Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz tigomigocika #46399 üzenetére
Szia!
Mármint a UPC-től kapott "routerre" gondolsz? Akkor a válasz nem, annak az USB portját nem tudod ilyen célokra használni.
spici, nem tudom milyen külföldre gondolsz pontosan, de a 8.8.8.8 DNS szerver 100/100-as pinget produkált.
[ Szerkesztve ]
-
tigomigocika
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy a routerem hátulján van USB PORT.
Ez azt jelenti hogy köthetnek ra akar USB vinyót?
Ha igen mik a feltelei?
Ezt azért kérdezem mert akkor a letöltések oda mehetnek es akkor bármelyik gépről el is érem ?
MacBook es wines laptop...
Válaszokat előre is köszönömXBOX LIVE: rolandinho007
-
spici
tag
Külföldi irányba nektek nincs csomagveszteség?
-
-
Uthenger
aktív tag
Az S melle lehet kerni 100 perc opciot.
Ha nem a helyi hivasra van hasznalva, hannem belefer a mobilhivas, akkor azzal lehet sporolni.
2 honap ingyer, utana 800/hoFekete, full cover üvegfóliák Xiaomi, Huawei és Samsung telefonokhoz. OE-KVK, BMF-KVK (Kandó) tankönyvek. Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/uthenger
-
Hogy az S-t honnan szedtem az jó kérdés, de bele is kavarodtam, mert a bruttó-ra még rászámoltam 27% áfá-t.Ki is vettem az emelt díjjas tételeket, mert sanszos, hogy egyformák:
Vagyis így az M 6216.-, az S 6594.- Végül így már nincs is difi köztük.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
4Grider
nagyúr
válasz Zitronensaft #46390 üzenetére
Amíg fent vagdalkozol, minden kábel nehéz. Alapból pedig nem érdemes egy oszloptávval kezdeni, az ui. túl rövid mintának. Arra pedig, hogy ránézésre nem megy az elkülönítés: Valahol csak el kell kezdeni...
Más: Mondjuk Kistarcsán már nem sok UPC előfizető maradhatott, ott van normális és olcsó FTTH hálózat is... -
Uthenger
aktív tag
Egyébként biztos hogy jól számoltál?
Én a honlapon nem látom hogy díjcsomagonként változna a tudakozó v. a kék szám hívásának költsége...Fekete, full cover üvegfóliák Xiaomi, Huawei és Samsung telefonokhoz. OE-KVK, BMF-KVK (Kandó) tankönyvek. Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/uthenger
-
Zitronensaft
aktív tag
válasz Gubek-Einste #46374 üzenetére
Ezen tanakodtunk éjjel 2-kor a rendőrrel,hogy azért ezek ha máshoz nem is,de a fémekhez értenek. 100m kábelnél azért feltűnhetne,hogy nem 150 kg,hanem 10...
-
dr_ace
aktív tag
sziasztok
ha éppen most építik ki a UPC hálózatot az utcánkban (Diósd), akkor szerintetek kb. mennyi idő múlva lesz elérhető a szolgátatás?
-
blakey
titán
válasz kabelmania27 #46385 üzenetére
Az oké, azt hittem, hogy "monitorozzák" a hálózatot és bentről állítanak. Ha lesz változás akkor én is megcsinálom annak megfelelően. 3 évvel ezelőtt magasabb us értékek voltak és a többi is valahogy magasabb volt, azóta semmit nem változtattak, csak én "dobtam" egy boxot és lett egy médiakártya helyette.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz blakey #46384 üzenetére
Karbantartáskor szintezik pl ha az adott környéken a modemeknél/boxoknál alacsony az ussnr értéke, ezt az értéket nem írja a ki a modem.
Kettes osztó után nem jó a 50-es SNR, ismerősnél is kb 10dB csillapítás után is 40körüli volt szintén régebbi építésű társas, előfordul, hogy magasra tekert vissziránynál erősítőhöz közelebb lévő lakásokban alacsony az us távolabb pedig akár 10-el magasabb.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz kabelmania27 #46383 üzenetére
Mi alapján vesznek le? Ellenőrzik a hálózatot?
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz kabelmania27 #46381 üzenetére
Most így marad, mert mindenhol jónak tűnik, ha változik akkor változtatok. Eredeti felállás szerint -12 dB csillapítást kapott a modem, most 0,5 dB-lel kevesebbet, a tv akkor -6 dB-t kapott, most kb. -5,5 dB-t kap viszont hátul így mindenhol megfelelő, analóg csatornák most nagyon jók, a digitális meg jobb mint eredetileg (eredeti állapot a 3-as splitter volt)
Valahol olvastam, hogy a ds -6- +6 dB között kell legyen és az us meg 45-50 dB között.Ha ennyire kell az erős jel a tévének akkor a bejövőre mehet egy kettes egyik kimenet tévé másik kimenet hatos vagy ha magas a vételi akkor nyolcas tap outra továbbosztott ág tapra modem. Most ez a felállás, azaz a bejövő kettes splitter, egyik ágra -8-as TAP, TAP ága a modembe, az OUT a TV-be, a bejövő splitter másik ága a távolabbi tv-khez megy, lényegében az eredeti felálláshoz képest a távoli pontokon javítottam az értékeken és ez úgy látszik az egész hálózatra hatással van.
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz blakey #46379 üzenetére
Most 3,5+8=11,5dB csillapítást kap a modem, ennél jobban nem kellene csillapítani a modem jelét, szerintem 6-os tap jobb lenne, 9-es tapot felejtsd el, erősítőnél visszaveszik a jelet akkor át kell kötnöd újra.
Hatos tap out ága 3dB körül csillapít, nyolcas tap out ága 2dB körül, egy dB nem oszt/szoroz.
Ha ennyire kell az erős jel a tévének akkor a bejövőre mehet egy kettes egyik kimenet tévé másik kimenet hatos vagy ha magas a vételi akkor nyolcas tap outra továbbosztott ág tapra modem.
Egy-max kettő dB-vel kap többet a tévé mintha csak hármas lenne előtte, ha ennyitől megjavul akkor nem biztos hogy jelszint probléma okozta.[ Szerkesztve ]
-
válasz Uthenger #46377 üzenetére
Jogos, az M 6936.-, az S 7996.-ra jön ki a példával. Tehát ebben az esetben 1ezres a difi az M javára.
Viszont, ha csomagban veszem, akkor pl. a TrioXL-ben csak 1998,99.- az M csomag ára, és erre jön rá a beszélgetések ára ami 3935.-re jön ki. Viszont TrioTVmax csomagban csak S-es telefon van. Ha kicserélem M-esre, akkor 10499.-ról 13498.-ra emelkedik a havi díj, vagyis 3k val drágítja meg azt az opciót(ha nem vonom le az S árát, ami kitudja mekkora ebben a csomagban). Ehez hozzáadom a beszélgetések árát, akkor már 15434-nél vagyok. Persze ez még mindég kevesebb mint a TrioXL+HBO. Szóval egész jól ki van találva, és mégsem.Lejárt a hűségem, és most próbálom kitalálni melyik csomag lenne az optimális választás a következő 1-2 évre.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
blakey
titán
válasz kabelmania27 #46378 üzenetére
Ez volt a célom, egyben egy picit nőtt a tv felé az érték olyan +1 dB-lel erősebb, a -6-os helyett -8dB-es TAP-et tettem be, így az egész hálózat kiegyenlítettebb, szerintem a -9dB-es már túlzás lenne.
-
Zolifarkas
tag
válasz kabelmania27 #46369 üzenetére
Hali.
Ok. Köszönöm. Épp most javították meg a hibát, van tv adás.
Üdv; Zoli
-
blakey
titán
válasz blakey #46333 üzenetére
Csak akkor volt 100%, de azóta sem olyan vészes. Közben finomhangoltam egy picit,
Ilyen volt:
Ilyen lett:
Még tudnék egy picit hangolni a modemen, de szerintem így már jó lesz, tv-vel sincs különösebb gond.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Topikgazda
-
ztsoft
őstag
válasz Zitronensaft #46372 üzenetére
Azért arra kíváncsi lennék, hogy az "értelmiség" mit kezd majd vele?
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
Zitronensaft
aktív tag
Kistarcsa és
Gödöllő környékek legyenek türelemmel. Tegnap este ellopták 100m optikát
Kerepesen. Elvileg délre kész. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz Zolifarkas #46362 üzenetére
Hármas splittert cseréld ki kettesre.
-
4Grider
nagyúr
válasz -=RelakS=- #46366 üzenetére
Az én Philips androidos tv-mre egyetlen hazai online tv alkalmazást sem lehet telepíteni az áruházból. Közvetlen az apk telepítését még nem próbáltam.
-
blakey
titán
válasz -=RelakS=- #46366 üzenetére
Azon kívül, hogy Android a neve eléggé korlátozott. Nem minden annyira egyszerű mint elsőre gondolnánk. Lehet, hogy később változni fog, de egyelőre nem minden alkalmazás érhető el a tv-k androidos rendszerén.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz 4Grider #46365 üzenetére
Ehhez azért gondolom van olyan apróságoknak köze, mint a dőlés/gyorsulás/mágneses tér érzékelő hiánya, nem touch felület, stb.
Venni nem terveztem, csak úgy eszembe jutott este, viszont innentől kezdve érdekes lenne megnézni, hogy telepíthető-e rá az alkalmazás.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
4Grider
nagyúr
válasz -=RelakS=- #46363 üzenetére
Sajnos az androidos tv-k többségére csak egy nagyon erősen szűkített alkalmazás-listából lehet telepíteni. Így mielőtt ilyen tv-t vennél, előtte mindenképp nézz utána, hogy a neked kellő alkalmazások egyáltalán telepíthetőek-e rá.
-
-=RelakS=-
veterán
Gödöllőn most kicsit megpusztult a kábeltévé. Tableten Horizon Go-val láttam a műsort.
Tehát ha androidos tévém lenne, felrakom a Horizon Go-t, és nézem tovább a kábeltv műsorát?Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Zolifarkas
tag
válasz kabelmania27 #46361 üzenetére
Bocsi, de volt egy kis dolgom, a modemet még meg se néztem mert a tv függetlenítve van tőle.
Bejövő főkábel megy egy kettes splitterbe amiből egyik kábel a modembe megy a másik pedig egy hármas splitterbe amiből egyik kábel egyik boxba, másik kábel másik szoba boxba a harmadik megy majd a számítőgép tv tuner kártyájába de ez még nincs használva. Tudom nem szerencsés üres helyet hagyni a splitteren pláne, hogy a kábel is csatlakoztatva van csak a gép nincs még. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz Zolifarkas #46360 üzenetére
Lehet központi probléma van.
Milyenek a modem értékek? -
Zolifarkas
tag
válasz kabelmania27 #46358 üzenetére
Szia
Nincs analóg adás se.
-
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Zolifarkas #46357 üzenetére
Üdv!
Analóg tv adás van? -
Zolifarkas
tag
Sziasztok.
A 122-es körzetben / Erdőkertesen / nincs TV jel telefon internet van. Van másnak is ilyen gondja vagy esetleg helyi probléma merült fel. Természetesen próbáltam újra indítani a boxot eredménytelenül.
Üdv; Zoli
-
spici
tag
válasz Clever0 #46347 üzenetére
Igen így értettem, ha a vonal bírja úgy az 500 megabitet akkor a nettel van a baj.
Na most átraktam Bridge üzemmódba már már felugrott 220 megabitre is speedtest alapján, de ez volt a csúcspont, inkább már 200 megabit amit mindig elér.Ilyenkor a HGW helyett a kliens veszi át a natolást? Azaz a kliensgép processzora fog terhelődni?
Ja és ugyebár a HGW-be a csatornaszámozás 1-8-ig ment, kiszámoltam hogy a 9. csatorna melyik lehet és az alapján kérje le a többit, azaz a 9-15ig ami remélhetőleg kevésbé terhelt (Jó csak 8mhz-et kellett rászámolni )
De lehet ennek is köze van a sebességnövekedésnek.
-
blakey
titán
Airplay volt az eredeti kérdés.
ATV4-re rengeteg app van, az Airplay meg sokkal, jobb, mint a Miracast, pedig én sem szeretem, de az eredeti minőséget küldi tovább.
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz blakey #46352 üzenetére
Chromecaston nincs semmilyen app. Az csak lejátszó. Szolgáltató oldalon kell hozzá 1-2 dolog. Először support kell app oldalon. Amikor rákapcsolódik a Chromecastra kiküldi az infót neki ami gyakorlatilag az, hogy töltsd be a Horizon Go nyitóképét/logóját az xy weboldalról. Csatorna kiválasztása után pedig az app elküldi a Chromecast számára, hogy "ezt a streamet indítsd el, köszi" Gyakorlatilag amit az app indítana el azt tovább küldi, hogy az eszköz indítsa el. Onnantól az app csak távirányító. Azaz pause-ra megállítja a Chromecaston futó streamet.
Képernyő tükrözést nem szeretem mert nem az eredeti minőségben megy. -
blakey
titán
A streamelés akkor működne ha lenne app a fogadó eszközön, ATV4-re még nincs HorizonGo. Ha lesz akkor stream nélkül is menni fog. Chromecaston van app?
Az Airplay egyfajta képernyőtükrözés, mondjuk azért annál többre képes, amolyan felturbózott Miracast, csak sokkal stabilabb, valamint a stream is bele van építve.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
tomp
félisten
válasz blakey #46349 üzenetére
Jó hát én is ki tudom küldeni gépről Chromecastra a Horizon-t de az nem ugyan az mert ilyenkor a gépen egy videó stream indul el az oldalról amit továbbít az eszköznek.
A UPC olyan keményen ragaszkodik a silverlight-hoz, hogy az már hihetetlen. Nem is értem. Nem vették észre, hogy maga a fejlesztő cég a Microsoft már rég kukázta? Látszik mennyire foglalkoznak a Horizonnal. Pár hónapja írták a fb-on, hogy már dolgoznak a HTML5-ön... Aha igen.
Na hát 9hónap alatt egy 3perces munka. Ez tökéletesen mutatja a dolgot...4Grider
Ha kiküldhető lenne hivatalosan is AppleTV-re és Chromecastra ugyan úgy UPC hálózaton menne csak. Ugyan úgy Horizon szolgáltatáson menne. Csak nem telefonon/táblán hanem esetleg egy használható méretű tv-n.
Ennél szebb korlátozás már csak az lenne ha lenne a boxon az Apps-on belül egy Horizon Go app és csak ott mennének a csatornák. A boxon appon belül.Amúgy hűségem van a upc-nél. Magával a szolgáltatással nincs bajom csak irritál, hogy a magyar upc csak meggazdagodni akar rajtunk. Ellenben a többi országban ahol még fejlesztik is a kábel tv réteget.
Találtam emúgy egy ilyet a horizon oldal forrásában.
https://www.horizon.tv/etc/designs/orion/upc/html5-player/hrzPlayer.js
HTML5 lejátszó? Na akkor már csak fél év és esetleg lesz valami. -
4Grider
nagyúr
Nem arra gondol, amire te. A műsorszolgáltatók és az elosztók/szolgáltatók közötti szerződések részét képezhetik olyan terjesztésre vonatkozó korlátozások, amikből ha minél több van, jellemzően annál olcsóbban megoldható a tartalom terjesztése. Pl. a tartalom megoszthatóságának minél szélesebb körű korlátozása, a csatornák olyan erősségű kódolása, ami előfizető által nem beszerezhető eszközzel/módszerrel kódolható csak ki, stb. Ezzel a UPC havi szinten sok tízmilliót spórolhat.
-
blakey
titán
Valamelyik program kiírta, már nem emlékszem melyik, de gépről simán tudom tükrözni az Apple TV-re, nem a silverlight a szűk keresztmetszet és szép lassan ez is megszűnik, remélem, mert nem szeretem, azaz nem silverlight alapokon lesz. Androidon, iOS-szen simán megoldható, hogy tíltva v. engedélyezve legyen. Szerintem új szerződést kéne kötniűk, mert ugye többnyire saját hálózaton működik ill. egyéb pronlémák is felmerülhetnek, lsd. pl. a 9 hónapos próbálkpzást mire valaki hozzáértő 3 perc alatt működővé tette a HorizonGo-t.
MindigTV, Voda, Telenor, T, ezeknek külön van szerződésük az appra, azok simán működnek, a UPC meg gyakorlatilag gyorsan összedobta és kiküldte, hogy tessék, itt van, de ez nem szerepelt a korábban kötött szerződésekben.
-
Clever0
senior tag
válasz Gubek-Einste #46346 üzenetére
Szerintem úgy értette, hogy a kábelezése elbírta az 500 megás átvitelt, vagyis nem az a net sebesség csökkenésének az oka.
-
Topikgazda
-
blakey
titán
Azt meg, hogy mérted le? Azt írtad, hogy 120-as neted van és most 240 pár hónapig.
Abból nem feltétlenül jön le, hogy milyen kábel, ha 500 megabit átmegy.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
blakey
titán
Akkor másképp kérdezem, minimum CAT5e vagy "csak" CAT5?
-
spici
tag
válasz blakey #46336 üzenetére
Természetesen vezetéken mértem, kettő 15méteres UTP ami 1300FT volt, jó gagyi de megnéztem hogy HGW-n keresztül lanon mit tud és 500 megabitet tuti, de mértem én a gyárilag hozzáadott kábellel ami kb 1,5 méter, meg még egy másikkal is amin ugyanezt a sebességet produkálta, ami már minőségi kábel volt pedig.
Mértem WiFi-n is egy 5Ghz-es laptoppal és akkor is meglepően ugyanaz az eredmény (+-10 megabit).
4Grider:
Hát az nem kizárt, bár kicsit érdekes lenne ha nem tudná, másnak meg igen , de kipróbálom.
Ja és a Wi-Free is ki van lőve.[ Szerkesztve ]
-
bigr
újonc
válasz gumisxxx #46243 üzenetére
Nekem ezt sikerült belőlük kisajtolni (természetesen 1221/lemondás gomb):
Az Ön által 2016.03.23-n igényelt Szolgáltatás(ok) kedvezményes egyszeri- és havidíja(i) a következő(k):
Kábeltv - Európa* 350 Ft 12 hónapos határozott idővel
Kábeltv - HD és felvétel opció** 1,500 Ft 24 hónapos határozott idővel
Kábeltv - Világ* 350 Ft 12 hónapos határozott idővel
Kábeltv - digital gold* 3,690 Ft 24 hónapos határozott idővel
Internet - Fiber Power 240 2,870 Ft 24 hónapos határozott idővel
Telefon - Nonstop S díjcsomag - 500 Ft 24 hónapos határozott idővel
sum= 9260 HUF
-
blakey
titán
Wifin méred vagy vezetéken? Milyen vezetékek ha azon méred?
Most mértem egyet.
[ Szerkesztve ]
-
spici
tag
Üdv!
Már megint én vagyok
Na és megint ugyanaz a kérdés, a 240 megabites netem sohasem jön 240-el, sőt 170-180 megabitnél feljebb sohasem megy, értékek tökéletesek, router módban van a HGW, egy Technicolor az illető.Napszaktól függetlenül ugyanannyi a sebesség, se több, se kevesebb és ha lemérem a 170 megabitet akkor a ping is felmegy 200-400 körülire, szóval nincs benne tartalék.
3 eszközön volt mérve, mindenhol ugyanolyan a sebesség, több helyen is lett mérve, speedtest.net, upc sebességmérő oldala, digi sebességmérő oldala, beta.speedtest.net, stb.
Torrenten se megy feljebb, kb 20-22 megabyte-al szed a legseedeltebb torrentet is és ekkor is felmegy a ping 200-400 körülire, szóval maximumon tölt.
Az szerintem nem lehet hogy levan terhelve így az a terület mert napszaktól függetlenül illetve a sebesség szinte mindig ugyanannyi? Kicsit érdekes lenne.
Az egyik teszt laptopba i5-5200u volt HDD-vel, 4GB ram, 1000es háló, másik laptop i5-2450m 8GB ram és SSD, a harmadik egy PC amiben Intel G1820 4GB ram, régi kerregő HDD.
Mind3 gépen ugyanannyi a sebesség, szóval azok nem hibásak / gyengék.Ha felhívom UPC-t akkor tuti elhajtanak .
Persze ez a 170-180 megabit is bőven elég de jelenleg úgy vagyok hogy 120megabit, de 4 hónapig 240.
Úgy terveztem hogy lehet felrakatom 500-ra végleg, vagy 240-re de ha ez így ilyen sebességeket produkál akkor inkább maradjon a 120.Esetleg ötlet valakinek?
-
blakey
titán
válasz kabelmania27 #46332 üzenetére
Nem tudom, szerintem nincs, Bp, talán 634MHz a legközelebbi.
Amit észrevettem, bekapcsolás után 14-23% körül mozognak az adók a 690MHz-en, 5-6 perc elteltével felmegy 69%-ra és nagyjából ott is marad. Ez milyen hiba lehet, ha hibának számít? Ami tény, hogy ennyire "jó" még nem volt.Szerk.: most már 97% körül van.
Most már 100%, vajon dolgoznak rajta?
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz blakey #46330 üzenetére
Olvastam csak a %-ot nem írtad a hsz-ban ha jól emlékszem.
Szerintem maradhat így, a 6-os tap out ágon kb 3dB-t csillapít, vagy ha átkötöd splitterre akkor a modem elé elég egy hármas (hatossal rosszabb lenne a ds)csillapító, kb ugyanaz a hatás lenne mint most.
Legjobb lenne szvsz a bejövőre egy -3,5/két 7,5 kimenetes hármast tenni, kisebb csillapítású kimenet mehetne a távolabbi tv/boxfelé, a két -7,5be mehetne a modem és a tévé, modem elé csillapító sem kellene mert kb 7körül lenne a ds, így egy osztást megspórolhatnál, hasonlóan nézne ki a bekötés mint kezo0-nál, csak nálad a továbbosztott ágon egy osztó van, ha a nyolcas tap helyett splitter lenne mind a négy eszköz hasonló jelerősséget kapna leszámítva a távolságot de 8méteren nem csökken nagyot a jel.
A továbbosztót ágon ha gond van a tapba kötött tévével akkor mehet helyette a splitter pár dB csökkenést elvisel a box, analóg vétel esetén nem probléma a 8as tap mert +5dBvel jönnek az analóg adások a dvb-chez képest.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz kabelmania27 #46329 üzenetére
Ha olvastad a HSZ-t, akkor láthatod, hogy 2 db 3,5-es Splitterrel is kipróbáltam, úgy még kéne csillapító a modemhez, nekem az már nagyon erős, de tény, hogy a modemnél nem volt csillapító amikor a 2 splitter volt. Most a tv-n felmegy 60-62%-ra a jel minősége ami eddig nem volt, igaz bekapcsoláskor még akadozik, de utána stabilan működik. Szerinted maradjon így vagy legyen a -6dB-es TAP helyett szintén splitter és akkor a modemnél -6dB-es csillapító? Szerintem sokat nem változtat a dolgokon és így valamivel azért erősebb jelet kap a kérdéses tv, a hátsók meg egyértelműen, de az az esetleges TAP lecserélése után sem változna.
Ilyenkor az ominózus tv-n gyengébb volt a jelerősség is, már nem volt mindenhol 100% viszont a 690MHz-en meg szétesett a kép és nem is akart javulni[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz AtaWrc #46320 üzenetére
Nincsmit, miután bekötötted írd meg milyenek lettek az értékek.
Goblin12: Üdv! Értékek rendben vannak, nézd meg nem lazultak-e ki az F csatlakozók, ha nem akkor nézd meg bridge módban javul-e ha nem akkor jelentsd be a problémát, lehet modemcsere segít.
blakey: Okés. Elvileg a problémás tévé kb ugyanolyan erős jelet kap mint az átkötés előtt, lehet a hármas osztóval volt a probléma, elvileg ha a tap helyére beteszel egy splittert ugyanannyit kap a tévé ezért jelentősen nem változhat az erősség, kisérletként tap osztónál felcserélheted a kimeneteket így kiderül -3dBtől mennyire esik vissza az erősség.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz kabelmania27 #46311 üzenetére
Megnéztem a boxnál is a jelerősségeket, van egy 71%-os, kettő 85%-os a többi 92%., jelminőség mindegyiknél 100%, szóval a legtávolabbi helyen javult, a 71%-os 59% volt előtte.
-
blakey
titán
Pedig egyelőre jogi okai vannak. Nincs lemaradva, simán müködne.
-
veterán
-
tomp
félisten
válasz szabogabor10 #46324 üzenetére
Semmi jogi dolog nincs. Szimplán a magyar upc le van maradva jó pár évvel.
MinDig TV app tudja. Kék mobilszolga TV appja szintén. Piros szolga mozis appja tudja. Csak a magenta mondta, hogy nem is tervezik a támogatást mert számukra a szolgáltatásuk mobil. Azaz ne tv-n nézd...
UPC-nél gondolom még csak bottal piszkálják a dolgot, hogy miféle földön kívüli technológia. -
veterán
-
tomp
félisten
válasz szabogabor10 #46322 üzenetére
Chromecast sem támogatott. Nem meglepő. Még le vannak ragadva a Silverlight technológiánál. AirPlay meg Chromecast nagyon űrtechnika még nekik.
-
veterán
Tényleg nem lehet kitolni Apple TV-re a Horizon Go-ból egyik csatornát se?
Ezt írja ki mindegyik csatinál:
"Sorry, AirPlay is not allowed for this channel."
Azért ez "kicsit" vicces.[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
Goblin12
őstag
Hali.
Mostanság elég gyakori, hogy elmegy visszajön elmegy a net. Nincs elosztó, az antenna direkt a Routerbe megy.
Bécs-Ausztria. UPC ~150Mbit/sec-es net.Upstream:
Transmitter # Channel ID Lock Status Frequency Modulation Symbol Rate Channel Type Power
1 77 Locked 49100000 64QAM 2560000 ATDMA 46.0
2 73 Locked 62450000 64QAM 2560000 ATDMA 44.8
3 75 Locked 55800000 64QAM 2560000 ATDMA 45.8
4 74 Locked 59000000 64QAM 2560000 ATDMA 45.3Downstream:
Receiver # Channel ID Lock Status Frequency Modulation Symbol Rate SNR Power
1 6 Locked 153000000 256QAM 6952000 45.5 4.0
2 1 Locked 113000000 256QAM 6952000 44.7 3.8
3 2 Locked 121000000 256QAM 6952000 45.5 4.2
4 3 Locked 129000000 256QAM 6952000 45.4 4.2
5 4 Locked 137000000 256QAM 6952000 45.5 4.4
6 5 Locked 145000000 256QAM 6952000 45.5 4.5
7 7 Locked 161000000 256QAM 6952000 43.8 2.8
8 0 Unlocked 0 N/A 0 0.0 0.0Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
AtaWrc
aktív tag
válasz kabelmania27 #46319 üzenetére
Köszi még egyszer , szerintem ilyen még van is itthon: Hirschmann splitter 2-es osztó VFC 0421
-
AtaWrc
aktív tag
válasz kabelmania27 #46317 üzenetére
Köszönöm a segítséget, már csak egy kérdésem van milyen splittert érdemes venni?
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz AtaWrc #46316 üzenetére
Kettes osztó splitter tipusú lenne jobb lenne a ds érték, ha problémát tapasztalsz akkor cseréld ki kettes splitterre, -4es érték nyáron csökkenhet, ed3 modem érzékeny a jelszintre.
Hármas osztó 3,5 kimenetébe az osztótól messzebb lévő tévét érdemes kötni vagy amelyik érzékenyebb.[ Szerkesztve ]
-
AtaWrc
aktív tag
válasz kabelmania27 #46315 üzenetére
A kettes csati 06 db tap, az out 3,2db-es.
A hármas 2darab 7,5db, és egy 3,5db-es
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
-
AtaWrc
aktív tag
válasz kabelmania27 #46313 üzenetére
Összerendelt feltöltési csatornák
Csatorna Frekvencia (Hz) Jelszint (dBmV) Jelsebesség (ksps) Moduláció Csatorna azonosító
1 40000000 42 5.120 64qam 10
2 53200000 42 5.120 64qam 12
3 46600000 42 5.120 64qam 11
4 33200000 42 5.120 64qam 9Azt ő hozta, van egy kettes osztó, ami az internetet meg a tévé kábelt szedte szét, és egy hármas osztó, az meg a 3 tévére oszt.
-
AtaWrc
aktív tag
válasz kabelmania27 #46308 üzenetére
Ha jól gondolom ezt kéne néznem?
A szerelő valami szintezésről is beszélt.Összerendelt letöltési csatornák
Csatorna Frekvencia (Hz) Jelszint (dBmV) SNR (dB) Moduláció Csatorna azonosító
1 402000000 -3 38 256qam 7
2 362000000 -2 34 256qam 2
3 370000000 -2 35 256qam 3
4 378000000 -2 35 256qam 4
5 386000000 -2 36 256qam 5
6 394000000 -2 38 256qam 6
7 354000000 -1 35 256qam 1
8 410000000 -3 37 256qam 8
9 418000000 -3 37 256qam 9
10 426000000 -3 38 256qam 10
11 434000000 -3 38 256qam 11
12 442000000 -3 37 256qam 12
13 450000000 -4 37 256qam 13
14 458000000 -4 38 256qam 14
15 466000000 -4 37 256qam 15[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz kabelmania27 #46308 üzenetére
Ssjnos már nem emlékszem mennyire lett állítva, szerintem 72dB-re, hogy az utolsó ágon is kb. 62dB legyen.
-
Ennél több opciót ne is várjak a korlátozás beállítására? Pl. 11800,11811-et tiltani külön nem lehet?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
blakey
titán
válasz kabelmania27 #46305 üzenetére
Szerintem még most is az lehet, mert még nem nagyon akar 50% fölé menni, az lenne a jó ha stabilan tartaná. Mindegy, 2X bejelentettem, volt kártyafrissítés, meg továbbították a hibát, hátha állítanak az erősítőn.
-
AtaWrc
aktív tag
válasz kabelmania27 #46303 üzenetére
Hali
Mercury CH7465LG a típusa, és router üzemmódban megy most éppen. -
blakey
titán
válasz kabelmania27 #46301 üzenetére
Nagyon minimális szokott lenni a változás, kb. 2 dB-nyi. A box most az utolsó, legtávolabbi ágon van és minden adó 92%-os jelerősséggel bír, 1-2 van 65% és 82% környékén. Szóval csak a médiakártyánál voltak gondok, de most legalább nem 15% a jelminőség a 690MHz-en hanem 45%. De meglátjuk, hogy a cserétől van így vagy valami más miatt.
Amúgy a problémás ág, a közelebbi ráadásul az 4X-es kábel és az szabadon van, tehát a legtávolabbi pontokon nem volt gond, de most javítottam a helyzetükön.[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz blakey #46299 üzenetére
A felirat nélkül hármas esetében mindhárom kimeneten kb 6dB a csillapítás, tehát most kb 3dB-t pluszt kap a problémás ág, amin messzebb vannak a tévék.
Szerencsés vagy hogy 9,5dB csillapítás után 40körül van az adási, jó így a bekötés max annyi hogy a modem előtt is lehetne splitter, ha elindul felfelé az us akkor cseréld ki.
Ha falban megy a koax akkor problémás a csere ha megszorul a kanyarban.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- EA Sports WRC '23
- Építő/felújító topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Házimozi haladó szinten
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude E7450 (14FHD/I5-G5/8GB/500HDD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- Apple watch Ultra 2 titan milanese loop 2027.11.15. Apple jótállás
- Dell Latitude 3460 laptop (14/i3-G5/8GB/500HDD/Magyar/Excellent)
- Oppo A17 /// Újszerű // ÁFÁS Számla + 1 Év Garancia
- Kis hibás Dell Latitude E5470 (14FHD/I5-G6HQ/8GB/128SSD/Good)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest