- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz ro_bert17 #35397 üzenetére
Az mindegy, hogy domain-es, vagy nem, legfeljebb Unknown-ként írja, ha már nem tudja hozzá beszerezni a tartományi információkat a cache-ből, de akkor is ki lehet sakkozni, hogy melyik user-é az, pl. a méret alapján.
essexboy: Kell neki háttértároló-vezérlő driver, vagy kapcsold át a S-ATA-t Compatible/IDE módba.
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
senior tag
Sziasztok!
Windows XP Tablet Edition-t szeretném felrakni egy HP Pavilion tx2650eg tipusú laptopra, és mikor a telepítésnél alulra azt írja ki, hogy starting windows akkor kapok egy kékhalált amit alább láthattok. Kicseréltem a winyót, hátha az a baj, de nem lett jó.
A képre rákattintva nagy felbontásban is megnézhető a kékhalál
[ Szerkesztve ]
essexboy
-
ro_bert17
őstag
válasz Mosqu!to #35395 üzenetére
""XYZ" felhasználó teljesen nem szűnt azért meg, mert a documents and settingsben a hozzá tartozó dolgok még megvannak" Így van. Az xp nem törli a kiléptetett felhasználó dolgait (pl. a dokksikat)
De a felhasználó profilját (beállítások, böngésző, outlook) csak úgy tudod "visszaszerezni, ha újra domainba lépteted.Szerk: (#35396) brd: ez csak lokálba jó nem? Tartományból lehívott profilja itt nem látszik nem? Vagy rosszul tudom?
[ Szerkesztve ]
-
Mosqu!to
addikt
válasz ro_bert17 #35394 üzenetére
Bocsi, kicsit kuszán írtam, elég fáradt vagyok.
A lényeg, hogy volt korábban egy "XYZ" felhasználónév, ami adott jelszóval bejelentkezett ezen a gépen, és volt egy csomó minden, ami hozzá tartozott (mint úgy általában egy felhasználói fiókhoz, telepített programok, böngésző beállítások, outlook levelezés, etc). Ugyebár elkövettem azt a hibát, hogy töröltem a tartományból és hozzáadtam egy munkacsoportból, majd reboot után az "XYZ" fehasználóval többé nem tudtam belépni. Azóta rátaláltam, hogy van egy "admin" default felhasználó is, azzal legalább tudom a rendszert használni, és innen láttam meg, hogy az "XYZ" felhasználó teljesen nem szűnt azért meg, mert a documents and settingsben a hozzá tartozó dolgok még megvannak (persze lehet, hogy ez teljesen lényegtelen).
Na és itt állok most, szeretnék megint belépni az XYZ felhasználóval.
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Mosqu!to
addikt
Na sikerült eljutnom oda, hogy már admin felhasználóval be tudok lépni a gépre, ergo használható, viszont a korábbi fiókom, ami használatban volt, az most nem működik, valamint nincs is a felhasználói fiókok között.
Tehát ez volt anno a felhasználója a céges hálózatnak.
A dokumentumai a doc & set. -ben megtalálhatóak amúgy.
Azt hogyan tudom visszaszerezni?Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
-
ro_bert17
őstag
válasz Mosqu!to #35390 üzenetére
Ja igen. Bocsánat...
Szóval ehhez jelenesetben ösmerni kellene egy rendszergazdai joggal bíró helyi fiók adatait. Ha jól olvastam az itteni fórumon is pl. akkor talán egy live cd-vel elérheted ezt. Bár ebben én nem tudok segíteni, mert ilyenre még sosem kellett live cd-t használnom.
Vagy a céges rendszer adminisztrátor/rendszergazda pár perc alatt visszaléptet majd. -
Mosqu!to
addikt
válasz ro_bert17 #35389 üzenetére
Az a baj, hogy a gép nem enged belépni a felhasználói fiókba, magyarán a loginon nem igazán jutok túl, mert a jelszavam nem fogadja el.
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
ro_bert17
őstag
válasz Mosqu!to #35388 üzenetére
Ugyanott ahol munkacsoportba léptetted. És ugyanúgy, ahogy kiléptetted. Csak lehet, hogy nem lesz megfelelő jogod a fiókoddal a tartományba vissza lépni.
Elviekben: megfelelő tartományt beír, majd a felhasználó név és páros után az újraindítást követően sikerülhet ha beenged. Ha nincs jogosultságod hozzá, akkor rendszer adminisztrátor vagy arra jogosult.
Egyébként otthon nem lesz sikeres, ha a gép nem látja a tartományt. -
Mosqu!to
addikt
válasz ro_bert17 #35387 üzenetére
Őszintén megmondva nem igazán tudtam, hogy mi a különbség a tartomány és a munkacsoport között.
A tartományba hogyan tudom amúgy visszaléptetni a gépet?Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Az alábbi probléma megoldásában kérném a segítségetek:
Adott egy gép, ami egy cég hálózatának tagja volt, beállított hálózati tartománnyal, valamint egy jelszóval védett felhasználói fiókkal.
Ez a gép egy másik (otthoni) hálózatba került, és szerettem volna a hálózaton megoszott nyomtatót azon is használni, azonban mivel az egy bizonyos tartományra volt beállítva, azt a tartományt töröltem, és beállítottam az itteni munkacsoportot.
A gép elfogadta, kért egy újraindítást, majd újraindítás után az előtte működő felhasználónevet és jelszót nem fogadja el a gép, így nem tudok belépni a rendszerbe. Rendszervisszaállítani nem tudok, mert ugyebár a rendszer gond nélkül bootol.A kérdésem erre irányulna, hogy miért nem enged be az addig működő adatokkal?
Hogyan tudom ezt a felhasználót feloldani?Köszi előre is,
Mosqu!toComputer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
DreiNN
tag
Helló!
Segítséget szeretnék kérni.
Minap átmentem a régebbi oprendszeremre(XP) csináltam egy töredezettség mentesítést,majd vissza az újabbra. bejött, hogy ellenőrizni kell a konzisztenciát,el is kezdte. de... nagyon lassan és szinte midnen indexet hibásnak látott törölt, áthelyezett.mondom ok, ő tudja.
Aztán ma akartam visszamenni, és a \system32\config\system - file hibás,vagy nem található hibaüzenet fogadott.
Először a repair mappából átmásoltam,kciseréltem a system, security, sam, default file-kat. El is indult. De a saját dokumentum mappám és a tartalma nem volt meg. (helyreallítás előtt a másik oprendszer sem látta a meghajtón a dokumentumokat )Aztán legutolsó registry-ből másoltam át ugyan ezeket a file-kat,de semmi.
Elő lehet még hozni valahogy a doksikat?Kösziii
A PROGRAM az, ami az adatokat hibaüzenetekké konvertálja.
-
Poo
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #35381 üzenetére
Kiegészíteném azzal h setup.exe -t vagy instal.exe-t kicsomagolja az aktuális felhasználó local settings alatt lévő temp mappába teljes egészében és ott az inf fájl is megtalálható a teljes telepítővel együtt.
Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
félisten
válasz Hequila #35379 üzenetére
Hali!
A program files-ban is létrejön általában a nyomtató típusának megfelelő névvel mappa, oda is pakolhat, illetve a windows/system32 mappába pakolgatnak előszeretettel.
A nyomtató telepítőlemezén nincs esetleg fent?
(bár ilyen "egybetelepítők"(csak egy install.exe vagy setup.exe) esetén nem szokták minden esetben külön mappába felpakolni a nyomtatódrivert, de hátha)Fire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Hequila
őstag
Dupla
[ Szerkesztve ]
''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
Hequila
őstag
Az XP hol tárolja a telepített nyomtató driverét?
A szitu: adott egy hálózat, egy Ubuntus Sambával, és egy kliens gép XP-vel, valamint egy HP Officejet 4105. A nyomtató már fel volt telepítve a kliens gépen, viszont rendeltetési helye az Ubuntus gépen van Sambával megosztva.
Látom a kliensről a nyomtatót, viszont mikor próbálom telepíteni, kéri a .inf állományt az XP.''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
Sziasztok,
Van egy eredeti előretelepített XP, viszont angol nyelvű és akinek lenne a gép az magyart szeretne. Át lehet vhogyan varázsolni, hogy magyar legyen?
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
hoffman_
nagyúr
Üdv!
Kéne egy kis SOS céges help. Bedöglött egy munkahelyi gépen az emailezés, és kérdezek, hátha tudok valami okosat mondani. Nem vagyok "belsős" úgyhogy sajnos semmi infom nincs a bedöglésről. Dióhéjban:
Adott egy XP-s noti, Thunderbird-el kezelik az emaileket. Egyszer csak történt valami* a géppel, és elvesztek a mentett email üzenetek, ami elég nagy probléma. Nincs valami ötlet, hogy ezeket honnan lehetne visszavarázsolni?
* Na igen, fingom sincs, hogy mi történt a géppel. Tudom, hogy így zéró konkrétum nélkül kb. esélytelen, de hátha...
Előre is köszi, Ábel
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
akyyy
senior tag
valaki le tudná irni lépésről lépésre mit kell csinálni ahhoz, hogy xp-n megosztanám a netet wifin keresztül, egy win7-es gépre?
előnyben részesített hálózatoknál csináltam eddig, titkosítás nélkül, majd a két laptopra egyszerre csatlakozva csatlakozik is, de mégse látja egymást a két kép. és igy még internet se nincs.
-
RootRulez
félisten
válasz umbriel #35367 üzenetére
belépsz a hálózatokba
ott bal oldalon hálózati kapcsolatok megjelenítése
jobb klikk a kapcsolatba, ami nincs bedugva
és ott alul az általános fülön van két pipálási lehetőség elvileg alsó bepipálva felső ki. pipáld ki az alsót is... és akkor nem jön üzenet miatta...═════════════════════════════════════════
-
umbriel
csendes tag
Sziasztok, XP-n a system tray-ről hogy a bánatba lehet eltüntetni a "helyi kapcsolat - egy hálózati kábel nincs bedugva" ikont? Wifizek a notebookról, tehát nekem erre az infóra semmi szükségem nincs és hát zavar! Köszi!
-
VaMik
tag
Srácok lenne egy kérdésem hozzátok. Van egy számítógép a családban, amelyen nem áll fel a Windows XP. A rrendszertöltésnél sem normál sem pedig csökkentett módban nem fut végig. Elméletileg semmilyen szoftveres beavatkozás nem történt a jelenség feltünése előtt. Hogyan lehetne a problémát megszüntetni, hogy felálljon a rendszer?
-
Poo
senior tag
-
brd
nagyúr
válasz petakpa1 #35354 üzenetére
Ha XP Pro-d van, akkor futtatásba: gpedit.msc, ott Számítógép konfigurációja/Windows beállításai/Parancsfile-ok, és a jobb oldalon értelemszerűen. Ha Home-ról van szó, akkor az a legegyszerűbb, amit a topictárs javasolt; esetleg még ikont is lehet neki készíteni az asztalra/gyorsindításba, és megszokni, hogy arra kell nyomi a leállításhoz. Bár én inkább azt írnám a batch végére, hogy:
shutdown -s -t 00.
Mert így nem fog várni és fél percig visszaszámolni, egy üzenetet kiírva.The only real valuable thing is intuition.
-
Poo
senior tag
válasz Synthwave #35357 üzenetére
1,5 terrásnál nem tudom de szerintem ne vegyél másfelest mert rosszul jársz vele inkább 2 re hajts az sp3 2 terráig tud kezelni ha jól tudom az sp2 nem tudom.
megjegyzés ami lehet h hülyeség: de úgy tudom h a 1,5 terrás vinya eredetileg 2 terrásnak készül csak nem sikerül olyan jól ezért lesz másfeles.....ebből kifolyólag a bad sectorok esélye is nagyobb....de csak egy vélemény.
milyen gondjaid voltak az sp3al?Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Igen ez volt a kérdés.
SP3 nekem nem jött be, csak a gondom volt vele.És 1,5 TB-nál is ugyanez a helyzet?
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
petakpa1
őstag
válasz DJackson #35355 üzenetére
ez is egy megoldás, csak ugye reflexből start menü/leállítást nyom az ember, és van rá esély, hogy így elmarad a batch futtatása. Az meg oda vezet, hogy legközelebb nem megfelelően fog indulni a rendszer. Illetve az XP igen, de egy másik OS nem. A batch fájl épp egy beállítást végez el...
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
petakpa1
őstag
Hogy tudom azt megoldani win xp alatt, hogy leállításkor futtasson le egy batch fájlt. Fontos, hogy csak leállításkor fusson le, újraindításkor pedig ne.
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
Poo
senior tag
sanda gyanúm van arra h a kollégának sikerült az xp telepítésnél valamit elbuktázni és most a d az aktív partició és a windows is ott van és zavarja, vagy d az aktív partíció és a c-n van a windows.egyik esetben sem fog működni a lemezkezeléses meghajtóbetűjel módosítás ha jól tudom.
-
Poo
senior tag
válasz Synthwave #35344 üzenetére
Szerintem lekezeli bár szerintem te azt akartad kérdezni h az 1 tb-os vinyot nem felparticionálva 1 tb-ként lekezeli-e az sp2-es xp.nemde?De amúgy nagyon ajánlott manapság már az sp3 és ha van rá módod ajánlott a feltétele és használata.
-
Poo
senior tag
Start/futtatás ird be h control userpasswords2 nyomj egy entert feljön egy ablak válaszd ki h meik felhasználónévvel szeretnél bejelentkezni majd vedd ki a pipát fentebbről ahol azt írja h .....felhasználónevet és jelszót kell megadni jelszót nem muszáj beírja ha csak jelenleg nincs ha van akkor ugyan azt írd be és alkalmaz oké majd restart és automatice be jelentkezik majd ezentúl.
-
fasirTTT
őstag
heló mindenki
hogy lehet átírni a meghajtókat? ( C, D, E, F)
mert felszeretném cserélni a C-t a D-re és fordítvaSürgős lenne :S és én ezt már elfelejtettem
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Sziasztok.
Most lehet, hogy lesz egy irgalmatlan gyökér kérdésem.
Szóval: a WinXP Pro SP2 (32bit) le tud kezelni gond nélkül egy egybe 1 TB-os partíciót?
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
nTom
aktív tag
szóval ezzel kezd
-
nTom
aktív tag
válasz WonderCSabo #35341 üzenetére
a fiók törlése lehetőséget nem ajánlja fel a fiókkezelőben
-
nTom
aktív tag
A következő gondom támadt: soha nem használok felhasználói fiókokat, ha bekapcsolom a gépet, a win betölt mindent, oszt lehet dolgozni. A múltkor videokártyát és monitort cseréltem, azóta az xp betöltése azzal kezdődik hogy kék képernyő, rajta a felhasználói fiók választás. Rá kell nyomni arra az egy darabra, ami én lennék, utánna töltődik be a rendszer. Hogy lehet ettől megszabadulni?
[ Szerkesztve ]
-
Atkaa80
csendes tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni tőletek a laptopom ütemezésére.
A mouse and keyrec programot szeretném ütemezni úgy, hogy bizonyos időközönként készenléti üzemmódba kapcsoljon a gépem, majd ismét egy bizonyos idő elteltével visszakapcsoljon onnan és futtassa a programot. A windows saját ütemezője sajnos nem jó mert nem lép be rögtön az asztal felületére, hanem a fiókválasztó oldalon megáll.
Van valami ötletetek?
Köszi.
-
brd
nagyúr
válasz mergal #35336 üzenetére
Ha nincs admin jogod a gépen, akkor 2 lehetőséged van: megkéred a rendszergazdát, vagy kívülről megszerkeszted a registry-t. Utóbbi nem egyszerű, és (nyilván) nagyobb bajt is okozhatsz, ha rosszul állítasz be valamit, így inkább az elsőt javaslom.
The only real valuable thing is intuition.
-
mergal
aktív tag
Sziasztok,
Van egy munkahelyi laptopom amit otthoni használatra is használok. Szeretnék fix ip-címet megadni, de admin által le van tíltva. Létezik olyan program amivel ezt kitudom váltani? XP-ben ez a TCP/IP protokol, tehát ez van letíltva.
Köszi előre is. -
Ivwi
csendes tag
Sziasztok
Kérdésem a következő:
Van nekem egy játékprogramom, gyári, teljesen legális.
Delta Force 2
Namármost Win XP-n nem tudom installálni. Létezik ez?????
Leírás szerint a minimális rendszerkövetelmény: Win 95/98/NT
Ekkor még (2000-ben) lehet, h nem volt még XP, de etttől még kéne menjen rajta nem??????Üdvözlettel: Ivwi
-
DreiNN
tag
Helló!
Minap átmentem a régebbi oprendszeremre(XP) csináltam egy töredezettség mentesítést,majd vissza az újabbra. bejött, hogy ellenőrizni kell a konzisztenciát,el is kezdte. de... nagyon lassan és szinte midnen indexet hibásnak látott törölt, áthelyezett.mondom ok, ő tudja.
Aztán ma akartam visszamenni, és a \system32\config\system - file hibás,vagy nem található hibaüzenet fogadott.
Először a repair mappából átmásoltam,kciseréltem a system, security, sam, default file-kat. El is indult. De a saját dokumentum mappám és a tartalma nem volt meg. (helyreallítás előtt a másik oprendszer sem látta a meghajtón a dokumentumokat )
Aztán legutolsó registry-ből másoltam át ugyan ezeket a file-kat,de semmi.
-
tknof1871
őstag
Üdv! Tegnap este telepíteni akartam ezt a régi játékdemot. Adminjogú fiókkal voltam belépve, de a telepítés megszakadt. Pontosan nem emlékszem a hiba okára, de „I / O”-val volt kapcsolatban. Telepítettem az OS frissítéseit és elaludtam. Ma megpróbáltam megint telepíteni a játékot, a telepítőt is újra letöltöttem. Ismét meghiúsult, el se kezdődött a telepítés. A hibaüzenet új:
Could not initialize installation. File size expected=499639433, size returned=499643136.Miért nem tudom telepíteni?
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
mzx
senior tag
üdv
Mostanaban szerettem volna ismét használni a freecall -t és egyéb változatait (voipbuster, stb.). Ám de frissitéskor hibaüzit adott.
Ugyanazt a hibaüzit adta akkor is ,ha uninstalláltam, majd sikeres reinstall után elinditottam a szoftvert.
Kipróbáltam a klónokkal, 5-6 klónnal. Ugyanez.
A hibaüzi:
"Az eljárás belépési pontja (DecodePointer) nem található a DLL-ben (KERNEL32.DLL)"Hogyan tudnám mégis alkalmazni valamely klónját a freecall -nak?
-
-
Zoli83
tag
Sziasztok!
Windows xp sp2-t használok. Az sp3-at nem igazán szeretném feltenni, mert nem tudom mi okból kifolyólag, de a cod4 -online- elkezd laggolni, a lagometerben megjelennek a piros csíkok, ha telepítem az sp3-at. Ugyanakkor szinte minden új játék minimális követelménye az sp3. Valaki meg tudná nekem mondani, hogy mi okozhat ilyen laggolást a játékban, ha sp2-vel megy normálisan? Előre is köszi a választ! -
A_ScHuLcZ
addikt
Ez kellene nekem, csak az XP domain nélkül elvileg nem tud ilyet, létezik valami trükk rá? (a linkelt megoldás nem járt sikerrel, nem működik xp alatt)
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
A_ScHuLcZ
addikt
Már az is segítség, ha megmondjátok hol állítgassam át az engedélyezett és tiltott dolgokat (pl képernyő beállítások vagy bizonyos menüpontok elrejtése) úgy, hogy azok csak a mezei userre legyenek érvényesek, a rendszergazdára ne. Mert ezeket állítottuk át múltkor a gpedit.msc-nél a user settings alatt, és minden felhasználóra érvényes lett a tiltás, a rendszergazdákra is!
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz ro_bert17 #35317 üzenetére
Nem rossz, bár a cégünk szeretné ingyen kihozni a dolgot, az összes géphez van megvásárolt xp, és rajta a matrica. Ezeket a cégünk leselejtezte, mert tervezéshez elavult gépek már, de internetezésre még mindig tökéletesek, így kerültek oda át, 8 gépről van szó.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudnék a leggyorsabb és lehetőleg minél egyszerűbb módon lebutítani egy xp-t? A lebutítás alatt azt értem, hogy egy átlagfelhasználónak mindent le szeretnék tiltani, hogy ne tudjon semmit állítani a gépben, csak netezni tudjon. Több gépet viszünk át egy számítógépterembe 1 kolesznak, tehát publikus gépek lesznek, nem kell semmit eltárolniuk, legfeljebb addig, amíg az aktuális user ki nem jelentkezik. Viszont ami fontos, hogy a rendszergazda felhasználónak szeretnénk meghagyni mindenféle jogot, mert azt csak mi fogjuk használni. Kb 1 hónapja vittük át a gépeket, de olyannyira sikerült lebutítani, hogy a rendszergazda user sem ér el semmit, ez pedig így nem jó. Létezik valamiféle előre konfigurált házirend a neten, ami kimondottan ilyen célra lett készítve, és valaki megosztotta? Illetve ha van, hogy lehet beimportálni?
Vagy ha más megoldást javasoltok az is jó, a végeredmény a lényeg!
Ebben kérném a segítségeteket!
-
DreiNN
tag
Helló!
Először a repair mappából átmásoltam,kciseréltem a system, security, sam, default file-kat. El is indult. De a saját dokumentum mappám és a tartalma nem volt meg. (helyreallítás előtt a másik oprendszer sem látta a meghajtón a dokumentumokat )Aztán legutolsó registry-ből másoltam át ugyan ezeket a file-kat,de semmi.
-
Poo
senior tag
hali
erre van valakinek valami ötlete esetleg?
-
Poo
senior tag
válasz toxin2 #35311 üzenetére
esetleg ha csak a soros port hardverhez van kötve a kulcs és az nt-s gépen külön pcios portban van a sorosport és áteszed másik gépbe akkor lehet h nem is kell semmiféle registry turkálás.
xp alatt futtatott dosos progi a dosos progitól függ h támogatva van-e vagy sem.
mi használunk egy dosos progit xp alatt de a soros portot nyomtatáshoz használjuk és mit ne mondjak az usb-s nyomtatokkal volt gondunk rendesen.És ha jól tudom akkor a dosos progiban kell h leképezve legyen a soros portos kommunikáció.ha esetleg nyomtatni is kellene xp alatt dosban tudok egy progit ajánlani majd ami valahogy átkonvertálja usb nyomtatóra a dolgokat bár nem minden nyomtatóval mükszik.Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
toxin2
tag
Sziasztok.
Registry kérdésem lenne:
Van egy winnt-t futtató gépem egy speciális, soros porton lógó hardverkulccsal.
Ezt a kulcsot egy dos-os cnc-kommunikátor program használja, ami ugye fizetős.
Az nt gép elég elavult, kis teljesítményű, nem magyarnyelvű rajta az OS stb.,
szóval cserélném már egy nagyobbra, magyar xp-vel. Megoldható valahogy a winnt
registry-ből a dos-os progi hardverkulcsának a kimásolása, és áttelepítése xp alá?
Mennyire támogatott xp alatt dos-os programok soros porton való kommunikációja?
Egy reg fájl készítésére gondoltam, de ehhez nem értek igazán. Minden segítség jól
jönne.[ Szerkesztve ]
***** Linksys WRT160NL ***** http://www.gubamm.hu/ *********************************** ***** OpenWRT telepítési útmutató *****
-
akaido
addikt
válasz petakpa1 #35299 üzenetére
Próbáld ki a "shutdown -s" parancsot.
lehetséges egyéb kapcsolók:
-l Kijelentkezés
-s A számítógép leállítása
-r A számítógép leállítása és újraindításahttp://techline.hu/tudastar/20081106_shutdown.aspx
http://www.forums.wiaderko.com/hu/systemowe/80485-shutdown-monster-4-0-5-2-a.html
Ezen kívül:[link]
"5. lépés: Ha a számítógép nem ACPI-kompatibilis
Ha a számítógép nem támogatja az ACPI szabványt, a problémát megoldhatja az NT APM/örökölt eszköz telepítésével. Az NT APM/örökölt eszköz telepítése előtt azonban le kell tiltania a Microsoft ACPI eszközt, ha telepítve van.A Microsoft ACPI eszköz letiltása:
1. Kattintson duplán a Vezérlőpulton található Rendszer ikonra.
2. Válassza a Hardver lapot, majd kattintson az Eszközkezelő gombra.
3. A Nézet menüben kattintson a Rejtett eszközök megjelenítése parancsra.
4. Bontsa ki a Nem PnP (Plug and Play) illesztőprogramok listát.
5. Tegye az alábbiak valamelyikét:
* Ha a Microsoft ACPI illesztőprogram nem szerepel a listában:Az eszközfa NT APM/örökölt támogatása ágában szerepel az NT APM/örökölt illesztőcsomópont elem. Az elem mellett egy piros X jel mutatja, hogy az eszköz le van tiltva.
Kattintson jobb gombbal az NT APM/örökölt illesztőcsomópont elemre, majd kattintson az Engedélyezés parancsra.
E lépések megtételét követően a Windows rendszer helyesen fog leállni.
* Ha a Microsoft ACPI illesztőprogram szerepel a listában, kövesse az alábbi lépéseket:
1. Kattintson duplán a Microsoft ACPI illesztőprogram elemre.
2. Kattintson az Illesztőprogram fülre, majd a Típus listából válassza a Letiltva lehetőséget.
3. Kattintson az OK gombra, és indítsa újra a számítógépet.
4. A Windows újraindítását követően ismételje meg a fenti lépéseket a Microsoft ACPI illesztőprogram tulajdonságai párbeszédpanel megnyitásához, és kattintson az Illesztőprogram fülre.Ellenőrizze az alábbiakat:
o A Típus mezőben a Letiltva elem látható.
o Az Állapot mezőben Leállítva szerepel.
Miután meggyőződött arról, hogy a Microsoft ACPI eszköz le van tiltva, az NT APM/örökölt eszköz telepítését folytassa az alábbi lépésekkel:
5. Kattintson duplán a Vezérlőpulton található Hardver hozzáadása ikonra.
6. Ha a Hardvervarázsló befejezte az új hardver keresését, jelölje be az Igen, már csatlakoztattam a hardvereszközt választógombot, majd kattintson a Tovább gombra.
7. A Telepített hardverek listát az aljáig görgetve kattintson az Új hardvereszköz hozzáadása elemre, majd a Tovább gombra.
8. Kattintson a Telepítse a hardvereszközt, amit a listából választok ki (haladó felhasználóknak) választógombra, ezt követően pedig a Tovább gombra.
9. Kattintson a Gyakori hardvertípusok lista NT APM/örökölt támogatása elemére, ezután a Tovább gombra.
10. Kattintson az NT APM/örökölt illesztőcsomópont elemre, majd a Tovább gombra.
11. Kattintson még egyszer a Tovább gombra, majd nyomja meg a Befejezés gombot.A számítógépnek helyesen kell leállnia."
[ Szerkesztve ]
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
kételkedem
addikt
válasz #46372352 #35307 üzenetére
CCleaner 2.36.1233- sok mindenre jó, lehet vele törölni a felesleges fájlokat, registryt takarítani stb
Auslogics Disk Defrag 3.18.155- töredezettségmentesítő
Spyware Terminator v2.8.018- kémprogramok és egyéb rosszaságok ellen.
Avast! Home Edition v5.0594- vírusirtóHa igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
Poo
senior tag
válasz akisbandi #35305 üzenetére
Én noddal jártam úgy h cégnél az volt fent, váltás volt egy másikra ugye újat felinstal gép meg lehalt :-D nod leszed minden oké :-D
azért azt nem mondanám h semmi értelme mert mondjuk verzio különbség lehet a 2 driver közt,esetleg nem lehet az h ahci módban megy a windosod és utólag lett az ahci féltelepíve nem pedig az instal cdbe volt beintegrálva?mert ez így okozhat lassúságot de csak tipp.más ötletem már nincs.Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
Tomate
veterán
Valaki segítsen mert kezdek kitérni a hitemből. Újra kellett húznom egy notit. 64bites XP-t kapott. Pakolásznám fel a drivereket, de ez a felkiáltós hang driver beakadt. Sehogy nem bírom eltüntetni. Nem lehet uninstalálni, se frissíteni a driverét, letiltva se, csökkentett módban se, frissíteni sem lehet, visszaállítani se. Nem reagál semmit és ott dekkol. Nem tudom tőle normálisan telepíteni a drivert. Szétvet az ideg...
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Fotók, videók mobillal
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Trollok komolyan
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest