Új hozzászólás Aktív témák

  • DarkFater

    tag

    válasz CirrMee #60727 üzenetére

    Kedves Cirmi,

    Azért az élet nem ilyen egyszerű.
    Nagyon kemény vagy, mert még nem szopatott be töményen a win10. Nyugi, ami késik az nem múlik.
    FOG téged is.
    Utána remélem kicsit megértőbb leszel.

    Pont pár bejegyzéssel előbb olvastam, hogy valakinél zsinórban a HP notiknál shutdown problémák vannak. Csodálkoztam, mert úgy tudtam eddig hogy ez DELL exkluzivitás :) Nálunk sorozatban ez jött elő.
    Nem öreg, régi hardvernél ... csak 1-2-3 éves notiknál.

    Én nagyon sok win10 hibába futok bele ügyfeleknél és privátilag is láttam már pár érdekességet. Pontosan ezért, ahol nem lényeges és/vagy védett helyen van, ott rakom vissza a dolgokat w7-re, w8-ra.

    Ami a fanyalgást illeti, már leírtam, de a kedvedért leírom még egyszer:
    Az, hogy egy oprendszernél service-eket kell tiltani és a registryt kell hackelni FOLYAMATOSAN az nem normális.

    Az XP-t azért szerette mindenki, mert ha jól beállítottad, atomstabil volt. Ha valamit kellett mókolni rajta, akkor azt vagy beállítottad menüből valahol vagy volt rá jó segédprogi. Ha emlékszel még akkor volt az a kis progi amivel checkboxokat pipálva ki lehetett lőni, hogy milyen service-ek és adatvédelmi beállítások álljanak le. A registryhez ritkán kellett nyúlni, de ha ott egyszer beállítottad akkor az be volt állítva.

    Ezeket egyszer megcsináltad és kész.

    A win7-et azért szidták sokan érkezésekor, mert amíg az Xp-t lehetett jól egyedire gyúrni, a hetes már nagyon sok mindenhez nem engedett hozzáférni. Már a hetes is elkezdte ezt az "ÉN JOBBAN TUDOM" című dolgot. Engem aki szeret "állítgatni" ez eleinte nagyon zavart, mert úgymond "lekorlátoztak", de mégis egy idő után megnyugodtam, mert igaz, hogy a win7 már sok helyen nem engedett beleszólni a dolgokba, de ahol ő beállította a dolgokat az MŰKÖDÖTT.

    A win8 ról inkább nem szólok, mert egy elég nagy tragédia volt, nem véletlenül nem volt népszerű.

    A win10 esetében a legnagyobb gáz, hogy alapból kizár dolgokból. Ne szólj bele, ne pofázz bele, mert ő tudja a tutit. DE NEM. Hülyeségeket csinál és te csak fogod a fejedet.

    Vagy nem csinálsz semmit vagy próbálod a gépet és/vagy a registryt hackelni.
    EZ nem normális.

    Mesélek egy piti esetet:
    Bútorgyártó ügyfelünk, win10 lett minden. Beesik egy VIP partner, kellene neki valami kicsi, de bosszantó meló, de kiba' gyorsan mert vészhelyzet van.

    A helyben skiccelt rajzot mobillal lefotózták és jpegben átküldték a bútorosok főnökének. A JPG fájl azonban a főnök gépén nem megnyitható, mert a windows 10 képnézegető folyamatosan összeomlik.
    Emberem síkideg.
    Éppen ott vagyok, gyorsan felnyomok a gépére egy ingyenes, de jó Irfanview-t.
    Az első indításnál a win10 hibaüzenettel letiltja az Irfant, mert "Megbízhatatlan harmadik fél által készített alkalmazás" és visszaállítja a windows alapértelmezett szart.
    Ami persze megint összeomlik.
    Bemegyek ugye az alapértelmezett programok beállításokhoz és azt mondom neki, hogy DE CSAK AZÉRT IS Irfanview. válasz "A windows nem engedi ennek a külsős programnak a használatát, mert problémákat okozhat a gépen. Kérjük használja a beépített saját alkalmazást."
    Sakk-matt.

    Gyorsan átléptünk egy másik dolgozó gépére, ahol probléma nélkül megnyitódott a fájl és mindenki relative boldog volt.

    A főnököt a win 10 még 3-4 napig szivatta az állandó összeomlásokkal, aztán egyik reggel szó nélkül megnyitotta a csatolt állományt és az azóta eltelt 6 hónapban is működik. Nem tudom mi történt és más szaki sem akit kérdeztem.

    Vagy amikor otthon a feleségem felhasználói fiókja 2 hétig nem ment, mert egyszer csak: "A fiók nem elérhető" meg "hibás jelszó" meg "sérült fiók" . Mondom neki várjunk a törléssel, ne siessük el. Aztán kb 2 hét múlva jött egy frissítés és hirtelen megjavult. :)))))

    Ezek azok a dühítő dolgok, amiket nem ért az ember a win10-ben és felrobban az agya az idegtől.

    Na ezért légy egy kicsit megértőbb.

    Te is bármikor belefuthatsz.

    Addig röhögtünk azon amit a főnök mondott, amíg rá nem jöttünk, hogy ez a mai feladat...

Új hozzászólás Aktív témák