Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz megott #44197 üzenetére
Mert nem voltam teljesen pontos, tehát, először nyomd meg a upc gombot, utána hajtsd végre a leírt műveletet majd nyomd meg a TV gombot. Sorry, kimaradt a leírásból.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz megott #44194 üzenetére
Gondolom ezt nem csináltad meg.
Piros és OK gombot egyszerre kell lenyomni, amíg 2x fel nem villan a upc gomb, utána beütöd: 993. Ezután csak a tv hangerejét állítod.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Topikgazda
-
megott
aktív tag
válasz blakey #44189 üzenetére
Ezt meg is tettem, csak kicsit bajos, ha hangerőt akarok váltani, akkor előbb kapcsoljak át TV-re, mert egyébként a box hangerejét módosítja csak.
Azt már nem is említem, ha megnyomom a TV gombot és közben nem takarom le az infrát a tv esik transzba, mert másik bemenetre akar kapcsolni
[ Szerkesztve ]
Aki másnak gedezbider, maga kenész fence!
-
TomMusic
őstag
válasz Gubek-Einste #44192 üzenetére
Na közben rájöttem! Chrome alatt nem működik jól az Ubee... Beléptem explorerrel, és máris jól működött. Még a modemet se kellett újraindítani.
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Topikgazda
-
TomMusic
őstag
válasz Gubek-Einste #44190 üzenetére
Köszönöm a választ!
A DMZ azért jutott eszembe, mert egy eszközt teljesen elérhetővé akarok tenni a neten, de közben rájöttem, hogy erre a porttovábbítás lesz a jó.
Azonban vagy én vagyok a béna, vagy valami nem oké.
Hiába írok be bármit a mezőkbe, majd a mentés gombra kattintok, nem menti el, kiírja hogy "Ugyanez a porttartomány legyen a belső porttartomány is" egy ablakban, majd az OK-ra kattintva bejön az "Általános" fül, és ha visszamegyek a porttovábbításra, nincs ott az előzőleg beírtak..
Mit csinálok rosszul?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Topikgazda
válasz TomMusic #44186 üzenetére
Annak a kliens eszköznek kell megadni az IP címét amelyikre az összes portot át szeretnéd irányítani. Ezt az IP címet fix-áld le MAC cím alapján.
Miért akarsz DMZ-t használni?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
blakey
titán
válasz megott #44187 üzenetére
A box hangerejét tedd maxra és a tv hangerejét változtasd. A táv tanítható erre is.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
megott
aktív tag
Sziasztok!
Ma kaptam meg az új Cisco HD-DVR-es boxomat (eddig Thomson volt) direkt a HDMI csatlakozás miatt akartam. A bajom az, hogy a HD csatornák hangereje iszonyatosan magas és a box távirányítójával nem is módosítható (ugyebár a TV egy fix hangerőre van beállítva és a box távirányítóját használom), mi a megoldás?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv!
MegottAki másnak gedezbider, maga kenész fence!
-
TomMusic
őstag
válasz adika4444 #44185 üzenetére
Köszi a választ!
A porttovábbítás az oké, csak ez a DMZ zavaros kicsit. Máshogy teszem föl a kérdést. Az előző képen látható helyre minek az IP-jét kell beírni?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
adika4444
addikt
válasz TomMusic #44184 üzenetére
DMZ nem befolyásolja a forgalmat.
A DMZ-t úgy kell elképzelni, hogy van egy ház, benne lakások. Van egy főbejárat, ahonnan az emberek tudnak menni egy irányba. A DMZ-vel azt adod meg, hogy a bejáraton bejövök merre megyek, meg mindenki más. A sima portátirányításnál meg a portokat egyesével irányíthatod át, tehát mondjuk az embertípusokat irányíthatod magasakat a nagy lakásba, alacsonyakat a kisebbe. Tudom h hülye példa, de most jobb nem jutott eszembe.
üdv, adika4444
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Már csináltam ilyet, de elfelejtettem..
Szóval van ugye az Ubee modem/router, ahol lehet DMZ-t beállítani.
Kérdésem, hogy itt annak a gépnek az IP címét kell megadnom, amit "kintről" el akarok érni (tehát ami helyi hálóba van a modem/routerrel)? Vagy fordítva, tehát a kinti címet adom meg, amit beengedek a hálózatba?
Illetve ez mennyire befolyásolja a többi eszköz hálózat elérését? Tehát ha mondjuk pl. a DMZ-n megy egy 10Mb-es letöltés, akkor a többi eszköz (feltéve hogy 30Mb-es sávszélességem van), már csak 20-at használhatnak max, ha pedig nincs egyáltalán forgalom DMZ-n, akkor a többi eszköz megkapja a 30Mb-et? Ugyanez feltöltésre is.
Előre is köszönöm!
Szerk.: ja igen, és hány DMZ-t lehet beállítani?
(Bocsi ha valami butaságot kérdeztem)[ Szerkesztve ]
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
rejtettlampa
tag
Sziasztok!
Lenne néhány kérdésem felétek! A településen, ahol lakom, most építették ki a UPC kábel hálózatot. Lenne lehetőségem átlépni a jelenlegi szolgáltatómtól. Nekem csak internetre lenne szükségem. A kérdésem az lenne, hogy mennyire stabilan szolgáltat a UPC és mennyire megbízható? Mennyire tartja a sávszélességet? Szokott-e lassulás, esetleg kimaradás lenni az internet szolgáltatásban? 50MBit-es netet rendelnék. Mi a véleményetek, tapasztalataitok?
Köszi előre is a válaszokat!
-
wolfrome
csendes tag
Nekem Fiber Power 500-as netem van, ugye írtam, hogy csak 300-ig megy fel maximum.
Nekem ezek az értékek vannak. Felhívni még nem hívtam fel őket, de ha nem jutok sehogy előre kénytelen leszek.
Köszi előre is a segítséget.
[link][ Szerkesztve ]
-
csabi63
senior tag
válasz Clever0 #44166 üzenetére
CI+ fogadó van benne, de...
" A UPC-s kábeles CI+-os modulokat a box csak a 2.0.92-es szoftverig kezeli, az ennél frissebb szoftok mellett már nem."Szóval ha valaki ebben gondolkodik, tájékozódjon. Jelenleg a legolcsóbb CI+-os box, ami tuti működik az a Technisat K2. (Német ebay-en néha 40-45 ezerért elcsíphető.) De annak is vannak hátrányai, a gyári box jobb.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
UPC-nél lehetséges forgalom szűrés? Pl torrent-nél korlátozhatják a feltöltést?
-
Zitronensaft
aktív tag
válasz monosz #44153 üzenetére
Természetesen biztos van de sajnos magasabb árkategóriában kell keresgélni. Bár voltam olyan ügyfélnél ahol a méregdrága felvevős kéttuneres samsung boxon se működött.
Az amikoval kapcsolatban felesleges fórumokat böngészned..ezeket a köröket én már lefutottam,a létező összes fw-el ki lett próbálva,minden elérhető infó beszerezve,nem kezeli a upc-s ci+ kártyát. Tavaly nyárig ment,akkor a upc új szoftvert adott ki a médiakártyára,azóta nem megy. -
drpele
senior tag
Sziasztok!
Az elmúlt néhány hónapokban igen gyakran játssza azt a CISCO 8685DVB box, hogy kiválasztok egy (teljes) sorozatot a műsorújságból, s mintha mi sem történt volna, nem jelenik meg a felvételt jelző piktogram. Illetve amikor ellenőrzöm a "tervező" menüpontban az ütemezett felvételeket, akkor az imént beállított sorozatra azt írja, hogy "még nem érhető el". Ami már csak azért is érdekes, mert a műsorújságban már ott van a széria első része...
Ki milyen gyakran találkozik hasonlóval? Van esetleg valami megoldás erre a problémára?
[ Szerkesztve ]
"Mily különös a mi helyzetünk, a Föld gyermekeié. Csak rövid látogatásra van itt mindenki. Nem tudja miért, de néha azt hiszi, hogy sejti." - Albert Einstein
-
aktív tag
válasz BlackDesert #44172 üzenetére
Szia, szintén 8 ker Szigony utca:
http://www.speedtest.net/my-result/5005270069[ Szerkesztve ]
-
BlackDesert
tag
Hello! Pár perce fürödtem és amikor épp visszatértem a gép elé láttam, hogy elmegy a net. Mikor visszajött rettentően belassult. A 120 netem alig éri el a speedtest szerint a 4-5 mb-et. Nyócker.. Van másnál is ilyen jellegű gond?
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz Gubek-Einste #44170 üzenetére
Epg jó,könnyű belőle felvételt indítani.
-
Topikgazda
-
Levi123
senior tag
válasz maglew #44157 üzenetére
Egyet értek veled, tényleg idegesítő. Ja meg a kandalló mellett ott a téli táj
A piros gomb leszedése engem is érdekelne, sajnos én nem találtam rá módot.
A TV nekem alapból HDMI-re vált ha azon kapcsoltam ki nekem egy régi Lg lcd tv-van.
Ami pozitív, hogy a UPC távirányítót rá lehet hangolni a TV-re.Levi
-
sniper112
aktív tag
-
Topikgazda
-
maglew
aktív tag
Sziasztok! Pár hete van digitális tv-m és ebben kérném a segítségeteket.
- Hogy lehet lepusztítani csatornaváltáskor a képernyőre rakott bazi piros gombot és a "nyomha meg a piros gombot" feliratot?
Értem én hogy videótárral rendelkezik a csatorna, de ezt muszály minden csatornaváltáskor ilyen idegesítő módon jelezni? Miért nem rakják be az EPG-be, egy logóként vagy aki akarja úgyis megtalálja a videótárban, semmi értelme, viszont annál inkább idegesítő.
- Hogy lehet megoldani azt hogy a csatornák sorrendjét átrendezzem? Tök hülyén van hogy M1-es után nézhetem a videótár hülyeségeit meg a kandallót, és utána jön az RTL klub. Milyen droidok találják ki ezt a hülye sorrendet?
Végül, meg lehet-e oldani azt hogy a Samsung TV-m bekapcsoláskor folyton a Tv bemenetet keresi, nem a HDMI-t, tehát állandóan át kell állítani a tv-t HDMI-re. Nincs valami megoldás, hogy egyből a HDMI legyen a tévén az alapértelmezett?
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Levi123 #44154 üzenetére
Jaja, egynél több csillapítóra nincs szükség, de nálad elvileg egyre sincs is szükség mert csillapító nélkül sem lenne magas a ds.
Akkor tarthatod meg a régit ha az újat visszaviszed, regisztráld vissza a régit vedd ki a csillapítót, vagy ha akad akkor visszateszed ,de a sima cisco 20-as értékkel sem akad ki.[ Szerkesztve ]
-
Levi123
senior tag
válasz adika4444 #44151 üzenetére
Sejtettem, hogy rosszabbat kapok, mint ami van.
Bár nem tudom mi az a "D3-as".
Nincs letiltva, mert ha rádugom működik. Annyit mondott az ügyintéző, hogy vissza kell adni (küldeni postán vagy bevinni ügyfélszolgálati irodába). Tegnap kérdeztem a szerelőt is azt mondta, a cisco jobb mint amit kaptam - kérdeztem miért adják akkor ha rosszabb? Nem tudott értelmes választ adni.
Annyit mondott még, hogy az 500-as nethez adnak nagyon jó modemet, de ezévtől már minden az alatti felhasználó ilyen kombinált kütyüt kap és abból is a technicolort.Azt hiszem felhívom az ügyintézőt jövő héten és megkérdezem, hogy megtarthatom-e a régit.
Levi
-
Levi123
senior tag
válasz kabelmania27 #44152 üzenetére
FAM 3 DB ez áll rajta és már csak 1 db van, mert tegnap járt itt egy UPC-s szerelő aki azt mondta, hogy sok bele amit raktak, ő is az értékeket nézte majd lecsavarta és zsebrevágta amiket leszedett, mert az az UPC tulajdona
Arra emlékszem mert mutatta a szerelő, hogy a jobb oldalon a lefelé iránynál negatív számok voltak, ahogy kiszerelte ezekre változott:
[ Szerkesztve ]
Levi
-
monosz
őstag
válasz Zitronensaft #44149 üzenetére
Köszönöm.
Létezhet olyan,ami esetleg kezeli?A fontolgatással gyakran elmúlik az alkalom..
-
adika4444
addikt
válasz Levi123 #44150 üzenetére
A cisco teljesen leveri azt a TC csodát... Ráadásul D3-as, szal nem gondolnám hogy letiltják. Meg ha rakoncátlan akkor is általában a csodás tápja adja meg magát, nem a modem. 2010 óta 3 tápot sikerült egy példánynak elfogyasztania, de mivel UPC ingyen adott újat ezért nem volt nagy kellemetlenség...
A weblapos dolog DNS hiba lehet, használd a Google dns-t 8.8.8.8 & 8.8.4.4
Az alvós ébredés passz, gondolom lassan engedi vissza a Tc modem.
Esetleg próbálkozz fix ip-vel.[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
Levi123
senior tag
Valakinek ötlete van, hogy miért van az, hogy a technicolor tc7200 wifis routert (router módban) használva van amikor a böngészőnél a "lap nem jeleníthető meg" üzenet és üres képernyő jön be, majd 2-3x frissítés gombra bejön az adott weblap.
Továbbá azt is tapasztaltam, hogy ha gép win7 alatt alvó állapotban van és újra bekapcsolom nincs net csak pár perc múlva. Ezt nem tapasztaltam az előző Cisco EPC3208-as modemnél (mondjuk az nem 2 az egyben típus).
120 Mbit-es net van, ehhez elég az EPC3208-as is, mert még itt van nálam nem adtam vissza.Mi a gond ezzel a routerrel?
Szerintetek érdemes lenne inkább a régi cisco modemet megtartani és ahhoz csatlakoztatni wifi routert külön és amit most küldtek Technicolor TC7200-at visszaadni? Nem sok jót olvastam erről a technicolorról..
Köszönöm!Levi
-
monosz
őstag
Sziasztok!
Ez alkalmas UPC média kártyához? Van egy régebbi tipusú plazmám,amin nincs c-s tuner.A fontolgatással gyakran elmúlik az alkalom..
-
TomMusic
őstag
válasz kabelmania27 #44142 üzenetére
Szia,
Köszi!
Most nézem milyen rettentően rossz volt a helyesírásom.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Zitronensaft
aktív tag
válasz donbos12 #44132 üzenetére
A fekete nem lehet a bejövő,akkor nem 46 lenne a tx érték és sokkal nagyobb problémáid lennének.
A szomszédot meg kösd le a francba,ha ott lakik ha nem.Emiatt nem kell a upc-s technikusokat elvonni a valódi hibák megoldásától.
Szakértelemről meg felesleges beszélni az adott esetben,a szomszéd srác gondolom ért hozzá,magának is flottul megoldotta... -
SFAkos
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek az mitől lehet, hogy a UPC Wi-Free-m a laptopon működik rendesen, egy lenovo telefonomon is. Azonban a Samung Galaxy S4 Mini, illetve ami most fontos lenne, van egy androidos mini pc-m (hdmi-s csoda) próbálkozik majd azt írja ki, hogy azonosítási probléma.
Azt láttam, hogy a PEAP és MSCHAPV2-nek kell beállítva lenni, ez így van mind a 3 androidos készüléknél, mégiscsak a lenovo képes felmenni rá.
Köszi előre is a választ.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz wolfrome #44136 üzenetére
Üdv!
Első kőrben nézd meg a modem értékeket+milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve Fam feliratú csillapító.
Intercreptor: Ha megoldható célszerű minimalizálni az adási értéket, így ha bármi ok miatt jelentősen megugrik sem fog akadni a kapcsolat, ez egy jó kis modem, szerencsés vagy hogy nálad ez a tipus van, mert az osztót nyugodtan kicserélheted egy kettes splitterre.
Levi123: Három darab csillapítóval lehet nyáron akadni fog a net. Nézd meg hány dB-sek és milyen osztóval van elosztva a koax+milyenek a modem értékek jelenleg.[ Szerkesztve ]
-
Levi123
senior tag
válasz wolfrome #44136 üzenetére
Nekem volt olyan problémám, hogy nem hozta a csomagban foglalt sebességet. Jeleztem a hibebejentőn kiküldtek egy technikust és a csatlakozást meghúzta az oszlopon (fő elosztónál ahol lecsatlakozik a házhoz a vezeték), majd nézte a jel/zaj viszonyokat és tett a csatlakozó végére 3 db csillapítót és jó lett.
Levi
-
wolfrome
csendes tag
Sziasztok.
Olyan problémám lenne, hogy nem rég Fiber Power 120-ról váltottunk Fiber Power 500-ra.
120-as internettel semmi probléma nem volt. Új modemet kaptunk ami Hitron CGNV4 néven működik, 120-as-sal simán megkaptuk azt a sebességet amit fizettünk. Mostani pedig az istenért sem megy fel annyira, amennyire kellene. 200-300 között ugrál.
Az adminisztrációs felületen hasonlókat fedeztem fel:
No Ranging Response received - T3 time-out;
MIMO Event MIMO: Stored MIMO=-1 post cfg file MIMO=-1;
TLV-11 - unrecognized OIDValakinek van hasonló problémája? 500-as nettel nem megy fel csak max 250-300.
Köszi előre is.
Üdv. -
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Ha csak Inernet előfizetésem van, akkor is elérhetőek iyen áron (Freedom M : 3990Ft) a mobil ajánlatok?
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
Willie
őstag
válasz kabelmania27 #44133 üzenetére
Cisco EPC3212
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz donbos12 #44121 üzenetére
Üdv!
Biztos nem a fekete a bejövő?
Legfontosabb hogy az osztó in bemenetére a lakásba bejövő kábel legyen bekötve.
Ha fehér a bejövő és in bemenetre van bekötve akkor csak annyi a teendőd hogy meghúzod az F csatlakozókat a modemnél és az osztónál.
Ha letekered a feketét és elmegy a net és a tévé akkor az a bejövő.
Intercreptor: Milyen modem van nálad?kabelmania27 kérésére módosítva.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
donbos12
tag
válasz Gubek-Einste #44131 üzenetére
Rendben.
Megpróbálom a dolgot.
Azt is felhozhatom ,hogy a routerben a jelszint magas vagy a műszaki részét ne erőltessem?
A másik aggályom ,hogy kiküldenek valakit aki abszolút nem ért hozzá (amikor még nem volt pc-m
csak egy PS3 és a szerelő próbálta kinyitani a gépet )[ Szerkesztve ]
PSN ID : bosco111
-
Topikgazda
válasz donbos12 #44130 üzenetére
Mond azt, hogy nem stabil a neted, nem tudod úgy használni ahogyan szeretnéd, nehéz megmondani, hogy mikor jó és mikor nem (így a pillanatnyi állapot nem fog számítani), ragaszkodjál a kiszálláshoz.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
donbos12
tag
válasz Gubek-Einste #44129 üzenetére
És hivatkozhatok arra ,hogy nem stabil a netem vagy mit lehet ilyenkor mondani ,hogy ne kelljen lefutnom a szokásos 10 perces kört az ügyfélszolgálattal és valóban kijöjjenek és megoldják a dolgot?
Egyébként már a szomszédom is más ,lehet ,hogy nincs is már nála szolgáltatás.....
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
donbos12
tag
válasz Gubek-Einste #44126 üzenetére
Itt nálam ez valami "zsivány" módon van megcsinálva....
Van ez a 3-as elosztó...abból a két 7-esbe megy a router a másikba pedig a mediabox.
A harmadik 3,5-be megy egy fekete kábel ami megy a szomszédhoz....nem a netemet lopja ,de anno
valamiért így oldotta meg a srác nála a netet.Ajánlanátok nekem valami olyan típust ami jó lenne?És ehhez nem kell szakismeret?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz donbos12 #44125 üzenetére
Csillapító - a jelnek az elnyomása
Lehet kapni szaküzletben is de érdemesebb lenne hibára bejelenteni mivel akkor ingyen kimennek és berakják ha kell és/vagy a hálózatot beállítják megfelelőre.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
donbos12
tag
válasz Gubek-Einste #44124 üzenetére
Bocs ,de nem vagyok képben...az mi az a csillapító és lehet venni boltban?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz donbos12 #44123 üzenetére
A 3,5-be szokás tenni mivel a modemnek mindig a lehető legkisebb csillapítást kellene adni de így nálad már túl erős a jel, kellene oda már csillapító is, legalább egy 3-as vagy áttenni a 3,5-esbe de akkor már 6-os csillapítóval.
[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
donbos12
tag
válasz Gubek-Einste #44122 üzenetére
A 7-esbe.
Valamiért a ping is sokkal jobb.....most 35ms volt a maximum 280 elküldött csomag mellett míg tegnap kb. 250 csomagnál volt 1800 ms és többször is 1000+ms?
(bix.hu-t pingeltem)
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Levi123
senior tag
válasz Gubek-Einste #44119 üzenetére
Nem kaptam levelet még.
Most jó lett, a vicces az, hogy nem a http://pcreg.upc.hu/reg/login.jsp címet kellett beírni, hanem a http://prov.chello.hu/reg/login.jsp
Persze minden leírásban a pcreg.upc.hu van. Ha esetleg valakinek nem működne, kattintson a másik linkre. Köszönöm a segítségeket.
Speedtest eredmény[ Szerkesztve ]
Levi
-
Topikgazda
-
Levi123
senior tag
válasz adika4444 #44117 üzenetére
Igen a pcreg.upc.hu oldalt probalnam. Nem jon be semmi, nincs kapcsolat a bongeszo szerint. Jobb alul a win7 nel a kapcsolat hibat ir. Azt irja h nincs internetkapcsolat. Ha csatlakoztatom a regi "fapados" csak modemet, akkor minden ok. Probaltam mar linuxos notebookrol is, ott se jon be a reg.oldal.. Erdekes.
Levi
-
adika4444
addikt
-
Willie
őstag
válasz Gubek-Einste #44110 üzenetére
Köszönöm, akkor örülök hogy működik, mint ahogyan Zitronensaft mondta.
-
Levi123
senior tag
válasz adika4444 #44113 üzenetére
Sajnos ez sem valt be, de azert koszi a tippet. Az az erdekes, hogy a router/modem menuben a kapcsolat menu fel- es lefele iranyulo reszenel a zarolasi allapot "zarolva" van minden csatornan, mind le mind fel iranyba. Valoszinu 1221 lesz belole. Szerk.: mondjuk biztos azert zarolt mert,nincs regisztralva a modem.
[ Szerkesztve ]
Levi
-
steth
csendes tag
Sziasztok
a UPC-s net mennyire nem működik más hardverekkel?
Nekem valahogy nem tetszik ez a standard UPCs ubee router/modem amit adtak
mióta kaptam ezt a "tömör gyönyört" a tvm nem szereti a helyi hálozatot
alternatívaként lehet más kábelmodemet tartalmazó rútert üzemeltetni?
vagy nagyon ragaszkodnak a saját hardverükhöz?Stephan
-
Levi123
senior tag
Sziasztok! Bovites miatt ma hozott a postas egy uj kabelmodemet (wifis valtozatban). Fogtam lecsatlakoztattam a regi modemet, wifi routeremet es csatlakoztattam a UPC altal kuldott uj modemet. Irtak, hogy varjak amig a balrol nezve 4 led vilagit. Megtortent, majd a gep LAN csatlakoztatasa utan nem mukodik, de meg a regisztracios lapot se tudom behozni. Mi lehet a gond? Mit kellene allitani? Most bekapcsolva hagytam a modemet a koaxkabelt csatlakoztattam. Koszonom!
Levi
-
Topikgazda
-
Zitronensaft
aktív tag
válasz Willie #44104 üzenetére
Az ajtónál lévő elosztó nem(ha upc által felrakott) de a fali aljzaton keresztül sorba kötött kábelezés sokat ronthat a jel minőségén. Ha működik örülj és szerintem ne firtasd a jelerősséget,jelminőséget a upc-nél. Sem a box,sem a tv által mutatott értékek nem tekinthetők egzaktnak,főleg nem egymással összehasonlítva.
A médiakártyáról pedig semmilyen adatot nem tud senkinek mondani a upc,azon kívül hogy kinek a nevén van és milyen programcsomag van rá aktiválva.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
HofiZoli
senior tag
válasz Willie #44104 üzenetére
tv bekapcs, info gomb hosszan (kb 8-10mp-ig) nyomvatart és a tv kiírja a vétel erősségét és minőségét.
A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Van arra valami mód, hogy a médiakártya jelerősségét, jelminőségét leellenőrizem? Vagy esetleg a 1221-et felhívva meg tudják mondani? Vagy csak egy kiérkező szerelő tud valamit mondani? Emlékszem, hogy a mediaboxnál egyszerűen a beállításokból meg lehetett nézni. UE48H6400 a TV-m típusa.
Új építésű társasházról van szó, ahol már az építkezés folyamán az ütemterv részeként került be a UPC. Minden lakásban a bejárati ajtó mellett egy villanyszerelési dobozba jön be a kábel és onnan megy tovább a falban egy koax kábelen keresztül a másik két szobába. Mint mondtam összesen "egy" koax kábel van, ami a hálószobából a fali TV csatlakozón keresztül megy át a nappaliba lévő fali aljzatig (mindkettő Legrand Randevú) és ott van bedugva a csatlakozóba egy kábel, ami csatlakozik a TV-hez. Ha jól tudom, akkor általában a fali csatlakozókat az első mozdulattal ki szokták kapni és direkt kábelezéssel megy a TV-re a jel (pl. a bátyámnál ezt csinálták), viszont nálam 2 aljzaton megy át a jel illetve az ajtónál lévő dobozba fel lett téve egy elosztó, ahova a modem csatlakozik fel. Problémát eddig ezzel kapcsolatosan nem vettem észre, sem a mediaboxnál, sem most a kártyánál nem tapasztaltam kockásodást. De azért érdekelne, hogy milyen adatokat produkál így a hálózat. Sajnos nem emlékszem, hogy a sima HD típusú boxom milyen értékeket mutatott.Előre is köszönöm a válaszokat.
-
horseface77
tag
válasz kabelmania27 #44098 üzenetére
Rendben,köszönöm szépen!
"Szívritmus pihenés közben 42,megterhelés alatt 43"
-
Anubris
őstag
válasz Gubek-Einste #44101 üzenetére
Köszi.
-
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest