Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
D4v3
őstag
Hello!
Remélem nem gond, ha itt kérdezem meg:
Tegnap óta random időközönként egy dos ablak szerű dolog jelenik meg kb. negyed másodpercre a monitoron és nem tudom semmihez sem kötni igazából. Telepítve új program biztosan nem volt az elmúlt napokban.
Találkozott már valaki hasonlóval? -
Potyka03
senior tag
Sziasztok.Windows 10-et be lehet aktiválni Windows 7 Professional kulcsal is?
Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!
-
Occon adom
aktív tag
Ezt nekem is tette, újra installáció win10 😀
-
tothviktor01
újonc
Üdv!
Olyan problémám lenne, hogy a chrome nem működött jól, letöröltem, de felrakni már nem tudom. Ha rákattintok a telepítőre akkor nem történik semmi. Már futtattam vírusírtót, töröltem a temp mappa elemeit, a maradék chrome fileokat is próbáltam törölni, de sehogy sem akkar elindulni a telepítő.
Valakinek valami ötlet hogy mi lehet a baj? -
ph2012
senior tag
Off:
Nem szoktatok játszani a Microsoft Solitaire Collection kártyajátékkal?
A napi kihívásokat nem szoktátok megcsinálni? A május 3. napi TriPeaks játékot meg tudtátok csinálni? Ezt: [link].
Akárhogy próbálom nem sikerül.
-
hódmaci
senior tag
Igen legálisat akarok.
Gondolom ha innen veszem az jó.
Illetve még az érdekelne,hogy egy pcre telepíthető csak?
Vagyis egy időben mindig csak egy pcn lenne.
Mármint úgy értem ha alaplap hibás lesz a pc akkor vihetem tovább következő gépre?Mert olyasmit hallatom hogy hiába fizetem ki ha elromlik a pc akkor megy a levesbe a win is.
[ Szerkesztve ]
Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
Doky586
nagyúr
válasz hódmaci #60888 üzenetére
Hát ez benne a kockázat.. 41-ért biztos a tied, de ilyen filléres összegért (kínából még olcsóbb) a megkapott VL licenszed lehet hogy 1 év után egyszer csak közli hogy lejárt... (mert a 100db -ra érvényes kódot már 500-an használják) De persze lehet hogy 10év után sincs vele semmi gond.
-
ph2012
senior tag
válasz quailstorm #60884 üzenetére
Kötelező reklám az ingyenes verzióban.
-
nagyúr
válasz quailstorm #60884 üzenetére
Persze hogy tolja, mert hagyják neki.
Lehet megkövezni, de szerintem az egész GTA sorozat kuka, úgy ahogy van...
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
ph2012
senior tag
A hivatalos Microsoft kártyajáték ingyenes verziója ilyen zombis játékot reklámoz: [link].
Nem erőszakos egy kicsit tizenéves fiataloknak?
-
hódmaci
senior tag
válasz LEON_01 #60880 üzenetére
Köszönöm.
Mi különbség van a windows 10 pro és a windows 10 pro(csak friss telepítéssel) között.
Ezeket csak 1pcn lehet aktiválni gondolom.[ Szerkesztve ]
Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
Mukucs
senior tag
válasz quailstorm #60832 üzenetére
Bekapcsoltam, hogy induljon a rendszerrel egyidejűleg, de nincs változás. Ki van rajt kapcsolva minden fény, de mégis villog szép kéken..
Egyéb ötleted van-e?
-
Locutus
veterán
válasz bigrock #60876 üzenetére
Az alap verzió alatt hónapokig szoptam ezzel... aztán a 1511-es verzió meggyógyította. Azóta nem találkoztam vele, 1607 alatt se még.
Nálam vagy újra kellett mindig indítani ilyenkor, vagy feladatkezelőből kilőni a shellexperiencehostot, meg minden olyan app exe-t, ami még not respondingban van. Tipikusan a calculator, calendar, stb... Utána mindig helyreállította magát, és újra lett startmenü meg minden.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
bigrock
addikt
A tegnapi nappal kaptam egy ajándékot a microfostól: mind az asztali gépemen, mind a laptopomon megszűnt működni a START menü, a keresés ikon, valamint a tálcán lévő ikonok (hálózat, óra stb...)
Tud valaki valami megoldást? -
addikt
válasz hódmaci #60874 üzenetére
Szia!
Vagy valamelyik magyarországi PC vagy szoftver boltból (pl. ipon, aqua, de a többi is árulja) vagy a microsoft.com-on.
Választanod kell, Home vagy Pro, OEM vagy retail/full. Home elég otthoni gépre illetve ha esetleg később új gépre tovább akarod vinni a licneszt, akkor a retail/full kell (OEM csak egy gépre telepíthető, pár hardverelem cseréje esetén még néhányszor újraaktiválható, de komplett PC csere esetén már nem). Nyilván ajánlott a 64bites már új gépekre 4GB+ ramnál.
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék jogtiszta windows 10-et vásárolni.
Tudnátok segíteni benne?Sajnos nem tudom miket kell figyelembe venni.Annyi féle meg fajta van.
Otthonra kellene egy PC-re.
ja és a legfontosabb hol tudom megvenni?
Köszönöm.Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
lovi27
addikt
válasz megint én #60872 üzenetére
Nem hiszem, hogy sűrűn előforduló probléma. Ha tényleg legális, kérdezd a Microsoft Magyarországot.
Vagy jut eszembe, nem cseréltél, ment tönkre valamilyen fő hardver elem a gépedben? Mert ha OEM volt a 7-es, akkor azt a 10-es is örökölte és az OEM licence csak egy adott konfigurációra vonatkozik. Persze nem automatikus a dolog, de indokolt esetben ebben a kérdésben is nagyvonalúak szoktak lenni az MM-nél.
-
megint én
őstag
Sziasztok!
Pár napja írtam, de nem sikerült megoldani a problémát.
Amikor megjelent a 10, frissítettem a 7-est. Pár napja viszont folyamatosan jönnek a windows üzenetek, hogy a licenc lejárt. A gépházban, ott, ahol eddig a termékkulcsom volt, most az van, hogy " másik termékkulcs megadása". Pedig semmit sem warezoltam. Még office sincs rajta. Mi lehet a gond?[ Szerkesztve ]
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok.Adott egy windows 10 Pro,s múltkor beszívtam valami vírust(ilyen reklámos vírust csak nem tudom honnan mert nem járok olyan oldalakra,mindegy) és vissza állítottam alaphelyzetbe a windows-t ami megoldotta a problémát.Viszont 128 GB-os SSD-re van telepítve,meg az alap programok,az elején szabad 70 GB-om volt..most hogy vissza állítottam alaphelyzetbe hirtelen 40 GB szabad helyem lett... töröltem a windows old.mappát... de mit tudok tenni?Vagy mi szippantott le 30 GB-ot hirtelen? :S
Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!
-
törölt tag
Most akartam linkelni, de mivel nincs link így linkelem
May 25, 2017—KB4020102 (OS Build 15063.332) -
TRob1
veterán
Jött ma egy új Összesítő frissítés (KB4020102), így a verzió 15063.332 lett.
Improvements and fixes
This update includes quality improvements. No new operating system features are being introduced in this update. Key changes include:
Addressed issue where NTLM fails to generate a challenge response when CredGuard is enabled, NTLMv2 is used, and no target information is provided by the server.
Addressed issue where Internet Explorer does not respect the “Send all sites not included in the Enterprise Mode Site List to Microsoft Edge” policy when opening favorites.
Addressed issue in Internet Explorer 11 where a non-administrator user is not able to install an ActiveX control.
Addressed issue where, after starting Split View, some apps (Microsoft Edge, Hub, Cortana, etc.) no longer receive input when multiple displays are in use.
Addressed issue with an unnecessary scrollbar in the logon credential provider dialog, which may block use of other fields when the dialog has multiple fields.
Addressed issue where, during a VM reset, the VM goes into Second Level Paging (SLP) even if there is enough balancer available memory on the host.
Addressed issue where some non-Unicode fonts (Courier, MS Sans Serif, etc.) do not render characters correctly on non-Latin, single-byte system locales (Greek, Hebrew, Arabic, etc.). Black bars or other artifacts appear instead.
Addressed issue with an SMS/messaging app that stops working when attempting to delete messages.
Addressed issue where, after installing the Creators Update, audio output through external decoders no longer works.
Addressed issue where the IoT shell fails to keep monitored background applications running.
Addressed issue with high latency when using the Universal Windows Platform (UWP) MIDI API.
Addressed issue where network printers may fail to install when using the printer vendor’s setup software on machines with less than 4GB of RAM. These printers will install if you install from the Settings app or from Devices and Printer in Control Panel.
Addressed issue where PrintBRM fails to restore the Print Queue Configurations when printer names are identical and a port is set to FILE:.
Addressed issue with per user proxy settings not migrating to machine proxy settings.¤ R'n'R ¤
-
ezoro12
tag
válasz maci25 #60812 üzenetére
Szia. nekem ma frissített a windows 10, Be akar jelentkeztetni egy olyan fiókhoz, amit ő hozott létre a frissítéskor. Írhatok a jelszóhoz bármit, nem enged be, mivel rossz a jelszó. Utána viszont már két lehetőség közül választhatok, a régi fiókkal és a jelszavammal be tudok lépni. Viszont a jelszó kikapcsolását nem engedi sehol, ezt szerintem elszúrták, remélem jön a frissítés frissítése hamarosan. Ráadásul kivette a vezérlőpultot is az elérések közül.
-
tordaitibi
veterán
válasz quailstorm #60853 üzenetére
Valószínűleg ebben az xml filébe, ez egy kb. 5 éves őskövületportable Filezilla, akkor még nem volt a base64 szerintem.
Mindegy megoldottam, a saját atw oldalam admin felületére nem tudtam belépni, de a filezilla csatlakozik, vagyis benne van a jelszó, de hogy hol...? de találtam egy 1000éves mentésemet még cd-n, és el volt mentve txt-be a jelszó.
Köszi. -
Pano
addikt
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, mert googlizás és rengeteg próbálkozás után teljesen elakadtam.
Az a problémám. hogy Windows 10 alatt (CU, de előzőleg is megvolt a probléma), wireless egereket használva sűrűn belaggol a kurzor (vagy nem lesz pár pillanatig smooth a haladása), ami rohadt idegesítő. Már vettem Microsoftos egeret, most egy logitech m185-öt, de ugyan az. Az eszköz: Hp Probook 440 G3 noti.
Vezetékes alatt is tetten érhető a probléma, de ott ritkább. Gugliban olyan problémákat találtam inkább, hogy a háttér "slideshowja" okozta, vagy realtekes hangkártya drivere, de ezek közül nálam egyik sincs.Amiket próbáltam eddig:
- Újratelepítések sora
- Próbáltam úgy, hogy csak windows update által lehúzott drivereket kapott minden (szoftver nem volt feltelepítve)
- Próbáltam úgy, hogy csak HP driverei voltak feltéve mindenhez.
- Energia gazdálkodási lehetőségekben nem találtam erre vonatkozót (talán az USB szelektív felfüggesztést, de az állítása nem szüntette meg a problémát).
- Eszközkezelőben nincs bepipálva, hogy energiamegtakarítás végett felfüggesztésre kerülhet.
- BIOS beállításokban nem igen van erre vonatkozó.
- Kikapcsoltam a router 5GHz-es szórását, hátha bele zavar neki.
- Egér beállításokban a mutatás pontosságának javítását és a gyorsítást is kivettem, semmi.Nekem további ötletem nincs. Én tényleg nem értem mit tehetnék, mert az, hogy két új egérrel is csinálja, az biztos nem azok hibája.
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
cintula187
addikt
válasz King Unique #60862 üzenetére
Tudom, de annyira szeretek a forumról segítséget kapni.
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
King Unique
titán
válasz cintula187 #60861 üzenetére
Üdv!
Megmondja ám seperc alatt a kereső is!
• Automatikus driver frissítés letiltása Windows 10 alatt
• Windows 10: Szabaduljunk meg a nyomulós illesztőprogramoktól[ Szerkesztve ]
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Az VGA-m driverét direkt a szeptemberi verzión tartom, mert annál újabbat nem találtam stabilnak.
Most viszont, ahogy látom a win10 leszedte és frissítette a drivert. Hogy tudom ezt megakadályozni a jövőben?Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
Viktor77
titán
válasz sanyek2 #60857 üzenetére
Gratulálok! Ha fizetsz, isten bizony addig agyalok a problémádon amíg rá nem jövök mi a gond.
Szar a géped, dobd ki. Tuti, 100%-os megoldás, többet nem lesz kékhalálod. Megfelel?
Mielött szóvá tennéd a hangnemet, olvasd el a saját hsz-ed.
[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
King Unique
titán
válasz sanyek2 #60857 üzenetére
Ezen a fórumon (is) mindenki a szabadidejéhez, az érdeklődési köréhez és a hozzáértéséhez mérten válaszol önkéntes alapon és ingyen az egyes topikokban feltett kérdésekre. Tehát a kérdező részéről nem kell irreális elvárásokat támasztani, illetve ez nem egy fizetős helpdesk! Ha valakinek nem felel meg, akkor ennyi erővel ennél az esetnél lehetne pl. az MS supportnál is érdeklődni, vagy bevinni a gépet egy szervizbe... Másrészt van pl. külön Kék halál (BSOD) topik is.
[ Szerkesztve ]
-
sanyek2
senior tag
válasz sanyek2 #60824 üzenetére
Látom most is használhatatlanok vagytok!
Egy "egyszerű" kékhalál és senki nem tud semmit...Csináltam memtestet, HDD,- SSD tesztet, frissítettem minden drivert, lapozófájl méretét is növeltem, újratelepítettem a chrome-ot, tiltottam minden bővítményt, és még így sem jó.
Nem is tudom minek írok ide, hisz sosincs 2 hozzászólónál több... És nincs megoldva a probléma.
-
King Unique
titán
Nemrég volt egy hasonló eset. Az illető kérdéseire adott legutóbbi válaszokban pedig le volt írva a lényeg, illetve a teendő.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
A legutolsó, 12GB-os helyreállítási partíció tartalmazza a Win8-at.
Ha W10-et akarsz újratenni, akkor adatmentés, USB-s telepítő létrehozása, azzal mindent formázol és feltelepíted.
Sok szükség nincs a Win8-as gyári cuccokra. És a hardverkulcs miatt lehet egyből W10CU-t telepíteni.[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Egy DELL Inspiron 15 7537 laptopról lenne szó, ami gyárilag win8-al érkezett. Azóta frissítve lett win8.1, majd win10-re.
Az eredeti win8 telepítő biztos ott volt valahol a háttértáron, mert első bekapcsoláskor települt.
1. kérdésem: ez hol van, hogyan láthatom?
Most jött el az ideje a rendszer újra telepítésének.
Win8-ról 8.1-re, majd win10-re, majd stb. win10CU-re frissített rendszer "lemeze" így néz ki:
Amiből az első "EFI" gondolom az UEFI, második 40MB partíció mint "OEM partíció" gőzim nincs mi, a többi partíció meg a win10 és előző op rendszerek által létrehozott partíciók.
2. kérdésem: hogyan fogjak hozzá a win10 újra telepítésének?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
quailstorm
nagyúr
válasz tordaitibi #60852 üzenetére
Ebben az esetben meg kell találnod a portable hol tárolja ezt a filet.
Ha nem ismertél rá a jelszavadra abban a stringben, akkor nem tudom én se. Pár éve már base64 kódolt a jelszó nem plain text. Itt nem látom a base64 attribútumot. -
tordaitibi
veterán
válasz quailstorm #60841 üzenetére
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Adott egy HP ProBook 430 G4. Feltettem win10et, bekapcsolom, de max egy perc mulva kek halal. Nem jutok el a driverek telepiteseig sem. A feladatkezeloben a onedrive valami eszi meg a procit 70%ban, es igy a kihasznaltsag 100%. Segitsetek[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A55 5G
-
DonMarco
aktív tag
Üdv ! Frissítettem a Win-10-et a 1703-ra, de sehol sem találom hogy hol a bánatba kell beállítani a betütípust,pl az asztali ikonok feliratát szeretném félkövérre tenni Megköszönném sűrün aki tudna segíteni !
[ Szerkesztve ]
-
DarkFater
tag
válasz qqcqqc #60827 üzenetére
Félreértetted.
A jelek szerint a gondot az öreg ASUS FM2 A88x-Plus alaplap és az új proci párosítása okozta.
Ha jól emlékszem eredetileg egy A6-5400K volt benne. Minden rendben volt csak win10-el lassú.
Ez lett ki cserélve egy A10-7850K-ra. Itt jöttek a komoly gondok és a misztikum.
Most belekerült az eredetihez hasonlóan egy régebbi A10-5800K. Ezzel megint minden rendben megy.
Addig röhögtünk azon amit a főnök mondott, amíg rá nem jöttünk, hogy ez a mai feladat...
-
Lacc
aktív tag
Üdv.
Hyper-V-t hogyan kell beállítani, hogy a Guest OS kapjon netet?
Nézegettem leírásokat, a legtöbb azt mondja, hogy External Virtual Switch kell, és az Ethernet válaszam ki (ne a Wifi driver-t) és kész.
Na ennek ellenére sincs semmilyen netem. Ötlet valakinek? A Guest OS látja, hogy van net csatlakozás, de nem folyik az online adatfolyam keresztül rajta.
Úgy gondolom a leírásokkal ellentétben lehet még valahol valamilyen extra lépés -
Wolfskin
őstag
válasz quailstorm #60845 üzenetére
az alsó eddig is 100% volt, az cseszte szét és tette homályossá egyes alkalmazások felületét.
a fnti nekem win7 alatt is 125%-on volt, nem szeretem a túl apró dolgokat, rontják a szemet
de most kipróbálom, bár nem hinném, h azzal függ össze. egyszerűen a 2. monitorról semmi nem lop se képet, se videót (hypercam)''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
quailstorm
nagyúr
válasz Wolfskin #60844 üzenetére
A gépházasra gondolok. Rákattintasz a megjelenítőre és megjelenítőnként külön-külön lehet állítani a skálázást (%). Ha nem egyformán van a 3 monitorod, esetleg az okozhatja a hibát.
A 8.13 nem hibázik 1 125% és 2 100% esetén se, a korábbinál lelógás van, de nem rebootoltam.
[ Szerkesztve ]
-
Wolfskin
őstag
válasz quailstorm #60843 üzenetére
erre gondolsz? a vezérlőpult/képernyő alatt?
vagy erre? (gépház/kijelző testreszabása)
ezzel függhet össze? a fenti 125% volt, az alsó 100%.
most mindent 100%-ra vettem vissza, megpróbálom újraindítani
[ Szerkesztve ]
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
quailstorm
nagyúr
válasz Wolfskin #60842 üzenetére
Jó legyen, virtual desktop paranccsal mindkettő megy, semmit nem állítottam, nem rendszergazdaként.
DPI viszont nálam 100%.Dafuq? Fekete? Pedig még monitoronként eltérő beállításod sincs. Nem értem. Én simán csinálok olyan metszést hogy egyik fele egyik monitoron, másik a másikon.
Nálam még mindig nincs fenn a Creators Update...[ Szerkesztve ]
-
Wolfskin
őstag
válasz quailstorm #60841 üzenetére
nem azért, hogy téged érdekelhet, én lennék kíváncsi, hogy a régi, a 3.xx (de akár az új is) metsz-e ki képet a 2. monitorból. mert nekem a régi csak fehér felületet, az új esetén meg elfeketedik.
lehet összefüggésben a telepítéssel? a régit nem kell, az új portable. (rendszergazdaként, régebbi kompatibilitási környezetben sem megy rendesen)
UPDATE
nem tudtam, h van ilyen képmetsző, kipróbáltam, de azzal sem megy a 2 monitor. beszürkül, a kimetszett kép fekete.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz Wolfskin #60839 üzenetére
Nekem megfogja az alt+tabot a printscreen, igaz én a gyári megoldást használom. Korábban is akartam írni, hogy dinamikusan méretez, de nem éreztem fontosnak, mert nem attól hatalmas.
Valóban ez feature és nem bug.Csak vágólapra használd a beépített képmetszőt. Az tuti megy.
Nem jött privát, de nem akarom kipróbálni sem, annyira nem érdekel. Inkább én küldöm el a 8.13-at akkor már.
(#60840) tordaitibi:
c:\Users\FELHASZNÁLÓNEVED\AppData\Roaming\FileZilla\recentservers.xml
base64 kódolású, online dekóder
most teszteltem, működik
-
tordaitibi
veterán
Sűrű elnézést a full off miatt, de nem találtam topikját, vagyis 2011-es utolsó hsz-el.(vagy bénán keresek...)
Filezilla Portable, hogyan, hol tudom megnézni benne a távoli kiszolgáló jelszót?
Menübe nem találtam ilyet, mint pl. a Firefoxba, ott meg lehet lesni a használt jelszavakat. -
Wolfskin
őstag
válasz quailstorm #60835 üzenetére
"Méretnél én ezúttal is képet vártam volna," -sajnos azt nem tudom lementeni, nem fogja a print screen
viszont arra jöttem rá, hogy valamiféle dinamikus méretezéssel teszi ide a kis képernyőfotókat, megtartja az egyes ablakok eredeti alakját és minden esetben kitölti velük a rendelkezésre álló teret. ami nekem borzasztó zavaró, olyan, mint a dinamikus szélességű tab a böngészőben, sosem tudod, hogy hol van a keresett oldal (főleg ha 100+ van megnyitva).
ezt jó lenne kikapcsolni, bár szerintem ez a win szempontjából fícsör, nem bug.a képmetszésénél sokszor csak vágólapra kell, valahova beilleszteni, ezért gyorsabb a hypersnap, mást nem próbáltam, amióta ez van jó. szeretem az állandóságot, ameddig lehetett a win 98 dizájnját használtam (win 10 alatt sajnos nagyon béna a classik skin, a kontrasztos meg olyan, mint egy sakktábla, talán egyszer lesz egy normális, hagyományos, addig marad ez a kontraszttalan, vakító fehérség )
átküldtem privátban a legrégebbit, amit hétköznap használok, meg az ünnepi verziót, ha kipróbálnád, hogy neked ment e képkivágást (area) a 2. monitorról.
a TC (norton commander, ha-ha) meg a legjobb dolog, amióta feltalálták a windowst...
[ Szerkesztve ]
-
Imco
őstag
Sziasztok!
Frissitettem a win-t 1703-ra. Ill. újratelepítettem.
Eddig simán ment az AOE3 a gépen.
A 1703-nál azt írja, hogy sikertelen inicializálás.
Kompatibilitás, rendszergazdaként megvoltak.
Messze elég a hardver hozzá.
Vajon hogy tudnám rávenni az együttmüködésre, mi lehet más ebben mint a 1607-ben?Köszi!
Üdv! Imco
-
quailstorm
nagyúr
válasz Wolfskin #60834 üzenetére
HyperSnap 8.13
Capture image, more, virtual desktop. Full screent írja is hogy csak azt fogja, amin az egér van. Nekem hibátlanul megy 1607-en.A képlopó programokat mindig frissíteni kell új rendszer esetén, rendszerint nem mennek az új verzióval.
Egyébként jó cucc, nekem eddig nem volt erre igényem, mert külön szerkesztettem utólag. Úgyhogy ha ez volt a gond, remélem kaptál választ.[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz Wolfskin #60834 üzenetére
Milyen kicsi célprogramok? XP-s korszakban én FSCapture-t használtam, friss verziója megy 10 alatt is.
Win10 alatt viszont feleslegesnek érzem.
Ha fájlba akarok menteni azonnal, akkor tudja. Xbox appon keresztül az aktív ablakot is (Alt+Win+PrintScreen). Ha vágni akarok, ott a Képmetsző Vista óta. Elképzelésem sincs mi az, ami nagyon igényelné a plusz programot.
Képmetszőt most próbáltam ki, át tud nyúlni a kiterjesztett asztal felezővonalán, pedig 1600x1200 és 1024x768 van egymás mellett.
FSCapture tudott olyat, hogy legörgette a görgethetőt és összefűzte egy képbe, de valahogy az az érzésem neked nem ez a bajod.Méretnél én ezúttal is képet vártam volna, centivel sokra nem megyek, mert ha óriáskivetítőn nézed akkor méteres. De ugye 125%-os skálázáson van, meg alapból is nagyobb mint a korábbi Windowsokon, tehát elhiszem, hogy nagy.
TC meg folyamatos fejlesztés alatt áll, így nem avul el. A designon meg sokat nem lehet variálni. Szóval azt nem nevezném ósdinak, bár tényleg szocializálódás idejének kérdése. Azért pár haveromon sikerült keresztülverni a kétpanelest droidon és windowson is, azóta rájöttek, hogy sokkal gyorsabb.
[ Szerkesztve ]
-
Wolfskin
őstag
válasz quailstorm #60818 üzenetére
"a Win+Printscreen a teljes kiterjesztett asztalt lefényképezi" - tulajdonképpen igaz.
ez olyan, mint amikor elromlik a villanykapcsoló, nem kapcsolja föl az egyik izzót. mire jön a tanács, hogy minek villanykapcsolóval bajlódni, rövidre zárod, utána csak behozol egy létrát, felmászol, betekered és voilà, az összes égő világít! tényleg igaz.
csak hát azért vannak ezek a kicsi célprogramok, hogy egyből azt vágják ki, amit kell. nem kell várni, míg a photoshop, vagy -horribile dictu - a Paint betölt. akkor print screen, beilleszt, kívánt rész kivág, lement, megkeres, megnyit, vágólapra tesz. ehelyett a kívánt rész bekeretez és kattintás a vágólapra ikonra. az eredmény? ugyanaz. igaz, amikor az út a cél, én is a kalandosabbat választanámbocs az iróniáért, csak eszembe jutott, amikor egyszer új főnök került a céghez, és megmosolygott, hogy milyen szakbarbár vagyok, hogy ilyen ósdi programokat használok, mint total commander, hogy nem jöttem még rá, hogy van windows intéző
én már azok közé a régi motorosok közé tartozom, akik nem hajlandók változtatni a szokásaikon. inkább a világot hajlítják magukhoz, hogy kézre essen .
az alt+tab nem tudom, de lemértem vonalzóval, 16cm széles és 10 cm magas kis monitorképeket pakol egymás mellé... szerintem ez azért túlzás
köszi a segítséget még egyszer!
[ Szerkesztve ]
-
Mukucs
senior tag
válasz quailstorm #60832 üzenetére
Uh, köszi! Lehet ki van kapcsolva az automatikusan indulók közül, ez lesz a bibi.
Amint hazaérek ránézek, nagyon köszi az útbaigazítást. Szép napot Nektek!
-
quailstorm
nagyúr
válasz Mukucs #60830 üzenetére
Van, de a saját tudományom itt elfogyott: [link] [link] [link]
Kikapcsolt gépnél értelemszerűen nem tudod elkerülni a problémát, ez nem asztali egyfolytában áram alatt.
Valamint így jobban fog merülni ha töltő nélkül van.
@Locutus, elvileg igen, a Logitech szoftver hozzáadja magát az automatikusan induló appokhoz.
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
válasz Mukucs #60830 üzenetére
Pedig ha a szoftverben be van állítva, akkor bekapcsolás után a szoftvernek be kell töltenie az egérbe a profilt mindig, még akkor is, ha az egérnek nincs fedélzeti memóriája, amiben megjegyezhetné.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Mukucs
senior tag
válasz quailstorm #60829 üzenetére
Szoftveresen mindegy mit lövöl be, elfelejti...
Van valami módszer arra, hogy az USB portot ne kapcsolja ki vagy ilyesmi?
-
quailstorm
nagyúr
válasz Mukucs #60828 üzenetére
Nem 10-en belül van, hanem az egérhez adott Logitech szoftverben (ha van). MX Mastert láttam csak röviden...
Nekem Geniusom van, és az elmenti a beállításokat, onnantól bármilyen gépbe dugva ugyanazt csinálja.
Egyébként gyanítom az USB portok kikapcsolása miatt felejti el.
-
DarkFater
tag
válasz quailstorm #60822 üzenetére
Leírtam, de sebaj.
Anno az ÖSSZES Crimson drivert felraktam, a még régebbi Crimson előttieket nem engedte.
AMD-vel is beszéltem. Nyomták a bullshitet. Tudod a szokásosat: Frissíts BIOS-t, OS-t, drivert és indítsd újra és akkor jó lesz.
és igen Legacy státusban a régi.
Részemről a tanulság továbbra is ez, hogy akinek öreg hardvere van és felrakja a win10-et ott kétesélyes a dolog:
- Ha csont nélkül megy, mint kollégám asszonynak és gyereknek közprédára kirakott 7-8 éves gyári HP "netező" gépe..... AKKOR használja.
- Ha mindenfajta misztikus hibával küzd, lassabb, akad és a fórumokon sem tudnak rá érdemi megoldást, akkor lépjen vissza a régebbi OS-re.
A másik tanulság, hogy win10 alatt keverni a régi és új hardvert nem biztos, hogy jól sül el.
Bár van egy ügyfelem ahol 6-8 éves gépek vannak és a win 10 átállás után az alaplapi videokártya már nem volt elég, ezért minden gépbe VGA kártyát kellett tenni. Szerencsére gond nélkül mennek.
A lényeg, hogy jelen állás szerint az öreg procival megoldódott minden probléma és a win 10 rendben működik.
Ha jól viselkedik, akkor megtartom.[ Szerkesztve ]
Addig röhögtünk azon amit a főnök mondott, amíg rá nem jöttünk, hogy ez a mai feladat...
-
vlevi
nagyúr
Engem a hétvégén az UEFI (és a secureboot) szivattott meg, de úgy, hogy kivert a veríték.
Van egy külön meghajtóm, amire fel volt téve az Insider verzió. Ezt nézegettem egy ideig, aztán dolgom lett volna, kihúztam azt a meghajtót, és visszadugtam a "rendeset", amin a ténylegesen használt W10 van.
Bekapcsolom a gépet, és belép a BIOS-ba.
Namondom, WTF, miért ment ez be ide?
Kiléptem a BIOS-ból, hogy majd akkor bebootol, de nem. Visszament, megint a BIOS-ban találtam magam.
Megnéztem a boot device résznél, ott van minden meghajtó ami kell, az elsődleges boot eszközként az SSD-n lévő Windows 10 Boot manager van beállítva. De mégsem.
Nyomtam BIOS defaultot is, attól sem javult meg.
Na, itt öntött el a víz, hogy miaf***van.Végül az segített, hogy a Secure boot beállításnál töröltem a kulcsait.
Hát, bakker, ilyet még nem szoptam, pedig rendszeresem cserélgettem eddig az Insider és a rendes meghajtót.
Asszem soha többé a b***s életbe nem nézek bele az insiderbe.
De, ha egyszer valami baja lesz ennek a vacaknak, és újra kell húzni a rencert, akkor megy vissza a hetes, az k***isten. -
-
rumkola
veterán
válasz birorichard #60817 üzenetére
2 nap után visszaraktam a7-et, én ezt nem bírtam idegekkel
használnám én a 10et ha azt tenné amit én akarok és nem önkényeskedne -
quailstorm
nagyúr
válasz DarkFater #60821 üzenetére
Nem tudtam meg mely folyamatok zabáltak több erőforrást mint kellett volna. Nem szóltál arról sem, hogy kipróbáltál-e többféle catalystot mely kompatibilis az általad használt termékkel, nem mindig a legújabb a legstabilabb, AMD...
Ezen felül, bár kevés értelme van, kapcsolatba lehetett volna lépni az AMD-vel is, ugyanis papíron feltételezem támogatott az általad használt eszköz.
Mondjuk modellszámokat sem tudok, az is tény. Minek is, a sztori a lényeg, nem a probléma megoldása.
Ahogy elnézem nem GCN-es Radeon, és már legacy stádiumban van, tehát macerásabb a helyzet, de Crimson beta és 15.7.1 is van, amelyek elvileg 10 kompatibilisek, én nem értek hozzá, nVidiás vagyok iszonyat régóta.
Persze ez ellen szól, hogy a régebbi APU-val ment, mert ha az A10-esben nem GCN van, akkor a régebbiben sem lesz az...
[ Szerkesztve ]
-
DarkFater
tag
válasz quailstorm #60799 üzenetére
Kedves Storm,
Imádom, hogy milyen okos vagy és szellemi fölényed magasságaiból milyen finoman fik..... izé ... dorongolod le a másikat.
Nos csak azért nem jelentkeztem eddig, mert tegnap mattot adott nekem a gépem az általad említett nem létező hardver összeférhetetlenség miatt. Mivel felidegeltem magam a dolgon, gondoltam megoldom hardvercsere nélkül.
Pedig a jelek szerint létezik az összeférhetetlenség, mert ez történt.
- Az egyik irodai gépem egy AMD APU ami tök jól elvolt Win7 alatt, aztán tavaly nyáron átraktam Win10-re.
- A win10 átállás után folyamatos erőforrás problémáim voltak. A win 10 felzabálta a memóriát és a processzor sem volt nagyon 80% alatt ha csináltam valamit.
- Megnéztem a kompatibilitási listát, BIOST frissítettem és levettem a polcról egy vadiúj A10-es procit
- A következő AMD driver frissítés után indításkor kifagyott fekete képernyővel a rendszer és semmilyen módon nem sikerült AMD driverrel életre lehelni.
- Safe módban minden oké volt, de normálban nem, így AMD drivert leírtottam DDU-val és a frissítést letiltottam, de azért kb 2 hónapig még heti egyszeri átlagban visszarakta a win10 az AMD drivert
- Alap MS driverrel tök jól elment full HD-ban a gép, igaz elvesztettem a 3D támogatást és a többmonitoros támogatást
- Aztán e hét hétfő után minden indításkor visszavette a felbontást 800*600-ra és feljebb sem tudtam menni 1024*768-nál
- Tegnap próbáltam meghekkelni a rendszert, de nem sikerült, így vettem egy nagy levegőt és felnyomtam a Creators-t.
- Persze felrakta az AMD drivert... fekete képernyő.... ezekután még SAFE módban IS ugyanúgy kifagyott
- Este gyorsan vettem egy régebbi AMD APU-t és ma reggel beraktam a gépbe.
Mit tesz isten megy a gép és minden rendben, semmi fagyás.
ááááááááááá BIZTOS NEM HARDVER összeférhetetlenség volt.
ááááá nem!
Ilyen nem létezik, hiszen te megmondtad......
-
rgeorge
addikt
válasz NandorHUN #60810 üzenetére
Eseménynaplóban nincs valami utalás arra, mi omlasztja össze az explorer.exe-t? Valamelyik hangkártya driver tud ilyet, igaz, abból mindig magától feltámad az explorer,
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
quailstorm
nagyúr
válasz Wolfskin #60813 üzenetére
Én multimonitort használok, a printscreen és a Win+Printscreen a teljes kiterjesztett asztalt lefényképezi.
Alt+Tab-nál ismét nem látom a hibát, de gondolom az asztali méretezés 125%-kal függ össze, nekem elég pici. Van még egy Win+Tab, az kitölti mozaikosan az egész képernyőn.A monitoronkénti különböző DPI-nek sem illene printscreen problémát okozni, de nálad ahogy olvasom még ez se áll fenn.
-
Wolfskin
őstag
válasz quailstorm #60754 üzenetére
szia,
hát az van, hogy újraindítás (nem csak kijelentkezés) után apróbb hibákkal, de után jó lett.Beállítások:
-----------------------------------------------------------------------------------------
Vezérlőpult/képernyő:
• Elemek méretezése/szövegméret: 11p mindenütt (sajnos betűtípust már nem lehet módosítani)
• az összes aztali elem méretezése 125%Gépház/Kijelző:
• elemek mérete: 100% minden kijelzőn
-----------------------------------------------------------------------------------------a TCM is átméreteződött natívra, éles ( saját beállítása: 96 dpi, 10p betű)
Az office ikonjai se zavaróan kicsik már, meggyógyultak, a menük betűmérete már olvasható
A hypersnap, hypercam progik (előbbiből letöltöttem a legújabb verziót is, komolyan mondom, már majdnem annyit trud, mint egy photoshop... ) mennek, de csak a fő képernyőn lop print screent, a többi üres (feketére vált az újnál, a réginél csak simán nem ment semmit le)
A firefox menüi jók, de a tabok mérete és betűmérete nagyon kicsi, ezen szerintem a saját kiegészítőjén belül kell állítani (vagy a classic theme restorer, vagy a tab mix plus)szóval picit aránytalan lett a világ, mert bizonyos elemek megnőttek, bizonyosak összementek, de alapjában minden éles. tanulság, hogy azt a gépházon belüli átméretezőt nem szabad baxkurálni ezek szerint
ami zavar, hogy a képlopás nem megy minden monitoron, ezt nem tudom, lehet-e orvosolni
az alt + tab ablakváltáson belül nem lehet átállítani a dizájnt, hogy ne olyan giga nagy képernyőképeket mutasson?köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
maci25
aktív tag
Sziasztok
Windows indítás után felhasználót kell választanom, itt ezidáig pin kód beírásával léptem be. Gondolt egyet tegnap a win és úgy döntött , hogy nem enged be csak jelszóval. Próbáltam másik pin-t beírni de nem történik semmi. Törölni engedte a pint. Gondoltam a törlés után létrehozok egy új pint. Sajnos nem sikerült. Kéri a fiók jelszavát és utána az új pint. Beírás után ok gombra kat de szó szerint nem történik semmi. Nem is látszik, hogy létrehozott volna pint és nem is kér(választani sem lehet) pin kódot.
Vírus vagy win probléma M Megoldás? -
NandorHUN
addikt
Természetesen nincs.
És ilyen esetben a problémát az Intéző újraindítása se oldaná megTálca simán eltűnik, átlátszó lesz és nem kattintható. Mivel láttam még video is van a fix-ről gondoltam talán nem egyedül engem érint a probléma és van valami végleges megoldás erre.
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Alsó taskbar nektek is rendszeresen el-eltűnik? - Mint itt
Ilyenkor mindig újra kell indítanom a Windows Intézőt és akkor egy ideig megjavul, de elég idegesítő.[ Szerkesztve ]
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
Mukucs
senior tag
Szevasztok!
Miért van az, hogy ahányszor alvó állapotból visszatér a laptopom, vagy szimplán bekapcsolás/ujraindítás után az egerem elfelejti azt, hogy milyen világítást, szineket állítottam be rajta?
Logitech G303 ról van szó. Van erre bármiféle opsön Win10 en belül?
-
TomiTheHero
csendes tag
válasz svgyula #60805 üzenetére
Szia!
pl a start menüt engedélyezzem? Meg a képernyő hátterének beállításhoz a programot? Vezérlőpultot..?
Lehet félre értesz. A beépített lokál rendszergazda fiók sem működik és egyéb utólag létrehozott admin és sima user fiókok sem.
Nem az a baj, hogy egy programot pl.: Office nem tudok elindítani, hanem olyan alap dolgokat sem tudok csinálni, mint megnyitni egy start menüt, hátteret változtatni, hangerőt szabályozni.ASUS ROG 551JW-CN215D - i7 16GB GTX960M 4GB
-
svgyula
addikt
válasz TomiTheHero #60802 üzenetére
Szia! A működő MS fiókkal belépve engedélyezni kell az egyéb luzereknek a programokat. Az ikonra jobb katt tulajdonságok-biztonság.......
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Clemi
veterán
válasz quailstorm #60801 üzenetére
Köszi, közben rácuppantam az Avast-ra mivel az idei teszteken az élen van (a free verziók között) és érdekes módon hiba nélkül települt és teszi a dolgát.
-
King Unique
titán
válasz quailstorm #60799 üzenetére
A megfelelő kiadásban ott a lehetőség a csoportházirendben és az újabb infók alapján nálad ezek szerint át is van állítva. Hoppá...! De te feszegeted ezt az egészet továbbra is, csak mert nem tettek a gépházba egy full letiltós kapcsolót...Mellesleg meg nem is mindenki akarja letiltani. Az átlag userek egy része meg sokszor csak megszokásból, mivel már az XP-nél és a 7-esnél is ezt "tanulták" és ott is alapból le volt...
Azt majd a kérdező eldönti, hogy neki mennyire hasznos. Egyébként a DPI scalling állítgatása sem oldotta meg abban a helyzetben a problémáját, szóval sokra nem ment azzal sem... Legalábbis az eddig infók alapján nem.
[ Szerkesztve ]
-
TomiTheHero
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis helpet szeretnék kérni. Lehet már más is belefutott, vagy csak én vagyok ilyen szerencsés... Google nem adott választ a problémámra, ezért is írom meg Nektek is.
Windows10 Pro az aláírásomban lévő gépen.
Új sima lokál admin fiókot vettem fel és belépve nem indul el semmi. Se start menü, se műveleti központ nem reagál a kattintásra. Asztalon jobb katt képernyő beállítások is kiáll hibára, mondván nincs telepítve megfelelő alkalmazás. Egy chrome-t tudok indítani asztalról és PowerShellt. A háttér is sima fekete.
Azóta próbáltam, sima mezei új lokál user is ugyan ezt csinálja.Találkozott már valaki ilyennel? Mi lehet a baja?
Az egyetlen MS fiók amivel használom a gépet kezdetek óta az jó. Semmi más nem.
Engedélyeztem az alap Rendszergazda fiókot, az is selejtes.Köszönöm szépen előre is!
ASUS ROG 551JW-CN215D - i7 16GB GTX960M 4GB
-
quailstorm
nagyúr
Akkor ezt gyanús, hogy a rendszerben okozott változtatások csinálják, és az Avirát kell majd a cégnek frissíteni, kompatibilissé tenni.
Vírusirtót nehéz ajánlani, mindegyikbe bele lehet kötni ha akarsz. A defender viszont tény, hogy a legminimálisabb védelem. itt az összefoglalóban nézd meg az ingyenes listát
vagy akár próbálkozhatsz 30 napos trial verzióval, bízva abban hogy az Avirát hamarosan megpatchelik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest