- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
akaido
addikt
válasz w.miki #34584 üzenetére
winportal.net extrák között nézz szét.
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
BluEyes
őstag
válasz @matthew@ #34594 üzenetére
Google toolbar eltávolítása
Indítópultból mindent töröl
AVG eltávolítása
ÚjraindításFuttatás - beírod msconfig - nyomod az entert - Automatikus indítás fül - itt az összes pipa ki, kivéve a vga-ra és a hangra utalókat - Alkalmaz, majd csukd be,
ÚjraindításA felbukkanó ablakocskában a kis négyzetet pipáld be, OKézzad.
Töredezettségmentesítés
Wise Registry Cleaner ingyenes verzióját töltsd le, telepítsd. Jelöld be az összes pontot a listában, úgy kerestesd vele a hibákat. A megfelelő szimbólumokra kattintva az összes - zöld és barnás jelű is - megtalált hibát jelöld ki, majd javíttasd. (Ez így kínai, de ha látod a progit, egyértelmű lesz)
Avira free letöltése, telepítése,
Újraindítás, xp száguldozik, öhöm bódottáAzért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
válasz A_ScHuLcZ #34593 üzenetére
Értem. A startmenüben jobklikk, tulajdonságokra mit ír? Magyarul az Outlook-ra mutat az a link?
Maga az O2007 működik rendesen? Ha belemész az Option->Tools menüpontba, ott be van pipálva, hogy ő legyen az alapértelmezett?
Az említetted, hogy milyen oprendszer?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
törölt tag
válasz @matthew@ #34594 üzenetére
A Print screen gomb a képet a vágólapra teszi föl. Megnyitod a Paint progit, és a szerkesztés menüben kiválasztod a beillesztés pontot. A képet pedig képfájlként elmentheted.
A gép lassú lehet kórokozóktól is, de attól is, ha túl sok felesleges szemét van a gépen. S esetleg mellette kevés a memória, vagy a szabad hely.[ Szerkesztve ]
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
2 gondom lenne:
1. Nemtudok Print Screen-t csinálni mit kell csinálnom h működjön és ha megcsináltam akkor hova teszi?
2. A gép úgy indul mint egy 120-as skoda állóhelyzetből és kb. 5 perc mire bekapcsol.
Így a feladatkezelőmet lefotóztam és feltöltöttem, hátha van benne valami ami vírusra utal ha valaki megtudná mondani a nevéből h mi az azt megköszönném mert win7-nél olvastam h valaki leírta a másik vírusai nevét.
[link]
Előre is köszi!Matthew 24:42
-
A_ScHuLcZ
addikt
-
-
A_ScHuLcZ
addikt
Ha az MS Outlook van beállítva alapértelmezett levelezőprogramnak, akkor miért nem nyitja meg? (helyette az explorer internetbeállításai ugranak fel... pedig azon belül is az e-mail-nél a microsoft outlook van megadva!)
Nem az enyém a gép, eredeti office 2007 van rajta, 2 hét múlva jövök legközelebb, akkor tudnám megpróbálni újratelepíteni, mert hoznom kell hozzá az eredeti dvd-t.
De ma még itt vagyok, szóval valami ötlet amit meg tudnék próbálni?
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
oilver1
tag
Sziasztok!
Egy kérdés: Létezik-e olyan program, ami a háttérben futó alkalmazásokat monitorozza? Értem ezalatt, hogy megmondja, melyik rendszerszükséglet, melyik nem, melyik melyik programhoz tartozik, stb.
Sajnos msconfig eléggé átláthatatlan, sokszor csak a parancsfájl elérési útvonalát adja meg, azt nem, melyik programhoz tartozik a futó program. Feladatkezelőben meg legalább 6 tökegyforma alkalmazás fut, amiről nem tudom, hogy kell-e. CCleaner-t is próbáltam, de az meg azokat a programokat nem mutatja, amik rendszerszinten épülnek be.
Valami tipp, segítség?Az alkohol nem válasz, de legalább a kérdéseket elfelejted!
-
Amur
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #34545 üzenetére
nem orig.
Üdv!
A taskmanagerem nem indul el ha ütök egy ctrl+alt+del-t akkor azt írja hogy a rendszergazda letiltotta a taskmanagert.Nos én nem tiltottam le! Hol tudom feloldani?2.kérdés: start menüre kattintva csak a kijelentkezés ikon van a kikapcsolás eltünt,ezt hol tudom visszakapcsolni?
windows xp pro sp3 van fenn.
Köszi!Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon
-
BenJoe80
senior tag
A Piriform-tól nyugodtan használhatod a CCleaner-t és a Defraggler-t. Évek óta használom rendszeresen (hetente legalább egyszer) és még soha kárt nem okoztak, soha semmi nem tűnt el. Az is igaz, hogy töredezett mentesítést én csak is az OS partíción szoktam, bár máshol - adattároló partíción, merevlemezen - nem is szükséges.
Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
-
Vicces 1 leírás. Az 1iket azért csinálja hogy ne foglalja a memórát, a másikat meg azért hogy foglalja. Ez a tipikusan nemtudja a jobb kéz, hogy mit csinál a bal. Persze én elhiszem hogy jót akartak akik ezeket ajánlották, de nefeldd, hogy a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve.
Ami nem romlott el, azt nem kell megjavítani, pláne úgy hogy elképzelésed sincs arról mit csinálsz. Ugye azért mert van egy szerszámkészleted, még nem álsz neki a chiptuningnak az autódon?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
w.miki
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #34573 üzenetére
a saját felelősségűt inkább nem használom
ezeket ajánlották még, de nekem kicsit bonyik:
http://www.theeldergeek.com/services_guide.htm
http://kapcsolatjanos.5mp.eu/web.php?a=kapcsolatjanos&o=v_HDPJoHV0
http://prociweb.hu/?q=node/8
http://www.blackviper.com/WinXP/supertweaks.htmOlcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
törölt tag
A NET 1.1 SP1-es frissítésének a feltelepítése megoldja ezt a problémát, ugyanis erre a kis apró hibára lett kitalálva. KB867460-x86.exe. De ha közben már lett magasabb verziószámú NET verzió feltelepítve, ezt az SP1-et nem szabad feltenni. Csak akkor, ha a NET 1.x van fönn, frissítés nélkül.
-
BenJoe80
senior tag
Pl. a NortonGhost csinál ilyet, ha feltelepíted. Automatikusan az első indításkor felrakja a "Net 1.xxx" vagy mit'tom én milyen progit ami szükséges a működéséhez és ez produkálja, azt a jelenséget amit leírtál.
Különben belépsz Vezérkőpult\Felhasználói fiók-ba és törlöd azt a felhasználó fiókot ami ott van feleslegben - DE! - csak a fiókot viszont a fájlokat ne. Van egy ilyen gomb ott, hogy "A fiók törlése, a fájlok meghagyása" vagy ilyesmi.
Különben ezzel a "Net" cuccal jártam ár úgy régebbi gépeken, hogy egyszerűen nem indúlt utána a gép... régi alaplapok nem szeretik. Iylenkor csak az segített, hogy csökkentett módban rendszer vissza állítás azelöttre, amikor a NortonGhost-ot telepítettem és már ment is minden szépen.
Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
-
BenJoe80
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #34573 üzenetére
Ami esetleg még szóba jöhet: Defraggler. Ugyanúgy a Piriform-tól van mint a CCleaner.
-
MaciG
addikt
Sziasztok
Az mitől lehet, hogy eddig mikor bekapcsoltam a gépet, magától bejelentkezett a rendszerbe, a felhasználói fiókomba, de most meg nem hajlandó erre. Bekapcsolom a gépet, betölt a windows és a bejelentkező képernyőig jut el ahol fiókot kell választani, de csak egy fiók van, ugyanúgy mint eddig.
BANZAII
-
félisten
válasz zoli62 #34576 üzenetére
Hali!
Szerintem tiltsd le, aztán manuálisan telepítsd fel az SP3-at, aztán utána meg havonta(meg most az SP3 telepítését követően azonnal) szintén manuálisan menj fel WU-ra.
Arra ügyelj, ha nem eredeti az XP, akkor van olyan frissítés, ami legyilkoja az XP-t...Fire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
zoli62
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #34575 üzenetére
Szia!
Tudom, én is olvastam, hogy megszűnik a támogatás. Az automatikus telepítés nálam nincs is engedélyezve, csaka letöltés. Gyakorlatilag nem is tölt le semmit. Csak korábban nem volt ennyire feltünő, hogy ilyen sok memóriát eszik. Kerülő megoldásként a WUP-ot le is fogom tiltani teljesen, csak gondoltam előtte megkérdezem, hátha van ennek valamilyen kézzelfogható oka.
-
félisten
válasz zoli62 #34574 üzenetére
Hali!
Hát gondolom be van kapcsolva az Automatikus frissítések keresése funkció. Ellenőrizd és ha szükségét látod tiltsd le.
(Asztalon Sajátgép ikonon jobb egér/Tulajdonságok/Automatikus frissítések fül és itt letilthatod)Fire.
UI: Amúgy régebben úgy volt, hogy Július/Augusztus környékén megszűnik a support az XP SP2-höz, így a Windows Update szolgáltatás is. SP3-hoz még van support.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
zoli62
addikt
Mostanában egy ideje észrevettem, hogy az automatikus frissítés keresés elindulása után eléggé leterheli a memóriát. 512 MB DDR van a laptopban, Windows Xp SP2. Gyakran 100 MB-ra is felugrik a feladatkezelőben a wuaclt.exe memóriafoglalása. Mitől lehet ez?
-
félisten
válasz w.miki #34572 üzenetére
Hali!
én nem ilyen registry "trükközgetést" javaslok, hanem mást
1. CCleaner Free - töltsd le, telepítsd és állítsd be, hogy az XP indulásakor mindig lefusson, alapbeállításon is jó
2. Puran Defrag Free - töltsd le, telepítsd 1x futtasd le (alapbeállításon jó, nem kell semmit állítani.
3. Wise Regsitry Cleaner Free
Ez tipikusan olyan progi, amiktől óva intek mindenkit, ennek ellenére ez az egyik olyan registry takarító, ami akár több ezer hibát is fog találni a registry-ben, de ha kijavíttatod vele, akkor sem dől be a rendszer.
Mindezek ellenére csak saját felelősségre használni!Ha ezt a 3 progit használod/futtatod 1x, akkor jó eséllyel lényegesen felgyorsul az XP...
A CCleaner gondoskodik minden indításkor arról, hogy a sok szemét letörlödjön, ami böngészés vagy progik telepítése után marad. A Puran Defrag elintézi, hogy ne legyen töredezett a meghajtó illetve a speckó optimalizáló technológiájának köszönhetően, előre pakolja a rendszerfájlokat, kitölti az üres helyket, felszabadítja a free space-t stb...
A Wise pedig a sok felesleges/beragadt/hibás stb registry bejegyzéseket pucolja ki, ezáltal az XP indulásakor jó pár dologgal kevesebbre kell időt fordítani.
(De mint írtam, ezt a progit csak saját felelősségre használni)Fire.
[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
Valamilyen XP trükkök oldalon láttam egy olyan REG fájlt, ami a szükségtelen, lassító eljárásokat kiszedi a registryből.
De már nem találom meg.Van valakinek ilyen XP gyorsító adatbázisa?
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
BenJoe80
senior tag
Na sikerült beszerezni... egy másik Windows XP-t... arról feltelepült. Pedig az enyémen nem látok karcot... mindegy - kuka!
Köszönöm azért a segítséget!
-
félisten
válasz Anoulou #34569 üzenetére
Hali!
Ja, hát akkor nem kell annyira spórolni. Én a kérdésedből azt feltételeztem(ezek szerint tévesen), hogy pl valami netbook kütyüre kellene felpakolni az XP-t, aztán 8G-s vinyó van benne, azért érdeklődsz az XP mérete iránt...Akkor add oda neki a 10G-t aztán azzal ellesz.
Fire.
-
Anoulou
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget. Egy nem buherált sp3 xp menne fel,illetve az ún. általános progik,mint nero,office,winamp,codecpack,winrar,vírusírtó stb. Csak azért kérdeztem,hogy mekkora helyet adjak neki,mert érdekelt hogy ha frissít is az xp,akkor még mekkora hely kell majd neki.10gb-ot kap (nem sokkal van sajna több hely),az csak elég lesz 1-2évre.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Anoulou #34565 üzenetére
Ha semmire nem használod, akkor igen.
Egy izmosabb levelesláda már elfoglalhatja az összes helyet, és még nem beszéltünk a doksikról(mp3, videó, képek, stb ...)
De a különböző "kötelező gyakorlatok" is viszik a helyet, .net, java, ...
10 de inkább 20GB-ot adjál neki. Ma már ez nem probléma, és fél/egy év múlva is lesz hely, nem kell cipőkanál semmihez.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
brd
nagyúr
Nem tudom, mi az a "kötelező progik", de ezek nélkül kb. 4 GB elég. Nekem pl. a 7 és fél éves windows telepítésem, a 4.7 GB-os Program Files könyvtárral együtt ~9.2 GB méretű, és ebben az is benne van, hogy akkor még SP0-val települt, és azóta frissítgetve van (persze a ServicePackFiles törölve van, mert semmi szükségem rá).
The only real valuable thing is intuition.
-
félisten
Hali!
Ha jól rémlik, olyan 1,5-1,6 Giga helyet foglal tiszta telepítés után(ez nem herélt változatra értendő, hanem egy eredeti XP Pro SP3 esetén)
Ha ehhez hozzáadjuk a naprakész frissítést és alapvető/"kötelező" progikat(nem AutoCAD-re gondolok ), akkor 8G-n kényelmesen el lehet férni.
Arra azért ügyelj, hogy legalább 1G szabad hely maradjon a partíción...Fire.
[ Szerkesztve ]
-
Anoulou
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy egy átlagos win xp sp3-nak mekkora helyre van szüksége telepítéskor illetve utána a frissítésekhez? Mekkora particiót érdemes neki csinálni,hogy még a "kötelező" progik is felmenjenek a win mellé? 8gb elég lehet??
Köszi a választ!!
-
-
BenJoe80
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #34561 üzenetére
Megpróbálom... bár honnét szerzek most egy IDE csatis optikai meghajtót az rejtély...
-
Tybee21
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem olyan progit mondani, ami teszteli, hogy van-e baja egy videókártyának?
Köszi!Üdv!
A pénzért az ember bármire képes, még akár dolgozni is!!! <<<<<<<<<|>>>>>>>>> " - Félig vegetáriánus vagyok. Sohasem eszem húst, miközben alszok! " =)
-
félisten
válasz BenJoe80 #34560 üzenetére
Hali!
Ha törölted a partíció(ka)t, majd létrehoztad és NTFS-re formáztad, akkor meg kellene próbálni egy "nem zörgő" meghajtóval is...
Fire.
-
BenJoe80
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #34559 üzenetére
Hát jogtisztának nem jogtiszta... de miért működött volna eddig és miért ne működne most?
Az elején (legelőször) csináltam egy olyat, hogy nem formáztam telepítés előtt a partíciót ahova az OS ment volna. De ez sem lehet, mert azóta már az egész partíciót töröltem és formáztam mégse megy.
Mondjuk a olvasáskor a CD elég hangosan zörög... lehet, hogy az optikai meghajtó nem lenne kóser?
-
félisten
válasz BenJoe80 #34558 üzenetére
Hali!
A felsorolt 5 pont közül melyik érinti a gépet/XP-t?
Ha nem eredeti az XP, avval nincs mit tenni, ha FAT32 vagy frissítésre mentél azzal lehetséges.Fire.
-
BenJoe80
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #34557 üzenetére
Okay... és akkor most mi a teendő? Mert megpróbáltam újra telepíteni és ugyan ez a probléma...
-
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #34556 üzenetére
Hali!
A 4-es pontban a "(mert volt előtte rajta OS, Win98, vagy ME)", az ökörség, csak valamiért oda is bemásoltam...
Fire.
-
félisten
válasz BenJoe80 #34554 üzenetére
Hali!
1. Nem olvasható a lemez
2. Olvasható, de a CD/DVD olvasó nem tudja olvasni
3. FAT32-re van formázva a partíció (mert volt előtte rajta OS, Win98, vagy ME)
4. NTFS a fájlrendszer, de nem tiszta telepítést indítottál, hanem frissítést (mert volt előtte rajta OS, Win98, vagy ME)
5. Nem eredeti XP telepítőmédiaFire.
[ Szerkesztve ]
-
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok!
Segítségemre van szükség... egy haverom gépét telepíteném, de telepítés kezdetekor azt írja ki program, hogy (idézem):
"Windows XP Professional Service Pack 3 CD "asms" fájlja szükséges. Gépelje be a a fájl elérési útját, majd kattintson az OK gombra"
Ilyenkor mit tudok csinálni?
-
Gondar
tag
Sziasztok!
Elmúlt pár napba arra lettem figyelmes, hogy ha játékok közbe akarok alt+tabozni, akkor van, hogy 1 percig is eltart mire lerak az asztalra. Pár hete ez még csak pár másodperc ha volt. Egyébként xp sp3mat használok, valakinek van tippje ? Előre is köszi. -
félisten
válasz artiny #34551 üzenetére
Hali!
Igen, a másik XP telepítése megoldható ahogy írtad.
Már csak az nem világos, hogy eredeti/jogtiszta OS-t miért kell lecserélni?
Pláne, hogy ha valami bisz-basz edisön-ről van szó...Ez utóbbi esetben csak a gond lesz vele, mert ez meg az nem megy/lefagy, dobálja a BSOD-t, nem te leszel a rendszergazda, mert telepítéskor egyből egy kártevő is települ....Szóval ha kétes forrásból származik az XP, akkor letennék erről a manöverről..
Fire.
-
artiny
őstag
Ha egy gépen eredeti windows xp van és ujra szeretnem telepiteni egy nem orginal windows xp - t az simán megy vagy kell valamit babralni,hogy sikeruljon?
Ha valmiben más ? miben kulombozik es mit kell tennnem hogy letorlodjon az eredeti xp? sima formazast kell csinalnom?
-
félisten
válasz Vargnatt #34546 üzenetére
Hali!
Ha valaki "ésszel" netezik és a szolgáltatója is megfelelően szűri a forgalmat, akkor az XP fala is elég lehet. Azonban azt tudomásul kell venni, hogy mára a beépített fal elavult, kizárólag XP-re értve. A legalapvetőbb különbség az az, hogy az XP fala nem szűri a kimenő forgalmat, ezért célszerű külső tűzfal telepítése. Ingyenesben is van jó pár, amit esetleg kipróbálhatsz, párat felsorolok és hogy milyen esetleges ismert hibái vagy "hátrányai" vannak.
PC Tools Firewall Plus - Gyors, magyar nyelven nem elérhető, nincs klön tanuló módja
Comodo IS - Gyors, magyar nyelven is elérhető, viszont nem tipikusan otthoni user kategória a kezelése
Zone Alarm Free - Gyors, keveset kérdez, nem magyar, Daemon Tools-t nem kedveli
Private Firewall Free - Gyors, (talán magyar is van belőle) ezt a falat annyira nem ismerem
Outpost Free Firewall - Ez is gyors, csak Angol,Érdeklődj felőlük a megfelelő helyen, pl "Melyik a legjobb vírusírtó..." topic-ban, vagy amelyiknek van külön topic-ja, akkor ott, pl Comodo topic...
Általánosságban elmondható, hogy minél erősebb egy tűzfal(ezek már un. megelőző védelemmel ellátott falak), annál többet szeretnek kérdezni. Van amelyikben van tanuló mód, van amelyikben nincs, ehhez "sajnos" hozzá kell szokni, meg kell tanulni a használatukat...
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
Windows kérdésem lenne:
Van egy régebbi gépem, Cel850/512MB, ez:
http://www.freeweb.hu/samurize/konfig.htmElég lassú már szegényke, azt kérdezném, hogy milyen programokkal lenne a leggyorsabb, és még viszonylag biztonságos.
Melyik Windows, melyik SP-vel, milyen böngészővel, vírusírtóval, és egyéb internetezésre/irodai munkára használt programokkal?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Vargnatt
tag
Véleményekre lennék kíváncsi: szerintetek mennyire biztonságos kizárólag az XP tűzfalára hagyatkozni? SP3 + minden biztonsági frissítés mellett kérdezem. Nyilván víruskergető kell (egyelőre AVG Freevel remekül megvagyok), de kell-e igazából 3rd party tűzfal, vagy elég a beépített?
Korábban kísérletezgettem néhánnyal (ZoneAlarm, Comodo), és végül az Online Armornál állapodtam meg, amivel igazából meg is volnék elégedve, azon kívül, hogy nagyon lefogja a gépem (nem mai darab, ld. adatlapom).
Induláskor Soluto progi szerint valami 43 mp-et hozzátesz a bootidőhöz, ráadásul játék és virtuális gép futtatás előtt mindig le kell kapcsolnom, visszakapcsoláskor meg folyton elindul a Safety Check Wizard, ami egyrészt sokáig molyol, másrészt restartot kér a végén, anélkül nem indul el újra. Múltkor húzósabb letöltési sebesség esetén (torrent) totál felzabálta a procit, szinte használhatatlan volt már mellette a gép.
Amikor kikapcsolom az Online Armort, szinte fellélegzik az XP, szárnyra kap a gép, a net is villámgyors lesz, meg a programok se nyögnek annyira. Viszont olyankor nem érzem eléggé biztonságban a rendszert, ezért kérdezem, hogy vélekedtek erről?
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win. (Mohandas Gandhi)
-
félisten
Hali!
Eredeti XP?
(nem azt kérdem, hogy a netről leszedted és XP Pro Sp3-nak volt elnevezve, hanem hogy eredeti lemezről lett-e telepítve)Fire.
-
Amur
addikt
Üdv!
A taskmanagerem nem indul el ha ütök egy ctrl+alt+del-t akkor azt írja hogy a rendszergazda letiltotta a taskmanagert.Nos én nem tiltottam le! Hol tudom feloldani?2.kérdés: start menüre kattintva csak a kijelentkezés ikon van a kikapcsolás eltünt,ezt hol tudom visszakapcsolni?
windows xp pro sp3 van fenn.
Köszi!Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon
-
Ramius
őstag
válasz cobrakigyo #34541 üzenetére
Egyszerűbb, ha töltesz le mindenből frisset a netről.
gyakorlat teszi a mestert...tönkre...
-
cobrakigyo
tag
Hali
Ujra szertném rakni a gépemet amin egy müködö xp van.De sajnos nincsenk meg a driver lemezek.Hogyan tudnám az xp-böl kiszedni a drivereket?
-
yjrb
csendes tag
Sziasztok!
A következő gondom van:
Elindítanék egy programot, de ezt a hibaüzenetet küldi:
Couldn't find library MSVCR80.dlll
Már letöltöttem a dll-t, de nem tudom, hogy hova kell másolni, vagy mit kell vele kezdeni!
Aki tudja, kérem segítsen! Előre is köszi!
-
leyo76
senior tag
egy Gparted live-al memó check is meg formázás/particionálás is megoldható...
-
válasz akaido #34535 üzenetére
Mivel látta a lemezt, és tudott rajta partíciókat létrehozni/törölni, tuti nem ez a megoldás.
Egy liveCD-vel (UBCD,UBCD4win) csekkold le a merevlemezt, hogy minden klappol-e rajta.
Mivel elég sztosztikus meddig jut el, akár a RAM/TÁP is hunyó lehet a dologban.A RAM-ot szintén liveCD-vel tudod csekkolni (memtest)
-
akaido
addikt
válasz horvathadamk #34534 üzenetére
Milyen módban van a BIOS-ban a merevlemez vezérlője beállítva, IDE v. SATA módban? Próbáld IDE módban indítani a telepítést!
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
horvathadamk
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom volt-e már ilyen kérdés itt, probáltam keresgélni de nem igen találtam, szóval ha van, bocsi.
Következő a helyzet: Ma ujra szeretem volna rakni az XP-t,de nem igazán sikerült. Beraktam a CD-t (eredeti)
majd gyorsan végig mentem a szokásos lépéseken... nyomjon meg egy gombot, partiticók törlése, létrehoztam a szokásos modon 2 particiót, aztán formáztam a "C"-t(nem gyors formázás). El is kezdte formázni, megvártam míg 2-3%-ot végig csinál, aztán elmentem enni. Amire visszaértem, valamilyen kék képernyő fogadott valami hibával, sajnos nem tudtam megjegyezi, de ilyen kék halál stilusú volt^^
Ujra inditottam a gépet, megint elöjőtt hogy a "CD-ROM-ról való indításhoz nyomjon meg egy gombot", megnyomtam valamit, aztán elő jött a következő: "A számítógép hárdverkiépítésének vizsgálata..." pár másodpercer aztán eltűnik és fekete kép és nem történik semmi :S
Ha amikor ki írja h "CD-ROM-ról való indításhoz nyomjon meg egy gombot" és nem nyomok meg semmit, akkor pedig ezt írja ki: "CD-ROM-ról való indításhoz nyomjon meg egy gombot....Hiba a rendszer betötésekor"Tehát megvagyok lőve
1dolgot megprobáltam már: 2db 1gbos geil ramom van. mind2-t kiszedtem és külön-külön megprobáltam hátha az a baj, de így sem volt jó
Lehet, hogy ostobaság, de régen halottamolyat, hogy elkezdte felrakni az XP-t és most ugyebár olyan mintha félig fel lenne rakva...de mivel leált telepítés közben, így szívás van:S:S
További ötleteket várom :/
Kérlek segítsetek, mi lehet a baj? Illetve, hogy tudnám orvosolni?:S
Köszi előre is!
-
ádika86
aktív tag
válasz kételkedem #34532 üzenetére
köszi!
-
kételkedem
addikt
válasz ádika86 #34531 üzenetére
XP javító telepítése
Nem nagy ördöngősség, de egy kicsit bonyolultabb annál, hogy ha csak simán berakom a winxp cd-t és telepítem akkor a programok, driverek, dokumentumok stb megmaradnak és csak a rendszer fájljait frissíti.Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
ádika86
aktív tag
sziasztok!
általában mindig úgy szoktam gépet telepíteni, hogy format... de most meg kéne csinálnom unokatesómék gépét, és nekik van valami incredimail levelezőprogramjuk, ahová az összes mailt kapják, egy csomó felhasználói progi amik kellenek nekik, filmek, zenék, dokumentumok minden a C:-n és nekik se meg nekem sincs időm kiírogatni vagy lementeni ezeket...
szóval érdekelne, hogy ha csak simán berakom a winxp cd-t és telepítem akkor a programok, driverek, dokumentumok stb megmaradnak és csak a rendszer fájljait frissíti?
-
bamdani
csendes tag
Hali, belassult a cod4 a gépem alatt (elkezd néha szaggatni eddig sose csinálta) és csináltam egy új profil fiókot mondom megnézem ott jó e. De az eredeti profilomba nemtudok sajna visszalépni valaki tudna segíteni? Freedom xp-m van most Documentums and settingsbe megvannak az eredeti alap profil cuccai de kijelentkezésnél se amikor benyomom a gépet nemtudok belépni oda plz valaki help
UI:nem azt kérdeztem hogy eredeti v nem eredeti wint használjak.ECS P4S5A/DX+, Intel Celeron 2656 Mhz (20x133), Nvidia Geforce 6200 AGP
-
félisten
válasz Gercsa #34526 üzenetére
Hali!
Ja értem. Ha használtan vetted, akkor lényegtelen, amiért ezt kérdeztem.
(Sajnos vannak olyan üzletek, ahol megvezetik a vevőket, van ahol mindezt a főnök tudta nélkül teszi az alkalmazott, saját zsebre)Fire.
UI: Nem jogtiszta az XP...
-
válasz Gercsa #34526 üzenetére
A lényeg, hogy ha nincs rajta az eredetiséget igazoló matrica, akkor nem az.
Egyébként online validálhatod is, bár ha azon átmegy még az sem jelenti 100%, hogy eredeti.A termékkulcsos matrica mindenképpen kell az eredetiséghez.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Gercsa
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #34525 üzenetére
Lehet félreérthető voltam.
Használtan vettem.
Eee 900A tipus, és a windows már rajta volt, plusz a kártyán az iso + a kulcs.
Nem nagy titok 45 ezer HUF volt.szerk.: Akkor ez így nem jogtiszta XP?
[ Szerkesztve ]
Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
félisten
-
kételkedem
addikt
válasz Gercsa #34522 üzenetére
Nem.
Az xp-t sosem forgalmazták memóriakártyán iso fájlként!
"Designed for Microsoft Windows XP" matrica éppen semmit sem jelent, legfeljebb annyit, hogy a notin futni fog az xp, ha rátelepítik.Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
válasz Gercsa #34522 üzenetére
Nem, kellene rajta lennie termékkulcsos matricának, a windows-nak meg előre telepítettnek kellene lennie (vagy bekapcsolás után kellene elkezdődnie a telepítésnek). A windows eredetiséget a termékkulcsos matrica jelenti.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Gercsa
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy netbook-ot.
Az eladó szerint jogtiszta XP jár hozzá/van rajta.
A gépen van egy "Designed for Microsoft Windows XP" matrica, de semmi egyéb.
Adott hozzá egy memóriakártyát, amin rajta van a telepítő ISO + egy szövegfájlban a termékkulcs.Ez így tényleg eredeti?
Van egy rédi Compaq notim, de azon még olyan matrica van, amin rendesen termékkulcs van meg hologramm.
Nem értek annyira hozzá, de ez így nekem furcsa.
Ez így tényleg jogtiszta, és így adják manapság a notikat?
Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
Romeo619
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #34483 üzenetére
Ezt nem fogod elhinni utolsó elkeseredésemben kicseréltem a cd-ROM-t DVD-ROM-ra és így meg elindult...
Hát azt hittem menten szétverem a amit kivettem belőle rom-t... -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Tapasztaltatok már olyat, hogy ha tálcáról kattintok egy megnyitott alaklmazásra(pl outlook ex),akkor felugrik(látszik a felugrás),és az addig fenn lévő alkalmazás fejléce sötétről világosra vált,de a kért program nem jelenik meg.Csak alt+tab kombinációval,vagy az asztalon lévők tálcára pakolásával tudok váltani.Elállítottam volna valamit?
Köszi a választ!
Dodo -
félisten
Hali!
Igen, Ace mega codec...Csak rosszat hallani róla..Szedd le de ezzel a free verzióval: [link]
Ez kitakarítja rendesen a registry-t, meg ahDD-t az Ace nyomaitól...Csak ezután telepítsd a K-Lite-ot...
Fire.
-
Andie
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #34517 üzenetére
Mán énis erre gondoltam. Ugyanis van egy olyan emlékem , hogy kb onnantól kezdte ezt a szarakodást, hogy felraktam az Ace Mega Kodeket. Szedjem le, azt rakjam fel amit ajánlottál?...
Dehát mi köze a kodekhez pl a winampnak? Nincs saját dll-je, meg kodekje?Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
félisten
Hali!
Akkor próbálj ki másik codec-et(ha használsz) vagy másik lejátszót.
K-Lite_Codec_Pack_620_Full.exe
(Felpakolja a MPC HC-t is)Fire.
-
Andie
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #34515 üzenetére
Ezt próbáltam. Semmi nem használ extra cpu-t vagy memóriát. CPU usage 3-5% körül mozog...
Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
félisten
Hali!
Amikor elkezdődik az "akadozás", akkor nyisd meg a feladatkezelőt(CTRL+SHIFT+ESC) és nézd meg melyik folyamat használja esetleg a CPU-t "aránytalanul nagy" mértékben...
Abból talán kiderül valami.Fire.
UI: Lehet, hogy pl egy víruskergető kezd a háttérben scannelni, stb stb...
-
Andie
őstag
Sziasztok!
Egy ideje azt csinálja a gépem (winXP sp3), hogy a zene/videó elkezd akadozni. Recseg, kattog, akadozik, a videó kb 10 fps-el megy, hang élvezhetetlen, mp3-nál meg dettó. Restart segit. De néha magától is megjavul, restart nélkül, ha várok egy kicsit, vagy pl legutóbb bezártam a bsplayert, ismét rákattintottam a videóra, és már ment is szépen.
Gyanakodtam a DMA -> PIO átváltásra, de látszólag minden IDE driveom DMA if possible állapotban van.
Hogy tudnám megállapitani, mi okozza ezt? Aztán meg hogy tudnám megjavitani / megelőzni, hogy előforduljon?Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
brd
nagyúr
Az OS működése szempontjából mindegy. Persze a 2 (vagy több) CPU-s kialakítás általában lassabb, mintha ugyanaz a magszám egy tokon belül érhető el (ez nyilván adott programtól is függ, pl. ha összességében a 2 CPU-ban több cache van, mint az egy tokon belüli 2 magnak, akkor ez bizonyos programoknak jobban kedvezhet, hiába lassabb egyébként a 2 CPU közötti kommunikáció). Egyrészt a jobb CPU-k közös cache-t használnak, sőt, ha jól tudom, olyan megoldás is van, hogy ha csak 1 szálon fut egy program pl., akkor az az egész cache-t megkapja, nem csak a felét (2 magos CPU esetén), másrészt a két CPU munkáját (pl. a memória-hozzáféréseket) össze kell hangolni valahogy, ez 2 külön foglalat esetén mindenképpen lassabb lesz, mintha ugyanaz a 2 mag egy tokon belül lenne, már csak az áram hosszabb útjai miatt is.
-
Jó, tehát most itt a szemantikával volt a gond, és (többek között énis) nem igazán, és sztem ezután sem értek mást a procin, cpu-n, magon, stb.
Viszont az oprendszer különbséget tesz a a fizikai kialakításuk között, és más maga a processzor, és más a magok számossága.Azon kívül, hogy ezzel limitálható(skálázható?) a licence rendszer, a gyakorlatban jelent vmi diferenciát (a fizikai kialakításán kívül), hogy házon belül van 2 mag, vagy 2 házban 1 mag?
Pl. benchmarkal kimutatható a difi?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
brd
nagyúr
A processzor az processzor, a mag pedig mag. Fire/SOUL/CD azt írta, hogy XP Pro esetén mindegy (az adott példa persze, mert a Pro is csak 2 processzort kezel max.). Az össz. magszám támogatásának tekintetében nincsen különbség (ill. a linken biztos leírják, de én így emlékszem, most lusta vagyok, nem nézem meg ), a processzorok tekintetében viszont van. Ezt a több processzort úgy képzeld el, hogy az alaplapon van kettő (vagy több, bár ilyen szörnyet én még serverben sem láttam ) külön foglalatban lévő CPU. A user hiába látja 2 db 1magos CPU esetén ugyanazt pl. a feladatkezelőben, mint 1 db 2 magos esetén, az OS attól még tudja, hogy az hány db CPU fizikailag. Tehát az XP Home az első esetben csak 1 magot fog láttatni, a másodikban kettőt, a Pro pedig mindkettő esetben 2-t.
-
félisten
Hali!
"a többmagos rendszer nem egyenlő a több processzoros rendszerrel"
Ez így van, nem is írtam az ellenkezőjét. A végén ott van zárójelben hogy "(XP Pro esetén), azért mert az XP Pro kezel 2 darab procit, a Home meg csak 1-et.
A legnagyobb gépemre fel sem lehet rakni a Home-ot, a Pro-t is csak Sp2 vagy újabbal, arról meg már nem is beszélve, hogy 32G ram van benne, úgy hogy már csak ezért is kizárt..."Nincs odaírva, hogy ez a 2proci ez 2db cpu, vagy 2db tok tokonként akármennyi CPU-val."
Nem tudom, konkrétan melyik linkre gondolsz, de az egyikben biztosan az van, hogy Number of processors nem pedig Number of coresFire.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Fire/SOUL/CD #34508 üzenetére
Például amit ollie írt:
a többmagos rendszer nem egyenlő a több processzoros rendszerrel.Te meg azt írod mind1.
Amit linkeltél ott meg az van, hogy az XPpro 2 processzort, és 4GB RAM-ot kezel.
Nincs odaírva, hogy ez a 2proci ez 2db cpu, vagy 2db tok tokonként akármennyi CPU-val.Remélem így már érthető, mit nem értek
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Hali!
Komolyan nem értem a kérdést... Olvass vissza kb 20 HSz-t, abban benne van minden, amit erről a témáról le lehetett írni...
(Vagy fogalmazd át a kérdést, "kicsit" pontosítva)...Fire.
-
válasz Fire/SOUL/CD #34506 üzenetére
És XPhome esetén?
Mert ha jólértem ezzel magyarázzátok hogy hány CPU-t tud kezelni a home, és mennyit a pro.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Hali!
Ööö, szóval az lenne a kérdés, hogy pl mi különbség van 2 darab Quad, meg 1 darab 8magos között? Ha ez a kérdés, akkor a válasz: semmi (XP Pro esetén).
Fire.
UI: nyilván ha lenne 8 magos CPU, de pl 1 darab 6 magos Phenomot a Home és a Pro is simán lekezel.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz ladanyi #34486 üzenetére
Azok az emberek nem voltak nagyon okosak. Ugyanis az XP (bármelyik verzió, ha minden igaz SP2-től kezdve) vígan használja a többmagos procikat (az összes magot persze, bár asszem a max a 4 mag). A leírás szerint több processzorral nem képesek együttműködni, és a többmagos rendszer nem egyenlő a több processzoros rendszerrel. Utóbbi esetben fizikailag több processzor található az alaplapon, külön processzor slotokban.
Egyébként én évekig használtam XP Home-ot 2 magos procival.
Na, közben látom ez már tisztázódott. Előbb írtam, aztán olvastam...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Hali!
Ott és úgy kellene lennie, ahogy korábban írtad. Ha nincs ott, akkor fórumtárs készülékében van a hiba. W7 topicban válaszoltam neki
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest