Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kezo0
addikt
Más. Látott már valaki olyat, hogy a Cisco box EPG-jében a fenti félórás osztások nem óra:00-kor és óra:30-kor vannak, hanem óra:59-kor és óra:29-kor? Nem hittem volna, hogy ennyi év után is kap még egy ilyen fontos fejlesztést ez a box.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz gduck #100095 üzenetére
„Digitális adásról van szó! Bitek jönnek, azok meg egyformák.”
Ilyen alapon akkor minden CD-lejátszó hangja vagy médialejátszó képe is egyforma lenne, nem? Hiszen ugyanazt a digitálisan kódolt lemezt ill. médiafájlt játsszák le. Nem is értem, mit erőlködik annyi különböző gyártó...CoF: Igen, kb. ezekben mindben tettenérhető a különbség: a színekben, tónusokban, árnyékokban. Picit élénkebb, kontrasztosabb, de inkább úgy mondanám, hogy „élettel telibb” a kép a tévé saját tunerjével. (Persze fenntartom azt a lehetőséget is, hogy a tévé egyszerűen más beállításokat rendel a háttérben a saját tuner képéhez, mint a HDMI-bemeneten érkező képhez, még akkor is, ha én látszólag ugyanoda állítottam be minden csúszkát a két forrás képbeállításainál.)
-
blakey
titán
válasz #72445440 #100087 üzenetére
Nem gondolok én semmire, TV-k tunerjeivel jobb a kép, mint a boxokéval, ennyi.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kezo0
addikt
-
inf3rno
nagyúr
válasz blakey #100083 üzenetére
Én eddig három LG-vel néztem képet, tök jó volt mindegyik kártyával. A Samsung sem rossz, de abból csak a drágát láttam, ezek az LG-k meg olyan átlagosak voltak. Amúgy érti valaki, hogy 32"-osban miért nincs már fullHD LG? Az enyém még az, és teljesen jó a képe, 4k-t meg csak ezért nem vennék.
Buliban hasznos! =]
-
blakey
titán
Egyszerű az oka, a box és a TV között van egy plusz kábel. A tunerek minősége is számít.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
cof
veterán
válasz kezo0 #100082 üzenetére
És egyértelműen szebb a tévé saját tunerének a képe, mint a UPC-s boxok képminősége...
Erről tudnál majd csinálni valami rövid szemléltető videót? Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy lehet ugyanabból a forrásból képminőségbeli különbség.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
blakey
titán
válasz kezo0 #100082 üzenetére
Érzékenyebb a tunerjük, de a Sonyé volt a legrosszabb, használhatatlan úgy, hogy a többi TV ott hibátlanul működött. Itt a topikban is irtam akkor, sokmindet kipróbáltam. Szóval nem rossz a Panasonic tunerje, szereti a földhurok leválasztót, nézhető, jó minőségű de ugyanott az LG pl. jobb jelnek értelmezte és jobb is volt a kép, több TV-vel kipróbálva. Most nincs Panám, nem tudom megnezni. Kell a jó kábelezés, mondjuk Sonyn valamiért nem segített.
-
kezo0
addikt
válasz blakey #100033 üzenetére
Amióta csak vannak lapostévék, mindig is Panáim voltak, kezdetben plazma, aztán LCD, most épp OLED. Mindegyikben tökéletesen működött/működik a DVB-C tuner, persze ehhez nem árt, ha megfelelő a koax kábelezés.
És egyértelműen szebb a tévé saját tunerének a képe, mint a UPC-s boxok képminősége – legalábbis a Philips és Cisco boxokhoz képest, mert eddig csak ezek voltak ill. vannak nálam. Nincs óriási különbség, de azért egyértelműen észrevehető, ha ide-oda váltok a két forrás között.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz swbaxy #100077 üzenetére
Modul és kártya mindig párosítva vannak, így nem lehet egy kártyát kivenni a hozzá tartozó modulból, és áttenni egy másik modulba. Vagyis lehet, de sajna nem fog működni.
Szerk: upsz, megelőztek.[ Szerkesztve ]
-
tillatrilla
senior tag
válasz soundsonic #100078 üzenetére
Erre a válaszra én is kíváncsi leszek,most vettem egy 4k samut,és éppen vtv box vételen gondolkodom.
Üdv: Attila
-
soundsonic
aktív tag
Valaki használ új vodafone boxot 4k tv-vel? Minden egyes bekapcsoláskor be kell állítanom, hogy ne 4k hanem fhd legyen a felbontása mert a tv-n így sokkal szebb képet ad. Másnál is van hasonló gond?
-
-
swbaxy
friss újonc
Sziasztok! Alberletbe költözés volt nemreg, új tv-t vásárolok és szeretném kiváltani a settopboxot amibe koaxon jön a jel. A kérdés hogy a kábeltévés előfizetés használható bármilyen ci modullal pl ha veszek mediamarktban, vagy csak a vodafone saját mediacardjaval fog működni amit majd beteszek az új tv-be? Van valakinek ebben tapasztalata? Köszi előre is😊✌️
-
cof
veterán
válasz tillatrilla #100070 üzenetére
Elég persze a router is, kettő CB-t nem is lehetne egyszerre használni egy előfizetéssel.
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok!! Ha kérek egy Vtv boxot,akkor az mellé kell még egy CB is? Az nem elég,ha a vtv box be lesz dugva egy AP módben üzemelő routerbe? Ha kell,lerajzolom az itthoni hálózatot.
Üdv: Attila
-
cof
veterán
válasz Tempes #100067 üzenetére
Ha modemként használod akkor 3 db. publikus IP címed lesz egy időben. Tehát minden rákötött eszköz a CB-re egyenesen kimegy a netre, szóval a CB és ami a router után van eszköz azokon nem lesz belső hálózat.
A Wifi eszközök is beleszámít a 3 db-ba CB-n.
[ Szerkesztve ]
-
Ledi
aktív tag
Sziasztok!
Székesfehérvár totál lehalt. Se tv se net. CB-t ujrainditottam, de semmi.
Felhívtam a 1270-t. Kimegy két csörgês és megszakad a hívás.
Tud valaki valamit?
-
cocka
veterán
válasz Toth_Jani #100050 üzenetére
Legfeljebb csak ha vállalkozó. Általában az ilyenek du. 4-től este 8-ig tartanak, de van ami már 3-kor elkezdődik, tehát ha nem vállalkozó esélye nincs se 4-re, se 5-re odaérni.
És nyilván nem azért akarja magát továbbképezni vagy átképzeni, mert olyan hű de sikeres. Szóval ha bruttó 42 ezret írtál volna, sokkal reálisabb lenne a kép. Vagy ez most csak ilyen szarkasztikus megjegyzés volt?
[ Szerkesztve ]
-
Tempes
tag
Sziasztok. UPC connect boxhoz szeretnék egy Asus Rt-ac57u routert csatlakoztatni mert szükségem van 1 USB csatis routerre. Megoldható?
-
mad823
őstag
-
Toth_Jani
őstag
válasz inf3rno #100043 üzenetére
A jogosultság feltételei:
A köznevelésben,szakképzésben,nappali rendszerű nevelés-oktatásban és szakmai oktatásban, a veszélyhelyzettel összhangban elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarendben működő középfokú iskolával fennálló jogviszony.
Nem jogosultak a kedvezményre az általános iskolában és a felsőoktatásban tanuló diákok és ott tanító pedagógusok/oktatók akkor sem, ha jelenleg digitális oktatásban vesznek részt. -
Binglof
csendes tag
válasz kabelmania27 #100044 üzenetére
Köszönöm. De fingom sincs mit-, hol kellene megnéznem.
Soha ne hagyd abba a csüggedést!
-
Toth_Jani
őstag
válasz Binglof #100032 üzenetére
Szerintem képminőség inkább a kábeltől függ, ha a TV tunerjét használjuk, nyáron volt pár SD csatorna ahol a képminőség vetekedett egy agyonmásolt VHS kazetta minőségével.
Most az SD adások is meglepően szépek, a HD csatornákon pedig élmény végig nézni egy film részekkel megszakított reklámblokkot. -
mad823
őstag
Azért szerintem van ott valami gond.
Bármi, ami direktben a koaxról megy, az DVB-C streammel fog dolgozni, ott nincs különbség felbontásban, bitrátában az egyes eszközök között.
A Vodafone TV OTT, azaz IP alapú, elméletben lehetne nagyobb bitrátájú és felbontású, de ezzel kapcsolatban szkeptikus vagyok, illetve nem láttam még konkrét számokat. -
blakey
titán
Pana tunerje nem a legjobb, Sonyé szintén, én is tapasztaltam hasonlóakat. Panasonicnál jól jött a földhurok leválasztó, Sonynál semmi nem segített. Ugyanazon stream esetében a TV-k tunerjei szebb képet adnak, feltétev, hogy minden rendben a tunerrel. LG tunerjei ebből a szempontból jobbak, samsungot nem ismerem, Philips tunerjei is jók.
-
Binglof
csendes tag
-
Binglof
csendes tag
Sziasztok!
A tanácsotokat kérném, de kicsit hosszú lesz.
Évek óta küzdök a UPC/Vodafone-al műszaki probléma miatt. Szétesik a kép. CI+ kártyát használtam a -5-6 éves Panasonic plazma TV-ben. Már mindent megpróbáltak - állítólag - és azt javasolták, hogy cseréljem le Horizon Go média boxra. Lecseréltem. Nem volt tökéletes a kép, de klasszisokkal jobb volt. Viszont kibaxott lassú az egész. Műsorfelvételt a felhőbe nem tud. De rá lehet kötni külső merevlemezt. Hogy tovább javítsunk a képen, lecserélték a Vodafone TV média boxra. A kép tökéletes lett. De ez nem kezel külső merevlemezt, hiába van rajta USB. A felhőbe vesz fel, de csak azokat a csatornákat, amiket lehet. Pld. Spíler 2-t pont nem....
Abban kérném a tanácsotokat, hogy váltani fogok Sony/LG 48" OLED TV-re. Szerintetek ha visszacseréltetném a Vodafone TV boxot CI+ kártyára, akkor újra jelentkeznének a képszétesési problémák? Mert ez a műsorfelvétel dolog fontos lenne.
Köszi előre is.Soha ne hagyd abba a csüggedést!
-
blakey
titán
válasz MaCS_70 #100020 üzenetére
Kapnod kellett, nekem is küldtek valamikor év elején.
-
kezo0
addikt
válasz mad823 #100026 üzenetére
Ha mindkét rögzítendő csatorna kódolatlan, akkor még 1 db mediacard sem kell hozzá, hogy mindkettőt lehessen rögzíteni. Ha az egyik kódolt, akkor már ugye kell egy kártya annak a csatornának a rögzítéséhez, de a másikéhoz még mindig nem. A két kártyafogadó hely + 2 db kártya akkor kell, ha mindkét rögzitendő csatorna kódolt. És igen, az én Panasonic TX-55EZ950-es tévémnek dupla tunere van, dupla CI+ slottal. Az idei modellek között is vannak ilyenek, persze ezek sosem az alapmodellek, szóval nem mondom, hogy ez egy olcsó megoldás. De létezik, és működik.
-
cocka
veterán
válasz kezo0 #100024 üzenetére
egyidejűleg két különböző csatorna műsorát rögzíteni, miközben egy harmadik, korábban rögzített felvételt nézek.
Ez még a VHS korszakban is luxus igénynek számított. Szerintem a többségnek az is elég lenne, ha egy műsort tud rögzíteni, miközben egy másik élő adást néz.
A tévének van médiaszerver funkciója is, amellyel a belső hálózaton keresztül akár mobileszközön is lejátszható egy felvétel, ami a tévéhez csatlakoztatott HDD-n tárolódik.
Nálam ez pont fordítva van. A PC-n fut egy médiaszerver és azt egy BD lejátszóra küldöm ki. Tehát igazából a tévé csak megjeleníti a BD kliens képét. LOL
szerintem teljesen indokolatlan az örökkévalóságnak archiválni
Hát a reklámok miatt főleg nem. Bár ha van olyan opciója a tévéknek, hogy felvétel közben reklámok kihagyása, az igazán hasznos lehet.
-
kezo0
addikt
válasz cocka #100023 üzenetére
„Az okostévé mire vesz fel? Van akkora belső tárhelye, hogy nyakra-főre lehessen bármit felvenni? vagy illeszthető bele HDD, esetleg SSD? Mert a pendrive meg a memóriakártya még mindig nem a megbízható kategória ilyen célra. Az árukról és a tárhelyük méretéről nem is beszélve. Rendszeresen nagy mennyiség rögzítésére még mindig a HDD való.”
A műsorrögzítésre alkalmas okostévékhez rendszerint lehet külső HDD-t csatlakoztatni, sőt, inkább azt ajánlott rájuk dugni, mint egy kis kapacitású pendrive-ot. Nálam pl. egy 2 TB-os merevlemez van erre a célra befogva, és a tévé képes erre egyidejűleg két különböző csatorna műsorát rögzíteni, miközben egy harmadik, korábban rögzített felvételt nézek. A tévének van médiaszerver funkciója is, amellyel a belső hálózaton keresztül akár mobileszközön is lejátszható egy felvétel, ami a tévéhez csatlakoztatott HDD-n tárolódik. (Mondjuk én ezt nem igazán szoktam használni, mert minek nézzek valamit egy kis képernyőn, amikor magán a tévén is nézhetem. Ugyanezen okból arra sincs igényem, hogy PC-n játsszak le egy felvételt, a nem pont erre optimalizált monitoron.) Amúgy meg a tévéből rögzített műsorok 99,9%-át szerintem teljesen indokolatlan az örökkévalóságnak archiválni, ezért nem csak a PC-n történő lejátszást, de a PC-n történő mentést sem tartom prioritásnak. Persze ahány ház, annyi szokás.[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz MaCS_70 #99955 üzenetére
Ő fel akar venni a tévéből, visszanézni a felvételeit,
Akkor talán jobban járna saját felvevőeszközzel, mint a UPC-féle szerencsétlenkedéssel. Felhős lószar meg HDD-re rögzítés, amit még másik boxon se tudsz visszanézni, nemhogy PC-n.
Bár azt a VHS korszak szülte alapvető igényt, hogy tudjál tévézni miközben másik csatorna műsorát veszed sajnos ez sem teljesíti. Hacsak nincs több eszközöd, amin keresztül eléred a Horizon Go élő adását, de tudtommal a Horizon Go is csak legfeljebb x eszközön működik. Tippre 3, de amúgy nem tudom a pontos számot.nincsenek rajta dedikált gombok.
Jól láttam, hogy a vodás trágyán pont három fizetős szolgáltatás kapott dedikált gombot? (fejből nem emlékszem pontosan de talán: HBO GO, Netflix, Amazon Prime)
Ha van okos TV-je az embernek, az kiválthatja ezt a TV felvétel funkciójával,
Az okostévé mire vesz fel? Van akkora belső tárhelye, hogy nyakra-főre lehessen bármit felvenni? vagy illeszthető bele HDD, esetleg SSD? Mert a pendrive meg a memóriakártya még mindig nem a megbízható kategória ilyen célra. Az árukról és a tárhelyük méretéről nem is beszélve. Rendszeresen nagy mennyiség rögzítésére még mindig a HDD való.
Az USB-s felvételt meg egy szoftverfrissítéssel le tudják tiltani ha akarják.
Ezért kell saját eszköz, erre is.
A felvett anyagban történő tekerésnek a tiltása
Saját eszköznél ez sincs.
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz MaCS_70 #100020 üzenetére
Hát kitartás az kell hozzá. De én nem szoktam foglalkozni a dumával, amit nyomnak közben. Lerakom a telót az asztalra és ott van amíg fel nem veszik. Egyébként én nem használom ezt amire te ácsingózol. Tévét se nagyon nézek a magyarokat meg pláne nem! Két reklámot összeköt egy kis műsor. Nekem még e-mailben küldték meg a kódot.
Mi alá kell írás?
-
félisten
válasz sziszi-fuszi #100019 üzenetére
Köszönöm!
Amúgy vesszek meg, ha értem. Ezek szerint nem kell külön fizetni -- de akkor miért nem kapok eleve kódot?
Meg ugye az sem mellékes, hogy még azelőtt bejussak, hogy automatikusan szétkapcsolna...
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz #72445440 #100015 üzenetére
Nem tudom mit tanultál és hol, de az ímélek jó sokáig - ha jól emlékszem akkor 48 óráig - keringenek a neten. És ha nem jutnak célba arról értesítést kap a küldő asaját szerverétől, hogy nem lehetett kézbesíteni. Nekem még soha nem vesztek íméljeim. Az áramszünet pedig egy néhány ezer forintos szünetmentessel áthidalható probléma. Ami akkor is szükséges, ha csak egy sima NAS-t üzemeltetsz raid x módban, hiszen az adataidat is hazavághatja egy áramszünet.
Mi alá kell írás?
-
félisten
Más kérdés:
A RTL szerint a Vodafone-hoz kell fordulnom, ha RTLmost+-ot akarok.
A Vodafone-nál ennek semmi jelét nem látom -- hol keressem, mit lehet erről tudni?
Köszönettel: MaCS
-
inf3rno
nagyúr
válasz MaCS_70 #99993 üzenetére
Nekem olyan volt, hogy egyik napról a másikra nem működött az oldal miután új apache verzióra váltottak. Kiderült, hogy a régiben a PHP máshogy kap egy headert vagy környezeti változót vagy ilyesmit, szóval olyan fél óra alatt sikerült megtákolni. Mindenesetre azért jó lett volna, ha nem utólag kellett volna sebtiben javítani, mert elég stresszes tud lenni. Szerintem már nincs sok értelme az ilyen külföldi tárhelyeknek, domain szolgáltatóknak, mert a magyar is elég olcsó. Talán ha nagy mennyiségben csinálja az ember, akkor esetleg.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Miska0330
tag
válasz Alice90 #99973 üzenetére
Szia!
Nekem a költöztetés az új címemre majdnem 2 hónap volt. 4 időpontra nem jöttek ki. Az ötödikre jött ki a technikus. Kötbért is kaptam. Kollégámnak Budakeszin 1 hónapos bekötést ígértek. Sajnos készülni kell rá, hogy eltarthat 1 hónapig is. Sajnos nincs ember aki dolgozzon.
-
AddyKing
tag
Szép estét!
Annyi lenne a problémám, hogy szerettem volna bejelentkezni a MyUPC(Most már Yodafone) felületen és az adataimmal nem enged be. De még a regisztrációt is elutasítja. Ilyenkor mi a teendő? A Chello korszak óta előfizető vagyok.
Előre is köszönöm a segítséget! -
sziszi-fuszi
senior tag
válasz #72445440 #100007 üzenetére
Elég régen üzemeltetek ilyet. Mi van akkor ha nincs néhány órán át ímél? (Új helyesírás szerint így is helyes. , bár rettentően néz ki!) Összedől a világ?! Mind meghalunk?! Vagy mi történik? Ha lemerül a telód, vagy netalán nem vagy gép közelben akkor sem áll meg a világ. Évezredekig megvoltunk nélküle. Sőt a nagy szolgáltatóknál is viszonylag gyakran (évente többször) előfordul, hogy nem elérhetőek a szerverek. És dolgozunk tovább.
Redundancia beépítése és kisvállalat vagy magánszemély (család) esetén semmi szükség. Backup megoldhatja, hogy ne vesszen el adat, ha pedig megy a lecsóba néhány akkor sem dől össze semmi. A 24 órás felügyelet és a többi ilyen, nagyvállalatoknál jogos, kicsi cégeknél, magánembereknél nem. Simán kiszolgál egy családot, vagy egy kisvállalkozást. egy NAS-ra telepített levelezőrendszer.
S ha már egyetemi gyakorlatkén megcsináltad, akkor nem tűnik izgalmasnak, hogy másodlagosan kipróbálj egy ilyet otthon is? S amíg nem vagy biztos magadban addig elsődleges legyen egy szolgáltatói, majd amikor már biztos kézzel kezelsz mindent, akkor átterheld saját magadhoz?!
[ Szerkesztve ]
Mi alá kell írás?
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz MaCS_70 #100004 üzenetére
Egyetértünk. Bár konfigolás után, egy üzleti előfizetéssel, minden további nélkül elmegy nagyon nagyon sokáig minden probléma nélkül. Nekem van saját, Exchange, és abból sem régi. Mondjuk saját levelezőszerver üzemel nekem több, mint két évtizede. Így egy kicsit más a hozzáállásom a dologhoz.
Mi alá kell írás?
-
félisten
válasz sziszi-fuszi #100002 üzenetére
Alapvetően az, hogy ennek a konfigurálásához és kezeléséhez szakértelemre van szükség. Tehát igencsak alaposan kell tudni, hogy mi hogyan és miért úgy működik, milyen követelmények és milyen lehetőségek vannak.
Ebből pedig az következik, hogy aki efelől kérdezősködik, az nem valószínű, hogy tisztában van a fentiekkel.
Én kíváncsiságból beindítottam magamnál egyet, de használatba nem venném, mert annál azért nagyobb a tétje. Egy barátom hivatalból elég komoly forgalmú szervereket üzemeltetett és utasításszintig ismeri a szoftvereket, és komoly eszközparkja van otthon három internetkapcsolattal, de a saját mailszerverét ő is szolgáltatónál tartja. Azt mondja, hogy egy felhasználói netkapcsolat nem erre való.
Tehát nem azzal van a gond, hogy otthonra senki, hanem arról, hogy csak az, aki tényleg ért hozzá.
MaCS
-
vargalex
félisten
válasz MaCS_70 #100001 üzenetére
Ugyan nem próbáltam, de szerintem Message Filterrel simán megoldható automatikusan is.
[ Szerkesztve ]
Alex
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- CPU léghűtés kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 5
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kuponkunyeráló
- Autós topik
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- "Billentyűzet hibás" Dell Latitude 7390 laptop (13FHD/I5-G8/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/Win11)
- Sennheiser IE600 (Garanciális)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest