Új hozzászólás Aktív témák

• fedőre

csendes tag

Kedves mindenki!

Adva van két egyforma lemez: "A" és "B", SATA, partíciók: XP home, Fedora7 linux, extended FAT32 adatlemez, Grub indítja. Az egyik a másik klónja biztonsági okból, hogy egy legalább működőképes maradjon...

Most sajnos egyszerre tettem be a két lemezt a gépbe a "B" lemezt masterre jumperoltam, hogy arról bootoljon, az XP-be (fájlokat akartam másolni "B"- ről "A"-ra. Ilyen volt már probléma nélkül. A klónozás is így készült.

Másolás közben lefagytak és hardreturnnal lehetett csak kilépni. Ezután a "B" lemezen egyáltalán nem indult a windoz csak újraindított, az "A" lemezen elmegy a világoskék bootolo képernyőig és ott fagy meg. A két lemez együtt bebootolt de valami elgyesbe: az "A" lemez lett a C: D: viszont a "B" lemez képernyőjét, beállításait, ikonjait láttam az Asztal-on ami viszont I: és J: lett.

Az "A" lemezt próbáltam a gyári install CD javító módjával életre hívni, a max eredmény az lett hogy eljutott az F8-assal előhívható menüig (F8 nélkül) de ott akármelyik opciót választottam újraindult. Ráinstalláltam a windozt most müxik de kétheti örjöngéssel vegyes konfigurálás vár rám... :W (Nemrég lettem kész velük.)

A "B" lemezt nem bántottam (ez fagy meg a világoskék bootolo képernyőnél) vajjon volna e valami mód életrehívni újinstall nélkül?

Új hozzászólás Aktív témák