-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz multimelon #11095 üzenetére
Ugye amit másolsz, az nem ugyanazon a merevlemezen van, mint az a hely, ahova másolod?
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
lúzer
veterán
Oké, lehet hogy nem sp2 volt egyből, nehogy hülyeséget írjak.
szerintem ha egy frissen telepített xp látja az egész vinyót, úgy hogy előtte nem volt külön particionálva akkor nincs gond, ez biztos
tehát 1 partíció meg van csinálva, xp fel, és lemezkezelőben látszik az egész
ezt próbálta valaki sp2-vel?MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
multimelon
tag
Csináltam egy mérést hd tune al ott minden rendben van, de total commanderben továbbra is csak max 25mb val másol.
Van vkinek ötlete?
-
brd
nagyúr
válasz multimelon #11093 üzenetére
Semmire. Ahol kell, oda hiba lehet ráerőszakolni (SP1), ahol meg már nem kell (SP2+), oda nem kell.
The only real valuable thing is intuition.
-
multimelon
tag
Olyan problémám van, hogy win xp be nagyon lassú a másolás, 20-25 mb /sec körül van max, a vinyóm egy 500gb sata2 es seagate 32mb cache el. Másik sata-s vinyóra másolásnál 80mb körüli a seb másolással-írással.
Amikor feltettem a wint erre az 500 asra akkor jo volt a másolás 70-80mb, miután pár program felment azóta lassú, hibát semmilyen program nem ír ki, a vinyó 70% üres. 3 partíció van mind NTFS, 30gb, 195gb, 240gb. Ezt program okozhatja vagy vmi más?HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Atapi\Parameters
EnableBigLba ez mire is jó? Ez nekem megoldás lehetne NTFS nél?thx előre is
-
hektor24
aktív tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy XP SP2 rendszerindítás után, ha elindítom a Firefoxot, újraindul a gép, mintha resetet nyomtam volna? Nem mindig csinálja, úgy 10-ből 1x fordul elő.
-
^Boss
őstag
talan jo elojel, hogy az emlitett 10-12 csikrol ismet az eddig megszokott 4 csik lett a betoltesi ido a kabelcsere utan!
-
brd
nagyúr
Vagy a vezérlő (drivere, bár erre kicsi az esély, hogy így legyen hibás), vagy a HDD-kábel, vagy a HDD hibás. A windows-nak ehhez nem sok köze van.
Elsőnek a kábelcserét próbáld ki, azt a legegyszerűbb és egyben az a leggyakoribb hibaok.The only real valuable thing is intuition.
-
^Boss
őstag
eddig ugy nez ki, semmi sem segitett..
-
^Boss
őstag
válasz Steelmanus #11082 üzenetére
megprobalom..
-
takos
tag
Sziasztok!
A problémám a következő.
Tegnap feltelepítettem a free download manager-t és működött is rendesen, le tudtam tölteni rengeteg adatot.
Azonban éjszaka is bekapcsolva hagytam a gépet, hogy töltsön tovább.
Reggel amikor felébredtem a gép készenléti állapotban volt.
Elindítottam, de nem akart igazán helyreállni.
Most már nem tudom elindítani sem a free download manager-t, sem a outlook-ot(vagyis a folyamatok között látszanak, de nem futnak a képernyőn).
Próbáltam leszedni a free download manager-t, de a vezérlő pult sem hajlandó elindulni!
Sajnos ilyet még nem tapasztaltam és csökkentett üzemmódban sem kelt a vezérlőpult, stb...Mi a véleményetek, mi lehet a gond?
Üdv:
takosA vasam? Lenovo S400U, Intel Core i5-3337M,524HDD+24SSD, 8GB DDR3 1600MHZ
-
Winner_hun
titán
Az indulásnál a bejelentkezés szöveg eddig szinte nem is volt látható, mostanság viszont sok-sok mp-ig azt kell bámulnom. Panda antivírust telepítettem fel, azóta csinálja, uninstall után is megmaradt ez az elnyúlás. Ez valahogy kiiktatható?
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
lúzer
veterán
-
^Boss
őstag
válasz Steelmanus #11070 üzenetére
csak a windows fele teljes formazasra gondoltam.
-
^Boss
őstag
tegnap este ugy tunik ujra osszejott a dolog.. az altalam le nem irt, de neha elojovo hiba kovetkezett: read error meg a boot kozben (win logo bejovese elott), de mint tapasztalt felhasznalo tudtam, hogy ez jopar percig igy is marad, igy aludtam, reggelre megjavult. na erre varrjatok gombot, en mar nem birom felfogni, mi-miert...
usn-re azt irja, hogy s torlesenel hiba van, mert nem aktiv a naplo!
-
chungee
addikt
válasz Steelmanus #11071 üzenetére
Oooh... kösz. Az télleg lényegtelen. Nem vok MSN huszár
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz Steelmanus #11071 üzenetére
kicsusztam a mod idorbol.
Itt olvashatsz bovebben arrol hogy mit kell torolni a registryben.
Link:[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz chungee #11054 üzenetére
Ezt talaltam a neten:
Az "usnjsvc" a Live Messenger megosztásokkal kapcsolatos szolgáltatása. Az eseménynapló csupán azért tartalmaz hibát, mert a Messenger megpróbálta elindítani ezt szolgáltatást, de mivel az le volt tiltva, bejegyezte ezt a tényt az Eseménynaplóba. Mindezt nyugodtan figyelmen kívül lehet hagyni. Ellenben, ha kell ez a Messenger megosztási szolgáltatás, akkor azt a services.msc - ben engedélyezni kell (beállítani kézi indításra). -
Steelmanus
addikt
A juornal naplozast ki lehet kapcsolni, ird be a Sugoba hogy
usn majd Fsutil:usn -nel meglatod hogy mikent kell kikapcsolni.
Alapbol nem kell, valamelyik progi telepitesekor kapcsolodott be.
Nekem is egy progi telepitese utan kapcsolodott be, azutan a defrag
mindig azt irta ki a vegen hogy nem tudja befejezni a defragolast.
Az en velemenyem az hogy a O&O-t ne hasznald, en nalam adatvesztes volt.
A melyformazason mit ertesz, remelem nem a lowformatra gondolsz, mert
az a mai lemezeknel egyenlo a halallal, en kiprobaltam egy 80 Gb-os
Samsung vincsin amiert mar nem volt kar egybol 25%-ot esett a mutatoja,
a SMART ertekeket mar nem lehetett kiolvasni rendesen, es elvesztette
az LBA modot. -
^Boss
őstag
hat remelem en nem fogom (most hogy atirtam, ezzel jon ennek a veszelye, vagy eddig is megszophattam volna?), most ugy tunik a vga-m bekrepalt, az hianyozna meg csak, hogy adatok is elvesszenek..
-
^Boss
őstag
hm.. eddig ezt meg sosem lottem be, es nem tapasztaltam ilyeneket, pedig elegge dugig vannak a vinyoim (sokat dolgozok kamerakkal, es ott jo minosegben atvett videokigencsak elterpeszkednek a vinyokon). mindenesetre beirom ezt a kulcsot..
mindenesetre koszi, remelem ezek segitenek..
[ Szerkesztve ]
-
lúzer
veterán
kéne-kéne de én még nem láttam tőle:
Azonosítónév: EnableBigLba
Adattípus: REG_DWORD
érték: 1Lényeg, hogy 137 ha gigánál nagyobb a merevlemez, enélkül ennyit lát a windows. De NEM szólna, hanem ha e fölé írsz, akkor elkezdi elölről az írást a 137 gigán, felülírva létező dolgokat, persze te azt hiszed, üres területre írsz.
Szóval készülj fel, hogy bármikor összecseszett fájlokra találhatsz.
Hivatalosan egy pl. 320 gigás vinyót úgy kell használatba venni, hogy TILOS külső partícionálóval felosztani. Telepíteni kell a wint, pl. egy 10 gigás partícióra, amikor kész a rendszer, akkor ezt a kulcsot ellenőrizni, újraindítani, lemezkezelőből létrehozni a partíciókat.MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
^Boss
őstag
meg 1 kerdes: kb 1 honapos most a win, eddig mindig 4 csik alatt toltott be a rendszer, most a semmibol hirtelen 8-10 lett, pedig semmoit nem csinaltam. erre valaki valamit? (nem hiszem, hogy osszefugg az elozo problemaval, mert a tegnapi kesleltetett irasi hiba utan meg gyors volt.)
[ Szerkesztve ]
-
chungee
addikt
Ez mi a fenét jelent Vhol hibás renxerem
-
lúzer
veterán
esetleg eszközkezelő, lemezmegh.
persze pipa ki
[ Szerkesztve ]
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
kem
addikt
HD setinellel nézted a vinyókat?
Köszi!
-
^Boss
őstag
sok particiom van (1,5TB-ot jol fel lehet osztani), nyomtam mar melyformazast is, meg gyorsat is stb.. teljesen tanacstalan vagyok..
-
^Boss
őstag
nem hiszem, hogy segitene, 3x raktam ujra a wint mar
-
kem
addikt
Nyomhatnál XP telepítő cdvel javításnál a parancssorban egy chkdsk /p /r-t.
Ez rendbehozza a lemez konzisztenciát. Szerintem a hdd-s topikban is kérdezz rá, liksoft biztos mond rá valami hasznosat.Köszi!
-
^Boss
őstag
hali
nem tudom talalkoztatok-e mar ezzel a problemaval, eleg fura jelenseg: teljesen veletlenszeruen jon elo a kovetkezo hiba: befagy minden, megall minden muvelet, majd, ha turelmesebb vagyok, percek mulva a kovetkezo hibauzenetet kapom: {Nem sikerült a késleltetett írás} A Windows nem tudta menteni a fájl () összes adatát. Az adat elveszett. A hibát hardverhiba vagy a hálózati kapcsolat hibája okozhatja. Próbálja máshova menteni a fájlt. forraskent az esemenynaplo ntfs-t jelol. namost, mint irtam, ez akkor van, ha turelmes vagyok. ha nem, es resetet nyomok, kb 3-4 restartig kapom ezeket az uzeneteket, majd a chkdsk elkezdi kezelni a lemezt, de ebben az esetben is 3-4 alkalom kell ahhoz, hogy hasson, az elso par alkalommal o is azt irja, hogy nem tudja menteni a javitasokat.
valakinek valami otlete? konfigom adataimnal reszletesen..
szerk:
termeszetesen alap orajeleken is volt ilyen gond, nem a tuning hozta elo..
illetve hozzatennek meg annyit, hogy a chkdsk valami usn journalt javitgat fokent..[ Szerkesztve ]
-
DeSanto
őstag
Tudja valaki hogy lehet visszaállítani a system tray ikonokat mert eltűntek.
Nincs daemon tools agent,realtek control panel,hangerő,cfosspeed,NOD32,SE PCSuite.
Ezel mind futnak de sehol nem látni csak a feladatkezelőben.
Nincsennek elrejtve sem egyszerűen nem jelennek meg.[ Szerkesztve ]
-
moma
őstag
válasz Steelmanus #11031 üzenetére
Nem még csak nem is arra . Hanem simán pl az intézőben(asszem így hívják az alap filekezelőt). Ott van a mappa szerkezet az adott meghajtón és ott van a dokumentumok mappám is és az normál mappa ikon(az a sárga), míg a zenék, meg a képek nem. És nem hiszem, hogy amiatt van mert át van helyezve az eredeti helyről, mert a zenék, meg a képek is át van. Szerintem valahol a registryben kéne valamit átállítani csak nem sikerült megtalálnom, hogy mit. És nem egy nagy gond persze, csak gondoltam valaki hátha tudja .
we all deserve a bit of luck.
-
t-bali3
senior tag
Sziasztok, hát már megint én vagyok.....
Most kezdek kicsit közelebb jutni a hibához szerintem. Rámentem az xp frissítésre és ezt irta ki:
"Indítsa újra a számítógépet a helyreállítási konzolhoz és válassza a rendszerkonfigurációs fájlok javítását!"- kérdésem az lenne, h akkor mit csináljak, h a helyreállítási konzolhoz jussak????????, mert nem értek hozzá -
t-bali3
senior tag
Sziasztok tudom ez már nem ide tartozik, de ha BIOST akarok Dosból frissíteni, akkor csak a bin-fájlt kell, vagy pedig az egész rom file-t fel kell rakni a floppyra????
-
Steelmanus
addikt
Felreertettelek bocs".
Erre gondolsz?
Ezt sajnos nem tudom, persze azt nem lehet torolni, azt az asztalira irtam.[ Szerkesztve ]
-
t-bali3
senior tag
válasz Steelmanus #11026 üzenetére
Már próbáltam szinte minden variációt, de csak akkor nem írja ki, ha cd van az első helyen, ugyanis akkor discről bootol.
-
moma
őstag
válasz Steelmanus #11001 üzenetére
Nem az asztalra akarom a dokumentum ikon-t. Ha oda ki szeretném rakni kirakja gond nélkül. Hanem a file-kezelőben nem használja a dokumentumokra a spec ikont, úgy mint pl a zenékre vagy a képekre. Jelenleg a sima normál mappa ikon van a domumentumok mappánál is. Ezeket figyelembe véve, biztos vagy benne, hogy ezt kellene letörölni? és hogy ez nem okozna gondot az összestöbbi mappánál? mellesleg ezt hogy törölném le?
we all deserve a bit of luck.
-
Steelmanus
addikt
válasz t-bali3 #11013 üzenetére
Tedd a vincsit a masodikra, a harmadikat tiltsd le.
Disk boot failure, insert system disk & press enter
Ez tipikusan floppy hiany is lehet, vagyis biztos hogy a dvd es a vincsi koze van
allitva, es varja hogy tegyel be floppyt.
Azert kiprobalhatnad ugy is hogy a vincsit allitod elsore a cd-t masodikra, vagy
a proba kedveert en letiltanek mindent csak a vincsit hagynam.
. -
lúzer
veterán
válasz Steelmanus #11022 üzenetére
attól még megvan az eredeti, de asszem csak imageba írtam, nem kellett
az eredeti úgyse volt jó, tökre nem támogatta az újabb procikat
ez core2 lap amúgyMO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
lúzer
veterán
válasz t-bali3 #11016 üzenetére
és meyik biost nyomtad fel?
mert asus:
For WinXP 32bit system, please download and update chipset drivers V6.65 or later
szóval azt is cserélni kellene talánnVidia Chipset(CK804) driver version V6.65 for Windows XP(WHQL).
To avoid crashing file system, please do update the chipset driver before updating Bios version 1006 or later[ Szerkesztve ]
-
lúzer
veterán
válasz Steelmanus #10997 üzenetére
ja, ez igaz, én is átírtam a cd-t új biossal, nálam is a proc miatt kellett, de végül flopyztam
-
localhost
Közösségépítő
válasz szaky23 #11018 üzenetére
Korrekt:
Aktívált OEM XP ahhoz az ALAPLAPHOZ (és ezen keresztül a géphez) tartozik, amelyikre vetted, azaz telepítették/telepítetted.
Ettől OEM!
Győzködésnek helye nincs, alaplapcsere csak garanciális okokból garanciális idő alatt, hivatalos szervízigazolással lehetséges.
Mást cserélhetsz.¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
szaky23
csendes tag
Szevasztok!
Ha oemes xp van akkor tényleg nem változtathatok a konfigomon? Ha esetleg fejleszteni szeretnék akkor kell egy új xp? Vag a telefonos nénit kell győzködnöm egy alaplap ,videókari,ram csere esetén????
Köszi a segítséget!!! -
need
addikt
Sziasztok..
több esetben amikor ál fel a windows a kezdő sötét képernyő kezd világosodni majd elinul a betöltö csik..de sok esetben nem igy történik megmarad a halvány képernyő..ilyenkor a "reset" gomb segít csak...!
mi lehet ennek az oka hogy ilyen történik..?
én nem látok semilyen hibaüzenetet...!
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
akaido
addikt
[http://auslogics.com/en/software/disk-defrag/download]
szerk: Steelmanus linkjében is volt má ez a progi bocsesz.
[ Szerkesztve ]
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
t-bali3
senior tag
válasz Steelmanus #11002 üzenetére
Szia!
A BIOSt azért kellett cserélnem, mert az új procit, csak így veszi be (ASUS A8N-e, rev 1008 volt rajta és 4000+-os procit, csak rev.1010-től viszi. különben soha az életben nem álltam volna neki)
Asus updaterrel csináltam, szerintem nem rosszat szedett le hozzá. Azt sajnos nem tudtam, h az alapszabály, h defaultozni kell az első újraindításkor.....
Most ezt írja ki indításkor: "Disk boot failure, insert system disk & press enter"
És csak akkor hajlandó a diskről bootolni (xp), ha elsődleges devicera a cdromot állítom, amúgy ha harmadik helyen van, ugye default után alapból, akkor nem is hajlandó.
Amikor cdről bootol be , akkor indulás előtt kiirja Boot.ini érvénytelen + vmi windowsos hiba és utánna betölt az xp semmi baja.
Hát röviden ennyi, most azt nem tudom a biosnak van e baja vagy a BIOS stimm, de az xpnek nem tetszik vmi????Hát röviden ennyi a történetem.
Ha vki tud kérem segítsen....Üdv
-
lúzer
veterán
válasz Steelmanus #11008 üzenetére
ja, jó dolog a portable, még autocadet is találtam
mellesleg: ???MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
Steelmanus
addikt
Igen az, es az oldal hatasara elkapott a portable laz
Opera, Fox, Winamp, Pidgin, Foxit, es amit meg talalok, foleg ami tud magyarul is.
Az a legjobb benne, hogy naponta frissul, emiatt leszoktam pl: a Honosito oldalrol.
Nem magamtol talaltam, hanem valaki a Vista topicban ajanlotta masnak, sajnos
nem emlekszem a nevere, bar buntibol amiert nem koszontem meg neki idejeben
atgorgoztem az utolso 3000 oldalt de igy sem. Talan Thr... , ninden esetre en is
halas vagyok neki erte. -
lúzer
veterán
-
t1
addikt
válasz Steelmanus #11005 üzenetére
Köszi
-
Steelmanus
addikt
Ez jo kerdes, de jo valaszt ne varj, sokan sokfelet hasznalnak, es mindenki
masra eskuszik. A legjobb ha magad probalsz ki parat, es valamelyik csak
elnyeri a tetszesedet. A dontesed meghozatalahoz konnyites:
Link:
A fizetosek kozul sokan a PerfectDisk-et favorizaljak, kiprobaltam en is,
valoban gyorsabb lett a rendszer, lehet hogy veletlen, de egy keteves
Samsung vincsi eppen a probalkozas ideje alatt adta meg magat. -
t1
addikt
Hali!
XP alatt milyen defrag progit érdemes használni mert ez a beépített eléggé fos ?
-
Steelmanus
addikt
válasz t-bali3 #10998 üzenetére
Azt nem irtad hogy miert kellett BIOS-t cserelni, szerintem nem kellett volna,
bevett szokas hogy amig rendesen mukodik a gep, addig nem cserelunk
BIOS-t, mert minek. Az is lehet hogy nem jo BIOS-t tettel fel.
A netrol frissitettel online, vagy sajatkezuleg szedtel le az alaplapodhoz BIOS-t,
mert ha a masodik, akkor az is lehet hogy nem jot szedtel le.
A BIOS frissitesnel alapszabaly, de ezt ki is irja az Asus BIOS, hogy frissites
utan az elso ujra indulaskor be kell lepni a BIOS-ba, es ujra be kell allitani.
Erre szolgal a Load Default, ilyenkor ujra megkeresi a procit, memoriat stb.
Igaz ez az idealis beallitas, tehat picivel lassabb a gep mint amikor az ember
kezzel allitgatja a memoriaidoziteseket, de ezt egy mezei user nem veszi eszre,
csak az olyanok akik a gep maximumat hajhasszak
Direkt a stabilitast szolgalja, es nem a sebesseghatart.
Azert ne bizz vegtelensegig ezekbe a hangzatos nevu BIOS-t vedo eljarasokban,
mert ellehet cseszni a BIOS-t meg ezek mellett is.
Arra figyelni kell, hogy BIOS frissites utan az uj BIOS-ban minden be van kapcsolva,
vagyis megy az alaplapi video, hangchip, halokartya chip, minden.
Ezeket ha nem kellenek, kezzel kell kikapcsolni.
Tolts ki az adatlapodon a konfigod adatait igy konnyebb segiteni. -
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Windows 11
- További aktív témák...
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest