- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
tv123
csendes tag
Hali! Ha a Windows nem tudja visszaállítani a rendszert egy korábbi időpontra a rendszervisszaállítás funkcióval akkor van más lehetőség visszaállítani a rendszert arra a pontra?
-
knight009
csendes tag
Hello mindenkinek!
Régebben már kérdeztem a Print Spooler problémáját. Most meg van a megoldás: Szolgáltatások ablak - Printer Spooler - kézi indítás
Ez nekem szerintem tökéletesen működne, de nem találom a Printer Spooler elemet a Szolgáltatásokban.
Nem tudom hol keressem, vagy hol állítsak át valamit.
Válaszotokat várom
Előre is köszönöm -
R
senior tag
a tartalomindexelést érdemes kikapcsolni, hol lehet?
-
Krystal_s
addikt
válasz Steelmanus #25492 üzenetére
köszi, hogy megnézted nekem.
sok embernél okozza ezt a hibát a fórum szerint: Crypt32Event és már írtam itt az Avira topikba is és ott senki nem panaszkodott ilyenre. ezért is furcsa.
a hiba által jelzett fájlt már én is próbáltam külön feltenni, de akkor sem lett jó, ezért gondoltam h az új win frissítést tenném fel.
az én gépemen nem találok authroot.stl-t sem, pedig nálam is be van kapcsolva a Win. komponenseknél a főtanúsítványok frissítése...a másik gépen most kikapcsoltam h ne akarja frissíteni, így nem jelez hibát,de az csak átmeneti megoldás... -
Steelmanus
addikt
válasz Krystal_s #25491 üzenetére
Szerintem ne tedd fel, mert ez az Avira sara tehat nekik kell javitani. en leszedtem a linkelt Avirahoz a cab fajlt ez van benne authroot.stl es alvan irva majus 2.-es idvoel.
Mar csak a helyet kellene megkeresni, lehet hogy van egy regebbi *.stl azt kellene felulirni a frissebbel. Amit adtal linket onnan szedtem le.[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
ismerősöm gépén egy ideje (avira telepítés óta) minden win xp indításnál az eseménynaplóban
crypt32 hibát ír ki:
Nem sikerült kibontani a külső féltől származó legfelső szintű listát
az automatikus frissítési kabinetfájlból:
<http://www.download.windowsupdate.com/msdownload/update/v3/static/trustedr/en/authrootstl.cab>.
Hiba: Az aktuális rendszerórához vagy az aláírt fájl időbélyegzőjéhez viszonyítva a tanúsítvány nincs az érvényességi idején belül.olvastam pár külföldi fórumot,ahol panaszkodtak erre, a lényeg h az avira miatt lassabban lesz aktív a net ,ezért kifut az időből és nem tudja frissíteni azt a cryptet.
most találtam egy új frissítést gondoltam felteszem manuálisan.
Főtanúsítvány-frissítés_2009. május
ez szerintetek szükséges ?nekem angol xp sp3 van,amit rendszeresen frissítek de a KB931125 nincs telepítve...és nem is jelez hibát vagy azt h frissíteni kéne. -
canniball
nagyúr
A finnyás mindenit!
Köszönöm a segítséget!https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Steelmanus
addikt
válasz canniball #25487 üzenetére
Szedd le pl a TaskswitchPowertoySetup.exe-t ez az Alt + Tab-ra mutatja a kepet is a proginak ha valtogatni akarsz tobb program kozott ha megvannak nyitva az Aszralon autan a TweakUI, majd a magyaritas. Utanna akar le is szedheted az elozot. vagy kilovod az Automatikusan indulok kozul igy marad az Alt+Tab-ra az ikonos megjelenites.
Megeloztek kozben.[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
Letöltöttem és telepítettem a Tweak UI-t, majd leszedtem a magyarítást de amikor futtatnám azt mondja először telepítsem valamelyik Powertoyt. Ilyenkor mi a teendő?
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Steelmanus
addikt
válasz Sk8erPeter #25457 üzenetére
Olvastam errol az elotoltesrol itt azert erdekes mert en nem igy tudtam olvasd el esetleg erdekelhet.
-
PazsitZ
addikt
válasz petersonal #25479 üzenetére
XP prof.: Kellékek/rendszereszközök/biztonsági másolat
[ Szerkesztve ]
- http://pazsitz.hu -
-
lúzer
veterán
-
petersonal
tag
Hali!
A winxp alatt hol van a biztonsági mentés funkció? A vistába beirod a keresőbe rögtön kidobja végig néztem a kontroll panelt nem sok sikerrel. Külön progi kellene hozzá? -
ArchElf
addikt
Az Outlook 2003 az outlook address cache-t a következő fájlban tárolja:
C:\Documents and Settings\username\Application Data\Microsoft\Outlook\<profile_name>.NK2
Ha törölni szeretnéd a cache-t ezt kell elintézned.
AE
[ Szerkesztve ]
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
Sztlaci
aktív tag
Köszi az infót.
Frissítés után Én nem tapasztaltam még hogy bármit is ellenőrizne, de mióta ismerem és manuálisan indítom kb. 25-35 percig ellenőrzi a gépet, (persze az idő, állomány és gépfüggő).
Mióta XP-t használok soha nem jelzett semmit, ezért is gyanús, hogy háttér folyamatként folyamatosan figyelne. Na meg a feladatkezelőben is csak akkor látszik, hogy fut,ha manuálisan indítom.Majd a legközelebbi WIN frissítéskor ráfigyelek, hogy akkor esetleg futtatja-e automatikusan.[ Szerkesztve ]
Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD
-
Andie
őstag
válasz Steelmanus #25473 üzenetére
Ezt speciel a Microsoft Outlook 2003 produkálta.
A váratlan hiba az volt, hogy fogtam, töröltem a PST file-omat, mert már 200 megát fogyasztott az outlook. Most üres lappal indultam, de valahonnan még mindig emléxik az email cimekre (névjegyzék üres). Igy aztán mikor beirtam a "Kollegák" csoportot cimzettnek, felismert, kivastagitotta, de küldéskor ezzel a hibával elszállt. Mikor rákattintottam a "kollegák" feliratra a cimzett sorban, akkor kiirta, hogy a bejegyzés nem található.
Dehát a cache-ben bennevan, felismeri, ha elkezdem irni, hogy "koll..", de már a tartalmára nem emléxik.Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
Andie
őstag
Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
Lenry
félisten
válasz Steelmanus #25468 üzenetére
hasonló problémám volt / van nekem is, akkor ezt a választ kaptam
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy néhány percenként lefagy a gépem, kb. 4-5 másodpercig nem tudok semmit csinálni, közben seekel a vinyó, majd minden tökéletesen működik tovább?
Ezt tapasztaltam netezés és videónézés közben is...Van esetleg valami ötletetek?
Üdv:
Mauzes -
Steelmanus
addikt
válasz Steelmanus #25467 üzenetére
Valasz magamnak elnezest, szoval a vincsit latja csak a SMART ertekeket es az vincsi allapotat nem tudja kiolvasni ez zavar sem a HDTune sem a HD Sentinel. Nos utanna neztem ha atallitom Nativ IDE-re akkor nincs baj remekul mukodnek a progik, am AHCI modban a HD Sentinel valami olyasmit ir ki hogy a meghato driver miatt nem olvashato az informacio Gondolom az AMD-fele AHCI drivert nem ismeri. Attol fuggetlenul mukodik a rendszer hibajelzes nincs csak idegesit.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz Sztlaci #25464 üzenetére
Az az értelme (bár ezt nem tudom, miért nem mondta el az informatikus illető), hogy minden ilyen letöltéskor le is fut az ellenőrzés (bár ez gondolom, a topictárs által linkelt cikkben is benne van; most nem olvasom végig, és csak azért írom ezt a hozzászólást, hogy te se tedd, ha csak emiatt írtál ). A logfile-ban meg is nézheted az eredményét (keress rá a windows könyvtárban: mrt.log, ha jól emlékszem, a debug alatt lesz).
The only real valuable thing is intuition.
-
Steelmanus
addikt
válasz Sztlaci #25464 üzenetére
Itt talan talalsz kinyerheto infot, de lehet virus is mert ha rakeresel az MRT.EXE-re akkor lathatod hogy van ilyen nevu virus is.
Azt tudod hogy mikor telepitetted fel ha Te tetted fel vagy valamilyen mas modon kerult fel? -
Sztlaci
aktív tag
válasz Steelmanus #25463 üzenetére
mrt.exe futtatása parancssorból és akkor indul el a kereső, amit még konfigurálni is kell. Ezt még egy Win leírásban sem olvastam, egy informatikus mutatta meg. Így nem sok értelme van, kb. annyi, mint vírusadatbázisokat töltögetni nem létező víruskeresőhöz.
Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD
-
Steelmanus
addikt
-
Sztlaci
aktív tag
Hali!
Megtudná valaki mondani, hogy az XP frissítésnek, konkrétan a káros szoftver eltávolítások töltögetésének mi az értelme?
Mert a Win f-ban sikerült úgy elrejteni, hogy csak most 6 év után találkoztam vele, hogy egyáltalán ezt hogy is kell használni.
Biztos Én vagyok a tájékozatlan, de így mi értelme van teletöltögetni a winyót?
Ki tudja még, hogy kell ezt a keresést elindítani?Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD
-
brd
nagyúr
válasz Sk8erPeter #25459 üzenetére
2. Érdekes kérdés, bár többször találkoztam már sérült profilú géppel, de ott mindig megvolt az asztal tartalma, és biztosan feltűnt volna, ha nincs meg, mert a firefox alapértelmezett letöltési könyvtára ugye az asztal, a kedves júzerek meg mindig otthagyják a cuccokat. Esetleg nem olyasmi volt, hogy nem volt hozzá jog, vagy saját használatúvá lett téve a profil?
-
Sk8erPeter
nagyúr
1. Értem, köszönöm, kimerítő volt a válasz.
2. Azt értem, hogy új profilt hoz létre, és az is oké, hogy nem másolja át az Asztal tartalmát, de azt nem értem, hogy ez önmagában miért jelent gondot, miért tűnik el a HDD-ről "logikailag" is az Asztal korábbi tartalma - fizikailag nyilván ott van, de sokszor GetDataBack-kel sem lehet visszahozni az ilyen módon eltűnt állományokat, és ez nekem rejtélyes.
Az ott tárolt doksik és parancsikonok mondjuk itt voltak az első, azóta meghibásodott profilnál:
c:\Documents and Settings\<akárkijúzer>\Desktop\akkor ez miért nem érhető el mondjuk az akárkijúzer2 profilból? Ugyanez a könyvtár, csak saját tulajdonba vétellel böngésszük mondjuk. De egyszerűen nem látszik (vagy csak az ottani fájlok nem látszanak) egy ilyen registry-sérülés után.
3. Gondolhatod, hogy már keresgéltem Google barátom segítségével... De akkor lehet, hogy tényleg nem érdemes szarakodni ezzel az ellenőrzős dologgal.
Azt már viszont megtettem, hogy Eszközkezelőben letiltottam a floppy-meghajtót és a párhuzamos (LPT) portot. A soros portot nem is találtam meg itt, úgyhogy azt nem kellett letiltani.
A BIOS-ban is letiltottam ezeket... de itt azért tiltottam le, hogy még csak meg se próbálja betölteni.
Majd még körülnézek, mit tudnék letiltogatni, mert már rögeszmémmé vált a bootidő csökkentése...A késleltetésre találtam egy ilyen programot: Startup Delayer
Arra még nem gondoltam, amit írtál, hogy érdemes lenne késleltetni egyes programok beindulását.Köszi a válaszokat!
Sk8erPeter
-
brd
nagyúr
Akkor úgy lehetne továbblépni, hogy visszagondolsz rá, milyen művelet (pl. valami frissítés, vagy program telepítése) után kezdte el ezt a hibát csinálni, leírni ide azt, hogy pontosan mikor írja ki ezt a hibát, hátha más már találkozott ugyanezzel (írnám, hogy keress rá egy internetes keresővel, de angoltudás nélkül szegényes lesz a értelmezhető találatok listája), és tudja a megoldást is rögtön. Esetleg a windows eseménynaplóját meg lehetne nézni, hátha van a hiba időpontja körül valami gyanús hibabejegyzés.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Steelmanus #25455 üzenetére
"Itt talalsz egy progit"
Hol?"az en gepem munkaallomas"
Ezt hogy érted, ez miért jelent különbséget?Sk8erPeter
-
brd
nagyúr
válasz Sk8erPeter #25427 üzenetére
1. Pl. egy hibás blokkos HDD-ről akarsz lemásolni valamit. Ilyenkor kifejezetten káros is lehet, ha a chkdsk javítani akar valamit, mert előfordulhat, hogy pont annak a file-nak darálja le a filerendszerbejegyzését, amire szükséged lenne, és a "javítás" nélkül még valahogyan be lehetne szenvedni a tartalmát.
2. Azért tűnik el, mert ilyenkor a windows létrehoz egy új profilt, amit be is tud tölteni (ehhez esetleg felhasználja a régiből még beolvasható cuccokat is, bár szerintem simán az alapértelmezett profilból csinál egy újat). Ám az asztal tartalmát nem másolja át, így az az asztal nem az az asztal lesz (más könyvtárra mutat, merthogy az asztal is egy sima könyvtár a filerendszerben). Akármitől történhet ilyen, mondjuk éppen hibázik a RAM, a profil (vagy a registry) mentése közben, vagy megjelenik egy javíthatatlan hibás blokk a HDD-n, ami az ntuser.dat file egy részét tartalmazza.
3. Passz. Google a barátod. De nem hiszem, hogy ez sokat segítene a bootolási időn, csodálkoznék, ha 2 másodpercnél többet adna hozzá. Sokkal inkább az nyújtja el a boot-ot, ha olyan eszközök driverei (vagy pl. korábbi, nem megfelelően eltávolított vírusölők, tűzfalak filterei, ill. kernelközeli programjai) próbálnak indulni, amelyek már nincsenek fizikailag a gépben, vagy olyan szolgáltatások (esetleg programok), indulnak, amelyre nincs szükség, vagy ezekből túl sok van, és egyszerre húzzák meg a HDD-t, pl. ha mondjuk 15-nél több cucc' van az automatikus indításban, érdemes lehet valami programmal elnyújtani az indulásukat (2-3 program után várjon 1-2 másodpercet, a következő indításáig), hogy ne egyszerre kezdjék darálni a HDD-t. További gyorsulást jelenthet, ha töredezettségmentesítve van folyamatosan a rendszerpartíció, ill. az a HDD elején foglal helyet (SSD-nél ez utóbbi tökmindegy nyilván), és lehetőleg minél kisebb (XP-nek mondjuk 10 GB bőven elég, még egy Office is elfér mellé, persze pl. a játékok már nem).The only real valuable thing is intuition.
-
Steelmanus
addikt
válasz Sk8erPeter #25451 üzenetére
Itt talalsz egy progit amivel lehet kivulrol is allitgatni az elotoltest, jelenleg nalam 0 van, ez meg nincs az MZ felteve marcsak haromszor fut a csik, de ne feledd az en gepem munkaallomas.
-
Steelmanus
addikt
Szoval nem a kulcsot toroltem hanem csak az erteket, ezutan lefutttam egy chk-t a C-re tudod akkor kiirja hogy majd ujraindulas utan csinalja meg, es megcsinalta. Siman lefutott az ellenorzes, nem talalt hibat, ujra inditotta a rendszert es kesz.
-
Steelmanus
addikt
Na a kulcsot nem toroltem csak kivettem az erteket autocheck autochk * igy nincs hiba jelzes viszont nem lattam gyorsulast
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
Elnezest kerek kisse figyelmetlen voltam, szoval valoban ezt nem szabad modositani, mert hibajelzest kapsz, en mar kiprobaltam regebben ezert tudom. Most nemreg visszatettem az alap mentesemet es hiaba vettem ki a Nerobol a Secure-t engedelyezo pipakat megint villog a kijelzo, tehat nem a Nero a hibas. Teszem fel az MZ-t mert ugye az alapot nem bizgeraljuk azert alap most megy a tweak-les
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Steelmanus #25450 üzenetére
Most arra célzol, hogy ezt a kulcsot kéne KITÖRÖLNI, ha azt szeretném, hogy ne ellenőrizzen bootoláskor?
Csak mert az amúgy sem tűnik túl egészséges megoldásnak. Miből gondolod, hogy ez felelős a csatlakozóportok bootoláskori ellenőrzéséért?
Nézd meg azt, amit idéztem a korábbi hsz.-emben, pont erről a kulcsról van szó többek közt (hsz. vége): [link] (innen az eredeti: [link])
És hát ebből nem arra a következtetésre jutottam, hogy ez lenne, amit keresek...Sk8erPeter
-
Steelmanus
addikt
-
fenyoman
csendes tag
Sziasztok! Egy kérdésem volna!Természetes jelenség-e,hogy ha pl.Dvd lemezről másolok egy filmet fel a gépre,akkor 3600kbytes/s-al kezdi el a másolást és szép lassan növekszik kb.16-18000kbytes/s-ra.Valószínűleg még menne feljebb,de általában ekkorra már végez a másolással.
Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít!
-
Steelmanus
addikt
Most mar csak az volna jo ha tudnad hogy Rev.1-es vagy Rev.2-es mert en leszedtem a ket AHCI drivert de nem egyformak, meg meretukben sem. Ez/ek egy exe fajlok itt pl a Rev.1 se motherboard_driver_sata_amd_bootdisk_m7x_xp.exe ezt futtava vagy rairod egy floppyra, vagy kicsomagolod egy mappaba de arra vigyazz hogy ami mappaba teszed oda csomagolja ki is, ha ugy kered es nem floppira. Az igy kapott fajlokat mar az Nlite felismeri es TEXT modban bele is integralja az XP-be de ird ra hogy Giga XP marmint a lemezre ha kesz leszel mert nekem van vagy 6 db kulonbozo AHCI driveros XP-m.
Tenyleg nem kaptal driverlemezt a laphoz nalam itt talalhato F:\Chipset\7-Ser\XP\SBDrv\RAID7xx\x86\[ Szerkesztve ]
-
-
akaido
addikt
[Innen indulva]
[Töltsd le a 1.12-est]szerki: bocs lehet ez mégsem jó, ahogy visszaolvastam, hiszen Neked megvan aprogi de mégsem műxik.
[ Szerkesztve ]
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
sz.j
nagyúr
Letőltöttem a javasolt progit, majd a régi HP Photosmart Essential törlése után telepítettem az általad javasolt Microsoft Virsual C ++ .... -t, majd újra raktam a v1.12-es HP Photosmart-ot, de így sem működik.
Esetleg más ötlet nincs?
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
dunc
nagyúr
válasz Steelmanus #25440 üzenetére
Köszi GA-MA770-UD3 ez az alaplapom mit kell leszednem pontosan? Az n-lite-t ismerem,csak nem tudom pontosan mit integráljak bele.
-
Steelmanus
addikt
Itt az en esetem, nekem AMD 780-as chipset van a lapomon es szerintem ennel a chipsetnel
nem lehet utolag modositani, az Intel chipset-nel lehet hogy mukodik a dolog de pl a Lacy.hu-n levo bejegyzes pedig nincs is az AMD-es konfigban, es ha jol olvastam mind Intel chipszethez van ajanlva. Amikor a BIOS-ban AHCI-re allitod akkor nezd meg az elsodleges lemez mar SCSI Western xxx -re van allitva -nalam - es csak akkor indul el a XP telepitolemez ha mar belelevan integralva az AHCI driver. Radasul a DVD irom is SATA-s.
Miert nem megy el a lapod oldalara - ha megirtad volna a tipusat jo lett volna - es szeded le a AHCI drivert, szerintem mindkeppen kellesz csinalnod egy Giga-s AHCI vel integralt XP-t. -
Sk8erPeter
nagyúr
Nem próbáltam, de jónak tűnik: [HOWTO: enable AHCI mode after installing Windows]
Hátha találsz benne használhatót: [link]Ez mondjuk asszem Vistához van, XP alatt nem tudom, működik-e. (nem néztem utána)
SATA üzemmód váltás AHCI-ra újratelepítés nélkülSk8erPeter
-
HellGreg
őstag
válasz Sk8erPeter #25437 üzenetére
Köszönöm!
-
HellGreg
őstag
Tudom, hogy nem jó helyen kérdezem, de hogy lehet total commanderben megjeleníteni a rejtett fájlokat? Lehet egyáltalán?
Köszi!
-
dunc
nagyúr
Sziasztok van nekem egy Gigabyte alaplapom 770 chipset van rajt.Adott egy xp telepitő sp3 -al az a gondom ha telepiteni akarom az XP-t akkor nem látja a merevlemezt amenyiben ahci modba van a biosba,ezt a telepitőt használtam már ahci modba állitot gépeken,de gondolom a mostani alaplapomon más AHCI vezérlő van,mi a megoldás,hogy ahci modban használhasam az xp-m,újrarakni nem szeretném,ezért kéne valami oprendszer alatt végrehajthaó beállitás.
-
Steelmanus
addikt
Akkor ezt en is felreertettem, koszi hogy helyesbitettel akkor ehhez nem nyulunk. Nagyon komoly tweak progiknal van lehetoseg arra hogy a minden indulaskor ellenorizza a lemezt kilehet kapcsolni, mert kiprobaltam olyat is, am az XP amikor toltotte az indikator csikot egyszercsak egy kep kepernyon megjelent egy hibajelzes hogy nem tudja futtatni az ellenorzest majd tovabb lepve betoltotte az XP-t. Szoval van egy ellenorzes minden inditaskor amikor nezi a fajlrendszer csak mar nem emlekszem hogy melyik tweak progival sikerult ezt elerni de alig tudtam visszaallitani. A lenyed az esetubkben nem ez de ezekszerint nem bantjuk.
-
Khelben
nagyúr
válasz Sk8erPeter #25431 üzenetére
tehát nem jó a standby/hibernálás?
-
Khelben
nagyúr
-
Khelben
nagyúr
Viszont ez az ellenőrzés értelemszerűen lassíthat is a bootidőn, van lehetőség valahol kikapcsolni ezt a funkciót?
Én standby-ba szoktam rakni, onnan 2 másodperc neki bekapcsolódni. Ha meg áram nélkül kell, akkor hibernálás, onnan is gyorsabban visszajön, mint sima boot-tal.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Na, köszi a választ!
1.) Ezek szerint félreértettem a szerepét ennek a kulcsnak, azt hittem, hogy MINDEN esetben lejátszódik egy nagyon rövid lemezellenőrzés, ezen kissé meg is lepődtem, de akkor már meg vagyok nyugodva.
Milyen esetben fordulhat elő az, hogy nem fájlrendszersérülés történik, de mégis "annak látszik", és ez még gondot is okozhat? Ilyenkor mi történhet? Úgy próbál javítást eszközölni a chkdsk, hogy az csak ront a helyzeten?2.) Ezzel kapcsolatban jutott eszembe, hogy haveromnál volt egyszer egy olyan para, hogy sajnos kissé meggondolatlanul az Asztalra pakolta igen fontos cuccait, és persze pont ilyenkor történik valami registry-sérülés, aminek az okára a mai napig nem jöttem rá, erről kérdezősködtem is a HDD topicban: [link] (itt leírom a hibaüzenetet is, sajnos én mondjuk csak távolról hallottam az eseményekről, nem láttam személyesen)
Miért van az, hogy az Asztalon tárolt cuccok egy esetleges fájlrendszer- vagy registry-sérüléskor eltűnnek? Általános szokás, hogy az Asztalon csak parancsikonokat tárolunk, de semmi fontos mappa nem kerül oda (csak sajnos ezt sokan nem így csinálják), de az okát még mindig nem tudom.
És mitől következhet be egy ilyen reg-sérülés?Még egy utsó kérdés, aztán békénhagylak
3.) Állítólag az XP minden bootoláskor elvégez egy ellenőrzést, hogy az egyes csatlakozóportokra nem került-e új eszköz (pl. vinyó, DVD-író, stb.), és ha a válasz igen, akkor ugye megpróbálja telepíteni a hozzá szükséges drivereket, stb.
Viszont ez az ellenőrzés értelemszerűen lassíthat is a bootidőn, van lehetőség valahol kikapcsolni ezt a funkciót?
Nem sűrűn cserélgetek hardverelemeket a gépemben, ha mégis, akkor legfeljebb devmgmt.msc.Előre is köszi a válaszokat (és bocs a sok kérdésért, most már befogom a pofám )!
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
brd
nagyúr
Faszom, lejárt a mod.
Nem tudom, ő miért nem ajánlja, én azért nem ajánlanám, mert bizonyos esetekben kifejezetten NEM jó, ha elindul a chkdsk, és így nem tudnád átugorni az indítását. Mondjuk javítani akar valamit, ami nem filerendszersérülés, de annak látszódik...The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
válasz Sk8erPeter #25422 üzenetére
Arra jó, hogyha valamiért chkdsk-t kell indítani (sérültnek találja valamelyik filerendszert, vagy új HDD-t teszel a gépbe) a gép indulásakor, akkor hány másodpercig látszódjon a chkdsk indítása előtt az az üzenet, hogy egy billentyűlenyomással átugorhatod a chkdsk indítását. Alapesetben 10 másodperc ez az idő (ha nincs kulcs). A félreértések elkerülése végett megjegyzem, hogy ha a chkdsk-et éppen amúgy sem kell elindítani, akkor semmit nem gyorsít a bejegyzés átállítása.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Steelmanus #25423 üzenetére
Tudtommal sorrendben végzi el a műveleteket, nem párhuzamosan: kernel, driverek betöltése, aztán chkdsk (ezek szerint), utána programok betöltése - de cáfolj meg, ha nem így van. És szerintem az felesleges, hogy a chkdsk minden egyes betöltődéskor ellenőrizzen - csak lassít a bootidőn. Ha alapesetben 10 másodperc, akkor az nagyon sok.
Többször is hivatkoztál már arra, hogy "a bootolast nagyon gyorsra allitod" - de én nem tudok ilyen beállítási lehetőségről... Csak összetett folyamatokról, amik eredményeképp a bootidő gyorsul. De ha tudsz valamit, ne tartsd magadban.
Az, hogy a Start gomb eltűnik, szerintem azért van, mert újabb és újabb progik töltődnek be, ami miatt azok kapnak prioritást - tehát ebből ilyen jellegű konzekvenciákat nem tudnék levonni.
Amúgy miért nem ajánlod, hogy 0-ra tegyem az idejét az AutoChkTimeOut-nak?Sk8erPeter
-
Steelmanus
addikt
válasz Sk8erPeter #25422 üzenetére
Igen az XP-ben van egy ilyen opcio hogy logikai hibat keres minden bootolaskor. Azert szeretnek valamit megjegyezni, hiaba a rovid bootido annak ara van mert a programok lassabban toltodnek be, vagyis azokon nem tudsz gyorsitani, tehat hiba kapod meg az Asztalt gyorsan a progik a hatterben toltodnek ezt ugy lehet a legjobban latni hogy a bootolast nagyon gyorsra allitod es amikor megkapod az Asztalt inditsd el a Start gombot, de ne csinalj semmit, csak allj rajta, egy idomulva elveszi a Start gombra kinyilo menut es ujra indithatod a Startot, Probald ki.
Igen azt az idot allithatod vele amit elvegez az XP logikai hibara kereseskor, ha bekpacsolod
es nullan hagyod akkor ezt kapod. Azert en nem ajanlom 0-ra tenni, szerintem[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Mire való a "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\AutoChkTimeOut" kulcs (az AutoChkTimeOut kulcs duplaszó típusú bejegyzés), amely alapesetben nem jelenik meg a registry-ben?
Annyit találtam róla, hogy ha 3-ra állítom az értékét, akkor "Modifying the Disk Check Autochk.exe Time-out (Scandisk Delay) Value from 10 seconds to 3 Seconds" ([link]), illetve hogy "Shorten the CHKDSK pause" ([link]), de ezenkívül mi a gyakorlati jelentősége?
Alapesetben nincs bent ez a kulcs, ilyenkor minden bootoláskor elvégez egy rövid chkdsk-et a háttérben?Azért is érdekelne, mert ha ezzel jelentős bootidő-csökkenést lehet elérni, akkor beállítom.
Ez az a kulcs, ami ahhoz kötődik, amiről itt írtam, MZ Ultimate Tweaker-ben "Reduce Check Disk Time To" bejegyzés.Help please!
"How Does Autochk Get ExecutedAutochk runs in between the time that NT's boot and system start drivers are loaded, and when paging is turned on. At this point in the boot sequence Session Manager (smss.exe) is getting NT's user-mode environment off-the-ground and no other programs are active. The HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Session Manager\BootExecute value, a MULTI_SZ, contains the names and arguments of programs that are executed by Session Manager, and is where Autochk is specified. Here is what you'll typically find if you look at this value, where "Autochk" is passed "*" as an argument:
Autocheck Autochk *
Session Manager looks in the <winnt>\system32 directory for the executables listed in this value. When Autochk runs there are no files open so Autochk can open any volume in raw-mode, including the boot drive, and manipulate its on-disk data structures. This wouldn't be possible at any later point."
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Steelmanus #25417 üzenetére
Most ezt a "NoAutoRebootWithLoggedOnUsers" állítgatást nem értem, mert most néztem, hogy ha bepipálom a "Stop the System Automatically Rebooting After Windows Updates" bejegyzést, akkor a "NoAutoRebootWithLoggedOnUsers" értéke 0-ra (!) változik, és nem 1-re.
Nem az lenne a logikus, hogy mivel épp azt szeretném, hogy "NoAutoReboot" legyen, ezért annak az értékét 1-re állítom?
Ez viszont a pipa beírásakor 0-ra állítja...Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Mauzes #25415 üzenetére
Ja igen, a korábbiakhoz még hozzátenném, hogy ezt a procedúrát CSÖKKENTETT MÓDBAN csináld végig, úgy még van is minimális esélyed a sikerre.
Sk8erPeter
-
Steelmanus
addikt
válasz Sk8erPeter #25416 üzenetére
A lenyeget en hule pont nem irtam, mivel kulon process-en futnak nem tudjak magukkal rantani a masikat.
-
Steelmanus
addikt
En ugy gondolom hogy a hibat ott kovetted el hogy ha jol emlekszem beleintegraltad a telepito lemezbe. Igy fontos fajlokat felulir es azert nem lehet leszedni mert azokat a rendszer is hasznalja. Ha csak kulon telepited fel akkor keszul egy mentes a modositott fajlokrol csak most nem jut eszembe hogy hol van, de akkor konnyebben leszedheto mert az esetleges modositott fajlokat visszatudja irni, vagy nem, ebben nem vagyok biztos de ha az IE7-re telepited az IE8-at az biztos hogy visszaallitja a 7-et. Erre gondoltam a WMP eseten is. Viszont ha beleintegraltad nincs mihez viszonyitva leszednie mert az alap WMP 9-et mar felulirta, igy nem tud mit visszatenni. Talan az lehetne a megoldas hogy leszedel minden frissitest igen az osszeset erre ott van amit Sk8erPeter javasolt a CCleaner abban pedig a Javitas elltavolitok errol Ő mar irt nemolyan regen egy hsz-t de a lenyeg még az hogy a Windwows mappabol is torolni kell $hf_mig$ mappat, mert az tartalmazza azokat a fajlleirasokat amiket mar leszedtel, igy ujra lefogja szedni a frissiteseket. elotte probald feltenni az amelyiket szeretnel, de sajnos nem sok eselyt latok ra, mert a W11 fajl verzioszamai magasabbak ezert nem engedi a telepitest. Amugy nem tudom hogy hasznalod -e a WMP11-et egyszeruen tiltsd le csinalok egy kepet. En is a KMPlayer- hasznalom.
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz Sk8erPeter #25413 üzenetére
Na akkor en pedig leszedem a Regmon-ot.
Launch Folder Windows in a Separate Process
Launch Windows Desktop in a Separate Process
Launch Browser Windows in a Separate Process
Ezeknek az a haszna hogy kulon process-kent futnak annak idejen en is osszegyujtogettem minden reg fajlt es leirtam hogy mire valo. Ime:
Elszallo bongeszo
Ha az Internet Explorerunk latszolag minden ok nelkul rendszeresen kiakad, probaljuk ki a kovetkezo megoldast: inditsuk el a rendszerleiroadatbazis- szerkesztot, menjunk a HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer mappaba, majd hozzunk letre benne egy BrowseNewProcess nevu uj karaktersort, amelynek az erteke „yes”. Az Internet Explorer futasa ebben az esetben tobb memoriat fog lekotni, de stabilabba valik -
Sk8erPeter
nagyúr
Ez érdekes, tényleg az anyját már neki, hogy ilyen erőszakos
És úgy csináltad, hogy előtte letöröltél mindenféle hotfixet, ami a Media Playerhez kötődik?
És azzal az uninstall fájllal próbálkoztál, amit írtam?
Esetleg az újratelepítés után még megpróbálhatnád, hátha akkor már látja a Revo Uninstaller. Ez gyökerestül igyekszik kitépni a programokat a registry-ből is
Aztán még esetleg tolhatnál regtisztítást CCleanerrel is.Ha ezután is újraindul, és továbbra is ott van a 11-es, akkor csak egy megoldás lehet:
Ctrl+Alt+cipőtalp.Sk8erPeter
-
Mauzes
addikt
válasz Sk8erPeter #25404 üzenetére
Igen, ez jó ötletnek tűnt, és odáig tényleg működik, hogy az újratelepítés után működik a parancs, le is szed egy csomó mindent, majd újraindít, de aztán is van WMP11. És ezután már megint csak a hibaüzenetet adja a parancs újbóli futtatására...
Amúgy a VLC helyett nekem a KMPlayer a kedvencem, de szeretem, ha több lejátszó is van a gépemen, amiket már megszoktam.Steelmanus: Most nem teljesen értem, azt mondod, hogy próbáljak meg leszedni minden olyan komponenst, ami elvileg a WMP11-hez tartozik? Tehát az SDK-t, a Format cuccot meg a frissítéseket? Egyébként elkezdtem, csak írt egy hosszú listát, hogy ilyen meg olyan programok futtatása során problémák léphetnek majd fel, ha folytatom. És sok programot említett...
Amúgy rád egyáltalán nem voltam mérges, csak előtted írt valaki egy teljesen haszontalan, pusztán okoskodó választ. Igazából a leginkább az idegesít, hogy a Microsoft mégis hogyan gondolja, hogy a frissítéseinek törlését ennyire nem akarja engedni. És azért hadd használjon már az ember 10-es lejátszót a 11-es helyett... -
tts
addikt
válasz Sk8erPeter #25409 üzenetére
köszönöm szépen, ez volt a megoldás
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Steelmanus #25410 üzenetére
Eddig nem rossz a progi, nem tudtam, hol kell állítani a Windows frissítés utáni újraindulós mániáját a registry-ben, ami miatt korábban pampogtam, de így, az Mz Ultimate Tweaker-t működtetve és a változásokat a RegMon-nal figyelve jöttem rá, hogy a kulcs itt található:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\AU
Ezen belül NoAutoRebootWithLoggedOnUsersSzóval így a RegMon-nal együtt érdekes tud lenni.
Még arra nem jöttem rá, hogy ezeknek van-e gyakorlati haszna:
Launch Folder Windows in a Separate Process
Launch Windows Desktop in a Separate Process
Launch Browser Windows in a Separate ProcessMég egy kérdés:
van itt egy olyan pont, hogy "Reduce Check Disk Time To", és itt lehet állítani különböző értékeket.
Ez nem lehet, hogy azt akadályozza meg esetleg, hogy minden alkalommal ellenőrizze, hogy az egyes csatlakozókra nem került-e új eszköz?
Mert ha igen, akkor ennek kilövésével szerintem jelentősen lehetne csökkenteni a bootidőt.
Nem sűrűn csatlakoztatok új eszközt a portokra, de ha mégis, akkor legfeljebb felismertetem Eszközkezelőben![ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
sz.j
nagyúr
válasz Sk8erPeter #25408 üzenetére
Az lesz, de most már csak holnap.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Steelmanus
addikt
válasz Sk8erPeter #25406 üzenetére
Igen, de most adtam neki a MZ tweakerrel, addig allitgattam hogy most megnyugodott azota amiota irtam csak ezzel szorakoztam, a Nerobol pedig kivettem a Secure-re vonatkozo bejegyzeseket, kitudja hogy mit ir be a registry-be.
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ha ennyire nem tetszik az új verzió, akkor miért nem próbálod meg azt, amit brd először javasolt??
Sk8erPeter
-
Steelmanus
addikt
válasz Mauzes #25400 üzenetére
Keress ra az MS-en a WMP 11 fajlnevere mert az is ugy nez ki hogy KB xxx es az IE8 is pl KB xxx tehat eloszor leszeded az SDK-t amugy az fejleszto eszkoz ha jol tudom de lehet hogy tevedek.
Innen szerintem elindulhatsz ha egy kicsit megnyugodtal.
Link:
Azert nem kell mergesnek lenned hogy masok segitenek Neked csak hogy keresgeljenek. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Steelmanus #25392 üzenetére
"tamogatja a Secure Digital modot"
ez még nem indok arra, hogy villogjon...
Szóval akkor a lényeg, hogy azóta villog, mióta AHCI módra állítottad a BIOS-t és így telepítetted a Windows-t?"neha kolcson adom a gepem eroforrasat keleti baratainknak, vagy kuldenek dolgokat es dolgozom rajta egy kicsit"
ezt hogy érted?------------------------------
(#25399) brd: köszi a sok infót, majd akkor ráérős időmben szórakázom kicsit ezzel a LAN-os dologgal...Sk8erPeter
-
tts
addikt
nagyon-nagy gondom van
volt egy 479 konfig, eldtam de a vincsit meghagztam, mert vannka rajta fontos dolgok
a gond akkor kezdodott, mikor az uj konfigra (939) kapcsolva z vinyot nem tudom leszedni a regi asztalon maradt mappak tartalmat, latja a vinyot az uj cucc, es a Program Files-bol ki is tudok szedni mindent, de a regi asztalt nem hagzja megnyitni (szerinte nincs jogosultsagom - szerintem nagzon is lenne, de ez nem erdekli )
segitseget kernek, hogy tudnam leszedni a regi asztalon levo mappaimat
elore is koszonom
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Mauzes #25395 üzenetére
Nálam sem jelenik meg csökkentett módban sem a %systemroot%\system32\appwiz.cpl -nél, de szerintem azért, mert CCleanert használok, és az pedig eltávolítja a frissítésekre vonatkozó uninstall-fájlokat és bejegyzéseket.
Próbáld meg azt, hogy letöltöd és ÚJRATELEPÍTED a Windows Media Player 11-et.
Ekkor létre kellene jönnie a %windir%\$ntUninstallwmp11$\spuninst\spuninst.exe könyvtárnak és fájlnak. Erre klikkelj rá, és ez elvileg eltávolítja! Persze nem garantálom a sikert, de így esélyes, hogy működni fog.Miért nem használsz VLC playert?
Sk8erPeter
-
sz.j
nagyúr
Az újratelepítést már megcsináltam, de eredménytelenül ......
Viszont felraktam a legújabb v3.50 progit és az minden gond nélkül megy.
Ezzel csak egy bajom van hogy teljesen más mint a régi, és másként is működik.
De ha nem síkerül életrekeltenem a régi v1.12-est kénytelen leszek ezt használni.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
brd
nagyúr
Rengeteg oka lehet, hogy lefagyott az a HP-s program, de azt a legegyszerűbb megcsinálni, amit javasoltam, bajod sem lehet belőle, tehát én ezzel kezdeném.
A következő javaslat az adott HP-s program(csomag) újratelepítése, esetleg frissítése lenne.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- 3D nyomtatás
- Trollok komolyan
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest