- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
akaido
addikt
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
Jarod1
veterán
Hali, Instaláltam 1 BT driver az acer 2410-es laptopra és amikor újraindult,
megy 1 darabig majd kikapcsolja a kijelzőt és megáll, CSökkentett módba is hasonló folyamat megy végbe, a legutolsó helyes beállítással induló helyzetbe visszaállítás nem műxik újraindul, Van valakinek ötlete hogy lehetne visszaállítani? Rendszerhelyre állító cd- hogy tudok készíteni letölteni? -
csyo
senior tag
a gépem iszonyat lassú lett.
Eddiog is ment a letöltés ezerrel, de most csak akkor megy, ha a letöltést kikapcsolom.
Minden akad, sokáig tült, 2 perc egy PH üzenet megnyitása, a frremail állandóan kidob.
2GB ram van benne, és a proci 3200+ AMD.
Nem egy turbó a gép, de eddig nem volt ilyen csiga lassú.
Mi lehet vele?
2 vinyó van rajta csak, az egyiken semmi más, csak a rendszer egy 40GB os vinyón. 26% üres, így ez kizárva.
Legyen szép a napod!
-
joe2005
senior tag
Ez egy lista a progikról. Nem lehet innen letölteni! Rendelkezni kell a programok jogosultságával, hogy használhasd bármelyiket. Nagyon jó a leírások alapján, sokan hivatkoznak erre a cd-re.
ui.: bad sectoros winyót én nem használnék semmire (nem adnám el, nem tárolnék rajta adatot, úgyis hamar be fog dögleni), csak az adatokat menteném le róla. Max. visszavinném, ha garis.
[ Szerkesztve ]
"Have you tried turning it off and on again?"
-
csyo
senior tag
már csinálja is.
kipróbálom a jó vinyóval (amit rossznaklát a sentinel)
aztán jöhet az ami akad (de jónak mutatja)
azzal csak az a baj, hogy ha bedugom a vinyót, hosszu perceket kell várni mindenre.
Pedig üresre van formázva, a rendszert mégis akasztja. Van, hogy el sem indul
Legyen szép a napod!
-
csyo
senior tag
ara van e tippetek, hogy a vinyón ha van bad sector, akkor azt hogyan tudom kikerülni?
Ara gondoltam, hogy a bad szektes részt egy kis partícióra teszem, ahol éppen a hiba van.
PL: 200GB vinyó, ha mondjuk a 56GB tiszta, 24k rossz, és a maradék megint tiszta, 3 részre osztom
56GB tiszta
1-2 MB (ahol a rossz rész)
144GB tisztaEhhez azt szeretném tudni, hogy a hibás pattició éppen hol van, mekkora, hol kezdődik és ér véget?
Jó ötlet, vagy tudtok mást?
Legyen szép a napod!
-
joe2005
senior tag
válasz DomToretto #24255 üzenetére
Ötletként annyit tudok mondani, hogy mivel a C meghajtón van oprendszer, így D-re való telepítésnél összeakad a kettő akkor, ha a C meghajtó is aktív, vagyis benne van a rendszerben. Nálam is előfordult amikor C-re akartam frissítőtelepítésként feltenni újból az XP-t. Le kellet gyalulni, majd újrarakni az egészet. A dokumentumod a C-n találod meg, mivel már volt ott, csak más felhasználói névvel.
-
Csabee.
nagyúr
válasz DomToretto #24267 üzenetére
HDD sentinel, de ezt működő oprendszer alól tudod legkönyebben megnézni.
Üdv: Csabee.
-
Csabee.
nagyúr
-
Csabee.
nagyúr
a tápd tuti nem rosz, a CD-ddel lehet a gond, próbáld meg egy másik cd-ről feltelepíteni, semmiképpen ne haggyjál ki telepítő fájlokat! nálam is előfurdult már ilyen, rendszeresen telepítem a gépeket, és van hogy a cd megadja magát.
-
DomToretto
tag
válasz Steelmanus #24257 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Egy kolléga szerint viszont BAD sector-os a D meghajtóm. ...
Délután megnézem a működő XP alól, meg futtatok egy memtestet is.Pontosan mire gondoltál amikor azt írtad, hogy a régi win alól csináljam a dolgokat?
Bootoljak be C-ről azzal az XP-vel ami működik, és XP alól indítsam az XP telepítőt?
Nem lehet megoldani úgy, hogy ne töröljek mindent a D-ről?Egyébként azt vettem észre, hogy telepítés után nem volt Documents and Settings könyvtár a D-n. Először megpróbáltam win commanderrel létrehozni, de nem sikrült.
Aztán találtam egy Documents and Settings.lnk-t a D-n. Azt letöröltem, és úgy már engedte létrehozni a win commanderből. Valahogy nekem is úgy tűnik h valami bad sector kavar be, vagy mem hiba???? Nem igazán egyértelmű. -
vmaxter
tag
Csabee, lúzer, Steelmanus, Sk8erPeter (remélem senkit nem hagytam ki, ha mégis, elnézést)! Köszi a tanácsokat, tippeket, javaslatokat. A probléma megoldódott:
A megoldás a következő lett végül: az IDE vinyót lekellett húzni, hogy ne is lássa telepítő, mert egyébként nem hajlandó az XP a SATA HDD-re felmenni, ha van IDE, (hangsúlyozom ez lehet alaplapfüggő, BIOS függő), BIOS-ban sajna nem találtam erre vonatkozó beállítást, ezért kellett kihúznom a kábelt. Így végül sikerült a SATA particiót törölni, formázni, majd rendszert telepíteni. Ezután visszadugtam az IDE vinyót, melyen egyébként az összes fotóm volt elveszve (kb. 15 ezer), ebből az utolsó néhány száz egyáltalán nem volt DVD-re írva. A GetDataBack viszont szinte mindent visszahozott. Nem mondok százalékos arányt, mert nem néztem végig minden fotót csak azt az utolsó néhányszázat, mert annak egy része még a fényképezőgép memóriakártyáján van. Ezek között akadt néhány tíz sérült kép, ami nélkülözhető.
Egy szónak is száz a vége, a segítségetekkel csak minimális veszteség ért!
Köszi mégegyszer mindenkinek!
-
Csabee.
nagyúr
-
Steelmanus
addikt
Logikusan elegnek kell lennie a tapnak ha az elozo regi Win elindul es mukszik de a lapodon van integralt is, az is vesz fel teljesitmenyt szoval alegge a hataron mozogsz ha noname tap, de akkor vagy ujraindul vagy mast csinal. Viszont a D elotte torolni kellene es a regi XP alol ujra letrehozni, azert hogy atvegye a a regi jogosultsagi jogokat, meglehet csinalni kezzel is de eleg maceras igy az a legjobb ha a regi alol letrehozod. Az nem eleg hogy kulso progival leformazod vagy ujra part/format mert amikor elinditod a regi vint es ranezel a Biztonsagi fulon akkor azt latod hogy csak egy Mindenki jogosultsagod lesz a D-n pl meg a System sem lesz ott vagy a Rendszergazda stb. Mivel a masodik XP az C:\ teszi a bootnenut annak a jogosultsagainak kell megfelelni a D-nek is ezert kell a regi alol letrehozni, mert akkor mint Szulotol orokli a regi vin jogosultsagat.
-
Csabee.
nagyúr
válasz Steelmanus #24254 üzenetére
a telepítési sorrend egyáltalán nem fontos, ha a firefoxra rakod először a frissítéseket, bővítményeket, és utána az ie-re akkor sem fog össze akadni én személy szerint mind2 böngészőhöz egy flash playert szoktam feltenni mint bővítmény, meg egy mediaplayert!
a gépemen az oprendszer fv-ében van egy codec pack, jelen esetben win7 codec pack, és azzal semmi gondom nincs!
jah és java meg acrobat reader is fenn van a gépemen
-
DomToretto
tag
Helló,
A minap platformot váltottam, és egy érdekes kérdéssel fodulok a nálam tapasztaltabbakhoz:
Az előző konfig: 300W táp, MSI K7N2 Delta-L lap, Sempron 2600+ proci, DVD író, ATI x1650 VGA, Samsung ATA 80Gb HDD, 1.5Gb RAM
Az "új" konfig: Asus P5P 800-VM lap, Intel 521 Proci. A többi nem változott!!!
A probléma az, h win xp-t akarok telepíteni a D meghajtóra. Egy darabig szépen telepíti, aztán néhány file másolásánál kiírja, hogy nem tud írni néhány file-t a célkönyvtárba...
Ha azokat a fileokat kihagyom, végigmegy a telepítés, de a WIN első indulásakor sokat gondolkodik, majd kiír valami olyasmit, hogy nem sikerült létrehozni a felhasználói fiókot, mert lehet hogy nincs elég jogosultságom... de beléptet valami alapértelmezett felhasználói fiókkal. Szóval emiatt sok progi telepítése nem megy végbe rendesen.
Viszont: Ha a C meghajtón lévő win-t indítom el (ami az előző konfigra lett telepítve) akkor minden OK. Minden műkszik.
Szerintetek mi lehet a gond a D meghajtóra való telepítéssel?
Elképzelhető h ehhez a konfighoz már kicsi a tápom?
Kapjam ki a külső VGA-t, próbáljam meg felrakni a rendszert az alaplapi vga-t használva, majd ha már megy a win, akkor installáljam a külső VGA-t?Előre is köszi az építő jellegű hozzászólásokat.
Üdv: Joe
-
Steelmanus
addikt
válasz modemshop #24253 üzenetére
Azert hajlok az flash fele, mert bar nalam WMP alapbol tilta van, amikor telepitek felteszem az IE 8-at is es minden mas programot kiveve a FireFox-ot es a KMPlayert, mert jelenleg azt favorizalom elotte VLC volt. Szoval az IE-nek kell a direkt neki irt flash am azert hogy ne keverjen be a Fox-nak mint alapertelmezettnek, rogton utanna teszem az MSN-t is a 9.0-at.
Es hiaba az legfrissebb IE flash elmegy az IE-keresztul es letolt egy masikat azert hogy a beszelgeto ablak animalt lehessen. A Foxh-oz kulon mas flash kell. Ja es fennt van a Adobe.Shockwave.Player-11.5.0.596 is szerintem tedd fel Te is hatha mar az megoldja a problemat. Csak ezutan teszem a Fox-ot, es a KMPlayert, de azert hogy Fox alatt minden mukodjon kell hozza meg a QuickTime.Alternative-2.8 es a Real.Alternative-1.9_lite is igy nincs olyan formatum amit ne tudnak lejatszani a weboldalakrol. A VLC azert jobb mert alapbol benne van az alternativ bongeszokhoz a beepulo igy ahhoz nem kell a Quick&Reel. Mivel a ket lejatszo tartalmaz minden fontos kodeket, igy semmilyen kodekpackot nem hasznalok.[ Szerkesztve ]
-
modemshop
csendes tag
válasz Steelmanus #24252 üzenetére
Flash? Hm. Lehet. Az ACE tényleg kerülendő.
-
Steelmanus
addikt
válasz oldbrother #24248 üzenetére
Az sajnos elkerulte a figyelmemet hogy notirol van szo, de a lenyeg hogy mas virusokkal osszekotodve rombolo virus. Itt olvashatsz rola es a ket kis dosos feluleten dolgozo progikat, Csokk.modban is dolgoznak, es legalabb -mert remelem igy lesz- biztos lehetsz hogy ez mar kizarva. Az uj Win a halozati problemat is megoldja, es ujra irja a bootszektort is. Es az ujra tehetsz viruskeresot es abban kizarva a regi system32 mappat, majd ha tiszta a rendszer ralehet engedni a regire is, hiszen nem az van betoltodve. Hatha igy tobbet tudsz meg arrol a fajrol amire valojaban kivancsi vagy hogy miokozza a bootproblemat.
[ Szerkesztve ]
-
oldbrother
csendes tag
válasz Steelmanus #24239 üzenetére
A LiveCD operációval még várok (ha egyáltalán sor kerül rá). Ha igen, akkor természetesen értesitelek. Az nem valószinű, hogy a Conficker-nek ehhez a boot-problémához köze lenne, hiszen az működő masinákat szeretne összeszervezni, és nem a működésüket akadályozni (ha jól tudom).
A párhuzamos Win telepitése meglepően jó ötlet, de nekem per pillanat nincs menthetőségi problémám, csak boot-nyavalyám. A mentést egyelőre csak helyhiány akadályozza. A 120 gigás vincsiről kb 80 gigát kellene valahová kirakni ( pen és DVD ehhez azért kicsi). Hálózaton tudnék menteni, de sajna csökkentettben vagyok. A vincsi cserélgetése jelentős gépészkedést igényelne, mert ez egy Notebook. Kutyaszoritó . Ha sikerül a mentést megoldani, akkor már valószinűleg gyalulni fogok, mert fogytán a türelmem (bár az ok változatlanul érdekel).
Ismételt köszönet.
-
14adam
addikt
hello mindenkinek.Nekem az lenne a bajom,hogy netezek az internet expolerrel vagy az operával,vagy a firofaxxal mindig kiirja,hogy hiba történt és ezért kikapcsol.Egyszer már ezmiatt már újraraktam.Most tettem fel megint az xp-t úgy 20 perce.De már megint csinálja.Légyszi segítsetek mert csak pár percet tudok netezni.
Előre is köszönöm -
modemshop
csendes tag
-
Steelmanus
addikt
Igy keresd Visual C++ 2008 SP1 elotte pedig szedd le az Office 12-ot mert lejart az ideje, vagy vedd meg.
Mivel az Office tette fel valamelyik Visual C++ -t gondolom a legutolso valtozatot csak hogy mibel levan tiltva ezaltal nem erheto el a rendszer szamara. -
Mekré
csendes tag
Sziasztok srácok.
Segítség kellene.
Az xp az alábbi hibával startol:
[Első hiba]
"Runtime Error!
R6034 Microsoft Visual C++ Runtime Libary
"
Ezzel a kulcsszóval rákerestem google-in, de nem találtam hathatós megoldást.[második]Majd pedig ezzel a hibával...
A gépe egy MSI wind, legális xp-vel, és 60 napos office-al.
Tipp , ötlet?
Mi a Borg vagyunk! Eddigi létezésüknek VÉGE! Minden ellenállás hasztalan! Asszimilálásra kerülnek!
-
batmab
senior tag
-
modemshop
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy PPTP VPN kapcsolat, XP SP3. Sajnos nem tudok rájönni, hogy mi alapján, és miért, de a VPN kapcsolat sebessége 12 Mbps-re állítódik be. A neten sem igazán találtam erről a témáról infót. Sajnos a 12 Mbps tényleg 12 Mbps, így a VPN kapcsolatomon több nem is megy át (30 Mbps az internetkapcsolat). Vista alatt tökéletesen működik, 100 Mbps-re állítja be a VPN kapcsolatot. Csatolok egy képet róla.
Üdv
-
Steelmanus
addikt
válasz oldbrother #24229 üzenetére
En mar egyszer csinaltam direkt az adatmentes celjabol azt hogy a meglevo C:\ particiora es a mar meglevo C:\Windows melle telepitettem egy masik XP-t ugy hogy amikor eljut a telepito addig hogy hova tegye az uj Windows-t mert felismerte hogy van mar egy, egyszeruen csak egy Win nevet adtam neki, igy ketrendszer lett a C-n, uj system32 mappaval, a Documents and Settings mappat nem bantja vagyis az abban talahato fajlokat ellehetett erni, tipikusan csak egy C particio volt egy 120 Gb-s vincsin. Addig jo volt amig kinyertuk az adatokat, azutan ujra telepitettem immar harom particoval az XP-t atmeretezve a C:\-t vagyis legyalultam a regit mindenestul. Csak azert irtam mert most jutott az eszembe es ha a LiveCD sem hoz megoldast de kellenek az adatok pl Outlook meg ilyesmi akkor ezt is meglehet probalni, hiszen Te is ugy gondolod hogy gyalugep lesz a vege.
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz oldbrother #24233 üzenetére
Ha a LiveCD-vel elobbre jutottal Legyszives tajekoztass minket mert ez most mar engem is nagyon erdekel, mert az egyik legveszelyesebb virus a Conficker epp most van a masodik fazisaban es meg az elso lepcsos D variansnal tartanak a virusirtassal foglalkozo szakik, azota mar kiepult a masodik lepcso amiben ha jol tudom mar ujabb 600 000 gep van fertozve igy a gepek szama mar tul van az 1 million, a baj csak az hogy nem ismerik ennek a robot virusnak a szandekat. Teljesmertekben rombolo virusrol van szo am nem magangepeket akar tonkretenni hanem azokat vilagmeretu haloba kotni, es -sajnos- nagyon profik csinaljak ezert gondolnak arra hogy valamilyen erdekcsoportok allnak a hatterben.
Itt olvashatsz rola ha van masik gep a kozelben.[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
utolsó lehetőségként, egy Live CD, meg egy megfelelő méretű külső, USB-s háttértár, aztán egy rendszer-újratelepítés...
amúgy az XP betöltőcsíkja nem zöld? legalábbis én még sose láttam kéket
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
joe2005
senior tag
Ötletek:
Lapozófájl tiltás, majd engedélyezés, memória vizsgálat, illesztőprogramok átnézése. Hibanapló átvizsgálása.
Live cd-ről vírusirtás indítása.
Ezeket már biztos lejátszottad.[ Szerkesztve ]
-
oldbrother
csendes tag
válasz Steelmanus #24207 üzenetére
Nem nekem irtál, de én vagyok a hunyó ebben a témában.
Már a Malwarebytes-t is próbáltam (régóta használom és tényleg jó), de vizsgálat közben ez is éppúgy lefagy, mint a virusirtók.Kész őrület (a részleteket illetően lsd. az eredeti posztot). CSÖKKENTETTBEN MEGY, eddig semmiféle adatvesztés nem volt észlelhető, egyetlen (?) problémának az látszik, hogy normál bootoláskor a Win logonál kiakad, és a pontok a végtelenségig futkosnak.
(Off) Ez tipikusan a "hóhért akasztják" eset, mert a munkahelyemen már több száz hasonló problémának a végére jártam, de ilyen még nem volt. Pontosan ezért nem gyalulom le az egészet a francba, mert a tartalom megmentésén kivül elsősorban a megoldás érdekel.
Változatlanul virusra vagy valami hasonló dögre utaló jelek vannak, de nem tudok ötről-hatra jutni.
Továbbra is Help! Help!, hátha valakinek még van valami ideája. Kösz.
-
csyo
senior tag
sziasztok!
miért nem ajánlanátok a Winter Edition?
(nem tudom hová tűnt a HSZem, ugy emlékeztem, hogy irtram ide, lehet nem ment el)
Legyen szép a napod!
-
Steelmanus
addikt
válasz Sk8erPeter #24209 üzenetére
Nem ezzel kapcsolatban csak visszaterve egy regi temaban PH-olvashato mai hir.
A Core 2 Quad Q8400 ugyanúgy 2,66 GHz-en jár, mint a Q9400 vagy Q9450, de másodszintű gyorsítótára csupán 4 MB-os, és egyelőre még nem támogatja a virtualizációt.
Hat ennyit az Intelrol es a W7-rol tobbet mar nem rontom az XP topicot, akit zavart attol elnezest kerek. Mar az arat megsem nezem.[ Szerkesztve ]
-
adam_454
tag
A Symantec terméke letiltja a win defendert.
flash-: bejelentkezéskor két vagy több program összeakad, pl. egyes vírusirtók és tűzfalak, de hasonlót tapasztaltam már pl a Virtualbox virtuális hálózati kártyája miatt. De természetesen akármi összeakadhatnak, vagy csak egyszerűen ilyen hibája van, ha gányolt xpt használsz. Illetve nézd meg msconfiggal, hogy milyen programok indulnak el automatikusan, mivel azok is meg foghatják
-
Steelmanus
addikt
Szia, a Windefender-t ne tedd fel mert osszesen 20% -os hatasfokkal dolgozik, akkor inkabb a Symantec de remelem hogy nem a tuzfallal egybe drotozott valtozatat hasznalod, mert az mindennel osszeakad. Ha csak a sima virusirtoreszet hasznalod akkor melle az utolso Comodo 2.x valtozatot ajanlom 80 % korul teljesit mint tuzfal csak sajnos ez a valtozat a magyar nyelvu a Honosito Muhely-nel megtalalod. Van mar 3.x valtozat is a Comodo honlapjan free, de az meg nem tud magyarul ezert ajanlom a regebbit kivallo, regebben magam is hasznaltam. Sajnos a Symantec-rol - nekem - rossz velemenyem van en Nod32 4.0.417.0 Bussines Edition-t hasznalok de ugyan nem en vettem csak kaptam ajandekba
A Honositorol toltheto valtozat. -
dany27
őstag
hali
Egy kérdésem lenne a win xp-n való nyomtató megosztással kapcsolatban!
Szval az itthoni gépeim hálozatba vannak kötve. Az egyiken meg van osztva egy nyomtató aminél előfordul az hogy hiába küldöm el a nyomtatást egy másik gépről egyszerűen nem nyomtatja ki. Amelyik gépre van kötve a nyomtatás arról megy csak a többiről nem!
Csak a restart segít rajt!
Mi lehet a gond???
UI.: multkor megfigyeltem h a nyomtatás lejön vagyis akko lejött mert bekerült a nyomtatási sorba de amint betöltötte az összes oldalt egyszerűen kiszedte onnét mint miko elkezdi nyomtatni csak éppen nem kezdte el....Előre is kössz!
-
akaido
addikt
válasz flash- #24208 üzenetére
Elég sok(k) oka lehet ennek:
Pl. mennyi színes csík fut végig a boot folyamat alatt?
- Mérd meg a teljes rendszer felállás idejét.
-Valamilyen autostartot matató progi bevetése után is mérd meg, mármint vegyél ki nélkülözhető programokat az indító listáról. (Startup Manager)
- Minden driver korrektül fel van téve? (VGA kártya drivere)
- Nincs valami "ártányfíreg" a rendszerben?
- Be vagyon-é kapcsolva a hibernálás?Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
Tidus
addikt
Hali,
Erre tud valaki megoldást?[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz kételkedem #24214 üzenetére
Na ezt kipróbálom, köszi a tippet!
-
Kokkantas
senior tag
hali.
A telepítés elején leáll, hogy nem várt hiba történt.... 1073707264 a hibakód.
nem tudom, h miért csinálja, más gépnél ugyanezen lemeznél nem dob ki hibát. google-lal nem találtam semmi haszálható információt. valakinek valami ötlet, h miért csinálja? -
kételkedem
addikt
A registryben is matathatsz, hátha úgy el tudod érni amit szeretnél.
A HKEY_LOCAL_MACHINE kulcs alatt a "Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run" címre be kell jegyezni egy sztringet, melynek tetszőleges neve lehet, az értéke pedig a futtatandó fájl neve elérési útvonallal.Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
Andil
csendes tag
Sziasztok!
Win. Defendert telepítenék rendszergazdai jogosultsággal eredeti xp-re. Nem fut le és ez a hibaüzenet jelenik meg:
"A W. Def. szolgáltatás (Windefend) nem indult el. Ellenőrizze, hogy rendelkezik-e megfelelú joggal rendszerszolgáltatások indításához"
Mi a teendő ilyenkor?Illetve szerintetek mennyire elég a windows-os védelem, tűzfal, w.def, vírusírtónak a Symantec van fent. Melyik ingyenes, lehetőleg magyar nyelvű tűzfalat javasolnátok még?
Köszi
Andil -
titán
válasz kételkedem #24211 üzenetére
Próbáltam, de valahogy nem az igazi. Pl ezeket szeretném indítani: winamp, távoli asztal, firefox mondjuk, tc, ezt mindíg elindítom a winfos után, ezért gondoltam, hogy akkor már induljon el vele együtt. Behúztam a winam exe-t, de az options indult el, ha az egész mappát húzom be, akkor meg feldobja a mappa tartalmát egy ablakban.
-
titán
Sziasztok!
Biztos volt már és régebben én is tudtam a megoldást, de valahogy kiesett időközben. Na szóval, azt hol tudom belőni, hogy a winfos indulásakor milyen programok induljanak? Az msconfigot tudom, de ott csak kivenni szoktam, hozzáadni nem tudok.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz joe2005 #24205 üzenetére
OK, akkor ezek szerint hülyeséget írtak az általam idézett helyen, mert ott az szerepelt, amit itt írtam: "The CHKDSK /P command is diagnostic only...it performs and exhuastive check of the drive, but does not make any changes to the drive. In otherwords, it doesn't fix anything."
De a /r kapcsolóval kiegészítve már "Now, on the other hand, the CHKDSK /P /R will locate bad sectors and recover readable information."Ez azt mondja, hogy a /p csak diagnosztizálásra jó, a tünetek kezelésére nem.
De mondjuk akkor MS-nek jelen esetben jobban hiszek.Sk8erPeter
-
flash-
veterán
üdv
olyan kérdésem lenne hogy a barátnőm gépe indulásnál vagy 1,5-2 percig mutatja a windows xp üdvözöljük kék hátterü kiírást,és ezt sokallom.
amúgy a gépben 512 mb ddr33 ram van,és 2ghz-s athlon.
lehet valahogy gyorsítani azon hogy ne mutassa 1,5 percig ezt a kiirást?
-
Steelmanus
addikt
válasz joe2005 #24206 üzenetére
Ez az megeloztel, ott nem virus lesz a gond hanem valami malware es nem engedi a rendszert hozzaferni ez szerintem robot virus lehet de a malwarebyte ha megtalalja akkor letorli a hozza adodott fajlokat, majd amit nem lehet mert fogja a rendszer/rendszert ezert ujrainditja a rendszert es meg az elott torli mielott az aktivizalodni tudna. En is ezt hasznalom es mindenkinek felteszem aki a kozelemben tartozkodik szamitogeppel kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
-
joe2005
senior tag
válasz oldbrother #24204 üzenetére
Mostanában kaptam rá a malwarebytes-ra. Egészen ügyes eltávolító.
Külső merevlemezt is lehet kapcsolni notihoz, usb-n."Have you tried turning it off and on again?"
-
joe2005
senior tag
válasz Sk8erPeter #24201 üzenetére
Nem akarok vitatkozni veled, csak winxp javítókonzolnál más paraméter kell és a chkdsk-hez a help nem dobja ki.
JavítóCHKDSK
chkdsk meghajtó /p /r
The chkdsk parancs ellenőrzi a megadott meghajtót, és szükség esetén kijavítja vagy helyreállítja azt. A parancs megjelöli a hibás szektorokat is, és helyreállítja az azokban található olvasható adatokat.
A rendelkezésre álló paraméterek:
/p : Részletes ellenőrzés a meghajtón és az összes hiba javítása
/r : Hibás szektorok felkutatása és az olvasható adatok helyreállítása[ Szerkesztve ]
-
oldbrother
csendes tag
válasz joe2005 #24195 üzenetére
Köszönöm a javaslatot.
A diszk sajnos jó (kb. 2-éves WD).
A csökkentett módú inditás tetszés szeriti alkalommal reprodukálható.Penre, DVD-re kb. 80 GB-ot kimenteni egy kissé macerás, kölcsön vinyót Notebook-ba sajnos nem tudok betenni.
Ha a virusirtók kiakadása ellen tudnál valamit ... (lsd. eredeti postom).
Még egyszer kösz.
-
oldbrother
csendes tag
válasz Sk8erPeter #24201 üzenetére
Köszönöm az ötleteket.
Sajnos a diszk ellenörzés negativ, vagyis a vinyo jo (egyébként 2-éves).A javitó-telepitést korlátlan számban lehet ismételni, mindig ugyanott akad ki. A csökkentett módban való inditást sem befolyásolja, tetszés szerint ismételhető, ez is arra mutat, hogy diszk-hiba kizárva.
Registry-tisztitást még nem végeztem, van rá több programom is, majd megpróbálom. Sütik, temporary-k már korábban törölve.
Megérzésem szerint ez virus-probléma, csak az a baj, hogy többféle (és jónevű) irtó sem tud végigmenni (lsd. eredeti postom), mindegyik a windows/system32 folder valamelyik fájlján akad ki, és ugyanaz az irtó sem következetesen ugyanazon fájlnál, hanem véletlenszerűen. Csak a windows/system32 az, ami állandó. Ha erre tudnál valamit, az valószinüleg nyerő lenne.
Még egyszer köszönöm.
-
D4v3
őstag
Hello!
Törölgettem ma néhány felesleges dolgot a gépemről és egyszercsak átváltott az egész mozilla ill. egy-két program betűtípusa dőlt betűssé.. Tippem sincs, hogy melyik uninstall okozhatta, de valamelyiknek köze van hozzá az biztos.
Így néz most ki a dolog [link]
Hogy tudnám visszaállítani a windowsos default betűtípust? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz oldbrother #24194 üzenetére
A chkdsk, amit ajánlott joe2005, az jó, csak szerintem más paraméterekkel. A Helyreállító konzolban (a Windows telepítő ELSŐ képernyőjén kell megnyomni a J vagy R gombot az elindításhoz, pár mp. türelem, 1-es, majd Enter, jelszó gondolom nincs, ezért csak Enter, majd) írd be: chkdsk /F /R
Ha a vinyóellenőrzés lezajlott, kiléphetsz exit parancssal.
Gondolom most, miután a javítótelepítés is félbeszakadt, már csökkentett módban sem indul. Vagy mégis? Miután a vinyóellenőrzést lefuttattad, érdemes lenne megpróbálni még egyszer a javítást. Ha enélkül is elindul a csökkentett mód, akkor még egyszer vírus- és kémprogram-keresés.
Portable CCleaner-rel pedig futtathatnál egy registry-tisztítást, plusz esetleg sütik, temporary-k törlését. (ezt a verziót nem kell telepíteni, így elindul csökkentett módban)Sk8erPeter
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Fotók, videók mobillal
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Trollok komolyan
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest