- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz jatabo #35499 üzenetére
Regedit, CTRL+F, névre rákeres, a talált RegisteredOrganization és RegisteredOwner kulcsokban érték átír, örül. (Valószínűleg több ilyen találat is lesz, pl. az Installer bejegyzésknél, de csak egyben lesznek benne a pontos stringek.)
The only real valuable thing is intuition.
-
jatabo
csendes tag
Sziasztok!
A héten vettem egy laptopot, Windows XP van rajta.
Szeretném a termék használatára jogosult nevét és a címét módosítani.
Hogyan lehetséges.
Köszi a segítséget. -
Troy.
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #35493 üzenetére
pendrive, külső hdd,
eszközök mennek
Az eltávolító ikon nem jelenik meg!.
-
(Bundás)
addikt
google
Az első linkben volt a megoldás... Köszi
copy Fp4autl.dll from the cd to the "C :\Program
> > Files\Common Files\Microsoft Shared\Web Server Extensions\40\Bin\" dir.
> >
> > The Fp4autl.dll file is located inside the CDROOT\Rosebud.en-us\RbudLR.CAB.
> > To resolve this issue extract the file out of RbudLR.CAB and replace the file
> > located at C :\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Web Server
> > Extensions\40\Bin\ and then reinstall office. -
(Bundás)
addikt
válasz DAVID0000 #35491 üzenetére
Akkor nem ártana egy normális tápegységet vásárolnod. Amúgy is ajánlott lenne a géped biztonsága érdekében, de benne van a pakliban, hogy a régi kondiügyileg kiszáradt és az okozza a problémákat. Ha valóban gagyi felesleges javításra költeni.
Ha nem készülsz nagyobb erőgép összeállítására a jövőben, akkor FSP 350 PNR-t javaslok. Gagyi 400-500 Wattos példányoktól tartsd távol magad. Használtan sem érdemes tápot venni, márkásat se, mivel manapság 3 éven belül kondicserés lehet a tápegységet java része. -
félisten
Hali!
Ahogy visszaolvastam, azt írtad, hogy a 2003 simán felment...Ez azt is jelenti egyben, hogy először feltelepítettél egy 2003-at, majd ezt követően akarod a 2007-et?
Mivel az egy Enterprise változat, ezért meglehet, hogy mennyiségi liszenszes, ha az, akkor azt már próbáltad, hogy telepítés alatt kapcsolódsz a nethez?Fire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
Hali!
Konkrétabban mi is az az USB-s eszköz, pendrive/külső hdd stb?
Amúgy az eszköz kifogástalanul működik, csak az "eltávolító ikon" nem jelenik meg?
Eredeti XP és legalább SP3-as?Fire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Troy.
addikt
Hello!
USB-s eszköz csatlakoztatása esetén nem jelenik meg a "hardver biztonságos eltávolítása" ikon a jobb alsó sarokban.
Parancssorból ezzel "rundll32 shell32.dll,Control_RunDLL hotplug.dll" elő tudom csalni, de nem látszik semmilyen csatlakoztatott eszköz!
Ötlet?.
-
gfefe
őstag
Üdv mesterek.
Kegy "kis" segítség kellene...
Újra raktam a rendszeremet és az eddig rutin szerűen feltelepülő office 07 most nem akar felmenni.... ezt dobja ki....Valami program kavarhatott be hiszen alap állapotban van az xp és nem tettem írásvédetté semmit...
Nagyon kellene az office... a 03 ellenben felmegy, de a 07 már jobban fekszik nekem így inkább azt használnám.
THX előre is.
gfefe
DOWNLOAD ██████████████ 105%
-
daninet
veterán
Üdv!
Beraktam a gépbe egy PCI wlan kártyát, és amint felrakom a drivert 5-10mp-enként megfagy a gép, majd újra használható, tehát egy végtelen freez unfreez játszma. Amint leszenvedem wlan drivert ismét jó. A legfrissebbet szedtem le a TPLink oldaláról. A task managerben nem látszik, hogy valami folyamat 100%-on enné a processzort egy másodpercig is. Nincs hibásan működő hardver a gépben. Eszközkezelőben is minden rendben. Nincs másik bővítőkártya (alaplapit hangkártyát használom).Wlan kártya: TL-WN353GD (realtek chip-es)
Xp SP3
Asrok lap, p4 proci, fx5500 vga (bár ezekkel nagyon régen nem volt baj)Windows hiba, vagy hardver (a wlan kártya)?
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Yosido
csendes tag
Sziasztok!
Kérnék segítséget.
Feltettem az Outpost tűzfalat de aztán le is szedtem. Úgy emlékszem, hogy akkor a telepítése közben telepítette a Microsoft Visual ++ akármiket is.
Kép.
Előtte biztos, hogy nem volt a gépen mert emlékeznék ezekre. Leszedtem az Outpostot de ezek maradtak. Nem vagyok valami gyakorlott így nem merem eltávolítani ezeket addig amíg meg nem kérdeztelek benneteket.Biztonsággal eltávolíthatom ezt a hármat? Nem fogja hiányolni a rendszer?
Köszönöm előre is a segítséget mindenkitől.
[ Szerkesztve ]
-
DAVID0000
aktív tag
Üdv.
Segítséget szeretnék. A problémám a következő. Akármilyen játékot akarok elindítani a gépemen befagy a gép. Semmi kékhalál semmi sípolás csak fekete képernyő és megfagyott egérkurzor látszik. A probléma random jön elő. Van, hogy boot-olás után egyből kipróbálom, h indul-e egy játék és akkor van amikor indul van amikor nem. Viszont amikor egyszer már elindult akkor nem fagy be. Csak játékindításkor fagy. Nem rég kezdődött ez a probléma kb 2 hete, miután felttem egy flash playert. Tegnap újratelepítettem a gépem de még mindig ugyan ez a gond annak ellenére, h nem volt még fent flash player. Valaki tud segíteni, hogyan oldjam meg?[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz (Bundás) #35481 üzenetére
Hali!
Vezérlőpult/Automatikus frissítések/Kikapcsolás
Ha esetleg ezután a Biztonsági Központ mindig "nyavalyogna", akkor azt így lőheted ki
Fire.
-
(Bundás)
addikt
Sziasztok!
Frissen telepített XP-nél miként lehet elérni, hogy elinduljon a frissítések keresése a kérdezzen mielőtt letölti és telepíti beállítás esetén? Azt szeretném, ha akkor települne, amikor én akarom, nem pedig magától.
Van amikor kis netezés után elindul, van amikor pár frissítés manuális telepítése után indul el, de olykor használat után több órára rá kezdi el megtalálni a dolgokat. Valami tapasztalat?Köszi
-
Gábor84
csendes tag
Sziasztok.
olyan problémám volna, hogy sikerült kitörölnöm az asztal megjelenítése ikont. ezután létrehoztam egy újat, bemásoltam a helyére. a gondom ott kezdődik, hogy egyszer megjeleníti az asztalt, egy későbbi bekapcsolásnál pedig nem, mitől lehet ez?köszönöm a válaszokat
-
Poo
senior tag
válasz ro_bert17 #35477 üzenetére
Ezt csak annyival helyesbíteném h a pipa kivétele előtt kiválasztod h meik fiók lépjen be automatikusan és utána veszed ki a pipát és kérni fog jelszót ha volt ha nem volt természetesen ha volt akkor ugyan azt kell beírni ha nem volt akkor meg üresen kell hagyni.
Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne,hogy mikor a windows XP elindul,megjelenik a bejelentkezési ablak.Hogy lehet azt kikapcsolni,hogy ne kelljen folyton kattolnom rá?
Előre köszönöm a help-t!!06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
F34R
nagyúr
válasz [pod]Diablo #35472 üzenetére
Milyen OS ? megvan az összes driver összetevő? Olvastam ennél modelnél , sok eszközt hiábásan ismer fel itt próbálkozz az összetevőkkel
-
válasz [pod]Diablo #35472 üzenetére
Minimum SP2 fent van?
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
CimbiX
aktív tag
Sziasztok,
kerdesem a Windows XP Tablet PC 2005-re vonatkozik:
Lehet- e Windows XP-ben a szövegfelismerö programot valahogy upgrade-elni, ill. sajat kezirast megtanitani neki (W7 tudja, de Xp-ben nem talalom modjat).
Remelem, valaki tud valami tippet adni
-
[pod]Diablo
őstag
Van 1 laptop nallam,de nem ismeri fel az usb eszkozoket.mindegyik portba probaltam tobb dolgot is,de 1iket te ismerte fel.mindegyikre az usb eszkozt nem lehet felismerni hibauzenetet dobta ki.alaplap tipusa(ha esetleg kell): Packard Bell BV Easynote MZ35
Elore is koszonom a segitseget!
"Sült hal, Tom Jones, délutáni tea, rossz kaja, mégrosszabb idő, kibaszott Mary Poppins, LONDON!" // ...when i get sad.i stop being sad and be awesome instead...
-
senior tag
válasz essexboy #35461 üzenetére
Sikerült az integrálás elsőre Na nem tartott ennyi ideig, csak nem volt időm rá Mostmár csak a driver mizéria lesz az érdekes. Amit linkeltem oldalt korábban az teljesen minden drivert odad $18-ért viszont a hivatalos oldalon nincs semmilyen xp-hez való driver, akkor ők honnan szerezték be?
essexboy
-
gfefe
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #35463 üzenetére
Nem tudom mi lehetett a gubanc.
Alap partciója fat32 volt.... na majd kiderül.... Jelenleg működik a pendrive, de nem egy kóser dolog így.... na majd kipróbálom következő telepítésnél más pendrivevel....Bár nálam sokáig tart egy os.
Még 1x köszönöm mester.
-
mzx
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #35445 üzenetére
köszi, hogy reagáltál.
amúgy megtörtént részemről már a hiba észlelésekor is, hogy uninstall-reinstall,
de sajna nem segitett a helyzeten.K I E G : az általad ajánlott uninstaller, ha jol latom, ÁLTALÁNOS jellegu, azaz nem adott szoftverhez kötött csupán, ugye? És ez hatásosabb? Netán a vonatkozó registry-t is kiszedi, melybe beleirt a legelső installkor az adott szoftver? Az jó lenne. Ugyanis a freecall szoftver , IP cimtől fuggeltenul is detelktálja, ha a a gépen már X számu reg volt a progin, miutan fel volt már telepitve legalabb egyszer.
Könnyen lehet, h nalam ezert nem települ már ...Érdekel válaszod, de attol fuggeltenul is valszeg kiprobalom az általad ajanlott uninstallerek kozul a felsőt, abból is a FREEWARE-t. Köszi az ötletet.
[ Szerkesztve ]
-
pschio
őstag
hi all!
xp-re keresek olyan szótár programot, ami a tálcára települ be. mondjuk a jobb oldalára az aktív programok mellé. egy vagy két mezővel rendelkezik és szavakat fordít angolról magyarra vagy fordítva. létezik ilyen?
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
félisten
Hali!
Az az progi, amit ajánlottam gyorsformázást végez, nem nézi, hogy milyen fájlrendszer van a pendrive-on. XP ilyen módú telepítése esetén nem javasolt az NTFS, hanem FAT esetleg FAT32. Erre tudok csak gondolni...
Még ha jól is megy a pendrive, akkor sem fog olyan gyorsan feltelepülni, mint a W7, de 3 órát azért nem vesz igénybe.Fire.
-
senior tag
Most fogom majd beleintegrálni azt a bizonyos drivert, viszont ez a késleltetéses Windows XP-m (nagyon lassú egy E6400-assal ) amin ezen a gépen van az halálba kerget, mi lehet a probléma? Riportot tudok küldeni, és ha megtennéd nekem, hogy átböngészed mi lehet a bibi nagyon megköszönném.
essexboy
-
gfefe
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #35457 üzenetére
Megcsináltam és már fent is van az XP a gépemen.... 1 kérdés...
Miért is telepített nekem ez 3 óráig.... azt hittem oda gyökerezek a székhez....
A win 7 tíz perc alatt fent volt....XP-vel lenne gubanc... vagy a pendrivom haldoklana?
-
brd
nagyúr
válasz essexboy #35455 üzenetére
Az alap XP telepítő sajnos az USB-t is inicializálja a telepítés folyamán, ezért az ilyen USB-s floppy-s bohóckodások sajnos nem működnek vele (mondjuk sokat nem szórakoztam ezzel, egyszerűbb volt a telepítőbe integrálni a drivert).
-
gfefe
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #35457 üzenetére
Neki is álltam
Köszönöm a gyors választ!!!!
-
félisten
-
gfefe
őstag
Üdv mesterek!
Kellene egy kis sos XP terén.
Bootolható xp-t akarok, hogy telepíthessek a netbookomra.
találtam is ezt a cikket: [link]
Eljutottam egy jó darabig, de az utolsó résznél elakadtam....Visszatérve a script-re, az 1-es menüpont alatt meg kell adjuk az XP telepítő forrását, a hármasnál meg kell adjuk a pen drive meghajtó betűjelet majd a 4-es menüponttal indíthatjuk a másolást. A többi menüpont használatára nincs szükség csak abban az esetben, ha az ott megjelenő meghajtó ( T: ) már használva van, ilyenkor lépjünk be a 2-s ponthoz majd válasszunk ki egy betűjelet ami még nincs kiosztva. Ettől a ponttól kezdve már nincs sok dolgunk, bármit kérdez a script katt Yes ( nem fog olyat kérdezni, hogy letörölhetem-e a családi képeket ). Formázni fog egy nem létező meghajtót ( T: ), és fájlokat ( több ezret ) fog másolni a pen drive-ra, ami eltart egy kis ideig.
na ezt értelmezze már nekem valaki.... hogy kell ezt nekem beírni???
Köszönöm előre is a gyors választ.
gfefeDOWNLOAD ██████████████ 105%
-
senior tag
válasz essexboy #35453 üzenetére
Egy Dell Floppy drive module-t használok USB-n keresztül, hogy legyen floppy meghajtó a géphez, el is fogadja, jó is a lemez, de mikor megint kéri, akkor nem érhető el a floppy meghajtó Mindig kéri kétszer a floppyt, vagy van olyan eset is (szűz a winyó és a jelenlegi fájlrendszer megbolygatása nélkül akarod telepíteni) amikor nem kéri kétszer?
essexboy
-
fater69
csendes tag
XP Prof.sp3 alatt, csak akkor látom a Temporary Internet Files mappát az alapértelmezési helyén,hogy ha kiveszem a pipát a mappabeállításokban az operációs rendszer védett fájljainak elrejtése elöl. Ha csak a rejtett fájlok és mappák megjelenítését engedélyezem, vagy a rendszermappák tartalmának a megjelenítését is, akkor még nem látszik. Viszonylag frissen telepített rendszer.
Találkozott már ilyennel valaki? -
senior tag
válasz essexboy #35452 üzenetére
Felment a WIN 7. Everesttel megnézve ez a három fajta chipsetet mutatja:
Északi híd: AMD RS780M (integrált grafikus vezérlő, PCI express vezérlő)
Északi híd: AMD K11 IMC (memóriavezérlő)
Déli híd: AMD SB700/710 (High definition audio)Melyikhez szedjek most drivert?
Szerk: Rájöttem, AMD SB700-hoz
[ Szerkesztve ]
essexboy
-
senior tag
válasz essexboy #35451 üzenetére
Sikerült betöltenem a drivert (floppyval volt egy kisebb probléma, másikra raktam és be is töltötte), csak most megint az itt található hibajelenséget produkálja, gondolom nem megfelelő a driver. Szerintem most jutotam el arra a pontra hogy ezt a laptopot a kukába dobom Most szarakodhatok egy win7 felrakásával, utána meg mégegyszer egy winxp felrakásával, csak azért hogy megnézzem milyen chipset van benne...egyszerűen csodás
essexboy
-
senior tag
válasz essexboy #35418 üzenetére
Floppyról ráraktam a drivert és ezt írja ki betöltés után:
"File txtsetup.oem caused an unexpected error (32773) at line 1747 in d:\xpsprtm\base\boot\setup\oemdisk.c.
Press any key to continue."
Amire válaszolok hsz-emben lévő drivert használtam. Mi lehet a probléma?
essexboy
-
petakpa1
őstag
és lenne egy másik kérdés is.
Win xp prof-ot futtató gépre akarok helyi hálón keresztül bejelentkezni távoli asztal kapcsolattal. A probléma az, hogy ez csak akkor sikerül, ha a célgépen a win felállása után bejelentkezek, majd ki. Úgy nem megy, hogy amint feláll a win egyből távoli gépről jelentkezek be. Sőt bár a win feláll rajta pingelni sem lehet távoli gépről egészen addig, amíg be nem jelentkezek rajta.
Tehát szerintem azt a problémát kellene megoldani, hogy mikorra a win bejelentkező képernyőhöz eljut, akkorra a helyi hálóra is jelentkezzen be. Ezt hogyan lehet?
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
Atkaa80
csendes tag
Elméletileg ki van lőve minden csak a Chrome megy, de arra szükségem van mert be van állítva az ütemzett feladatban egy program ami időnként dolgozik a chrommal.
Az egészben az a vicces, hogy néha működik és magától elmegy a beállított inaktív idő után néha meg nem.
[ Szerkesztve ]
-
Atkaa80
csendes tag
Sziasztok.
Tudnátok segíteni?
Be van állítva a laptopon a készenléti üzemmód. Csak az a baj, hogy gondol egy egyet és nem megy készenléti módba csak manuálisan.
Mi lehet a megoldás?
-
petakpa1
őstag
USB Bluetooth kulcs telepítőszoftvere kirakott Saját Bluetooth helyek nevű ikont az asztalra, melyet szeretnék törölni, de sehogy sem sikerül
Ha intézőben megnyitom az asztalt, akkor azt látom, hogy az ikon típusa Rendszermappa ugyanúgy, mint a Sajátgépnek, Lomtárnak, vagy éppen Hálózati kapcsolatoknak. Tehát nem egy szabvány parancsikonról van szó, de letörölni csak le lehet valahogy ugye?
[ Szerkesztve ]
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
félisten
Hali!
Hát sajnos azért nem kapsz választ, mert az itteni topiclakók nem használják a freecall-t, ezért nem tudnak mit segíteni. Én sem használom, nem is halottam róla, csak annyi infót tudok Neked adni, hogy most direkt letöltöttem INNEN (remélem ez az a freecall) XP és W7 x64 alá is simán települt és el is indult...(nincs accountom hozzá, tehát azt a részt kihagytam)
Annyit tehetsz, hogy próbáld meg ezen uninstallerek valamelyikével eltávolítani és újratelepíteni.
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
mzx
senior tag
_
UP
9 napja ((#35329) mzx) várok választ , légyszi' valaki!
Mostanaban szerettem volna ismét használni a freecall -t és egyéb változatait (voipbuster, stb.). Ám de frissitéskor hibaüzit adott.
Ugyanazt a hibaüzit adta akkor is ,ha uninstalláltam, majd sikeres reinstall után elinditottam a szoftvert.
Kipróbáltam a klónokkal, 5-6 klónnal. Ugyanez.
A hibaüzi:
"Az eljárás belépési pontja (DecodePointer) nem található a DLL-ben (KERNEL32.DLL)"
Hogyan tudnám mégis alkalmazni valamely klónját a freecall -nak? -
BigManus
addikt
-
törölt tag
válasz kételkedem #35441 üzenetére
Helyes! Jó kis Windows az!
-
-
BigManus
addikt
Bocs, de nem találtam... Meddig van még az XP támogatva? Már az updatek miatt kérdem.
Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
Poo
senior tag
válasz Gerisz #35436 üzenetére
Ez olyan kor fordul elő ha jól tudom mikor egyazon gépen létrehoznak egy ugyan olyan nevű felhasználót mint ami már létre van hozva és olyankor a megkülönböztetés végett a user-gépnevet adja a document&settingsben mappanévnek ha jól tudom de hogy hogyan tudod visszahekkelni az jó kérdés. start/futtatás/control usperpasswords2 ben nézd meg h hány felhasználó van és próbálj játszogatni vele.nem merem mondani h töröld ki a felhasználót onnan mert nem tudom mi lesz akkor.Lehet valaki okosabb lesz nálam és tud valami megoldást rá.
Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
RootRulez
félisten
válasz Gerisz #35436 üzenetére
nekem ez akkor volt, amikor újratettem az XP-t úgy, hogy nem töröltem le a korábbi verziót. akkor rootrulez.all user meg ilyesmi mappák voltak... sztem, hogy félbeszakadt a telepítés utána folytatta és ez bekavart a mappáknál...
═════════════════════════════════════════
-
Gerisz
addikt
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy feltettem az XP-t és megadtam egy felhasználót, legyen User. Ment minden szépen egy darabig, mikor a gép összeomlott és bekapcsoláskor már az összes ikon ami az asztalon volt eltűnt. A felhasználókezelőben ugyan úgy csak egy felhasználó él, de a windows mappái között a felhasználóknál létrejött egy olyan felhasználó, hogy User.USER-213456416v (nem ez, de szám és betű
kombináció követi) ez mi a fenétől lehet? Ugyan úgy megvan a régi is de hogyan tudom azt "életre kelteni"? -
RootRulez
félisten
-
Sárpac
nagyúr
-
félisten
válasz Sárpac #35431 üzenetére
Hali!
Legközelebb ilyen jellegű kérdéssel fordulj, ehhez a topichoz: [link]
Amúgy ez probléma már többször előjött, még a legújabb Norton Ghost esetén is. Minden átmásol, mégsem indul az új hdd-ről a rendszer...Használd ezen progik valamelyikét (Paragonnal kezd, mert arról még semmi negatív dolgot nem írtak partíció/lemez másolásával kapcsolatban, épp az ellenkezőjét, jól működik. A másik 2-öt még nem használtam, ingyenesek, talán érdemes lehet kipróbálni őket "csak úgy")Fire.
-
Sárpac
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy xp-s gép új winyóra szeretném klónozni a rendszert ehhez norton ghostot használok, simán megy a klónozás, de indítás után xp hátterű bejelentkezésnél megáll a betöltés és csak egy egérkurzorom van csökkentett módban a helyzet ua.
Van rá megoldás? Esetleg ghostban hibáztam volna klónozáskor?Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
félisten
Hali!
A recovery menüt/programot sem lehet elindítani?
(bekapcsolás után nyomkodd az F11-et)De innentől privátba, mert ez már nem XP téma...
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
n00n
őstag
Kicsit Google-zva több topik is van angolul ami megegyezik az én problémámmal, sajnos egyikben sincs semmi megoldás:
http://forums.windrivers.com/showthread.php?t=74384
Most már egyre jobban nem értem:
"Hi Kram I got a similar problem and I noticed that this happens whenever my display settings is set to 32 bit. One morning I simply couldn't logged in and all it showed was the Packard Bell welcome screen. Tried booting to Bios but didn;t work. But funny thing was left the pc off for a few hours and eventually I could logged in again. Also occasionally whenever I start up my display will have vertical lines running across the screen. Only way was to off/on manually. Had scan with Norton AV which is my installed AV and also third party such as Trend and Panda. Nothing malicous was found. "
[ Szerkesztve ]
-
n00n
őstag
Ha ez segítség F2-re itt áll meg:
Entering Setup...
Press ESC for BBS POPUP
The MCH is operating with DDR2 533/cl4 in Dual-Channel Interleaved Mode
Initializing USB Controllers ... Done.
2048MB OKAuto-Detecting Pri Master..IDE Hard Disk
Auto-Detecting Sec Master...ATAPI CDROM
Pri Master: ST9160821AS 3.ALB
Ultra DMA Mode-5, S.M.A.R.T. Capable and Status OkÉs innentől semmi. Ha nyomok egy ESC-et, akkor a "Press ESC..." kezdetű sor átalakul ezzé: "Boot selection popup menu has been selected" De semmi nem történik
-
n00n
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #35426 üzenetére
Packard Bell MX37 T003 a típus.
Egyébként nem lehet, hogy ez a szitu:
"
Üdv Minidenkinek!
Mielőtt bárki szétbombázná a kedvenc notbookjának rendszerét, mindenki vegye figyelembe az alábbi dolgokat.Egyes gyártók (pl.: Hewlett-Packard, Packard Bell, Acer) számítógépei esetén ez problematikus lehet, ha meg akarjuk őrizni a Microsoft®Windows® egy működőképes példányát.) Ezeknek a számítógépeknek módosított bootloader-e van, ami meg fogja akadályozni a Windows újratelepítését, ha a MBR-t módosították : ezt a módszert digitális tetoválásnak (digital tattoo, watermark) nevezik. Hogyan kell tehát eljárni a Linux telepítésekor, hogy megőrizzük a Windows későbbi újratelepítésének lehetőségét ? A megoldás : a már az MBR-ben lévő bootloader használata.
Mi az a digitális tetoválás ?
A digitális tetoválás egy - sajnos egyre jobban elterjedt - eszköz, amit számos gyártó elhelyez a számítógépeiben. Ez az eszköz megakadályozza a számítógépünkkel együtt eladott Windows verzió telepítését egy másik számítógépre. Konkrétan néhány byte-ról van szó, amit az alaplapon, a merevlemezen (egészen pontosan a MBR-ban), a Windows restore-partíciójában, a telepító CD-re, sőt a BIOS-ban is elhelyeznek és ezek kommunikálnak egymás között.. Ha ezen elemek egyike megváltozik, akkor a Windows-másolatunkat nem lehet újratelepíteni, sőt még újra sem lehet indítani. Ezt az eszközt alkalmazza pl.: a Packard Bell, Hewlett-Packard, Acer, Compaq, Gericom és számos más gyártó.Én egy EASYNOTE SW51-009D notebookban cseréltem winchestert,
az alábbiakat tapasztaltam:
1. Az új wincsit csak slave-ként volt hajlandó felismerni a BIOS-a
2. A rendszer nem tudott a winchesterről bootolni, a telepítő cd-vel lehet indítaniNem értem mire jó ez az egész baromság, de ha lehet mindenki kerülje a felül felsorolt gyártók gépeit, ha jót akar magának.
Na további szép napokat. "
-
félisten
válasz RootRulez #35424 üzenetére
Hali!
n00n
A BIOS-ba sem lehet bemenni? Hmm, na az gond...megpróbálok utánanézni, de ahhoz kellene a noti pontos típusa. Valahogy le kell törölni a vinyóról minden partíciót...Fire.
[ Szerkesztve ]
-
n00n
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #35423 üzenetére
Igen. Mint írtam bekapcsolom a gépet, fekete képernyő majd látszik a Packard-Bell felirat, alul írja, h F2 a bioshoz, ESC a választómenühöz, csak az F2 működik (de az is csak az első pár másodpercben), viszont az is meg áll még mielőtt bemenne a biosba. Kipróbáltam másik XP cd-vel (eredeti) ugyanez a szitu.
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Ismerősöm volt nálam tegnap és megtetszett neki, hogy windows7-en váltakoznak a háttéképek. XP-re mit ajánlatok neki, ami ilyen ingyenes háttérkép cserélgető progi?
Köszi: RR═════════════════════════════════════════
-
félisten
Hali!
"További kérdés: Biztos, hogy más LiveCD bebootol? Mert az XP telepítőt hiába rakom be, semmi nem történik, csak ugyanaz."
Már hogy érted, be sem bootol róla?Fire.
-
n00n
őstag
További kérdés: Biztos, hogy más LiveCD bebootol? Mert az XP telepítőt hiába rakom be, semmi nem történik, csak ugyanaz.
"XP esetén GParted-el törölj le minden partíciót, aztán majd az XP telepítővel létrehozod, továbbá (bár ez nem valószínű, hogy most ez a helyzet) de ellenőrizd, a noti BIOS-ában, hogy a SATA üzemmód IDE-re legyen állítva, ne AHCI-re (már ha van a BIOS-ban ilyen opció)""
Ezzel a Satas dologgal már megszívtam egyszer. Ezért szeretek ismerősöknek segíteni, mindig tanul valamit az ember.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Hali!
Igen, természetesen a Live CD is megfelel, restellem hogy nem jutott eszembe...
"Ha a Recovery partíciót letörlöm akkor az ismerősöm miben látja kárát? Eltűnik az eredeti Vistaja és nem tudja visszaállítani. Mert, ha ennyi akkor mehet a fenébe, mert már az első héten folyamatos kék halált dobált, azért is került W7 a helyére (nem általam)."
Igen, onnan nem lehet visszaállítani, vagy újratelepíteni a Vista-t.XP esetén GParted-el törölj le minden partíciót, aztán majd az XP telepítővel létrehozod, továbbá (bár ez nem valószínű, hogy most ez a helyzet) de ellenőrizd, a noti BIOS-ában, hogy a SATA üzemmód IDE-re legyen állítva, ne AHCI-re (már ha van a BIOS-ban ilyen opció)
Fire.
-
n00n
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #35419 üzenetére
Helló!
Köszi a gyors választ. Egy óra múlva otthon leszek, akkor meglesem. Kérdésem Ubuntu Linux LiveCD is jó? Van rajta gparted (partíciókezelő).
"2. Ha ezt a 100 megás partíciót letörlöd, onnantól a recovery partíciót sem lehet elérni a dell recovery menüjéből (legalábbis nagy valószínűséggel)"
Ha a Recovery partíciót letörlöm akkor az ismerősöm miben látja kárát? Eltűnik az eredeti Vistaja és nem tudja visszaállítani. Mert, ha ennyi akkor mehet a fenébe, mert már az első héten folyamatos kék halált dobált, azért is került W7 a helyére (nem általam).
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Hali!
XP-t egy Vista vagy W7-el szállított/előtelepített laptopra csak veszteségek árán felpakolni, mivel
1. Létezik még egy partíció is, egy 100 megás rejtett, amit az XP nem lát.
Most is ott van, ezért nem indul az XP és áll be.2. Ha ezt a 100 megás partíciót letörlöd, onnantól a recovery partíciót sem lehet elérni a dell recovery menüjéből (legalábbis nagy valószínűséggel)
Legelőször is, győződj meg róla, hogy valóban létezik-e ez a 100 megás partíció, aztán utána lehet tovább lépni, bár ahogy írtam, most már csak "veszteségekkel"
Kell egy olyan partíciókezelő alkalmazás(csak ahhoz hogy megnézd a partícióstruktúrát), ami képes boot-os lemezt vagy pendrive-ot létrehozni, hisz nem hinném, hogy kedved lenne kiszedni a noti vinyóját illetve "éppen lenne" átalakítókábeled, hogy pl asztali gépre rákösd...
Ha 32 bites OS-ed van, akkor ezt használd: [link]
Segítség a boot lemez vagy pendrive létrehozásához 4. pontFire.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Vistás driverek nincsenek hozzá, viszont ezen az oldalon lehet hozzá rendelni kis pénzért xp-s drivereket. Ez vajon mennyire lehet jó?
Újratelepítenem nem kell, mert itt ugyanezt a hibajelenséget olvastam és ott már le van írva, hogy AMD 780G-s chipsetem van Most már csak magát a drivert kellene beleintegrálni a Windows XP tablet edition-ba, egyrészt ez egy két cd-s op rendszer, akkor most hogy kezdjek neki? Esetleg valaki megtudná nekem ezt csinálni? Elviszem a két cd-t ISO-ban meg ezt a drivert?
essexboy
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Adott egy Packard-Bell laptop. Ismerős megkér, hogy telepítsek rá Windows 7 (alapból Vista volt rajta) helyett XP-t. Mondom persze. CD berak, 3 partíció (1 recovery) 1 rendszer és 1 adatok. Rendszer partíció töröl, majd újraformáz. Telepítés elindul, majd mikor ahhoz a részhez ér, hogy újraindul egyszerűen megáll a Bios előtt. Látszik a Packard-Bell felirat, alulírja, h F2 a bioshoz, ESC a választómenühöz, csak az F2 működik, viszont az is meg áll még betöltés előtt. Olvastam, hogy a Packard Bellnek van valami digitális tetoválásos védelme. Kérdésem, hogy tudok telepíteni rá XP-t, mert még a biosba se tudok bemenni?
-
kraftxld
félisten
válasz Motion_Blur #35415 üzenetére
vírus/trójai
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
Miért van az, hogy ha berakok egy flash drive-ot, a rajta lévő mappáknak automatikusan .exe kiterjesztést ad a Win?
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Poo
senior tag
-
senior tag
Azt semmiképp nem szeretném, Vista volt rajta...
CD sajnos nincs hozzá vagy elvesztődött, mert ahol a tartozékai vannak ott nincs. Alapvetőleg ha én most XP-t szeretnék rárakni és a terméktámogatottságánál csak Vista illetve 7 van, akkor a sima Vistás driverekkel működni fog rendesen az XP? Sajnos nincs itt olyan driver amit emlegettél, akkor most szét kellene kapnom és megnézni milyen chipset van benne? Vagy csak ez miatt kellene egy 7-et ráraknom hogy Everesttel megnézzem a chipset gyártóját?
essexboy
-
efi99
őstag
Üdv.
Egérmutató megakad, "odaragad" egy pillanatra az ablak minim. vagy maximalizálásának idejére (kb 1 mp), ha ezeknek az animációja be van kapcsolva. Egészen pontosan, megjegyzi, hogy odébbmozdítottam közben és az animáció befejezésekor hirtelen ki is teszi oda, ahova el lett mozdítva. Más gépeken is láttam néha, de az enyémen még nem.
Semmilyen más esetben nem akadozik az egér.Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
brd
nagyúr
válasz Mosqu!to #35403 üzenetére
Nem lettek esetleg saját használatúvá téve a file-ok? A domain-be visszatétel semmiképpen nem járható út? A Change Type (magyarra nem tudom, hogyan fordították, az első gomb a panelen, ahol a másolás is van) sem aktív? A profilon belüli ntuser.dat file-ba bele tudsz nézni mondjuk a TotalCommander nézőkéjével (F3-as gomb, a file-on állva)?
essexboy: A gyártó weboldalán kell lennie, vagy ha megnézed a chipset gyártóját, az ő oldalán is kell lennie. USB-ről sajnos nem lehet beadagolni a drivert (XP-nél legalábbis), integrálni kell a telepítőbe, pl. nlite-tal.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Köszi szépen!
Tudsz esetleg egy linket adni ahonnan letölthetek egyet? gondolom USB-ről is fel lehet rakni, mert régen emlékszem hogy egy alaplappal kellett ugyanígy csinálnom, mikoris az elején F6-ot nyomva betöltöttem, de az anno floppyról ment... BIOS-ban nincs ilyen lehetőség hogy átállítsam Nagyon buta BIOS-a van neki
essexboy
-
Mosqu!to
addikt
A listában, ahol kiválaszthatom, hogy melyik profilt másolja, inakív a másolás gomb, amikor az XYZ profilra kattintok. Ugyanez van a bejelentkezett, admin profilnál is (ez mondjuk logikus), viszont a létrehozott "új" profilnál már másolható.
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Fotók, videók mobillal
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Trollok komolyan
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest