- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
dodopek
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #45899 üzenetére
Én is tapasztaltam valami gebaszt, bár nem ilyen jellegűt. Pár hete mindenki panaszkodik, hogy frissítés után öszvér lassú lett a gép. Valami annyira pörgeti a procit, hogy borzasztó...
-
félisten
Valami gebasz van a Windows Update-el? Egy XP Home SP1 kellett teljesen újrahúzni, utána SP3-t felpakoltam, felmentem WU-ra de már 20 perce csak a folyamatjelző futkározik, de semmi frissítést nem talál...
Valaki nézze már meg az XP-jén, indítson egy WU-t, hogy mi is van most akkor... Thx!
UI: Microsoft Update-t is felpakoltam már, hátha oda lett átcsoportosítva minden Wu helyett, onnan sem jön semmi 20 perc után...
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Piftuka
veterán
Srácok, manapság a WinXP SP3 esetében mekkora a telepítésre szánt partíció minimális, és ideális/optimális mérete?
(Abban az esetben, ha a programok közül csak a legfontosabbak - illesztőszoftverek, felhasználói szoftverek - kerülnek telepítésre a "Program Files" mappába, a többi szoftver pedig külön partícióra kerül?)
"Aquila non captat muscas."
-
Vanekvanek
csendes tag
Sajnos nem vált be semmi. A WIN7-nél is szaggat az egér, gyakran nem ismeri fel az USB eszközt. Most nem tudom, mit tegyek.
-
Vanekvanek
csendes tag
válasz Csontikka #45888 üzenetére
Ezzel az illesztőprogival igazad lehet, mert most visszadugva az USB egeret, állandóan azt írja ki, hogy nem lehet felismerni az eszközt. Lehet ez valamilyen XP frissítési ütközés? Bár tudom, hogy nemsokára vége a frissítéseknek (gyártsunk összeesküvés elméleteket!), a legutóbbiak, amelyek automatikusan jönnek, nem okozhatnak ilyen gubancot?
-
addikt
válasz dodopek #45894 üzenetére
Eszközkezelőben az IDE vezérlő tulajdonságaiban ki szokta írni mennyin megy, mennyit tud, van hogy állítani is lehet ott is. Fölötted most linkelt Csontikka egy scriptet is.
HD Sentinel-el pont egyik nap néztem egy IDE vinyós gépet, még azt is kiírta egyből az állapotnál, hogy nem a vinyóhoz való kábelen van ezért a teljesítmény 66%.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
addikt
válasz dodopek #45892 üzenetére
Egy alaplapon egyforma ide csatlakozók szoktak lenni, mindegy hogy hova dugtad vissza. Az a lényeg hogy egy kábelen egy eszköz legyen ha nincs sok cucc, mert osztoznak a sávszélességen. A kábel master végén legyen, master-re jumperelve. Kénytelen leszel megnézni, hogy az udma mód rendben van e a biosban és windowsban.
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Adott egy friss xp, majd a gépben kicseréltem az IDE kábelt. Valszeg nem ugyanoda dughattam vissza, mint eredetileg volt, és úgy lelassult a rendszer, hogy észvesztő. Máskor is találkoztam már ezzel(bár olyan rég, hogy nem is emlékeztem rá), szóval szinte biztos, hogy emiatt van. Most már csak arra lennék kíváncsi, hogy mi okozza konkrétan. Ti meg tudjátok mondani? Esetleg átállhatott a gép PIO-ba, UDMA-ról? Nincs itt nálam a gép, szóval csak tippelek... -
Csontikka
aktív tag
válasz Vanekvanek #45887 üzenetére
először is megnézném egy live cd-vel egy mini windows 7 alól, hogy ott is csinálja-e, ha ott nem akkor biztos hogy szoftveres hiba, akkor újrahúzni... csinálja? nem ... frissítések fel... csinálja... nem? driverek fel... csinálja... nem, többi program fel, ahol pedig jön a hiba akkor ott lesz hiba, ha driver akkor másik verziót kell keresni értelemszerűen...
Még esetleg egy próbát ezzel lehet tenni, ez minden vinyót visszaállít ha esetleg PIO módba lenne.
Ez egy Visual Basic scipt, jobb fül mentés másként valami.vbs-nek lemented, majd rendszergazdai joggal meg kell futtatni, majd újraindtás.
-
Csontikka
aktív tag
válasz Vanekvanek #45885 üzenetére
Én ilyen legutóbb egy bugos raid vezérlő drivernél tapasztaltam!
-
Vanekvanek
csendes tag
válasz quailstorm #45882 üzenetére
Ebben is lehet valami, mert a piros led túl sokszor villog, szinte indokolatlanul. Most a böngészőn kívül semmi nincs bekapcsolva, ami dolgoztatná a gépet.
Olvastam valahol, hogy a HDD-k UDMA illetve PIO beállítása is lehet a hiba, az adatátvitel miatt. Kipróbáltam, hogy automatáról manuálisan beállítom a HDD-k ajánlott értékeire, de a hiba maradt.
A proci 4 magos, és nem nagyon veszi igénybe a gép.
(az egész olyan, mintha valaki az én gépemmel végeztetné el az egész város munkáját...) -
Csontikka
aktív tag
válasz Vanekvanek #45880 üzenetére
a rendszervisszaállítást nem próbáltad?
Driverhiba tud ilyet okozni ez nem feltétlenül HW hiba...
-
quailstorm
nagyúr
válasz Vanekvanek #45880 üzenetére
Ott ez még normális. Win8 alatt fordul elő gyakrabban ez a jelenség nálam, 100-as kopp CPU használat mellett. XP-Win7 telepített VGA driverrel még ilyet nem mutatott. De igazából a P3-masom óta a Win8 az első ahol néha szaggat a kurzor. Az HWgyorsított, közvetlen videokártyavezérelt megjelenítésű, már Win3.11 óta.
Tehát ha szaggat, valami nagyon használja a gépet. Lehet CPU, és lehet I/O (HDD).
HDDsentinellel rajzoltass grafikont, a taskmgr meg alapból teszi ezt.
[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
Email-el kapcsolatos kérdésem lenne, de talán itt is tud rá valaki válaszolni. (Meg nem is tudom hol kérdezzem meg
1. Ha zavaros emailt kapok, rossz szövegkódolással, pl. :"Vaeorjon meg josvsare mosg" vagy "KĂŠt, ehhez mĂĄr idĹ�snek szĂĄmĂtĂł" akkor azt hogyan lehet olvashatóvá tenni? Mit kell beállítani, hogy az ilyen email is olvasható legyen?
2. Nyomtatásnál (szintén email)az első néhány karakter valamilyen kirx-krax, és csak utána kezdi el rendesen kinyomtatni a levelet. Ezt hogyan lehetne beállítani, hogy jó legyen, és az elejére az értelmetlen karaktereket ne nyomtassa ki?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Vanekvanek
csendes tag
Lefuttattam egy AIDA stabilitás tesztet. Az egér meg se moccant, illetve nagyon nehezen mozgatható. Szaggatott.
Ezek szerint hardvare hiba lehet...? -
Vanekvanek
csendes tag
válasz MaxxDamage #45877 üzenetére
Jobb későn, mint soha!
-
pushalias
addikt
válasz MaxxDamage #45877 üzenetére
Hat és fél éves kérdére válaszolni az derék dolog.
-
Szia,Tudomásom szerint Win XP Prof. 64bit (pl.) csak Angol verzióban készült el, és csak SP2 van hozzá... SP3 nincs / nem fejezték be... szvszÁtlagba 32bit XP van mindenkinek, + Sima Home Edition -nél előfordulhat, hogy létezik HUN verzióva , de Google a barátod és ott megnézheted / informálódhatsz, mert minden megtalálható !Azért említettem a Prof. verziót, mert az kezeli a 2CPU -t ! pl.Meglátszik, hogy most keltem fel és elnéztem a dolgokat ! (2007-es H.Sz. -re válaszoltam...) Sorry !
L
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Vanekvanek
csendes tag
válasz pushalias #45875 üzenetére
Nálam hátul van bedugva. (így szeretem :-) ) De félre a tréfával, a BIOS-ban leellenőriztem az áramellátást, és 5v-t mutat.
Minden egyes gondolkodásnál az egér megáll. Nem lehet valami vírus? Vagy az alaplappal lehet valami? Letöröltem minden számomra nem felismerhető progit, amit az utóbbi időben feltettem-tettek. Az AIDA sem mutat semmi különöset. A HDD kábelek nemrég lettek cserélve. A HDD-k is. Valahogy nem látom a léket a hajón... -
pushalias
addikt
válasz Vanekvanek #45873 üzenetére
5V = 5 Volt.
Ha valóban nincs a közelben rádiófrekvenciás eszköz, ami bezavar, akkor az USB porttal tényleg lehet gond. Például asztali gépek front USB protjait nem érdemes használni, stb.
-
Vanekvanek
csendes tag
Mostmár ott tartunk, hogy egyre többször kell kattintani a parancsok elküldésére. A billentyűzet tökéletesen működik.Az egér majdhogynem zsír új.
-
pushalias
addikt
válasz Vanekvanek #45869 üzenetére
Környéken valami rádiófrekvenciás eszköz?
-
Jarod1
veterán
válasz Vanekvanek #45869 üzenetére
lehet nem stabil az 5V az USB-n, Asztali gép v laptop?
-
Vanekvanek
csendes tag
Sziasztok!
A gondom a következő, ami lehet, nem XP történet: Tegnap óta az egér hol megy, hol meg megáll, akadozik. Az USB drivereket és minden mást, ami hardware, frissítettem, az egeret is lecseréltem (gondoltam, elromlott, de nem). Eddig egy USB-s drótos egér volt rajta, néha hallottam a az USB csatlakozó-leválasztó win-hangot. Most már azt se. Egy lézeres vezeték nélkülire cserlétem.
A vírusirtó nem jelez problémát. Néha úgy tűnik, mintha az egér megállásánál a gép gondolkodna valamin, felvillan a led.
Idegesítő és furcsa egy probléma.
Valami 5let? -
Lala6
őstag
Sziasztok!
Épp telepítenék egy Dell 755 gépre XP-t, és a telepítő közben kifagy. Rendesen elindul, csinálja egy darabig, bekéri a neve, sorozat számot, időzónát, és utána a hálózat telepítés közben megáll, az egér mozog, de a telepítő nem megy tovább.
Már letiltottam minden nélkülözhető hw elemet. Letiltottam a hálózati vezérlőt, kivettem belőle minden extra kártyát, de csak nem akar tovább menni. Volt bios reset is, de ugyanott megáll. A gépen természetesen már volt XP. Sokáig nem volt használva, de most újra szükség lenne rá, ezért szerettem volna egy friss win-t rátenni.Van valami ötletetek?
-
pushalias
addikt
Nyilván az AP/router egyben a DHCP szerver is, akkor is, ha ez egy szabályosan beállított /27-es háló, ami wifinél elég szokatlan. Persze lehet termenként külön AP, esetleg 2 termenként 1 dual channel AP, de azért elég szokatlan.
Innen nézve pont nem lennék túl biztos abban, hogy ez DHCP hiba. Nekem látatlanban az AP lenne gyanús. Előző hozzászólásodhoz még annyit, hogy ennek a proxyhoz nagy eséllyel semmi köze.
(#45863) Visormail Ahogy mondani tetszik. A kérdés már csak annyi, hogy ez egy sima AP, vagy egyben router is.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Vista és 7 megenné azt a gépet és semmire nem tudnád használni, 2GB ram alatt felejtős.
A 8ashoz kell sse2, nx, pae támogatás a processzor részéről ezt itt leírják hogy tudod megnézni. Ha megvan akkor fel lehet telepíteni, de hogy jobban menne e mint az xp azt nem tudom.Crias: ha routertől kapja a gép az ip címet akkor az a dhcp szerver, tehát a router beállításaiban van a lease time is.
-
-
Crias
senior tag
válasz Csontikka #45859 üzenetére
Probáltuk a proxy beállításokat kilőni (nincs proxi radiogomb ff alatt)
Hát igazából barátnőmmel beszélek skypeon, így én is csak távsegítséget tudok neki adni mert skypeon tudunk beszélni de ő nem tud megnyitni semmit sem, azt mondtam neki hogy nézze meg az ipconfig /all -al hogy mi a helyzet.
Ami nekem szemet szúrt az ez:
Bérleti jog kezdete . . . . . . . . . : 2013. október 21. 21:08:01
Bérleti jog vége. . . . . . . . . . . : 2013. október 21. 21:18:01Illetve ez sem tetszik
Csomóponttípus . . . . . . . . . . . : IsmeretlenNekem win7 alatt itt 1 nap különbség van és nem 10 perc.
C:\Documents and Settings\Marcsi>ipconfig /all
Windows IP konfiguráció
Állomásnév. . . . . . . . . . . . . . : lényegtelen
Elsődleges DNS-utótag . . . . . . . . :
Csomóponttípus . . . . . . . . . . . : Ismeretlen
IP útválasztás engedélyezve . . . . . : Nem
WINS-proxy engedélyezve . . . . . . . : Nem
DNS-utótag keresési listája . . . . . : toldinet.huEthernet-adapter Helyi kapcsolat:
Adathordozó állapota. . . . . . . . . : Adathordozó leválasztva
Leírás. . . . . . . . . . . . . . . . : Broadcom 440x 10/100 Integrated
Controller
Fizikai cím . . . . . . . . . . . . . : 00-1D-09-A5-96-F4Ethernet-adapter Vezeték nélküli hálózati kapcsolat:
Kapcsolatspecifikus DNS-utótag. . . . : toldinet.hu
Leírás. . . . . . . . . . . . . . . . : Dell Wireless 1390 WLAN Mini-kár
tya
Fizikai cím . . . . . . . . . . . . . : 00-1E-4C-46-66-D2
DHCP engedélyezve . . . . . . . . . . : Igen
Automatikus konfiguráció engedélyezve : Igen
IP-cím. . . . . . . . . . . . . . . . : 192.168.5.12
Alhálózati maszk. . . . . . . . . . . : 255.255.255.224
Alapértelmezett átjáró. . . . . . . . : 192.168.5.30
DHCP kiszolgáló . . . . . . . . . . . : 192.168.5.30
DNS-kiszolgálók . . . . . . . . . . . : 192.168.5.30
Bérleti jog kezdete . . . . . . . . . : 2013. október 21. 21:08:01
Bérleti jog vége. . . . . . . . . . . : 2013. október 21. 21:18:01[ Szerkesztve ]
Crias
-
Fulmi
senior tag
Sziasztok!
A segitsegeteket szeretnem kerni oprendszer valasztas ugyben. Van egy regi HP 530-as laptop, ami nem tul eros, ez a specifikacioja: Celeron M 420, Intel GMA 950, 1 GB RAM, 120 GB HDD, 15.4 - 1,280x800. Eddig Windows XP volt rajta ami szepen futott, de eljott az ido egy ujratelepitesre, mert nagyon lassu, csinal butasagokat. A gep aljan egy Vista Home Basic matrica van, kulccsal.
A kerdesem az lenne, hogy melyik OS-t rakjam ra, ami meg normalisan tud futni, de azert felhasznalobaratabb, szebb egy atlag felhasznalonak mint egy XP vagy maradjak az XP professionalnel, vagy jobb a Vista Basic, vagy esetleg valamilyen Windows 7 verziot is elbirna? Esetleg Windows 8 (ha mar ugy is fut tableteken)?
Koszonom a tanacsokat,
Fulmi -
addikt
Az AVG az még 2013-as? Mert akkor frissítsd 2014re. Nézd meg a host fájlodat, hogy nem e írt bele valami, alap esetben csak a localhost bejegyzésnek kell ott lenni.
c:\windows\system32\drivers\etc\hosts
Víruskeresés, ha van router/modem áramtalanítani esetleg router firmware frissítés, gondolom a gép újraindítása volt már. Nem frissült a hálókártya drivere? Ha igen vissza a régit, ha nem megnézni van e újabb.Parancssorba:
netsh winsock reset catalog
netsh int ip reset reset.log
ipconfig /flushdns[ Szerkesztve ]
-
Crias
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy windows xp alól a böngészők a tegnap este óta nem töltik be az oldalakat, skype megy, tudok beszélni bárkivel de az oldalak időtullépés miatt lehalnak, eleve az origo ip címét ütöttem be akkor se töltődött be.
Esetleg találkozott már valaki hasonlóval?
Vagy esetleg tudja valaki hogy merre keressem a hibát?Crias
-
InfiniteReality
őstag
válasz DataTraveler #45828 üzenetére
Majdnem. Ez leszed MINDENT ami az adott oprendszerhez tartozik. Ebből lehet DVD kép file-t csinálni (és kiirni lemezte vagy bemountolni pl daemon tools-szal), vagy pendrivera másoltatni a leszedő progival.
A cél gépen csak el kell indítani amit felrakott és 3 menetben feltesz MINDENT ami még nincs rajta a gépen.http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
bibababa
csendes tag
Üdv !
Mostanában belefutottam egy érdekes esetbe. Több gépnél előfordúlt, hogy új xp telepítése után , mikor minden progi telepítve van akkor ha valamilyen hálózaton keresztül történő alkalmazást indítok az alkalmazás lefagy. Igazából az oprendszer is. Hálózat él a kártya aktív. Viszont ha a gépet kikapcsolom és úgy indítom a gépet, hogy a kábel nincs bent a hálókártyában vagy a hálókártya le van tíltva akkor nincs probléma. Ilyenkor mikor az xp betöltődött be dugom a kábelt vagy aktíválom a kártyát nincs fagyás. A gép a hálózat rendesen működik. Ha ugy állítom le a wint, hogy a kártyát előtte nem tíltom le vagy a kábelt nem húzom ki akkor újraíndításnál megint fagyás.
-
Csontikka
aktív tag
Régről nekem az rémlik, hogy ez a probléma akkor jött igazán, ha kevés volt a rendszermemória... (meg persze főleg SP2es korszakban küzdöttünk vele)
Szertintem jobban jársz ha letiltott a szolgáltatást, és néha kézzel frissítesz.
BTW 512 MB memóriát én bztos raknék még bele, mert ez a konfig így nem sok mindenre alkalmas, mert mire betölt a rendszer elfogy a memória...
-
seberson
csendes tag
válasz quailstorm #45841 üzenetére
Ha legközelebb hazajövök, és nem lesz jobb dolgom, megpróbálok egy régebbit, persze a legtutibb az ezen lenne megoldani. Lehet, h vmiből pont a legfrissebb driver gátolja.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli2
aktív tag
Gyors segítséget szeretnék kérni!
Újratelepítettem egy Win Xp Prof.-ot. A feledatkezelőben az "svchost.exe" 99%-ban leterheli a processzort.
(Pár hete egy másik gép feltelepítése után is előjött, ugyan ez volt a gondom.)A neten utánanézve ajánlják a "services.msc" futtatását és itt újraindítani az "automatikus frissítések" szolgáltatást, DE nem oldja meg a problémám.
Mit tudok tenni?
-
seberson
csendes tag
Az is a legfrissebb. A másik(win7) gépemen nekem sincs para, csak kolis vagyok, és az itthoni gép xp "kompatibilis" Mielőtt újraraktam az itthonit, olyan simán felismerte, mint a win7-es. Sem a telón, sem a gépen nem kellett belenyúlnom semmibe. Most meg fejen pörgök 2 napja. Marad a MobileGo.
-
seberson
csendes tag
["MTP Device" probléma]
Sziasztok!A következő problémáról már 2 napot olvastam, de egyik javaslattal sem tudtam megoldani.
Van egy régi laptop, amit akkor használok, ha hazautazok. 32-es XP van rajta, és nem bírom összehozni a P-mmel. Régen működött, SP1-es rendszer volt rajta, de folyamatosan frissítettem. Újratelepítettem, és egy SP3-ast tettem fel, mindent frissítettem, amit lehet, de most előjött ez az MTP Device probléma, ami nem újkeletű, ahogy elnézem.
"A következő hiba történt az eszköz telepítése alatt: A megadott szolgáltatás nincs telepítve."
A root-os dolgokon kívül kb mindent kipróbáltam.
-MTP-t frissítettem(külön)
-WMP11 van a gépen
-USB hibakeresés be van kapcsolva
-PC companion fail
-sony-ról húzott illesztő fail
-MobileGo progi látja a telót, de az félmegoldás
-Driver check minden drivert fainnak találA régi rendszeren gond nélkül működött magától, biztos vagyok benne, hogy nem csak rootolva stb. lehet ezt megoldani, hanem van vmi windows csíny.
Ha vki tudja a tutit, kérem ossza meg velem!
Egész nap ezzel szopok, ahelyett, h a 3 zh-mra tanulnék... -
localhost
Közösségépítő
-
carloskoz
csendes tag
Sziasztok,
egy ismerősöm régebbi gépét installálnám újra, de:
XP SP3 CD-t nem ismeri fel, más technológiával lehet kiírva. Hogy lehetne az én Windows 7-es gépemről kiírni egy bootoló CD-t amit felismer? Próbáltam, Nero 12-vel nem, de Nero 8,8-al viszont felismerte (de ekkor meg nem akart bootolni róla)...
Fogtam elővettem a még régebbi XP SP2-s CD-t, fel is ismeri, de ekkor meg jönnek a problémák: nagyon sok programot nem enged feltelepíteni (pl. Opera WindowsCodecs.dll nem található - Skype-nál más) sőt a feladatkezelőt sem hozza elő a "Rendszergazda letiltotta..." üzenettel.
Formáztam a C meghajtót (tele volt vírussal) és úgy telepítettem rá az XP SP2-t.
Totálisan tanácstalan vagyok...
-
Piftuka
veterán
válasz djculture #45820 üzenetére
"[..]Akinek még ilyen régi gépe van annak felkell tenni egy xp sp3-at az update-t kilőni és egy tűzfal programot felrakni de mindenképpen valami régebbit pl Zone Alarm Free 6.1 mert az újak megeszik a régi gépeket.[..]"
Ezzel több okból sem értek egyet:
- Tűzfalprogramot a számítógépe életkorától függetlenül mindenkinek javallott telepítenie.
- Több tűzfal szoftver rendelkezik alacsony gépigénnyel, így ez sem lehet probléma.
- Például a Comodo Firewall is, amely egyébként a leginkább ajánlott, mert a Matousec féle "security challenge" teszten minimum 5 éve az élen van.
Ellentétben a Zone Alarm Free tűzfallal, amit még a rosszakaróimnak sem kívánnék, mert szinte minden biztonsági teszten megbukott.Íme!!!
(Azóta már csak a 64 bit-es teszteket futtatják, de a Zone Alarm megoldásai ezeken is rendre csúnyán elhasalnak.[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
quailstorm
nagyúr
Hali!
Rég nem használtam gépemen az XP-t(PH! profilt olvasd) ma bekapcsoltam, áll az üdvözöljüknél sokat. Pár reset után is. OK, csökkentett mód, nem használt driverek és appok pucolása. Most kb 30 másodperc után megszólal, 40mp-re tuti van asztal, és 5 perc után garantáltan csak velem foglalkozik, de az automatán induló appokat soká tölti.
Köztük van egy akamai netsession. Elvileg elcsalja a videóletöltést, nem tudom minek a függősége. Szerintem dvdvideosoft youtube letöltőnek. Az most sokat pörög az indításkor. Szerintetek uninstall?Ezen kívül meg mit lehet kezdeni? Meg van tömve hatmillió telefondriverrel, azért is lassú, de ami most van, már picit sok.
(OS ha betöltött akkor hibátlan és relatíve sebes)[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Enxtheone #45829 üzenetére
Szerintem semmi köze az xp-hez, főleg ha nem lett cserélve a hálózati kártya drivere és úgy jött elő a gyakori szakadás. Persze, ha történt ilyen akkor driver hiba is lehet.
Használja egy kicsit router nélkül modemet a gépre kötve, ha úgy jó a router rossz. Ha úgy se jó, akkor vehet egy pci-os hálózati kártyát. Végső esetben a modem is szórakozhat, de akkor annak a led-je is jelezni szokta a szakadást (nem világít egy vagy több), annak cseréjét a szolgáltatótól lehet kérni.Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Enxtheone
tag
hi,
egy rokonomnak van problémája xp-n:mostanában elég gyakran megszakad a net (amíg ritkán szakadt meg segített a modem és router áramtalanítása)
Volt már olyan hogy azt írta hogy érvénytelen IP cím, de olyat is amikor azt írta hogy érvénytelen fizikai cím.
Amikor utoljára voltam nála akkor egy gép újraindítás, és modem-router áramtalanítás segített.
Ha meg a hálózati kapcsolatokban a javításra kattintok akkor vagy rögtön hibaüzenet van, vagy kicsit tölt és új hibaüzenet -
kraftxld
félisten
válasz DataTraveler #45826 üzenetére
Legacy fül... Az első oldalon a 64bites XP van.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
DataTraveler
tag
válasz kraftxld #45824 üzenetére
Widows Server 2003-ál kilehet választani a magyar nyelvet, de a Windows XP-él nincs magyar nyelv opció, ha az angolt választom ki, akkor is fog működni egy magyar XP-én a frissítés? Kép: [link]
[ Szerkesztve ]
Don’t steal, don’t lie, don’t cheat, don’t sell drugs. The government hates competition..
-
djculture
félisten
válasz kraftxld #45821 üzenetére
Ja majd áprilistól ( 2014 április 8-án kapcsolják le)a maga a microsoft fogja kilőni addig még működik, de a régi gépeken csak a baj van vele..
Vagy bekapcsolja az ember és jópár órán keresztül ugy lefogja a gépet hogy alkalmatlan bármilyen munkára vagy eleve beleintegrál a telepitőbe minden és kilövi a fenébe.[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
félisten
válasz DataTraveler #45822 üzenetére
Valami víruskergetőt raktál fel?
WSUS offline-al le lehet szedni a frissítéseket másik gépen, átmásolod, felelepíted, örülsz : [link]| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
lck
senior tag
válasz DataTraveler #45822 üzenetére
Esetleg megoldás lehet:
1. Start menü -> Futtatás
2. Idézőjelek nélkül írd be, hogy "REGSVR32 WUAPI.DLL" és nyomj ENTER-t.
3. Ismételd meg a következő parancsokkal is:REGSVR32 WUAUENG.DLL
REGSVR32 WUAUENG1.DLL
REGSVR32 ATL.DLL
REGSVR32 WUCLTUI.DLL
REGSVR32 WUPS.DLL
REGSVR32 WUPS2.DLL
REGSVR32 WUWEB.DLL4. Futtasd a "net stop WuAuServ" parancsot (idézőjelek nélkül; lehetséges, hogy újra kell indítanod a gépet, mielőtt a net stop parancs működne)
5. A Windows könyvtárban a SoftwareDistribution könyvárat nevezd át mondjuk SDold-ra
6. Az alábbi paranccsal indítsd el a Windows Update szolgáltatást: net start WuAuServ
7. Indítsd újra a gépet. -
DataTraveler
tag
Ismerősöm ezt a gépet csak letöltésekre használja, de tegnap újra telepítettem neki és azóta 100% pörög a CPU és a Windows Update-ról meg nem képes leszedni a frissítéseket 2 órán át keresi őket és nem találja, meg őket csak keresi tovább őket SP3 fel van rá telepítve.
Don’t steal, don’t lie, don’t cheat, don’t sell drugs. The government hates competition..
-
djculture
félisten
Már sehonnan nem lehet leszedni egybe mert az extended támogatás végénél jár az xp, jövő tavasszal minden támogatása megszünik. Akinek még ilyen régi gépe van annak felkell tenni egy xp sp3-at az update-t kilőni és egy tűzfal programot felrakni de mindenképpen valami régebbit pl Zone Alarm Free 6.1 mert az újak megeszik a régi gépeket. Másként hetente telepitheti újra a gépet ha internetere csatlakoztatja.
[ Szerkesztve ]
-
DataTraveler
tag
Próbáltam letölteni a frissítéseket, de 2 órán át kereste a frissítéseket és nem találta meg őket csak tovább kereste eredeti Windows XP Home Edition. Valahonnan nem tudom letölteni a frissítéseket egy csomagban, mert a Windows Update nem akar találni semmit.
-
Csontikka
aktív tag
válasz DataTraveler #45815 üzenetére
Tedd fel a hiányzó frissítéseket a windows update-tő (mindent!) vagy ha ennek nem vagy híve akkor tiltsd le az automatikus frissítési szolgáltatást. (utóbbi természetesen nem ajánlott)
-
DataTraveler
tag
Sziasztok! Ismerősöm gépén ma újra telepítettem a Windows XP-ét, és azzal a hibával szembesültem, hogy alapjáraton is a processzor 100%-on pörög, valami svchost.exe fogja a gépet. Service Pack 3 van telepítve! Mi lehet a probléma? Előre is köszönöm a segítséget
-
InfiniteReality
őstag
válasz Tenager18 #45810 üzenetére
Ha a téma az uxtheme.dll lecserélésével trükközik, akkor a témából kell olyan, amelyik SP3 kompatibilis. Az SP3 ugyanis lecseréli a fenti file-t egy újabbra. Ha ezzel a téma nem kompatibilis, akkor bukta van. Első körben tölts le egy SP3-hoz való "patchelt" uxtheme.dll-t (használd a google keresőt, de vigyázz, sok a virnyákos oldal). Ha a DLL kicserélése után (google ebben is segít, hogyan tedd meg a cserét, mivel nem triviális) megy a téma szerencséd van.
A patchelt uxtheme.dll egyébként annyit csinál, hogy enged nem MS által aláírt témákat is teljes körűen üzemelni.http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
Tenager18
senior tag
Sziasztok!
Letöltöttem egy Windows7 témát az XP-hez, ami Service Pack3 telepítése után megzavarodik. Pontosabban be lehet állítani, de a tálcát, és az ablakokat nem alakítja ugy át, mint amíg az SP2 volt rajta, csak a hátteret változtatja meg. Mi a trükkje ??
Előre is köszi
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Háttérben szeretnék pendrive-ról másolni (arhiválni, de nem mindent) egy adott gépen, de külön program nélkül és a teljesen (láthatatlanul) a háttérben. Batch-ben meg lehet ezt oldani? Vagy van valamilyen egyszerű ötletetek?
[ Szerkesztve ]
-
Teaway
veterán
válasz Speeedfire #45807 üzenetére
Vezérlőpult>Megjelenítés>Megjelenés>Speciális>Elem>Ikon>Méret
Nincs itthon csokid??
-
Speeedfire
félisten
El lettek állítva az egyik gépen az ikon méretek és a betűk. Hol lehet ezt visszaállítani eredetire? Vagy valami billentyű kombináció van rá?
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Csontikka
aktív tag
net stop wuauserv
rd /s /q "c:\Windows\SoftwareDistribution"
net start wuauserv
wuauclt.exe /detectnowAztán várj... azt hogy éppen mi történik itt látod:
c:\Windows\WindowsUpdate.logjó darabig el szokott frissítgetni és attól sem kell megijedni, hogy sokáig 0%-on áll a letöltés, van hogy "ugrálva frissül" (ha már nagyon nem csinál semmi, akkor nyilván egy restart )
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
válasz quailstorm #45803 üzenetére
Találtam egy nem hivatalos SP4-et (az SP3 óta kijött frissítések) azt felraktam, most már az óra mellett megjelent a sárga pajzs, frissítések letöltése 0%. Jó régóta ennyi, ment a weboldalas update is hasonló hatékonysággal.
Telepíthetem újra20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
válasz quailstorm #45799 üzenetére
Valami más megoldás nincs?
Most telepítettem én is egy xp-s gépet, sajnos csak sp1-es lemez volt kéznél.
Sp2-t 3-at felraktam külön de már fél órája nézi a win update hogy milyen frissítések kellenek...20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Fotók, videók mobillal
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Trollok komolyan
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest