-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
InfiniteReality
őstag
válasz Krystal_s #46165 üzenetére
XP-n örülj ha a WPA2-es titkosítású hálózatok működnek. Sajnos tapasztaltunk olyat, hogy adott hálózat XP-vel nem akart az istennek se működni rendesen (Vistával se), Windows 7-tel már rendesen ment.
Ennek nagyrésze szoftveres probléma, azaz driverfejlesztéssel megoldható lenne, de XP-re sokan már nem fejlesztenek drivereket sem.
Egyre több és több probléma lesz a meglévő és jelenleg működő rendszerekben is, ahogyan a világ fejlődik és egyre távolabb kerülünk az XP-től...http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
brd
nagyúr
válasz Krystal_s #46154 üzenetére
Ha Win7-en jó, akkor az XP-n fut valami program, vagy egy már eltávolított program valamilyen drivere, ill. a hálókártya drivere, vagy a driveren keresztül szabályozható valamilyen beállítása lehet még gond. Továbbá még1 ötlet: a hálókártya amúgy milyen linket jelez, rendesen 100Mbit, full duplex? Ill. másik OS alatt is ugyanolyannak látszódik?
The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
-
brd
nagyúr
válasz Krystal_s #46146 üzenetére
40Mbit, és jön is annyival. Viszont ha nagyon régi géppel próbálkozol, akkor előfordulhat, hogy a flash annyira leterheli a böngészőt, hogy lassabb sebességet mér. A másik gond az lehet, hogy az Internet-hozzáférés technikai jellemzői nem éppen tökéletesek, így ha több szálon töltesz le, összesen gyorsabb lesz, mint ha egy szálon tennéd ugyanezt.
-
félisten
válasz Krystal_s #39730 üzenetére
Szia!
Hát ezt számos alkalmazás használhatja, pl egyes kergetők (Eset, PC Tools stb), Nero, NVidia/ATI vezérlők, mobilnet szoftverek, adobe reader, java updater és még lehetne sorolni...
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
brd
nagyúr
válasz Krystal_s #27980 üzenetére
XP alatt nem nagyon tudsz így partíciót ellenőriztetni (mármint az OS partícióját, a többit igen), mert valamivel mindig basztatja a partíciót, így gyakran előfordul, hogy a chkdsk indítása után módosul a partíció tartalma, amit az persze hibának lát.
-
canniball
nagyúr
válasz Krystal_s #27593 üzenetére
Én még itt nem olvastam, de ezek szerint csak felületes/feledékeny voltam. Mondjuk nemrég a Server2003 is ezt csinálta, de az szerencsére időközben meggondolta magát, csak az XP ilyen makacs...
Jelen tervek szerint ESS, Outpost Security Suite Pro, Comodo IS, Avira Security Suite - mindegyik gép másikat kap, aztán majd jól leellenőrzik egymás tevékenységét.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Krystal_s
addikt
válasz Krystal_s #27171 üzenetére
ma végre megjelent rendesen az a frissítés ,amit korábban említettem...nem tudom mi tartott neki eddig. mindegy...jah és tényleg az volt az a frissítés ,amit az irtóval megnéztem...
azt szeretném kérdezni ,hogy szerintetek érdemes feltenni ezt ? KB968389
elvileg fontos frissítésnek írják, de nekem nem igazán szimpatikus ,amit írnak róla...átír ezt azt...info -
Steelmanus
addikt
válasz Krystal_s #27171 üzenetére
Nehogy mar egy virusirto mondja mar meg egy op.rendszernek hogy milyen frissitesek kellenek neki! Nekem is Nod32 4.x van es szedett is volna le frissitest ha hagyom de nem hagyom! Foglalkozzon a dolgaval. Nekem mindenaron a CAPICOM-KB931906-v2102-et akarta leszedni leszedtem kezzel es telepitettem de nem valtozott semmi meg akkor sem ha leszedtem. Ezt az opciot kapcsold ki a viruskergetoben. Amugy en havonta egyszer kezzel frissitek azutan annyi.
-
Steelmanus
addikt
válasz Krystal_s #26340 üzenetére
Valoban jo kis progi, de erdemes - szerintem - az ujat hasznalni, a grafikust mert az alapprogram maradt de kenyelmesebb hasznalni, es az uj weboldalon remekul van dokumentalva minden a scriptektol kezdve minden nagyjabol hasonlit is a regire mar ami az informaciokat illeti.
-
Steelmanus
addikt
válasz Krystal_s #26222 üzenetére
Teljes mertekben igazad van. Meg tegnap atmentem egy ismerosomhoz AMD 1400 MHz, 256 Mb RAM, 3,3 V-os AGP sinben egy 400 MHz-es RAMDAC-al mukodo X3000-es videokari - elfelejtettem a nevet - szoval mindegy hogy IE7 vagy Fox 3.5 szaggatt rendesen, a szoftverkornyezet nagyjabol azonos mert en telepitettem a gepet. Mivel erdekelt a dolog ezert fogtam a konfigomat es atallitottam Dual-rol egy magra, 2400/1000 MHz, integralt ATI 3200, 500/200 MHz RAMDAC es ugyanazt a videot a Yotube -rol jatszottam le mindenesetben. Az eredmeny siralmas. Nagyjabol 100%-os CPU terheles, oldalba agyazva, kulon ablakban, teljesmeretben 1150x864, a HD-bekapcsolva pedig kepsorozat lett. Tehat mindegy hogy felteszed-e a Shockwave Player-t vagy sem mert semmit sem szamit, itt a proci ereje kell semmi mas. Elolvastam a linket is amit adtal, koszi erre meg sosem koncentraltam mert 2 eve van szelessavom akkor mar viszont egy AMD Athlon 3000+ es egy ATI 9800 Pro 256 Mb volt a konfigom azon mar ment rendesen. A jelenlegi pedig direkt HD mozizasra valo igy ez nekem nem tunt fel, teljes pompaban ugyanaz a video HD-ben teljeskepernyon 35-45%-on hajtja a ketmagot ugy hogy felvan teve a DualCoreOptimizer.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Krystal_s #26222 üzenetére
Könnyen elképzelhető, és bocsi, hogy úgy reagáltam, de az első hsz.-ed ezzel kapcsolatban nem volt túl meggyőző, de igazából simán elképzelhető, hogy valamit változtatgattak az algoritmusokon, sajnos nem néztem utána, így nem tudom megmondani, pontosan mi lehet a háttérben.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Krystal_s #26203 üzenetére
Na, most már én is kipróbálom egy igen régi (Pentium I, kemény 600 MHz, GeForce4 MX GeForce MX, 256 MB RAM, többi adatra most nem emlékszem) gépünkön, majd ha hozzáférek, nem is olyan rég még elvileg szaggatásmentesen mentek a Flash-cuccok (ha már letöltődtek).
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Krystal_s #26193 üzenetére
"nem a codec pack hibája...egy ideje szarul van megírva a flash player (erős gép kell neki)"
Erre fel tudnál hozni valami szakmai bizonyítékot? Vagy ezt csak kitaláltad, esetleg magát informatikusnak képzelő ismerősöd mesélte?
Bocs, de ez az állítás szerintem ebben a formában erős túlzás. Fejtsd ki bővebben, akkor talán meg tudsz győzni. Így nem.Sk8erPeter
-
piadex2
senior tag
válasz Krystal_s #26193 üzenetére
Hello!
Amúgy az is lehet, hogy a én nem rég raktam fel az OS-t a gépemre, és emiatt kevés szemét van benne. Amúgy nod32 4.0-t használok. Más nem fut realtime vele.
Ha már szóba került az IE, melyik verzióját ajánljátok?
Kösz:piadex2
ps: lehet, hogy különbözik egy asztali p3 a mobil p3-tól? (nekem mobil p3-am van)
[ Szerkesztve ]
kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
Steelmanus
addikt
válasz Krystal_s #25649 üzenetére
Ebben en egyetertek veled hogy sok oldalon muszaj lenne ezen nyelvek tamogatasa de nalam is joparszor megjelenik olyan oldalon is ahol tisztan angol-amerikai nyelven van szerkesztve az oldal, de talalkoztam mar magyarnyelvu oldalon is ezzel a - szerintem - hibaval en mindig azt hittem hogy vagy az FF vagy a weboldal hibas. Ez megoldja a hibat, mert akkor felteszem de csak ha biztos vagy benne.
-
Steelmanus
addikt
válasz Krystal_s #25491 üzenetére
Szerintem ne tedd fel, mert ez az Avira sara tehat nekik kell javitani. en leszedtem a linkelt Avirahoz a cab fajlt ez van benne authroot.stl es alvan irva majus 2.-es idvoel.
Mar csak a helyet kellene megkeresni, lehet hogy van egy regebbi *.stl azt kellene felulirni a frissebbel. Amit adtal linket onnan szedtem le.[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Sorozatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest