-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nordic
Közösségépítő
válasz Steelmanus #11297 üzenetére
thx
-
Johnny Cage
addikt
Ha a rendszer felállásakor a gyorsindítás ikonjai egy kicsit nehezen töltődnek be (míg az asztal ikonjai szinte azonnal), mit érdemes állítani (esetleg egy tweaker-el)? Vagy ez Windows sajátosság?
-
Steelmanus
addikt
válasz Nordic #11296 üzenetére
Azert ha sokat jatszol akkor a mai jatekoknak kell a lapozofajl, viszont
en a CoD2-t 1Gb RAM mellett lapozofajl nelkul tudom jatszani.
Vagy ha olyan alkalmazasokat hasznalsz ami igenyli a lapozofajlt hibauzit fogsz kapni,
de egy proba erejeig kikapcsolhatod, hasznalod egy ideig, es ha megfelel akkor ugy hagyod.
Igy kapcsolhatod ki , elnavigalsz a kepen latottakhoz, ott bekattintod hogy Ne legyen lapozofajl,
a Beallitas gombal ervenyesited, es ujrainditod a gepet. -
Nordic
Közösségépítő
udv
a következő lenne a kérdésem: a gépemben van 4 giga ram. halottam hogy ilyenkor már tök felesleges az xp(sp2) lapozófájlja és valahogy ki lehet kapcsolni, így nyerve nem kis sebességet. tényleg annyira tapasztalható a sebességnövekedés?van valami hátránya? ha jó dolog akkor hogy kell kikapcsolni?
-
KMT
addikt
válasz Steelmanus #11294 üzenetére
Tényleg.
Viszont akkor mit csináljak?
Visszavehetem a tuningot, de be van kapcsolva a C&Q, és nem nagy terhelésen fagy. Tehát emiatt kizárnám ezt a lehetőséget. -
Steelmanus
addikt
A geped nem ezert fagyogat, amugy ezek figyelmeztetesek es nem hibajelzesek,
az piros felkialtojeles, ez a tcpip jelzes biztos azt takarja hogy a kapcsolodasok szama
elerte az MS altall limitalt, maximalisan 10 kapcsolodast.
Ne torodj vele, nem ez lehet a hiba oka.
Ha valamelyikre kettot rakattintassz biztos ilyen dolgokat fogsz olvasni.[ Szerkesztve ]
-
dany27
őstag
válasz Sk8erPeter #11230 üzenetére
a tulaj elmondása szerint vittek neki másik billentyűzetet is!!
De én viszek egy USB-st Vasárnap és akkor minden kiderül!! De szentem a az egér PS/2 portja is halott mert ugye USB-s az egér de van hozzá átalakító és ezér próba képpen rádugtam a PS/2re de se kép se hang nem ment az egér még reset után se!! -
KMT
addikt
-
fedőre
csendes tag
válasz Steelmanus #11290 üzenetére
Félreérthető. Ezen a B lemezen raktam fel az oprendszereket és aztán masterre jumperoltam és a linuxból dd -vel az egészet átklónoztam az A lemezre. Azóta így van. Eddig mindkettő problémamentesen működött (külön-külön) a gépben. A balesetnél, amikor együtt kerültek a gépbe, jól bootoltak be: a masteros volt a bootolo (windowsba) és az ő particiói voltak a C: és a D: csak a másolás közbeni lefagyás után keveredett össze az egész. Nem programfájlt másoltam, hanem az egyik extended FAT adatpartícióról a másikra ugyanolyanra, mailfileket, ha a linuxból csinálom biztos nem történik ilyesmi.
Mindegy, majd felkonfigurálgatom azt amire az uj XP-t raktam és ha kész visszamásolom a másikra, azontúl többet nem lesznek egy gépben egyszerre. Legalábbis windozban nem.
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz fedőre #11283 üzenetére
Az eredeti hsz-ben ez volt.
Most sajnos egyszerre tettem be a két lemezt a gépbe a "B" lemezt masterre jumperoltam, hogy arról bootoljon, az XP-be (fájlokat akartam másolni "B"- ről "A"-ra. Ilyen volt már probléma nélkül. A klónozás is így készült.
Ebbol azt vettem ki hogy atjumperelted. -
KMT
addikt
válasz Steelmanus #11287 üzenetére
Túlhúzás nem valószínű, eddig is bírta.
Eseménynaplóban sok tcpip figyelmeztetés van, de nem derül ki több.
Hogy kellene megtörni?[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz Steelmanus #11281 üzenetére
Hogy én mennyit kerestem a lemezkezelőben hogy lehet több partíciót csinálni ...de nem találtam meg...nem gondoltam, hogy ilyen egyszerű.
Remélem a rendszer-másolás már könnyebben fog menni...https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
fedőre
csendes tag
válasz Steelmanus #11277 üzenetére
hardreturn = reset gomb (vagy power gomb)
Nem jumpereltem át: az a lemez, ami masterre volt jumperolva a leírt történetben, eddig is úgy volt. (Azért, hogy mikor néha, egyszerre van a gépben a két SATA lemez, a masterről bootoljon)
A 2 lemez közül csak az egyiken raktam újra az XP-t, de itt most a másikról van szó, ami a baleset óta érintetlen és azóta a bootolás közben fagyik az "üdvözlet" képernyő előtt. Ennél a "másik" lemeznél még az XP CD javítóprogramjaival se próbálkoztam)
Próbáltam viszont ezeket javító lehetőségeket annál a lemeznél ("egyik") amelyikre újrararaktam az XP-t, de eredménytelenül, és mivel valamelyikkel dolgozni kellett ezért újraxpéztem.
Sajnálom, ha a viszonylag bonyolult esetet nem tudtam kellő érthetőséggel leírni...
-
KMT
addikt
Mostanában elég sokszor kékhalálozik az xp-m tcpip.sys-re hivatkozva. Ez mi lehet?
-
Steelmanus
addikt
válasz canniball #11280 üzenetére
Nem erre gondoltam, hanem az XP sajat Lemezkezelojere.
Ugye most ketto lemezed van egy regi es az uj, tehat az uj ures, ha nem akkor
torold le amit eddig csinaltal es kezd elolrol.
Sajatgep - Kezeles - Lemezkezeles
Jobb klatty az uj es ures vincsin es elobb a swap meretut csinalod meg, majd
a kesobbi rendszernek a meret, a tobbit uresen hagyod.
Magaert fog beszelni az ablakokban megjeleno uzenet, mert az XP alapbol mindig
primary-t keszit addig amig lehet, kiveve ha Te maskent nem rendelkezel.
Tehat jobb klatty az uj vincsin, es koveted az utasitasokat.
Amikor kesz van az elso es a masodik particio, raallsz a swap mereture jobb
klattyal es torlod.
Ezutan elol lesz egy kis ures resz ugye, utanna kovetkezik a rendszere, majd egy jo nagy resz megint ures, mert azt majd akkor csinalod meg amikor mar az uj lemezen lesz
az oprendszer, es majd az alol befejezed.
Az uj lemezre valo XP telepites idejere lehuzod a regi vincsit, igy az XP csak egy particiot fog latni telepites idejen elnevezi C:-nek, felkuszik, azutan az uj rendszer alol megcsinalod ujbol
a swap meretut ez lesz a D:\ ugyan igy mint most, az XP akkor is Primary-t fog felajanlani, majd befejzed azzal hogy megcsinalod a maradekot is E:\ igy lesz harom darab Primary particio az uj lemezen. Amikor kesz vagy melle lehet dugni a regi lemezt, akkor azok
megkapjak a tobbi betujelolest sorban ami kovetkezik. -
canniball
nagyúr
válasz Steelmanus #11279 üzenetére
Pont így csinálom . Egész pontosan: XP alatt PM indít, 15GB-s NTFS partíció létrehoz a rendszernek (itt kaptam a fenti üzenetet), az elejétől 1,5GB-tal eltol (későbbi swap-nak), maradék NTFS-re formáz, Apply. Csak ezekkel a Primary/Logical/Extended dolgokal nem vagyok tisztában , ezért gondoltam ha olyanra csinálom a leendő C-t mint a jelenlegi akkor nem lehet gond...de az első lépésnél már jött az üzi. Foglalkozzak vele vagy ne?
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Steelmanus
addikt
válasz canniball #11278 üzenetére
Miert nem a mukodo XP alol csinalod meg a particiokat, ha mar melle dugtad?
Pelda: 1.part. 5Gb 2. part. 50Gb (kesobbi Vistara gondolva) maradek ures.
Ezutan letorlod az 1.part, es kesz. Amikor erre szeretned telepiteni az XP-t,
lehuzod a most hasznalatban levot lemezt , hogy ne lassa telepiteskor a rendszer,
igy lesz az uj lemezen egy - a peldanal maradva - 50Gb particiod mert csak
ezt latja a telepito, majd ha felmegy az uj XP, akkor alola megcsinalod a tobbi particiot is.
En nem bantom a PQMagicot, de sokan poruljartak mar vele, foleg SATA vinyoval. -
canniball
nagyúr
Mindjárt a formázás során problémába ütköztem: a jelenlegi rendszerem primary partíción van, gondoltam megcsinálom a leendő rendszer-partíciót is ilyenre, de erre a PartitionMagic ezt válaszolta...márpedig ugye én onnan szeretnék bootolni. Jelent ez valamit vagy ne foglalkozzak vele?
-
Steelmanus
addikt
válasz fedőre #11276 üzenetére
Kelloen inspirativak vagyunk, csak eddig tartott amig kihamoztam hogy mit szeretnel elerni, csakhogy az mar nem fog menni.
Aki ilyen kusza megfogalmazasban reszesit minket annak varnia kell
Nem megyek bele a diskek es particiok szamozasaba, mert a lenyeg nem ez,
hanem a kovetkezo. Mivel volt egy mukodo rendszered, abban le voltak irva a particiok elhelyezkedesei, mivel ezt hardveresen megvaltoztattad azzal hogy atjumperelted a rendszeredet, dolt az egesz leiras, magyarul kicsesztel magaddal.
Most pedig hogy ujratetted az XP-t, azzal pedig vegleg.
Mit jelent a hardreturn?[ Szerkesztve ]
-
fedőre
csendes tag
válasz fedőre #11206 üzenetére
Mivel az előző beírásaim (Link, Link) nem voltak kellően inspirálóak a jelexerint, megismételném röviden:
Mit van mit tenni ha az XP elakad a az induló képernyő (Fekete alapon windoz emblémás) és az üdvözlő képernyő (Világoskék alapon "üdvözöljük" felirat) között, aszt jól le is fagy?
Mivel lehetne kideríteni, hogy mi a baja? Problémaelhárítás?
-
canniball
nagyúr
válasz Steelmanus #11274 üzenetére
Azért ki tudtam venni mit is akarsz mondani. Mindjárt neki is állok.
-
canniball
nagyúr
A létre nem hozást megfontolom , ezt viszont:
"...még jobb lenne, hogy az 1.-es partíciót létre sem hozod, vagyis a 2-est nem a HDD elején készíted el."
nem igazán értem: az 1.-t pont azért terveztem megcsinálni (formázatlanul), hogy a ne a 2. (rendszer) legyen az elején, hanem a swap...A Partition Magic pedig megcsinálja az egészet újraindítás nélkül.
-
levailaci
csendes tag
Sziasztok.
Van egy kerdesem. A Win Xp (Hom Edition) inditasa utan megjelenik az udvozles felirat aztan pedig a hatterkep. Ezutan semmi. Megneztem a Task Menagerban nem indul az explorer.exe, ha ezutan a futtatasbe beirom min den rendbe van. Hogy tudom kijavitani ezt a hibat?
Koszi -
Hasaggymeg
veterán
válasz Sk8erPeter #11265 üzenetére
Én is próbáltam a veryfier exe-t,majd minden esetben kékhalállal végződött(pedig csak az aláíratlan drivereket vizsgáltattam).Sztem. csak ha biztos vagy,hogy driver hiba miatt van kékhalál a gépeden,és egyenként ellenőrized a drivereket,van értelme.Amúgy nálam is volt aláíratlan driver hivatalos progitól.Még a sigverif parancs futtatásával tudod azonosítani(minden egyéb gubanc nélkül)az aláíratlan illprogiidat.Ez csak felsorolja őket
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
brd
nagyúr
válasz canniball #11267 üzenetére
Jó lesz így is, de az még jobb lenne, hogy az 1.-es partíciót létre sem hozod, vagyis a 2-est nem a HDD elején készíted el. Persze ez az XP telepítőjével csak újraindítással érhető el és ott is csak úgy, hogy létre kell hozni, de aztán letörölni, amikor a 2-es már kész.
The only real valuable thing is intuition.
-
canniball
nagyúr
Végre megjött az új HDD-m. A következő merényletet készülök végrehajtani ellene: felosztom három partícióra, 1. formázatlan, 2. és 3. NTFS, ekkor ha nem tévedek a 2. kapja a C-t, erre feldobom a rendszert, majd mikor már jól ott van az 1.-t is formázom és átküldöm oda a lapozófájlt. Működni fog ez így vagy elszámoltam magam valahol?
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Steelmanus #11262 üzenetére
Majd átböngészem, köszi. És nem tudod véletlenül, hogy hogy engedhetik meg maguknak az ATI-nál, hogy aláíratlan drivereket adjanak ki a kezükből?
Sk8erPeter
-
lúzer
veterán
válasz tittititti #11263 üzenetére
Még az MS sem ajánlja
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
Steelmanus
addikt
válasz Sk8erPeter #11258 üzenetére
En innen
szedem le a drivereket, de azert ajanlom a figyelmedbe hogy Nekem regi kartyam van
viszont Neked egy modern, ezert olvasd el a driver leirasat, mert pl a legutobbi 8.3-bol
nincs CP-s verzio, viszont javitottak a 2xxx 3xxx kartyak driveren.
A szamozas az tudod ugye hogy ev honap alapjan megy, 2008 03 az a 8.3 -
04ahgy
nagyúr
válasz tittititti #11251 üzenetére
Szia!
Én olyat használok. Futnak a 32 bites alkalmazások szinte mind. Játékban nem találkoztam, ami nem ment volna. Gyorsabban pedig nem fut. A 32 bites alkalmazás az 32 bites marad. Talán az XP x64 Edition annyival van az XP előtt, ohgy a Server 2003 alapjaira épít, és nem fut annyi service alapból.
Driverek már nem jók azok, amik a "sima" XP-hez készültek, abból külön 64 bitesek kellenek, és a rendszerbe nagyon belenyúló programokból is külön 64 bites kell. (Daemon Tools, Alcohol, stb...
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
Igazad van, benéztem. A 10-es korlát az oka. Lehetnének kreatívabbak, pl. az egyikegy tucat lenne. Egyből nem kevertem volna össze...
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
emre33
addikt
patch fent, és az itt emlitett dll bent van a helyén, és az itt és az ezen az oldalon említett regedit beállításokat elvégeztem, restartoltam, de a net config server továbbra is 10.et mond. ötlet?
[ Szerkesztve ]
https://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Steelmanus #11250 üzenetére
Hmm, nem vitatkozom, én egyelőre nagyon amatőr vagyok ATI-kártyakezelő control panelek terén, van még mit fejlődnöm... Az nvidiás kezelőfelületet már nagyon mexoktam, egyelőre a CCC valóban furcsa, és számomra kicsit túlbonyolítottnak látszik, ahhoz képest, hogy ugyanezt egyszerűbben is meg lehetett volna oldani, más grafikus felülettel. Valószínűleg kipróbálom a régi Control Panelt, kösz a tippet. Melyik verziót érdemes letölteni?
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz 04ahgy #11241 üzenetére
Végül mint kiderült, annyira nem is volt nagy a probléma, mint amilyennek először tűnt. A verifier tulajdonképpen nem káros, csak allergiás a legapróbb problémára is - nálam nem sikerült kiszűrni, konkrétan mire is.
Talán úgy lehetne kideríteni, ha egyenként leellenőrizgetném a drivereket, de ki a francnak van arra kedve és ideje...Sk8erPeter
-
brd
nagyúr
-
brd
nagyúr
válasz emre33 #11242 üzenetére
Sokáig az XP csak 10-et engedett egyszerre, de a M$ megkönyörült rajtunk és kiadott egy patch-et. Viszont tudtommal egyelőre csak elkérhető tőlük, direkt le nem tölthető. Ha szükséged van rá, keress meg egy legalább 2 MB-os fiókkal rendelkező e-mail címmel. (Angol és Magyar XP-hez rendelkezem csomaggal.)
-
tittititti
csendes tag
Előre is bocsi ha már volt téma, de oly hatalmas mennyiségű a hozzászólás, hogy.....
KÉRDÉS: XP64 alatt futnak -e a 32 bites alkalmazások és a játékok?
Azt olvastam máshol, hogy gyorsabban megy 64 biten minden.Nem szégyen kérdezni!
-
Steelmanus
addikt
válasz Sk8erPeter #11239 üzenetére
Azert nem szeretem a CCC-t mert elotte is volt elet, es semmi sem indokolja
hogy a CCC kedveert feltegyek egy kismillio apro fajlbol allo .Net-et ami a verziotol
fuggoen akar tobb 100Mb helyet foglal szerintem feleslegesen, es csak a hibalehetoseget
szaporitja. Tegye fel az, akinek a munkajahoz szukseges.
Az hogy az ATI osszekototte magat a .Net-el az szerintem egy hatterben kotott magallapodastol fugg, nem pedig szuksegszerusegbol.
Nekem nincs szuksegem egy 64Mb-s vezerlopanelre ha azt meglehet oldani joval
kisebbel is, az mar mas kerdes hogy a mai modern kartyakhoz ha minden funkciojat
kiszeretned hasznalni - tulhajtas, homerozes - mar CCC kell, de nem hiszem hogy ne
lehetett volna ezeket a funkciokat beepiteni a CP-be.
A CP hasznalata mellett szol hogy gyorsabban bootol be egy gep, bar ezt a mai prociknal
szerintem nem latni, keveset "fogyaszt" nem kell hozza .Net, nincs csili-vili. -
emre33
addikt
válasz 04ahgy #11248 üzenetére
Igen SP2
És hol van ez a patch? Mert két korlát van TCP/IP és a megosztáshoz csatlkozók max száma. Elsőt már átállítottam
Fontos lenneCsak nem ez alapján kell kicselezni?
Ehhez viszont kellene egy Srvsvc.dll 5.1.2600.3019 amit nem találok sehol
[ Szerkesztve ]
https://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
04ahgy
nagyúr
válasz emre33 #11244 üzenetére
Fogadjunk, hogy SP2-es a WinXP!
Ebben korlátozva van 10-re az egyidejű TCP kapcsolatkísérletek száma. Van erre patch, ami megnöveli. Lehet, hogy ez lesz a gond.
HGyu
MOD.: sorry, mikor elkezdtem írni, még nem volt postolva a kolléga hozzászólása...
[ Szerkesztve ]
-
bsh
addikt
-
_ak_
addikt
Szeretnék egy NLite-olt xp barkácsolni magamnak, a kérdés, h hogyan tudnám megnézni, vagy honnan tudnám letölteni az sp3 5503 után kiadott updateket, vagyis azt szeretném, h a mai napig kiadott updatek mind benne legyenek.
Let's begin, de gozaimasu!
-
emre33
addikt
válasz 04ahgy #11243 üzenetére
Nincs korlátra van állítva a mappa megosztásnál, és 10 felhasználó körül kiirja hogy a gép nem tud több kapcsolatot fogadni.
TCP/IP pedig korlátranra állítottam.
Valahol lehet még korlát
Szerk: Ha a felhasználók max számá akarom megadni, akkor 10-nél többet nem enged
Itt a hiba. Tuti át lehet írni, de hogy?
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz emre33 #11242 üzenetére
Tudtommal bármennyien. Akkor van csak korlát, ha te magad megadod. Ha az egyszerű fájlmegosztást kikapcsolod, akkor jelenik meg ennek a beállítási lehetősége, ott, ahol a megosztás is van.
HGyu
-
emre33
addikt
Ha egy winxp prof-val megosztok egy mappát, akkor ezut egyszerre hány ember tudja használni?
Meg lehet növelni ezt az értéket?
Kösszi
-
04ahgy
nagyúr
válasz Sk8erPeter #11233 üzenetére
Most saját károdon tanultál? Azt hiszem, erőt veszek magamon, és én meg a másén. Most ez épp a tied. Muhahaaa...
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz Steelmanus #11217 üzenetére
Szia anyoka!
Nagyon jó dolgokat mondtak itt a többiek! Mind Sk8erPeter (#11211, #11213), mind Steelmanus nagyon jó okokat mondott a kékhalálra. Okozhatja driver, és vírus is. Az orthost azért én elindítanám, biztos, ami biztos alapon, hogy a processzort is kizárjuk (mondjuk amíg az unokáknak készül az ebéd ). Kárt a gépben nem tudsz fizikai behatáson kívül okozni. Pl. mérgedben földhöz vágod... Ami a szoftverben kár keletkezik, az újratelepítéssel orvosolható.
Az említett fájlra (Steelmanus által) a Total Commanderrel is rákereshetsz, talán egyszerűbb. [Beállítások --> általános beállítások --> képernyő: "látszik a rejtett/system fájl (csak szakembereknek)"] Rögtön az első pipálónégyzet. De persze úgy nézed, ahogy szimpatikusabb.
Viszont, ha tényleg ez a vírus, akkor lehet, hogy nem is érdemes az irtással vesződni, főleg, ha nem is lehet hatásosan, ilyenkor van az újratelepítés. A windows CD miatt kell viszont a legkevesebbet aggódni.
HGyu
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Steelmanus #11237 üzenetére
Örömmel jelentem: sikerült életet (vagyis XP-t ) lehelni a gépbe, ismét minden a régi. (Úgy kellett, ahogy az idézett linkben le volt írva, semmi bonyodalom.)
Bocs, hogy ezen vagyok leakadva az XP topicban, de mégis hogy lehet az, hogy az ATI a drivereit aláírás nélkül hagyja? Nem tesztelik le, mielőtt a kezükből kiadnák? Vagy tesztelik, csak lesz@rják?
Tényleg Steelmanus, miért nem szereted a CCC-t? (Csak kíváncsi vagyok a tapasztalataidra, mert őszintén szólva most van először ATI-kártyám és -driverem, és még mindig nagyon szokatlan az nVidiás kártyák és driverek után... )Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Steelmanus #11237 üzenetére
Igen, elsőre én is erre tippeltem, köszi. Azért az gázos, hogy az ATI-driverek nincsenek aláírva... És akkor persze a hülye user (vagy looser, vagyis én) azt gondolja, hogy valami hardveres gondja van, vagy komolyabb szoftveres probléma.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Steelmanus
addikt
válasz Sk8erPeter #11236 üzenetére
En is megneztem amit javasoltal de en nem allitottam semmit, csak megneztem
hogy milyen illesztoprogram nincs alairva. CCC mentes ATI drivert hasznalok 7.3.
Velemenyem szerint az ATI driveret iktatta ki, nalam sincs alairva,
es a videkartya is tud kommunikalni - ill ha letiltodik akkor nem tud -,
kozvetlenul a rendszermemoriaval.
Remelem visszatudod allitani. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Steelmanus #11235 üzenetére
Nem...
De szerintem ez lesz a megoldás (most egy másik gépről írok):"Ha nem indul a gép...
Az ellenőrzés nagyon szigorú, ezért előfordulhat, hogy a következő rendszerindítás "kékhalállal" végződik. Különösen aláírás nélküli, bizonytalan illesztők esetében fordulhat elő. Lehet, hogy ezek hibás működését eddig nem is vettük észre, mert az operációs rendszer védve magát javította a hibákat. Tudomásul véve a helyzetet egy reset után csökkentett módban indítsuk a gépet. Futtassuk újra a VERIFIER-t és hajtsuk végre a következő lépést.
Beállítások törlése - a tesztelés megszüntetése
A varázsló első oldalán aktivizáljuk "A meglévő beállítások törlése" ("Delete existing settings") rádiógombot, kattintsunk a "Befejezés" ("Finish") gombra és indítsuk újra a gépet." (Innen.)Csak tanulságképp tettem be az idézetet, hátha esetleg másnál is előfordul. (pl. anyokánál, mert neki is javasoltam ezt a megoldást. De végül is ha meg lehet szüntetni a probléma forrását (a folyamatos kékhalálozást), akkor annyira nem nagy a gond.)
Az eredményről meg majd visszajelzek.
Ha meg is szűnik a kékhalál, akkor is tanulságos, hogy vajon mitől fordulhatott elő ez a hiba a DMA-val (közvetlen memória-hozzáférés).
Van valakinek sejtése?Sk8erPeter
-
Steelmanus
addikt
válasz Sk8erPeter #11234 üzenetére
Most akkor rendbe jott a geped, vagy nem ?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #11233 üzenetére
Mondjuk attól függetlenül - ha már végrehajtottam, elég aggasztó, hogy valami gond van a DMA-val, mert "A DMA a processzor megkerülésével valósítja meg a rendszermemória és a hardvereszközök közötti adatátvitelt." ([link]). Mire utal, ha gáz van vele? Komoly lehet a baj? Mert eddig semmi negatívumot, instabilitást nem vettem észre, de lehet, hogy valami mégis van a háttérben...
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Steelmanus #11217 üzenetére
Na, most "aki másnak vermet ás, maga esik bele" alapon kipróbáltam a "verifier"-t, de nem kellett volna.
Szóval mindenkit óva intek a verifier használatától, akinek stabil, működő rendszere van! Mert azt csak tönkretenni lehet.
Szóval a lényeg: kikapcsolás után ismét beindítva a gépet a verifier "áldásos" tevékenysége életbe lépett (ugye mert újraindítás kell neki): azóta folyamatosan ezeket a kékhalál-üzeneteket kapom.
Eddig semmi problémám nem volt a gépemmel, de most már van, saját hibámnak köszönhetően.
Egyelőre fogalmam sincs, mi a teendő ilyenkor... Valakinek van ötlete?Sk8erPeter
-
brd
nagyúr
válasz Sk8erPeter #11231 üzenetére
Persze, külső programmal minden megoldható. De azt hittem, ez nem kérdés...
-
Sk8erPeter
nagyúr
Pontosítsunk egy kicsit: VAN grafikus megoldás, csak nem az XP-be beépítve. Tehát nem csak paraméterezéssel oldható meg, hanem külső program segítségével is, ami ugyebár kissé egyszerűbb kezelési lehetőséget ad... Lásd Steelmanus hsz.-ét.
Sk8erPeter
-
Zin
őstag
32bites XP 4GB-bol mennyit lat?
512-es a VGA,es 2db vinyo van ami 16mb cacha-ezeket vonjam le?░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░
-
Boriszláv
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy xp alatt van e olyan funkció hogy időzitett kikapcsolás?
Tudom, vannak olyan programok, amelyek lekapcsolják a gépet az adott folyamat végén, pl. Nero, Borg TV, viszont én azt szeretném, hogy futó programoktól függetlenül beállítható legyen az időzítés tartama és a kikapcsolás.
Előre is köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat. -
dany27
őstag
válasz Sk8erPeter #11214 üzenetére
ok de a bootnál még nincs vírus XD és ott sem müxik a del gomb meg az XP-ber se megy néha a num lock se a caps lock meg még pár
meg ha rádugom pen driveot meghal minden! -
Steelmanus
addikt
válasz anyoka #11207 üzenetére
Szervusz Anyoka !
Sajnos az XP telepitolemez nelkul nem elet az elet, ezt be kell szerezned mindenkepp.
Sk8erPeter forumtars jo otletet adott az illesztoprogramokkal kapcsolatban, bar
en ezt kombinalva a hibauzivel, kerestem a neten es erre jutottam.
Link:
A HaxDoor vírus egy rejtett folyamatot hoz létre. Ezenkívül a vírus egyes fájlokat és beállításkulcsokat (korábbi nevén rendszerleíró kulcs) is elrejt. A HaxDoor vírus végrehajtható fájljának neve más és más lehet, de a leggyakoribb név az Mszx23.exe. A vírus számos verziója egy Vdmt16.sys vagy Vdnt32.sys elnevezésű illesztőprogramot másol a számítógépre. Ez az illesztőprogram a vírus elrejtésére szolgál.
A HaxDoor vírus törlés után is képes visszaállítani ezeket a fájlokat.
Ra kellene keresni ezekre a fajlokra, de elotte atkell allitani a rendszert
hogy mutassa a rejtett fajlokat.
Vezerlopult/ Mappabeallitasok majd fentrol lefele haladva:A rendszermappak tartalmanak megjelenites pipa be
Az operacios rendszer vedett fajlainak elrejtese pipa ki
Itt kapsz egy figyelmeztetest de az Igen gombal fogadd el
Ismert fajltipusok kiterjesztesenek elrejtese pipa ki
Rejtett fajlok es mappak radiogomb megjeleniteseKep1:
Kep2:
Varjuk a kereses eredmenyet.
Tenyleg hasznal valamilyen virusvedelmet?[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
veterán
Kedves "lelkes" Anyóka!Érdeklődve követem a körülötted zajló fejleményeket(hátha tanulok valamit )De ha az amúgy lelkes és nem kevésbé hozzáértő csapatnak sikerül ezen a fórumon téged révbe juttani(és most a vele(m)született pesszimizmus beszél belőlem )akkor a távtanulás intézményéről alkotott véleményemet leszek kényszerült újragondolni.Amúgy várom a folytatást,és én neked szurkolok.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
veterán
válasz dany27 #11212 üzenetére
Tapasztaltam ilyent,nem tudtam a végére járni,Ghost-os visszaállítássá fajult a dolog,nem hardware hiba volt.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz dany27 #11212 üzenetére
Hát, a PS/2-es hiba tényleg fura, de önmagában a lassulás nem feltétlenül hardverhiba következménye.
Könnyen lehet, hogy garázdálkodik egy spyware vagy vírus a gépeden, csak nem tudsz róla.
Amúgy meg ha egyébként is újratelepíted az XP-t, akkor ez úgyis kiderül.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ja és azt elfelejtettem közölni, hogy elvileg a verifier használata után készít ún. "crash dump file"-okat a "c:\windows\minidump" könyvtárba a kékhalál-üzenetekről. Ezt kell az itt letölthető "Debugging Tools for Windows"-ba betölteni (File - Load Crash Dump - [c:\windows\minidump] könyvtár fájljai), majd elolvasni a kiírt üzenetet, és ezt beírni a Debugger parancssorába: " !Analyze -v " (idézőjel nélkül, felkiáltójellel az elején)
Ez elvileg kiírja, hogy mivel lehet probléma. Nagyon bonyolult, de talán segít. (Én még nem próbáltam, de itt olvasható a te hibaüzenetedre vonatkozóan egy ilyen megoldás - ha már nincs más [pl. nincs lehetőség újratelepíteni az XP-t]).U.i.: ja, és közben már rájöttem, hogy írtad, hogy nincs XP-telepítő CD a közelben, úgyhogy akkor ezt a lehetőséget is sajnos ki kell lőni.
Sk8erPeter
-
dany27
őstag
Hi
Egy elég furcsa esettel találkoztam ma de nem tudom egyszerűen meghatározni h mi okozhatja a bajt! Adott egy gép és némely billentyű kombinációknál vagy akár egy billentyűnél is úgy belassul h nem igaz pl: leütöm windóz billentyűt és csak 1 percel később jön ki a start menü vagy van mikor a bootnál nem megy a del gomb se!
Én ebből fakadóan hardware hibára gondolok mert a tulaj álítása szerint másik billentyűzettel sem ment! Jah és rádugtam egy pendriveot és attól is olyan színten megfagyott hogy nem igaz csak a restart segített! jah az egeret rádugtam átalakítóval PS/2-re is de azzal meg egyáltalán nem ment!! Rakni fogok rá egy új rendszert de szerintem lap hiba lesz!
Szerintetek??
ELőre is köszi!
-
Sk8erPeter
nagyúr
Szia anyoka!
Érdekes a problémajelenség: a PFN_LIST_CORRUPT hibaüziből persze mindenki kapásból RAM-problémára gondol (én is), de okozhatja ezt az is, hogy valamilyen eszközhöz nem megfelelő driver van telepítve. ([link])
A legutóbbi hibaüzeneted pedig szintén leginkább driver-problémára enged következtetni (ha jól tudom). ([link])
Legjobb lenne egy XP-újratelepítéssel próbálkozni, mert ezzel még egy rostán keresztül lehetne passzírozni a problémákat.
De mivel gondolom jelenleg nem áll rendelkezésre tárolóeszköz, amire kimenthetnéd a fontos fájljaidat, ezért sajnos más megoldás után kell néznük.Bár én még nem próbáltam, de állítólag a Start menü - Futtatás - verifier parancsot beírva, majd Tovább, "Az ezen a számítógépen lévő összes illesztőprogram automatikus kijelölése" módszerrel elő lehet idézni kékhalálokat, ha gond van valamivel, de úgy, hogy közben a Windows külön fájlokat csinál a hibaüzikről, és a kékhalál-üzeneteket is kicsit konkretizálja, hogy mégis mire kellene gyanakodni. ([link])
A hibaüzeneteid alapján akár VGA-driver és más eszköz illesztőprogramjainak hibájára is lehetne következtetni.
Nincs lehetőség mégis az XP újratelepítésére?Ja, és az Orthos-szal szvsz nem tehetsz semmi kárt.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Lamair #11208 üzenetére
Nem is volt olyan hülye kérdés.
Ezt a módszert kipróbáltam, és bevált! Fontos viszont, hogy ahhoz a felhasználóhoz legyél bejelentkezve a regisztrációsadatbázis-bejegyzés készítése során, akinek az internetkapcsolatát tiltani akarod!Sk8erPeter
-
gabaly
tag
válasz localhost #11201 üzenetére
Köszi, közben megoldódott. Igaz, hogy renccer visszaállítással visszaállt a szkájp a régebbi verzióra de azzal nem lett jó. De azért tegnap este csak megpróbáltam (teljes szkájptalanítás után) az új verziótól eggyel korábbit felrakni és azonnal működött, minden rendben azóta.
Ezután nem engedem frissülni. -
Lamair
aktív tag
háj bocsesz a "hülye kérdésért"
XP alatt lekellene tíltanom az egyik felhasználói fiók internet elérését! Hogyan kő ezt?THX
''...válaszd a nagyképernyős színes tv-t,... válaszd az életet...''
-
anyoka
csendes tag
Megjött anyoka !
Kedves Steelmanus, 04ahgy, Sk8erPeter Pártfogóim !
Kérdés: Csináljam meg a CPU tesztet ?
Kérés: Csak olyannal bizzatok meg, amivel még én sem tudom kinyiffantani a masinámat !
1. A kék halál csak internetezés közben jön elő, teljesen váratlanul, van, hogy rögtön az indítás után, van, hogy 4 -5 órát is elmegy. Leginkább akkor ha az aktuális oldal valamilyen bővítményt akar futtatni.2. Sajnos az XP telepítő lemez nem került elő ??!, akitől a gépet kaptuk vidéken lakik, és többször kértük eredménytelenül.
3. Ha kell új Winchester természetesen megvesszük, de beszerelni azt már biztosan nem tudom.
4. A SONY oldalon olvastam, hogy a RAM max. 512 MB-ra lehet bővíteni.
5. A 3. 4. ponthoz jó lenne egy megbízható szervíz, ha van ilyen. Ahol volt a gép azokban már nem bízom. / bocs /6. Rendszeresen elvégzem a lemeztöredezettségvizsgálatot, és az ezzel járó többi műveletet.
7. Ma a következő hibaüzenet jött elő:BCCode: 1000008e
BCP1: C0000005
BCP2: 80566E37
BCP3: F741EOEC
BCP4: 00000000 OSVer: 5_1_2600 SP: 2_0 PRODUKT: 256_1Ne haragudjatok, hogy ennyi gondot okozok, de igazán szeretném tudni mi a baj és ez nélkületek nem menne !
Köszönettel : anyoka
[ Szerkesztve ]
-
fedőre
csendes tag
válasz 04ahgy #11204 üzenetére
Nem a Grub az köszöni jól van. Az XP egy fekete alapon windoz emblémás és folyamatkukacos képpel indul, aztán penig jön az üdvözöljük képernyő ami két sötétebb kék sáv között egy világoskék felület. Nekem ez most nem jut el az üdvözlésig se, hanem ugyanolyan de egy kisméretű windoz emblémával az ő közepén, onnan se ki se be. (Ilyen színű képernyő van pl a fájlrendszer elllenőrzése c. esetben ami egy hardreturn után pl. előjön...) Most direkt megnéztem és épp ennek a linuxabbik részéből írok...
Jó neked , hogy nem látod soxor.
A raid szép dolog, majd talán veszek egy lemezt arra is, de most ezt a mégparanoiásabb renszert folytatnám. Ha ugyanis a másod/másolatlemez nincs a gépben akkor vírustól, túlfeszültségtől, meg a leírt esettől, stb. is menekült állapotban még biztonságabbat teremt...
Kérdés: életre tudnám e pofozni "bélemezt", vagy mivel diagnosztizálhatnám, hogy hol tartja az ő bugját...
-
ChRiS_RS
aktív tag
Valaki tudna tanácsot adni abban, hogy miért lassú a boot? Konkrétan ~20-30 másodpercig fekete a képernyő, majd utána megjelenik az Xp logó, egyet végigmászik a kukuc, utána pikk-pakk welcome, és használat közben sem lassú. Hálózat nem DHCP-s, szóval nem emiatt tököl. De akkor miért?
A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
-
04ahgy
nagyúr
válasz fedőre #11203 üzenetére
"B lemez világoskék bootoló képernyője." - Hát ezt hámozza ki valaki... Ez a GRUB akar lenni? Ha az, akkor gyere át a Linux topikba.
Ha nem, akkor kicsit pontosíts. XP-nél elképzelni sem tudom, mi lehet ilágoskék. Van a kékhalál (ez mélykék). Meg a kékhalált követő indítás, mikor lelkendezve kínálja a csökkentett módot. De az meg monokróm.
Ha meg mindkét lemez, SATA is, meg egyforma is, akkor mi a fenét SZOPSZ velük? RAID1, és kész. Minden másolás szépen automatikusan megtörténik, és nem kell ennyit szerencsétlenkedni vele. Ja, és olvasásnál cserébe nagyon gyors, mert két lemezről is tud egyszerre. Csak nyersz vele. Ráadásul egymás pontos másolatai. RAID topik.
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
fedőre
csendes tag
Kedves mindenki!
Adva van két egyforma lemez: "A" és "B", SATA, partíciók: XP home, Fedora7 linux, extended FAT32 adatlemez, Grub indítja. Az egyik a másik klónja biztonsági okból, hogy egy legalább működőképes maradjon...
Most sajnos egyszerre tettem be a két lemezt a gépbe a "B" lemezt masterre jumperoltam, hogy arról bootoljon, az XP-be (fájlokat akartam másolni "B"- ről "A"-ra. Ilyen volt már probléma nélkül. A klónozás is így készült.
Másolás közben lefagytak és hardreturnnal lehetett csak kilépni. Ezután a "B" lemezen egyáltalán nem indult a windoz csak újraindított, az "A" lemezen elmegy a világoskék bootolo képernyőig és ott fagy meg. A két lemez együtt bebootolt de valami elgyesbe: az "A" lemez lett a C: D: viszont a "B" lemez képernyőjét, beállításait, ikonjait láttam az Asztal-on ami viszont I: és J: lett.
Az "A" lemezt próbáltam a gyári install CD javító módjával életre hívni, a max eredmény az lett hogy eljutott az F8-assal előhívható menüig (F8 nélkül) de ott akármelyik opciót választottam újraindult. Ráinstalláltam a windozt most müxik de kétheti örjöngéssel vegyes konfigurálás vár rám... (Nemrég lettem kész velük.)
A "B" lemezt nem bántottam (ez fagy meg a világoskék bootolo képernyőnél) vajjon volna e valami mód életrehívni újinstall nélkül?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz anyoka #11193 üzenetére
Elnézést kérek, ez elkerülte a figyelmemet. Akkor 04ahgy kolléga tanácsait fogadd meg, elég hasznos javaslatokat tett a probléma forrásának kiderítésére. (És persze ne felejtsük el Steelmanus segítségét sem.)
Sk8erPeter
-
localhost
Közösségépítő
válasz gabaly #11190 üzenetére
Csak TIPP-em van!
Itt valami szörnyszülött garázdálkodhat a gépedben.
Spyware-eltávolítót és / vagy víruskergetőt futtatnék.¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest