telepíteni minden egyéb alkalmazást-szoftvert, amit használtál, lejátszók, tömörítő, böngésző, rajz progi stb..
Monitorhoz kell a graf kártyád drivere, a hangkártya attól függ,h integrált-e (mert akkor alapi csipszet driverben benne lesz), persze a dvd író progit is újra kell telepíteni.
Szóval mindent, de csak az oprendszer felrakása után.
-
Tappancs2001
senior tag
válasz Visormail #43379 üzenetére
Szia! Köszi szépen a választ. Közben utánanéztem, és elvetettem ezt a megoldást. A meglévő partíciót, amin a win xp van, letörölném, majd létrehoznám újra és arra telepíteném a win xp sp3 op. rendszert. Még azt szeretném kérdezni (tudom, nagyon primitív a kérdés), hogy az új op. rendszer telepítése után működni fognak a meglévő hardverek (hangkártya, monitor, dvd író), vagy előtte össze kell szednem a hozzá tartozó drivereket és feltelepítenem? Előre is köszi a válaszokat.
-
addikt
válasz Tappancs2001 #43378 üzenetére
Közben az előző rendszer meg ottmarad egy előtte levő partíción? Minek kevered a dolgokat, 2 xp-t akarsz egyszerre vagy mi a cél?
-
Tappancs2001
senior tag
Szisztok! Egy Win xp pro op. rendszert szeretnék újratelepíteni teljesen tiszta telepítéssel. úgy lehet szerintetek, hogy egy újonnan létrehozott 100 Gb-os partícióra telepítem a merevlemezen? Ebben az esetben az új partíció fogja automatikusan megkapni a C rendszermeghajtó jelét? A telepítés előtt le kell formázni a merevlemezt? Bocsi a nagyon láma kérdésekért. Üdv
-
darvak
senior tag
válasz Heindrich #43373 üzenetére
Szedjél le minden lejátszót, s csak egyet rakj vissza, pl. Media Player Classic Home Cinema.
Sp3- mal használok 11.1-es Flash-t ennyire azért nem borzasztó, mint ahogyan nálad szuperál.
Ugye a Flash-nek van Internet Exploler, és non-IE verziója.Böngésződben is megnézhetnéd a pluginokat, ott kiszedni a flash-t, aztán itt megézni, h maradt-e valami fenn. Ha igen használd az oldalon található uninstaller-t. Utána rakd fel a 11.1-es megfelelő verzióját.
Netframe 2.0??? Szoktál te xp-t frissíteni? Nem úgy tűnik, különben már rég netframe 3.5 lenne a te gépeden is.
Ha töredezésmentesíteni akarsz, akkor ne a beépített defraggal, hanem külön progival, pl. mydefrag. -
Heindrich
csendes tag
válasz hoffman_ #43372 üzenetére
az a baj hogy oylan a jutub meg a flashplayer meg úgy az egész internetes mozgókép- és hangorgánum, mintha az egészet egy win media playeren beállítanád 0,5-0,7es sebességűre és úgy néznéd. akad a hang akad a kép, akad a játék. eddig ez nem volt, és nem is akarom hogy legyen. winxp sp3 van meg netframe 2.0 meg shockwawwwwe meg flash 11.1 meg unity web player meg divx web player volt de azt már leszedtem mert azt hittem h annak a kodekje zavarja a másik lejátszóét de nem. töredezettségmentesítsek?
[ Szerkesztve ]
-
Heindrich
csendes tag
Na itt már megmondod h mi a baja a Flashemnek?
[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
-
kutga
nagyúr
válasz Visormail #43368 üzenetére
Oksa.
XP alól hogy tudok eltüntetni meghajtó betűjeleket? Illetve azt hol tudom beállítani hogy az összes program ne a C: meghajtóra, hanem alapból máshova (mondjuk G települjön?
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Egy jelenleg W7-es gépre ha telepítek XP-t, utólag milyen programmal tudom megoldani, hogy W7 is tudjon bootolni?
-
kutga
nagyúr
válasz Visormail #43357 üzenetére
Köszönöm, ez alapján szépen felment. Későn végeztem, a dual boottal majd ma mókolok egy kicsit.
Ezt az automatikus indítási javítást hol tudom kiválasztani?
[ Szerkesztve ]
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
tk54g9am
csendes tag
Miért lesz a Windows XP Service Pack 3 kék képernyős telepítője hirtelen fekete? Asus A6J notebook-ra szeretnék Windows XP SP3 operációs rendszert telepíteni. Részletek itt: pcforum.hu
-
törölt tag
Hali. Apam munkatarsa hivott nemreg, hogy tegnap este ota hulyeskedik a gepuk. Bekapcsoljak, bebootol, majd egy inditasi jelszot ker(amirol nem tudnak semmit, nem ok allitottak be) es barmit beirnak a gep a 2. probalkozas utan egy 'lsass.exe'-re utalo hibauzenetet dob, majd ujraindul. Mit kellene csinalnom? Ujratelepiteni nem akarom. Van valami normalis program, amit boot kozbe betudok tolni es helyrerakja a Windows-t.
-
addikt
[link] Ha sikerült a telepítés akkor majd gyere vissza hogy miért nincs bootmenüd és hogy indíthatod el a win7et. Na jó valahogy így [link] bár szerintem ha az automatikus indítási javítás választja az ember akkor megmarad az xp is a menüben és nem kell az easybcd.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
W7 melle szeretnek xp-t telepiteni.
Van egy ssd-m, azon van a hetes, mellette egy sata hdd, oda kellene az xp.
A particiok megvannak, de a telepito nem lat egy lemezt sem (laptoprol van szo).
Mit tudok tenni?
-
medium84
aktív tag
A hiberfil.sys-t át lehet rakni C-ről másik meghajtóra?
-
darvak
senior tag
válasz King Unique #43351 üzenetére
Nevezd át a külső lemezt a lemezkezőn belül mondjuk "W" meghajtóra.
Lehet, h korábbról valami más eszköznek már kiosztotta azt a betűt, amit most a külső vinyód próbál újrahasználni, ezért kéne átnevezni.
-
darvak
senior tag
válasz King Unique #43351 üzenetére
4. nem?
Tehát nincs az USB eszközök között??
Ilyenkor hol látszik sajátgépben, v eszközelőben?
Vírusírtó is letilthatja!
Ha már kerestetsz,akkor ezzel.
-
darvak
senior tag
válasz King Unique #43349 üzenetére
Haaj!
Bedobok pár dolgot, amit láttam neten.
Logikai lemezkezelő+Plug&play automatikus indításon vannak?
Y kábel hosszabb lecsatlakozását dugod be a gépbe? Mással jól működik az az USB port?
Ha restart előtt rádugod, akkor a tálca óra melletti USB ikon listájában szerepel?
Vannak olyan külső hdd-k, amelyekhez egyszerűen kell a restart, h elinduljon.
A logikai lemezkezelő kioszt egy nevet-betűt a kötetre (az külső hdd-re)? Ha nem joibb klikk rá és adj neki!
Lehet malware miatt is.
-
King Unique
titán
Üdv!
Mi okozza XP-n azt,ha frissen indítva rádugok néha/most gyakrabban külső usb hdd-t,pendrive-ot,de akár teló adatkábelét nem ismeri fel,ha másik portba dugom,akkor se,majd resart,v még indítás előtt rádugva meg igen,van erre vmi megoldás
2,5" usb3-as vinyó,ami ráadásul Y kábelem,úgy használom azon a gépen usb2-be,eddig zsír volt ilyen téren,de most csak resart után rádugva hagyva ismeri fel,pedig ledje ég,felpörög rendesen (rezeg,főleg,h Y).[ Szerkesztve ]
-
Brucehun
aktív tag
válasz vilmaboy #43340 üzenetére
Helló!
Tegnap sikerült a formázás meg egyébb, be is állítottam a rendszer betöltést, de formázás után ugyan úgy megjelenik a rendszer betöltés vezérlő, és ugyan úgy ottvan a vista az xp alatt minha még fent lenne! Ilyenkor mi a teendő?
HALF-LIFE FOREVER! 3dfx & Glide power!
-
brd
nagyúr
válasz A_ScHuLcZ #43344 üzenetére
Egy fórumtárs írt egy pofás kis cikket egy ilyesmi programról.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Kérlek javasoljatok nekem valami megoldást az alábbi problémára, mert a jelenlegi sajnos nem vált be.
Kollégiumi netezős terembe van kihelyezve néhány gép, amik csak böngészésre, dokumentumszerkesztésre, ilyen alapdolgokra valók. Az a cél, hogy minden egyes indításnál tiszta rendszer fogadja a felhasználót, ezzel is biztosítva, hogy tovább működjön a rendszer gond nélkül. Ingyenes megoldás szükséges, a kolesz nem akar emiatt külön szervergépet / szoftvert vásárolni. (sajnos..)
Jelenleg XP SP3-ak voltak telepítve alapprogramokkal, és a Comodo Time Machine szoftverrel megtámogatva, ez végezte minden indításnál a visszaállítást. Ideig, óráig működik rendesen, de sorozatosan előfordul, hogy behány a rendszer, és kékhalálozik, hasonlók. Van hogy pár hónapig bírja, van hogy 1-2 hétig, de ez így nem megoldás, valami más lehetőség után kutatok, amit alkalmazhatnánk.Végső megoldás a linux lenne, de szívesebben maradnék microsoft vonalon.
Tudnátok-e javasolni valamit?
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
-
vilmaboy
őstag
válasz Brucehun #43338 üzenetére
igen. ha jól emléxem xpnél vezérlőpult - rendszer - speciális - indítás és helyreállítás - rendszerindítás. ott lesz 2 oprendszer. az xp-re állítod és kész. vagy kézzel szerkesztésben kiveszed a parancssorból a vistát...
Localhost: elmondhattad volna szegénynek azt is, hogy hogy kell nyilván azért kérdi, mert nem tudja...
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
Brucehun
aktív tag
Sziasztok!
Egy fontos kérdésem lenne, hogy van két particióm az eggyiken az XP (100 GB) a másikon a Vista (190 GB) van, hogy ezzel az a kérdésem, hogy miután én formáznám azt a particiót amelyiken a Vista van, hogy utána már nem jönne be ez a választó menü, hogy most Vista-ra vagy XP-re szeretném menni, vagy azt külön be kell a formázás után állítani?
-
emitter
őstag
sziasztok
akinek van tapasztalata boot managerek terén, mit tudna ajánlani (ingyenes jön csak szóba) a következő célra?
- 3 partíció ill. oprendszer kezelése (XP, Win7, később esetleg Win8)
- partíció-image-ekkel dolgozom, ezért az is lényeges, hogy egy másik image felhúzása egy meglévő windóz-partícióra ne tegye tönkre a rendszert, tehát továbbra is bootolható legyen mindegyik partíció (mindegyik Primary típusú egyébként)gag 4.10-et töltöttem eddig le, de már a telepítése is gondot okoz első ránézésre, floppit kér, stb...
-
félisten
vagy WinSetupFromUSB | WinToFlash
neten meg találsz leírást a használatukhoz, ha nem lenne esetleg egyértelmű.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
csizs
aktív tag
Üdv!
Van egy EEE Pc-m, amin természetesen nincs dvd meghajtó. Esetleg milyen nem vírusos programmal tudnék usb-s pendriveokra tenni egy telepítőt?
1x éve a prohardveren!
-
brd
nagyúr
válasz Csaszykj #43331 üzenetére
Az idő/bios cheksum gond valszeg' az alaplapi elem merüléséből ered. De még a fagyások is lehetnek ettől (valami be lett állítva a BIOS-ban, felkerült az XP, majd az elem miatt az alapbeállítások léptek érvénybe, és ezek közül valami fáj az XP-nek). De akármi más is lehet, döglődő (jobb esetben púpos is, mert akkor látni is) kondi', döglődő tápegység, a por miatt melegedő alkatrész...
-
Csaszykj
aktív tag
Sziasztok!
Adott lenne a következő konfig:
Asus P5K - ( 2 éve nyárivillám kiverte a hálókártyáját és winyóját )
Intel E2200
1*1GB 800Mhz Ram
Samsung 320GB SATA2-es winyó.Hétfőn, kékhalálozott, sűrűn, újra lett telepítve az XP rajta.
A sűrű kékhalálozás közben kaptam 1* egy olyan Bios hibaüzenetet, hogy Bios Checksum hiba, rakjon be új bios-t tartalmazó lemezt.
Gép ki, majd vissza, ment tovább gond nélkül.
Feltelepítettem az XP-t, minden szokásos programot ami eddig a gépen volt.Teljes leáramtalanítás után a gép elfelejti az időt (2-3 hete ), beállítom, gond nélkül üzemelt az elmúlt 2 órában mióta itt ülök a gép előtt, de hirtelen dobott egy kéket ismét... olyan gyors volt hogy nem is láttam milyen üzenettel.
Az XP mappájában található minudump-al semmire sem mentem, hiába nyitottam meg.
Hozzátenném még, hogy a gép belseje poros, cseppet.
Mi tévő legyek
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz ro_bert17 #43324 üzenetére
Így van ezen az oldalon ott a bekarikázott rész alatt kell a 33 nyelven érhető el feliratra klikkelni, lapozol lefelé a magyarig és ott már benne van az xp is a válasszon verziót listában.
Az ms honlap win8 stílusúra átalakítása előtt is így volt hogy a fő listából kihagyták, csak ezt a teljes listát eddig úgy hívták hogy további verziók vagy mi.Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
JetiRulez
őstag
-
-
vk1972
csendes tag
A Microsoft Security Essentials használható XP-hez? A letöltésnél csak Vista/Win7-et látok.
Köszi. -
StSanya
senior tag
WinSockFix-t próbáld meg. Meg a hálózati kártyák driver-eit frissítsd.
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
sss
őstag
Hi,
Mostanában az egyik gépemen bootolás után pár percig nem működik a hálózat.
- a routert sem tudom pingelni (egyik hálókártyával sem)
- ha rámegyek a hálózati kapcsolatok megjelenítésére, akkor kifagy az az ablak, de van hogy az egész rendszer
- ha várok pár percet, utána már működik rendesen
- viszont ha "csökkentett mód hálózattal" módban indítom, akkor egyből tökéletes mindenVírust nem találtam a gépen, próbáltam tűzfalat/vírusirtót kikapcsolni de hiába. Okozhatja ezt valami windows para? Ha igen, akkor van rá megoldás újratelepítésen kívül?
-
brd
nagyúr
válasz emitter #43315 üzenetére
A Process Explorerrel meg tudod nézni, hogy mi eszi ilyenkor. Valószínűleg a "System" nevű tasknál fogod látni a kiugrást, ha az ez alatti Interrupts csinálja a galibát, akkor az HW-hiba, vagy esetleg a HW egy beállítása (pl. kártya rossz slotban), ha simán a System, akkor egy driver. A drivert úgy tudod megnézni, hogy a Systemen duplakatt, Threads fül, és CPU szerint rendezed, majd megnézed, hogy milyen nevű driver eszi. A konkrét drivernév M$-os elborult kiírás szerint látszódik, nevezetesen hogy [drivernév]ésitt+jel,vagy!ésegyspeciáliskaraktersorozat, neked a [drivernév] az érdekes. Ha az nem mond semmit, akkor írd be ide (de pontosan, tehát pl. a "valami ntoszkáerenel" az nem jó ), valaki majd megmondja, mihez tartozik.
-
JetiRulez
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #43299 üzenetére
Úgy tűnik a TP-Link gyári lemezéről telepített vezérlőpultja volt a ludas. Kiiktattam és a beépített Windowsost használom. Kösz!
"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
emitter
őstag
sziasztok,
érdekes jelenséget produkál az asztali gépem (egymagos proci hyperthreading-gel, win xp):
2-3 másodpercenként kb. 1 mp-re ciklikusan megugrik a processzorterhelés 50-70-100%-ra, persze ettől szinte használhatatlanná válik a gép (egér beragad, stb). Néztem feladatkezelőben, és a System Idle Process értéke mindig 100% körül marad (a terheléscsúcsok idején is), tehát nem egy felhasználói program miatt van ez a terhelés-megugrás, hanem vmi más lehet a háttérben..A hyperthreading miatt ugye 2 magot lát az XP, próbáltam msconfig/boot.ini-ben letiltani egyik ill. másik magot, de nem volt hatása, ugyanúgy 2 magot látott a feladatkezelő újraindítás után. Ezután letiltottam BIOS-ban a hyperthreadinget, ekkor már csak 1 magot látott, de a jelenség megmaradt.
Találkozott már vki ilyesmivel? Tudom, ki kéne próbálni egy másik cpu-val.. más lehetőség nincs?
-
Brucehun
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap egy mappát véletlenűl felülírtam, és nem csináltam róla biztonsági mentést, hogyan tudom vissza állítani a mappát?
-
chungee
addikt
Értem. Köszönöm mindenkinek.
-
chungee
addikt
Hellósztok!
Asus EEE 4g netbook-on folyamatosan csökken a C-n a hely. Mitől van Már csak 180mb van rajta. Pedig mást nem csinálok, csak netezek rajta. WinXP.
-
Voice24
őstag
Bár nem igazán mozgatta meg a topikot a problémám (értsd: 1 válasz jött), azért leírom, hogy megoldódott a dolog. Persze nem magától...
Végülis hardvergond nem volt szerencsére, "csak" az xp-t kellett újraraknom. Szép sorban kizártam minden hardvergondot, cseréltem tápot, vga-t, a hdd-t is kipróbáltam másik gépben. Így maradt az xp.
Nem gondoltam volna, hogy egy másik vga belerakása (meg gondolom az azon beállított korábbi felbontás) így meg tudja kavarni a rendszert. Ahogy írtam korábban, egyáltalán nem volt hajlandó elindulni az xp, a boot képernyő után megállt az élet. -
lemusz
addikt
De nem egy csodagépem van (láthatod leírásomban) és én szeretném, ha a lehető legjobban hasítana. Tűzfal a multijátékoknál bekavarhat, vírusírtóval meg úgy vagyok, hogy nem látogatok én megbízhatatlan oldalakat és így 2 havonta felteszek egy nodot vagy kasperskyt, aztán nyomok egy ellenőrzést (általában nem talál semmit, max 1-1 játék telepítéséhez kellő keygent), aztán szevasz, törlöm.
Am lehet a Win7 miatt van ez. Megszokhattam, hogy ott mihelyst bejött az asztal bármire lehetett már kattintani, itt meg meg kell várni azt a fránya 1-2 percet. Türelmetlen vagyok ezek szerint.
-
DS39
nagyúr
válasz lemusz #43304 üzenetére
tűzfal és vírusírtó nélkül én nem használnék xp-t de semmilyen wint, bár te tudod.
de várj egy napot a .NET csinálhat ilyet, azt helyre teszi magát, bár nekem a biztonsági központ indulását lassította be, ha tiltva van nem tudom mi van.
egyébként én nyúltam volna bele így, egy mai gépen egy szűz XP hasít.
-
lemusz
addikt
Gugliba beírtam: "speed up win Xp" megnéztem egy pár ilyen oldalt, és javaslataik szerint csináltam mindent, regeditbe is belenyúlva. Pl.: indexelés, biztonsági központ, felesleges szolgáltatások mind off, stb. De ezzel nem lenne gond, mert mint mondottam sokáig voltam XP-s és régebben is csináltam ezeket és úgy emlékszem akkor gyorsabban beindult az asztal megjelenését követően az élet.
Tűzfal off, antivírus program nincs. Először alaplapi drivereket telepítettem, utána Net framework 1.1; 2.0 és 3-3.5-öt telepítettem, plusz minden biztonsági és egyéb frissítést, amit a windows update felajánlott és VGA driver. Tehát semmi felesleges szar nincs fenn. Msconfigban is csak az audiodriver és vga driver van lényegében.
-
-
lemusz
addikt
Üdv! Nagyon sokáig XP-s voltam. Lassan fél éve Win7-es, most pedig kiakartam próbálni Win8-at. Végül a jó öreg XP ment vissza, mert nem nyerte el a tetszésem a Win8-al való bajlódás. A kérdésem az lenne, hogy így frissen telepített, töredezettségmentesített, gyorsító-tweakekkel kezelt XP-m miért tölt sokáig? A bootolás viszonylag gyors, de miután bejött az asztal nagyon lassan tölt be az audio driver, utána a vga driver és miután ezek betöltöttek még mindigcsak várni kell nem lehet kattintani semmire sem. Ez az idő kb 1-2 perc között is lehet. Elég fura ez nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- 3D nyomtatás
- Trollok komolyan
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest