- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
nagyúr
Esetleg ha a BSOD hibaüzenetet megosztanád velünk az segítene
Ez most eddig kb olyan mintha csak annyit mondtál volna hogy rossz a géped. Jó és? -
kispx
addikt
-
addikt
[link] Ha sikerült a telepítés akkor majd gyere vissza hogy miért nincs bootmenüd és hogy indíthatod el a win7et. Na jó valahogy így [link] bár szerintem ha az automatikus indítási javítás választja az ember akkor megmarad az xp is a menüben és nem kell az easybcd.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
ROBERTOH
őstag
Ha van lehetőséged másnál kipróbálni a videokártyát, aki ugyancsak nvidiát használ, akkor érdemes megnézni. Ha másnál is ezt csinálja, akkor videokártya hiba lehet, ha nem, akkor több dolog is okozhatja. Az egyik, amit már más is említett, a tápegység lehet, de akár alaplap probléma is lehet, ha van másik hely, akkor érdemes áttenni a videokártyát.
ez a kedvenc aláírásom
-
brd
nagyúr
'hát, ez több minden lehet. Csak és kizárólag ezt a hibát látod (0x00000050-es hiba a pci.sys-szel), vagy más BSOD is előfordul? Ha igen (mármint amikor nincs más BSOD), akkor valószínűleg a memóriahiba kizárható, és drivergond lesz, vagy a memóriahibán kívüli más HW-hiba. Lehetne még spyware/vírus is (esetleg annak csak a maradéka), de egy frissen telepített rendszernél ez talán nem annyira valószínű.
Kideríteni úgy lehet, ha megkeresed mindenhez a legfrissebb drivert, telepíted, és ha még így is előfordul, akkor csak a HW-ek cserélgetésével derül ki, hogy mi a hibás... Ill. ha a tápegység gyenge minőségű, akkor abból keress egy erősebbet/normális minőségűt, legalább tesztcélra.[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
Akkor az valami nagyon durva hiba, amitől már nem is tudja a lefagyás okát kiírni a lemezre. A hibakódot sem tudod elkapni, amikor kiírja (be lehet állítani, hogy automatikusan újrainduljon-e, ezt kapcsold ki), ill. alul valami file-nevet nem ír (a képen a WXYZ.SYS helyén)?
-
localhost
Közösségépítő
-
kutga
nagyúr
Drivercleanerrel lepucoltam a gépet, megnézem hogy működik.
Kikapcsoltam mindenesetre az automatikus újraindítást rendszerhiba esetére, ha megint előjön legalább látom milyen hibakódot ír ki.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
BJanee
tag
még egy ötlet (én nem használtam, mert én mindíg az új hardver beszerelése előtt leírtom a drivereket, de neked hátha bevállik)
Driver Cleanerrövid az élet, hosszú a sír, addig nyögjön, ameddig bír..
-
félisten
Esetleg egy fájlkezelővel végigkeresed a rendszerpartíciót ATI kulcsszt megadva és ami egyértelműen a régi ATI kátyához tartozó mappa/fájl, azt törlöd. A registry-t is át kellene nézni, szintén ATI kulcsszóra keresve és ami egyértelműen az ATI karihoz tartozik, azokat a registry bejegyzéseket törölni. Ez utóbbihoz használd ezt: Registar Registry Manager Lite (ingyenes)
troland26
Az is megoldás lehet, amit Lenry javasolt, csak ahhoz Pro vagy Ultimate változattal kell rendelkezned. Az XP Mode az simán csak egy XPPro SP3, viszont hogy használni tudd, ahhoz a Virtual PC telepítése szükséges, na ez viszont Home Premium vagy kisebb változatokon nem elérhető.Másik alternatíva lehet a VirtualBox vagy VmWare Player használata (mindkettő ingyenes), amely segítségével létre lehet hozni virtuális gépeket, így többek közt XP-t is. Ez a virtuális gép létrehozás végül is egy XP telepítésből áll, csak az adott progikon belül zajlik le.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
Az ATI kártyához tartozó egyéb utility-ket is el kell távolítani, minden driverével együtt. Ez is megtörtént az NVidia beszerelése előtt? Ha nem, akkor ez is lehet a gond forrása.
A másik lehetőség a hibás NVidia driver, ha a legújabbat töltötted le, akkor egy régebbivel próbálkozz.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
Hali!
Mivel nem indul rendesen az OS, ezért töltsd az alábbi rescue lemezek valamelyikét, írd ki CD/DVD-re, arról boot-olj be és scan.
Kaspersky Rescue Disk
Avira Antivir Rescue SystemElőbbi egy ISO fájl(amit ki kell írnod), utóbbi meg megcsinálja magától a lemezt.
Ezután ha feláll a rendszer, akkor még ezt olvasd el: [link]
Fire.
-
joe2005
senior tag
-
kételkedem
addikt
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
Tosee
őstag
Ezekkel teszteld:
1. Memtest86
2. Prime95Az elsővel a memóriát, a másodikkal pedig a processzort tesztelheted!
A memória tesztet ne win alól csináld, írd ki egy újraírható lemezre a letölthető image-t majd arról bootolj! Mindegyik teszthez idő kell, legalább minimum 2-3 óra!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
leyo76
senior tag
Igen van, bár ez nem teljesen windows xp kérdés, de Ultra Iso nevű prog tud ilyet.
Még mielőtt megkérdeznéd hogyan, elmondom.
A menüsorban boot tábla -> floppy lemezkép. Ezzel nem csak floppyt lehet klónozni hanem pendrviet, mem karit, stb.
(csak mellesleg megjegyzem hogy a cprm -en nem segít...)
-
kételkedem
addikt
Nekem bevált a Comodo Internet Security nem akadt még össze semmivel, folyamatosan fejlesztik, nem lassítja a rendszert. Tűzfal és vírusirtó egyben és ingyenes.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
brd
nagyúr
A többiek már nagyrészt leírták a lényeget, így én csak egy dologra hívnám csak fel a figyelmedet: ha OS fut arról a C:-ről, vagy bármi más időnként írogat rá, akkor előbb-utóbb semmilyen visszaállítható adat nem lesz rajta. A jelek -"...de egyik sem a teljes anyagot..."- azt mutatják, hogy ez a folyamat már el is kezdődött, ha ugyanis a törlés után semmi nem ír rá, akkor a teljes letörölt anyagot vissza lehet szerezni.
-
-
MODERÁTOR
vissza. szedd ki a winchestert rakd be valahova másik gépbe és probáld meg az Active@ Partition Recovery (de létezik sok más) programmal visszahozni. Ha csak törölted elv. tuti ,hogy visszajön (azóta nem telepítettél rá semmit etc...)
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Balinov
titán
üdv,kereső programmal kapcsoaltban sztem nézd át a Google Desktop-ot,sztem jól fog jönni.
a másikat- kalkulátoros - sajna passzlom. Gondolom nem Always On számológépre gondolsz,hanem vmi menedzserasszisztens szerü programra. Vistán biztos van ilyen Widget,de azt meg én nem ismerem.
üdv
Balinov10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
kutga
nagyúr
Akkor most kicsit más...be lehet állítani azt, hogy winbe bejelentkezésnél az outlook automatán elinduljon? Sokat böngésztem a beállításait, de ilyen lehetőséget nem találtam.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kraftxld
félisten
Vezérlőpult, energiagazdálkodási lehetőségek.
Ha nagyon zavar a külön betűjel, akkor csatold be egy üres nfts mappába a meghajtót, és töröld a betűjelét. Mert ha csak úgy törlöd akkor nem tudja majd a rendszer oda pakolni a swap file-t.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Balinov
titán
asound, javaslom,próbáld ki a [link] freeware WinDV nevü stuffot. Javasolt továbbá Type-2-es DV avi-ba rögzíteni a jobb kompatibiltás érdekében. (felteszem kódolást,authoringot nem WMM-el kívánod elvégezni):
Még esetlegesen a WMM 2-t próbáld ki,bár azt irja ez az m$ oldal[link],hogy sp2-vel is ezt kapja az ember.
üdv
Balinov10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
PazsitZ
addikt
Először is cookie, gyorsítótár ürítés ajánlott.
Próbáld ezt: [link]
''Tegnap óta bejön, de miután beírom felhasználónevet, és jelszót, sign in, utána tölt egy kicsit, és megáll. IE-vel is ezt csinálja, és valami hibát talál a lapon.''
Mod: https-sel műkszik
Nekem FF alatt telepítve van a Gmail manager, nem sok gondom van a gmail-el.
[Szerkesztve]- http://pazsitz.hu -
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- 3D nyomtatás
- Trollok komolyan
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest