Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
konczy3
senior tag
Sziasztok, találtam fiók alján 2db sima keret nélküli átlátszó kijelző védő üveget, illetve egy mágneses alukeretes tokot. Ha valakit érdekel szívesen odaadom postaköltség árában, 2000-2500 Ft kB vagy ha csak a fólia kell bubis borítékban lehet olcsóbb is. Ha valakit érdekel inkább pm-t írjon. Helyileg Győr mellett 20km-re vagyok.
-
szs85
aktív tag
Nekem pozitív tapasztalataim vannak, de egy évig nem használtam egy telót sem, mert túladtam rajtuk. Pont a Mi9 se volt, talán fél éveg használtam nohon akkuval, és szuperül ment. Most 2 hete egy Mi A2-be raktam bele, egy lassú Samsung-ot váltott munkahelyi telóként, amelyet itt vettem a HA-n, a munkahelyi Samu meg egy kollégánál landolt. A Mi A2-t pakkban árulta valaki, amiből csak ezt tartottam meg.
Az eredeti akku 45 %-on volt az Accubattery szerint, ez a Nohon 102-103%-os. -
hoppy
csendes tag
Behalt a telóm - bootolás után, a kijelzőkód megadása után pár másodperccel bootloopba kerül. Találkozott valaki ilyennel? Stock miui van rajta.
-
carr
őstag
Sziasztok !
Aki cserélt nohon akkura, vagy bármilyen más gyártó bm3m akkut választotta, milyen tapasztalatai vannak?
Nekem szörnyű volt 23 októbertől... Most itt tartunk hogy a 1 éves akku nohon Ali shopról kb fél napot bír úgy, hogy 80-90%ra töltöm. Már nem merek venni a kis geciktől.Ko
Köszi -
szs85
aktív tag
Volt igen, pár hozzászólással feljebb
-
xcsabo
senior tag
Hali! Biztos volt már, de melyik az ajánlott akku és kijelzővédő? Lehet alis is. Köszi.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Távmunkában dolgozom itthonról, napi 2-3-5 db pár perces hívásom van csak. Wifi-n lóg, így pittyeg ha emailem érkezik (amit viszont az asztali gépen nézek és válaszolok meg). Ennyi, nem több. Ha néha megyek valahová kocsival, akkor meg AA-n keresztül az autóhoz kapcsolódik, vezetékkel (magyarul folyamatosan töltődik).
Amúgy meglett az utódja tegnap, szerintem nagyon jutányos áron kaptam a 13T modellt, szállítással együtt volt 146 k HUF. Utálom hogy rohadt nagy és nehéz tepsi, de amúgy meg király.
-
carr
őstag
cseréltem a nohon-ra tavaly. vagy azelőtt. 20-80 közt töltöm majdnem mindig.
mégis 1 napot alig bír ki, @Bogyó bá', neked hogy bírt ki új korában 3 most meg 1.5 napot? asztaliként használod 23 órát naponta?.... megbontás előtt a beszáradt ragasztót hajszárítóval finoman megmelegítem, úgy veszem le.
-
szs85
aktív tag
válasz
Bogyó bá' #8863 üzenetére
Nekem sikerült, de türelem és odafigyelés kell. Én egy nagyon egyszerű, filléres vákuumos tapadókorongot, barátnőm hajszárítóját és műanyag névjegykártya méretű lapkákat használtam a hátlap levételéhez.
Az aksi ragasztója eléggé beszáradt már, ott is kell türelem, vigyázz a kijelzőre.
De: megoldható, sok sikert hozzá! -
Bogyó bá'
nagyúr
Háj!
Ezt házilag ki tudom cserélni gond nélkül? (Nejem Redmi 4X-ében meg tudtam csinálni az aksicserét , de itt félek az üveg hátlap eltörésétől....)
Most megint a zassony örökölné a 6 és fél éves Mi9SE-t, ha nekem a jövő héten megjön a 13T.
szerk: Új akksival szeretném neki odaadni, most már csak másfél napot bír, újkorában kb. 3--at tudott nálam, igen kevéske használat mellett persze. -
carr
őstag
kinek van custom rommal tapasztalata? CR droid, vagy lineage os-t látom próbáltátok , 2 dolog ami fontos: izé. 3.
- működjön a kihangosítás közben a mikrofon (most gyári rom van és szar a mikrofon sokszor, vagy be se kapcol, vagy 2 perc után eltorzul, és nem hallanak)
- legyen benne xiaomi fiók
- hívásrögzítés működjön
hab a tortán, ha a kamera tudja hozni a gyári minőségű fotókat, 60fps 1080p is örülnék ha megmarad.köszi
-
ds21
újonc
A DRM-re gondolsz? Digital Rights Management, vagyis digitális jogkezelés. Csak az használhatja az adott fájlt, akinek licence van hozzá.
Röviden: régebbi Sony típusoknál a bootloader nyitása jogvédettséghez kötött bizonyos fájlokat töröl, aminek következtében egyes kamera funkciók (algoritmusok) nem elérhetőek és ez a képminőség észrevehető romlását okozza.
Ennél részletesebben nem tudom elmagyarázni, mert nem vagyok szakértő. Ezt én is csak olvastam, a képminőség romlást viszont megtapasztaltam, nem is kicsit.
Ha érdekel a téma, akkor magyar nyelvű Wikipedia "Digitális jogok kezelése" cikke a DRM-ről szó. Továbbá a
bootloader sony camera quality
kulcsszavakkal keresve konkrét leírások is olvashatóak és az is, hogy elvileg későbbiekben ezen változtatattak.
De mivel nem ismerek minden típust és gyártót, ezért inkább kérdezek azoktól, akik konkrétan azt a típust használják, ami engem érdekel. Jelen esetben ez a Xiaomi Mi 9 SE. -
ds21
újonc
Az meg tudod, meg tudjátok mondani légyszi, hogy LineageOs-re váltás esetén változik a fényképek és/vagy videók minősége?
Korábban Sony Xperia Z1 Compact-nál a LineageOS telepítése után nagyon sokat romlott a képminőség, aztán később tudtam meg, hogy a bootloader nyitása törli az ún. DRM fájlokat, aminek következménye a tapasztalt jelenség.
A Xiaomi Mi 9 SE-nél tapasztalható ilyen, vagy nem szükséges emiatt aggódni?
Előre is köszönöm az infót! -
-
xabolcs
őstag
-
carr
őstag
válasz
xabolcs #8841 üzenetére
mind2 simen van mobil adat. 3g az 1. simen 20g a 2.n.
volte is megy, igen. legalábbis bekapcsoltam
https://www.kinadroid.hu/2019/07/05/volte-szolgaltatas-bekapcsolasa-xiaomi-keszulekeken-1/
ezzel.
Tisztában vagyok vele elvileg mit kell tennem, hogy menjen. -
xabolcs
őstag
válasz
xabolcs #8841 üzenetére
A pelda kedveert en a masodik kartyat neveztem ki telefonalos kartyanak, az elsot pedig mobilnetnek.
Az alabbi beallitasokkal rendben mukodik az, amit magadnal hianyoltal:
Lathato, hogy alaphelyzetben a mobilnetes, 1. sim-et hasznalja nethez (4G), de egyebkent mindket kartya az LTE halozathoz kapcsolodik (VoLTE).
Hivas kozben csak egy kartya aktiv, amelyiken telefonalok, a 2. sim. Lathato, hogy ez kapcsolodik adathalozathoz es van is internet.
-
carr
őstag
Volte bekapcsolva mégis kikapcsolja a netet a 2. Simen amikor beszélek az 1. Simen.
Mé? Faszom Xiaomi.
Mit javasoltok helyette? Egy rakás szar lett ez a márka .
5" körül maradnék.
Márkás nagy neveket kizárom. Azokat egyáltalán nem preferálom.
Inkább mint a xaiomi volt csak 14 éve kb. (Vagy mikor kijött az első hongmi).... -
carr
őstag
kinek van még hasonló tapasztalata gyári romnál, hogy 2 sim egyszerre aktív, kettős 4g engedve, mégsem megy a volte. se 1. simen. se 2. simen.
-
mekker
őstag
Kis esély van rá, hogy az alsó és a felső miki is bedögöljön, talán valami bug. Sztem ha EU-n vagy, frissíts a Global stock ROM-ra, vagy hivatalos LineageOS -re. Nálam a Lineage stabilabb, mint a gyári szoft.
https://wiki.lineageos.org/devices/grus/install/
Legyen felhős és offline mentés! Az utasításokst szóról-szóra kell követni, és akkor egyszerű lesz. Nem kell root, TWRP, és semmi hasonló. Amin sztem el lehet csúszni, az három dolog 1. nagyon régi adb/fastboot verziót raksz a PC-dre 2. A "super_empty" lépést kihagyod 3. A GApps-ot (Play Store stb.) nem újraindítás előtt telepíted. De ezek mind le vannak írva linkekkel, figyelmeztetésekkel.Szerk.: 1x vettem Redmi 3S-hez utángyártott mikit (csak kihangosítva volt használható), és az botrány szar volt.
-
carr
őstag
Nektek is ilyen szar a hívás közben a minőség? kihangosítva is szar. kicseréltem a mikrofon panelt. úgy is szar. mi lehet a baja?
-
mekker
őstag
Egyszerűen nem bírom működésre bírni a Google Pay fizetést. Mos töröltem a Magisk appot és a rootot, de még így sem műxik. Roottal sem megy, pedig szépen fel van rakva mindenféle patch, minden más app műxik.
-
mekker
őstag
Most nincs semmi bug. Ez a LineageOS kb. rolling release szoftver, így tanácsos minél sűrűbben frissíteni. Ha OTA tudsz frissíteni, akkor esetleg érdemes a legújabbnál eggyel korábbi verziót felrakni. Ez csak ilyen babona, de sztem vannak kisebb anomáliák, amiket egy update tud fixálni.
-
Hummin
tag
Pár hete volt a telefonnal, hogy redditezés közben az érintés elment. Nem lehetett scrollozni, ez érintést lassan vette be. Ujjlenyomat beolvasás is csak felvillant, aztán azt sem. Újraindítások persze nem segítettek. OK hardware-es hiba. Végül egy kis rámelegítés segített neki a kontaktusok helyrehozatalában. Azóta tökéletesen működik.
Létezik hasonló esetben még, csak érintő csere? Vagy csak egyben csere a kijelezővel a járható út? -
mekker
őstag
Lineage OS-en átálltam a 21-esre. Első 2 hétben minden jó volt, de most a Bluetooth elszállt valamiért, legalábbis Bt-s hangeszközre nem tudok csatlakozni, és a fejlesztői beállításokbannis kiszürkíti a releváns opciókat (hangkodek, bitráta). Korábban is volt hasonló gond, de akkor vhogy megoldódott.
-
carr
őstag
Mekker: persze van. 😆
Megtettem.
Az még másik kérdés hogy miért csinál 2 féle appal képernyőmentést?
Mikor készítek akkor a bal alsó sarokban csinál először aztán a jobb felsővel. De nem akarom a bal alsót mert az nem jó nekem . Külön kell utána törölni ha nincs szükség küldés után a fájlra. -
mekker
őstag
válasz
Tesztelo.hu #8811 üzenetére
Antenna sztem nem igen lehet kontaktos, de könnyen javítható, ha mégis. Privát dns nincs beállítva? Wifinél egy SSID-n van több eszköz, vagy esetleg 2,4GHz és 5GHz wifi?
-
Tesztelo.hu
senior tag
A telón mostanában azt tapasztalom, hogy Wifin nincs netkapcsolat. Max. a Wifi erőssége, de nem jön be egy weboldal sem. Felkiáltójel nem jelenik meg a Wifi ikon mellett. Újraindítás néha segít, néha nem, router oldalon ugyanez a helyzet. Más eszközök tökéletesen működnek a Wifin. Mi lehet a gond? Antenna kontaktos?
-
carr
őstag
Help.
Valahogy bekapcsoltam pár hete a Xiaomi felhőbe a képek mentését. Leválasztottam a készüléket, és töröltem a szükségtelen fájlokat de azt írta hogy törölni fogja a bejelentkezett készülékről a fájlokat is mint a felhőből. Azt Ben szeretném persze.
Szerintetek fogja visszamenőleg törölköző? Köszönöm -
bunnyhu
senior tag
Én is pixelre, egy 7-esre váltottam, magam se ajánlom jó szívvel. Mondjuk szép képeket csinál ez tény, de a kamera app az valami iszonyat fapad, ahogy a pure android is. És igen, lassan tölt meg kell hozzá valószínűleg újfajta töltő mert QC3 az nem játszik csak a PD3.0. Viszont van benne vezetéknélküli töltés azt élvezem.
Ahogy a pixel7 csopiba írták, a pixel az android iphone-ja. Amíg azt akarod amit ő és úgy, addig nincs vele nagy baj. -
Styleair
aktív tag
Most még néztem a Samsung s24 / s23 - at ami jó méret, nem áll ki annyira a kamera/sziget mint a Xiaomi 14nek. Viszont a szolgáltatóm kínálatában 8/128 GB-os verzió van, ami a mostani 6/128-hoz képest nem nagy ugrás. És ugye a Samu töltőt sem ad, és 25w v 90w.
Szóval vakarom még a fejem. -
emilll
tag
válasz
Styleair #8804 üzenetére
Fotózásra a nem túl drága és nem tepsi kategóriában a Pixel a legjobb az értékelések alapján. Én ezért is cseréltem arra. Csak sajnos az nehéz, lassan tölt, nem bírja tovább az akku, az nfc nem működik ha nfc-s kártya van a közelében (pl. a tokban). Nagyjából ennyi. Szóval a kamerán kívül nem igazán van előnye.
Legszívesebben lecserélném, de nem tudok más nem tepsit aminek jó a kamerája és az akkuja jobb. Nagyobb akku nagyobb mérettel jár, de én se szeretnék tepsit.
A Xiaomi 14 kamerája hasonlóan jó, az akkuja valamivel jobb, de árban a duplája egy 7a-nak. -
Styleair
aktív tag
Sziasztok,
Mindjárt 5 éve nyúzom a masinát. Gondolkodom egy váltáson.
Fotózás fontos szempont. (és az sem baj, ha nem tepsi)
Ki mit gondol? Mi a helyes irány? -
carr
őstag
Nektek megy a i.mi.com oldalon a helymeghatározás? Sem ezen sem a note12 nem találom magam. Pedig GPS is be van kapcsolva. Sms persze sosem érkezett meg.
-
carr
őstag
Sziasztok!
Nalatok sem van mobilnet telefonhívás közben?
Próbáltam a *#*#86583#*#* kódot de menüben nincs változás. Nem jön elő a volte mód....
Semmi. Pár perc míg megírtam bekapcsolta magát és jelzi is. Enabled volt a legutolsó üzenet. Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Lehet-e százezer forintért kvázi-csúcskészüléket letenni csupa kijelzővel, négy kamerával, rengeteg funkcióval és korrekt mérettel? A Xiaomi megpróbálja.
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- iPhone 14 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4220
- iPhone 11 Pro Max 256GB Független/1 hónap gar./Akku 81%/p4218
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB Dual SIM Titanium Black Gyárilag független Csere/beszámítás is!
- Független Iphone SE 2020 128GB Hadi Rokkant Olcsón Eladó
- Független Iphone 13 Pro 128GB 85% Akku Hibátlan Működés Olcsón Eladó
- iPhone SE 2020 64GB, 100% akkumulátorral, 12 hónap garanciával!
- Motorola Defy 2021 eladó
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- 12 Részletre BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W laptop további tulajdonsága
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest