- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenry
félisten
válasz Brianiac #33499 üzenetére
1. ha nem azon a laptopon, vagy egy tökugyanolyan hardverűn rakod a Windowst, akkor eleve nagyon kicsi az esélye, hogy majd elinduljon
2. ha alaplaphibás, és újraindul install közben, akkor valószínű, hogy normál használat közben is újra fog indulni
3. ez a Windows-t másolgatom ide-oda meg eleve hamvába holt ötlet, ennél azért komolyabb dolog egy OS, meg a boot sem olyan, hogy idegen helyen fölébred az op.rendszer körbenéz és megy, ne is számíts arra, hogy ez valaha valahol is működni fog...
(Linuxon esetleg megoldható, de egy bootloadert akkor is külön kell telepíteni)Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Brianiac
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne h hogyan telepítsek fel op.rendszert PC-ről egy 2,5-s SATA-s vinyóra ami egy USB-s külső rack-ben van? Mert Windows 7-t alapból nem engedi külső vinyóra telepíteni, az Xp pedig elkezdi, felmásolja a fájlokat stb. de egy újraindítás után kiír v.mit és nem tudja folytatni
A lényeg az lenne h fel tudjak rakni rá egy OS-t h utána a vinyót beletéve a laptopba betudjon bootolni a laptop. Mert a laptopról nem tudom feltelepíteni mivel alaplaphibás és kis idő után lefagy, tehát egy telepítést nem bír végig.
Próbáltam olyat is h az asztali gépre felraktam az Xp mellé egy Windows7-t is külön partícióra, majd az Xp-t töltöttem be, és a másik partícióról amelyiken volt a win7 átmásoltam az összes fájlt a külső vinyóra total commanderrel, tehát elvileg a komplett rendszert, de így sem lehetett a külső vinyóról bootolni...[ Szerkesztve ]
Lumia 520
-
-
szakalistvan
senior tag
Ez érdekes,magyarul ha bmp-t rakok be háttérnek, átlátszó lesz a hátterük az ikonoknak.Ezt holnap kipróbálom,meg a többit is,amit írtatok
pukkancska: többféle témát próbáltam,a vistamiser progit meg nagyon sokáig használtam és az egyik legjobb "visztásító" Bár most hogy jobban belegondolok édesanyám ugy vázolta fel a problémát hogy felinstalláltam egy háttérképet és tényleg ott volt a programok között.Ő maga se tudja hogy csinálta
[ Szerkesztve ]
-
erikke17
őstag
válasz d@minator #33493 üzenetére
Én Daemon tools helyett Alcohol120% használok ugyan azt tudja és ha gyorsan kell belövöm képfájl ként a játékot aztán onnan van lényegében mintha egy CD volna a gépben ha van időm akkor meg kiirom aztán kész a többire nem tudom a választ
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
d@minator
addikt
Sziasztok?
Ma már kétszer telepítettem win-t kékhalál miatt. A betöltéskor jelentkezett és csökkentett módban is csak akkor indult awin ha az SPTD.sys-t nem engedtem futni.
Ahogy néztem ezt a fájlt a Daemon csinálja. Most letöröltem a Daemont és Mcafee Rootkit Detectivvel is töröltettem as SPTD fájlokat.
Most várom mikor hal be a win újból...
A kérdésem az lenne, hogy ha ugyazt a wint és daemont használom eddig miért nem volt soha kékhalálom emiatt?
Mit használjak a daemon helyett?
Haldoklik a vinyóm? (HD sentinel szerint tökéletes, majdnem új samu)
Milyen ingyenes Vírusírtót javasoltok?
Lehet e rootkit vírusom még mindig és azt hogyan lehet kiírtani (particonáltam formatáltam mindkét telepítésnél)?
Tegnapelőtt is furcsa hibám volt. Firefox.exe alkalmazáshiba. ilyenem sem volt még.Ja igen amikor kékhalálos volt a vinyó a másik gépben is ugyanazt produkálta. Szóval nem RAM a rossz a vinyóval történik valami.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz polaris1 #33487 üzenetére
Memóriatesztet futtattál már?
The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
válasz szakalistvan #33481 üzenetére
Ha egy bizonyos esemény megtörtént, onnantól csak bmp formátumú háttér esetén lesz árnyék (lesz átlátszó a hátterük) az ikonok nevein. Hogy mi ez az esemény, arra én is várom már a megoldást, kb. 3 éve. Néha rákeresek az interneten, de igazi megoldást még nem találtam, sem arra, hogy miért van, sem arra, hogy hogyan lehet megoldani.
-
Jobklikk az asztalon, Tulajdonságok-> Asztal fül->Asztalelemek testreszabása->WEB fül
Itt vedd_ki_a_pipát a Weblapok listáján (Alapból csak a Jelenlegi saját honlap van ott)[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
pukkancska
tag
válasz polaris1 #33487 üzenetére
Ez inkább szoftveres!
Gondolom ugyan azzal a telepítő lemezzel vagy képfájllal telepítetted.
Jobban járnál, ha keresnél egy másik telepítő lemezt, amibe lehetőség szerint ne legyen semmi sem módosítva meg beleintegrálva.
Gondolom a Te telepítődbe valaki (vagy te) belepiszkált és nem tudja hogy mit csinált.Szerk: Visszaolvasva látom, hogy már több telepítőt próbáltál. Azért keress egy újat és mindenféle képpen azt telepítsd fel.
Ha utána is elő jön a hiba, akkor azt próbáld ki, hogy nem teleszel fel semmi drivert, progit, csak az üres rendszert használod egy darabig.[ Szerkesztve ]
-
polaris1
csendes tag
Helló!
Feltelepítettem újra a windowst és mindjárt felettem egy vírusírtot de megint taskmgr.exe hiba és explorer.exe hiba! Feladatkezelőt semmit nem hoz be!
Segítsetek lécci!
Hardveres hiba nem lehet? -
pukkancska
tag
válasz szakalistvan #33485 üzenetére
És úgy még nem próbáltad ki, hogy kilövöd azt a témát?
Tehát nem a vistás téma legyen, hanem a rendes XP.
Bár ha sok ilyet telepítgettél, akkor lehet, hogy az egyik elb*szott vmit. -
szakalistvan
senior tag
válasz pukkancska #33484 üzenetére
Ahogy google barátomtól halottam sok embernek csak az újratelepítés oldotta meg,ezt kb 80-szor lezongoráztam,ahogy ,felraktam egy Vistamiser-t is de akkor is olyan. -
pukkancska
tag
Pedig egyszerű.
Sajátgép jobb klikk/Tulajdonságok/Speciális/Teljesítmény beállítások: pipáld be a vetett árnyék az asztali címkékben.
Ha nem javul meg: Asztalon jobb klikk/Tulajdonságok/Témák/Windows XP. Alkalmazd várj egy pár mp-t... zárd be.
Majd nyisd meg újra, és állítsd át a hátteret a neked megfelelőnek. -
bmwk1200s
őstag
Nem hallgatok én mélyen, eddig senki sem kérdezte!
Voodoo recepet? Te mit szívtál? Nem gondolod, hogy részben azért is van a fórum, hogy segíteni tudjunk egymáson? Egy ötlet volt, hogy hátha segít valamit a sebességen, ha állítok a lapozófájl méretén...és kaptam is rá választ...
Legközelebb, ha valaki segítséget kér itt a fórumon, tedd meg, hogy nem hülyének nézed, ha már nincs kedved vagy tudásod segíteni, hanem egyszerűen csak elsiklasz a komment felett...Köszi!Semmit sem írok alá!
-
válasz bmwk1200s #33474 üzenetére
Na igen. Ha ennyire tisztában vagy a windows memóriakezelésével, akkor logikus, hogy egy fórumon kérsz segytséget, mindenféle voodoo recept szerint. Ugyanakkor arról mélyen hallgatsz hogy milyen programokat használsz, mekkora fájlokkal stb... Ugyanis ettől is füg.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
ro_bert17
őstag
válasz szakalistvan #33478 üzenetére
Start, (beállítások) vezérlőpult, rendszer, speciális fül, Teljesítmény beállítások, vizuális hatások fül, Vetett árnyék az Asztal ikoncimkéin pipa be, ha nincs ott.
-
szakalistvan
senior tag
Üdv,megint gondom van az ikonokkal,ez most másik gép
Az a baj hogy hiába állítok be új háttérképet ez a látvány fogad.Idesanyám jóvoltából.
Már mindent átnéztem és nem találom rá a megoldást hogy egybeolvadjon a háttérképpel.Valakinek valami ötlete?
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz bmwk1200s #33474 üzenetére
2 GB memóriánál 1 GB-nál több teljesen felesleges asztali géphez (bár én inkább saját gépet max. 512 MB-tal használnék, ha mindenképpen kell valamiért swap), előbb fogod ugyanis megunni a lassúságot, ha az 1 GB-ot fel kell használni, minthogy kevés legyen...
-
polaris1
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, mert engem már nagyon idegesít és megpróbáltam már megoldani, de nem sikerült!
Probléma rövid vázolása: Windows xp sp3 újratelepítése megtörtént! Vinyómon 3 partíció van C:-n a windows, D:-ről telepítem a programokat!
Sikeresen feltelepítettem mindent programokat és elkezdtem egyszer csak kiírja taskmgr.exe alkalmazáshiba inicializálás közben!Újraindítok!
Itt már érdekes mert saját felhasználóként bejelentkezést kér,jelszó nélkül, pedig nem állítottam be semmi felhasználói fiókot, ezután belépés és nem jön be semmi ikon, tálca semmi, csak a háttér és azt írja ki: EXPLORE.EXE alkalmazáshiba!
És nem jön be semmi! Már feltelepíttem más xp-t is de avval is ugyanez a helyzet!
Még megpróbálom esetleg leformázni mind a három partíciót,de szerintem úgyse jön össze!
Ja és még egy érdekes dolog Bios se jön be az elején csak ESC megnyomásával annyit tudok kiválasztani, hogy miről bootoljon a gép!Légyszíves segítsetek, mert szétvet az ideg!
Köszönöm! -
-
-
Poo
senior tag
hali
valaki tudna esetleg abban segiteni h az outlookot hogy lehet uninstalálni és újra tenni?
Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
DeFranco
nagyúr
válasz bmwk1200s #33466 üzenetére
Ha telepítő lemezről bootolsz, akkor választhatod a telepítés mellett a javítás opciót is. Nem tudom, hanyadik lépésnél, de kiírja, hogy ha ezt választod, nyomd meg a "J"-t. Lehet hogy így is bukod az installált programok beállításait, szóval ments azért előtte, de jobb mint egy
hátbalövésújratelepítés. -
erikke17
őstag
válasz pukkancska #33464 üzenetére
Na igen csak úgy hirtelen el kezdett fogyni nézem 124gb lement 123gb most meg már 122gb nál tart de negyed évig 124gb-ról el sem mozdult.
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
pukkancska
tag
válasz bmwk1200s #33462 üzenetére
Sajnálom.
Szerintem egyszerűbb lenne gyorsan újrahúzni az egészet.
Amúgy ha tudod hogy hol tárolódnak az Itunes és egyéb fájlok, akkor a windows backuppal vissza tudod telepítés után állítani.erikke17
Pl. A System Volume Information aminek a méretét nem látod /még rejtettként sem!/
Ha gondolod kapcsold ki a Rendszer visszaállítást és akkor vissza kapod az elvesztett lemezterületet, de így minden rendszerkép mentésed elveszik, tehát, nem tudod visszaállítani a rendszert egy korábbi (hibamentes) időpontra! -
DeFranco
nagyúr
válasz bmwk1200s #33462 üzenetére
Valami akkor is lehúzza a rendszered. Én a helyedben megpróbálnám kideríteni, hogy melyik process az, hátha valami 3rd party program.
Ha újratelepítesz, akkor meg próbáld meg valahogy exportálni az Itunes beállításaidat, és a helyedben először talán javítást tennék fel.
Egyébként ccleaner megvolt?
-
bmwk1200s
őstag
válasz pukkancska #33456 üzenetére
Megcsináltam több variációban is amit te és amit DeFranco javasolt. Sajnos egyáltalán nem csökkentett a bejelentkezési időn (stopperrel mértem ) és még a net sem ment.
Visszaállítottam és így van net, de ez szörnyű...mert akkor nem lesz más, mint újratenni, de nem akarom elveszíteni pl. az iTunes beállításaim, backupjaim....stb...Semmit sem írok alá!
-
erikke17
őstag
Visszatértem mert ez a hely valahogy még mindig fogyik.Kicsit jobban utána jártam a dolognak és azt csináltam meg hogy megnyitottam a C-meghajtót majd minden mappa meg file ami ott van: 6 mappa meg 1 file jobbklikk mindre egyidőben aztán szemügyre vettem a méreteket majd leirtam a Méret, Lemezterületet egy lapra. Megfogtam a Lemezterületet szépen összeadtam kijött: 46 623 530 678 K ebben már benne van a rejtett filek meg mappák mérete is.Abban az időben ha a C-meghajtóra jobbklikk és a foglalt területre 53 019 049 984 K.
Na igen a két szám eltér de akkor hol a KB: 9GB?? Szerintem ide megy el valahova nem tudom hova , mert 1 hete követem a méreteket a Documents and Setiings mappának a Windows mappának a Program Files mappának és jelentős eltéréseket nem láttam jobban a Documents and settingsnél de ott is csak 200Mb körüli ingadozást.Kb 1 hónapja felirt foglalt terület: 51 525 668 864 K most meg 53 019 049 984 K azért majd 2GB de hova?? ha semmi instal??
Megköszönném ha valaki adna valami használható infót előre is kösz.
-
bmwk1200s
őstag
Még egy olyan kérdésem lenne ...hogy mitől töredezhet állandóan olyan szinten a gép, hogy 3napra egy töredezettségmentesítésre úgy néz ki, mint előtte...
Pedig nem telepítek semmit se, állományaim másik meghajtón vannak....szóval tényleg nem értem...[ Szerkesztve ]
Semmit sem írok alá!
-
bmwk1200s
őstag
Rendben! Ahogy hazaérek megpróbálom és megírom a tapasztalatokat!
Semmit sem írok alá!
-
DeFranco
nagyúr
válasz bmwk1200s #33451 üzenetére
..sszameg a jegesmedve, írtam egy csomót, és elveszett.
1: ipconfig vagy ipconfig /all parancssorból
2: megnézed a DNS szerver IP-jét (kettő van neki, UPC-nél azt hiszem .53 és .54 a vége
3: bemész a routerbe, ha van
4: foglalsz egy fix IP-t a gépednek. Ha a routered IP-je 192.168.1.1 akkor ez legyen 192.168.1.2
5: start/beállítások/hálózati kapcsolatok itt kiválasztod a kapcsolatodat (remélhetőleg csak 1 van)
6: jobb klikk, tulajdonságok, TCP/IP protokoll, tulajdonságok
7: fix IP-t állítasz be:
7/a: IP cím (példa): 192.168.1.2 (mit beállítottál a routerben)
7/b: alhálózati maszk: 255.255.255.0
7/c: elsődleges áltjáró: 192.168.1.1 (a router IP-je)
7/d: beírod a 2. pont 2 DNS-ét alulraÉs kész. Ha nincs router (akkor nincs csoki) akkor nem tudom, hogyan működik, már régen volt
[ Szerkesztve ]
-
bmwk1200s
őstag
Köszönöm nektek a segítséget! Nagyon hálás vagyok minden tanácsért.
Megtennétek, hogy leírjátok lépésről lépésre hogyan kell ezt a fix IP-t beállítani? Ehhez elég láma vagyok...Pár napja már cseréltem az Esetet az ingyenes Comodo antivirusra és tűzfalra. Ugyan olyan lassan tölt be, de már nem 500MB feletti a rögtön használatba vett ram, hanem "csak" 450MB körül...a feladatkezelő szerint...
A boot diagrammom...
[ Szerkesztve ]
Semmit sem írok alá!
-
-
asysoft
aktív tag
válasz DeFranco #33448 üzenetére
Router esetén miért kéne fix IP-t beállítani? Elvileg a DHCP osztja az IP-ket, s emiatt nem akasztja meg induláskor a gépet... Nekem addig volt szükségem a fix IP beállítására, míg nem volt routerem, azóta viszont sosem kellett ilyenekkel szórakoznom.
bmwk1200s: állítólag a 4.2-es ESET termékek nem sikerültek a legjobban, sokkal jobban fogják a gépet fájlműveletek esetén (nem személyes tapasztalat). Első körben én is a fix IP beállítását próbálnám meg (mivel ahogy látom, nincs routered).
-
DeFranco
nagyúr
válasz bmwk1200s #33438 üzenetére
Húzd ki az UTP-t a gépből (már ha nem Wifi-s ). Első körben hálózati parának látszik. Ha routered van, és még nem tetted meg, állíts be fix IP-t. Ha nem segít, akkor amint lehet feladatkezelő, és nézd meg, melyik prcess terheli a gépet. Ha nem látod, akkor eseménynapló, és ott látod, hogy mi fut hosszabb ideig. Egyelőre ennyi.
-
Sas madár
őstag
Feltettem egy mini xp-t és nincs benne lemez kezelő de nem particionáltam csak az első szektort.
Mit ajánlotok mivel érdemes?Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
fsb1000
nagyúr
ÜDV
Egy HDD és ODD mentes gépet szeretnék használni XP-vel.
LAN-ról szeretnék bootolni. (ritkán mert 24 órát menne a gép).
Semmi más funkciója nem lenne, mint netezni róla és távoli asztalként is üzemelne.
A gépen van LAN Boot lehetőség.Van olyan topik ami ezzel a kérdéssel foglalkozik, vagy itt kérdezzek tovább.
-
bmwk1200s
őstag
Értem...és köszönöm!
Igazából nem lenne gond újratenni, csak egy dolog miatt (minden adatom lementem), az iTunes beállításaimat sajnálnám nagyon nagyon. Mindent elölről beállítani... nem beszélve az iPhone backupokról....
A fene vigye, hogy más módja nincs, hogy helyrekapja magát...Semmit sem írok alá!
-
Poo
senior tag
válasz bmwk1200s #33442 üzenetére
Ha winfos instalnála javítást választod telepítés helyett akkor elvileg minden megmarad csak a windows rendszerfájlokat írja újra meg ugye a drivereket kell visszapakolni bár ez nem mérvadó mert jó néhány progi a windowsba is regisztrálja magát és nem biztos h 100%ban menni fog.
-
bmwk1200s
őstag
Ez remek ötlet, ezt ki is próbálom!
Azt nem tudod, tudjátok, hogy az xp telepítőjéről lehet rendszer javítást csinálni? Olyanra gondolok, hogy a telepített programok, adatok, képek, filmek, stb. megmaradnak, de kijavít mindent ami neki nem tetszik....végül is olyan mint egy reinstall, csak attól egyszerűbb és rövidebb ideig tartana....ilyen nincs?Semmit sem írok alá!
-
ro_bert17
őstag
Én kb. egy hónappal ezelőtt jártam hajszál pontosan ugyan ebben a cipőben, mint Te. Volt minden: frissítgetés, takarítás, pucolás, fényesítés... Sajna nálam csak a reinstall oldotta meg. (megjegyzem harmad annyi idő alatt megvoltam vele, mint amennyit szösszögtem előtte, igaz, két floppynyi anyag volt rajta talán, és semmi speckó alkalmazás)
-
Whale
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #33407 üzenetére
Az SP3 nem segített...továbbra is fennáll sajnos a probléma.
A köv hibaüzenetet találtam, miután újraindul a gép:
Hibakód: 1000008e, 1. paraméter: c0000005, 2. paraméter: 804fbe1c, 3. paraméter: a8a30a00, 4. paraméter: 00000000.Előre is köszi a segítséget
-
Poo
senior tag
válasz bmwk1200s #33438 üzenetére
Nézd meg azt h indulásnál valahogyan előkéné intézd hirtelen a feladatkezelőt és a cpu-t mi zabálja meg azt is h csökkentett módban is ezt produkálja-e.eseménynaplóban valami bejegyzés esetleg h mit tud elindítani vagy mivel vannak problémái?
jah meg azt is ki próbálhatod h létrehozol xy felhasználót próbaként h ott is ezt csinálja-e.[ Szerkesztve ]
-
bmwk1200s
őstag
válasz pukkancska #33437 üzenetére
UPC féle kábeles modemes!
Ma sem volt minden ok a modemmel, de majd ha kineteztem magam megpróbálom amit írtál. Köszönöm!Semmit sem írok alá!
-
pukkancska
tag
válasz bmwk1200s #33436 üzenetére
Szia
Nem 100% hogy neked ez a problémád, de nekem ez volt.
Ha van rputered akkor a routered IP címét írd be.
Tehát: Menj a Start/Beállítások/ Hálózati kapcsolatok.
Majd a Helyi kapcsolatra jobb klikk, majd tulajdonságok.
Uhh nem tudom mi annak a neve.
Talán a legutolsó. Valami ip információ vagy valami...
Tehát ha ezt megtaláltad akkor adj manuálisan egy IP címet a hálókártyának. Pl. 192.168.0.1. Majd lépj át az alhálózati maszkba, és ott ki fog osztani egy ip címet.
Ha ez megvan Okézd le és indítcs újra a gépet.
Ha most pillanatok alatt betölt akkor nézd meg, hogy tudsz-e internetezni, és ha igen akkor használd így.
Ha nem akkor töröld ki az előbb módosítottakat, de akkor a probléma sajnos megmarad.Amúgy ADSL interneted van?
-
bmwk1200s
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek.
Az Xp-ém (Professional, Sp3) a betöltő képernyő után, még szépen behozza a bejelentkező képernyőt, majd mikor beírom a jelszavam, legalább 2 percig semmi nem történik, majd jön a tadááááám , és megint egy percig legalább csak az üres hátteret látom, mire bejön a tálca és az asztali ikonok.
Minden félét próbáltam, töredezettség mentesítőt (sajátját és a smart defragot), registry takarítást, msconfigban kilőttem az automatikus indításnál, amit nem akartam, hogy magától induljon....nem értem mi lehet vele...az Eset Smart Security 4.2 nem talált semmit, de ráengedtem az AVG legújabbat is, a szerint is tiszta...
Ötlet, hogy hogyan lehetne a gyorsaságát és a stabilitását visszaállítani
Köszönöm előre is!Semmit sem írok alá!
-
Jarod1
veterán
hibernálás után lockolt xp fogad hogy lehet megcsinálni hogy ne lockoljon le?
-
strebacom
senior tag
Segitséget kérnék...
Adott egy alaplap, azon az int.hálókari, rendszer feltelepít, driverek fel, és az eszközöknél a hálókarinál egy sárga felk.jel....az eszköz nem múxik.....na most ha beteszek egy PCI-os hálókarit, driver fel, akkor annál is ez a jelenség, van. Mi lehet az oka XP-röl van szó, több driverrel is kipróbáltam....de mindig az a q-va sárga felk.jel van ott...
Segitsetek légyszi....Köszi!!!A lap : Gigabyte GA-8IP775G
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz hellboyxtr #33431 üzenetére
Ha nem állítottál be, akkor nyomj simán enter-t. Amúgy a chkdsk-t úgy indítsd el a futó windows alól, hogy /f karaktereket írsz a végére, majd az erre megjelenő kérdésre igen-t nyomsz, aztán újraindítod a gépet.
-
hellboyxtr
csendes tag
Hali! Olyan kérdésem lenne hogy csináltam egy javítást egy Xp-n minden megy rendesen csak van egy diagnosztikai program ami Java alapú és azt írja ki figyelmeztetésül h java mappa nem olvasható vagy sérült.Ehhez plusz még írja h alkalmazzam Chkdsk segéd progit hiba kijavításához.Megpróbáltam ezt javító konzolból megtenni de rendszergazdai jelszót kér hol ott nincs ilyen beállítva.és így nem férek hozzá C meghajtóhoz.
Próbáltam eltávolítania Java-t is de nem sikerült mind cc cleanerrel mind revouninsttal.egyikkel sem sikerült mivel telepíteni akarom az újat és kiírja h már telepítve van
Most ilyenkor mi a teendő: ha valaki tudna valami okosságot írni megköszönném.Üdv Milán!
-
Atapi
senior tag
válasz pufy0129 #33427 üzenetére
az első kérdésed megoldásához szerintem elegendő, ha futtatás --> msconfig boot.ini fülén ellenőrizteted az elérési utakat (persze ugy, hogy nincs bedugva a pendrive). viszont előfordulhat, hogy ez nem segit, mivel ahogy irod, a kártyaolvasódat folyamatosan látja a rendszer, ami bezavarhat. ha ez előfordul, akkor inditasz egy intézőt, beállítod, hogy mutassa a rejtett és védett fájlokat, és megnyitod notepaddal a boot.ini fájlt (ami a gyökérben van). simán kitörlöd azt a sort, ami nem kell, és akkor mentés után már nem is lesz. (persze érdemes csinálni egy biztonsági másolatot szerkesztés előtt a fájlról, amivel vissza lehet állítani az eredeti állapotot, ha valami mégsem jol sülne el).
a kártyaolvasóval szerintem nem fogsz tudni mit csinálni, vannak ilyen eszközök, előfordul. -
RootRulez
félisten
A választómenü akkor jött létre, amikor a Windows XP után a Windows7-et telepítetted. Tehát teljes biztonsággal csak úgy működne ugyanígy, ha újratennéd mindkét rendszert. Először az XP-t (C:\-t formázva) , utána pedig a Win7-et is...
═════════════════════════════════════════
-
pufy0129
csendes tag
Helló!
Lenne egy kérdésem,llehet hogy korábról már elhangzott, el kezdtem olvasni a fórumot, de nagyon sok hozzá szolás érkezett már és nem tudom végig olvasni az összeset, keresésre is nagyon sok olyat dob ki ami nem igazn add választ a kérdésmre, (Lehet rosszul keres)
Szóval a problémám.
Van egy toshiba netbook NB100-as sorozast, ehez adtak egy linux ubuntut. A gépben nincs cd/dvd író olvasó. A linuxot leváltottam XP-re pendriver segitségével az ujra telepítés után két furcsaság történt, az egyik az hogy amikor elindul a gép megkérdezi, hogy a winyóról akarom-e inditani az xp vagy pedig az usb-ről? A bott sorendbe az utolsó az usb az első a HDD. Ezt hogyan tudom megszüntetni?
A másik furcsaság, hogy a memoria kértya olvasót ha nincs benne memoria akor is felismeri mint meghajtót. Ez miért lehet?
előre is köszi a válaszokat4
Üdv:
PAli -
need
addikt
Üdv..
mielött még hülyeséget csinálok és utánna lepödök meg na azt nem akarom kérdezek inkább..
2 partició egyiken windows xp másikon Win 7
értelemszerűen kiválasztó nemü megjelenik döntök melyik indul..Újra kellene rakni a windows-t de nagyon örülnék neki ha megmaradna a választó menü..!
Amúgy megmarad? vagy ha nem akkor mit tegyek hogy megmaradjon??
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
need
addikt
Üdv..
mielött még hülyeséget csinálok és utánna lepödök meg na azt nem akarom kérdezek inkább..
2 partició egyiken windows xp másikon Win 7
értelemszerűen kiválasztó nemü megjelenik döntök melyik indul..Újra kellene rakni a windows-t de nagyon örülnék neki ha megmaradna a választó menü..!
Amúgy megmarad? vagy ha nem akkor mit tegyek hogy megmaradjon??
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
pukkancska
tag
válasz szakalistvan #33420 üzenetére
Szia
Azért látszódnak, mert a mappák tulajdonságaiknál bejelölted a rejtett fájlok megjelenítését.
Így tudod eltüntetni:
Nyiss meg egy mappát (pl. Sajátgép)/ Eszközök/ Mappa beállításai/ Nézet / Rejtett fájlok és mappák: katt az elrejtésbe. -
leyo76
senior tag
válasz szakalistvan #33420 üzenetére
jobb klikk az ikonon, tulajdonságok, általános fül, rejtett attrib...
[ Szerkesztve ]
-
szakalistvan
senior tag
Üdv!
Ezek az ikonok miért látszódnak az Asztalon? Hogy tudom őket eltüntetni?Szerk: az .ini-re és a .db-re gondoltam...
[ Szerkesztve ]
-
Jarod1
veterán
erre valaki tud valami okosságot?
-
Tosee
őstag
válasz BudaiZoli #33413 üzenetére
Üdv!
Router-el megoldható, de nem mindegyikkel! Az adott routernek a QoS-t (Quality of Service) kell támogatnia! Az olcsóbb routerek előfordulhat, hogy csak protokoll szinten tudják szabályozni, IP címenként nem! Tehát ha úgy döntesz, hogy vásárolsz, akkor kicsit járj utána, mielőtt megvennéd! Ajánlanám a Milyen router-t? topicot!
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
tkesy
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #33394 üzenetére
Végül egy XP SP3 és Asus oldaláról letöltött driver megoldotta a gondot, úgyhogy valószínűleg az Asrock oldalán lévő driver volt a hibás...
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
BudaiZoli
tag
Hali,
van olyan program, vagy lehetőség, amivel a netet megosztom úgy, hogy korlátozom azt, hogy melyik gép mennyi kb-ot kapjon? Üdv: Zoli
-
borsodika
őstag
Sziasztok!
Lenne 1 problémám amit egyenlőre nem tudok orvosloni. Én a csoportházirendre gondoltam de nem vagyok benne biztos, hogy ezt azzal kell.
Adott egy pc xp sp3-al. Rajta 2 fiók: 1 xJakab rendszergazda joggal, és a vendég fiók. A vendég fiókot szeretném lekorlátozni úgy, hogy ha pl usb-n keresztül rákötnek valamit a gépre mondjuk 1 flash disket akkor azt ne tudja felismertetni csak úgy ha megadom 1 kis ablakba a rendszergazdai jelszót. Érthetőbben a vendég fiók msn-re, és internetezésre lenne használva de sajnos volt 1 incidens a lakótársal és nem szeretnénk ha valamilyen vírus tönkrevágná a gépet, ezért szeretném ha a vendég fiókból szinte semmi ilyesmit nem lehetne indítani. És még azt, hogy semmilyen jelszólenézővel nelehessen kiolvasni a nagyobb jogosultsággal rendelkező fiókok jelszavait.[ Szerkesztve ]
Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.
-
félisten
válasz safran #33409 üzenetére
Hali!
XP telepítőről indítsd el a telepítést és válaszd a Javítás lehetőséget. Ha szerencséd van, akkor megoldódik a gond, ha nem, akkor teljes újratelepítés.
Fire.
UI: Amúgy ez tényleg NAGY takarításra sikeredett...
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
safran
csendes tag
Hello. Lenne egy óriási problémám. Tegnap "nagytakarítást" tartottam, és valószínűleg valamit letöröltem a gépről. Ahogy bebootol a gép nincs se Start menü, se semmi. Mindent, mielőtt megnyitok kiír egy hibaüzenetet, hogy iertutil.dll hiányzik, megy a 173-es szám hiányzik belőle. Visszaolvastam, egyeseknek orvosolta az, hogy visszatelepítették az IE-t, de nekem nem bírja feltelepíteni sem, mivel azt írja ki, hogy iexplorer.exe nem Win32 fájl. SP3-at sem tudtam feltelpíteni. Mit tegyek?
[ Szerkesztve ]
-
Whale
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #33407 üzenetére
na ezt a SP3-at megpróbálom... hátha segít.
Avast van fenn a gépen asszem, majd meglesem ha hazamentem.
(nem a legjobb tudom, az én gépemen eset van fenn) -
félisten
Hali!
Elsőre frissíteni kellene SP3-ra. Vannak már olyan integrált hálókártyák, amik driverének szüksége van rá. Addig nem érdemes driverekkel foglalkozni, próbáld meg, aztán meglátod...
(Window update-en is megoldható vagy ha megvan külön az SP3 telepítőcsomag, akkor úgy XP SP3 letöltés)Amúgy milyen víruskergető van használva?
Fire.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Whale
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám, vagyis másé, mert másé a gép, de nekem kell megoldani...
Szóval van egy XP SP2-es oprendszer. Ha felcsatlakozok a netre, néhány perc múlva újraindul a gép.
Nekem volt korábban ilyen gondom, akkor kiderült, hogy az integrált hálókari volt szar, vettem bele egy PCI-os LAN kártyát és avval az én gondom megoldódott.
Na most frissítettem az integrált hálókártya driverét (vagy 4 félét kipróbáltam) nem vezetett eredményre. Beleraktam egy PCI-os Lan kártyát azzal is újraindul.
Routeren keresztül is újraindul, közvetlen modemen keresztül is és kétféle szolgáltatónál is kipróbáltam... újraindul.Ha nem csatlakozom a netre teljesen stabil a gép.
Sőt...
Beledugtunk egy USB-s Pannonos Netkártyát, avval minden gond nélkül jó az internet, nem indul újra.
Van valami ötletetek mi lehet ez után a gond, ha az USB-s Netkártyával jó a net...Köszi előre is
-
apollo12
veterán
heló azt szeretném megkérdezni hogy : haveromnak újra raktam a gépet és eredeti vizsgálatot kér hogy tudom kikapcsolni hogy ne kérdezze többé
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Trollok komolyan
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest