- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
-
mezis
félisten
válasz Kleroo #46677 üzenetére
"...nagyon fontos adatok..."
Akkor először is a nagyon fontos adatokról legalább egy biztonsági másolatot. (Alkalmas átalakítóval.)
mezis
-
mezis
félisten
A legegyszerűbb az lenne, ha szereznél bele egy CD olvasót. (Ha vásárolsz valamit egy használt alkatrészekkel is kereskedő szám.tech. boltban, ajándékba is kaphatsz ilyet. Vagy a lakóhelyed közeli "Lokal fórumon" is sikerrel keresgélhetsz. (Nem fognak többet kérni érte egy doboz sörnél. )
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
Azt hittem, hogy ez automatikusan megszűnik működni, amikor sikeresen megtörténik a WinXP eredetiségének ellenőrzése a legális product key-el. Én még csak egyszer csináltam ilyen kulcs cserét és úgy tűnik, hogy azonnal eltűnt a fekete háttér és az "árulkodó" szöveg.
mezis
-
mezis
félisten
Emlékeim szerint a DOS-nak is van "környezeti változója". Talán valamilyen PATH=.... parancs szolgált az automatikus keresési útvonal beállítására. Meg valamilyen SET parancs rémlik. És az egyszerre nyitott file-ok számával kellett néha játszani....
(Meg van egy "HELP" parancs is ! )
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
A VMware-t és más virtualizációkat sem ismerek.
Viszont ígéretesebbnek gondolom a DOSbox-ot. (Valamikor volt olyan gondom, hogy egy Clipper-es adatbázis kezelő program 100%-ra terhelte a processzort (ha csak egy mag volt) a WinXP alatt. A DOSbox-al talán csak 50%-ra. Itt találtam egy jó leírást.
Ha godolod, tehetek próbát Win7, WinXP alatt.mezis
-
mezis
félisten
Megnyitsz egy DOS ablakot. Váltasz az alkönyvtárra (Ez a főkönyvtárból rövid úton elérhető, rövid, latin betűs legyen.) És most indítod "kézzel" vagy alkalmas batch programmal.
Soros (RS232) vagy parallel portot használna a program ?
Alternatív lehetőség próbálkozásra: Xubuntu linux a Wine emulátorával.
mezis
-
mezis
félisten
válasz beholder00 #46580 üzenetére
Üdv.!
Ha el is indulna valamelyik XP utáni op. rendszer, rettentő lassú lenne. A víruskeresőből próbálj válogatni, mert azok nagyon tudnak lassítani.
mezis
-
-
mezis
félisten
válasz Fail3D! #46552 üzenetére
Én azért még tennék egy próbát.
Találkoztam még egy "reg" file-al, amelyik elvégzi a registry-ben a módosítást, meg egy " legitcheck.hta" file-al, ami meg a validációt indítja. Ez utóbbi viszont akár vírus is lehet. nem tudom már, hogy honnan töltöttem le és azt sem, hogy vírus vagy sem.) [link]mezis
-
mezis
félisten
válasz havri1 #46535 üzenetére
Nekem olyan telepítő után problémázott az XP eredetiség vizsgálata, amin nem csak az SP3, de még az utána
következő ezer frissítés is integrálva volt az nlite-al. Sokáig nem volt használatban ez a PC, már nem is emlékeztem, hogy melyik kulccsal installáltam. Az XP-hez ajánlott aktivációs kulcs cserével végül egy SP2-es Installáló CD-hez való kulcsot elfogadta és átment az eredetiség vizsgán.Legalábbis remélem. Mert csupán pár napja történt. Fekete háttér megszűnt. Azóta még nem akart semmit frissíteni, így az sem tudom, hogy mi lesz az eredménye egy újabb eredetiség vizsgálatnak. (A kulcs cseréhez a registry módosítást egy "reg" file-ra bíztam, az eredetiség vizsgálatot meg valami HTML file indította.
mezis
-
mezis
félisten
válasz viperabácsi #46461 üzenetére
Mármint változatlanul csak nagyon nehezen használható a PC vagy csak azt nézted, hogy a proc terhelése nem csökkent ? (Mert ha nincs egyéb feladat, változatlanul kap (raboll) processzoridőt a WinUpdate).
mezis
-
mezis
félisten
-
mezis
félisten
válasz viperabácsi #46455 üzenetére
Bizony a WinUpdate alaposan terheli a processzort. Vedd vissza annak az svchost-nak a prioritását idle-re. (.jobb klikk.) Elég lesz az neki.
mezis
-
mezis
félisten
-
mezis
félisten
-
mezis
félisten
válasz balazs1956 #46442 üzenetére
Semmit nem csináltál rosszul. Azt a programot én is megpróbáltam használni, aztán sürgősen töröltem.
Tedd fel csak az SP3-al, plusz még a ProcessHacker2-t. Aztán amikor frissítésnél használhatatlanul belassul a rendszer, türelemmel megtalálod, hogy melyik svchost a processzorgyilkos (a Win update lesz az).
Ennek a processnek vedd vissza a prioritását (akár idle-re). Így dolgozni is fogsz tudni meg a frissítések is fognak zajlani. (Újraindításkor meg kell ismételni ezt a játékot.)Lehetne gyorsítani az update-t, kézzel letölteni a frissítéseket, nLite-al összeszerkeszteni, de ez is babrás, sok idő.
mezis
-
mezis
félisten
-
mezis
félisten
Az ilyen memóriacellák élettartama korlátos. Régebben kb 1000-szeri újraírást emlegettek. Olvasás nem rongálja. Azóta lehet, hogy javultak a paraméterek, de változatlanul "meg vannak számlálva a napjai". Az SSD tárolóknak is csak azokat lényegesen nagyobb tartalék memóriával, "okosabb" elektronikával szerelik.
mezis
-
mezis
félisten
válasz Piftuka #46408 üzenetére
Próbálkoztam a WSUPDATE-val, de nekem sem vált be. (Lehet, hogy nem jól emlékszem, de mintha gyanúsnak találtam volna.)
Helyette letöltöttem majd kétszáz frissítést, nLite-al csináltam egy ISO-t a WinXP SP3 alappal. Ez már csak DVD-re fért el, de Néro megoldotta. Ezzel már sikeresen installáltam az XP Prof.-ált. Talán egy időre azért vissza kellett vennem a prioritását az Updatelgető svchostnak, talán nem.mezis
-
mezis
félisten
válasz nightshadow #44271 üzenetére
As ISO-t csak ki kell írni (Nero vagy valami egyszerű ISO-t CD-re iró programmal). Valószínű, hogy csak CD-t tud kezelni a meghajtó, DVD-t már fel sem ismeri.
mezis
-
mezis
félisten
válasz Bjørgersson #44257 üzenetére
BIOS-ban lehet játszani AHCI vagy valami hasonlóval (a régi, XP-s PC-n) ?
mezis
-
mezis
félisten
Üdv.!
Nagyon nem szeretném, ha újra kellene telepíteni az op.rendszert, mert rengeteg fontos dokumentumom, munkáim, képeim, programjaim vannak a gépen!
Nos, archiválni addig kell, amíg jó a HDD, jó az op. rendszer...
Találkozott már valaki ilyen hibajelenséggel?! Igen, a legtöbb ember azt hiszi, hogy a hw.-sw. örökéletű.... Ez egy általános hibajelenség.
Mit csinálhatok??? Hosszúlejáratú kölcsönt veszel fel (sokat) és elviszed a HDD-det a Kürt Kft-hez. Persze van amikor már ők sem tehetnek semmit.
Most még valóban komoly esélyed van arra, hogy csupán a monitorvezérlő kártyád hibásodott meg (vagy csak kontakt hiba), de ígérd meg, hogy amint ismét működik a PC, nekilátsz az arhíválásnak. (Egty buszjegy árából 2-3 CD, DVD kitelik.)
Ha mégis gond lenne az op. rendszerrel, egy "kölcsön" op rendszerrel (DVD-ről, USB-ről vagy másik HDD-ről indítva) vagy a HDD-del egy másik PC-be "csavarva" valószínű, hogy hogy a képek, dokumentumok még kimenthetők. A filmeket meg nem érdemes
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz Winner_hun #33169 üzenetére
Ne is törődj vele ! Akkor fog ez helyrejönni, amikor a partició törlésével kezded az újrainstallálást. (A Windows egy dolgot még sohasem felejtett el: a hülyeséget ) Nézted már, hogy mekkora kupleráj az a registry ?
mezis
-
mezis
félisten
válasz z0d1AK #33163 üzenetére
Szerintem ragadd meg az alkalmat egy teljes arhiválásra (még akkor is, ha csavarhúzót kell használni, bár mostanában egy alkalmas op rendszerrel bíró CD-vel, PEN drive-al is megoldható). Aztán partició törlés és jöhet a Win. Ha van rá mód, hagyj 30-40 GByte-ot egy Linuxnak. Jól jön az az ilyen nehéz időkben...
mezis
-
mezis
félisten
válasz Hasaggymeg #32886 üzenetére
Egy alapos (sok órás) hw. teszt. Ha hibátlan, a renszer teljes újrainstallálása, partició törléssel kezdve. Hagyj 10-20 GByte-ot egy Linuxnak is.
mezis
-
mezis
félisten
-
mezis
félisten
Van itt a szomszédban két WiFi-s fórum is. Akik azt olvasgatják, már tudják, hogy a gyakorlatban (netto) fele sem igaz a spec.-ekben szereplő sebességeknek.
Aztá ha még a zaj is jelentős, vagy a szomszédok is közeli csatornákat használnak, meg még keményen titkosítas is akkor néha még szakadozik is a NET.mezis
-
mezis
félisten
válasz Hasaggymeg #32330 üzenetére
Üdv.!
Jó néhány évvel ezelőtt az 1 GByte elég volt egy nagy családnak (e-mail, WEB böngészés, szoftver frissítések).
Ma már a kamerák tömkelege (utcaképek, autópályák, időjárás,...) képei, internetes rádiók, TV, az egyre csak hízó szoftverek (50-100 MByte alatt egyik komoly cég sem adja alább) mellett könnyen túl lehet lépni az 1-2 GByte-ot. A laikus felhasználó meg egy nyitva felejtett WEB lappal (akár egy hülye reklám miatt) még inkább túllépheti az 1-3 Gbyte-ot.
(Egy ismerősöm, aki csak most kezdte az internetezést, fél hónap alatt elérte az 1 GByte-ot (semmi torrent). Mindössze a környéken elhelyezett kamerák képeit nézegette szorgalmasan.)
mezis
-
mezis
félisten
válasz Csiborbogár #32283 üzenetére
Két lépésben: Először megszünteted az explorerben az "Egyszerű file megosztást", ezután saját használatba veszed. Ezek után már Te is garázdálkodhatsz benne, ugyanúgy, ahogy a vírusaid )
mezis
-
mezis
félisten
válasz Djopci #32164 üzenetére
A kikapcsolást nekem így sikerült megoldani WinXP Prof.-ban (regedit):
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer] -nél létre kellett hozni egy
NoDriveTypeAutoRun nevű, REG_DWORD típusú változót ff hexadecimális értékkel.
Ha valami gond van vele, törölni kell az egész változót.
(Volt olyan esetem, hogy nem is létezett az Explorer, azt is létre kellett hozni.)
Szerintem nem kellene preferálni az MS-nek az autoplay-t. Ma már nagyon sokan visznek képeket kidolgozásra PEN drive-on (és viszik haza a vírust, amit az autoplay indít).
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #32143 üzenetére
Üdv.!
Köszönöm, hogy megnyugtattál, hogy ez nem vírus. (Lányom gépén jelent meg és Ő mostanában kipróbált néhány internetes játékot.)Az EU-s határozatot én is ökörségnek tartom, hisz mindenkinek szabad választási lehetőséget ad az internet böngészőválasztást illetően is. (Az IE-8-ra sokkal komplikátabb frissíteni mint bármelyik másik böngészőnél.)
Nekem a felugrott MS választó ablak nem volt hajlandó az installáláson kívül semmi mást elndítani. (Vagy én voltam türelmetlen és ő még keresgélt a világhálón, hogy nem jelent-é meg még egy újabb böngésző. Illetve szereti maga mögé dugni a felugró ablakokat. )
Mihez kezdünk, ha az EU a nagy demokráciában kötelezővé teszi valamennyi böngésző azonos eséllyel való használatát, vagyis egy véletlenszerűen betöltődő böngészőt kell használni minden bekapcsolás után ? Mert most már mi más következhetne ?
Megjegyzés: nem vagyok MS hívő, Linuxot is használok !
mezis
-
mezis
félisten
Üdv.!
A Microsoft visszavág ? Vagy vírus költözött a PC-mbe ? Pár napja az automatikus indítások közé befészkelte magát egy "browserchoice.exe". Első alkalommal választottam a Firefox-ot, de ez neki kevés volt, ragaszkodott az installáláshoz is, bár installálva, frissítve volt.
Aztán a legközelebbi bekapcsoláskor ezt ismét el akarta játszani. Szerencsére elég volt az automatikus indításból kibogyózni.mezis
-
mezis
félisten
Nemcsak akkor kell menteni, amikor kölcsönkérik a külső HDD-t ! Mindegy, hogy hány százezer órás élettartamú egy HDD, bármelyik pillanatban totálkáros lehet ! Az MTBF csak egy átlagérték ! Van amelyik kétszer annyi ideig is bírja és van amelyik csak 2 óráig !
Vígaszul: eddig még nagyon kevés olyan emberrel találkoztam, aki a más kárán tanult volna. Ez a HDD-re fokozottan igaz.
Jelentkezzen az, aki az itt olvasottak alapján elkezdi archíválni pótolhatatlan dokumentumait, képeit, videóit,...
mezis
-
mezis
félisten
Köszönöm az infót. Sajnos csak azt tudtam meg belőle, hogy valaki (kicsoda ?) valamikor (mikor ?) ilyeneket írt le egy "www.pagestart.com" WEB oldalon.
Eddig is időnként csupaszra töröltem ennek a két alkönyvtárnak a tartalmát (nem azonnal a frissítés után, hátha mégis vissza kell csinálni az utolsót). Nem tapasztaltam semmi problémát, kivéve azt a furcsaságot, hogy egy viszonylag frissen installált WinXP + SP3 után ismét igen szorgalmasan csinál nagy tömegű frissítést.Még egy akadékoskodás: a WinXP nem a registry-be vési be az elkövetett frissítéseket ?
Üdv.!
mezis
-
mezis
félisten
Üdv.!
Nekem most így néz ki a $hf_mig$ mappa tartalma (alant a listája).Ha nem törlöm ki a KB***** alkönyvtárat, az milyen úton-módon jelent védelmet az egyébként máshol található fájl felülírása ellen ? Egy tisztességesebb installáló program rá szokott kérdezni amikor egy régebbi verzióval készül felülírni egy file-t. A verziószámok a file/tulajdonságoknál is megtalálhatók.
Szóval még mindig nem győztél meg arról, hogy ennek az alkönyvtárnak a tartalmát örök időkre őrizgetni kellene."Miért nem törölhetjük a "$hf_mig$" mappát? ........"
Honnan, kitől ez a fenti idézet ?
==========================================================
C:\WINDOWS\$hf_mig$ tartalma:2010.03.03. 19:07 <DIR> .
2010.03.03. 19:07 <DIR> ..
2010.02.24. 11:37 <DIR> KB976662-IE8
1 f jl 0 b jtC:\WINDOWS\$hf_mig$\KB976662-IE8 tartalma:
2010.02.24. 11:37 <DIR> .
2010.02.24. 11:37 <DIR> ..
2010.02.24. 11:37 <DIR> SP3QFE
2010.02.24. 11:37 <DIR> update
2008.07.08. 14:05 18˙296 spmsg.dll
2008.07.08. 14:05 233˙848 spuninst.exe
2 f jl 252˙144 b jtC:\WINDOWS\$hf_mig$\KB976662-IE8\SP3QFE tartalma:
2009.12.09. 06:52 726˙528 jscript.dll
1 f jl 726˙528 b jtC:\WINDOWS\$hf_mig$\KB976662-IE8\update tartalma:
2009.12.09. 06:59 926 branches.inf
2009.05.10. 01:42 878 eula.txt
2009.12.09. 07:06 8˙097 KB976662-IE8.CAT
2008.07.08. 14:05 26˙488 spcustom.dll
2008.07.08. 14:05 761˙208 update.exe
2009.12.09. 11:55 204 update.ver
2009.12.09. 07:08 29˙517 update_SP3QFE.inf
2009.12.09. 06:59 500 updatebr.inf
2008.07.08. 14:05 398˙200 updspapi.dll
9 f jl 1˙226˙018 b jtList zott f jlok sz ma:
13 f jl 2˙204˙690 b jt
11 k”nyvt r 192˙240˙553˙984 b jt szabadmezis
-
mezis
félisten
Azt hittem, hogy az uninstall a $NtUninstallKB979306$ alkönyvtárban van.
(Nekem mindegy, ha nálam a Win elkezd hülyéskedni, akkor újrainstall van, particiótörléssel kezdve.)Takarítani meg sk. szoktam, ránem bíznám valami csili-vili programra. (Ha már a Win ilyen lusta, hogy évekig ott hagyná a szemetet (szemét ? agyondicsért szoftver volt az nem is olyan rég ! ).
mezis
-
mezis
félisten
válasz DeFranco #31811 üzenetére
Próbáld meg ne a HDD-ről indítani a számítógépet, hanem egy CD-ről. A CD lehet egy tesztlemez (memtest86), Ubuntu Linux,.... Vagy ha más nincs akkor a Win telepítőlemez, de ne engedd tovább az első képernyőnél. Ha ilyenkor is jelentkezik a lefagyás még megnézheted, hogy nem porosodott be nagyon ?
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
Üdv.!
Egy PEN drive-on az AVG víruskereső egy "Worm/VB.7.T" jelű vírust detektált. Az autorun.inf, meg az a három exe file, aminek semmi keresnivalója nem volt a PEN drive-on, simán kitörölhető volt.
Most viszont küzdök azzal a lapossal amiben ez a PEN drive volt: Hálózati meghajtóként végigvizsgáltam az egész C: winchestert, egyetlen vírust sem talált az AVG. Ugyanakkor a C: főkönyvtárában virgonckodik három exe file: "lsass.exe", "rclblxax.exe","rjdnox.exe".
Ha átnevezem őket, pillanatokon belül ismét megjelennek, ami nem csoda, mert ez az lsass.exe fut a taskok között és állandóan változtatja a helyét, így leállítani sem tudom.
A registry-ben a HKM....run-ál az "rclblxax.exe" van bejegyezve 31683-as névhez, és a regedit nem hajlandó sem módosítani, sem kitörölni azt írja, hogy hibás hivatkozás.Mit tehetek ? Metsem ami menthető, aztán töröljem a particiót ?
mezis
-
mezis
félisten
válasz ChuckyOsb #31072 üzenetére
Ha egy adat egyetlen HDD-n van, akkor az bármelyik pillanatban PÓTOLHATATLANNÁ VÁLIK ! Mert a Kürt KFT sem tud minden meghibásodott lemezről adatokat visszavarázsolni. A raid üzemmóddal csak kicsit jobb a helyzet.
A fontos, nehezen pótolható adatokat, (képeket, dokumentumokat, táblázatokat, prezentációkat időben kell menteni CD-re, DVD-re, kazettára.
(Az a sok szemét film meg nem pótolhatatlan, naponta több újabb baromsággal, szörnyűséggel próbálják zsibbasztani agyunkat azok, akik ebből élnek -nem is olyan rosszul-.)mezis
-
mezis
félisten
Még egy furcsa tapasztalat: Az egyprocesszoros asztali PC-m 3.2 GHz-es Pentium 4 CPU-val működik. A Task manager viszont olyan képet ad, mintha duál lenne:
Ha elindítok egy Clipperes programot, akkor kb 50 %-ig lesz leterhelve a proc., lehet melette dolgozni:
Fogalmam sincs, mitől van ez. A processzorom valami "pszeudo duál" lenne ?
mezis
-
mezis
félisten
Pl. a Clipper-es programok ilyenek (adatbázis kezelés). Talán a dual processzorral marad neked is a számítógépből egy kevés proc. teljesítmény.
Nem hiszem hogy lehet valamit kezdeni vele. Ezeket a szoftvereket (szoftverfejlesztő szoftvereket) anno 0.5 MByte ramra, 486-os CPU-ra, egyfeladatos DOS op. rendszerre fejlesztették. Ha egyszer inputra vár, akkor "minden figyelmét" a billentyűzetre koncentrálja.mezis
-
mezis
félisten
válasz Kicsiguszti #30465 üzenetére
Particiót sem tudsz törölni ? (Mert én azzal kezdeném az újrainstallt.)
mezis
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Trollok komolyan
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest