-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz kraftxld #37477 üzenetére
Egy linuxot akarok felrakni a barátnő laposára, mert az XP a vírusirtóval és plusz 1-2 rezidens programmal aminek mennie kell nagyon durván megfogja a rendszert. (1,4-es single core amd, 1 GB ram, VIA integrált video - FuSi L7300).
Nem tesztelgetni akarok tehát, hanem egy barebone rendszert netezni, filmezni, és mellé az XP-t ha játszani támad kedve.
@gb4400: szerintem nem keveri meg, de ha mégis, azt csökkentett móddal helyre tudom még rakni
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok! Jelenleg így néz ki egy laptop winchestere:
C: - rendszer, XP
D: - lapozófile
E: - adat, és pár programSzeretnék egy másik oprendszert is feltenni a gépre, de emiatt nem installálnám újra az XP-t, ha nem muszáj. Azt tervezem, hogy az új oprendszernek az E: partícióból csípek le helyet (külön partícióra). Az a gond, hogy ezen az E:-n vannak telepített programok is.
Szerintetek az működhet, hogy lementem egy külső winchesterre az E: tartalmát (sima másolással), majd kettépartícionálom, és az egyik új fél partíciónak ugyan ezt az E: betűjelet adva visszamásolom az adatokat? Fognak így működni a telepített programok?
-
DeFranco
nagyúr
válasz bmwk1200s #33466 üzenetére
Ha telepítő lemezről bootolsz, akkor választhatod a telepítés mellett a javítás opciót is. Nem tudom, hanyadik lépésnél, de kiírja, hogy ha ezt választod, nyomd meg a "J"-t. Lehet hogy így is bukod az installált programok beállításait, szóval ments azért előtte, de jobb mint egy
hátbalövésújratelepítés. -
DeFranco
nagyúr
válasz bmwk1200s #33462 üzenetére
Valami akkor is lehúzza a rendszered. Én a helyedben megpróbálnám kideríteni, hogy melyik process az, hátha valami 3rd party program.
Ha újratelepítesz, akkor meg próbáld meg valahogy exportálni az Itunes beállításaidat, és a helyedben először talán javítást tennék fel.
Egyébként ccleaner megvolt?
-
DeFranco
nagyúr
válasz bmwk1200s #33451 üzenetére
..sszameg a jegesmedve, írtam egy csomót, és elveszett.
1: ipconfig vagy ipconfig /all parancssorból
2: megnézed a DNS szerver IP-jét (kettő van neki, UPC-nél azt hiszem .53 és .54 a vége
3: bemész a routerbe, ha van
4: foglalsz egy fix IP-t a gépednek. Ha a routered IP-je 192.168.1.1 akkor ez legyen 192.168.1.2
5: start/beállítások/hálózati kapcsolatok itt kiválasztod a kapcsolatodat (remélhetőleg csak 1 van)
6: jobb klikk, tulajdonságok, TCP/IP protokoll, tulajdonságok
7: fix IP-t állítasz be:
7/a: IP cím (példa): 192.168.1.2 (mit beállítottál a routerben)
7/b: alhálózati maszk: 255.255.255.0
7/c: elsődleges áltjáró: 192.168.1.1 (a router IP-je)
7/d: beírod a 2. pont 2 DNS-ét alulraÉs kész. Ha nincs router (akkor nincs csoki) akkor nem tudom, hogyan működik, már régen volt
[ Szerkesztve ]
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz bmwk1200s #33438 üzenetére
Húzd ki az UTP-t a gépből (már ha nem Wifi-s ). Első körben hálózati parának látszik. Ha routered van, és még nem tetted meg, állíts be fix IP-t. Ha nem segít, akkor amint lehet feladatkezelő, és nézd meg, melyik prcess terheli a gépet. Ha nem látod, akkor eseménynapló, és ott látod, hogy mi fut hosszabb ideig. Egyelőre ennyi.
-
DeFranco
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
válasz Hasaggymeg #33327 üzenetére
Kösz, délután futtatom.
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
A közelmúltban azt tapasztaltam, hogy időnként felugrik egy MSN messenger szerű ablak, hogy XY bejelentkezett, illetve egyszer az egyik kontakt kezdeményezett is egy beszélgetést. A kontakt valós, a program a barátnőm messenger accountját használja. Úgy néz ki, mint az alap windows messenger, de a tálcán az óra mellett nem látom az ikonját, a folyamatok között pedig nem tudom beazonosítani. (tehát pl. aktívan nem tudnám használni, mert nem is tudom megnyitni az ablakát, csak ha felugró értesítés jön) Szándékosan nem indítottuk el, és egyébként az MSN messenger fent van.
Ez valamilyen ki nem lőtt alap feature lehet, vagy vírusra gyanakodjak (van vírusirtó a gépen).
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Mindenhogy megáll a venti. Akár csökkentett módban, akár live CD-ről indítom a laptopot. És mindig a ugyanott, az asztal megjelenésekor.
Ha belépek a BIOS-ba, vagy indítok pl. egy memtestet (tehát nem megy még egy live "Win" sem) akkor viszont pörög rendületlenül. Úgy látom, hogy talán az érzékelő romlott el, vagy azzal kapcsolatban bolondult meg valami szoftveresen. A speedfan sem lát proci hőmérsékletet, csak a HDD-t jelzi ki, meg valami ACPI-t, ami 0,8 C fokos. Everest csak a HDD-t.
A gond mindenhol ugyanaz, ha win indul, a venti "leszabályoz" és mivel nem érzékeli a meleg helyzetet terheléskor sem (fogtam a bordát, forró volt) nem indítja a ventit, így lefagy a gép. Azt nem tudom, és ebben kérném a guru-k segítségét, hogy lehet-e valamit túrni a windows-ban, hogy vagy rendbe jöjjön, vagy legalább folyamatosan menjen a venti. Különben szervízbe kell vinni, és szerintem ott sem csinálkják meg, vagy csak valami horror összegért. Erre, vagy újra most nagyon nem volna pénz.
Máshol már kérdeztem, de ha valaki tud megbízható pesti laptop szervízt, azért ajánlhatna. -
DeFranco
nagyúr
válasz pukkancska #31794 üzenetére
A venti mindenképp megáll a load screen után. Csökkentett módban is, és live CD-ről bootolva is.
Alaplap dirver újratelepítése megvolt. Eddig nem volt gond, a hiba kb 1 hete jelentkezett.
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
XP alatt egyik napról a másikra a következő hiba lépett fel (semmit nem állítottunk, változtattunk vagy telepítettünk):
A laptop indítása után a ventillátor rendben működik, majd az XP betöltésekor leáll, és nem is indul el újra, hanem mikor a processzor eléri a kritikus hőfokot, lefagy a gép.
Úgy gondolom, mivel az XP indulásakor áll le, azzal kapcsolatos a probléma.Hol találok (ha találok) erre vonatkozó beállítást az XP-ben? Mi lehet a gond?
-
DeFranco
nagyúr
válasz Steelmanus #28606 üzenetére
Külön lett feltéve. Még nem csináltam ilyen integrálást, de ha megérik rá a rendszer, akkor meg akarom csinálni, meg akkor ghostolok is egyet.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Steelmanus #28571 üzenetére
Nos, neked, és mindenkinek köszönöm! Könnyebb lett párszáz megabyte-al a C: . Tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés.
A CCleanert meg külön is köszi!
-
DeFranco
nagyúr
válasz Steelmanus #28571 üzenetére
Köszönöm! Éppen takarítok Mi a helyzet a windows\installer mappával? Az 1 GB. Nem lehetne esetleg azt is törölni
-
DeFranco
nagyúr
válasz Steelmanus #28569 üzenetére
A Software distribution/download mappa 441 MB Köszi! Ez már haladás, a többi ajánlott hely megvolt már.
Már csak még 200-300 mega kellene, ha valakinek van még ötlete a takarításra.
-
DeFranco
nagyúr
válasz sfdrakex #28551 üzenetére
Van egy windows live mappa, abban egy cache, az nagy, de amúgy nem találok semmi extrát. Az mondjuk tény, hogy emésztődik a hely, mert a nero-t leszedve volt pár száz mega, az is eltűnt, de NOD fent van, és nem csinálok kockázatos dolgokat. Nem találok semmi vírusra utalót.
Meg egy windows live contacts, a local settings/applications data-ban. Az is 150 mega.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy kezd teljesen túlméretes lenni a windows mappám. Jelenleg 4,7 GB. Ezt szeretném csökkenteni amennyivel lehet, mert össz-vissz 8 GB a rendszerpartícióm, azt hittem elég lesz, most 200 mb.
Programok csak végszükség esetében mennek erre a partícióra.
temp és windows temp üres. hibernáció kikapcsolva. lapozófile kb 1 GB, 1 GB memória mellett, ezt ha lehet hagynám így. Frissítés uninstall mappák kitörölve egy $hf_mig$ mappát kivéve, ezt nem mertem, mert nem tudom, mire való.
Merre nézzek szét, hol lehet még takarítani? Gondolom kevés ennyi infó, de nem akarom az egész C könyvtárfa tartalmát bemásolni.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz Steelmanus #25261 üzenetére
Hozott anyagból dolgozunk. De az asztali a sajátom, az 4 hónapja lett újrarakva, és eléggé rendben tartom. Leszoktam már az installálás/uninstallálásról. Az összehasonlítás csak azért íródott, hogy legyen valami alap, mert a laptop tényleg tele volt szemetelve előtte, úgy hogy nem viszonyítási alap. Abszolút időben pedig a 60-70 mp szerintem teljesen rendben van, fogalmazzunk úgy, hogy nekem elég.
De mindezek ellenére objektíven nézve teljesen igazad van.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz Sk8erPeter #25248 üzenetére
Egyébként szerintem hasznos ez a barbatrükk (a winchester elejére tenni a lapozófile-t). A változást önmagában nem tudtam lemérni, mert már tele volt szemetelve a gép, de ugyanannyi idő alatt áll készen a rendszer ezen a két gépen:
PC: athlon xp 2000+ 512 MB ram - hagyományos pagefile
Laptop: celeron m 1,4 198 MB ram - elején a pagefilemindkettő 60 sec kereken.
-
-
DeFranco
nagyúr
Wow, köszi, így már frankón működik. Nem gondoltam volna, hogy az egyszerűvel megy, a "nem egyszerűvel" meg nem. Nagyon frankó, köszönöm!
Mai kérdésem (sok vagyok, tudom): a korábban emlegetett külön lapozófile partíciót hogyan lehet elrejteni, hogy ne jelenjen meg? TweakUI-ban próbáltam, úgy, hogy kiszedtem a pipát a megfelelő meghajtó elől, így a sajátgépben már nem jelenik meg, de a total commanderben igen. El lehet valahogy rejteni onnan is?
-
DeFranco
nagyúr
válasz Sk8erPeter #25203 üzenetére
-
DeFranco
nagyúr
Az lehet, hogy egy új XP telepítésnél azért nem indul be az automatikus frissítés, mert ma jött ki egy pár aktuális, és foglalt a szerver?
Kézi vezérlésre van állítva, jelzi, hogy van elérhető, de nem tölti le.
Egyébként erre esetleg valaki?
-
DeFranco
nagyúr
válasz knight009 #25196 üzenetére
@knight009 2. kérdés: [alapelvek] "amit tiltunk" 6. pont. No offense, csak azért írok, hogy ne lepődj meg, ha erre olyan választ kapsz, hogy be lehet fáradni a boltba megvenni az op. rendszert. Azért nézd meg a privátod. Háthta tojt a nyuszi.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Hálózat-kérdés: Két gép van összekötve egy routeren keresztül. Mindkét gépen XP pro van. Egy munkacsoportban van a két gép, de egymás megosztott mappáit csak úgy tudom elérni, ha mindkét gépen jelszó van beállítva, és opcionálisan ugyanaz a felhasználónév is. (Azért opcionálisan, mert ha nem, akkor bekéri a felhasználónév/jelszó párost, de be tudok lépni.) Kérdésem, hogy meg lehet-e oldani, hogy ahhoz, hogy elérje a két gép egymás megosztott dokumentumait ne kelljen "lejelszavazni" a gépeket.
Érdekes: ha A gépen van jelszó, de B gépen nincs, akkor B-gépről név/jelszó megadásával elérem A-t, A-ról viszont B-t sehogy sem.
Remélem érthető voltam.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Sk8erPeter #25157 üzenetére
Ok, nagyon köszönöm a segítséget.
Még egy kérdés: kevés memória van a gépben (laptop, 198 mb) hogyan állítsam be a lapozófile méretét? Tegyem automatikusra, vagy legyen fix? Ha fix, mennyi legyen a minimum/maximum?
-
DeFranco
nagyúr
válasz Sk8erPeter #25155 üzenetére
KÖSZÖNÖM!
Akkor marad így. Ha már témánál vagyunk, megkérdezem. Az nem gond, ha a két partíció különböző, megy minden FAT és NTFS között oda vissza? Mintha valami olyan rémlene, hogy lehet az egyik nem látja a másikat, de ez már régóta fúrja az oldalam...
Re: szerk: még nem állítottam be rá, de ez részletkérdés, ezt rosszul írtam az elején. A helyét megcsináltam, de csak most állítom be (utólag). A folyamat közepén kérdeztem.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok! Baj van. Megcsináltam a lapozófile lemez elejére hozását [link], de valamiért FAT a filerendszer ezen a partíción, míg amúgy NTFS. Nem lesz abból gondom, ha ezt újraformázom mondjuk egy win isnstall CD alól? (XP alól nem engedi, mert "rendszer" partíció - nem ezen van a rendszer, de a lemezkezelőben ez a sötétkék, a másik meg a világoskék)
[link][ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz Steelmanus #24748 üzenetére
Huha...
Nekem egy valami nem kerek. Ha zombihálózat létrehozása a cél, akkor miért vágja tönkre a gépet? Nekem az tűnik logikusnak, hogy vagy zombi, (és akkor irányítgatják, ahogy akarják a delikvenst), vagy rombol, de akkor azt a gépet, amit tönkrevágott, zombihálózat szempontjából elfelejtheti.
Ez a kettő egymásnak ellentmond.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz Sk8erPeter #23984 üzenetére
Na jó... maradjunk annyiban, hogy ezt a vitát ezzel lezártnak tekintem, mindenki leírta az álláspontját, megállapíthatjuk, hogy ez is segglyuk kategória (mindenkinek van, de senkit sem érdekel a másiké), ámen.
A kérdés szakmai részére kaptál választ (nem tőlem). A továbbiakban tőlem várhatsz segítséget, (ezt remélem tőled is) de azt nem tűröm, hogy kiosszanak. A stílusodról személyes véleményem megvan, de ez nem ide tartozik majd az évekkel megtanulod...
Erről ennyit, lépjünk tovább...
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz Sk8erPeter #23926 üzenetére
Na jól van, csüccs le, igyál egy sört, lazíts, és vegyél három nagy levegőt. Aztán szépen higgadj le, nem bánt senki.
Egy információt adtam, hogy így is lehet, ilyen is van, nem kötöttem beléd. A szándék jó volt, arról nem tehetek, hogy ezt te rögtön személyes sértésnek fogod fel. Videó nem kell, el tudom képzelni.
Meg azt is el tudom képzelni, hogy Microsoftéknál abból indulnak ki, hogy az egységsugarú user egyszerű mint a bot, ezért az a legegyszerűbb, ha letölt-frissít-újraindít helyette az operációs rendszer, mert akkor biztos, hogy feltelepülnek a szükséges frissítések. Ha valaki okosabbnak gondolja magát, mint egy ötödikes, akkor majd kikapcsolja, meg beállítja magának, ahogy tudja, de attól MS-éknél a szándék megvolt. (halkan jegyzem meg én is így csinálnám, de hát én nyilván egy sötét gyökér vagyok). De tudod mit, nagyszerű ötlet, a következő MS oprendszer azzal kezdje a telepítést, hogy megkérdezi: "okosabb-e vagy mint egy ötödikes???" és ha user igennel válaszol, akkor mindent kelljen neki állítani manuálisan (opcionálisan előtte ki kell töltenie egy tesztet, hogy tényleg-e okosabb). Védesd le gyorsan, ebből lehetsz milliomos.
Figyellek már régóta, elismerem sok embernek segítesz, de mellette az élő fába is belekötsz, ha kell ha nem, ha csak egy kicsit is más véleményen van mint te. Szerintem erről szokjál le, jobban jársz te is, mi is. Tisztelem a tudásodat, és a segítőkészségedet, de azért van egy határ...
-
DeFranco
nagyúr
válasz Sk8erPeter #23888 üzenetére
Most nem azért, de nálam addig automatikus, hogy szól, ha van frissítés. A letöltésre és a telepítésre én adom a parancsot külön-külön. És ami a lényeg: nem indul újra magától, hanem szépen megvárja, hogy mit nyilatkozok a kérdésről.
-
DeFranco
nagyúr
Nagyon sokáig nem ugattam be a pofátlanul sz* helyesírásért, mert hátha valaki diszgráfiás, nehogy már megbántsam, nem tehet róla. De hogy már a hsz-ek felét értelmezni sem lehet, mert nem veszik a fáradságot arra, hogy legalább ránézzenek mit írtak...
Tudom... nagyképű kocsog vagyok.
-
DeFranco
nagyúr
válasz mAtech #23111 üzenetére
Először nézd meg, hogy a vinyód milyen módban van (PIO, vagy UDMA). Ezt az eszközkezelőben tudod megtenni, az IDE vezérlő tulajdonságain belül, ha jól emlékszem. Az ilyen hirtelen lassulásoknak gyakran az az oka, hogy valamilyen hiba folytán átugrik a rendszervinyó PIO módba.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Sk8erPeter #23121 üzenetére
Nekem úgy van beállítva a firssítés, hogy nem csinál magától semmit, hanem szól ha van valami, és én mondom meg mikor töltse/telepítse. Nekem nem is jön fel ez az ablak soha, hanem leállításkor választhatok (ha szólt, és engedtem egy frissítés letöltését), hogy telepítse és leáll, vagy csak simán leáll.
-
DeFranco
nagyúr
válasz DeFranco #8877 üzenetére
Sziasztok!
[erre] a zagyvaságra nincs senkinek ötlete.
Röviden, remélem most már érthetőbben: ha automata IP cím kérést állítok be (DHCP miatt), a hálózat egyik gépe elveszti a kapcsolatot a routerrel. Valami hülye IP cím, és tartomány látszik, de nem az, aminek kellene.
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy router és két gép. Fix IP beállítással minden megy, ha automatikusra (és a routeren DHCP-re) állítom, akkor az egyik (XP Prof) megy, a másik (XP Home) nem. Elveszti a kapcsolatot a routerrel, nem kap IP-t. Ha rámegyek a tulajdonságokra valami hülye IP és maszk van feltüntetve, az akutálishoz semmi köze.
Mi lehet ennek az oka? Mit kell állítani még?
-
DeFranco
nagyúr
válasz Steelmanus #8839 üzenetére
Csak annyit tennék hozzá, hogy ezzel bizonyos esetekben vigyázni kell.
Arról van szó, hogy az alaplapod nem ismeri automatikusan (vagy nincs beállítva, hogy ismerje) a 48 bites címzést. (ez kell a 127 GB feletti rész használatához). [bővebben]
Ezt az XP felül tudja írni (konkrétan átveszi a teljes lemezkezelést), a lentebb ismertetettek alapján.
Gond akkor lehet ha:
a) valamilyen módon XP-n kívül használod a gépet (ne adj' isten DOS, vagy win2000; linuxnál nem tudom mi van)
b) átrakod a winchestert egy olyan gépbe, ahol ez nincs beállítva
a) és b) esetben is, ha írni próbálsz adatot, akkor a 127 GB feletti rész túlcsordul (ha addig tele van), és kezdi elölről 0-tól. Ott eredetileg a FAT tábla volt, de most már nincs, mert felülírta, így elköszönhetsz az adataidtól.
A particionálás nem segít, fizikailag ugyanaz marad a helyzet.
Erre figyelj, csak óvatosan. Én már egyszer jártam hasonlóan.
-
DeFranco
nagyúr
válasz csakegyreg #8797 üzenetére
[Parvonalról okoskodik]ez nem úgy van, hogy a gépen tárolja a licensz kulcsot? tehát ha átteszed másik gépre a file-t akkor nem megy, mert nincs hozzá letárolva a kulcs a "b" gépen? nekem akkor volt ilyen, amikor sok éve okosan Milleniummal wma-ba grabbeltem audio-t. azóta sem játssza le semmi, mert védve van, a kulcsok meg már az örök bitmezőkön nyugszanak[/Partvonalról okoskodik]
-
DeFranco
nagyúr
várjávárjávárjávárjá! nemúgyvanaz!
A szolgáltatóm a vodafone, nem az UPC. Ott csak érdeklődés képpen jártam.
Amúgy a net megy, nincs vele gond, ami nem az az MSN a https-sel kezdődő oldalak, illetve a gmail imap. Ezek szerintem valahogy összefüggnek, és közös a hiba oka, de nem tudom mi lehet az.
A tűzfalon engedélyezve van pl. az MSN, ssl 2.0 3.0 van, tls 1.0 van, (mármint látok ilyeneket az ie-ben, és be is vannak pipálva) és amúgy minden működött, és egyik napról a másikra meg nem működik.
Nem kizárt, hogy egyszer valahova véletlenül rosszul kattintottam, de nem valószínű.
Egyszer (történetesen az UPC oldalán, de lehetett volna máshol is) azt az üzenetet kaptam, hogy a titkosításom már régi, és ezért nem eged tovább (http-ről egy https lapra).
Így már esetleg valakinek van fogalma arról, amiről nekem nem?
-
DeFranco
nagyúr
válasz Sk8erPeter #8680 üzenetére
Volt már előtte használva? Ha nem, akkor lehet, hogy be van rögzítve a fej. Értsd: egy csavarral hozzá van rögzítve a mozgó rész a fixhez. Amikor zsír új scannert tettünk fel a gépre ott volt ilyen, előtte csak nyekegett a fej, csavar ki, és működött rendesen.
A dll részt én sem értem.
-
DeFranco
nagyúr
Hello!
Pár hete (egyik napról a másikra) nem lép be a gépem az MSN-re, illetve nem nyit meg https oldalakat, és az outlook sem hajlandó kommunikálni a gmail-es accountommal.
Vírusellenőrzés volt. Másik felhasználó készítés volt.
Az ISP-m a csoda-vodafone. Egyedül az UPC "megrendelem" oldala szolgált némi nyommal, mi szerint a titkosításom elavult (vagy ilyesmi), így nem nyitja meg nekem az oldalt.
ssl 2.0 van. ssl 3.0 van. tls 1.0 van. ie6 és FF 2.0 alatt is ugyanezt teszi. Egyik napon még működött minden, nem telepítettem/alakítottam semmi lényegest, utána már semmi.
Mi lehet az oka ennek? Mi a megoldás?
Előre is köszi!
-
DeFranco
nagyúr
válasz Vakegérke #2834 üzenetére
Nagyon köszi a segítséget, de szerencsére már kész van.
Pár kiegészítés csak mindenki okulására:
@Vakegérke: a C: teljesen hulla, zombit se tudok már csinálni belőle ha mégis működne, akkor is D:-ről E:-re átvive az adatokat túlcsordulás lépne fel mert itt az számít (durván), hogy fizikailag mennyi foglalt a teljes lemezterületből tehát itt csaptam volna falhoz a vasat. (természetesen ez csak akkor igaz, ha alapból valamiért nem kezeli a gép vagy a win a 48 bites LBA-t, de nekem nem kezeli)
@mindenki: kipróbáltam nem szükségszerű a formázás a telepítéshez, ha van rajta elég hely felcsúszik, mintha vazelinnel kennéd -
DeFranco
nagyúr
erre most nincs mód. fontos lenne, hogy ma már álljon a rendszer. ha van mód arra, hogy ne formázza a célpartíciót, hanem simán felmenjen rá, úgy hogy az ottaniakat békén hagyja, az is jó. ez az előző tanácsodból számomra nem tűnt ki egyértelműen, csak az, hogy file rendszert nem kötelező váltani
-
DeFranco
nagyúr
Igazából azért akarok a második feléből lecsípni egy részt, amire telepítek, és a fennmaradó részhez nem akarok nyúlni.
Hogy egyértelmű legyen:
az első 80 GB marad ahogy volt, a második 80 GB lesz megosztva ideiglenesen mondjuk 5 és 75 GB-ra. Az 5-re megy a rendszer, így csak 85 GB-ig veszem igénybe a winyót, a többihez nem nyúlok.
Egy gond lehet, mégpedig az, hogy amikor a telepítő szétpartícionálja a második 80-at, akkor nem tudom, hogy túlcsordulhat-e.
Tulajdonképpen bármilyen kókány megoldás jöhet, ami eredményez egy XP-t, meg egy lehetőséget Nero telepítésre, mert utána úgyis kiírom az adatokat, és formázom az egészet. Csak tuti legyen, hogy nem bukok adatot (nem formázza az adatos részt, és nem borul a FAT (vagy NTFS vagy mi a szösz))
[Szerkesztve] -
DeFranco
nagyúr
Sziaszok!
Adott a következő helyzet:
1: rendszerwinyó C: partíció
2: tárolówinyó D: E: partíció (160 GB, 80-80-ra bontva)
C: tönkrement, valahogy rá kellene imádkozni az XP-t a 2: -re, legalább amíg adatot mentek mégpedig a következő korlátozásokkal:
D: tele van adattal, tehát ezt telepítéskor nem kellene legyalulni
kérdés: erre nem emlékszem fejből: amelyik partícióra telepít, azt mindenképpen formázza? ha igen, akkor D:-t kizárjuk
E: teljesen üres - sajnos a gép egyébként nem tudja kezelni a 127 GB feletti részt, ha felette kotorászik, elszáll az egész
kérdés: ha ide telepítem, akkor lecsapnék ideiglenesen egy 3-4 GB-os részt, hogy ne legyen gond a 127GB-os túlcsordulással - ekkor a partícionálás folyamata végidzsesszel a teljes E: partíción, és kinyírja a teljes D: E: FAT tábláját, vagy ez már megoldás?
Másik gép nincs, van egy működőképes winyó, egy állítólag bootolható XP telepítő, meg a nagypara az adatvesztéstől.
Egy ilyen helyzetben mi a helyes eljárás? Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Tomato firmware
- Vigneau interaktív lokálblogja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Milyen egeret válasszak?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Nintendo Switch 2
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Hegesztés topic
- További aktív témák...
- Indiana Jones and the Great Circle kód - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.